Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Puterea gândului

Creat de pri3st3ss, 15 Ianuarie 2007, 20:30:46

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

EXISTA IN OM, PUTERI ASCUNSE, ASA CUM ESTE PUTEREA GANDULUI?

nu exista asa ceva
0 (0%)
totul e o sugestie / autosugestie
1 (4.8%)
aceasta "putere" o are oricine, trebuie doar sa o foloseasca in mod corect, altruist
7 (33.3%)
de puterea mintii se bucura doar cei care se antreneaza pentru acest lucru..
13 (61.9%)

Numărul total de membrii care au votat: 9

Votare închisă: 14 Februarie 2007, 20:30:46

pri3st3ss

O veche legenda hindu povesteste ca era o vreme cand toti oamenii erau dumnezei. Dar ei au abuzat atat de mult de divinitatea lor, incat Brahma, stapanul lor, a decis sa le ia puterea divina si sa o ascunda intr-un loc in care le-ar fi imposibil sa o gaseasca. Marea problema era unde sa gaseasca aceasta ascunzatoare.
A fost convocat un consiliu pentru a rezolva aceasta problema. Membrii consiliului au propus :
-« Sa ingropam divinitatea
dar Brahma le-a raspuns : «  Nu, nu este suficient, pentru ca omul va sapa si o va gasi ».
Atunci ceilalti dumnezei i-au replicat :
-«  Sa  aruncam divinitatea in cel mai adanc dintre oceane » .
Dar Brahma le raspunse din nou :
- « Nu, caci mai devreme sau mai tarziu , omul va explora  adancul oceanelor si, cu siguranta intr-o zi el o va gasi si o va scoate la suprafata ».
Atunci dumnezeii din consiliu au concluzionat :
-«  Nu stim unde sa o ascundem caci pare sa nu existe un loc, pe pamant sau in apa, pe care  omul sa nu il gaseasca intr-o zi ».
Atunci Brahma spuse :
-« Iata ce vom face cu divinitatea omului : o vom ascunde in cel mai profund loc din el insusi , caci este singurul loc in care el nu se va gandi sa o caute » .
De atunci, concluzioneaza legenda, omul a inconjurat pamantul, a explorat,  a escaladat, s-a scufundat si a sapat, cautand ceva ce este in el insusi ....



Aproape niciodata nu avem timp sa ne gandim intens la persoanele cu care intram in contact, la realizarile si la esecurile lor, decat , poate pentru a le telefona a doua zi sa aflam ce au mai facut, din pura curiozitate, sau poate nici atat. De multe ori, aceasta reprezinta o limita a spiritului nostru cosmopolit, care ne priveaza de bucuria de a darui chiar un gand bun oamenilor din jur. Si totusi , exista o nevoie umana de a nutri ganduri bune pentru persoanele iubite , apropiate, simpatizate, dar si ganduri bune fara o tinta anume, pentru ca mintea omului, gandeste mereu, continuu, ca o emisiune stimulta din interior , dar si din exterior.
  Ce se intampla cu aceste ganduri? Dispar ele oare in eter? O emisie de ganduri, fara destinatie precisa va ramane in jurul omului, formand un holo de ganduri in jurul capului, a intregului corp. Aceasta emisie de idei se manifesta in cele mai varii situatii, daca le permitem. Astfel ca in perioadele de liniste interna, de armonie cu propria persoana , aceste ganduri intra in rezonanta cu alte emisii de ganduri , amplificandu-le forta, sau deturnandu-le chiar orientarea malefica. Acest lucru se intampla cand gandurile noastre sunt bune, nobile superioare. Un gand luminos, deschis, exprimat sau nu, dar trait ca o stare psihica interna de liniste, poate influenta atmosfera mediului in care veti intra pe calea magnetismului si chiar putem sa-i ajutam pe cei bolnavi si fara speranta( prezenta ta imi face bine). Acest gand se va intoarce la dvs. incarcat de recunostiinta , actionand in interior printr-o organizare superioara a spiritului. Cind ne surprindem in minte cu ganduri de o calitate inferioara, josnica, se impune o comutare a orientarii lor , deoarece acestea se pot intoarce impotriva noastra, innegrindu-ne existenta, coborandu-ne sufletul la un nivel de la care nu se va mai ridica niciodata.
  In aceasta sinestezie a gandurior (intunecat, luminos, rosu, alb, negru), tonurile de gri nu-si gasesc locul, ganduri gri , nu au niciodata un ecou in fiinta umana.  Desi nu pare evident, mintea este alcatuita din doua parti distincte. Linia de demarcatie dintre ele este binecunoscuta  tuturor filozofilor din zilele noastre. Cele doua aspecte ale mentalului sunt fundamental diferite , caci domeniile lor de actiune sant distincte.In mod obisnuit ele sunt numite: mentalul obiectiv si mentalul subiectiv, adica mentalul constient si mentalul inconstient, spiritul treaz si cel care doarme, eul de suprafata si eul profund, mentalul ce supravegheaza actiunile voluntare si cel ce supravegheaza actiunile involuntare , masculinul si femininul.

         Puterea mintii este calitatea ta cea mai de pret
. Bine focalizata, te va conduce spre adevaratul succes. Incorect directionata, te va purta pe un drum accidentat catre esec. In viata ai libertatea de a alege incotro sa-ti indrepti puterea mintii - fii deci intelept cand faci aceasta alegere, pentru ca este in joc propriul tau destin. In tine se afla incatusate puteri nemarginite care pot schimba lumea. Acum poti elibera aceste forte prin adoptarea stalpilor gandirii pozitive, care iti permite sa dobandesti succesul in orice actiune, precum si fericire si seninatate in viata.
          Puterea gandului  este nebanuita, si este suficient sa amintim hipnoza, telepatia, telekinezia , deochiul,  descantecul, magia. Gandul este o emisie a constientului, are culoare, forma si inteligenta proprie, precum si o forta energetica imens de mare.

,,...I-am adresat intrebarea care clocotea în mine:
Maestre, ce e timpul?
Imi raspunse apoi, Maestrul:
Afla, Thoth, ca la început Exista VID si nefiinta, o nefiinta fara spatiu si timp.
În aceea nefiinta a aparut un gand, semnificativ, atottriumfator,
Care a umplut VIDUL.
Nu exista materie ci doar forta, o miscare, un vartej sau vibratie
A gandului semnificativ care a umplut VIDUL.
L-am intrebat pe Maestru:
Acest gand era etern?
Imi raspunse LOCUITORUL, zicand:
La început, gandul era etern
Iar pentru ca gandul sa poata fi etern, trebuia sa existe si timp.
Astfel ca în gandul atottriumfator aparu LEGEA TIMPULUI." – tablita 10 a lui toth


Gandul este cel care modeleaza si face adevãrate minuni sau adevãrate dezastre. Prezentul este rezultatul gandirii noastre anterioare, iar viitorul isi are radacina in gandurile noastre actuale. In concluzie, noi devenim ceea ce gandim. Cum ne sunt gandurile, asa ne este si viata. Un gand, bun sau rau, isi pune amprenta nu numai pe cel caruia ii este adresat, ci in primul rand pe cel care il emite, pentru ca gandul atrage ganduri similare, amplificand astfel binele sau raul initial, totul intorcandu-se asupra noastra, ca un bumerang.
Oamenii sunt inrobiti de propriile lor ganduri. Eliberarea de sub jugul lor necrutator (e vorba de gandurile negre) confera individului respectiv, puteri de esenta divina, de aceea un mare accent trebuie pus pe controlul asupra gandurilor rele. Gandul de frica are efectul cel mai inspaimantator asupra fiintei umane. Si alte ganduri cum ar fi cel care genereaza ingrijorarea prelungita, nesiguranta zilei de maine, suspiciunile, invidia, afecteaza organismul, dar nu-l distrug cum il distruge gandul de frica. Frica micsoreaza diamentrul vaselor de sange ca urmare a unei varsari excesive de noradrenalina in sange. Acest lucru duce la o subalimentare prelungita cu sange arterial a creierului si a altor organe: inima, ficatul, maduva, rinichii, pielea, sistemul nervos, deci cu oxigen si elementele nutritive, lucru ce poate duce la boli organice, cum ar fi boala coronariana, ischemia, hepatita, boli de piele, nevroze si psihoze.
Gandul rau sau frica pot fi datorate unor cauze individuale sau generale. Asupra celor individuale nu ma voi opri, pentru ca ele sunt in mare parte datorata lipsei de educatie a gandului.
        Ne putem vindeca de boli doar prin puterea gandului? Tamaduitorii si specialistii in terapie alternativa sunt convinsi ca putem, dar ce spune stiinta? Contrar perceptiei publice, opinia medicala traditionala este in mod remarcabil increzatoare asupra puterii gandului de a vindeca. In ultimii cincizeci de ani, doctorii au crezut ca, placebo sub forma pastilelor de zahar si a injectiilor cu apa poate alina practic orice tip de afectiune medicala. Totusi placebo functioneaza doar daca suntem convinsi ca functioneaza, asa incat convingerea medicala in puterea efectului placebo a furnizat legitimitate stiintifica teoriei populare despre putere de vindecare cu ajutorul gandului.
De multe ori nutrim ganduri de ura, razbunare , invidie, gelozie, dar si ganduri de compasiune, iubire, cautand solutii(surprinzatoare chiar) la problemele unei cunostiinte, ale unui prieten, ale unei persoane publice preferate, ale unei intregi natiuni chiar. Aceste ganduri se manifesta interior , ca o coparticipare la evenimentele in care sunt implicate aceste persoane, prin pareri de rau, cand acestea gresesc, sau resimtite ca o usurare cand , de exemplu, nepotul sau fiul , fiica , vecinul, intra la facultate sau cand mama , la povestirile fiicei , retraieste o viata pe care o credea trecuta.
  Si asta,  pentru ca gandul omului prin definitie , este liber, iar gandirea umana intr-o continua miscare. Iar faptul ca gandul uman este liber, inseamna ca, odata produs , el are repercusiuni asupra actiunilor sau activitatiilor noastre, asupra relatiilor interpersonale.

