Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Puterea gândului

Creat de pri3st3ss, 15 Ianuarie 2007, 20:30:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

EXISTA IN OM, PUTERI ASCUNSE, ASA CUM ESTE PUTEREA GANDULUI?

nu exista asa ceva
0 (0%)
totul e o sugestie / autosugestie
1 (4.8%)
aceasta "putere" o are oricine, trebuie doar sa o foloseasca in mod corect, altruist
7 (33.3%)
de puterea mintii se bucura doar cei care se antreneaza pentru acest lucru..
13 (61.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 9

Votare închisă: 14 Februarie 2007, 20:30:46

xennon_2000

aaaaa...nu draga!...mie unul m-i se pare normal sa mai apara contraziceri...dar toate sa aibe o limita!pana la cearta mai e...si chiar daca s-ar intampla vreodata eu cedez primul..dc sa stric prietenia cu cineva cand pot sa negocoez amabil

calinahanna

@xenon_2000

Ce dragutz... e bine ca spui ca suntem prieteni.
Si e cavaleresc din partea ta ca renunti primul, in fata unei Doamne...
A!
La tine se negociaza totul?
Citatdc sa stric prietenia cu cineva cand pot sa negocoez amabil

prosecco

la naiba cu puterea gandului.tot ce gandesc spre binele meu,mi se intampla exact invers. gandurile imi provoaca o stare de euforie,dar realitatea e cu totul diferita
viata nu e asa de usoara,cum ni se spune in scoala

prosecco

la naiba cu puterea gandului.tot ce gandesc spre binele meu,mi se intampla exact invers. gandurile imi provoaca o stare de euforie,dar realitatea e cu totul diferita
viata nu e asa de usoara,cum ni se spune in scoala

pri3st3ss

Primul asemenea braþ (artificial ) a fost deja testat cu succes pe Claudia Mitchell, o tânãrã care, la numai 24 de ani, îºi pierduse braþul stâng într-un accident de motocicletã.

Cum terminaþiile nervilor din braþul amputat erau încã funcþionale, chirurgii de la Institutul pentru Reabilitare din Chicago i-au redirecþionat spre un muºchi de deasupra sânului stâng.

Dupã trei luni de aceastã complicatã operaþie, pacienta a observat cã, de câte ori se gândea cã strânge mâna amputatã, muºchiul care gãzduia acum nervii se contracta.

Dupã alte trei luni, pacienta a primit un braþ artificial special: acesta primea instrucþiuni de la niºte senzori aflaþi în legãturã cu terminaþiile nervoase ale braþului amputat.

mai multe cititi aici:   http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/02/070206_brat_artificial.shtml


proseco, depinde ce si in ce "cantitate" gandesti spre binele tau...si de asemenea depinde si cat de mult lezezi alte persoane prin acel gand.. un gand bun pentru tine, poate fi vatamator pentru altcineva...
gandeste-te si la acest aspect...

Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

xennon_2000

Chair surprunzatoare stiinta asta dar tragica!

Dreamy

   
   Oamenii de ºtiinþã au fãcut noi descoperiri în ceea ce priveºte citirea gânduilor. Profesorul John-Dylan Haynes, de la Institutul Max Planck din Germania, a utilizat scannere cerebrale pentru a mãsura modificãrile fluxului de sânge din creier ºi identifica, astfel, felul în care acestea semnaleazã intenþiile. Pânã acum, nimeni nu a reuºit sã deducã din activitatea cerebralã felul în care va acþiona cineva.

Subiecþii care au participat la studiu au ales între douã operaþiuni matematice simple: adunarea sau scãderea a douã numere, operaþine care a trebuit pãstratã în minte timp de câteva secunde, pânã când numãrul rezultat în urma calcului fãcut în minte va apãrea pe ecranul unui computer.

Folosind o metodã de scanare denumitã rezonanþã magneticã funcþionalã, cercetãtorii au identificat intenþiile subiecþilor, cu o acurateþe de 70%.


sursa: antena3


xennon_2000

Da..Calina la mine se negociaza totul pecale amiabila si non violenta

Nox

Puterea gândului
de Mihai Manole

O nouã tehnologie japonezã îþi permite sã controlezi dispozitivele electronice cu... puterea minþii, fãrã sã mai fii nevoit sã miºti nici un deget.

Interfaþa creier-maºinã, dezvoltatã de Hitachi, analizeazã cele mai mici schimbãri în activitatea creierului ºi traduce aceste fluctuaþii în semnale electrice. Un experiment recent a demonstrat cum un tren de jucãrie poate fi dirijat prin aceastã metodã. Un reporter a acceptat sã poarte pe cap un dispozitiv legat prin fibre optice la un sistem de mapare, conectat la rândul sãu, prin intermediul unui computer, la trenuleþul cu pricina. Sistemul acesta putea interpreta activitatea cerebralã ºi, pe baza rezultatelor, transmitea comenzi jucãriei. În momentul în care reporterul a activat regiunea frontalã a creierului, prin efectuarea unor calcule sau pur ºi simplu cântând, trenul a demarat în linie dreaptã. Dacã se oprea din calculat sau din cântat se oprea ºi trenul.


APLICAÞII. Aceastã tehnologie poartã numele de topografie opticã ºi a fost utilizatã, pânã de curând, mai ales în scopuri medicale. Hitachi ºi producãtorul de automobile Honda se întrec însã în folosirea acestei tehnologii pentru o serie de aplicaþii comerciale. Cercetãtorii Hitachi încearcã sã construiascã astfel o telecomandã care sã îi permitã utilizatorului sã schimbe canalul doar pe baza preferinþei la care se gândeºte, în timp ce Honda încorporeazã tehnologia în automobilele generaþiei viitoare. Acest gen de interfaþã om-maºinã ar putea avea o serie de aplicaþii importante în medicinã, ajutând de exemplu persoanele paralizate sã continue sã comunice chiar ºi în situaþia în care nu îºi mai controleazã nici un muºchi. Din 2005, Hitachi a vândut un dipozitiv bazat pe topografia opticã, ce permite pacienþilor paralizaþi sã rãspundã unor întrebãri simple, afirmativ dacã fac calcule matematice în minte sau cu "nu" dacã nu se gândesc la nimic concret.

SURSA: Jurnalul National, 25 iunie 2007
LINK: http://www.jurnalul.ro/articole/95693/puterea-gandului
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

romulus

-----Iata o intamplare : era o zi calda de primavara si mergeam singur spre scoala admirand casele si gradinile pe langa care treceam. La un moment dat mi-a atras privirea un anumit loc de pe partea opusa a strazii, imaginea aceea ramanandu-mi pana azi clara in memorie: era ca un scuar, unde asteptau cativa oameni  autobuzul. La strada se putea observa un gard din lemn, din sipci asezate in forma de romb, pe care se impleteau tulpinile unei plante - se pare "floarea maicii domnului". Fara nici o motivatie clara, in timp ce admiram locul, mi-a venit in minte un gand, care era cam asa " candva, aici o sa am eu o casa". Gandul nu era cu nimic justificat deoarece eu aveam varsta de cca.15 ani, nu ma gandeam chiar deloc sa ma insor, sa am o familie, o casa, etc.

----Dupa cca. 5 ani casele de pe intreaga strada pe care eu mergeam atunci au fost demolate si s-au construit blocuri.......
----Sedeam intr-o zi la balcon si priveam in jos, spre forfota strazii . Deodata, m-a strafulgerat un gand, si mi-am reamintit imaginea cu scuarul: blocul in care imi cumparasem si eu un apartament se afla exact in locul privit de mine in urma cu cativa ani, iar statia de autobuz, se afla si azi,  in fata blocului meu.

--- Eu acum nu spun ca prin putera gandului am reusit sa aranjez in asa fel lucrurile, incat sa transpun in realitate acel gand! Ba chiar sustin cu hotarare ca-l si uitasem, iar atunci a fost singura data cand acel gand mi-a vent in minte. Mai degraba as  cataloga intamplarea ca premonitie ori deja vu.Ce ziceti?
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

lylyt_ice

  eu presupun, ca daca in acel moment ai stiut ca in viitor ai sa locuiesti acolo in spadele statiei de autobuz,este vorba clar,de premonitie.DAR ...! daca ti-ai dorit in acel moment ca in viitor sa locuiesti acolo,iar acum chiar asa s-a intimplat, atunci nu poate fii vorba decit de puterea gindului (dorintei).
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

mistic

Citat din: prosecco din  09 Februarie 2007, 18:23:31
la naiba cu puterea gandului.tot ce gandesc spre binele meu,mi se intampla exact invers. gandurile imi provoaca o stare de euforie,dar realitatea e cu totul diferita
viata nu e asa de usoara,cum ni se spune in scoala

A fost un timp cand si eu credeam ca daca ma gandesc la ceva se intampla invers. Dar acum numai este asa. Cred ca ti se intampla invers deoarece te gandesti prea mult la ce tegandesti. Trebuie sa te bucuri de prezent. Pentru ca daca te bucuri de viitor cand vei ajunge la el nu te vei putea bucura cu adevarat de el deoarece tu te vei gandi la alt viitor.
Si da viata nu e usoara. Dar cine a zis ca tre sa fie??? Daca ar fi usoara ar fi plictisitoare :| Necazurile fac parte din viata, daca nu ai necazuri nu ai o parte din viata. :lol:

CHIP

Nu cred ca este suficient doar sa te gindesti.Trebuie sa imprimi gindului o asemenea forta astfel incit acesta sa se implineasca.

mistic


CHIP

@Mistic
Si nu trebuie uitat ca gandurile tale se intilnesc cu ale multor altora ,iar acestea din urma pot bruia directia gandului tau initial daca acesta nu este destul de puternic.