Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Planeta Eris/Nibiru, încãlzirea globalã ºi 2012

Creat de Leonard, 16 Martie 2007, 14:29:59

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Credeti ca in 2012 se va intampla ceva?

Da cred
81 (57%)
Nu cred
45 (31.7%)
Nu cred pentru ca in 2000 s-a presupus ceva asemanator si nu s-a intamplat nimic
16 (11.3%)

Numărul total de membrii care au votat: 108

LP

Salutare,

Scuze pentru interventie in discutie. Am o singura problema legata de titlul topicului: "Planeta Eris/Nibiru, încãlzirea globalã ºi 2012"
De ce ar trebui sa aduca o incalzire globala si nu o racire globala? Pe ce dovezi ne bazam sa afirmam clar o anumita directie a fenomenelor naturale fara sa avem un mic, mic control. Eu as recomanda titlul sa sune "Planeta Eris/Nibiru, racirea globalã ºi 2012". Nu suna la fel de bine?

Kymosabe

#196
Citat din: LP din  27 Aprilie 2009, 19:26:57
Salutare,

Scuze pentru interventie in discutie. Am o singura problema legata de titlul topicului: "Planeta Eris/Nibiru, încãlzirea globalã ºi 2012"
De ce ar trebui sa aduca o incalzire globala si nu o racire globala? Pe ce dovezi ne bazam sa afirmam clar o anumita directie a fenomenelor naturale fara sa avem un mic, mic control. Eu as recomanda titlul sa sune "Planeta Eris/Nibiru, racirea globalã ºi 2012". Nu suna la fel de bine?

Deoarece în Enuma Elish, Nibiru este asociat cu zeul Marduk a cãrui descriere este urmãtoarea :
,,Patru erau ochii lui, patru urechile sale. Când îºi miºcã buzele, þâºneau vãpãi de foc.''
,,Mariyutu, Mariyutu, fiul al Soarelui, Soare al zeilor!''


Iar cum zeul Marduk mai apare reprezentat uneori ca un disc cu aripi de foc, unui ,,deºtept'' i-a venit ideea sã asocieze încãlzirea actualã a Terrei cu apropierea, venirea iminentã a  stelei /planetei ,,înflãcãrate'' Nibiru.  :wink: :lol:

Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

Kymosabe

#197
Citat din: darieglobur din  27 Aprilie 2009, 01:10:34
Acum ce pãrere aveþi, daca acest poem nu-i însoþit si de interpretarea lui Sitchin se poate numi asta o dovadã incontestabilã a genezei sistemului solar ºi a faptului cã aici erau identificate cu precizie anumite planete? Hmm, eu zic cã-i discutabil.

Voi încerca sã dezvolt puþin subiectul propus de Darieglobur, nu de alta, dar Daniken ºi Sitchin sunt doi dintre scriitorii mei preferaþi (un fel de fraþii Grimm ai zilelor noastre  :lol:)

