Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Adevaratul nume al lui Dumnezeu

Creat de alinutzu, 20 Noiembrie 2006, 22:52:36

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pri3st3ss

1. nu mi-au trebuit 2000 de ani ca sa vad ca il cheama iehova,asta am aflat-o de atunci
2. udar,nu ma deranjeaza ca e masculin sau feminin, dupa mine nu e nici una nici alta, desi in biblie se spune "tatal nostru", " el a...","imparatia lui"..etc... si,daca stau bine sa ma gandesc, ar trebui sa avem si mai multe femei in biblie, in afara de f. maria...de exemplu o sotie....
3. de ce e important pentru dumnezeu sa isi cunoasca  numele? in meseria pe care o practic, atunci cand nu iti cunosti numele e semn ca ceva nu merge la "sediul central"...mi se pare normal sa isi fi repetat numele de zeci de ori,ca doar erau supusi noi si trebuia sa le intre in cap ca pe el in cheama iehova si nu anubis sau amon...nici eu nu sunt de parere ca reactionam ciudat,ba observ ca unii membri au dat-o pe gluma si in mod special intarata alte persoane..

bun, il cheama iehova,am aflat asta de cand am citit biblie..si? cu ce ma incalzeste? sau cu ce ma apropie de el?ca tot "parinte/tata/dzeu" ii vom spune,in niciun caz, iehova...

4. emi, deci tu te porti ca un crestin doar pt ca ai aflat ca exista dzeu? ???
a) daca ai afla maine  ca nu exista ( de la papa benedict, ca pe el il crede toata lumea,doar are statut si rol bun in biserica ) dzeu, ma intreb ce ai face....te-ai impusca? ai ucide?ai fura si viola?
eu nu cred ca ai nevoie neaparat de un dzeu ca sa ai o constiinta curata/cat mai curata, ca sa te comporti dupa anumite standarde,reguli etc...
b) ai aflat ca il cheama iehova..care a fost urmatoarea ta actiune?ai  aprins o lumanare? te-ai inchinat? ti-a crescut credinta?!... ce importanta are un nume in dragoste?...
c) daca aflai ca il cheama ion, ce se intampla????

5. sa fim seriosi! biblia am citit-o si eu ,sunt destul de dusa la biserica incat sa stiu ca dzeu nu a creat niciodata prima pereche de maimute !! a zis   sa cream omul dupa chipul si asemanarea noastra( nu iti dau citat pt ca nu vreau sa il si gresesc); in plus ne-a dat reguli pentru ca eram "mici" si orice copil are nevoie de reguli si de lucruri de genul "asa da/asa nu", de pedepse /corectii si recompense..
eu si nici udar si nici tu nu suntem maimute!!!! dzeu ne-a creat si ne-a pus sa stapanin "peste animale"..nu iti spune nimic aceasta sintagma: "peste animale"?????

6. emi,iar gresesti:
Citat din: emi din  27 Ianuarie 2007, 12:51:24
Ne place razboiul, cancerul, bombele, batranetea, moartea... ? Toate acestea sunt urmarile nesupunerii oamenilor fata de legile Creatorului.
nu ne place batrabetea si moartea,mie cel putin nu imi place! am luat batranetea si moartea odata cu fructul ratiunii/pacatului,ne-am asumat aceasta "responsabilitate"

7.
Citat din: emi din  27 Ianuarie 2007, 12:51:24
Prin faptul ca spunem "Tatal nostrum" recunoastem ca suntem creati, iar cand spunem "Vie Imparatia Ta" recunoastem ca nu ne place imparatia raului pe care satan impreuna cu demonii (dumnezeii acestei lumi) a adus-o pe pamant si astaptam Imparatia lui Dumnezeu cu regale ei intronat Isus, unde nu v-a mai fi nimic rau si chiar moartea va disparea. Imaparatia lui Dumnezeu ne va elibera definitiv din "inchisoarea" lui satan unde fiecare om este condamnat la moarte si pentru fiecare om indeferent ce ar face vine "ziua executiei".

-nu a zis nimeni ca nu am fost creati!!!intrebarea era de catre cine am fost creati....
-nu satan si nici demonii lui au adus iadul pe pamant,ci omul! tu  ai adus raul cu armele, cu invidia,cu rautatea, cu religia ....dzeu ti-a dat liber arbitru,daca nu il folosesti ....
- asteptam imparatia lui dzeu si pana atunci mai cream o arma nucleara, o boala "misterioasa" si,daca dzeu intarzie sau nu ne sincronizam, mai  incepem un razboi ,asa,ca sa nu ne plictisim,nu? ....e vorba totusi - in biblie- de o asteptare productiva de bine, nu de rau si nici de asteptarea troleului in statie...
- inchisoarea lui satan? in toata biblia nu am gasit asta!!! nu e nicaieri o inchisoare, e o scena in care dzeu si satan ( sa extindem un pic ) liciteaza..cine da mai mult..desigur,tu ai liber arbitru, esti dupa chipul si asemanarea lui dzeu,deci poti alege "inchisoarea lui satan" daca asta ai ales sau "inchisoarea lui dzeu"-daca l-ai ales pe dzeu...;insa lumea nu e o inchisoare..poate inchisoare ti-o faci tu....
-Si niciodata dzeu singur  nu te va elibera!!!! tu stai in fotoliu  astepti si te vaiti si vine dzeu calare pe un cal alb/ nava/ slava, fat frumos din poveste sa te elibereze de mama zgripturoaica...nu! trebuie sa muncesti sa atingi "mantuirea", sa te caiesti etc... ( pe bune,parca eu eram aia atee  :-D)
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

emi

Nu Satan,(sau Lucifer,cum s-a numit mai inainte de-a se razvrati impotriva Lui Dumnezeu),este adevaratul Dumnezeu ,care va aduce pace si fericire omenirii.El ,impreuna cu toti razvratitii vor fi nimiciti in Armaghedon,razboiul Lui DUMNEZEU de nimicire a raului din Univers.Daca cineva il alege ca dumnezeu pe Lucifer-Satan,sau pe careva dintre demonii=inteleptii lui,e liber sa faca acest lucru,numai sa stie (eu am datoria sa-i spun pt ca este semenul meu si eu il iubesc,daca vrea sau nu -e treaba lui)lca in Armaghedon va fi distrus indiferent cine este,pt ca Satan va fi distrus si tot ce tine de el.In BIBLIE, EXOD capitol.5, vers.2,faraonul Egiptului a spus:"Cine este Iehova ca sa ascult de glasul Lui si sa las pe Israel sa plece?Eu nu cunosc pe Iehova si nu voi lasa pe Israel sa plece."In mijlocul Marii Rosii inainte de a se ineca L-a cunoscut pt ca a zis :capit 14 vers.25"...haidem sa fugim pt. ca Iehova se lupta pt el impotriva egiptenilor".Asa va fi in Armagedon.Nu e o amenintare,e o realitate pe care nimeni nu o poate influeta,pt ca e hotarirea Lui Dumnezeu;e bine sa stim inainte lucrul acesta.Biblia este inspirata de Dumnezeu si NU este o carte religioasa este"CARTEA LUI DE VIZITA",SA O STUDIEM CU INIMA CURATA SI SINCERA...

Unidentified

Nu vreau sa par rau intentionat dar tot subiectul asta cu numele lui Dumnezeu mi se pare cam ciudat...Duce forumul intr-o directie gresita din punctul meu de vedere.

pri3st3ss

buna si bine ai venit, Unidentified,asa spun si eu,dar uite totusi ca sunt destule necunoscute si inca vor fi,ca doar oameni suntem....

emi,nu am zis ca dzeu ar fi o amenintare...iubire cu sila nu se poate...
deci tu crezi in el pt ca are nume..
dar daca nu ar avea?
te rog  sa imi raspunzi intrebarilor,ca ,daca tot zici ca esti crestin, eu sunt atee si ai  datoria de a ma instrui si invata si propaga numele lui dze..
te rog, te ascult.....
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

jackie28t

Permitetimi sa spun o mica parere si scuzatimi deranjul.
Numele lui Dumnezeu este DUMNEZEU.Chiar ata de greu este de inteles?
Si nici nu-i o persoana ca doar nu l-a vazut nimeni.Poate cineva sa-l deseneze?
El este bunatatea din inima noastra cred eu.Cand te innervezi si incepi sa tai,sa dai cu parul in cap si alte lucruri oribile si negative este rautate din tine si deci prin urmare ai dat de dracu care numele lui adevarat este DRACU.
Numele lui celui slavit si la care a-l cautati l-ati pronuntat intotdeauna in acest topic....dar ma rog oricine este liber sa discute ce vrea intr-un forum democratic.Daca considerati ca este folositor aici o astfel de discutie atunci va rog faceti ce credeti ca este mai bine.Cu Dumnezeu inaite.

cszabo

In primul rand vreau sa stiti ca religia este principalul mijloc de manipulare a maselor de oameni si unul din mijloacele principale prin care se promoveaza noua ordine mondiala. Nu exista religie care sa corespunda cu Bilblia! - valabil si pentru asd si emi!

Cateva puncte:

_________________________________________________________________________________________

ELVIN!

CitatIHWH sunt initialele pentru varianta ebraica la "Eu sunt cel ce sunt". Nu are nume, ci doar exista. Si nici n-are nevoie de nume, ca sa-l diferentiem de ce ? El exista si e unic

IHWH este un nume format dintr-un verb. Elvin, se pare ca  baietii veseli nu ti-au spus ca in trecut oamenii aveau nume formate din verbe. Daca vrei sa stii si in prezent sunt persoane cu nume care sunt verbe. Isus este nume? Stii ce inseamna Isus?

Elvin, daca nu stii ceva, cauta vreun baiat vesel sa-ti spuna. Isus inseamna motamo: IHWH este salvarea. Nu crezi? Atunci intreaba baietii veseli de la wikipedia la urmatorul link: http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus   (primul paragraf) Numele nu se traduc. Dute in Israel si vezi daca ti se schimba numele - valabil si pentru pri3st3ss
_________________________________________________________________________________________

pri3st3ss

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citatdaca numele lui dzeu e iehova in eter si  perpetuu, se isca acum doua intrebari:
1. care este numele lui dzeu pe pamant , in lumea noastra fizica ( deci nu ne-ai lamurit cu nimic  cheesy )
2. ce inseamna " etern si perpetuu"?

Raspuns:
1.Tu daca mergi pe luna te cheama altfel? Dar daca mergi in Polonia? intrebarea 1 e chiar stupida. Numele proprii nu se traduc si nu se schimba in functie de locatie. Muta-te dintr-un loc intraltul si vezi daca ti se modifica numele in buletin!
2.etern: Care existã de totdeauna, care nu va înceta niciodatã sã existe; nepieritor, veºnic
   PERPÉTUU, -UÃ,  perpetui, -ue,  adj. Care dureazã veºnic sau vreme îndelungatã, care nu înceteazã, nu se sfârºeºte niciodatã; etern, veºnic; permanent, continuu. [Pr.: -tu-u] – Din lat. perpetuus.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citatsi stai calm/a , nimeni nu zice ca elvin vorbeste mot-a-mot din biblie,dar macar il apreciem pt  chinul lui de a ne lumina
Spune-mi si mie de ce zici "apreciem"? Vorbesti de parca toata lumea ar avea aceeasi parere ca si tine. Uite eu te anunt ca nu sunt am aceeasi parere cu tine. Si stii ce? eu apreciez pe asd ca intradevar se straduie sa ne lumineze!
Citatapoi am fost luminata si mi-a venit o idee: faceti asocieri intre existenta/nonexistenta lui dzeu si existenta/nonexistenta extraterestrilor...interesant,dar totusi  niciodata pe forum nu am vazut asa   agitatie ca pentru acest subiect! nici macar cand au aparut ozn-uri in romania!!

Referitor la aceasta lumina te rog sa citesti la Faptele apostolilor cap 17 versetele de la versetele 18 pana la 34; si apoi coloseni cap 2 cu versetul 8. Citeste lucrurile astea si astept raspuns de la tine. Te provoc! asa cum ai provocat-o pe emi.

Udar

CitatCeea ce mi se pare interesant priestess este ca nu ai remarcat pana acum ca vorbim intotdeauna despre Dumnezeu ca o persoana de sex masculin. Nu ai nimic de spus in privinta asta?  cheesy  Curcubeu zambitor

In cer nu exista femei. Ingerii nu se inmultesc. Reproducerea este un lucru valabil numai pentru pamant.
CitatDeci e si narcisist pe deasupra. Si-a creat un adevarat brand din numele sau. El si Donald Trump

Ai grija ce badjocoresti pentru ca in Biblie scrie ca "badjocoritorul nu va ramanea nepedepsit"
Citattoate promoveaza spalarea de creiere asa ca mi-e tot una ca esti Martora lui Iehova, adventist, ortodox, musulman sau evreu...

Aici sunt de acord cu tine!
________________________________________________________________________________________

alinutzu

CitatEu ma gandeam ca o sa vorbiti si voi despre NWO...despre masoni ... Smiley
E cam stupid. Numele topicului se numeste "Adevaratul nume al lui Dumnezeu". Dumnezeu nu are nici o legatura cu noua ordine mondiala si masonii!
Te provoc cu amabilitate la Faptele apostolilor cap 17 versetele de la versetele 18 pana la 34; si apoi coloseni cap 2 cu versetul 8

P.S. Nu te mai uita atata la filme. Si filmele sunt un mijloc important de spalare a creierului si de promovare a Noii ordini mondiale. (inclusiv stargate)
________________________________________________________________________________________

2.pri3st3ss

Citat4. emi, deci tu te porti ca un crestin doar pt ca ai aflat ca exista dzeu? Huh
a) daca ai afla maine  ca nu exista ( de la papa benedict, ca pe el il crede toata lumea,doar are statut si rol bun in biserica ) dzeu, ma intreb ce ai face....te-ai impusca? ai ucide?ai fura si viola?
eu nu cred ca ai nevoie neaparat de un dzeu ca sa ai o constiinta curata/cat mai curata, ca sa te comporti dupa anumite standarde,reguli etc...
b) ai aflat ca il cheama iehova..care a fost urmatoarea ta actiune?ai  aprins o lumanare? te-ai inchinat? ti-a crescut credinta?!... ce importanta are un nume in dragoste?...
c) daca aflai ca il cheama ion, ce se intampla?Huh

incerc sa-ti raspund eu.
a)Nu exista aceasta ipoteza. Ce zice papa e egal cu zero. Nu respecta nici prima porunca din cele 10.
b)Pentru Isus a fost foarte important numele lui Dumnezeu. Ioan 17:6: "Am facut de cunoscut Numele Tau oamenilor"
c)numele lui Dumnezeu are o semnificatie. Nu se poate sa urmam pe Cristos daca nu cunoastem semnificatia acestui nume.

Citat
- inchisoarea lui satan? in toata biblia nu am gasit asta!!! nu e nicaieri o inchisoare, e o scena in care dzeu si satan ( sa extindem un pic ) liciteaza..cine da mai mult..desigur,tu ai liber arbitru, esti dupa chipul si asemanarea lui dzeu,deci poti alege "inchisoarea lui satan" daca asta ai ales sau "inchisoarea lui dzeu"-daca l-ai ales pe dzeu...;insa lumea nu e o inchisoare..poate inchisoare ti-o faci tu....

Daca zici ca ai citit Bilblia ai ajuns la pasajul care zice: Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi? Poate ca nu scrie literal inchisoare, dar Noua Ordine Mondiala cu siguranta ca e o inchisoare.

Citatdeci tu crezi in el pt ca are nume..
dar daca nu ar avea?

Daca nu ar avea nume atunci nu ar avea. DAR, din moment ce El singur s-a descoperit cu numele de Iehova, atunci ma tot intreb ce e asa de greu de recunoscut acest nume?

Domnilor astept comentariile voastre

udar

Citat din: cszabo din  27 Ianuarie 2007, 23:36:16
Udar

In cer nu exista femei. Ingerii nu se inmultesc. Reproducerea este un lucru valabil numai pentru pamant.

Nu stiu de unde stii tu ca in cer nu sunt femei, si nici nu stiu de unde cunosti tu faptul ca ingerii nu se inmultesc. Pe de alta parte, eu nu ma refeream la reproducere cand ma gandeam la femei. Ma refeream la cu totul altceva, si anume ca modul in care facem referire la Dumnezeu este mereu unul "masculinizat". Ceea ce arata ca religia e misogina... Un nou motiv pentru ca ea sa fie falsa...

Ai grija ce badjocoresti pentru ca in Biblie scrie ca "badjocoritorul nu va ramanea nepedepsit"

Nu mi-e frica de pedeapsa unei fiinte inexistente...

Domnilor astept comentariile voastre

Vezi ca sunt si doamne printre noi...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)

cszabo

CitatNu stiu de unde stii tu ca in cer nu sunt femei, si nici nu stiu de unde cunosti tu faptul ca ingerii nu se inmultesc.

In cer nu sunt femei. Femeia a fost un lucru nou in univers. La Genesa cap6 este aratat faptul ca ingerii cand au vazut femeile si-au materializat corpuri umane: "fii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase, si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales."  Biblia relateaza ca multi ingeri s-au materializat temporar (de ex. ingerii care l-au avertizat pe Lot si multi altii), dar nici unul nu au luat chip de femeie.

CitatMa refeream la cu totul altceva, si anume ca modul in care facem referire la Dumnezeu este mereu unul "masculinizat".

Femeia nu este egala cu barbatul. Daca e egala cu barbatul atunci sa se modifice tot sistemul incepand de la scoala.  De ex. sa se modifice proba la educatie fizica. De ce fetele au probe mai usoare la educatie fizica? De ce baietii trebuie sa faca 20 de flotari si fetele 10? Sa nu vina careva cu argumentul ca este fata care face 30! O fi fata care face 100, dar cele mai multe flotari sigur le va face un barbat. De ce cand intri undeva, de ex. intr-un local, lasi intai femeia sa intre?  Pentru ca este mai fragila mai slaba, pentru ca este femeie si nu barbat. 
Nu spun ca femeia trebuie calcata in picioare, ci tocmai pentru faptul ca este un "corp mai slab" trebuie respectata, menajata si avut grija de ea. Nici o femeie nu trebuie sa se simta jignita ci din contra....
Dumnezeu nu este masculinizat, dar el singur nu se dezvaluie ca fiind o femeie. Femeia a fost facuta ca un ajutor pentru barbat. Gen2:18 "Domnul Dumnezeu a zis: nu este bine ca omul sa fie singur: am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el"

Egalitatea dintre barbat si femeie este inca o minciuna a Noii Ordini Mondiale!

CitatCeea ce arata ca religia e misogina...

Aici ai dreptate! Nu numai misogina, dar si.... toate toate relele.
Este MARE DIFERENTA INTRE BIBLIE SI RELIGIE!

udar

Femeile sunt egale cu barbatii in ceea ce priveste drepturile si potentialitatile psihice si intelectuale...

Ele nu au corpuri atat de puternice pentru ca nu au fost proiectate pentru acelasi lucru ca si barbatii. Femeile in vechime trebuiau sa nasca copii si sa aiba grija de ei. Barbatii trebuiau sa vaneze si sa sprijine familia. Asta nu inseamna ca femeia nu e egala cu barbatul. Rolurile celor doua sexe sunt la fel de importante, indiferent cat de musculos este corpul unuia sau altuia. Nu uita ca exista multe specii in natura in care femela este mult mai puternica decat masculul. Femela de Calugarita chiar il consuma pe mascul dupa actul sexual (sper sa nu ma insel). Asa ca in natura sexele in sine au foarte mica relevanta. La om s-a nimerit ca barbatii sa fie mai masivi decat femeile. Gingasia lor nu este o dovada de slabiciune sau ca ar fi o "anexa" a barbatilor... Ai idei destul de inapoiate.