Gandurile nu dispar niciodata .
Gandurile sunt eterne , dar nu sunt lipsite de viata .

Ele sunt vii ! Reprezinta cea mai vie si subtila forta a universului esential !
Gandul construieste mediul in care traiesti , lumea personala. Caci esti precum iti este gandirea . Sanatatea ta este reflectarea gandurilor tale .


Puterea gandului :
"Omul semanand gandul culege actiunea ,
Seamana actiunea culege un obicei .
Semanand obiceiul culege un caracter ,
Seamana caracter si culege un destin ." --- Alexandru Dobos


( exista exercitii de intarire a puterii gandului indreptat asupra propriei persoane – autosugestia, exercitii prin care puteti ajunge sa ganditi pozitiv si optimist – in limita normalului,nu dus la extrem,cazand in naivitate... desigur, rugaciunea poate ajuta foarte mult , credinta la fel, dra in primul rand trebuie sa ai VOINTA ! vointa de a crede, de a schimba, de a dori schimbarea)
Gasiti raspunsul intrebarilor:
-   cum voi putea eu iubi pe acel pe care-l urasc , pentru ca mi-a facut...........?
-    cum voi putea eu  sa ma bucur pentru ce a realizat altul?

( re/cititi si tablita 9 a lui toth )
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

xennon_2000

Frumos subiect!...cred in asa ceva dar nu am avut experiente de genul!Se pot face multe cu puterea gandului, inclusiv transmiterea de sentimente....si daca vom evolua spiritual si nu vom avea intentii malefice poate vom avansa mult mai repede si in mod pasnic!

pri3st3ss

xenon, nu trebuie sa mergi asa departe cu gandul...
chiar si invidia si rautatea mocnita poate face rau cuiva sensibil...
exista o asa-numita forta a raului care se propaga mult mai rapid decat cea a binelui,sau cel putin uneori mie asa mi s-a intamplat...
numai sa nu uitati ca totul e ca un bumerang...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

xennon_2000

Crezi in puterea vrajitoarelor de a face rau cu gandul?...la o adica ele prin ritualele lor prin asta fac rau altora sau cica vindeca...?

xennon_2000

Vrajitoarele(cele autentice), nu prin plante sau alte obiecte(papusi) :-D ci prin puterea "gandulu'i, fac "dezlegari si descantece"

pri3st3ss

atunci fiecare om e vrajitor...
nu ma refeream la vrajitoare,la voo-doo si alte practici negre sau albe...ma refeream la puterea gandului...

puterea gandului o are oricine..daca te vei duce la un psiholog si iti va oferi o sedinta de hipnoza regresiva, vei cunoste puterea gandului tau, influentat de vorbele lui...si nu numai...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Shadowman

  Pri3st3ss,nu vreau sa fiu crud sau ironic !
Dar nu trebuiesc neglijate si celelalte ( MARI! ) puteri !
Exemplu : puterea spagii,puterea banului,puterea scaunului,puterea bicepsului,puterea cuvintului (sau a "vrajelii"...),puterea "PCR" (pile,cunostiinte,relatii)...
"Viata bate filmul"...sa citez titlul unei foste emisiuni...
  Uneori, viata bate si visele... :-)
" PREA DES NOI NE BUCURAM DE CONFORTUL UNEI OPINII FARA DISCONFORTUL CUGETARII."

