Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

Autor Subiect: Nemuritorii, Legendele Căderii, Portaluri, Modele, 3, 6 și 9, Observatorii  (Citit de 9716 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,703
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2618
 • Likes Given: 5410
Re: Nemuritorii, Modelele si perpetuarea lor
« Răspuns #15 : 17 Iulie 2017, 17:56:30 »
  Tu ai dreptate @ SLEAH19 insa pacat ca te opresti doar la turnul Babel. Dar sa o iau cu începutul . Evident cred ca nu mai trebuie sa mentionez, e doar opinia mea.
    Dragostea trece prin stomac zice folclorul românesc iar in spatele unui simbol , unui steag ce tine oamenii uniți , fie ca se numește libertate , pace, război , națiune erc , se afla dorințele individuale de siguranță, hrană, îmbrăcăminte, locuire, prosperitate . Promiterea acestor lucruri de către un lider credibil ajutat de grupul loial lui face ca oamenii sa fie uniți in jurul sau pt acel scop. Peste acest Țel principal se vor suprapune si alte scopuri conexe specifice unor grupuri mai mici de oameni si care vor lupta pt satisfacerea nevoilor lor la momentul considerat oportun dar până atunci vor fi toți pt unul si unul pt toți , celebrul meme al lui Dumas -tatăl .
    Acel zigurat avea ceva deosebit in camera din vârf si se presupune ca era un dispozitiv mai special ce permitea dupa unele voci , evadarea din Matrixul terestru . Dar la altceva vreau da ma refer acum .
   Punctul de atracție psihologic care sa ofere unitate, inspirație si mai ales speranța unde întâlnim in ziua de azi ? Vatican , Ierusalim, Mecca si Medina ca sa pomenesc doar de trei imperii actuale.
   Se mai zice ca Dumnezeu lucrează prin oameni si atunci de ce ar fi de rău augur globalizarea făcută de oameni , un singur stat, o singura religie ( dar două feluri de știința si tehnologie ) ?
   Ai putea sa zici ' deoarece e făcută cu forța, artificial si nu vine pe cale naturală, amiabila' Corect dar de câte ori s-a folosit forța fizica sau psihologică in narațiunile Bibliei si de câte ori pacea si convingerea nondistructiva ?
   Culianu a judecat lucrurile prin prisma unui anume tip de educație si cred ca ar fi mai corect citarea întregului pasaj si nu doar a concluziei  fiindca argumentul Autorității este cu doua tăișuri . Eu cel putin , nu pun pe nimeni si nimic pe un piedestal dar nici nu 'tun si fulger' împotriva celor care fac acest lucru. Fiecare are dreptul la propria opinie, inclusiv eu  :lol:

   Ordinul de a se împrăștia in lume este înscris in gene, e de ajuns sa urmărim istoria migrațiilor umane până in zilele noastre , este ' un dat' înca de la crearea originala si de fapt singura , nu? De ce nu a șters totul si sa ia de la zero Creația este alt subiect .
    Pt ca dispersarea pare a fi genetica atunci clar ai dreptate cand zici ca unirea oamenilor este diabolica, este o aroganță - in limbaj modern  :lol:- împotriva creatorului . Acum fiecare cu părerile lui despre ce e bine si rau in dispersie si unire.
  Si da, este un univers al lui Dumnezeu - așa cum zici - si funcționează dupa regulile sale , asta susțin si fizicienii ca nu poti depăși anumite bariere, restricții si legi. Cand avem de a face cu o aparenta violare a unei reguli atunci zicem ca are loc o minune sau e ceva magic insa e doar vorba de necunoașterea sau neînțelegerea anumitor legi iar ele sunt arătate tocmai pt a fi descoperite si folosite de om. Zici ca Dumnezeu nu ne vrea mai religioși ci mai trăitori , eu zic ca Dumnezeu nu ne vrea prosti .
   

   Creștinismul a fost o opțiune politica a domnitorilor, regilor sau voievozilor iar masele de oameni din subordinea lor au urmat calea adaptând-o la nevoile locale , preoții acceptând acest lucru pt a nu fi respinși de populație si pt a putea menține controlul asupra neștiutorilor . Exemple cu duiumul, in toate arealele dominate de creștinism iar prin zona noastră , legenda creștinării de către apostolul Andrei - ce nu a călcat niciodată pe meleagurile Daciei - face parte din acest proces lent de simbioza a creștinismului pe Tradițiile si credințele vechi. Crestinarea romanilor din afara arcului carpatic s-a făcut prin Bulgaria , ai noștri preoți erau unși si controlați de către acest centru de putere religioasă si tot de acolo au fost trimiși la un moment dat emisari care sa aducă pe calea dreapta - citește ortodoxa - preoții si popoarele valahe despre care aveau vesti ca luaseră drumul ereziei .
   Când zic citește , ma refer la oricine citește pe aici si nu in mod special la cineva anume .

