Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Asteroizi ºi comete care trec pe "langã" Terra

Creat de 2012, 30 Iunie 2006, 15:42:16

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

DepthOfField

A patit cineva ceva?
Intr-adevar, scenariul este plauzibil (v-aduceti aminte de cometa care a cazut pe Jupiter prin 1994 parca?)..sau de disparitia dinozaurilor acum 65 milioane de ani :-D ?
Anyway, pericolul exista, se incearca luarea de masuri. Se poate intampla...
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

IONUT

DECI: e vorba despre o cometa care pe care o vom vedea de ff aproape ? posibil sa atinga Terra ?  Mai multe amanunte se poate pls ?

DepthOfField

Ionut, despre cometa octombrie, ca sa lamurim, este unul din previziunile false care apar mereu din diverse motive (interese umane). Aproape mereu de cate ori apare o cometa prin preajma Pamantului (SI ASTA ESTE UN FENOMEN OARECUM BANAL), se trezesc unii prevestitori care fac anunturi apocaliptice eventual. Asa si cu mesajul preluat de Maya dintr-un ziar rusesc, ce a deschis acest topic: abureala. Ai fi auzit tu de astronomul rus Nikolai Fedorovsky? Omul si-a facut publicitate. Un fel de Hancu (prevestitorul roman de cutremure).
Deci comete au fost sunt si vor fi, si reprezinta un fenomen oarecum banal, precum eclipsele daca vrei.
Mesajul cu pricina nu este o minciuna total fara acoperire, si se refera la cometa Swan, ce ne-a vizitat prin octombrie (vezi www.spaceweather.com, acceseaza arhiva din dreapta la 1 octombrie 2006 de exemplu). Da, am vazut si eu aceasta cometa cu binoclul si foarte vag cu ochiul liber, si chiar am incercat s-o fotografiez, nu a iesit mare lucru. Oricum, si anul trecut a fost o cometa, si, mai ales, prin 1996 si 1996, sau 1996 si 1997, 2 ani la rand, nu mai retin exact, au fost niste comete cu adevarat spectaculoase, se vedeau LEJER cu ochiul liber, atat cometa cat si coada ei.
Este posibil ca o cometa sau asteroid din viitor va putea eventual sa loveasca Pamantul la un moment dat, sansele sunt extrem de infim de mici, dar ele exista (se spune ca si fenomenul Tungus din 1908 s-ar datora tot asa unei mici fragment de cometa ce a lovit Pamantul atunci). De acest lucru se folosesc "senzationistii", care fac profetii de genu' ori de cate ori au ocazia, ca sa prinda la poporul nestiutor.
Deci ca sa rezum, hai sa fim mai putin senzationisti, si sa nu credem si sa exageram orice zvon nefondat. Sau daca chiar credem ca e ceva demn de atentie, nu ramane decat sa ne documentam mai serios despre o problema anume, nu sa dam din zvon in zvon pe forumuri...si sa incercam sa punem o masura corecta lucrurilor.
"Cometa octombrie" a fost o cometa ordinara, a trecut, si nu a reprezentat nici un pericol pentru nimeni. Si in general, nu e nici un pericol. Sanse mult mult mult mai mari sunt sa cadeti cu avionul sau sa deraiati cu trenul in aceasta viata efemera pe acest Pamant. Desigur, la un moment dat in viitorul de dupa noi, o cometa sau asteroid poate va reprezenta un pericol pentru Pamant. Dar pana atunci speram ca noi, omenirea, vom fi in stare sa luam masuri din timp. De fapt, se fac unii pasi in aceasta directie. Uite, chiar pe www.spaceweather.com, in josul paginii, se monitorizeaza "Near Earth Asteroids", adica ce trece mai prin zona Pamantului. Se cauta imbunatatirea sistemelor de detectie si la asteroizi si bucati de roca si mai mici, precum si imbunatatirea ratei de detectie.
Este adevarat insa, ca mereu vor fi vanatori de senzational. Asa ca in anii urmatori este foarte probabil sa ne tot loveasca comete, sa ne iradieze eclipse solare, sa se faca conjuctii planetare (alinieri de planete) care sa genereze tsunami si balarii de-astea etc etc.  :-D
David Sereda: "Evidence - The case for NASA UFO's" ... Evidence ?!
http://www.freewebs.com/depth0ffield/analizasereda1.htm

Anna

Am dat recent peste o noua varianta a fenomenului Tunguska.
Mai nou sunt destule voci care sustin ca asa zisul impact al Pamantului cu un meteorit in Siberia nu a fost decat rezultatul unei experiente fantastic de interesanta si de periculoasa a savantului Nicola Tesla. In dimineata zilei de 30 iunie ,1908 , in varful turnului Wardenclyffe (in acea zona Tesla avea un laborator mare si dotat unde isi punea la cale cele mai ciudate si inovatoare proiecte...care tineau aproape de domeniul SF) savantul a orientat "raza mortii" peste Atlantic catre zona arctica pentru a-l saluta pe Robert Peary  care facea a doua incercare de a atinge Polul Nord.
Tesla a urmarit presa cu sufletul la gura pentru a afla daca amicul sau i-a vazut semnul....cand de odata ochii i-au cazut peste articolul cu Tunguska....o explozie echivalenta a 10 megatone de TNT.
Si-a dat seama de ce pericol poate reprezenta dispozitivul sau manevrat incorect si l-a dezasamblat.
Mecanismul "razei mortii": perfectionarea transmitatorului amplificator(inventie marca Tesla) care focaliza energia intr-o unda atat de subtire si concentrata incat nu se disipa nici daca parcurgea distante uriase. Cred ca era un laser ultra performant....doar ca la inceputul secolului XX nu exista aceasta notiune.
Aceasta ipoteza a fost lansata mai intai de Andrija Puharich.(http://en.wikipedia.org/wiki/Andrija_Puharich)
Totusi....am citit in diferite carti ca specialistul rus care a investigat primul fenomenul Tunguska (Leonid Kulik) a avut martori care i-au spus ca au zarit cometa. Ea a fost vazuta in extremul orient destul de bine, mai ales in China.
Ideea ca explozia ar fi fost rezultatul "jucariei" lui Tesla mi se pare usor deplasata.
:roll: