Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Planeta Eris/Nibiru, încãlzirea globalã ºi 2012

Creat de Leonard, 16 Martie 2007, 14:29:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Credeti ca in 2012 se va intampla ceva?

Da cred
81 (57%)
Nu cred
45 (31.7%)
Nu cred pentru ca in 2000 s-a presupus ceva asemanator si nu s-a intamplat nimic
16 (11.3%)

Numărul total de membrii care au votat: 108

Serban M

Citat din: angellla29 din  26 Aprilie 2009, 17:05:45

Toata lumea se scufunda in INTUNERICUL ABSOLUT

oare nu asta vor masonii sa credem ?

cum ai considera tu ca este intelept sa ripostam ?

darieglobur

Citat din: Sunt_constient din  26 Aprilie 2009, 03:02:59
Hristos a inviat! Sunt nou pe forum si in 5 zile am citit cam tot despre nibiru anunaki si 2012 . Am 16 ani si am decis sa aflu si eu adevarul despre 2012 .... Parerea mea este urmatoarea: ...
Credeti unii ma vor lua drpt nebun altii ma vor crede iar unii vor cauta raspunsul singuri ascultativa sufletul si va astept cu intrebari eventual numai bine....



Bogdan, ai facut un ghiveci din Nibiru, anunnaki, masoni, 2012, dimensiunea a 5-a, serpi, Gradina Maicii Domnului, Babele, Duhul Sfant si altele, din care nu se intelege nimic. Tu intelegi ceva din acest amalgam? Avand in vedere modul in care ai adunat de-a valma in mintea ta toata aceasta informatie, precum si varsta ta frageda, Bogdane, iti propun cu toata seriozitatea ca pentru o vreme s-o lasi mai moale cu astfel de lucruri, sa incerci sa te distrezi, sa iubesti, sa te joci, sa calatoresti sau sa faci orice altceva.
...und Sie fliegen doch!

Kymosabe

#182
Teoria lui Sitchin despre Nibiru, porneºte de la celebrul sigiliu  VA243, în care ar fi fost reprezentat , susþine el, sistemul nostru solar  -  Soarele ºi  11 planete (?) (una dintre aceastea fiind desigur Nibiru).

De fapt, specialiºtii, care au studiat sute de astfel de sigilii, nu doar unul , resping aceastã ipotezã deoarece:
1.   nu existã nicio dovadã cã sumerienii cunoºteau ºi alte planete în afara celor cinci  vizibile pe cerul nopþii (Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn)
2.   în sigiliul VA243 nu este reprezentat Soarele înconjurat de planete, ci o stea înconjuratã de alte stele (probabil o constelaþie de pe cer)

Afirmaþia de la punctul 2 este confirmatã de faptul cã în arta sumero-mesopotamianã se  foloseau douã simboluri distincte pentru Stea ºi  Soare.


Desigur unii vor spune cã Soarele este o stea, etc. Dar sumerienii habar nu aveau de acest lucru!  Mai mult, reprezentarea din sigiliul VA243 se aseamãnã foarte mult  cu cele de pe alte tãbliþe sau sigilii pe care sunt înfãþiºate pleiadele sau alte constelaþii.


O stea era amplificatã, era mai ,,strãlucitoare'' decât toate cele,  pentru a simboliza supremaþia, superioritatea unui anumit zeu asupra celorlalþi zei (ierarhia divinã).

Referitor la Nibiru,  este interesantã descrierea din poemul Enuma Elish :

Dupã ce a hotãrât durata anului, el [Marduk] a întemeiat lãcaºul lui Nibiru, spre a hotãrnici legãturile dintre stele aºa ca niciuna din ele sã nu facã greºeli ºi sã nu fie fãrã bãgare de seamã, iar în preajma acestuia [Nibiru] aºezã locaºurile lui Enlil ºi lui Ea. 

