Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Puterea gândului

Creat de pri3st3ss, 15 Ianuarie 2007, 20:30:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

EXISTA IN OM, PUTERI ASCUNSE, ASA CUM ESTE PUTEREA GANDULUI?

nu exista asa ceva
0 (0%)
totul e o sugestie / autosugestie
1 (4.8%)
aceasta "putere" o are oricine, trebuie doar sa o foloseasca in mod corect, altruist
7 (33.3%)
de puterea mintii se bucura doar cei care se antreneaza pentru acest lucru..
13 (61.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 9

Votare închisă: 14 Februarie 2007, 20:30:46

DeReLiCt

A studia ºi a nu gândi este o risipã. A gândi ºi a nu studia este periculos.

lylyt_ice

Da cred ca ai dreptate...! eu nu m-am gindit niciodata ca, gindurile altora pot bruia pe ale mele...dar acum imi dau seama ca de multe ori chiar asta se intimpla si nu stiam de ce ...(?)parca m-a aflam intr-un labirint fara sa gasesc iesirea....
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

CHIP

Cel mai interesant este atunci cind cineva,cu intentie ,bruiaza gandurile altora pentru a-si realiza un anumit scop.

DeReLiCt

Nu trebuie neaparat ca ceilalti sa aiba un anumit scop. Sa va dau un exemplu: de ex. esti sarac, iar tu constient incepi sa iti creezi in minte un viitor in care esti intr-o conditie cu mult mai buna. Dar.. toti cunoscutii tai te stiu sarac, se gandesc la tine prin prisma conditiei in care te afli, iar in acest fel iti bruiaza (dar cred ca mai mult iti incetinesc dezvoltarea decat sa ti-o anuleze) creatia. Ideea este sa fi perseverent/a si optimist/a pentru ca pana la urma tu invingi.

Apropo... nu stiu cati dintre voi stiu... dar Dumnezeu, Universul - luati-o cum vreti - alegea calea cea mai rapida pentru a avea acel lucru, DAR aceasta cale poate fi usoara si frumoasa sau dimpotriva, grea si dureroasa (o spun din experienta).
Repet din nou: perseverenta si optimismul sunt calitatile de baza care te vor duce pe drumul cel bun.

lylyt_ice

Da asa este...uite de exemplu un om amarit care pleaca intr-un loc unde nu-l cunoaste nimeni, in scurt timp depaseste stadiul de saracie si poate ajunge chiar bogat...si asta numai pentru ca cei din jur nu il mai considera cum il cunosteau vechii prieteni sau vecini ...un om amarit.inseamna ca s-a debarasat de cupola gindurilor bruiante care se formase in jurul lui, ne permitindu-i sa-si emita gindurile creeatoare de bunastare...!!! NU...?
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

ariel

puterea gandurilor este imensa daca e insotita de credinta ca cea ce gandesti.... vei primi
  ati observat vreun optimist caruia sa-i mearga rau ?
  eu nu
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

DeReLiCt

Citat din: ariel din  21 Septembrie 2007, 00:34:58
  puterea gandurilor este imensa daca e insotita de credinta ca cea ce gandesti.... vei primi
  ati observat vreun optimist caruia sa-i mearga rau ?
  eu nu

Da... pe mine  :roll: Ideea este sa fii perseverent... nu conteaza cat de optimist esti... trebuie doar sa vrei.

lylyt_ice

Cum adica perseverent...(?) trebuie sa-ti formulezi dorinta repetat si des(?)sau sa te gindesti aproape permanent la lucrul dorit?

DeReLiCt

Macar o singura data pe zi... si niciodata sa nu deviezi de la telul propus. Si o vorba din popor... "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga si in buzunar".

ariel

sa crezi ca cea ce-ti doresti se va intimpla
practic : sa simti,sa crezi ca deja s-a intimplat si atunci......asta implica sa nu ai nici cea mai mica unda de indoiala altfel....totul e doar "un vis frumos cu ochii deschisi"

eu nu cred ca-ti merge rau DeReLiCt (sau poate ma insel),esti cumva bolnav?? asta inseamna cu adevarat sa-ti mearga rau (Doamne fereste)
  parca n-as crede ca tu gindesti pozitiv (ca un optimist) si atragi intimplari negative in viata ta ???
"Sa avem seninatatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat,curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat si mai ales intelepciunea pentru a face deosebirea intre cele doua posibilitati" (Marc Aurelius)

lylyt_ice

Stiti ce cred eu...? ca un om pozitiv are mult de luptat pentru a se mentine pozitiv,pentru ca in jurul lui se aduna foarte multi incarcati negativ care incearca sa se hraneasca din pozitivitatea lui(asa nimitii vampiri energetici).de aceea a fii un om pozitiv,nu inseamna neaparat ca totul iti merge bine,de aici fac legatura cu ceea ce a spus DeReLiCt,(si are dreptate)trebuie sa fii perseverent,adica sa formulezi neincetat ginduri pozitive,numai asa poti face fata negativului din jur...si nu le dai sansa sa se hraneasca din pozitivul emanat de tine...dar asta (repet)este o munca asidua fara pauza.In concluzie ginditi pe cit se poate si perseverant numai pozitiv...Parerea mea...!

CHIP

Si cam cum crezi ca te poti feri de acesti vampiri energetici?

lylyt_ice

Daca citeai cu atentie mesajul meu,nu mai puneai aceasta intrebare...mi-am spus deja parerea mai mult nici eu nu stiu...

Nox

Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

DeReLiCt

Citat din: lylyt_ice din  21 Septembrie 2007, 14:48:53
Stiti ce cred eu...? ca un om pozitiv are mult de luptat pentru a se mentine pozitiv,pentru ca in jurul lui se aduna foarte multi incarcati negativ care incearca sa se hraneasca din pozitivitatea lui(asa nimitii vampiri energetici).de aceea a fii un om pozitiv,nu inseamna neaparat ca totul iti merge bine,de aici fac legatura cu ceea ce a spus DeReLiCt,(si are dreptate)trebuie sa fii perseverent,adica sa formulezi neincetat ginduri pozitive,numai asa poti face fata negativului din jur...si nu le dai sansa sa se hraneasca din pozitivul emanat de tine...dar asta (repet)este o munca asidua fara pauza.In concluzie ginditi pe cit se poate si perseverant numai pozitiv...Parerea mea...!

Ai mare dreptate aici lylyt.. Problema este.. ca pana la urma obosesti

@ariel.. nu sunt bolnav dar au aparut probleme personale care n-as fi crezut vreodata ca or sa apara - si ce e mai rau este ca stiu ca sunt din vina gandurilor mele (si crede-ma ca eu din nastere sunt o fire pozitiva si optimista, dar cateodata obosesti sa te lupti cu imprejurarile - mai ales daca sunt dureroase).