Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Legaturi catre stiri interesante!

Creat de jackie28t, 12 Iulie 2006, 01:12:37

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Marius MMG

Gore a mai spus cã omenirea arde combustibili fosili într-un ritm care ar putea duce la dublarea nivelelor de CO2 în mai puþin de 45 de ani, ceea ce ar fi o catastrofã, potrivit comunitãþii ºtiinþifice. Ex-vicepreºedintele american a participat recent la Întâlnirea Internaþionalã a Prietenilor Arborilor de la Barcelona. Cu acest prilej, el a impulsionat iniþiativa de a planta 100 de milioane de arbori în Spania, pentru a preîntâmpina deºertificarea. "Plantarea de copaci nu este unica soluþie, dar face parte din soluþia împotriva crizei climatice", a precizat Gore.


[/quote]
Pai ei planteaza si la noi sunt taiati intr-o veselie... bani sa iasa.

pri3st3ss

Heir puts 'Dracula's Castle' for sale

BUCHAREST, Romania - A Habsburg heir is hoping someone will take a bite of his offer Monday to sell "Dracula's Castle" in Transylvania.   

The medieval Bran Castle, perched on a cliff near Brasov in mountainous central Romania, is a top tourist attraction because of its ties to Prince Vlad the Impaler, the warlord whose cruelty inspired Bram Stoker's 1897 novel, "Dracula."

Legend has it that the ruthless Vlad — who earned his nickname because of the way he tortured his enemies — spent one night in the 1400s at the castle.

The Habsburgs formally put the Bran Castle on the market Monday, a U.S.-based investment company said. No selling price was announced.

Bran Castle was built in the 14th century to serve as a fortress to protect against the invading Ottoman Turks. The royal family moved into the castle in the 1920s, living there until the communist regime confiscated it from Princess Ileana in 1948.

After being restored in the late 1980s and following the end of communist rule in Romania, it gained popularity as a tourist attraction known as "Dracula's Castle."

In May 2006, the castle was returned to Princess Ileana's son, New York architect Archduke Dominic Habsburg. He pledged to keep it open as a museum until 2009.

Habsburg, 69, offered to sell the castle last year to local authorities for $80 million, but the offer was rejected.

On Monday, he put the castle up for sale "to the right purchaser under the right circumstances," said Michael Gardner, chief executive of Baytree Capital, the company representing Habsburg. "The Habsburgs are not in the business of managing a museum."

He predicted the castle would sell for more than $135 million but added that Habsburg will only sell it to a buyer "who will treat the property and its history with appropriate respect."

Habsburg said in a statement: "Aside from the castle's connection to one of the most famous novels ever written, Bran Castle is steeped in critical events of European history dating from the 14th century to the present."


http://news.yahoo.com/s/ap_travel/20070702/ap_tr_ge/travel_brief_dracula_s_castle

P.S. : Il cumparam?Facem cheta si il luam :-D :lol: 8-) :mrgreen:

imi plac castelele.. :roll:
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.

Nox

Creºte interesul pentru energia eolianã ºi nuclearã

Companiile energetice au devenit tot mai preocupate de eficienþa energeticã ºi prognozeazã cã ponderea în consum a energiei obþinute din surse eoliene ºi nucleare va creºte în urmãtorii cinci ani, potrivit unui studiu al PricewaterhouseCoopers (PwC) realizat cu 114 de companii din 44 de þãri.

Numãrul companiilor din sectorul energetic care considerã cã energia nuclearã ºi cea eolianã vor ocupa un loc tot mai important în asigurarea consumului mondial a crescut în 2007, într-un interval de doar 12 luni, la 48%, respectiv 45%, faþã de 17% ºi, respectiv, 19%, anul trecut.

Raportul avertizeazã însã cã, în realitate, acest progres ar putea fi limitat în absenþa unui cadru de reglementare a pieþei eficient ºi consecvent la nivel global. Totodatã, studiul aratã cã, în ultimul an, firmele din industria energeticã au apreciat cã progresul tehnologic poate influenþa pozitiv creºterea eficienþei energetice.

