Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 11 Vizitatori vizualizează acest subiect.

horia2008

Citat din: TurnusX din  07 Iunie 2006, 11:51:08
M-am plimbat putin pe http://www.arcaspace.ro . Nu imi vine sa cred! Proiect aerospatial romanesc! Sugerez urgentarea unei colaborari cu ei. Macar asa, sa ii sprijinim moral fiindca in Romania de asta au nevoie. Nu de alta dar riscam sa ii pierdem in favoarea la cine stie ce rusi/americani/chinezi.
Na ca c-a intamplat năcazul.... :roll: :-D :lol: :rocket:
N-am fost atenti si i-am pierdut   :-o :-o :-o

http://science.hotnews.ro/stiri-tehnologie-18395171-asociatia-romana-pentru-cosmonautica-aeronautica-isi-muta-activitatea-sua-institutiile-statului-din-domeniul-cercetarii-macinate-coruptie-dovedit-piedica-care-nu-putut-depasim.htm

Ori au simtit ceva si-au zis ca-i cazul sa se care cu mangleli cu tot...; hmmm sa si-l ia pe P. Victor Viorel CEO poate le-o fi mai bine si le uram de sanatate  :-D :-D

Rog moderatorii sa mute, eventual, stirea unde se cuvine... :roll:




horia2008

L.E.
De la arcaspace.ro te duce la arcaspace.com
nici o mentiune despre Romania; mucles, nada, nimic
incearca sa-si stearga urmele?  :roll:, sa nu-i ia de tzgani? :evil:
la about us avem: ARCA was established as a NGO in 1999 in the European Union ( :-o ). We built and launched a series of aerospace vehicles that made ARCA one of the most well known organizations involved in the development of private space flight.
Doar in niste poze n-au blur-at  :wink: oltchim, rompetrol, brd si altii care apar pe neshte rachete... :fullmoon:




Schiff

#3917
Asadar, inselatoria numita A.R.C.A., acest veritabil Caritas invesmantat in halatul alb al cercetarii private romanesti, a ajuns la final. Sigur, era de asteptat ca la un moment dat sa se incheie povestea asta cusuta cu odgon alb, dar cred ca, la cata nesimtire si prostie zac in tarisoara asta, ar fi putut continua sa ia banii naivilor inca vreo cativa ani, fara probleme.
O prima intrebarea ar fi, asadar, de ce tocmai acum? Apoi, de ce tocmai in S.SH.A.?
Deh, mult succes la fraierii de pe Noul Continent, dar fiti cu bagare de seama, ca acolo donatorii te mai intreaba uneori si cu brisca la jugulara ce-i cu banii donati... 


Xanadron

#3918
Lansarea asta de la Baikonur merita o interventie:
http://spaceflightnow.com/2014/10/29/live-video-of-the-launch-of-a-progress-cargo-ship-to-the-space-station/

...dupa explozia (gaura-n buget: 200 mil. USD) a rachetei americane de aprovizionare a ISS cu +2 tone alimente-echipamente (propulsata de motoare... derivate de tehnicocenii NAZA tot din alea rusesti :rocket: de fapt - halal "optimizare"):
http://spaceflightnow.com/2014/10/29/orbital-sciences-rocket-station-cargo-ship-lost-in-spectacular-launch-mishap/

P.S. Sau poate ca NASA a apelat deja la "expertii" ARCAsi?!! :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#3919
Citat din: horia2008 din  28 Octombrie 2014, 12:45:28
[1] N-am fost atenti si i-am pierdut   :-o :-o :-o

[2] hmmm sa si-l ia pe P. Victor Viorel CEO poate le-o fi mai bine si le uram de sanatate  :-D :-D
1) Adevar graiesti apropo de parasirea corabiei de sobolani - evaporarea ARCA_ca magaritza-n ceatza pare sa fi fost totusi stimulata de unele sifonari dinspre vizorul DNA si-i ceva mai... contorsionata prin implicarea a "n" escroci (nu doar teologu'-sef deci :evil:) in multe combinatii-spalari mafioso de-a lungul anilor, dar si meta-sponsorizari de campanii etc. (nici in cazul asta nu s-a uitat deci tabla impartirii...) 8-)

2) Micro-hibridu' BOCK :-) cred c-ar fi totusi preferabil de luat peste Marea Baltoaca - si eventual largat din greseala de eroare-n ocean :lol: - e o sarcina utila minuscula, taman buna pentru debilele rachetutze ARCA (jumate cit mega-VVP-ul dottorizato - care bate peste suta de kile cred, fiind si toba de carte :-P).

Serios acu': indiferent de natura subiectelor dezbatute, politizarile (inclusiv astea partizane) sint greu, daca nu imposibil de evitat 100%.
...Si totusi, orice partizanat politic imi pare-n continuare o naivitate - mai ales venita dinspre RUFOn-isti. 
Care-ar trebui sa stie ca ambele "extreme" ale spectrului-esichier de teatru prost pentru prostit prostimea bla-bla etc. sint aceeasi Marie... bla-bla etc. - ma opresc insa, c-am obosit deja - si pe voi mai abitir v-am agasat... :|
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19


  1. Media spune că racheta dezintegrată ar fi fost una privată !

  2. DNA pare a fi un lucru bun, deşi tardiv , deşi în campanie, demonstrativ/spectacular  ... sper ca tăvălugul odată pornit să nu se mai oprească că altfel adunătura asta transpartinică ar fi ajuns în scurt timp să aibă  ... nu rachete private ( .. nu alea de tenis în a căror husă cărau şpaga)  .. ci staţii orbitale, unde să meargă la picnik ....sau să pună de un offshore cosmic!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

horia2008

Citat din: Xanadron din  29 Octombrie 2014, 12:23:55
...Si totusi, orice partizanat politic imi pare-n continuare o naivitate - mai ales venita dinspre RUFOn-isti. 
Care-ar trebui sa stie ca ambele "extreme" ale spectrului-esichier de teatru prost pentru prostit prostimea bla-bla etc. sint aceeasi Marie... bla-bla etc.
iar ai dreptate coane, si mie ciuda (ciuda nu ca ai drepate); teatru, si cortina-i perdeaua cabinei de vot care pica peste iluzia votului... :fullmoon:


horia2008

#3922
citind postul de mai sus si apoi articolul http://www.fishingtonpost.ro/invitatul-saptamanii/12694-invitatul-saptamanii-dumitru-popescu/#.VFEddhbT9IV, cu riscul de ai baga prea mult in seama si al aduce din nou in discutie pe copylot, nu pot sa nu bag de seama asemanarea in discurs a astora; numa' distinsul nostru coleg geniu de stiinta roman le-ar mai face fatza : :lol: :-D :lol:
mai nasol e ca unul din ei o sa fie presedinte, ma scuzatzi  :cry:


panta_rh_ei

LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Xanadron

#3924
Citat din: horia2008 din  28 Octombrie 2014, 13:23:29
L.E.
la about us avem: ARCA was established as a NGO in 1999 in the European Union ( :-o ). We built and launched a series of aerospace vehicles that made ARCA one of the most well known organizations involved in the development of private space flight. :-o
...ARCA, one of the most etc? Hehehe...
Virgin Galactic's SpaceShipTwo - da.
Insa pina si astia intr-adevar experimentati au dat ieri un rateu dezastruos in desertul Mojave - atentie! - la al 55-lea zbor de testare (REALA) a unui nou motor-racheta. :rocket:
Si nu cu ocazia vreunei pravaliri de jucarii in Marea Neagra - prilejuri cu care nu doar ARCAsii scoteau panglici pe nas, ci si Romanian Navy se umfla-n solzi de zici ca-l dusesera acasa pe ET in persoana. :-)
Virgin Galactic SpaceShipTwo aircraft crashes in Mojave desert
Concluzii?
1. Tehnologia propulsiei "clasice" cred c-ar trebui, in fine, abandonata (v. si precedenta explozie), dar asta ar insemna, evident, ridicarea valului de pe proiectele "negre" (antigravifice) care zboara bine-mersi pina si pe ceru' mioritic. 8-)
2. Nu se exclude nici o tentativa de luxare a initiativelor private de trimitere a oamenilor "normali" in spatiu - unde ar putea fi vazute chestii pe care NAZA, JAXA si alte chinezarii rusesti :-D se strofoaca de decenii sa le mascheze Turmei.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

presedintele care uneste a luat ... 66.6% in satul natal al patronului BOR  :evil:
sursa


Ganditorul

Adevarul e poate undeva intre cele 2 pareri dominante pro sau anti-ARCA
Eu sunt totusi pe linia care spune ca americanii nu sunt chiar atat de tampiti incat sa investeasca intr-un proiect care toaca banii contribuabililor (finantatorilor mai corect, pt ca ARCA a avut finantare privata si nu preponderent de stat) si ca ARCA este o echipa plina de creiere luminate, plecata si ea (ca si atatia altii inaintea lor) spre alte tari ce pretuiesc ideea produsa de materia cenusie (chiar daca "promovarea de imagine" e facuta de ... oameni mai distantati de stiinta aeronauticii).

Moise Guran este un analist economic care pastreaza un echilibru profesionist in comentariile sale. Probabil ca a reusit sa fie echisdistant si in problema ARCA ( undeva pe la min 20 ).
Vizionare placuta...

http://www.biziday.ro/2014/11/03/biziday-luni-3-noiembrie-2014/

Xanadron

#3927
Fiindca RUFOn a ramas unul din putinele locuri virtuale unde putem fi de acord.. sa nu fim de acord :-D unii cu altii, io aleg sa subscriu 100% la comentariul asta:
"Adrian
Noiembrie 4, 2014 la ora 10:32
Domnule Guran, cum se poate ca in emisiunea dvs care e foarte bine informata si documentata sa faceti apologie impostorilor de la ARCA? V-ati lasat pacalit de PR-ul lor? Cititi un pic despre activitatea lor: un sir nesfarsit de esecuri, avion supersonic cu decolare de pe apa, robot pe Luna, racheta din fibra de sticla propulsata cu apa oxigenata ...toate doar anunturi, nimic finalizat , o schema de a trage bani din sponsorizari ! Doar exagerari depre asa zisele lor lansari , nimic dovedit, nimic, doar anunturi de presa! Documentati-va va rog!
Le spuneti specialisti in rachete dar ei sunt doar impostori tipici mioritici. Vedeti filmuletele de pe youtube cum construiesc ei rachete : mai mare rasul! Sa vedeti acolo limbaj si comportari de "specialisti in rachete".


...si sa-l cataloghez pe Moise Guran drept superficial (doar uneori, ce-i drept).
N-am acu' timp de cautat linkuri, dar se pot gasi usor - si-aici pe RUFOn - intru compararea baloanelor de sapun ale PR-ului arcas cu dura realitate a:
-  hublourilor montate pe dos (oricum nu conta, fiind lipite aiurea p-o jucarie "mock-up" inutil-fantasmagorica, desi a tocat si asta euroi fara numar)
- racordurilor de chiuveta :-o utilizate pentru transfer de combustibil (coroziv si la inalta presiune) in niste... iluzii de motoare cu apa oxigenata care, desi botezate "Executor", n-au executat vreo misiune reala - si nici n-or sa execute vreodata
- tonelor de fibra de carbon consumate pentru modelarea unor atrape fara cap si coada, rupte din contextul proiectelor (oricum irealizabile) si azvirlite in apa asa demontate din elicoptere, ca sa "demonstreze"... ce si cui oare??!!
- etc s.a.m.d.

Concluzie (finala, promit, ca nu mai am timp de pierdut cu disecari detaliate ale aberatiilor ARCA):
Randarile grafice "itzy-glitzy" de diverse balarii nefunctionale din start, gen hidroavioane supersonice, :roll: nu pot tine loc niciodata cercetarii responsabile, iar adevaratii "savanti" n-au tupeul sa ceara purcoaie de bani pina nu-si demonstreaza macar la scara redusa viabilitatea ideilor.

Cit despre tema "adoptarii geniilor neintelese" :-D de catre americani, discutia-i tot prea lunga pentru un forum, da-n orice caz e circumscrisa incurajarii globale a prostelilor care nu duc nicaieri  - inclusiv (sau mai ales) pe felia zborului spatial "privat". :rocket:
...Am zis! :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

#3928
Oare cate esecuri au avut nemtii pana au pus pe traiectorie prima racheta ? dar americanii sau rusii ?
Suntem poate prea exigenti cu rezultatele care ar trebui sa apara intr-o tara (Romania) in care singura schimbare in "domeniul practic-stiintific" este schimbarea bordurilor, restul fiind "de import".

Sincer, daca as avea o inventie tare, revolutionara, asa aborda-o exact ca tipii din ARCA - adica pe hartie semi-ok, in practica semi-esec.
Asta ca sa nu ajung precum Iustin Capra (si lungul sir al savantilor dezamagiti si batjocoriti de "administratia de la Bucuresti") sa ma uit cum altii se imbogatesc din inventia mea in timp ce eu imi numar banii de pensie ca sa platesc noile taxe impuse de guvi.

- Nu dati prea tare cu pietre - sunt un optimist care crede ca la ARCA sunt si creiere luminate care au IDEI bune - ca sa nu mai zic ca din "cealalta tabara", a cercetarii oficiale, n-am vazut pana acum decat tot abureli gen ARCA (ba chiar mai putin fanteziste si cu mai putina fantezie prezentate, care toaca cu spor banii statului  - adica ai nostrii).
Din pacate nu avem un specialist veritabil care sa faca o comparatie veridica intre pro si contra ARCA.  DE CE ? Pt ca ideile se fura si ma indoiesc ca ideile valoroase, din ambele tabere, vor ajunge sa fie cunoscute de public acum.
  - Cred ca daca ARCA are ceva valoros  "in culise" vom auzi ca s-a nascut un nou "vis american" din creierul cercetatorilor SUA, o noua inventie "milenarra", care va "schimba lumea" - cam ca Windows & Bill Gates (dupa '90) sau descoperirea avionului (cu reactie) de frații Wright (americanii n-au auzit in viata lor de Coanda, Vuia, Vlaicu ...ci doar de catapulta fraților Wright  :rocket:) sau alte 1000 de inventii descoperite de "americanii" trecuti peste noapte peste ocean.

horia2008

e foarte ok sa fi optimist si de buna credinta  :wink:

dar prea au sters-o englezeste :evil:

iar in domeniul asta, vremea unui Vuia sau Vlaicu a cam trecut zic eu
daca de aici au scapat la mustatza, acolo cred altfel sta treaba cu impostorii care se intind...
cu nemtii, vorba aia :wink:, nemtii-s nemti si ai nostrii îs ai nostri...
numai ce-am mentionat similitudinea in discurs a presidentului ARCA si a presidentului pretendent (da-iar nemtu' niste esecuri sa zaca impostorul...) dar nu mai zic nimic ca iar o dau in offtopic pe teme electorale si nu-i voie