Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pri3st3ss

nici eu nu as vrea sa am un astfel de sot!
i-as arata eu girl power! :wink: :lol:

aaah,am uitat sa iti spun, dle cszabo, ca putin ma intereseaza ca faci 100 de flotari,daca nu ma pot baza pe tine ca pe un barbat LUCID si cu CAPUL PE UMERI ;degeaba nu iti asupresti nevasta si o faci sa se simta femeie,daca o lasi simgura cu treburile casei si tu te arunci pe canapea si  bei sau joci poker cu baietii si din cand in cand mai urli ca vrei o bere rece si seminte! huh!! :dare:

respectul e mutual...sau ar trebui sa fie

revenim la dzeu?
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

cszabo

pri3st3ss

Citataaah,am uitat sa iti spun, dle cszabo, ca putin ma intereseaza ca faci 100 de flotari,daca nu ma pot baza pe tine ca pe un barbat LUCID si cu CAPUL PE UMERI ;degeaba nu iti asupresti nevasta si o faci sa se simta femeie,daca o lasi simgura cu treburile casei si tu te arunci pe canapea si  bei sau joci poker cu baietii si din cand in cand mai urli ca vrei o bere rece si seminte! huh!!

Daca vrei sa fii egala din toate punctele de vedere cu barbatul n-ai decat. Poate vei reusi. Pe nimeni nu deranjeaza acest lucru. Daca nu-ti ajunge "stii cum doare atunci cand ai menstra?nici daca te tai nu ai sa ajungi  la durerea pe care multe dintre femei o resimt! stii ce inseamna sa ai o sarcina extrauterina? stii ce inseamna sa ai chisturi?
..hai sa o iau cu ceva mai simplu..stii cat doare epilarea? stii cat  trebuie sa stam noi in fata oglinzii pt ca voi sa fiti multumiti si mandri ,dar tot degeaba pentru ca voi tot dupa altele va uitati???!!! ar trebui sa ai habar,poate ai avut si tu  o iubita ceva..stii cate cure tinem noi si cat de mult ne distrugem stomacurile,ca sa fim suple  pentru barbati?.."
poti sa fii si egala cu barbatul. Pe mine unul nu ma deranjeaza.

Citatsi sa nu imi spuneti mie acum ca adam a muscat din mar ca o iubea pe eva!!!!!
Adam nu a iubit-o pe Eva. Daca o iubea nu dadea vina pe ea "Femeia care mi-ai dat-o ma facut sa mananc". El a iubit-o in mod egoist. Crestinismul pe care il arata Bliblia nu are legatura cu asuprirea femeii. Religia are legatura cu asuprirea femeii.

Citatputin ma intereseaza ca faci 100 de flotari,daca nu ma pot baza pe tine ca pe un barbat LUCID si cu CAPUL PE UMERI ;degeaba nu iti asupresti nevasta si o faci sa se simta femeie,daca o lasi simgura cu treburile casei si tu te arunci pe canapea si  bei sau joci poker cu baietii si din cand in cand mai urli ca vrei o bere rece si seminte! huh!!

Deacord cu tine aici.  O mica obesrvatie: eu spal si haine, fac si curatenie in casa, fac si cumparaturi, nu joc poker si nu-mi place sa urlu. Degeaba sustine el ca e barbat, daca el asteapta totul dupa femeie. Acela este un gunoi de om care nu merita sa aiba nici o femeie.

Citatrevenim la dzeu?

Deacord cu tine! si de acesata propun sa lasam deocamdata aceasta discutie referitor la egalitatea dintre femei si barbati pe altadata sau sa o postam pe alt topic.

apropo pri3st3ss ti-am lansat o provocare. Astept comentarii. 

P.s Poate ar fi bine sa incercam sa nu ne contrazicem doar de dragul a ne contrazice. (nu ma refer special la tine pri3st3ss)

baaron

Hai sa postam o chestie sa vedem cata lume o citeste de la cap la coada...Ca sa nu mai vorbim "vorbe", vorba aia !!! (sic)

Dreamy

Citat din: udar din  28 Ianuarie 2007, 16:52:53
Pai eu ma lupt aici pentru egalitatea intre sexe si fetele nimic... Nu mai ridic nici un deget in favoarea lor  :-D  :lol:  :martiansmile:

Udar tot respectul meu pentru ce ai facut!!!
ar fi multe de spus domnului cszabo, insa o mare parte le-a spus pri3st3ss si daca ar mai fi ceva de spus sigur nu aici este locul!!

si totusi .... :lol:
Citat. Si totusi ... , eu sunt barbat in casa si o fac sa se simta fericita. Nicidecum nu o asupresc.
Domnule draga asta o s-o crted cand o sa o aud din gura sotiei tale...pana atunci imi menti parerea mea  :evil:... despre barbatii care se lauda cu chestiile astea!!!

end off topic

darkness

o provocare doar pt pri3st3ss?
acum de ce fetele au  parte de mai multa informatie?! :-D ( just joking)

cszabo,se pare ca nicio fata nu te crede ca faci acele chestii..nici eu ca barbat nu te cred! :lol:

cszabo

Pentru a reventi la subiect:

Deci:

ELVIN!