Încep  cu un scurt rezumat al poemului Enuma Elish.
La început nu exista nimic, ci doar un haos primordial, din care au apãrut APSU, element masculin, simbol al apelor dulci dãtãtoare de viaþã, ºi TIAMAT, principiul feminin, marea sãratã.
Din apele amestecate  ale lui Apsu ºi Tiamat au fost zãmisliþi toþi ceilalþi zei. Astfel, primii nãscuþi au fost zeul Lahmu ºi zeiþa Lahamu (gemeni), apoi zeul Anshar ºi zeiþa Kishar.
La rândul lor Anshar ºi Kishar i-au nãscut pe zeii Anu ºi Ea (Nuddimud).
Zarva zeilor nou-nãscuþi au tulburat însã liniºtea primordialã, iar APSU, cu toatã împotrivirea lui Tiamat, a hotãrât sã îi distrugã.
Acest complot a fost aflat de Ea, zeul înþelepciunii ºi al cunoaºterii, care printr-un descântec, a coboarât un somn adânc peste Apsu, l-a deposedat de însemnele puterii ºi apoi l-a ucis.
Dupã ce îl ucide ºi pe Mummu, sfetnicul lui Apsu, zeul Ea construieºte în locul unde a fost Apsu, un sanctuar pentru el ºi soþia lui, zeiþa Damkina. Aici se va naºte fiul lor Marduk, ,,Soarele zeilor".
La aflarea morþii lui Apsu, tinerii zei se hotãrãsc sã o ucidã ºi pe Tiamat. Dar aceasta, pentru a se apãra, a creeat o armatã de 11 monºtri, în fruntea cãreia l-a pus pe Kingu, unul dintre fiii  ei, care deþinea Tãbliþele Destinului, lucru ce îl fãcea invincibil ºi stãpân peste soarta lumii.
În faþa acestei forþe, zeii îi cer ajutor lui Marduk, care se oferã sã ucidã monstrul  cu o condiþie, sã fie recunoscut drept stãpân absolut.
Zeii consimt, astfel cã Marduk pleacã sã o înfrunte  pe Tiamat.
Dupã ce o ucide Marduk îi despicã trupul în douã (ca pe o scoicã) ºi fãureºte din el cerul ºi pãmântul.
În final Marduk îl sacrificã pe Kingu, iar din sangele acestuia  îl creeazã pe lullu, primul om. 

Ce spune Sitchin.
Potrivit teoriei sale, primul act al creaþiei din Enuma Elish (naºterea zeilor), descrie un sistem planetar format din Soare ºi 9 planete dupã cum urmeazã .

Pluto, despre care Sitchin susþine cã ar fi fost la origini un satelit al lui Saturn, este asociat cu mesagerul lui Anshar , Gaga.
Zarva care a tulburat liniºtea lui Apsu ºi Tiamat, ar fi fost haosul imediat de dupã formarea sistemului solar, când orbitele planetelor erau instabile, iar forþa de atracþie le-ar fi fãcut sã se apropie prea mult de Soare (Apsu).
Scena uciderii ºi despicãrii în douã a monstrului, ar descrie coliziunea cosmicã dintre Nibiru (Marduk) ºi  Tiamat, din care ar fi rezultat Terra (Ki). Dovada acestei coliziuni ar fi centura de asteroizi dintre Marte ºi Jupiter.

Mai trebuie spus cã Luna este identificatã cu Kingu, fiul lui Tiamat.
În mare, aceasta este teoria lui Sitchin.
Science is the great antidote to the poison of enthusiasm and superstition.
(Adam Smith)

skychild

2012  :-(

dar pana atunci? noi ce facem, putem preveni cu ceva

atat cat sa putem macar sa reducem efectele acestor transformari?
vibratia pamantului si magnetismul terestru poate fi influentat in asa masura incat magnetismul stelar sa nu afecteze planeta intr-o asa grava masura? eu cred ca se poate...de-ar descoperi oamenii de stiinta un asemenea "aparat" care sa controleze elementele primordiale din care suntem compusi si mai ales efectele vibrationale asupra vietii pe pamant si a planetei; si cred ca e pe cale sa o faca...chiar daca bigotismul religios se opune

eu una sunt optimista :lol:...nu suntem singuri in univers [ niciodata]

Tayka



SCHYKHILD Oamenii noºtrii de ºtiinþã nu pot intervenii pentru a schimba fenomene la nivel planetar ei doar le descoperã,ºi eventual ne avertizeazã-dar numai atât,iatã ce ne spun savanþii-
Planeta Terra se manifesta ca un imens circuit electric. Intre suprafata si ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanta de pãmânt, exista un fel de cavitate electromagnetica. Proprietatile rezonante ale acestei cavitati magnetice au fost descoperite de fizicianul german W.O.Schumann, intre 1952-1957 si permit masurarea frecventei vibratorii medii a planetei Terra.
Timp de mii de ani, Rezonanta Schumann, sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secunda, constanta fiind folosita in domeniul militar. Insa, din 1980, rezonanta a inceput sa creasca incet, acum fiind de 12 cicli pe secunda. Acest lucru inseamna ca ziua are numai 16 ore, in loc de 24, cat era odinioara.
De altfel, fiecare dintre noi si-a dat seama de accelerarea timpului. Multi se plang ca nu le ajunge ziua pentru tot ceea ce au de facut. In acest ritm in 2012, timpul va ajunge la 0. De asemenea in anul 2012, planul Sistemului nostru solar, se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee. Deci ciclul de 26.000 ani va fi complet.
O data cu Rezonanta Schumann, creste nivelul vibrational al oricarei fiinte de pe Terra.
Mayasii, civilizatie din America Centrala, au avut cele mai inalte cunostinte despre Timp si Spatiu. Calendarul Mayas este cel mai precis de pe Terra. In acest calendar, cea de-a 5-a Lume se sfarseste in 1987. A Sasea Lume incepe in 2012. Deci, acum suntem intre doua Lumi. Acest timp este numit '' Apocalipsa'' sau Revelatia si inseamna ca Adevarul ne va fi revelat, si NU '' Sfarsitul Lumii'' , asa cum multi considera in mod eronat. Mai inseamna si faptul ca exclusiv de NOI depinde cum vom construi aceasta Noua Lume si Civilizatie care va veni.
Ce mai spun Mayasii despre 2012:
- vom depasi tehnologia, asa cum o cunoastem noi azi.
- vom depasi cunostintele actuale despre Timp si Spatiu.
- vom depasi necesitatea Banului.
- dupa ce vom trece rapid prin Dimensiunea a 4-a, vom intra in Dimensiunea a 5-a.
- planeta Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers.
- ADN-ul uman va fi reprogramat si imbunatatit, si va avea 12 spirale in loc de 2.

Marea Schimbare ne afecteaza ciclul veghe-somn, relatiile cu ceilalti, reglarea imunitara a organismului si perceptia asupra Timpului si Spatiului.
Alte posibile efecte ale Schimbarii ar mai fi:
- migrene, dureri de cap, oboseala.
- senzatia trecerii unui curent electric prin creier si coloana vertebrala.
- crampe musculare.
- simptome de gripa.
- vise intense.
- creste sensibilitatea corpului uman ca rezultat al vibratiilor noi, mult mai inalte.
- actualmente 16 ore echivaleaza cu 24 de ore, Timpul se contracta.
- corpul fizic a inceput sa se schimbe, se creaza un nou corp de Lumina.
- cresc abilitatile intuitive si de vindecare, dovada multimea de bioterapeuti aparuta in ultimul timp.
- structura interna a ochiului uman se transforma in functie de noua atmosfera planetara si cresterea luminozitatii.
- activarea capacitatilor latente a fiintelor, noi nascutii avand capacitate telepatica mult marita.
- toate bolile incurabile ale sec . XX vor disparea, inclusiv SIDA si cancerul.
Aºa cã inventarea vreunui -aparat-cu care sã putem schimba cursul acestor evenimente este o iluzie,cum tot iluzie poate fii ºi profeþia acestor fenomene..
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

padme

chestia asta circula de mult timp pe net, de atata timp incat ziua trebuie sa fi ajuns la 15 h!:)))))))))))))
am gasit-o prima data pe un site de ezoterism. deci e o combinatie stiintifico-ezoterica cu iz de profetii mayase.chestia cu rezonanta schumann e adevarata, numai ca in paragraful asta e prezentata gresit-nu pot da detalii pt ca nu le-am retinut, dar pt cine este interesat le poate gasi usor, la un simplu search pe google. eu n-am auzit pe nimeni sa confirme pe undeva ce e scris in articolul respectiv, drept pt care sunt foarte sceptica referitor la datele mentionate.

Tileanu

Citat din: skychild din  07 Septembrie 2009, 00:55:52
dar pana atunci? noi ce facem, putem preveni cu ceva
Nope. Dar putem trai fiecare zi de azi inainte ca si cum maine ar fi 21 decembrie 2012  :lol:
Make love, not warcraft!  :mrgreen:
2 + 2 = 5

jean

Citatdar pana atunci? noi ce facem, putem preveni cu ceva
-Fitii buni, ganditiva la semenii vostrii, la mediul inconjurator;
-Bucurati-va de putinele clipe ramase. Distati-va si nu va mai ganditi, altfel nu prindeti 2012;
-Indreptati-va gandurile spre creator si poate va va ierta;
-Cei cu multa avere sa nu expluateze pe cei saraci. Sa dea si celor care muncesc pt. ei mai mult. Macar pt. un trai normal;
-Preotii sa nu mai predice ,,Sa nu-ti faci averi pe Pamant", sa dea exemplu celor multii prim smerenia lor. Nu prin averea si masinile    care le au din mila celor multi;
-Nu va fie frica de moarte, moartea inseamna trecerea in altceva.
Dar pentru ca tot vorbim de incalzirea globala, cred ca m-am cam incalzit putin si nu vreau sa contribui si eu la aceasta incalzire.
Nu uitati! In aceasta lume totul este relativ. Totul este in continua schimbare, si asta indiferent de vointa noastra.
Adevarul este dincolo de noi

Tayka

PADME-dacã ai fost atentã ,eu am vrut doar sã arãt SKYKHILD-ei pãrerea unora despre anul2012,nici decum nu m-am aliat cu ideia în sine-asa cã era indicat sã ºi specifici faþã de ce sau cine anume eºti f. scepticã pentrucã altfel se înþelege cã
ai avea niscai reþinere faþã de autorul mesajului ºi nu de un anume conþinut-
Personal nu cred cã anul 2012 va fi deosebit ci dimpotrivã-tot criza economicã,tot
aceiaºi politicã,etc.etc...sorry.
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

padme

#204
1-habar n-aveam cine/ce este skychild, n-am vazut ca este utilizatorul caruia i te adresai
2-am zis ca sunt sceptica fata de informatii,"sunt foarte sceptica referitor la datele mentionate";nu am facut referire la autor, pt ca stiu ca nu tu le-ai scris, doar le-ai preluat :-p

dacian

Citat din: Tayka din  07 Septembrie 2009, 20:45:51
- actualmente 16 ore echivaleaza cu 24 de ore, Timpul se contracta.
Corect era asa:
- actualmente 24 ore echivaleaza cu 16 de ore, Timpul se contracta.

Tayka

MARIN Echivalenþã=egalitate- ori dacã între cele douã mãrimi existã semnul egalitãþii ele vor fii egale oricum le-ai plasa în ecuaþie. Dar ce zici de urmãtorul
capitol---
•   Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata intr-un raport al Pentagonului
•   Timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat. Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie, se arata intr-un raport al Pentagonului. Teoria este sustinuta de mayasi, care prevad ca "sfarsitul timpului" va avea loc pe 21 decembrie 2012. Calendarul Maya se incheie brusc la aceasta data, cu toate ca, in trecut, mayasii, care erau foarte avansati in astronomie, calculasera date cosmice pana la milioane de ani.

Schimbare radicala de clima in Europa

Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergatoare anului 2012. Dupa 2010, Europa va suporta o schimbare radicala de clima si se estimeaza ca milioane de oameni vor muri din cauza foametei si a razboiului. Pana in 2007, se anunta furtuni violente care vor distruge bariera de coasta a Olandei, determinand pierderea unor vaste teritorii. India, Africa de Sud si Indonezia vor fi distruse de revolte si conflicte interne, iar granarele lumii vor fi golite de seceta.

Un climat siberian va pune stapanire pe Marea Britanie si tarile vecine, se arata in raportul Pentagonului, care prezice faptul ca schimbarea climei va fi o amenintare chiar mai mare decat cea terorista: verile vor fi din ce in ce mai calde, provocand o si mai rapida topire a ghetarilor, cu consecinte grave asupra climei; la extrem, se poate ajunge la ierni cu temperaturi foarte scazute, similare Siberiei, in tarile limitrofe Atlanticului de Nord.

Nu va fi sfarsitul lumii

La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o data la 13.000 de ani, deci de doua ori intr-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. De asemenea, asistam la o crestere a rezonantei magnetice a Pamantului, care a inceput din 1980. Prin urmare, in anul 2012, timpul va atinge valoarea zero. In prezent, ziua are de fapt doar 16 ore, in loc de 24, din cauza faptului ca rezonanta are 12 cicli pe secunda, fata de 7,83 cicli pe secunda. Tot in 2012, planul sistemului nostru solar se va alinia peste planul Galaxiei, Calea Lactee.

Potrivit mayasilor, anul 2012 nu va fi sfarsitul lumii, ci momentul cand adevarul ne va fi revelat. Toate aceste schimbari dramatice vor avea efecte serioase si asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare si va fi imbunatatit, avand 12 spirale in loc de doua. Oamenii vor depasi tehnologia, asa cum e cunoscuta azi si va avea loc o trecere rapida prin dimensiunea a patra si intrarea in cea de-a cincea.

Va fi simtita intrarea in CENTURA FOTONICA chiar inainte de 2012,prin aparitia la om a migrenelor,dureri de cap,ameteli,oboseala,palpitatii,febra transpiratii,dureri osoase care nu pot fi tratate cu mijloacele medicale cunoscute,neliniste,depresii fascinatia trecurului.Treptat vor apare oameni cu aureola precum sfintii din biserici,separind-ui pe cei buni de cei rai si egoisti,acestia din urma nu vor rezista trecerii.Va incepe lunga zi fara noapte tradusa in timpul terestru de 1999 de ani,corpurile nu vor mai avea umbra,va dispare interesul material si notiune banilor,treptat se va trece intr-o alta dimensiune,pamintului-si va inversa polii magnetici si se va reaseza,cei care vor suporta trecerea vor forma lumea noua.

Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).

lukr2003

salut
unde se poate gasi renumitul asta raport al pentagonului???

jean

CitatPana in 2007, se anunta furtuni violente care vor distruge bariera de coasta a Olandei, determinand pierderea unor vaste teritorii. India, Africa de Sud si Indonezia vor fi distruse de revolte si conflicte interne, iar granarele lumii vor fi golite de seceta.
Pai a cam fost 2007 si din cate vad nu s-a intamplat mare lucru. Atunci eu ce sa mai cred legat de acest raport?
CitatToate aceste schimbari dramatice vor avea efecte serioase si asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare si va fi imbunatatit, avand 12 spirale in loc de doua
Nu pot sa cred acest lucru. Fiintele vii nu prea se pot adapta schimbarilor bruste. In majoritatea cazurilor ele mor. Pe timp indelungat este posibil ca unele sa se adapteze. Dar pana in 2012 mai este putin timp. Deci daca se va intimpla ceva majoritatea vor muri. Sigur nu va fi nimic deosebit in putinul timp ramas. Cred ca ar trebui sa fim preocupati de alte probleme.
Adevarul este dincolo de noi

Tayka

LUKR2003-Ai intrebat unde poate fi gãsit raportul pentagonului-Pãi tot pe aceastã paginã un picuþ mai în jos unde vãd cã se dezbate pe larg aceastã problemã, eu nu am dorit decât sã arãt unele aspecte legate de..VENIREA VREMII,Repet din nou cã nici eu nu cred ce se scrie in acest raport dar uite cã un pic mai jos se dezbate din greu ºi cu mai multe detalii aceastã temã. :planet:
Tot ceea ce este fundamental diferit deranjeaza ordinea stabilita (Jean Piere Petite).