                                                                                        JOHN F. KENNEDY

pri3st3ss

#7
nu esti rau si nici crud,ironic etc, esti amuzant si ai totala dreptate,shadowman, dar te las pe tine sa deschizi astfel de topice

eu am ales aceasta putere tocmai pt ca ea exista,cred in ea, am simtit-o pe pielea mea, o pot pune in practica si, in primul rand, pt ca sunt  pe " FENOMENE CONEXE SI PARANORMALE"..eu nu includ spaga in domeniul paranormalului...
asa ca te rog sa ramai pe subiect si sa ma onorezi cu votul si parerea ta despre subiectul deschis de mine ( fara ironii ascunse din partea mea )..

apropos, xenon, tocmai mi-a venit in minte...stii ce se spune despre "gandul rau si ceasul negru"..e o vorba din popor, dar am simtit-o de cateva ori pe pielea mea...mai ales sub forma de invidie si rautate si am exclus-o categoric din domeniul "coincidente"...
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

pri3st3ss

aaah,sunt dezamagita... :|
nimeni nu incearca sa raspunda celor doua intrebari puse de mine? vreau si raspunsurile voastre va rog, pe langa parerea personala privind topicul!


Gasiti raspunsul intrebarilor:
-   cum voi putea eu iubi pe acel pe care-l urasc , pentru ca mi-a facut...........?
-    cum voi putea eu  sa ma bucur pentru ce a realizat altul?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Elvin

#9
    Frumos , Priestess
    Cateva remarci:
   - gandurile pot fi oprite. Tu trebuie sa fi vazut asta. Macar pe vremea cand faceai asceza neagra o saptamana pana intrai la perfuzii. Pot fi oprite partial si fara asceza, dar mai greu. Ca si cum mancarea ar alimenta nasterea involuntara gandurilor
   - Mintea masculina si feminina ma duce cu gandul la apostolul Pavel. "Capul femeii e barbatul, si capul barbatului e Hristos". E amuzant cum se interpreteaza azi, si aici ajunge orice om care citeste textele sacre numai dupa litera - cand ele ascund intotdeauna mai multe intelesuri din care cel dupa litera e doar primul [in cazul Bibliei exista 7 intelesuri ]. Pavel atunci a vorbit peste veacuri tuturor oamenilor care cauta lumina. MIntea "de femeie" aflata sub dominatia gandurilor, impresiilor, simtirilor , imaginatiei etc, este inferioara mintii 'de barbat' acea care aduce sub control gandurile impresiile imaginatia  etc; care si ea este inferioara mintii 'de hristos' care nu mai are nici ganduri nici imaginatie etc. Pentru ca nici Hritos nu avea imaginatie, si nici ganduri [in starea default] la fel ca si primul om...
   - acea istorioara cu vidul si primul gand: suntem Dumnezeu cand facem ce face Dumnezeu. Cand meditam fara obiect ne golim fiinta de ganduri si ajungem la vidul primordial. Dupa care meditam cu obiect si ne umplem fiinta de acel singur gand. Actionam ca nishte demiurgi in perimetrul fiintei noastre
   - zici ca gandurile sunt vii. imi amintesti de unu care zicea "Pentru un iluminat, orice gand care apare in minte e o fiinta vie". Adica daca o ingrijesti, va creste; daca o tai, va muri
   - acel A Dobos de pe final, a cam plagiat. Exista un proverb indian asemanator

    "Cum putem iubi vrajmasii?"
    in primul rand, a avea 'vrajmasi' , a tine ura asupra cuiva, e o stare antinormala. In starea originara a omului, acesta nu putea ura pe nimeni, pentru ca singura lui iubire era catre Ziditorul lui. Pe care nu i-l putea lua nimeni, pentru ca El se afla 'in cerurile cerurilor' ba inca si in 'cerul cel mai presus de ceruri', unde nu poate ajunge nici o fiinta. In schimb, noi fiind cazuti, iubim si lucruri aflate sub 'cer', ba chiar si cele aflate pe 'pamant' si care ne pot fi luate.... oare nu asta e sursa urii, cand suntem 'privati' de ceva care credem ca ne apartine ?
    Solutii la iubirea vrajmasilor, ar fi mai intai sa nu iubim nimic mai presus de Dumnezeu, iar mai ales lucrurile materiale is complet de neglijat. Nemaiputand fi 'privati' de mare lucru, n-o sa mai simtim nici ura asupra cuiva; dupa care dezvoltam in noi iubirea de tip 'divin' care nu face nici o discriminare; ii vom iubi si pe cei ce ne vor raul, fortat la inceput, mai apoi va deveni ceva natural. Daca suntem imuni la orice argument rational, atunci macar din mandrie [una pozitiva] dupa argumentul irefrangibil adus de Hristos "Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce mare lucru faceti ?" ca si cel mai neiluminat om, ba chiar si animalele, iubesc pe cine ii iubeste
    De asemenea, cei care practica tantre mantre, se concentreaza la mandale etc sa incerce concentrarea pe Dumnezeu, dar cu conditia sa-l simta ca o prezenta vie langa ei, nu ca o abstractie filozofica. Rezultatul va fi ca, perseverand, spiritul tau se va misca in armonie cu spiritul Divin. Cand te concentrezi pe o mandala, mintea imprumuta  ideile sugerate de mandala. Cand te concentrezi pe Dumnezeu, il iei pe Dumnezeu in tine

"Cum pot sa ma bucur de binele altuia?"
    Cum invidia si ura merg mana in mana, solutiile de la prima intrebare se pot aplica si aici

xennon_2000

Ne putem iubi vrajmasii poate peste 500 de ani de acum incolo, cand va veni "imparatia adevarului" pe pamant asa cum spunea Isus!Poate atunci vom emana numai ganduri bune
Momentan invidia este in noi toti prezenta, si va fi foarte mult timp de acum incolo indiferent de forma ei

darkness

super,priestess!
eu cred in puterea gandului omului normal, fara alte pregatiri etc; trebuie doar sa fii constient de ceea ce faci si ce "emani" ; pana la urma daca iau faza cu psihologul si puterea lui de persuasiune, tind sa iti dau dreptate, dar mergi acolo ca sa "te vindeci" sau cel putin sa gasesti radacina anumitor  fenomene

care sunt exercitiile de intarire a puterii gandului? stiu ca exista autosugestia si de efectul placebo sunt ferm convins si sigur de el ( acelasi ca si efectul rugaciunii ), dar,asa cum ziceai si tu, omul din timpurile de azi nu are timp sa mai mediteze asupra anumitor lucruri...nu are timp sau nu vrea sa aiba timp....
apropo de puterea gandului, am gasit si eu o povestioara:
"Stiinta moderna cauta de multa vreme o cale de a controla organismul omenesc, de incetinire sau chiar suspendare temporara a functiilor fiziologice, realizare ce ar fi extrem de utila in domeniul calatoriilor spatiale. Cercetatorii isi pun cele mai mari sperante in criogenizare sau in descoperirea unor mecanisme genetice care sa permita reglarea functiilor vitale, insa unii sint de parere ca raspunsul este mult mai simplu si ar trebui cautat in creierul omenesc, solutia fiind controlul mintii asupra trupului.
Istoria si tratatele medicale consemneaza cazuri stranii ale unor oameni care, aparent, erau in stare sa-si controleze trupul pina la limite extreme, cum ar fi incetinirea sau oprirea ritmului cardiac si a respiratiei - un fel de moarte temporara din care puteau reveni fara nici un fel de probleme. Unele dintre acestea au legatura cu yoga sau alte tehnici orientale, dar nu toate, dupa cum demonstreaza cazul colonelului englez Townshend, un om care putea muri si invia dupa bunul plac. Daca este sa dam crezare relatarilor privind misterioasele capacitati ale colonelului, el putea sa comande inimii sa se opreasca, nu mai respira, iar trupul sau devenea la fel de rigid ca al unui mort. Figura sa pierdea orice urma de expresie, iar ochii sai ramineau incremeniti cu o privire sticloasa. Townshend putea ramine in aceasta stare ore in sir, dupa care revenea la viata rapid si fara ajutor. Potrivit medicului sau, un anume doctor Cheyne, militarul de cariera era convins ca poate muri oricind are chef, fara a explica insa cum reuseste acest lucru. Pentru a spulbera indoielile in ceea ce priveste adevarul spuselor sale, Townshend si-a supus trupul unei calatorii fortate spre lumea cealalta in prezenta a trei medici, intr-un experiment desfasurat la locuinta sa din orasul Bath. Unul ii urmarea bataile inimii, celalalt monitoriza pulsul la incheietura miinii, in timp ce al treilea tinea o oglinda in dreptul gurii sale pentru a vedea daca mai respira. In scurt timp, toate functiile vitale au incetat, cel putin aparent, fapt ce i-a lasat pe medici muti de uimire. Dupa citava vreme, ei au ajuns la concluzia ca Townshend trebuie sa fi murit de-a binelea si au dat sa paraseasca incaperea. Doar in ultima clipa ei au observat ca mortul da semne ca e pe cale sa invie.

40 de zile in mormint

Un caz si mai uimitor si bine documentat este cel al unui yoghin indian, care, in 1838, s-a lasat ingropat de viu, petrecind sase saptamini sub pamint inainte de a fi exhumat si readus in simtiri. Barbatul, pe nume Haridas, era un supus al maharajahului Runjeet Sing, iar experimentul a fost urmarit de mai multi straini, printre care consulul britanic la Lahore (astazi in Pakistan), comandantul regimentului britanic din oras si un medic european.
Spre deosebire de colonelul Townshend, yoghinul avea de indeplinit un ritual intreg inainte de a purcede la asa o experienta. In zilele dinaintea "inhumarii" el nu s-a hranit decit cu lapte. In ziua cu pricina nu a mincat nimic, dar s-a supus unui ritual de purificare (dhauti) ce consta din inghitirea unei lungi bucati de stofa, ce avea rolul de a absorbi toate secretiile din stomac inainte de a fi trasa afara. Odata indeplinit ritualul, s-a stins din viata, creierul oprind functionarea inimii si plaminilor. Toate orificiile corpului au fost sigilate cu ceara, in afara de gura; tractul respirator a fost blocat prin impingerea limbii pe git. Corpul sau gol a fost infasurat intr-o pinza, pe care maharajul si-a pus sigiliul, si apoi zavorit intr-un cufar. Cutia de lemn a fost ingropata in pamintul dintr-un pavilion, de asemenea ferecat cu lacate si pazit zi si noapte de soldatii stapinului locurilor. Ca masura de precautie, maharajahul a decis sa verifice inopinat starea lui Haridas, poruncind sa fie dezgropat in doua rinduri. In ambele dati, yoghinul a fost gasit intocmai cum fusese ingropat.

"Acum ma crezi?"

La capatul celor 40 de zile, Haridas a fost scos din mormint. Medicul a constatat ca nu se simte nici urma de puls, iar corpul era rece, cu exceptia crestetului, unde se simtea o anumita caldura, scria in memoriile sale Claude Wade, reprezentantul britanic la curtea maharajahului. Trupul a fost spalat cu apa calda, ceara indepartata, iar fruntea unsa cu un unguent incalzit. Cel mai greu a fost sa i se aduca limba la pozitia normala, aceasta fiind foarte rigida. Toata aceasta procedura a durat circa doua ore, la capatul carora Haridas a inceput sa-i recunoasca pe cei din jur si sa converseze cu ei, cu o voce slaba, ca a unui bolnav. "Acum ma crezi?", a intrebat el dind cu ochii de Ranjeet Sing. Spre marea mirare a oficialitatilor prezente, omul nu era deloc bucuros ca a fost readus la viata. Dimpotriva, el le-a spus ca se simtea foarte bine in transa, mintea sa fiind bintuita de vise extraordinar de frumoase. Senzationala performanta a yoghinului din Lahore a fost relatata pe larg de ziarele colonistilor britanici din India, care au publicat si marturiile oficialilor europeni. Declaratiile acestora din urma aveau rolul de a da credibilitate povestii in rindurile britanicilor, insa pentru Haridas ceea ce conta mai mult era parerea maharajahului, care nu ar fi ezitat nici o clipa sa-i curme de-adevaratelea viata in caz ca ajungea sa suspecteze ca supusul sau a indraznit sa-i joace o farsa.
Practica ingropatului de viu era in secolele trecute destul de raspindita printre oamenii sfinti indieni, insa in ultimele decenii autoritatile au pornit o campanie de interzicere a acestor experiente, motivul fiind numarul mare de decese cauzate de lipsa de pregatire adecvata a celor care incearca sa-si dovedeasca puterile in acest mod. Astazi, astfel de tentative se mai produc doar sporadic, insa perioada petrecuta sub pamint e scurta, de ordinul zilelor, iar cel care se ingroapa are totusi la dispozitie o cale de aerisire pentru a nu se sufoca.

Stapinii inimii

Tehnicile de controlare a trupului cu puterea mintii sint cunoscute de mult si in Egipt. In 1925, un barbat cunoscut sub numele de Tahra Bey isi uimea concetatenii cu capacitatea sa de a-si modifica pulsul, accelerindu-l pina la 140 de batai pe minut sau coborindu-l la 40, in citeva rinduri reusind chiar sa-l opreasca. Un alt egiptean, Hamid Bey, s-a supus unui experiment similar in prezenta a trei medici. Acestia au consemnat ca la incheietura minii stingi pulsul era de 102 batai pe minut, in timp ce la cea dreapta era de 84, iar la inima de 96, performanta imposibil de explicat din punct de vedere medical." - sursa: Evenimentul Zilei


ai stat in asceza neagra pana ai intrat in perfuzii?! nu e bine,ai grija de tine, multi tin la tine,kiddo!!
cadou de la mine si iti multumesc mult pt ajutor,iti raman dator

xennon_2000

Mishto...poza darkness...super bine aleasa!