Pentru mine nici Biblia nu are nici o relevanta. Asa ca faptul ca Biblia si religia nu sunt unul si acelasi lucru nu ma incalzeste cu absolut nimic...
Magic is any sufficiently advanced technology. (Arthur C. Clarke)

Nox

Citat din: cszabo din  28 Ianuarie 2007, 02:02:32
Femeia nu este egala cu barbatul. Daca e egala cu barbatul atunci sa se modifice tot sistemul incepand de la scoala.  De ex. sa se modifice proba la educatie fizica. De ce fetele au probe mai usoare la educatie fizica? De ce baietii trebuie sa faca 20 de flotari si fetele 10? Sa nu vina careva cu argumentul ca este fata care face 30! O fi fata care face 100, dar cele mai multe flotari sigur le va face un barbat. De ce cand intri undeva, de ex. intr-un local, lasi intai femeia sa intre?  Pentru ca este mai fragila mai slaba, pentru ca este femeie si nu barbat. 
Nu spun ca femeia trebuie calcata in picioare, ci tocmai pentru faptul ca este un "corp mai slab" trebuie respectata, menajata si avut grija de ea. Nici o femeie nu trebuie sa se simta jignita ci din contra....
Dumnezeu nu este masculinizat, dar el singur nu se dezvaluie ca fiind o femeie. Femeia a fost facuta ca un ajutor pentru barbat. Gen2:18 "Domnul Dumnezeu a zis: nu este bine ca omul sa fie singur: am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el"

Egalitatea dintre barbat si femeie este inca o minciuna a Noii Ordini Mondiale!

intre femeie si barbat nu este nici o diferenta (cu mica exceptie a celei biologice). femeia a ajuns unde este acum pentru ca timp de mii de ani a fost discriminata pentru ca are niste calitati este mai "sensiblila" la anumite "lucruri". Si in plus femeia este la fel de rezistenta la durere ca si barbatul, la fel de puternica. Punct.
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

cszabo

jackie28t

CitatNumele lui Dumnezeu este DUMNEZEU.Chiar ata de greu este de inteles?

Stii ce inseamna motamo "Dumnezeu"? Dumnezeu = puternic, stapanitor, domn. Acest puternic are un nume: Iehova.
Si stii ce e interesant? Si Satan e dumnezeu! E dumnezeul lumii acestuia. 2 Corinteni 4:3,4 "Si daca Evanghelia noastra este acoperita, este acoperita pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, a caror minte necredinciosa a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca sa nu vada stralucind lumina Evangheliei"

Pentru cei ce nu stiu: Evanghelie inseamna "veste buna".

Nox

cszabo daca tot imi dai citate din biblie poti sa-mi explici si mie de ce simbolul farmaciilor este un sarpe incolacit in jurul uni pahar? (adica diavolul-sarpele) asa cum Dumnezeu(Iehova) a vrut sa credem ca Satan, sarpele, (e cel rau). Cel care le-a aratat oamenilor cunoasterea?

cszabo

bluemoon8520

Citatfemeia a ajuns unde este acum pentru ca timp de mii de ani a fost discriminata

Daca e egala cu barbatul atunci cum de putut sa fie de-a lungul istoriei discriminata si calcata in picioare? De ce nu s-a aparat.

Sunt deacord ca femeia trebuie sa aibe dreptul la libertate, alegere si ...cele multe.

Daca tu este egal cu nevasta ta, atunci pune-o sa faca acelasi numar de flotari ca si tine.

LupinThe3rd

@cszabo
daca crezi ca esti mai tare decat o femeie iti urez sa iti vina ciclul de 2 ori pe luna  :evil:

Nox

Citat din: cszabo din  28 Ianuarie 2007, 02:27:17
Daca tu este egal cu nevasta ta, atunci pune-o sa faca acelasi numar de flotari ca si tine.

Nu o pun sa faca acelasi numar de flotari ca si mine, ci eu as face acelasi numar de flotari ca si ea. Multumit?

si inca ceva... simt o mare frustrare in ceea ce scrii, parca ar fi o chestiune personala.

P.S. si ... inca nu sunt insurat.