Citat
IHWH sunt initialele pentru varianta ebraica la "Eu sunt cel ce sunt". Nu are nume, ci doar exista. Si nici n-are nevoie de nume, ca sa-l diferentiem de ce ? El exista si e unic

IHWH este un nume format dintr-un verb. Elvin, se pare ca  baietii veseli nu ti-au spus ca in trecut oamenii aveau nume formate din verbe. Daca vrei sa stii si in prezent sunt persoane cu nume care sunt verbe. Isus este nume? Stii ce inseamna Isus?

Elvin, daca nu stii ceva, cauta vreun baiat vesel sa-ti spuna. Isus inseamna motamo: IHWH este salvarea. Nu crezi? Atunci intreaba baietii veseli de la wikipedia la urmatorul link: http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus   (primul paragraf) Numele nu se traduc. Dute in Israel si vezi daca ti se schimba numele - valabil si pentru pri3st3ss
_________________________________________________________________________________________

pri3st3ss

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citat
daca numele lui dzeu e iehova in eter si  perpetuu, se isca acum doua intrebari:
1. care este numele lui dzeu pe pamant , in lumea noastra fizica ( deci nu ne-ai lamurit cu nimic  cheesy )
2. ce inseamna " etern si perpetuu"?

Raspuns:
1.Tu daca mergi pe luna te cheama altfel? Dar daca mergi in Polonia? intrebarea 1 e chiar stupida. Numele proprii nu se traduc si nu se schimba in functie de locatie. Muta-te dintr-un loc intraltul si vezi daca ti se modifica numele in buletin!
2.etern: Care existã de totdeauna, care nu va înceta niciodatã sã existe; nepieritor, veºnic
   PERPÉTUU, -UÃ,  perpetui, -ue,  adj. Care dureazã veºnic sau vreme îndelungatã, care nu înceteazã, nu se sfârºeºte niciodatã; etern, veºnic; permanent, continuu. [Pr.: -tu-u] – Din lat. perpetuus.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citat
si stai calm/a , nimeni nu zice ca elvin vorbeste mot-a-mot din biblie,dar macar il apreciem pt  chinul lui de a ne lumina
Spune-mi si mie de ce zici "apreciem"? Vorbesti de parca toata lumea ar avea aceeasi parere ca si tine. Uite eu te anunt ca nu sunt am aceeasi parere cu tine. Si stii ce? eu apreciez pe asd ca intradevar se straduie sa ne lumineze!
Citat
apoi am fost luminata si mi-a venit o idee: faceti asocieri intre existenta/nonexistenta lui dzeu si existenta/nonexistenta extraterestrilor...interesant,dar totusi  niciodata pe forum nu am vazut asa   agitatie ca pentru acest subiect! nici macar cand au aparut ozn-uri in romania!!

Referitor la aceasta lumina te rog sa citesti la Faptele apostolilor cap 17 versetele de la versetele 18 pana la 34; si apoi coloseni cap 2 cu versetul 8. Citeste lucrurile astea si astept raspuns de la tine. Te provoc! asa cum ai provocat-o pe emi.
_________________________________________________________________________________________

Udar

Citat
Ceea ce mi se pare interesant priestess este ca nu ai remarcat pana acum ca vorbim intotdeauna despre Dumnezeu ca o persoana de sex masculin. Nu ai nimic de spus in privinta asta?  cheesy  Curcubeu zambitor

In cer nu exista femei. Ingerii nu se inmultesc. Reproducerea este un lucru valabil numai pentru pamant.
Citat
Deci e si narcisist pe deasupra. Si-a creat un adevarat brand din numele sau. El si Donald Trump

Ai grija ce badjocoresti pentru ca in Biblie scrie ca "badjocoritorul nu va ramanea nepedepsit"
Citat
toate promoveaza spalarea de creiere asa ca mi-e tot una ca esti Martora lui Iehova, adventist, ortodox, musulman sau evreu...

Aici sunt de acord cu tine!
________________________________________________________________________________________

alinutzu

Citat
Eu ma gandeam ca o sa vorbiti si voi despre NWO...despre masoni ... Smiley
E cam stupid. Numele topicului se numeste "Adevaratul nume al lui Dumnezeu". Dumnezeu nu are nici o legatura cu noua ordine mondiala si masonii!
Te provoc cu amabilitate la Faptele apostolilor cap 17 versetele de la versetele 18 pana la 34; si apoi coloseni cap 2 cu versetul 8

P.S. Nu te mai uita atata la filme. Si filmele sunt un mijloc important de spalare a creierului si de promovare a Noii ordini mondiale. (inclusiv stargate)
________________________________________________________________________________________

2.pri3st3ss

Citat
4. emi, deci tu te porti ca un crestin doar pt ca ai aflat ca exista dzeu? Huh
a) daca ai afla maine  ca nu exista ( de la papa benedict, ca pe el il crede toata lumea,doar are statut si rol bun in biserica ) dzeu, ma intreb ce ai face....te-ai impusca? ai ucide?ai fura si viola?
eu nu cred ca ai nevoie neaparat de un dzeu ca sa ai o constiinta curata/cat mai curata, ca sa te comporti dupa anumite standarde,reguli etc...
b) ai aflat ca il cheama iehova..care a fost urmatoarea ta actiune?ai  aprins o lumanare? te-ai inchinat? ti-a crescut credinta?!... ce importanta are un nume in dragoste?...
c) daca aflai ca il cheama ion, ce se intampla?Huh

incerc sa-ti raspund eu.
a)Nu exista aceasta ipoteza. Ce zice papa e egal cu zero. Nu respecta nici prima porunca din cele 10.
b)Pentru Isus a fost foarte important numele lui Dumnezeu. Ioan 17:6: "Am facut de cunoscut Numele Tau oamenilor"
c)numele lui Dumnezeu are o semnificatie. Nu se poate sa urmam pe Cristos daca nu cunoastem semnificatia acestui nume.

Citat
- inchisoarea lui satan? in toata biblia nu am gasit asta!!! nu e nicaieri o inchisoare, e o scena in care dzeu si satan ( sa extindem un pic ) liciteaza..cine da mai mult..desigur,tu ai liber arbitru, esti dupa chipul si asemanarea lui dzeu,deci poti alege "inchisoarea lui satan" daca asta ai ales sau "inchisoarea lui dzeu"-daca l-ai ales pe dzeu...;insa lumea nu e o inchisoare..poate inchisoare ti-o faci tu....

Daca zici ca ai citit Bilblia ai ajuns la pasajul care zice: Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi? Poate ca nu scrie literal inchisoare, dar Noua Ordine Mondiala cu siguranta ca e o inchisoare.

Citat
deci tu crezi in el pt ca are nume..
dar daca nu ar avea?

Daca nu ar avea nume atunci nu ar avea. DAR, din moment ce El singur s-a descoperit cu numele de Iehova, atunci ma tot intreb ce e asa de greu de recunoscut acest nume?

pri3st3ss

pentru ca nimeni nu il utilizeaza..e ca un al2lea prenume...nimeni in biserica sau pe strada nu ii spune iehova..toti ii spun dzeu...

emi,tot nu mi-ai raspuns la intrebari

asd

Legat de Numele Creatorului mai vreau sa adaug versetul urmator din Exod 3:15

Dumnezeu a mai zis lui Moise: "Aºa sã vorbeºti copiilor lui Israel: Iehova, Dumnezeul pãrinþilor voºtri, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac ºi Dumnezeul lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru veºnicie, acesta este Numele Meu din neam în neam.

Avand in vedere tema acestei dezbateri nu avem alta sursa decat Biblia. Biblia este o carte care de-alungul timpului a trebuit si a reusit sa isi dovedeasca autenticitatea. Deci nu vad de ce nu am putea sa o acceptam ca si dovada.

V-as ruga pe toti sa nu confundati religia cu Biblia. Daca nu ma credeti cercetati voi si vedeti. Si intrebativa sau intrebatii pe vinovati, ce i-a indemanat pe preoti sa intemeieze o oraganizatie cum a fost inchizitia? Inchizitia a comis cele mai crude crime din istoria omenirii. Razboaiele mondiale au fost duse de catre "crestini" avand armele sfintite de asa zisii preoti.

Daca sunteti revoltati pe unealta principala a lui satan(religia) va inteleg, dar nu inteleg de ce sa fiti impotriva Bibliei. Si cand zic impotriva Biblie ma refer la faptul ca nu o acceptati ca dovada la ceea ce se discuta.

Daca ati accepta-o ati fi recunoscut deja cu convingere ca Iehova este Creatorul nostru si nu niste fiinte extraterestre sau cine stie ce  :ufo:

"ªi viaþa veºnicã este aceasta: sã Te cunoascã pe Tine(Iehova), singurul Dumnezeu adevãrat, ºi pe Iisus Hristos, pe care L-ai trimis Tu" (Ioan 17:3)

Deci vedem din verset ca nu este suficient a crede sau a vorbi despre Isus si a nu cunoaste pe Tatal, sa nu mai zic a-ti provoca repulsie cand auzi de El.
Ori, cum poate cineva spune ca Il cunoaste pe Tatal daca nu ii stie nici macar Numele? Sau ce fiu este acela care se rusineaza de numele tatalui?

Dumnezeu si-a ales acest nume, adica Iehova. Si este un nume minunat. De asemenea: in rugaciunea tatal nostru spunem : "Sfinteasca-se Numele Tau"-care nume? Pai haideti sa apelam la sursa demna de incredere, Biblia si vom vedea ca este vorba de Iehova. Si apoi haideti impreuna sa vedem ce cere El de la noi in timpurile acestea de pe urma.

Si sa incercam sa fim mai seriosi cand se discuta despre marele Creator, deoarece El a creat totul si  a dat omului niste perspective de viitor minunate pentru care merita admiratia si recunostinta noastra.

pri3st3ss

imi permit sa il citez pe baaronmcare a dat raspunsul  pe http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,736.105.html  ,inainte sa pui tu intrebarea :

Citat din: baaron din  29 Ianuarie 2007, 16:17:04
Nu exista Dzeu, Diavol, Rai, Iad si etc.
Astea sunt doar niste concepte necesare Omului pentru justificarea actiunilor Lui.
Biblia asa cum o cunoaste toata lumea azi e o bataie de joc....De ce?....Pai pentru ca inaintea Bibliei cu vreo 2000 aparuse Enuma Elis la un popor care se poate numi intemeietorul civilizatiei asa cum o stim azi (cu saraci, bogati, decrete si alte chestiuni)...si nu numai atat, Biblia Integrala cuprinde peste 120 de texte si evanghelii insa preotii au gasit de cuviinta ca deocamdata pentru urmatorii 2-3000 de ani sunt suficiente numai vreo patru...de ce oare?...ET "phone home" poate sti.

Oare cand o sa intelegem ca suntem incapabili sa cunoastem si sa patrundem esenta Universului si ca atare nu suntem in stare macar sa facem o diferenta intre o civilizatie cu un avans tehnologic de un milion de ani sa zicem si Dzeu.

E ca si cum gandacii de Colorado s-ar inchina si mi ar face musuroaie temple mie ...Hai sa fim seriosi....Ce este Dzeu....Nici macar Papa de la Roma nu poate sa raspunda la intrebarea asta dar vreun membru de aici (asta ma include si pe mine)....

Daca cineva se simte ofensat de mesajul meu imi cer scuze insa inseamna ca nu a inteles nimic.

subscriu...

asd

jackie28t

ANUNT PUBLICITARAm observat ca tot mai multi noi membri se inscriu in acest forum doar pentru a interveni in topicurile despre religie cum ar fi '' Adevaratul nume al lui Dumnezeu'' si celalalt.Bine ati venit la toti.Asta lasa de gandit :-D LOL
Sper ca nu s-a raspandit acest topic prin internet la forumurile credincioase si acum se face ca trebuie sa se inteleaga anumite citate din biblie sau au fost anumite texte de pe aici revoltatoare unora.Numai bine si scuzatimi deranjul.Vroiam doar sa va las instiintat celor care nu au sesizat acest lucru.Cu Dumnezeu inainte si sper din toata inima sa duca la ceva constructiv...caci cand e vorba de cel de sus numai dai de capatul topicului ca curg citate si paragrafe ca la loterie.............. :fullmoon:

xennon_2000

jackie..ma tem ca ai dreptate.....si eu am vazut ca toata lumea intra pe temele astea si se contrazic :evil:...si ..parerea mea este ca s-au raspandit topicurile astea de mult timp pe net...dar fiecare are dreptul la gandire libera :evil:

baaron

Jackie

Ca sa intelegi o civilizatie extraterestra cred ca in primul rand ar trebui sa ne intelegem pe noi.
(bibliografie Der Gottern auf Der Spur de Stefan Erdmann...Gentechnik vor 400.000 Jahren) - o sa-ti placa cartea daca o citesti cap-coada....

LightPaladin

@cszabo
   Nu stiu ce Biblie ai citit, eu ma refer la cea originala, invataturile spuse de Iisus, nu minciunile care ni se spun despre Dumnezeu. Spune mai exact ca Dumnezeu este totul, iar totul=ce exista si ce nu exista.

offtopic: nu inteleg un lucru. Ce legatura are Dumnezeu cu Noua Ordine Mondiala(masoneria)?

baaron

Light Paladin  ....  Care Biblie originala....sunt cumva mai multe?

Exista astazi pe glob peste 1000 de persoane care pot infaptui aceleasi "minuni" ca si Isus....by the way...Cine a fost Isus?
Dumnezeu are legatura cu Noua Ordine Mondiala si Masoneria.......Fara Dzeu, masonii nu ar putea controla Pamantul...Dzeu este instrumentul de manipulare cel mai eficient...(vezi imbulzelile de la noi de Sarbatori:))

Ptiu, batu-m-ar focu...na c-am zis-o  :evil: