Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Constructii pe Marte? Viata pe Marte?

Creat de paleoastronaut, 07 Iulie 2006, 22:45:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

CHIP

@Sxn_b
Aceasta imagine nu a facut decat sa incinga controversa din jurul artificialitatii chipului de pe marte.Relevante sunt cadrele 35A72 si 70A 13 care prin procesarea imaginii pe computer facuta de experti arata detalii subtile care nu se vad in imaginile initiale ale lui Viking.Acestea includ linii bilaterale deasupra ochilor,acoperamantul capului,o lacrima sub ochi si dinti in gura.Interesant nu?

DepthOfField

Fata de pe Marte... s-a clarificat de mai demult.
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap060925.html
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap060926.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_face

Eu cred ca acum legenda nu mai poate fi destramata indiferent de cate poze or mai face satelitii americani (NASA) si cei europeni (ESA), indiferent la ce rezolutie si reprezentari 3D din toate pozitiile.
Chiar nu mai conteaza ca e sau ca nu e. Asemanarea in sine e frumoasa si da bine tuturor pasionatilor de mistere. Chiar e pacat sa clarificam treaba asta.
CitatInteresant nu?
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

CHIP

In orice caz cei de la N.A.S.A au mintit  cu ocazia prezentarii primei imagini a chipului de pe Marte asa cum a fost prezentat in 1976 de Laboratorul de Propulsie cu Reactie din Pasadena,California spunind ca este ,,un joc de lumina si umbra,,Cadrul 70A13 confirma dovada cadrului 35A72 demonstrand ca Chipul nu este un joc de lumina,ci ca forma este de fapt un chip,deoarece acest din urma cadru a fost facut dintr-o alta pozitie si cu un alt unghi fata de soare decat prima.Daca ar fi fost doar un joc de lumina si umbra,atunci Chipul ar fi disparut cand il priveai din alta pozitie.

DepthOfField

#168
CitatIn orice caz cei de la N.A.S.A au mintit  cu ocazia prezentarii primei imagini a chipului de pe Marte asa cum a fost prezentat in 1976 de Laboratorul de Propulsie cu Reactie din Pasadena,California spunind ca este ,,un joc de lumina si umbra,,
Chip, da' ce usor cataloghezi tu.. unde a mintit?
Au spus atunci si iata ca imaginile si maparile 3D recente dovedesc ca nu s-au inselat, ca este doar o formatiune muntoasa care in conditii de iluminare potrivite si la rezolutie nu prea mare, seamana cu un chip uman doar pentru ca avem acest termen de comparatie incastrat in memoria noastra: CHIPUL. Si nimic mai mult.

Uite-te la reprezentarea tridimensionala in miscare, facuta de agentia europeana ESA in urma nenumaratelor imagini de rezolutie buna obtinute cu satelitul automat al lor denumit "Mars Express ", si pe care o atasez aici, filmuletul "314cydonia_qt_low.mov" din arhiva zip, si care MUSAI trebuie descarcat si vazut. Este acela un chip?!
Uite-te si la alte imagini:
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap060925.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_face
http://www.esa.int/esaCP/SEM9WG8LURE_index_0.html
http://www.esa.int/esaCP/SEM09F8LURE_Life_0.html

Stii ce este fata de pe marte? O iluzie optica, o aplicatie a capacitatii creierului uman de a recunoaste un chip din foarte putine elemente informationale.
Fenomenul  complex al iluziei optice exista documentat, citez de pe wikipedia:
CitatOne of the Cydonian mesas, situated at 40°45' north latitude and 9°26' west longitude, took on the striking appearance of a human Face on Mars in a photo taken by Viking 1 on July 25, 1976. It is generally understood to be an optical illusion, an example of pareidolia.
iar despre "pareidolia" citim aici:
CitatThe term pareidolia (pronounced /pɛɹaɪˈdoliə/ or /pæɹaɪˈdəʊliə/), first used in 1994 by Steven Goldstein,[1] describes a psychological phenomenon involving a vague and random stimulus (often an image or sound) being perceived as significant. Common examples include images of animals or faces in clouds, the man in the moon, and hidden messages on records played in reverse. {}Pareidolia is a type of apophenia.
adica e un fenomen psihologic prin care detalii mai marunte si aleatoare (imagini sau sunete) sunt percepute ca semnificative si importante.
si vezi exemple aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Pareidolia , ma refer la pozele din josul paginii, alea cu ceasul, fata de pe marte si copacul.

