Dle. @prodcomb, îmi place să văd că-ți menții spiritul critic - în notă constructivă, bănuiesc.
Da, cele spuse de d-ta sunt soluții, dar ele nu anulează limitările. O limitare, în sensul înțeles de mine, nu înseamnă o imposibilitate, deci remedii / up-grade- uri se pot găsi (chiar dacă unele doar teoretic).
Un exemplu : "omul nu poate zbura" (biologic vorbind). E o limitare ? Este. Vei spune : avion, elicopter, etc. Da, cu strădanii, omul poate zbura - dar nu oriunde, nu oricum, nu oricât - deci limitarea rămâne, chiar dacă unele soluții s-au găsit. Sau ia exemplul explorării spațiale - s-au propus zeci de soluții, multe viabile, dar în practică, nu ne-am depărtat prea mult de anii '70 (si aici nu vreau să intru în folclorul "nu ne lasă ET" s.a.m.d).
Efectul "tunel" (derivat din fizica cuantică) poate surmonta unele probleme, cum ai punctat - dar deocamdată....cam teoretic. Or fi oamenii precum electronii unui atom, dar totuși....să nu forțăm analogia.
Revenind la alte limitări, să continuăm:
4) Efectul "feed-back". Ținta (ins / grup), în urma expunerii la stimulul psihotronic, își modifică psihismul, ceea ce face ca, după un anumit moment, " bombardamentul" psi să devină ori ineficient, ori contraproductiv. Viteza și imprevizibilitatea acestor mutații nu pot fi contrabalansate prin "rotirea" unei scale, așa că eficiența e limitată la ceea ce am putea numi "faza 1"
5) Diversitatea țintelor [enunțată la (3)] nu înseamnă doar eclectism, ci și o dinamică creativă. Altfel spus, "întregul e mai mult decât suma părților", iar în cadrul unei " mase" emisiile psi se potențează reciproc, sau se anulează, dând naștere unor urmări pe care "tunul" psi mai rău le poate complica.
(Știu că dta, dle.@prodcomb, ai studiat nițel si "Psychologie des Fouls" a lui Le Bon, dar ți-aș recomanda si aplecare spre "pseudoștiința" egregorilor - de unde, că veni vorba, si francezul s-a inspirat).
6) Imunizarea țintelor (sau măcar permanenta adaptare). În zilele noastre, când noua generație stă cu mobil / tabletă sudat(ă) de cap / ochi, creierele primesc constant emisii EM - au fost si avertismente medicale pe tema asta. Într-un fel sau altul (nu știu sincer cât/cum) indivizii se "dopează" involuntar cu emisii, ceea ce sigur va influența si reacția la anumite "bombardamente" psihotronice.
Dar, dincolo de aceste limitări, există clasicele "frâne" de buget / legislație, pe care le voi dezvolta, separat, sub integratoarea piedică numită analiza cost-beneficii.
Altminteri, da, zic si eu : să mergem mai departe (cu oricât de înalte ștachete).