SURSA: Curentul, 3 iulie 2007
LINK: http://www.curentul.ro/curentul.php?numar=20070703&cat=2&subcat=150&subart=58993
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee


Yagg


Anna

din nou despre prima racheta de productie romaneasca:
:rocket:
PREMIERÃ AEROSPAÞIALÃ ÎN ROMÂNIA

   
  O rachetã test proiectatã ºi construitã de o echipã de ºase studenþi, doctoranzi ºi ingineri români, va fi lansatã pe 11 iulie, de pe poligonul Capul Midia din judeþul Constanþa.

Lansarea reprezintã o premierã pentru România, fiind prima rachetã de 2,5 m cu motor dublu fazã construitã de amatori români ºi urmând sã se ridice la circa 5.000 de metri, cu o vitezã de 2.000 de kilometri pe orã.

Acþiunea de pe poligonul Capul Midia face parte din programul aerospaþial Cygnus, program ce are ca scop dezvoltarea unor tehnologii din domeniul aerospaþial, precum ºi realizarea unei premiere, atât pe plan naþional, cât ºi mondial.

sursa antena3.ro

cred ca site-ul programului cygnus este asta : www.cygnus.ro



Anna

Misiune Star Trek

Nava spatiala Dawn decoleaza maine din Florida.

In celebrul serial de televiziune ,,Star Trek", nava spatiala Enterprise navigheaza printre galaxii propulsata de un jet albastru de gaze ionizate. Acum, fictiunea devine realitate, odata cu lansarea misiunii Down, sonda spatiala dotata cu un motor ionic alimentat de curentul electric convertit de panouri solare.

Inceperea expeditiei NASA este prevazuta pentru maine, cu o spectaculoasa lansare a misiunii Dawn, care va marca primul zbor terestru catre planeta pitica Ceres si asteroidul Vesta. Misiunea este prima care-si propune orbitarea a doua corpuri ceresti succesiv. Sonda botezata Dawn (,,Zori") este propulsata de un motor ionic extrem de eficient, care va parcurge aproape 5 miliarde de kilometri cu sub 290 de litri de combustibil.

Proiect de 450 milioane de dolari

Prima fereastra de lansare se va deschide sambata, la ora 16.09, ora din Cape Canaveral, Florida, fiind posibil ca lansarea propriu-zisa sa se poata face in fiecare zi pana pe 23 iulie. Alte ocazii de lansare vor aparea abia in septembrie, caz in care la nota de plata se vor mai adauga 25 de milioane de dolari.

Proiectul de 449 de milioane de dolari urmareste analizarea structurii si compozitiei celor doua corpuri ceresti in speranta obtinerii unor indicii despre inceputurile sistemului nostru solar. Dawn va ajunge in jurul Vestei in 2011, iar pe orbita Ceres in 2015.

Oamenii de stiinta opineaza ca atat Vesta, cat mai ales Ceres sunt vestigii ale materiei primordiale din care s-a format sistemul solar, acum 4,6 miliarde de ani. Totusi, cele doua corpuri ceresti sunt surprinzator de diferite. ,,Ceres este un planetoid bogat in apa, in timp ce Vesta este un asteroid uscat", a explicat astronomul Lucy McFadden, membra a proiectului Dawn.

sursa: evenimentul zilei 6 iulie 2007

Yagg

O creaturã misterioasã capturatã în Honolulu, Hawaii

http://starbulletin.com/2007/07/05/news/story03.html

@Anna: antena 3 ºi evenimentul nu sunt surse ale acestor ºtiri, nu trebuie sã mai precizezi aºa ceva. Toatã lumea ºtie cã traduc din fluxuri tot ce prind ca sã aibã subiecte de scris...tradus
Lucru valabil pentru orice ziar românesc online sau print care publicã despre NASA ºi alte evenimente din afarã.

Anna

#113
@yagg
evident ca nu ei sunt sursa autentica...stirile legate de "tehnica din afara" sunt evident de la surse "din afara"....eu doar precizez de unde am dat copy paste.
nu pot sa dau copy paste de undeva fara sa precizez sursa....sau in loc sa scriu ca am preluat stirea din evenimentul zilei...tu sugerezi sa scriu ca am preluat-o de pe site-ul nasa? :|....fii serios acum...atata vreme cat stirea aia am preluat-o ca atare de pe un site...romanesc sau din afara voi preciza exact site-ul respectiv.

