Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.


Ganditorul

#4036
Nu fi asa pesimist - exista si posibilitatea ca aceste legi sa-ti fie impuse din "necesitatea securitatii nationale" fara o dezbatere prealabila. Daca Presedintele Iohannis le-a supus dezbaterii - hai sa le dezbatem. Daca tacem pe principiul "oricum nu se rezolva nimic" atunci chiar nu rezolvam nimic.


    Si ca sa ridic mingea la fileu pun o intrebare : legile se refera la un mijloc de comitere a infractiunii violente ce aduce atingere sigurantei nationale sau vorbim doar de un mijloc de comunicare - care nefiind insotit de fapta - este egal cu zero. Adica, mai clar, calculatorul, telefonul, tableta sunt mijloace de stocare a gandurilor, conversatiilor, mesajelor (cum era o data jurnalul intim si scrisorile urmarite de securitatea stahanovista care te pedepsea pentru ce gandeai sau vorbeai - cazul "Ursu" de ex ) sau sunt mijloace directe de infaptuire a actiunilor violente ce aduc atingere sigurantei cetateanului si tarii ?
    Iar daca nu sunt mijloace directe ci doar mijloace de comunicare, pentru ce aplicam pedeapsa/sanctiunea ? Pentru ce a faptuit sau se pregateste sa faptuiasca ticalosul (ca si aici "tentativa" nu inseamna numai vorbe...) sau pentru ce a gandit un frustrat al vremurilor de azi ? Cam pe aici ne invartim in jurul legilor Big Brother si a pierderii unor drepturi cetatenesti.
- Daca pentru cei 3% ticalosi semnalati si numarati de "servicii" introducem panica sociala in intreaga populatie astfel incat sa apara urmariri si denunturi pentru ca tanti Joitza a fost auzita spunand "te omor Ponta daca mai rozi osul" - cand de fapt Ponta era poataia canish a jupanitzei  - inseamna nu ca aparam "siguranta nationala" ci cauza terorismului care asta doreste - creearea unei stari de panica generale, de oroare si de revolta ascunsa a maselor impotriva unui stat de drept deocamdata functional, cel putin in occident.
- mai e si problema celorlalte mijloace de comunicare - sa nu fim naivi si sa credem ca daca noi urmarim SMS-urile si email-urile ticalosii nu vor folosi scrisoarea obisnuita prin posta. Si in acest caz unde ajungem cu paranoia sociala ? O sa punem scrisoarea in cutia postala numai cu buletinul in mana ca sa se "verifice" daca expeditorul "Stan Vasile" nu este cumva Hajdi Ahmed iar destinatarul nu este in loc de Ionica Vasilescu vre-o adepta a valului islamic? Mai ramane sa banuim si porumbeii voiajori ca paranoia sociala sa fie completa.

- Cat de mare va fi aparatul de detectare, verificare si control a acestor date, a acestui trafic imens de comunicare ? Cat ne va costa si care va fi eficienta - in conditiile in care noi urmarim doar "vorba" nu si fapta ? Pentru ca daca vb de o eficienta scazuta atunci singurii avantajati vor fi "colaboratorii" serviciilor secrete, cei care vor pune in practica "programul minune" realizat cu multe, multe milioane de euro din banii nostrii.
Si astea sunt doar cateva intrebari (banuiesc ca mai traim intr-o tara in care ai dreptul sa pui intrebari si ca asta nu a fost trecut la "delict major" ...inca ) pentru ca azi nu mai suntem ca in urma cu 50 de ani cand doar majorii scriau in medie 12 de scrisori pe an - azi exista zeci/sute de mesaje/zi facute de persoane cu varste intre 5 si 150 de ani. Alt volum, alta dinamica a comunicarii, alt prag al dezvoltarii umane.

Si tare mi-e teama ca va fi un program la fel de eficient ca si "magnificul 112" - care nu reuseste sa localizeze si sa salveze nici macar lucratorii din sistemul propriu de salvatori (atat in Apuseni cat si pe Siutghiol ) ... ce sa mai vb de simpli cetateni platitori de taxe.

