Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Cheia vietii pana la 150 de ani sau pentru totdeauna

Creat de Necunoscutul, 18 Mai 2006, 17:32:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Necunoscutul

Care este cheia (izvorul) vietii vesnice?

Unii oameni ar face orice pentru a pune mana pe o astfel de "cheie", dar unii sunt de alta parere, ei cred ca 80 de ani ne ajung...

Eu ma aflu pe undeva pe la mijloc, dar am deschis acest topic pentru ca toata lumea sa  poata posta aici toate ideile si link-urile referituare la noi descoperiri medicale ce ne poate prelunigii viata pana la vreo.. 150 de ani sau pentru totdeauna.

8-)

toma

E, chiar pentru totdeauna nu prea e ...rentabil! Ar fi o aglomeratieeeee :-o
Adam se zice ca a trait 990 de ani, Moise citeva sute, arheologia spune ca durata medie de viata acum citeva mii- zeci de mii de ani era in jurul a 45 - 50 de ani!
Acum sa o luam altfel: un ciine devine matur biologic cam la 2 ani si traieste cam 15, asta inseamna un raport de 7,5. Omul ajunge la maturitate biologica cam pe la 15 ani, deci ar trebui sa traiasca cel putin 110 ani!
Dar...poluarea, stresul, genetica, bolile vasculare, hrana reduc drastic durata de viata!
Medicament??? Pai, inlaturarea celor de mai sus!
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Skywalker

Eu as propune mai degraba gasirea unei solutii pentru o "hibernare" de lunga durata.

Mai concret

O calatorie pana la cea mai apropiata stea, ar dura peste 85 de ani, in conditiile tehnologiei noastre. Si ocupantii navei sau turistii spatiali ce ar face atata timp? Asa ca o solutie ar fi pastrarea corpurilor la o temperatura foarte joasa, unde oamenii vor avea un somn,o hibernare pana cand temperatura va deveni din nou optima. Insa momentan nu se poate aplica tehnica asta, pentru ca atat apa din celule, cat si dintre celule ar ingheta si ar sparge astfel toate celulele, iar oamenii ar muri.

Exista niste animale care au in corp un antigel, astfel ca daca sunt pastrati la temperaturi foarte joase, ele sunt ca nemiscate, insa cum temperatura devine optima, cum se trezesc din nou la viata. 

toma

Nu stiu daca treaba cu "hibernatul" tine. S-ar parea ca omul are pe undeva un cronometru ce ticaie chiar si ...inghetat. Dupa decongelare, organismul imbatrineste extrem de repede ajungind la "ora" exacta a vietii lui....asa ca....
Scopul cuvantarii nu este de a impune, ci de a convinge." (IACOB NEGRUZZI)

Skywalker

Poate ca nu tine chestia asta cu hibernatul. Insa totusi trebuie facut cumva ca sa para mai scurte calatoriile galactice. Si poate aici ar trebui sa se prelungeasca viata. Caci pe Pamant, de la o anumita varsta, deja incepi sa te plictisesti de viata. Asta-i relativ.

Necunoscutul

Chestia cu hibernatul este o solutie buna, sa presupunem ca reusim sa hibernam, ne trezim dupa o mie de ani - ai pierdut o mie de ani pe care i-ai dormit - cam plictisitor, nu credeti?

8-)

dacian_a

Poate un raspuns ar sta in "energia" pe care noi o numim viata si care se modifica/termina o data cu noi. Ar exista oare posibilitatea ca "viata" in sine, ca "suflet"/"energie"/"spirit" sau cum mai vreti sa o numiti sa ne fie de ajuns? Daca s-ar ajunge la o abolire a nevoilor fiziologice, ceea ce unii care practica meditatia/yoga/unii calugari sustin ca reusesc, poate viata ar avea alt curs, ceasul "biologic" ar lua-o intr-o alta directie. Ceea ce este necesar acum si considerat de unii in mod gresit si suficient ar deveni doar una dintre cerintele optionale.

Uite cateva linkuri: (care tot bat toba pe alimentatie si stil de viata...)

http://www.benbest.com/lifeext/aging.html
http://purplemedicalblog.blogspot.com/2005/12/calerie-study-eat-less-live-more.html
http://www.healthandfuture.org/

xennon_2000

stati ca suntem programati genetic sa traim pana la 120 de ani?!

sxn_b

Citatstati ca suntem programati genetic sa traim pana la 120 de ani?!
Am auzit de asta, si poate ca tocmai acesta este scopul acestei "chei": sa prelungeasca acest termen pana la 150 de ani.

Elvin

Sarmanii geneticieni [atei], ei descopera acum ceea ce crestinul cunoaste de 2000 de ani iar evreul de ~3000. Ca suntem limitati la 120 de ani

[facere 6,3] Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va rãmâne Duhul Meu pururea în oamenii aceºtia, pentru cã sunt numai trup. Deci zilele lor sã mai fie o sutã douãzeci de ani!"
   de aici eu inteleg : - traiesti cu atat mai putin cu cat 'esti numai trup" [adica ciclezi numai procesele aferente organismului fizic] 
                             - traiesti cu atat mai mult cu cat 'traiesti in duh' [dezvolti procesele spiritului mai mult decat cele ale trupului]
     Acesti 120 de ani sunt limita maxima pe care ii poate atinge un om de tip 'trupesc', numai cu conditia sa nu-si distruga singur sanatatea prin abuzuri alimentare, sexuale etc si sa nu se otraveasca singur cu mancaruri contaminate chimic precum cele de azi
     Dar in cazul oamenilor 'duhovnicesti', se poate trece dincolo de 120. Exista 'legende' despre yoghini care aveau 200 de ani, si inca exista un sfant Marcu ce a trait 130 de ani din care 95 in pustie si din astia, 30 s-a hranit cu pamant si a baut apa de mare din cauza conditiilor aspre [vezi viata lui pe 5 aprilie].

Offtopic
     Eu [crestinul] si celalalt [asiaticul] cunoastem aceste lucruri de vreo mie de ani, in timp ce oamenii 'rationali' radeau in barba..noroc cu cazurile mai recente precum femeia aceea de 150 de ani, care ducea o viata cumpatata [orez]. Mie mi-e mila de oamenii astia de stiinta....cum sa poata ei accepta astfel de lucruri ? care totusi se afla sub ochii lor. Ei ajung sa zica precum Cantor 'O vad, dar nu cred in ea" despre o teorema pe care o demonstrase el singur  . Care 'cercetator' putea crede in nasterea fara de barbat realizata de Fecioara Maria ? Dar in vremea noastra s-au raportat cazuri de partenogeneza [femela naste fara amestecul masculului] si chiar ieri a fost un caz cu o femela-dragon [komodo] care a nascut prin 'imaculata conceptie'

xennon_2000

Poate pe viitor vom putea si noi sa traim 150 de ani!Dar cum se va modifica mentalitatea omului?va dati seama si voi ...dak acum ne inmultim repede dar atunci?!Cred ca ar trb sa facem noi legi in viitor ca oamenii sa poate avea max 2 copii.....ca la chinezi!dak nu....inchisoarea sau pedeapsa cu moartea!....am ajunge cred in decurs d e 30 de ani la 50 miliarde :-(