Nibiru! El pãzeºte nestrãmutat locurile de trecere din cer ºi de pe pãmânt, pentru ca zeii sã nu treacã în sus ori în jos, cãci el îi pândeºte.
Nebirul este steaua lui, pe care a fãcut-o sã strãluceascã în cer. Ea stã în locul polar ºi celelalte o privesc zicând: ,,El care, neobosit, nu înceteazã sã strãbãtã sânul mãrii, fie numele sãu Nebiru, el care stã drept la mijloc! El hotãrãºte stelelor cerului calea lor trainicã ºi tot el mânã, ca pe o turmã, pe toþi zeii laolaltã! El o înlãnþuie pe Tiamat, el scurteazã viaþa, ºi scurtã sã fie aceasta! Când zilele vor îmbãtrâni fie ca ea sã se îndepãrteze de generaþiile viitoare, fãrã sã fie opritã în loc ºi sã ia zborul pe vecie!''


Din aceastã decriere reiese clar cã Nibiru este asociat cu steaua polarã.
Deºi este o stea slabã ca strãlucire, anticii erau totuºi fascinaþi de ea deoarece au observat ceva neobiºnuit : toate celelalte stele  ,,se roteau'' în jurul ei. În realitate aceastã rotaþie este una aparentã ºi se datoreazã faptului cã Steaua polarã se aflã pe direcþia de rotaþie a axei Pãmântului. 

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Sunt_constient

IN primul rand NOX salut.... imi cer scuze pentru greseala facuta... nu am dat copy- paste... tot ce am zis este din capsorul meu micutz... a 5-a dimensiune este dimensiunea eterului cauta in DEX sa vezi ce inseamna iar trecerea in aceasta se va face in 2012 21 decembrie... intelegi? in a 5-a dimensiune nu pot trece decat sufletele bune . ANUNNAKi sunt cele rele ei nu vor trece si vor incerca sa ia cu ei cat mai multe suflete.... astept intrebari din partea ta....ANGELLA29 ai foarte mare dreptate FRATILOR voi sunteti de partea raului sau binelui? DARIEGLOBUR..... imi pare rau ca nu poti sa intelegi ceea ce vreau eu sa exprim..... totul se leaga poate e vina mea ca nu am explicat cum trebuie sau poate e vina ta ca nu ai inteles.....MI se pare interesant ce spune kymosabe..:D Va astept cu intrebari.... SALUT:D!

Sunt_constient

Mayasii mai spun despre 2012 urmatoarele:
      1.Vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi.
       2.Vom depasi constiintele actuale despre Timp si Spatiu.
       3.Vom depasi necesitatea Banului.
       4.Dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a 4-a, vom intra in        Dimensiunea a 5-a.
       5.Planeta Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers.
6.ADN-ul uman va fi reprogramat si imbunatatit, si va avea 12 spirale in loc de 2.

   Marea Schimbare ne afecteaza ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti, reglarea imunitara a organismului si perceptia asupra Timpului si Spatiului.
Posibile efecte ale Schimbarii ar mai fi:
     ....migrene, dureri de cap, oboseala.
     ....senzatia trecerii unui curent electric prin creier si coloana vertebrala.
     ....crampe musculare.
     ....simtome de gripa.
     ....vise intense.
     ....creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai inalte.
     ....actualmente 16 ore echivaleaza cu 24 de ore, Timpul se contracta.
     ....corpul fizic a inceput sa se schimbe, se creaza un nou corp de Lumina.
     ....cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta in ultimul timp.
     ....structura interna a ochiului uman se transforma in functie de noua atmosfera planetara si cresterea          luminozitatii.
     ....activarea capacitatilor latente a fiintelor, noii nascuti avind capacitate telepatica mult marita.
   MI SE PARE INTERESANT>>....

darieglobur

Citat din: Sunt_constient din  26 Aprilie 2009, 19:49:40
... FRATILOR voi sunteti de partea raului sau binelui? DARIEGLOBUR..... imi pare rau ca nu poti sa intelegi ceea ce vreau eu sa exprim..... totul se leaga poate e vina mea ca nu am explicat cum trebuie sau poate e vina ta ca nu ai inteles.....MI se pare interesant ce spune kymosabe..:D Va astept cu intrebari.... SALUT:D!