Sau daca urmezi niste linkuri, dai si despre iluzia optica prin care multor oameni li se pare ca vad o fata umana atunci cand privesc luna plina, vezi atasamentul "Pareidolia and other things on the moon.jpg"
Sau alt exemplu relativ cunoscut (acum l-am aflat si eu), este un interesant chip uman de pe Terra, de undeva din Canada, prin care niste formatiuni de relief, de la inaltime, se vad ca un chip uman, vezi atasamentul "Badlands Guardian Geological Feature.jpg", iar detalii despre el aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Badlands_Guardian_Geological_Feature

Chip...sa ma scuzi... dar dovedesti ca dorinta si ardoarea cu care tentatia misterului din sufletul tau se manifesta in a-si dori ca acolo pe Marte sa fie un chip artificial construit de cineva sunt atat de mari, incat practic pentru tine orice argument realist nu-si mai are nici o valoare, sunt falsuri, minciuni etc etc. Pentru tine nu mai conteaza decat imaginea originala a lui Viking, si legenda frumoasa si tentanta creata de pe urma ei. Cat despre clarificarile ulterioare... le cataloghezi atat de simplu: "Nasa minte, Esa minte, wikipedia minte, ciuciulete minte (o fi aservit cuiva) etc.

Repet ce am zis si mai inainte:
"Eu cred ca acum legenda nu mai poate fi destramata indiferent de cate poze or mai face satelitii americani (NASA) si cei europeni (ESA), indiferent la ce rezolutie si reprezentari 3D din toate pozitiile."
Aceste clarificari si studii ulterioare, nu mai au savoarea si frumusetea misterului original, nu mai pot crea acelasi rating, asa ca sunt de fapt incapabile sa anuleze impactul senzationalului primelor imagini misterioase.
Asa ca ... legenda continua!
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

DepthOfField

Mai pun o data animatia facuta de ESA cu masivul muntos de pe Marte renumit ca "Mars face", caci precis in postul anterior si in formatul ZIP o sa treaca nebservat.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm


CHIP

@Ciuciulete
Ce parere ai despre asa-numitul Fort cu inexplicabilii sai pereti unghiulari(deasupra).Nu se cunoaste nici un proces natural care sa poata sculpta parti drepte ca acesta la exteriorul sau in interiorul unui obiect si cu o asemenea precizie unghiulara.O fi un nou fenomen geologic sau e dovada creatiei unei inteligente?

DepthOfField

n-am nici o parere ca nu-l vad...posteaza niste linkuri ceva.... stiu ca vazusem prin niste documentare, dar nu mai stiu unde..si nu m-a impresionat f. tare daca retin bine.. deci sa vedem acel Fort inexplicabil pt a ne da cu parerea...
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Urban

Pentru Ciuciulete

Felicitari pentru perseverenta de care dai dovada demontand fiecare piesa mai mult sau mai putin importanta...
Apropo...exista vreun caz pe Rufon care nu e "fake" ?

Multumesc anticipat pentru raspuns :-D
Urban

Urban

Despre NASA

http://www.meta-religion.com/Secret_societies/Groups/Illuminati/nasa_masonic_symbols.htm

this article makes you question whether all what you previously believed regarding space is true..there's a possibility that not everything they say is exactly accurate.

http://www.theforbiddenknowledge.com/nasa/index.htm
http://www.weirdload.com/moon.html
http://www.enterprisemission.com/table_of_coincidence.htm    (Coincidente...?)

DepthOfField

off-topic: Pentru Urban
CitatMultumesc anticipat pentru raspuns  :-D
Urban
N-ai pt ce!

oricum "cuvantarile" mele pe acest forum nu se compara nici pe departe cu discursurile tale pe muulte pagini :D .. si din subiecte diverse .....dealtfel interesante.

On-topic: CHIP, care fort cu peretii inexplicabili?
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

DepthOfField

iar cartarea 3D a fetei de pe Marte parca stiu ca a facut-o ESA, nu NASA... ma rog, au folosit date si de la NASA, dar si datele satelitului propriu.
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

pri3st3ss

probabil este locul ideal pentru aceasta fotografie...

A patch of disturbed Martian soil under the wheels of Nasa's Spirit rover provides some of the strongest evidence yet that the ancient Red Planet was much wetter than it is now. The patch is so rich in silica that scientists propose water must have been involved in concentrating it.
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.


pri3st3ss

nu are legatura cu niciun fort,dar e o imagine interesanta



The Deuteronilus Mensae region on Mars - an area primarily characterised by glacial features – is pictured by the camera system on Europe's Mars Express (Mex) probe. The inset gives a perspective view, which German researchers can develop from the data returned by Mex.
Ii invat si ei se indeparteaza,
Ascult si ei se se apropie....
Puterea mea, este tacerea mea.