Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Chupacabras

Creat de Arckadii, 06 Februarie 2007, 14:51:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Arckadii

extras din wikipedia:

CitatThe chupacabra (or chupacabras) is a cryptid said to inhabit parts of Latin America. It is associated particularly with Puerto Rico (where it was first reported), Mexico, Chile, Brazil and the United States, especially in the latter's Latin American communities and Maine. The name translates literally from the Portuguese and Spanish as "goat sucker". It comes from the creature's reported habit of attacking and drinking the blood of livestock, especially goats. Physical descriptions of the creature vary. Sightings began in Puerto Rico in the early 1990s, and have since been reported as far north as Maine, and as far south as Chile. Though some argue that the chupacabras may be real creatures, mainstream scientists and experts generally contend that the chupacabra is a legendary creature, or a type of urban legend.




Voi ce credeti ca este? Despre ce e vorba? Rasa extraterestra? Experiment guvernamental? Ce credeti?

darkness

ceva scapat de sub control....

parca s-a mai vorbit despre  asta....

pri3st3ss

pana la urma continuam aici?

eu postez cateva informatii totusi...


Legenda Chupacabra a reaparut in 1992 ( primul caz a fost  in 1970 ), cand ziarele din Puerto Rico au inceput sa ofere publicului date despre morti suspecte ale anumitor tipuri de animale ( cai, pisici, caini, pasari, capre ). In acea perioada, i se spunea Vampirul din Moca, datorita omorurilor repetate intr-un oras mic numit Moca. Desi la inceput uciderea animalelor a fost atribuita unui cult satanic, victimele au inceput sa apara pe intreaga insula si toti fermierii au inceput sa se planga de moartea  anumitor animale; intrucat toate victimele aveau urmele de intepaturi pe trupul golit de sange, opinia publica si-a reamintit legenda lui Chupacabra. Extrem de rapid  fenomenul s-a repetat in Mexic, Miami,Republica Dominicana, Peru, Brazilia, Statele Unit
Chupacabra este tratata ca un fenomen de isterie in masa, desi mutilarile de animale sunt reale. De obicei, cazurile de mutilare nu sunt atat de misterioase, iar o serie de teste facute de National Geografic Channel intr-o emisiune despre chupacabra, releva faptul ca aproape orice caz  atribuit  vampirului extraterestru, poate fi simplu explicat: fie oamenii omoara animalele , ori alte animale le mananca. De ce sunt trupurile golite de sange? Cercetatorii afirma ca e posibil sa fie opera anumitor insecte .

APARITII:
      Anumite persoane vorbesc despre "omul – tantar", o creatura mitica din folclor,care se hraneste cu sangele victimelor sale, punand totusi un semn de egalitate intre acesta si chupacabra; cea mai buna relatare a fenomenului  provine Calaveras,California, cand un grup de martori  sustine ca au vazut tot ce s-a intamplat cu o capra; fenomenul a luat amploare de la inceputul anilor 1990, fiind raportate cazuri chiar si in suburbiile orasului Washington DC . In iulie 2004, un fermier din Texas ucide un animal  asemanator unui caine, care ii atacase cireada. S-a dovedit mai tarziu ca era doar o corcitura intre un coiot si un caine domestic, facand parte dintr-o specie  necunoscuta, cu probleme  ale pielii si grave deformari faciale.Chupacabra a fost observat si in Michigan de catre un barbat care sustine ca l-a vazut in momentul in care se harnea cu sangele unei pisici.In 1997, s-a observat o explozie a aparitiilor chupacabra in Brazilia; unul din martori e politist si sustine ca a vazut un astfel de animal  intr-un copac.


PROFIL FIZIC:
Nu a existat niciodata o singura descriere fizica a acestui animal, profilul fizic fiind realizat din descrierile mai multor martori. Criptozoologii  nu pot afirma, pe baza celor spuse de martori, ca chupacabra apartine unei specii cunoscute de oamenii de stiinta, intrucat multe date ale descrierilor sunt contradictorii, si foarte putine se completeaza. Desi sunt diferente, descrierea acestei fiinte are si parti comune: de obicei este descris ca  avand 1M inaltime, forma humanoida.
  De obicei, chupacabra  apare in 3 forme:
-primul si cel mai intalnit, este de soparla, cu piele verde sau gri si tepi ascutiti pe coloana vertebrala; are de obicei intre 1m- 2 m inaltime, poate sta in picioare si sare asemenea unui cangur; martorii care sustin aceasta ipoteza, afirma ca fiinta face un salt de 6 m si are fata asemanatoare cu a cainelui sau a panterei, limba bifurcata, colti ascutiti;
•a doua varietate  e asemanata cu un caine care sta pe picioarele din spate;sare ca un cangur si are blana gri;
•a 3a varianta este asemanata tot cu un caine:martorii nu au observat insa nici un fir de par;are ochi mari rosii sau orange si oblici,gheare si colti ascutiti; se spune ca acest tip de chupacabra se imperecheaza cu cainii salbatici.
Unii martori sustin faptul ca ochii rosii ai animalului au rolul de a hipnotiza si paraliza victimele,astfel chupacabra  fiind liber sa se hraneasca linistit cu sangele acesteia;este asemanator cu ceea ce fac anumiti serpi sau paianjeni,care isi improsca victima cu venin.

TEORII:

           *Se afirma faptul ca acest tip de animal a aparut si in Europa Medievala
           * unii criptozoologi sustin ca chupacabra sunt fiinte extraterestre, iar NASA e implicata in acest proiect
           * unele persoane din Puerto Rico cred  cu fermitate faptul ca chupacabra face parte dintr-un experiment genetic ale guvernului american si a scapat dintr-un laborator secret din  El Yunque, un munte in partea de est a insulei. NASA neaga  acuzatia prin intermediul purtatorului sau de cuvant,  Brian Welch :" Au fost mai intai fetele de pe Marte, acum asta ( chupacabra), apoi acuzatiile de razboi climatic si apoi  faptul ca radiem oamenii pentru a deveni impotenti (..) . Daca chiar credeti asemenea lucruri, e datorita faptului ca oamenii nu ne intreaba direct daca e sau nu adevarat, doar arunca vina asupra noastra"
         

anumite persoane superstitioase, vad in orice umbra fiinte extraterestre si monstrii
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

#3
deci ramane discutia aici...
tu ce crezi despre asta,ark?

Arckadii

Oscilez intre doua teorii:

Prima conform careia Chupacabra este un experiment scapat de sub control sau eliberat in mod intentionat.
Si a doua: Chupacabra este o specie de animal necunoscuta care se hraneste cu sange de capra/vaca/caine/etc.

Apropo am inteles ca din 7.000.000.000 specii de animale/insecte...etc cunoastem aproximativ 2.000.000.000. In concluzie...:)

Ark

darkness

nici nu o sa mai avem posibilitatea sa le cunoastem...in fiecare zi dispar 500.000 specii ...gandeste-te cate dispar fara ca noi sa apucam sa le inregistram... :|

dedeiu

darkness de unde ai acest sondaj? Nu te supara pe mine ca sunt curios.

xennon_2000

cam exagerat Dark...cu disparitia speciilor!poate daca lom in considerare si virusii si bacteriile



Roswel

Eu cred ca este o specie nedescoperita!!!!! :aliendance:

adrianh

Începând cu anii 70 pe insula Porto Rico sunt semnalate din ce în ce mai des Chupacabras (mulgatori de capre). Aceste fapturi sunt facute raspunzatoare de moartea înfioratoare a multor câini, pisici. Multe vaci si chiar cai par a fi printre numeroasele opere ale aceste misterioase creaturi.Aceste animale au fost gasite moarte , cel mai adesea cu sâgele stors din corp si diferite organe smulse. Ca urmare a diferitelor observari ale acestui animal se pare ca are o înaltime de 1-1,5 metrii cu ochii oblici, luminosi de culoare rosie sau orange. În loc de urechi si nas are doar gauri iar gura este mica si fara buze. Bratele îi sunt subtiri si terminate cu trei gheare, în timp ce picioarele sunt musculoase tot cu trei gheare. Corpul este acoperit cu o blana subtire si pe cap are o creasta cu tepi.
Ca urmare a teoriilor emise cu privire la originea acestui animal s-a acoperit un spectru foarte larg, anume de la o origine extraterestra pâna la un animal evadat dintr-un laborator genetic. Unii cercetatori au încercat sa îdentifice acest animal cu o maimuta care traieste pe insula, dar maimutele nu sug sânge si nici nu îsi pot schimba culoarea.
Fenomenul Chupacabras a fost însa pus si în legatura cu numeroasele observatii UFO facute începând cu anii 70 pe insula Porto Rico. Se presupune a fi un animal extraterestru cu solzi, aripi si cu colti ascutiti si bine dezvoltati care suge sangele animalelor.
O traducere cuvant cu cuvant a acestui termen ar suna astfel: "cel care suge de la gat". Se pare ca acesta ciudata creatura a fost vazut numai in tarile Americii de Sud. Sunt numeroase rapoartele fermierilor sud-americani care sustin ca au vazut cum aceasta creatura ataca animalele domestice.
Multi afirma ca acesta creatura emite in zbor un sunet asemanator unui bazait metalic. Cei mai multi sunt convinsi ca este vorba de un animal extraterestru adus probabil chiar de catre ocupantii OZN-urilor.
Se pare ca Chupacabra nu ar exista doar pe insula Porto Rico ci si în Florida, Texas, California si nordul Mexicului. Cele mai noi semnalari relataeaza ca animalul ataca chiar si oamenii.
Urmatoarele fotografii înfatiseaza un animal ucis în urma coliziunii cu un autovehicul, care pare a fi Chupacabra.
Desigur, aceasta nu mai este doar o teorie. E ceva ce poate fi vazut iar in cazul asta, mai rau, ceva care poate sa omoare. De unde a aparut acest animal? Poate fi intr-adevar produsul unei modificari genetice sau e vreun "cadou" de la omuleþii verzi? Dar poate e doar El Chupacabra, o fiinta ca toate celelalte, doar ca, putin infricosatoare...
Viata e o piesa de teatru,ce trebuie jucata la maxim!Asa ca nu ezitati sa profitati de ea!

vladyi

probabil un experiment scapat de sub control, au prins si unu pe camera



http://www.youtube.com/watch?v=SmHmnfgON4A

Deanna

#13