Salut, Bogdan!
Pai, daca ti se pare interesant ce spune Kymosabe, esti deja la un pas de a realiza ca ceea ce sustine Zecharia Sitchin cu privire la Nibiru, geneza Pamantului si acei anunnaki nu este decat o teorie, o ipoteza, bazata pe interpretarea unor mituri si a unor vestigii, si care este contestata de o gramada de oameni care la randul lor au si ei teoriile lor. Ce-i drept, e o ipoteza interesanta sub anumite aspecte insa, retine, deocamdata e doar o ipoteza care poate sau nu sa fie sustinuta printr-o serie de fapte, si despre asta discutam noi aici. Si atunci tu cum poti sa sustii ca acei anunnaki sunt asa si pe dincolo, ca-s rai si fura suflete, cand, deocamdata, ei sunt numai obiectul unei ipoteze?
La fel, treaba asta e valabila si pentru celelalte lucruri pe care le sustii. Si ma refer aici la "ascensiunea" din 2012, dimensiunea a 5-a, Gradina Maicii Domnului etc. De ce esti asa de convins de lucrurile astea? Daca sunt si ele doar simple ipoteze, eh?
Tu, cu entuziasmul specific celor 16 ani ai tai, ori ca ai plecat urechea la ce ti-au zis altii, ori ca ai luat de-acolo si de-acolo niste informatii specifice new-age, dar cert e ca ti-ai construit deja un scenariu apocaliptic, fara sa stai sa te gandesti ca anumite lucruri pur si simplu nu se pupa.
...und Sie fliegen doch!

Serban M

#186
Am postat un documentar prin care sper sa mai linistesc putin spiritele flamande in cautarea unui raspuns referitor la 2012

vizionare placuta

http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2468.msg42496/topicseen.html#msg42496

Sunt_constient

darieglobur.... Sincer poate nu ma crezi.... dar am citit o carte care m-a facut sa cred in ceea ce spun... acolo se afla multe raspunsuri... in legatura cu ce am zis si mi se pare interesant ce zice kymosabe in sensul ca Nibiru se va arata in 2012.... dar nu cred ceea ce zice a mi se parea interesant nu e tot una cu a crede acel lucru.... multumesc pentru video sirius..... o sa ma uit la el...:D NUMAI BINE...!

Kymosabe

Citat din: Sunt_constient din  26 Aprilie 2009, 22:00:28
... mi se pare interesant ce zice kymosabe in sensul ca Nibiru se va arata in 2012....

De unde pânã unde?
Dimpotrivã, eu susþin cã Nibiru este un corp ceresc cunoscut.  :lol: 
Problemã e cã nimeni nu poate  spune sigur care este acesta, deoarece în scrierile sumeriene, Nibiru este prezentat ba ca o stea fixã (probabil steaua polarã în Enuma Elish) , ba ca o  stea  care strãbate cerul  - Mercur, Jupiter  sau chiar Marte, deoarece Nibiru mai era numit  ºi steaua roºie.

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

alexbr

Kymosabe sumerienii cunosteau toate planetele din sistemul nostru solar, distanta dintre ele si cum aratau din spatiu, au descris culorile planetelor neptun si uranus. Te rog verifica toate informatiile si apoi trage o concluzie. Nu este numai artefactul acela sunt si altele, multe dintre ele inca sunt nestudiate.

Kymosabe

#190
Citat din: alexbr din  26 Aprilie 2009, 22:48:42
Kymosabe sumerienii cunosteau toate planetele din sistemul nostru solar, distanta dintre ele si cum aratau din spatiu, au descris culorile planetelor neptun si uranus. Te rog verifica toate informatiile si apoi trage o concluzie. Nu este numai artefactul acela sunt si altele, multe dintre ele inca sunt nestudiate.

Pe ce te bazezi?
Dã-mi te rog un singur titlu al unei scrieri sau o singurã reprezentare (în afarã de sigiliul VA243) din care sã rezulte cã sumerienii cunoºteau toate planetele sistemului nostru solar.

