Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 13 Vizitatori vizualizează acest subiect.

abyss

Am primit pe email chestia asta:

Subject: Videoclip american depre ROSIA MONTANA
Adevaruri cutremuratoare despre ce va insemna "PROIECTUL ROSIA MONTANA"!...Sa incercam sa mobilizam cat mai multa lume pe aceasta cale a internetului pentru a lua atitudine si a le arata "binefacerile" mineritului cu cianuri in zona pe care actualul regim incearca sa-l sustina!.Oare de ce il sustin cu atata ardoare?...Rasunsul cred ca vi-l dati singuri!

Rosia Montana Cyanide open-pit in the heart of Carpathian garden (eseu)

Siberia

Daca va era dor de Phobos-Grunt, iaca o stire care sa-l readuca in luminile rampei  :wink:

   Phobos-Grunt este asteptat sa revina (sa cada) pe Pamant in cursul zilei de Duminica.
   Pentru cei ce doresc amanunte despre posibila locatie a impactului, pot spune pe moment doar ca unii preconizeaza sa cada undeva pe un culoar intre sudul Angliei si insulele Falkland iar rusii preconizeaza sa cada undeva in Oceanul Atlantic pe langa Chile.

"(Reuters) - A stranded Russian science satellite, loaded with rocket fuel for a roundtrip mission to Mars, is expected to plunge back to Earth on Sunday, but officials said on Friday they don't know when or where it will hit."
http://www.reuters.com/article/2012/01/13/us-space-satellite-idUSTRE80C2G820120113?feedType=RSS&feedName=scienceNews&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&dlvrit=30930

   Daca doriti sa urmariti evoluatia satelitului, puteti folosi si linkul urmator:
http://www.satflare.com/track.php?q=phobos#MAP
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

StarDust

Lasati va rog comentariile si prezentati aici doar Legaturi catre stiri interesante!
Multumesc!
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

acme

We're born alone, we live alone, we die alone.

Siberia

Urmatoarele stiri nu sunt despre Politica ci despre Spontaneitate - ca sa intelegem folosirea "etapelor destabilizatoare" testate deja in Primavara araba (diferenta de comunicare virtuala consta in folosirea cu precadere a Twitterului in lumea araba).

   "Manifestantii si-au dat intalnire in strada dupa ce pe reteaua de socializare Facebook a fost lansat un apel pentru participarea la mitinguri.
   Startul manifestatiilor de duminica se da la Galati. Oamenii sunt chemati sa vina, de la ora 11:00, in centrul orasului, in semn de solidaritate cu Raed Arafat.
   O ora mai tarziu, manifestatii similare sunt programate si la Alba Iulia, in fata Hotelui Cetate. "Nu lasati Alba Iulia sa ramana nepasatoare la durerea romanilor! Fiti solidari cu Bucuresti, Timisoara, Tg Mures, Brasov, Sibiu etc, fiti locuitori ai unei adevarate capitale si nu a unor sloganuri ieftine! Fiti romani si iubiti-va orasul si tara!", se arata in apelul de pe Facebook."

http://www.ziare.com/stiri/proteste/romania-cuprinsa-de-proteste-manifestatiile-continua-duminica-in-toata-tara-1145077

   "Simbata, 14 ianuarie 2012: Centrul Bucurestiul a fost scena celor mai violente proteste de la mineriade pina acum. La ora 20.00, mitingul pasnic a citorva sute de oameni s-a transformat radical: tineri cu fetele acoperite in stilul Intifada au inceput sa arunce asupra jandarmilor pietre, sticle si chiar pubele. Jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene. Multi dintre tinerii protestatari erau, dupa cum sustine purtatorul de cuvint al Jandarmeriei, membri ai galeriilor de fotbal, unii cu cu antecedente penale. Dupa nenumarate replieri, jandarmii au intervenit decisiv si, putin dupa miezul noptii, au dispersat manifestantii. In jurul orei 1.00, in Piata Universitatii se mai aflau jandarmii si maturatorii care faceau curat.
...
   UPDATE 23,50 Pe contul de Facebook cu numele "Peluza Catalin Hildan-Dinamo" a fost postata o invitatie catre fani de a participa la protestele din centrul Bucurestiului, scrie site-ul Realitatea.net
...
   El a precizat ca oamenii s-au adunat in Piata "dupa o chemare prin internet la care au raspuns foarte multe grupuri, iar aceste grupuri s-au unit". "

http://m.hotnews.ro/stire/11216836

  "Sute de mii de apeluri pe Facebook Mobilizare fără precedent pentru susţinerea SMURD și a medicului Raed Arafat
După protestele din stradă de la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș, sute de mii de oameni îndeamnă în continuare pe Facebook la acțiuni de susținere a SMURD și a medicului Raed Arafat. Acţiunea pentru susţinerea acestora, iniţiată pe reţeaua de socializare Facebook, continuă vineri cu un apel către bucureşteni în care li se cere să se solidarizeze cu cei din Mureş şi Cluj şi să vină, sâmbătă, la ora 14.00, în Piaţa Universităţii pentru a-şi exprima solidaritatea faţă de fostul subsecretar de stat."

http://vreaudreptate.ro/social/7793-sute-de-mii-de-apeluri-pe-facebook-mobilizare-fr-precedent-pentru-susinerea-smurd-i-a-medicului-raed-arafat.html

   "Unul dintre initiatorii acestui protest, pe Facebook, cu titlul "Mars de solidaritate cu Raed Arafat si SMURD, Bucuresti", este liberalul Bogdan Boza (fost PDL), presedintele PNL Galati. El a postat pe pagina sa urmatorul mesaj:
   "Muresenii arata ca le pasa! Este timpul ca si bucurestenii sa faca acelasi lucru! Propun sa ne strangem in pta Universitatii (Teatru National) si sa mergem la Palatul Cotroceni. ASTAZI, 13 ianuarie, ora 18.30, cu pancarde (sic!) sau fara. Sa-i pregatim un debut de week-end democratic celui care doreste demolarea SMURD-ului: Traian Basescu!"".

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11198391-liberalul-bogdan-boza-unul-dintre-cei-care-lansat-apelul-proteste-pregatim-debut-week-end-democratic-celui-care-doreste-demolarea-smurd-ului-traian-basescu.htm

Am un singur sfat pentru cei ce detin conturi Facebook si se pregatesc sa participe la aceste "demonstratii spontane": aveti grija ce postati pe Facebook, aveti grija la cine va filmeaza, fiindca sunteti cei mai vulnerabili in fata viitoarelor repercursiuni. Si nu in ultimul rand: ganditi-va bine la ce restrictii viitoare ii veti supune pe concetatenii vostri.
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

angellla29

#2195
"Miros" de praf de pusca la orizont. Pe mine nu ma mai mira nimic. E 2012 :evil: Arabii sunt din cate stiu eu foarte solidari.

Războiul declarațiilor: "Nu dați petrol americanilor dacă noi închidem Strâmtoarea"


Iranul a făcut un apel către țările arabe să nu își crească producția de petrol în cazul în care el va decide să închidă Strâmtoarea Ormuz.

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/razboiul-declaratiilor-nu-dati-petrol-americanilor-daca-noi-inchidem-stramtoarea-159577.html

L.E. Draga mea Siby...din pacate democratia a murit demult :cry:


acme

Phobos-Grunt a ajuns pe Pamint in Pacific (sau Brazilia):
http://rt.com/news/mars-land-probe-russian-841/
We're born alone, we live alone, we die alone.

Ganditorul

#2197
Angela
CitatMiros" de praf de pusca la orizont...

Ba-i miros de praf de creta, draga colega. Ca praf de creta au unii in spatiul dintre urechi.
Iar cuiul lui Pepelea este taman acea lege a sanatatii care a fost pusa in dezbatere. Nimeni nu a zis in proiectul de lege ca se desfiinteaza SMURD sau ca Dr.Arafat trebuie mazilit. Dar daca te uitai la dezbaterile aparute pe proiect... ai fi vazut ca lumea, sub protectia anonimatului, a inceput sa vb - cine mai baga mana in banii "sanatatii" si sub ce forma. Si asta a deranjat.
S-a speculat apoi mediatic un fals conflict pe subiectul SMURD ...si-am iesit in strada ca sa aparam banii ce curg in buzunarele baronilor de la "sanatate". Tare curios as fi sa vad cati din cei "luati la scarmanat" in ultimele zile au afaceri in "sanatate" si de ce sunt asa de ingrijorati de "dezbaterea publica" initiata. Acu raul e facut - legea retrasa din dezbatere, SMURD-ul pus pe butuci si "scos din sistem" (iar aia de vor sa vina ...n-o sa se mai chinuie sa-l readuca la forma existenta pana mai ieri ), iar "galeriile fotbalistice" sunt "purtatorii de cuvant" ai romanilor (sperand ca in forma asta patronii or sa scape de "scarmaneala"). Asa ca iesim in strada ca fraierii ...fara sa stim "cui foloseste ?".

Asta-i partea vizibila a problemei... dar e sigur ca mai e si o parte mai putin vizibila. Si probabil ca aia o sa doara mai tare. Cand o vom vedea va fi prb prea tarziu...
Democratia n-a murit niciodata - numai ca noi avem obiceiul sa credem ca "democratia" e numai atunci cand dam cu pietre si strigam "JOS". Nu conteaza ce... numai "JOS" sa fie !  :martiansad:


P.S. Si daca vrei o parere personala, colega, cred ca niciodata echilibrul si pacea nu au depins atat de mult de un singur om... ca acum !

panta_rh_ei

LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

Ganditorul

Se pare ca razboiul mediatic UE / SUA a luat o pozitie fatisa...
Si care ar fi varianta optima ? Haosul, dezordinea, importul crizei de peste ocean de cate ori e nevoie acolo de bani, prezenta in "zone de mentinere a pacii" de cate ori economia de peste ocean intra la apa ? Al patrulea reich ?? :-D Cu ce ? Comparativ cu forta militara a SUA... Germania e ca indianul cu sagetile in fata tunului. Iar in fata economiei germane - aia de munceste germanul cu sarg si spor, nu lipseste de la munca ca si-a botezat finul, nu lasa nici o palma de pamant nelucrata si nu lasa nici o hartiutza pe jos ci o recicleaza grijuliu - ar trebui sa ne plecam respectuos si sa urmam aceiasi cale.
- Curios cum orice incercare de organizare si control financiar din partea UE ne deranjaza, curios cum orice forma de solidaritate care implica tarile europene deranjaza... dar orice schema financiara de peste ocean (inclusiv "notele" haotice date de agentiile de raiting ) le acceptam fara cartire.

Xanadron

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

acme

Citat din: acme din  16 Ianuarie 2012, 23:09:12
Phobos-Grunt a ajuns pe Pamint in Pacific (sau Brazilia):
http://rt.com/news/mars-land-probe-russian-841/

Acum rusii ii suspecteaza pe americani ca le-ar fi stricat jucaria de 4lmd ruble:
http://english.pravda.ru/russia/economics/19-01-2012/120281-phobos_ground-0/
We're born alone, we live alone, we die alone.

Xanadron

Citat din: acme din  21 Ianuarie 2012, 01:45:07
Acum rusii ii suspecteaza pe americani ca le-ar fi stricat jucaria de 4lmd ruble:
http://english.pravda.ru/russia/economics/19-01-2012/120281-phobos_ground-0/

Posibil ca martienii :martiansmile: sa fie mai pretenari cu Unchiu' Sam decit cu ursul rus - desi inclin sa nu cred scenariul asta al unei defectari voluntare a sondei rusesti de catre americani (cu radare etc). Mai degraba subscriu la teoria cooperarii perfecte USA/CCCP-Rusia, dincolo si dincoace de asa-zisul "Razboi Rece", posibil si pe tema unei baze comune pe Marte.  Ramine totusi posibil si-un incident d-asta, produs cumva involuntar.

Interesanta e statistica asta f. plastica a celor 39 de misiuni "martziene" de pina acum - din care cca. 50% au esuat (100% cele sovietice/rusesti). 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Siberia

#2203
Citat din: Xanadron din  21 Ianuarie 2012, 13:54:52
Mai degraba subscriu la teoria cooperarii perfecte USA/CCCP-Rusia, dincolo si dincoace de asa-zisul "Razboi Rece", posibil si pe tema unei baze comune pe Marte.  Ramine totusi posibil si-un incident d-asta, produs cumva involuntar.

Si eu cred intr-o colaborare perfecta si intr-un "accident" foarte bine pus la punct.
Tinand cont ca intr-un mod foarte "convenabil" inca nu se stie cu exactitate si nu exista martori despre locul in care a cazut Phobos-Grunt, pe mine ma "rod" (in continuare) niste intrebari:

Ce s-a intamplat cu mini-laboratorul cu bacterii si alte cele care se afla la bord ?
A supravietuit impactului ?
"Materialul" s-a dezvoltat conform planului ?

__________________________________________________________________________________________

Fobos-Grunt also carried the Chinese Mars orbiter Yinghuo-1 and the tiny Living Interplanetary Flight Experiment funded by the Planetary Society.[
http://en.wikipedia.org/wiki/Fobos-Grunt

The Living Interplanetary Flight Experiment[2] (LIFE or Phobos LIFE[3]) was an interplanetary mission developed by the Planetary Society. It consisted of sending selected microorganisms on a three-year interplanetary round-trip in a small capsule aboard the Russian Fobos-Grunt spacecraft in 2011
...
The goal was to test whether selected organisms can survive a few years in deep space by flying them through interplanetary space.
...
The project includes representatives of all three domains of life: bacteria, eukaryota and archaea. The capsule was transporting 10 types of organisms in 30 self-contained samples, i.e., each in triplicate for better science results. In addition, one or more natural native soil samples were flown in their own self contained capsule.

http://en.wikipedia.org/wiki/Living_Interplanetary_Flight_Experiment
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

acme

Putin + Kissinger = love
Poate se inmoaie Rusia in privinta Iranului si Siriei dupa aceasta intilnire "privata"  :?
http://news.xinhuanet.com/english/world/2012-01/21/c_131372287.htm
We're born alone, we live alone, we die alone.