Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Surse alternative de energie si noi metode de producere a acesteia

Creat de xennon_2000, 24 Ianuarie 2007, 20:16:35

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

Bun bun....si pana la urma toate aceste surse alternative de energie exista demult.
Intrebare intrebatoare: de ce "nimeni" nu face nimic ?

Raspuns:............................ :-D :-D :-D

alx

Citat din: Urban din  22 Februarie 2007, 01:55:03
Bun bun....si pana la urma toate aceste surse alternative de energie exista demult.
Intrebare intrebatoare: de ce "nimeni" nu face nimic ?

Raspuns:............................ :-D :-D :-D

cum adicã,Urban?  cine nu face ce?   În momentul actual,energiile din surse regenerabile sunt pe primul plan în toate þãrile dezvoltatate!(ºi nu numai)!
   -energia eolianã- sunt pãduri de eoliene de cum intri în Ungaria,de Austria,Germania,Olanda,Danemarca,SUA,etc nu mai vorbim,acestea sunt þãri în care energia eolianã este o realitate !
   -energia geotermalã-în elveþia se foloseºte pt.încãlzirea caselor(au puþuri forate pe la 1500m,se pompeazã apã rece,care se întoarce pe la 45-50 grade).
   -energia solarã-panouri fotovoltaice se folosesc acum în multe aplicaþii,cât despre panourile solare care încãlzesc apa,au acum un randament foarte ridicat,am un prieten care ºi-a pus aºa ceva pe casã ºi în timpul iernii are apã caldã,25-35 grade de la ele.
   -biogaz-trebuie sã amintesc câte instalaþii de biogaz s-au construit numai în RO pânã în 89?
   -descompunerea apei în H2-deja se chinuie sã facã maºini(ºi au fãcut prototipuri) care funcþioneazã aºa.

sigur cã sunt ºi tehnologii la stadiu de proiect sau de prototip,dar doar cele enumerate mai sus sunt suficiente pentru a te mai întreba o datã: cum adicã,Urban?  cine nu face ce?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Urban

Lasa-le pe astea de suprafata...eu ma refer la ceea ce este mai important...
Avem de vreo 100 ani posibilitatea pentru energie gratis toata planeta plus automobile pe apa, aer sau mai stiu eu ce...
Asta e important...nu o padure de eoliene sau 30 de panouri solare...


alx

ºi ce facem? stãm ºi aºteptãm timpurile  când vom opri la malul apei si vom face plinul de acolo?  cã astea *de suprafaþã* sunt funcþionale ACUM !
  ºi apropo,de ce nu te uiþi sã vezi câþi zeci(sute) de Mw are instalaþi Danemarca,sau Olanda sau Germania pe eoliene?   cã o pãdure din aia face o grãmadã de energie!!!!

*Avem de vreo 100 ani posibilitatea pentru energie gratis toata planeta plus automobile pe apa, aer sau mai stiu eu ce...*-TU de ce nu faci nimic?(apropo,de unde ai scos informaþia asta? cã pe aici se obiºnuieºte sã pui ºi sursa...).
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Dreamy

Daca s-ar apela la sursele alternative de energie si bineinteles la metodele de producere a acesteia, care fie vorba intre noi exista si ca idee si ca prototip, insa nu e nimeni interesat sa le produca la scara mondiala, marile puteri ar constata ca nu ar mai fi chiar asa MARI puteri, ca petrolul nu ar mai fi motiv de disputa nici cu arme nici cu indici pe bursa, ca globalizarea impusa nu ar mai avea un rol atat de important, ca orice stat mare sau mic ar putea sa-si dezvolte in functie de posibilitati si necesitati nivelul de trai al populatiei, deci cine ar mai avea nevoie de MAREA INTEGRARE si MAREA GLOBALIZARE....
Pana una alta traim intr-o libertate aparenta...

Intrebarea fireasca este:
Cine vrea sa piarda PUTEREA atunci cand controleaza mai TOT??

Urban

Citat din: alx din  22 Februarie 2007, 09:39:33
*Avem de vreo 100 ani posibilitatea pentru energie gratis toata planeta plus automobile pe apa, aer sau mai stiu eu ce...*-TU de ce nu faci nimic?(apropo,de unde ai scos informaþia asta? cã pe aici se obiºnuieºte sã pui ºi sursa...).


Mai citeste din Tesla ...

xennon_2000

Pentru a face populare noile metode de obtinere a energie e nevoie in primul rand de oameni care sa promoveze acest concept si sa-l sustina cu tarie (unul este alx),; omenirea merge pe principiul turmei...daca vede omul la vecin in "curte" asemenea instalatii, si au profit (scaderea facturii la curent) este tentat si el la randul lui!Dar in Romania asa ceva.....mai rar gasesti (mergem pe vechile metode de obtinere a energiei - "Las-o ma ca merge asa, ne-am obisnuit cu ea" :lol:

.....Si binenteles fonduri (aparatura prin care se obtine energia alternativa este mai scumpa) :martiansad:

alx

*Urban*  urmând sfatul tãu,deºi nu prea am timp,am reluat ceea ce ºtiam despre Tesla(prea puþin,legat de rãzboiul dintre el si Edison:cc vs.ca,ºi ceva despre bobina de inducþie) ºi am cãutat informaþii despre alte aplicaþii ale lui în domeniul energiei.În primul rând ,se pare cã  Tesla a fost o persoanã dotatã cu calitãþi extrasenzoriale,care l-au ajutat foarte mult;în acelaºi timp,multe din invenþiile lui trec dincolo de legile fizicii,drept care foarte multã lume se îndoieºte de veridicitatea lor.Ex:maºina pe curent electric,dar FÃRÃ SURSÃ DE TENSIUNE!,doar o cutie cu 12  tuburi(lãmpi) ºi o antenã,care alimentau un MOTOR DE 80 CP(CAI PUTERE)  DE CURENT ALTERNATIV,atingând viteze de 90Mph...uau ;alimentarea iluminatului public din oraº dintr-un turn central,cu ajutorul bobinelor de inducþie-astea,bobinele au nevoie de energie ca sã funcþioneze,apoi nu vorbim de ce câmpuri electrice ar fi trebuit sã genereze...ºi ce bruiaje pe tot spectrul radio,ºi nu numai...plus riscurile de electrocutare... ºi tot aºa.
Indiscutabil,contribuþia lui la prograsul omenirii a fost mare(curentul alternativ,bobina de inducþie) , dar invenþiile cu perpetuum mobile încorporat nu par a fi foarte credibile,ºi se rãspândesc ca o legendã urbanã,doar datoritã frustrãrii unor oameni care doresc sã le fie mai bine,dar pe gratis,dacã se poate,învinuind guverne cã ascund secrete,ca sã-ºi ascundã propria neputiinþã!
  Concluzia (mea) este :ca sã distribui energie trebuie s-o ºi produci,într-un fel sau altul(nu vine de nicãieri),ºi asta nu se poate face GRATIS,adicã fãrã investiþii,fãrã muncã...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

xennon_2000

Bine gandit alx....Tesla nu a gandit-o rau!
Dar....era poluarea electromagnetica! (am facut un bec de neon de mica putere - 5 W - sa lumineze de la telefonul mobil sau un emitator radio de mica putere)....
     Practic daca pui un bec de neon pe un conductor de inalta tensiune (linie transport) 110 KV sau 220 KV se aprinde normal :lol:

     Rezulta:...o poluare radio de mare frumusete (de unde ...nevoia de a pune reteaua de distributie pe sub pamant!)

alx

*xennon_2000 * câteva lucruri trebuie precizate:
1.se cheamã radiaþie electomagneticã,nu poluare(asta o suportãm noi zi de zi,da are intesitate micã...nu faci mare brânzã cu ea dacã vrei energie...)
2.un bec neon se aprinde aproape de o reþea de înaltã tensiune doar prin ionizarea gazului din interior;altfel,am vãzut o emisiune la distrugãtorii de mituri,ºi energia radiatã de aceºti conductori electrici este atât de micã,cã nu prea ai ce face cu ea(au încercat cu bobine apropiate periculos de conductori,ºi cu tot felul de alte invenþii...).Apropo,asta nu e energie gratuitã!-se cheamã FURT!
3.poluare radio de la reþele de electricitate...nu prea cred!Au frecvenþe diferite-50Hz curentul electric,iar transmisiile radio încep de la câþiva Khz,so...Orice armonicã ai avea,puþin probabil sã urce atât de sus...
4.Cu bobinele de inducþie treaba e mult diferitã,ele funcþioneazã pe principiul rezonanþei,de unde ºi posibilitatea armonicilor multiple,ºi de acolo mai ai un pas pâna la bruiaje radio...
5.dacã am înþeles bine,faci referire la vehicolul lui tesla;ei bine,pt.a funcþiona ,avea nevoie de curent alternativ,care nu se obþine cu 12 lãmpi,ai nevoie de mult mai mult,ºi apoi puterea motorului,80CP-cam greu ºi pentru zilele noastre sã alimentezi aºa ceva de pe invertoare(nu imposibil)...
        pãrerea mea...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

xennon_2000

Pt alx@

:lol:Nu se cheama furt pentru ca liniile de inalta tensiune au deja pierderi (adica furt din pierderi)

alx

asta dacã ai reuºi sã captezi doar ceea ce se pierde,adicã parte din energia radiatã sub formã de câmp electromagnetic(care energie e destul de micã),ideea e sã nu foloseºti un dispozitiv care sã absoarbã energie din conductori,ºi cum orice dispozitiv ai folosi exact asta o sã facã...pânã la urmã ar trebui sã realizezi un fel de transformator...ºi existã niºte formule cu care poþi calcula toate astea...da io le-am uitat...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

xennon_2000

Alx daca aflii ceva nou in legatura cu noi surse....poti sa le pui!
Sau nu numai!Poti pune si metode de economisire si reciclare (noutati)

xennon_2000

Coordonatorul cercetatorilor de la Universitatea St Louis din Missouri, Shelley Minteer, sustine ca dispozitivele electronice precum iPod-urile pot fi incarcate cu baterii pe baza de bauturi dulci sau chiar cu seva de copaci.

Potrivit specialistilor, noile baterii sunt biodegradabile si pot fi reincarcate de la orice "sursa dulce".

"Bateria combina biologia cu chimia si este "prietenoasa" cu mediul", a apreciat Minteer.

Un astfel de dispozitiv poate inlocui incarcatoarele pentru laptop-uri, iar computerele pot functiona cu o versiune de dimensiunea unui timbru postal.

Oficiali din armata considera ca bateriile dulci pot fi utilizate chiar si pentru echipamentele folosite pe campul de lupta.


http://www.scienceline.ro/BATERII_PE_BAZA_DE_ZAHAR__DE_PATRU_ORI_MAI_REZISTENTE_DECAT_CELE_OBISNUITE_5037_586_1.html

xennon_2000

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Eliica shown at Intex OsakaThe Eliica (or the Electric Lithium-Ion Car) is a battery electric vehicle prototype, or concept car designed by a team at Keio University in Tokyo, led by Professor Hiroshi Shimizu. The 5.1 metre (16.7 feet) car runs on a lithium-ion battery and can accelerate from 0-100 km/h (60 mph) in four seconds. In 2004, the Eliica reached a speed of 370 km/h (230 mph) on Italy's Nardo High Speed Track. The team's goal is to exceed 400 km/h (250 mph), breaking the record set by today's street-legal gasoline-powered vehicles.

The Eliica weighs in at 2400 kg (5291 lbs) and seats the driver and three passengers. The body of the four door car has a futuristic, bullet shape design which was tested in a wind tunnel. The front doors open forward and the rear doors open upward like wings. The car's platform contains 4 tracks of 80 batteries, which make for one third of the vehicle's cost. They currently require about 10 hours of recharging from empty to full charge, and can be easily charged off of a residential power grid.

The car has eight wheels enabling it to be closer to the ground for better traction. Each of the wheels has a 60 kW (80 hp) electric motor, giving a 480 kW (640 hp) eight wheel drive which can tackle all kinds of road surfaces. The four front wheels steer. The electric motors mean that the Eliica can deliver a smooth acceleration free from gear shifts of about 0.8 g. Each wheel contains a disc brake and employs a regenerative brake system to recover energy.

There are currently (as of 2005) two versions of the Eliica: a Speed model and an Acceleration model. The Speed model is made to challenge gasoline-based records and has a top speed of 370 km/h (230 mph) with a range of 200 km (125 miles). The Acceleration model is made for the street and has a top speed of 190 km/h (120 mph) with a range of 320 km (200 miles).

The estimated cost of development was in excess of US$320,000. Once the team receives corporate sponsorship, they plan to produce at least 200 units. As of early 2007, the projected pricetag was ¥30,000,000, or about $255,000 US.

On December 19, 2005, the Prime Minister of Japan Junichiro Koizumi tested this vehicle in a 10-minute ride to the Parliament. In 2006, the car was tested by Shintaro Ishihara, the governor of Tokyo, as well as by the Crown Prince Naruhito.


http://en.wikipedia.org/wiki/Eliica