Dacã sumerienii cunoºteau toate planetele, atunci de ce panteonul lor avea doar 5 zei planetari:
Ninurtu – Saturn, zeul morþii, Marduk – Jupiter , zeul vegetaþiei, Nebo – Mercur, zeul negusturilor
Ishtar – Venus, zeiþa fertilitãþii, Nirgal – Marte, zeul rãzboiului ?
Care sunt zeii asociaþi cu celelalte planete?
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Serban M

#191
Citat din: Kymosabe din  26 Aprilie 2009, 22:54:17
Pe ce te bazezi?
Dã-mi te rog un singur titlu al unei scrieri sau o singurã reprezentare (în afarã de sigiliul VA243) din care sã rezulte cã sumerienii cunoºteau toate planetele sistemului nostru solar.

Dacã sumerienii cunoºteau toate planetele, atunci de ce panteonul lor avea doar 5 zei planetari:
Ninurtu – Saturn, zeul morþii, Marduk – Jupiter , zeul vegetaþiei, Nebo – Mercur, zeul negusturilor
Ishtar – Venus, zeiþa fertilitãþii, Nirgal – Marte, zeul rãzboiului ?
Care sunt zeii asociaþi cu celelalte planete?


Kingu - luna

Tiamat - pamantul  :-D

si totusi informatiile despre Marduk sunt ambigue..

Sunt_constient

Kymosabe imi cer scuze nu am citit in totalitate si cand am zis ca nibiru se va arata in 2012 mam referit ca va avea si ea o legatura cu trecerea in a5a dimensiune Numai bine!! :d

darieglobur

Hai sa vedem ce ne spune poemul Enuma eliº (Când în înãlþimi), unul din izvoarele care stau la baza teoriei despre care discutãm noi, ºi iau aici chiar varianta data în cartea A douaspresecea planetã a lui Sitchin. Deci iata acest, sã recunoastem, minunat text care pe bunã dreptate este considerat o capodoperã:

Pe când în înalþimi Cerul nu fusese numit
Iar jos, Pãmântul nu fusese încã chemat,
Nimic, ci numai El, APSU, cel care i-a nãscut,
MUMMU ºi TIAMAT-
Cea care în pântecu-i i-a purtat,
Apele lor toate s-au amestecat.
Nici trestia nu era nãscutã ºi nici pãmânt apãrut.
ªi nici un zeu nu fusese încã nãscut.
Nimic nu avea nume ºi nici o soartã încã nu fusese datã;
Atunci se nãscurã zeii, APSU fiindu-le tatã.
ªi apele lor s-au amestecat...
ªi zeii s-au nãscut, Apsu fiindu-le tatã;
Zeul LAHMU ºi zeiþa LAHAMU furã întâi nãscuþi;
ªi nume lor li s-a dat.
Mai înainte chiar ca ei sã fi crescut în vârstã
ªi în staturã pânã unde le-a fost scris
Zeii ANªAR ºi KIªAR se nãscurã,
ªi mai mari decât ei se fãcurã.
Cum zilele mai lungi acum erau ºi ani se numãrau,
Anu se nãscu, al lor fiu fiind - ºi rival înaintaºilor sãi deveni.
ª-apoi, al lui Anºar moºtenitor, Anu,
Ca egal ºi dupã chipul sãu, pe NUDIMMUD îl nãscu.
...

Cam asta e o parte din epopeea mesopotamianã a creaþiei.
Acum ce pãrere aveþi, daca acest poem nu-i însoþit si de interpretarea lui Sitchin se poate numi asta o dovadã incontestabilã a genezei sistemului solar ºi a faptului cã aici erau identificate cu precizie anumite planete? Hmm, eu zic cã-i discutabil.
...und Sie fliegen doch!

angellla29

#194
Citat din: Sirius13 din  26 Aprilie 2009, 17:08:13
oare nu asta vor masonii sa credem ?

cum ai considera tu ca este intelept sa ripostam ?


Ceva de genul: demascarea adevaratelor intentii prin care manipuleaza intreaga omenire ....In presa,la TV,la Radio oriunde ar avea acces toata lumea.Sa isi dea seama tot omul de rand cu cine are de a face.....Nu zic sa ripostam prin violenta caci nu se raspunde raului cu rau ci pur si simplu demascarea lor...Cred ca ar disparea singuri din viata publica. :-P