Yagg

#114
Un ministru francez, din guvernul lui Sarkozy afirmă că Bush ar putea avea legătură cu atentatele de la 11 septembrie:


http://www.reopen911.info/11-septembre/la-ministre-boutin-envisage-la-responsabilite-de-gw-bush/



//modificat de Ark

Anna

Aceeasi stire este si pe www.infocon.ro
V-as sugera totusi sa cititi articolul din Le monde aparut in aceeasi zi cu cel de pe reopen911.
http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3224,36-931861@51-932119,0.html
Declaratiile lui Boutin sunt facute in noiembrie 2006, nu acum cateva saptamani asa cum a sugerat hotnews.ro.
Pe site-ul "le monde" puteti asculta versiunea integrala a interviului dat atunci de Boutin, nu doar versiunea scurta prezentata de reopen911 care o pune intr-o lumina proasta.
Aceasta isi justifica declaratiile precizand ca din moment ce site-urile care sustin aceasta teorie conspirationista (probabil se refera si la site-ul lui alex jones) au numar record de vizitatori, are dreptul sa se intrebe daca nu cumva aceasta teorie este adevarata.
Daca ascultati versiunea integrala, va veti da seama ca Boutin vorbeste foarte diplomatic, mai bine zis "o scalda" astfel incat nici sa para ca sustine direct teoriile conspiratiei din spatele 9/11 dar nici ca le trece cu vederea.
Sper ca stiti franceza  :-D

Yagg

În Polonia, un fost militar a fotografiat deasupra unui lac un OZN  :ufo:.

http://www.ufodigest.com/zywieckie-ufo.html

Anna

Andrei Bacalu despre programul SETI in editia de astazi a Jurnalului National (08/07/2007)
http://www.jurnalul.ro/articole/96694/livada-cu-telescoape

Dreamy

Stirea am postat-o apropos de disparitiile misterioase dezbatute pe un alt topic!! :wink:


Maresalul francez Michel Ney a fost unul dintre cei mai curajosi militari ai secolului XIX. Oficial, ,,bravul bravilor", cum il numea imparatul Napoleon, a fost executat, dupa Waterloo, de catre monarhisti, ce l-au acuzat de tradare. Se pare insa ca Ney nu a ajuns niciodata in fata plutonului de executie, cel impuscat la zidul Gradinilor Luxemburg din capitala Frantei fiind un vagabond fara alta vina, decat ca s-a aflat pe strada intr-un moment nepotrivit...

Disparut in neant

,,Ney a fost arestat in sud-vestul Frantei, scrie autorul englez Rodney Davies, si dus la Paris, unde a fost judecat de o curte martiala. El a cerut insa sa fie judecat de instanta suprema a tarii, dat fiind rangul de print de Moscova, pe care Bourbonii i-l recunoscusera. In asteptarea raspunsului, a fost inchis in temnita, insa a disparut de acolo, fara urma! Gardienii au facut tot posibilul sa-l gaseasca, dar a fost in zadar.

Pentru a nu declansa un scandal imens, au luat de pe strada un cersetor de varsta aproximativa a maresalului si l-au impuscat la zid. Nimeni n-a stiut la data respectiva ce se petrecuse cu Ney. Se zvonea ca bonapartistii fideli mituisera gardienii, pentru a-l face scapat, dar niciodata aceste zvonuri nu au putut fi confirmate. A trebuit sa vina anul 1846, cand, peste Ocean, un umil profesor de franceza, Peter Stuart Ney, care locuia in Florence, statul american Carolina de Sud, a marturisit, pe patul de moarte, ca el este faimosul maresal!".

O minune care n-a tinut doar trei zile

Descriind aceasta scena, autorul britanic enumera numeroase dovezi care sa certifice marturisirea profesorului de franceza. Printre altele, chiar declaratia scrisa si aflata la un muzeu din Columbia, capitala statului Carolina de Sud, apartinand presupusului Ney. ,,Ma aflam in celula, chinuit de ganduri negre, incercand sa privesc cu curaj moartea in fata, cum o facusem de atatea ori pe campul de lupta. Dar ideea ca aveam sa sfarsesc asemenea unui criminal, in fata unui pluton de executie, in loc de a muri ca un erou, cu arma in mana, ma innebunea. M-am asezat pe patul de scanduri si brusc, m-a cuprins o ameteala ciudata, iar capul, apoi trupul intreg au inceput sa-mi fie prinse de niste chingi ca de otel. Am cazut, dar n-am mai simtit atingerea scandurilor negeluite...

Totul a durat o clipa. Cand mi-am revenit, ma aflam intr-o padurice, la marginea unui drum. Am mers doua leghe, pana am ajuns la un sat, unde am constatat cu stupoare ca se vorbea limba engleza! «O, nu, doar nu ma aflu in Anglia!», am spus, stalcind cuvintele, dar un batrin mi-a raspuns: «Cum naiba, aici e America!». De atunci, am trait aici, in cel mai deplin anonimat. Niciodata n-o sa-mi pot explica disparitia mea din celula. A fost fara indoiala o minune!».

Concluzii stupefiante

      Mai mult decat atat, Davies anexeaza acestui dosar al ,,enigmei lui Ney" si alte pagini relevante. De pilda, raportul medicului legist care i-a facut autopsia profesorului de franceza, document care releva numeroase cicatrice, similare cu cele capatate de maresalul Ney in bataliile la care luase parte. Un an mai tarziu, la Florence a sosit insusi David Carvalho, cel mai renumit grafolog din secolul XIX, care locuia pe atunci la New York. Comparand scrisul ,,testamentului" lui Peter Stuart Ney, cu cel al maresalului, Carvalho a ajuns la o concluzie stupefianta: scrisurile erau absolut identice. Pentru a se evita totusi un scandal diplomatic, oficial s-a spus ca ,,dovezile existente nu sunt relevante" pentru a argumenta ca maresalul Michel Ney si profesorul Peter Stuart Ney fusesera una si aceeasi persoana.


sursa: revista magazin

Anna

Robot spaþial pentru SSI

2007 07 11| de Mihai Manole (Jurnalul National)

Inginerii de la Centrul Astronautic European din Köln dezvoltã un robot care sã preia din sarcinile astronauþilor în timpul misiunilor Staþiei Spaþiale Internaþionale.


Astronauþii ar putea fi în curând însoþiþi în spaþiu de roboþi. Una din maºinãriile sofisticate la care lucreazã inginerii europeni, Eurobot, tocmai a terminat o serie de teste desfãºurate într-un bazin uriaº al Centrului Astronautic European din Köln, Germania. Eurobot este un proiect demarat în 2003, cu intenþia ca asistentul automatizat rezultat sã fie capabil sã preia o parte din sarcinile astronauþilor. Una din posibilele întrebuinþãri ale robotului ar fi în misiunile din exteriorul navetei spaþiale, el putându-se dovedi un ajutor indispensabil ºi în eventuale expediþii pe Lunã sau pe Marte. Controlat prin telecomandã de un operator din interiorul Staþiei Spaþiale Internaþionale, Eurobot va îndeplini o serie de sarcini de rutinã, misiuni preparatorii, cum ar fi transportul uneltelor sau misiuni de inspecþie.


TESTE. Versiunea Eurobot folositã în cele mai recente teste este prototipul denumit WET Model (Weightless Environmental Test), care a fost testat într-un mediu subacvatic, în care condiþiile de microgravitate întâlnite în spaþiu au putut fi simulate. Modelul WET constã dintr-o structurã centralã ºi trei braþe identice, fiecare cu ºapte încheieturi. Deºi se aseamãnã cu braþele umane ca lungime ºi forþã, acestea sunt mult mai manevrabile ºi versatile. Fiecare este echipat cu o camerã ºi cu o terminaþie care se comportã asemãnãtor unei mâini. Modelul WET are un singur tip de mânã, în timp ce Eurobotul va avea un set de trei-patru mâini interschimbabile.

Dezvoltãri adiþionale

Testarea acestui prototip a fãcut posibilã studierea aspectelor operaþionale ale Eurobotului, Agenþia Spaþialã Europeanã derulând în paralel programe pentru dezvoltãri tehnologice adiþionale ale sale. În acest sens sunt concepute modele de arme care vor fi în dotarea robotului, numite DexArm, dispozitive de schimbare a uneltelor, CTED, tehnologii de identificare a obiectelor, o interfaþã sofisticatã om-maºinã, care va face posibilã teleoperarea armelor, o unitate de control ce va coordona miºcãrile braþelor. Toate acestea sunt integrate în cadrul centrului de testare a Eurobotului, din Olanda.