pri3st3ss

#13
da,elvin, eu am ajuns la faza in care imi pot propune sa imi eliberez mintea de orice fel de gand indiferent de situatie; am ajuns la faza in care imi pot sterge gandurile si fara asceza, dar acum ajung in perfuzii din alte cauze ( ms de grija, darkness, sunt ok,pe bune!  ms de cadou )
elvin, nu trebuie sa urasti pe cineva ca sa ai dusmani!trebuie doar sa se intample de cateva ori sa fii pe faza,sau sa fii omul potrivit la locul potrivit si sa izbucneasca mocnit invidia si dusmania..
in timpul meditatiilor mele am ajuns la concluzia ca, daca ceri unui om sa iti ofere ceva gratis,fara nicio responsabilitate dupa, iti va oferi acel lucru f greu ( in afara cazurilor in care ti-e prieten, nu amic! ) ,dar daca e sa te dusmaneasca/invidieze etc, e de ajuns un mic succes al tau, e de ajuns sa ai ceva ce el nu are si deja micul vierme apare si incepe sa roada..sincer mi-e mila de asemenea persoane ; nu trebuie sa treaca la magie,sa fie vrajitori sau mai stiu eu ce..nu tebuie sa aiba puteri telekinetice sau altele de acest gen, e de ajuns rautatea in sine, forta raului pe care tu, elvin, o cunosti foarte bine!
si apoi ce facem? dupa lovitura..?..stam si ne gandim,punem in balanta si ..intoarcem si celalalt obraz...?! il intoarcem,da, e crestineste, dar daca il intorci de prea multe ori, bazandu-te pe dreptatea divina si intoarcerea rotii/bumerangului etc, oamenii ajung la concluzia ca esti prost; nu se gandesc ca asa e crestineste,te catalogheaza si gata..nu ca m-ar interesa etichetele,dar sincer mi-e mila de ei;mai ales ca sufera de incapatanare cronica si nu accepta,dar apoi afirma sus si tare ca sunt crestini dusi la biserica ..
deh,asa e omul, in orice situatie ai fi, nu e multumit, ca nah, e mai interesant de vazut ce se intampla in curtea vecinului,decat in a ta!

nu am deschis acest subiect ca sa ma laud cu "performantele " mele, cu "inconstienta" mea ( asa au fost etichetate zilele de asceza) ,sau ca sa gasesc o modalitate de a ma apara,caci eu am gasit-o!am deschis acest subiect tocmai  in speranta ca unii vor citi si vor invata ceva de aici si vor reflecta asupra celor citite; am sperat si inca sper ca oamenii vor avea incredere in ei insisi si in fortele cu care ne-a inzestrat dzeu/alah/budha etc;aceasta putere exista in fiecare din noi,dar trebuie folosita in mod corect,altruist...probabil asta e si explicatia faptului ca nu toti oamenii sunt constienti de puterea gandului - nu sunt altruisti, se ineaca in egoism,in avaritie ...

intr-un fel trebuia sa iau in considerare  fenomenul opus, PUTEREA RAULUI

darkness, ms ink o data de grija,de poza si de cadou!
iata raspunsul meu:

MODIFICAREA IMAGINILOR NEGATIVE
   Luati o pozitie confortabila(asezat in fotoliu cu capul si bratele sprijinite), inchideti ochii si relaxati-va corpul. Relaxati muschii fruntii, relaxati pleoapele, imaginandu-va ca acestea sunt grele, tot mai grele, ca atunci cand va pregatiti de somn, relaxati obrajii, maxilarele, gatul, ceafa, relaxati umerii. Apoi urmariti destinderea bratelor, de la umeri spre coate, palme pana la degete.Relaxati apoi toracele, abdomenul, musculatura spatelui. Relaxati picioarele de la sold, spre genunchi, glezne, pana la degete. Cand simtiti ca toti muschii s-au destins, cautati sa va imaginati ca bratele dv. devin grele, tot mai grele , parca ar fi de plumb. Imaginati-va apoi ca si picioarele devin grele, foarte grele, grele ca de plumb.Imaginati-va  o greutate placuta care cuprinde umerii, bratele, tot corpul. Cautati sa simtiti corpul moale, destins, relaxat, greu....( ca la dedublare )
    Cand starea de relaxare s-a instalat(va simtiti bine, nu aveti dorinta de a parasi pozitia, aveti senzatia de destindere si greutate in muschi), cautati sa va reamintiti o situatie neplacuta , in care v-ati simtit rau, deprimat, necajit. Incercati sa va prezentati situatia respectiva sub forma  unei imagini mentale cat mai clare, cat mai precise. Apoi , in mod deliberat, incercati sa faceti imaginea cat mai intunecata , mai palida , mai neclara, mai nedistincta, lipsita de culoare, ca si cum ati manevra butoanele unui televizor. Veti fi surprinsi sa observati ca noua imagine, nu va mai deprima in aceeasi masura. Daca practicati suficient de bine exercitii de acest tip, veti fi capabil ca si intr-o situatie reala, cand va vine in minte imaginea unei situatii neplacute, s-o puteti controla voluntar.

