Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Xanadron

Interesant... Sistemul Solar cica ar apartine galaxiei-pitice Sagittarius si NU Caii Lactee, cum stiam dintotdeauna:

Animatie:

http://www.astro.caltech.edu/~drlaw/MWstreams.html
The new study used infrared observations from the Two-Micron All Sky Survey (2MASS).

http://viewzone2.com/milkywayx.html

http://www.thelivingmoon.com/44cosmic_wi...._From_Here.html


Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

padme

#1066
Citat din: @biss din  06 Decembrie 2010, 17:11:06
No offence padme, dar alta sursa de info decat protv nu mai este? Tu cunosti italiana... pun pariu ca pe la macaronari sunt stiri de acest gen mult mai interesante si ai face un lucru mare daca ne-ai traduce si noua latinilor vulgari cateva randuri.

Am primit-o si eu pe mail! Poate o fi rusinica dar eu nu prea circul pe site-uri italiene, nici pe alea romanesti daca nu as primi jurnalele pe mail! Si pana la urma stirile sunt cam la fel peste tot, cand am cautat ceva pe site-uri italienesti am dat peste aceleasi lucuri. Dupa cum vezi si din postarea lui @zaharosu, aceasta stire nu e decat un copypastegoogletranslate!  Pe viitor o sa incerc sa te satisfac! :-p

Xanadron

Citat din: padme din  09 Decembrie 2010, 14:05:38
Am primit-o si eu pe mail! Poate o fi rusinica dar eu nu prea circul pe site-uri italiene, nici pe alea romanesti daca nu as primi jurnalele pe mail! Si pana la urma stirile sunt cam la fel peste tot, cand am cautat ceva pe site-uri italienesti am dat peste aceleasi lucuri. Dupa cum vezi si din postarea lui @zaharosu, aceasta stire nu e decat un copypastegoogletranslate!  Pe viitor o sa incerc sa te satisfac! :-p

Vom fi astfel chiar mai multi cei satisfacuti, padme... :wink:

Serios acum, limba italiana nu mi se pare un hop insurmontabil pentru romanasii cu ceva glagorie (desi-i clar ca finetzurile limbii ramin inaccesibile) - fie si doar fiindca (dupa protocronisti ca Savescu etc) NOI i-am invatzat de fapt lb. latina pe romani, nu?!  :roll:
Oricum, niciodata n-am subscris la opinia ca noi am fi urmasii khazarului Traian (Basescu, evident). :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

rontzo

Am gasit asta in ziarul Adevarul
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-napoca/Povestea_unui_obiect_zburator_identificat_0_386361382.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=316646%40csspp.ro&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20101209

dupa ei s-alamurit misterul bucatii de aluminiu - e din ME262..
ceea ce nu m-a satisfacut dpdv al argumentatiei  este subtirimea argumentului- parca rupt din frenologie- despre cum a ajuns bucata de aluminiu langa oase de mamuti:
"Insã acesta (adica istoricul ) presupune cã piesa s-a desprins în zbor ºi din cauza vitezei s-a înfipt adânc în pãmânt"- iazi frate !!
cred ca merita un raspuns pe masura !!! mai ales ca mentioneaza si Rufor - sau - mai stii :evil:- nenea Mihai Wittenberger este o eminenta cu doctorat si in domeniul fizicii si al dinamicii impacului

padme

Nenea Wittemberger vrea sa spuna ca din '73 si pana acu' nu i-a dat nimanui prin cap sa verifice daca aia a fost o bucata dintr-un avion! Asa o fi! Cert este ca pt un obiect atat de "contemporan", nu prea i-au dat de cap o gramada de specialisti, ceea ce pt mine e cel putin bizar! In fine!  Oricum, comentariile cititorilor articolului sunt destul de interesante!

rontzo

in mare parte unele comentarii sustin si punctul meu de vedere
- citez din unul din comentarii :" obiectul a fost gasit la o adincime de peste 10 m.,printre resturi de mamuti,......iar ca sa ajunga la 10 m adincime trebuia sa cada de pe luna!" - asta daca nu se topea pe drum in atmosfera  - partea este extrem obiectiva ca un valabil si solid contra-argument la subreda fabulatie ca piesa a cazut de la un avion..
- cat despre ce "avion" ar putea .... asta ami e de discutat  - insa inclin sa cred ca parerile celor cat de cat avizati sun corecte- respectiv : "Me262 a fost folosit extensiv abia in anul 1945 ptr apararea spatiului aerian german. Am o singur intrebare: Ce dracu sa caute un Me262 deasupra Romaniei?"

jean

#1071
Mama povestea ca, langa satul nostru a cazut un avion in al doilea razboi mondial. Oameni din sat au mers acolo si au luat aluminiu. Poate piesa respectiva a fost ingropata de cineva acolo. Cu ce scop? Nu stiu, nu stiu eu dastea. :-D
Adevarul este ca nu avem nici o dovada ca ar fi de natura extraterestra. Treaba cu dimensiunile este buna, ar fi trebuit facuta.
Adevarul este dincolo de noi

rontzo

mon cher jean
sunt cu totul de acord ca au cazut avioane in WW2 si lanoi - si chiar prin zona aia
dar -as zice eu- conform legilor fizicii- cel putin alea stiute de noi pana acum - o bucata de aluminiu cazuta de la 5-6000 m nu are cum sa intre la peste 10 in pamant (sau sol nisipos) - nu avea cum sa capete suficienta viteza de impact ca se se ingroape asa de adanc,  acceleratia g fiind constanta, iar masa aluminiului fiind din pacate una mica raportata la volum- ca de aia se fac avioanele din aluminiu, datorita densitatii mici a acestui metal..
pe mine nu prea ma convinge nicicum ideea ca putea sa patrunda atat de adanc in sol acea bucata de aluminiu - daca ar fi cazut dintr-un avion german in WW2

jean

Am spus: ,,Poate piesa respectiva a fost ingropata de cineva acolo." NU a cazut din cer, apartine unui avion, probabil aterizat de urgenta sau pur si simplu a fost luata de la un avion aflat pe sol de cineva. In acest caz treaba cu acceleratia cade, la fel si topirea ei prin atmosfera.
Adevarul este dincolo de noi

rontzo

scuze- n-ma fost atent la acel poate
s-ar putea sa ai dreptate- insa personal am retineri- e cam mare deranjul sa ingropi la 10 m o chestie, d-asta avand in vedere finalitatea unui astfel de demers raportata la efortul depus
Mai ar ramane varianta unui glumetz poznash care "chipurile" care ar fi plantat dracia aia chiar cu ocazia respectivelor sapaturi...asta suna mai plauzibil

pana una alta - argumentele mentionate in articolul din ziar sunt lamentabile

abyss

A identificat cineva piesa în planurile de construcþie ale lui ME262? E posibil ca un astfel de avion sã se fi prãbuºit ca mai apoi cineva sã fi recuperat resturile mai puþin pe cea din dosul mamutului... Vreau însã sã vãd cã acea piesã este identicã cu încã una mãcar în planuri existentã.
Cu toate acestea pe la noi înainte de '89 circulau tot felul de poveºti legate de asemenea artefacte. ªtie cineva ce departament al Securitãþii se ocupa de aºa ceva? De la noi nimeni nu sifoneazã nimic? Vãd cã în alte þãri oameni mult mai importanþi s-au apucat în anii finali ai vieþii sã povesteascã câte ceva... Dar sã avem înþelegere, la noi nu se dezvãluie nimic... Doar ciu-ciu ºi bomboana! (pardon my French)  

jean

 Ce scrie in articol? Citat:
CitatPractic, obiectul servea drept capac de închidere a roþii în avion în momentul în care acesta se afla în zbor.
Este vorba de un avion cu reactie, vezi poza cu capacul aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Me_262_with_R4M_installation.JPG
Conform pozei de aici, nu prea seamana. Dar mai cautam.
Adevarul este dincolo de noi

abyss


mr

"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

abyss

#1079
Ar putea fi Luna. Priviti ce contur are:




Pt alte imagini mai interesante mergeti la http://helioviewer.org/, acolo dati in bara AIA "click" la observ. dati click si selectati sdo. Apoi dedesubt sunt masuratori ce sunt diferite filtre.

Ma rog, introduceti datele sa arate asa: