Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Revolta inceputului lumii

Creat de LupinThe3rd, 23 Februarie 2007, 13:12:21

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

LupinThe3rd

  15 ianuarie 2007. Va aduceti aminte de stirile din aceasta zi? Probabil nu.
  9 Noiembrie 1989? Probabil ca da. Ziua caderii Zidului...Unii la la fata locului altii in fata televizorului.
  490 i.H. Daris I incearca cucerirea a ceea ce mai ramasese din Grecia pentru a-si intari granita vestica a Imperiului Persan. Grecii castiga batalia de la Marathon si legenda spune ca Pheidippides alearga de la locul bataliei pana la Atena pentru a duce vestea victoriei. Asa se naste maratonul. Lungimea cursei lui Pheidippides inca este subiect de discutie.
  Aparent nici o legatura intre 490 i.H si 15 Ianuarie 2007, in afara ordinii temporale firesti si de faptul ca intre cele doua date se afla si  6 Ianuarie 1838, cand prima telegrama cu textul "A patient waiter is not loser" a fost transmisa. Urmeaza apoi 1 iulie 1876 cand Graham Bell trasnmite primele sunete la distanta. Telefonia era pe cale sa se nasca. 1896 e anul in care este inscris in Marea Britanie patentul 12039 si astfel se naste radio-ul. La 26 Ianuarie 1926 John Logie Baird transmite primele imagini in miscare pregatind drumul catre nasterea televiziunii moderne si cea ce se numeste media contemporana.
  Cum ar fi aratat jurnalele de stiri si prima pagina a ziarelor daca, la data de 15 Ianuarie 2007 ,in Nice, o demonstratie anti-rasista ar fi degenerat intr-o revolta in care demonstratii ataca cu pietre, pistoale, mitraliere sediul partidului Frontul National a lui Jeam Marie Le Pen? 
  La Nice nu a fost nici un miting, nici o revolta si nici un mini-razboi civil la data de 15 Ianuarie 2007.
  Si totusi la data de 15 Ianuarie 2007, revolta descrisa de mai sus a avut loc. Doar ca nu la Nice, ci in Second Life, una din lumiile virtuale care incep sa populeze Internetul. O revolta reala intr-un univers virtual dar populat de aproximativ 3 milioane de indivizi. O revolta pe care doar o parte a media a vazut-o si care nu a ajuns pe prima pagina a ziarelor, ci mai degraba la rubrica fapt divers. Analizele economice sunt in curs existand comparatii ale economiei din Second Life cu jocurile piramidale. Probabil doctoranzii lucreaza deja la teze.
  Second Life e rezultatul schimbarii aduse de prima telegrama. Anterior acestui eveniment deplasarea informatiei avea loc "la purtator", Pheidippides negasind nici o scurtatura semnificativa pentru ca mesajul sa ajung in Atena mai repede. Utilizarea porumbeilor zburatori si a fumului nu aduc nici o schimbare semnficativa.  Cu prima telegrama umanitatea, creaza prima (pseudo) gaura de vierme,  nu pentru sine ci pentru informatie. Telefonul, radioul, televizunea nu fac decat sa largeasca si sa multiplice gaura de vierme deschisa de telegraf. Aparitia Internetului duce la explozia transferului de informatie si implicit la apartia unor noi ramificatii si/sau a unor noi gauri de vierme. Cele vechi se inchid, putand fi redeschise oricand. Cine mai foloseste azi telegraful lui Samuel Morse?
  Internetului i se adauga si capacitatea de stocare a serverelor, calculatoarele personale ,palm-uri, iar  informatia nu se margineste la a circula prin gaura de vierme ci incepe colonizarea spatiul din interiorul gaurii de virme. Organizeaza si evolutia urmeaza  de la sine, si lumiile virtuale sunt doar o etapa a acestei evolutii, demne urmase ale chat-urilor, forum-urilor, etc. Prima data o partea a umanitatii alege sa urmeze informatia in noua lume.
  Media si jurnalismul a inceput restructurarea. Blog-urile si jurnalismul de blog sunt primele semne.
  Second Life are toate elementele unei lumi: biblioteca, post (posturi) de radio, moneda proprie convertibila, economie functionala samd. Se pot deschise si inchide firme, capitalul poate fi transferat inapoi in lumea reala. O parte din candidatii la alegerile din Franta au birouri deschide. Unele tari se pregatesc sa deschida ambasade din varii motive. Umanitatea transfera incetul cu incetul in lumea virtuala obiceiuri, tabieturi, methene, orgolii, samd. In revolta din Second Life, purcelusii grenada erau ancorati de o farfurie zburatoare. Probabil  Dependenta de lumea de origine inca exista.
Scenariile de dezvoltare a universului din gaura de vierme sunt deschise, posibilitatiile de evolutie nenumarate: de la colaps pana la indepdenta totala de lumea reala sau unificarea lumiilor virtuale, o noua petrecere a ceaiului asemeni celei din Boston 1773.

prosecco

ce tare e postul.bravo.
cata drepatate ai