VIZUALIZAREA MENTALA
  In legatura cu procedeul de autosugestionare prin intermediul formularilor, obtinem rezultate superioare daca formularii respective  ii adaugam vizualizarea mentala a rezultatului dorit, sau chiar daca o substituim formularilor. Astfel , persoana care se balbaie (exemplu)  isi imagineaza ca este absolut sigura ca se aude sustinand o convorbire. Incercati sa percepeti satisfactia pe care o simtiti cand vorbiti fara ezitare si lasati sa se accentueze urmatoarea impresie care va trebui sa domine: IATA STAREA CATRE CARE SA TIND.
  Marele avantaj al vizualizarii mentale consta in aparitia emotiei. Aceasta elibereaza energiile puternice , incatusate in inconstient. Balbaitul va trebui deci sa se gandeasca la bucuria pe care o va simti cand va constata integritatea facultatilor sale de elocventa. Toate scenele pe care le va evoca pentru a-si provoca o emotie in acest sens vor determina in el o reactie foarte puternica. ( repet, balbaiala e luata ca un exemplu aleator, puteti extinde )
DURATA SI FRECVENTA SEDINTELOR.
   Nu exista impedimente pentru a prelungi fiecare sedinta mai mult de o ora, cu un minimum , sa zicem de circa douazeci de minute. Seara, chiar inainte de a adormi, este cea mai recomandata perioada  pentru practicarea autosugestiei, intrucat subconstientul este bine impregnat de o idee care isi desavarseste opera in timpul somnului, o stare , prin excelenta pasiva.Frecventa sedintelor este mai importanta decat durata lor. Este mai bine sa va autosugestionati de trei ori pe zi cate zece minute, decat sa o faceti cate o ora la fiecare doua zile. Practica hipnotica a demonstrat ca FORTA SUGESTIEI CONSTA IN REPETITIE. Acest principiu ramane valabil si pentru autosugestie.
  EFECTE INSTANTANEE, GRADATE SAU LA TERMEN.
Ceea ce trebuie retinut este ca NICIO TENTATIVA NU ESTE INUTILA si ca daca autosugestia se practica in mod constant, chiar in conditii defectuoase, exista certitudinea absoluta ca avansam spre rezultatul dorit. Daca nu observam imediat sau nici macar dupa cateva incercari o schimbare notabila, trebuie sa ne amintim ca o sugestie da roade la un termen anume. Autosugestionati-va, va fixati in subconstient, sub forma de idei  sau imagini, catalizatori care vor genera un travaliu intern, ale carei consecinte nu le puteti observa decat in ultima faza.
  In sfarsit, debutul in arta autoinfluentarii, presupune o oarecare adaptare: miscarile comunicate subconstientului prin intermediul sugestiei deliberate sunt inversul unei serii mai mult sau mai putin intinse de impulsuri interioare determinate inconstient in trecut. Primele  doua sau trei sedinte trebuie sa efectueze aceasta adaptare, sa declanseze un fel de modificare psihica prealabila.


am sa mai revin cu inca vreo 2-3, din cate stiu mai exista,dar trebuie sa caut
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

darkness

#14
sarutmana
sunt de acord cu tine, oamenilor ( anumitor categorii ) nu le trebuie mult sa te urasca,mai greu e sa iti faca un bine..
repet,puterea gandului o are oricine, chit ca e vorba de hipnoza, autoinfluentare, placebo etc, dar trebuie sa fim atenti ce facem cu gandurile noastre,ca de aiai se spune la slujba de iertarea pacatelor facute cu gandul...

ok,priestess,sper sa nu ma pacalesti!totusi ai grija de tine, esti cam palida in ultima vreme.. :|cadou de la mine, sa iti inseninez ziua!bafta multa!