Iar toata vanzoleala asta cu arestari spectaculoase bazate pe denunturi aberante, sume astronomice si ... convorbiri interceptate (sic) neurmate de fapte dovedite, nu are decat rolul de a scoate din joc pentru un timp ( repet - scoaterea din joc si nu pedepsirea, arestarea) a unor personaje social-politice care ar fi observat si s-ar fi putut opune unor legi care pot aduce sume cu multe, foarte multe zerouri in buzunarele unor indivizi cu multe stele pe umar.
- E doar o operatiune de "timing", de sincronizare, astfel incat la aprobarea programelor/legilor Big Brother sa nu fie nici o voce impotriva, nici in societate, nici in politic, nici in Curtea Constitutionala - iar lumea sa aiba "mintea ocupata" - pentru un profit clar pe o jmecherie care nu va face nimic practic pentru societate .
- Si nu in ultimul rand trebuie sa definim clar "CE" si "CUM" combatem ceea ce vrem sa combatem/preintampinam prin aceste legi - pentru ca ma indoiesc ca societatea civila nu vrea niste legi/programe eficiente in domeniu. Dar cu siguranta nu vrem "shushanele". Parerea mea.

terraflorin

după atacul ''nu ştiu cui'' asupra revistei Charlie Hebdo s-a pus în discuţie în România ca să cumpărăm cartele pre-plătite doar cu buletinul vezi doamne astfel vom preveni astfel de atacuri în România şi de aceea nu au fost prevenite în Franţa... dar stai puţin (sic!) în Franţa cartelele pre-plătite NU pot fi cumpărate fără un act de identitate! şi ce mult le-a folosit asta!

PS: OK, ok, sorry, acum se vorbeşte în romgleză cu prepay şi alte măgării din astea!  :-D

Xanadron

#4038
https://www.youtube.com/watch?v=qywQEJW6IAQ

Prima surpriza a clipului asta e ca Henry Kissinger... inca mai misca ! :lol:
A doua - ca protestul unei organizatii obscure totusi (Code-Pink parca-i zice) a fost posibil intr-o comisie a senatului 'merigan.
Evident ca pe principiul demonstrarii asa-zisei democratii aplicata de dulaii barosani: "Catzeii latra? Lasati-i sa maraie, ca lesele / coltii sint la noi."

H.K., pe de alta parte, ar trebui tras la raspundere nu doar pt. sforarelile tragice din Chile, Cambodgia, Vietnam, Panama etc., ci mai ales pentru "torpilarea" impreuna cu Nixon a Conferintei de Pace din '68 de la Paris, urmata de inca 5 ani de rezbel aberant cu viet-congii.

P.S. Reactia scum-bag-lui John Mc. Cain nu surprinde - doar e din aceeasi gashca. :evil: (Hmm, si coana Madeleine Albright vaz ca-i p-acolo - bleah, greatza-i totala...)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

terraflorin

#4039
Sporul natural în România este în continuare negativ, dar statul român nu dorește copii!

România 9,4 euro alocaţie pe  lună
Marea Britanie 100 - 366 euro alocaţie pe  lună
Irlanda - 130 euro - 390 euro alocaţie pe  lună
Germania - 164 euro lunar
Suedia 116 euro pe lună; 261 euro începând cu al patrulea copil
R. Moldova - 155 de euro - Îndemnizaţie unică la naşterea copilului
Belarus - depozit de 10.000 de dolari  începând cu al treilea copil. Utilizarea acestor fonduri va fi posibilă DOAR atunci când copilul ajunge la vârsta de 18 ani! Având în vedere indexarea anuală după 18 ani familia va primi aproximativ 14  mii de dolari!
Rusia (funcţie de subiectul federal) - depozit de plus sau minus 429.408,50 de ruble =  6 396 de dolari - la nașterea celui de al doilea copil şi pentru următorii

Schiff

CitatSporul natural în România este în continuare negativ, dar statul român nu dorește copii!
Nici nu trebuie să ne mai mirăm. Doar același stat român e suficient de debil să finanțeze regește biserica și să-și dea singur cu târnăcopu-n genunchi, sabotându-și cercetarea, sănătatea, învățământul, industria de apărare! Nu se cheamă că ne-am gospodărit?

romulus

CitatSporul natural în România este în continuare negativ, dar statul român nu dorește copii!
Ce anume va face sa credeti domnule terraflorin ca mai exista cu adevarat un "stat roman" ?!
Eu, cand am verificat ultima data, el era dus de mult timp, undeva in zare, posibil pe vesnicele plaiuri ala vanatoarei. A ramas doar o chestie iluzorie, greu definibila, care nici macar nu se sraduieste prea mult sa para a fi, ceea ce foarte pompos (si pentru retarzi) se zice  in constitutiune : " Stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil ..." !Eheeeee, fost-ai lele...
Am zis.

"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

terraflorin

Citat din: romulus din  09 Februarie 2015, 17:55:17
Ce anume va face sa credeti domnule terraflorin ca mai exista cu adevarat un "stat roman" ?!
Pur şi simplu a fost un mod de exprimare convenţional! Metaforic (când vine vorba de apărarea drepturilor românilor) sau ''real'' (când vine vorba de mărit amenzi taxe etc).

În aceeași ordine de idei am mari dubii dacă MAi există cu adevărat şi statul american, statul rus etc.

Cristian 1

Florine,inainte era populatia locala si clima globala,acum e populatia globala si clima locala!
Si nu-i un joc de cuvinte!
Uite asa se pierde,incet dar sigur,identitatea fiecarui popor cu tot cu valorile ce-l reprezinta!

Cristian 1

Citat din: Schiff din  07 Februarie 2015, 17:50:06
Nici nu trebuie să ne mai mirăm. Doar același stat român e suficient de debil să finanțeze regește biserica și să-și dea singur cu târnăcopu-n genunchi, sabotându-și cercetarea, sănătatea, învățământul, industria de apărare! Nu se cheamă că ne-am gospodărit?
Foarte corect,iar pe gospodina o cheama "Eugenia"...

Aseneth

Citat din: terraflorin din  31 Ianuarie 2015, 09:44:23
După cum mai discutam şi altă dată... în timpul Romei antice am auzit că legiunile se luptau cu germanii în Germania dar n-am auzit să se lupte cu ruşii în Crimeea ...  :|

Russi sau Rossi erau unul din triburile getice care locuiau Stepa Getica. Nu stiu daca ajungea pana in Crimeea, dar pe aproape de ea tot erau.
Si romanii nu s-au prea luptat cu ei nu pentru ca nu existau, ci pentru ca ii tineau germanii ocupati.

terraflorin

Citat din: Aseneth din  09 Februarie 2015, 20:55:07
Russi sau Rossi erau unul din triburile getice care locuiau Stepa Getica. Nu stiu daca ajungea pana in Crimeea, dar pe aproape de ea tot erau.
Si romanii nu s-au prea luptat cu ei nu pentru ca nu existau, ci pentru ca ii tineau germanii ocupati.
Cam ce am învățat noi la istorie am impresia că e mai mult alternativă  :-D mai nou nu ai văzut că ruşii se ''trag'' din munţii Carpaţi? probabil că astfel sunt pregătite generaţiile lor viitoare cu ideea de a ocupa şi această zonă! pardon.. de a o elibera, mă scuzaţi!  :-D

Xanadron

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Schiff

Da, spaniolezii au o politică de personal... monarhic destul de tolerantă, sub aspectul stipendiilor. :) Auzi la ei, salariu regal! :D
Despre japi - totally freaks... dar produc bunuri de calitate superioară și nemților, zic io. Sunt de admirat, din multe pdv-uri. Au o serie de calități de invidiat. Cu atât mai surprinzător e ce se întâmplă la Fu(c)kushima, că tot s-a vorbit și de asta recent. Revenind la știrea de față, e abracadabrantă pentru mulți români, obișnuiți să muncească precum în bancul acela cu bilele: ,,păi, una s-a defectat și p-ailalt-am pierdut-o...". :)

Schiff

Iacătă că ne făcură iar de bafto delo delo inglejii. Iar ne-au aruncat în aceeași căruță cu ăi cu roata pe stindard.

http://www.gandul.info/stiri/the-romanians-are-coming-o-noua-tiganie-a-presei-britanice-sau-un-documentar-uman-care-te-misca-tragicomic-13848162

Ne spurcă de ne ia naiba, dar au și motive, uneori. Iată unul de care am aflat la prima mână (am niște cunoscuți care lucrează pe coclauri albionești). Castel în Scoția, vizitat în draci de turiști. În față, țigani vânzând hot dogs. Cu tonetă și toate acareturile. Marfă proastă, probabil, pentru că unii aruncau la gunoi înainte de a mușca din cremvurst. Iar parpangeii - hop, cu recuperatul și refolositul spre vânzare! Au fost și filmați, a ieșit scandal - fază întâmplată cam acum cinci ani, încă nu era vânzoleala asta cu românii.

Sigur, nu toți sunt așa, nici măcar 10%, poate. Dar e de-ajuns o fază din asta scârbavnică să le topească unora, mai spălați pe picioare, orice îngăduință.