     Dar nu doresc sa polemizez cu nimeni mai ales pe tema creștinismului fiindca nu asta e rostul postărilor si nu creștinismul este tema de față. Ideea era alta si anume găsirea urmelor nemuritorilor, a observatorilor si a portalurilor urmărind niste mișcări de trupe, războaie , amprente arheologice si Legende .
   Adevarul nu a fost pus tot intr- un singur loc ci spart in bucatele iar urmele unor bucăți le regăsesc in creștinism așa trunchiat cum a ajuns el până la noi .
    Eu cel putin ramân la convingerea ca unirea tuturor este necesară pt a sări la nivelul următor insa evident ca nu ar fi benefică daca s-ar realiza in mod sclavagist.
   Am terminat cu aceasta paranteza cam lunga si nu neaparat necesară  :lol:

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 921
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
 • Liked: 644
 • Likes Given: 3067
 Punctele de Atracţie Psihologică menţionate a fi contemporane cu noi sunt toate create de om, ai strecurat Ierusalimul  dar şi acesta nu are de-a face cu voinţa Creatorului.
Deschid o ,,paranteză,, şi apoi mă voi întoarce la Ierusalim.

 - OMUL a făcut întodeauna ce a dorit de la Creaţie până astăzi şi Dumnezeu cu îndelungă răbdare părintească a tot reparat în urma OMULUI şi si-a făcut strategia de salvare în funcţie de stadiul în care a ajuns OMUL.
Se spune că după ce Adam a fost alungat din Eden a încercat pret de trei sute de ani să revină dar nu a putut pentru că ... ,, nimic întinat nu poate să atingă Slava Lui Dumnezeu fără să moară instantaneu !,,  ... după decădere omul trebuie să urmeze procedura de Îndumnezeire pentru a avea din nou acces la măreţia cerească. Bag samă că această slavă este ceva teribil pentru că cele câteva persoane menţionate că au avut prilejul preţ de câteva secunde să intre în contact sau să zărescă Slava Lui Dumnezeu sau schimbat radical şi instantaneu şi s-au înspăimântat de propriul EU.
 
Adam umblând pe la porţile Edenului, l-ar fi întlânit pe Satan şi i-ar fi zis:
-   Bă ce dracu ai avut cu mine de mai pervertit!
-   Păi Dumnezeu a spus că la craet pe OM să fie mai presus de noi îngerii şi eu nu am putut prmite acest lucru!  OMUL nostru a luat-o apoi pe un drum care îl depărta tot mai mult de divinitate, la început a fost divinitatea OMULUI,  apoi păgânismul a cuprins lumea , pentru cei care tot o ard cu teoria că a venit creştinismul să se inspire din păgînism, iar  Creatorul a pus la punct un plan cu bătaie lungă pentru recuperarea OMULUI  dar planul a suferit modificări de formă şi de timp pentru că aşa a dorit OMUL iar Dumnezeu a ţinut cont de dorinţele OMULUI.
După lungi perioade de tăcere în care îi lăsa OMULUI iniţiativa, Dumnezeu îşi alegea un singur om prin care jalona o etapă din drumul lumii spre mântuirea prin Iisus. 
 
Aşa a fost când l-a ales pe Noe, apoi după sute de ani de tăcere şi aşteptare  i-a spus lui Avraam:

-   Ieşi din casa ta, din ţara ta , din neamul tău şi vino în locul unde o să te fac tatăl popoarelor, prin tine şi prin poporul născut din tine va veni în lume Cel ca va mântui lumea!

Dar OMUL din Avraam a spus :

-   Doamne îngăduie să iau cu mine pe tatăl meu, pe nepotul meu şi să-mi iau şi vinul!

Deci OMUL nu poate să plece la chemarea Creatorului ,,cu clipa,, , el doreşte să-şi ia şi trecutul şi viitorul şi prezentul !

Dumnezeu îi spune lui Aavraam că îi va dărui un fiu, şi sătul să tot aştepte semnul lui Dumnezeu, Avraam şi Sara, soţia lui, au hotărît că  acel copil poate fi făcut de Avraam cu slujnica egipteancă a Sarei şi aşa OMUL Avraam a dat naştere lui Ismael care ar fi avut drept de prim născut şi din linia căruia s-au născut popoarele arabe de astăzi,  Dumnezeu a spus din capul locului .. – seminţia lui Ismael, fiu al neascultării lui Avraam va si mereu pusă pe război cu poporul lui, vor fi aprigi la mânie şi se vor zbate precum un catâr între spini până la sfârşitul zilelor!
 
La ora hotărâtă de Creator a venit şi Isac .

Pe sistemul Dumnezeu + un OM formează o majoritate au fost aleşi fiecare la timpul lor Iacov , Iosif, Moise, Iosua, Samuel, David, Ilie, Iov  şi mulţi alţii până la Iisus Dumnezeul Întrupat.

Revenind la OMUL care influenţează planul lui Dumnezeu, Moise şi poporul au insistat pe muntele Sinai să le fie date legi :

-   Eu vreau să vă dau iubire copii mei dar dacă OMUL vrea legi, luaţi legi, luaţi 10 legi uitaţi-vă în ele să vedeţi ce urâţi sunteţi şi pentru că vin de la voi , împlinirea legilor nu  vor aduce mântuire , veţi fi mântuiţi prin jertfă din dragoste !

Închid acum paranteza fiulploii, mulţumind celor care au avut răbdare cu incoerenţa ei şi mă întorc la Ierusalim.

Singura construcţie dictată de Dumnezeu pe pământ a fost Cortul Întâlnirii unde era păstrat Chivotul Legământului dintre Dumnezeu şi OM , era locul unde OMUL din seminţia hotărâtă de Dumnezeu (Levită), putea să intre de două ori pe an fără să moară instantaneu la atingerea cu Slava Divină ( cum spuneam, nici un  păcătos nu poate atinge Slava lui Dumnezeu fără să moară, cei care au făcut-o au murit instantaneu , sunt exemple în Biblie)

Regele David, OMUL care a devenit un fel de etalon între oameni şi regi, fiind numit de Dumnezeu ,,om după inima mea,, ( dar care a avut şi el păcatele lui)  a fost un mare credincios şi a făcut toate în viaţă toate ca pentru Dumnezeu după ce a terminat războaiele şi a asigurat liniştea regatului lui Israel a hotărît să aleagă capitala regatului la Ierusalim şi a venit cu ideia că atăt timp cât poporul s-a instalat în Ţara Promisă şi Chivotul nu mai trebuie purtat pe umeri în pustii el doreşte să construiască un templu măreţ care să fie ca o casă pentru Domnul Slavei

-   Nu mulţumesc, a spus Dumnezeu, tu crezi că Eu, pe care nu mă pot cuprinde cerurile şi pământul ( app de al cui e matrixul)  pot locui într-o casă constrută de tine OMULE ?
-   Vreau , a insistat OMUL David!
-   Vâd că nu vă pot opri, dar nu tu David vei construi Templul pentru că ai mâinile pline de sânge, fă tu proiectul pregăteşte resursele iar Templul va fi construit de fiul tău!

Şi aşa a fost, Templul  a fost construit de fiul lui David , regele Solomon.

Dar pentru că am pomenit de Solomon, mă voi folosi de el, fiulploii să lămuresc o chestie!

Eu am spus că Dumnezeu nu ne vrea mai religioşi ci mai trăitori în spiritul Lui.
Tu spui că Dumnezeu nu ne vrea proşti, eu îţi aduc aminte că EL nu ne poate obliga să nu fim proşti, EL lasă prostia la alegrea OMULUI .
 
Ex:Regele Solomon a avut şansa să stea la taclale cu Dumnezeu :

-   Cere-mi orice , i-a spus Dumnezeu lui Solomon.
-   Dă-mi înţelepciune să-mi conduc regatul, a spus Solomon.

Regatul Israel condus 40 de ani de Solomon a fost unul dintre cele mai strălucitoare de pe pământ, a fost pace şi prosperitate, s-au constrit cele mai măreţe templuri şi palate, Israel nu avea duşmani, avea tratate de pace cu toţi vecinii şi tot aurul cunoscut din lume la acea dată era în visteria regatului lui Solomon.

Dar OMUL Solomon nu era după imina lui Dumnezeu, el a ajuns la o mie de neveste din toate neamurile care l-au influenţat cu, credinţele lor păgâne, îşi pierdea timpul cu distracţii şi frumuseţi trecătoare iar poporul era într-o decădere liberă şi idolatrie de import astfel că imediat la moartea lui Solomon regatul s-a divizat si au urmat zeci de ani de război civil care a culminat cu plecarea în robia Babiloniană.

Fandare logică: - Ce ar fi trebuit să-i ceară OMUL Solomon lui Dumnezeu?

O să-mi îngădui fiulploii să antamez problemele ridicate de titlul topicului tot prin această cheie, a Bibliei şi cum am mai pomenit orice civilizaţie ridicată împotiva Creatorului a fost făcută praf până acum.

Tu pomenesti că în vârful Turnului Babel ar fi fost nişte chestii de eludare a matrixului,  ...surse credibile consemnează că în vârful turnului era un altar unde erau jertfiţi copii, zeilor păgâni.

Lumea cade admirativ în mistica puterii zeilor păgâni de tot felul dar ei nu şi-au dovedit niciodată forţa de a se  opune lui Dumnezeu cel viu.

 Hai să umblu la exemple:

Avem chiar pe rufon atingere la subiectul -  zeul Baal  -  ...pe când în Israel era rege Ahab poporul cunoştea o decădere teribilă, regele Ahab era căsătorit cu regina Izabela care nu era israeliancă şi mai presus era preoteasă al lui Baal, treptat tot poporul căzuse în idolatria pentru acest Zeu.
Atunci trăia în pustie Proorocul Ilie şi acesta s-a dus la regele Ahab şi ia cerut o confruntare cu acest zeu prin care să arate poporului că este  pe un drum greşit.

Ahab a adunat  nu mai puţin de ....450 de prooroci evrei !! ( mincinoşi evident) ai lui Baal care au invocat şi au dansat 12 ore la altarul lui Baal  şi Baal ..nimic, mort.
Ilie a rostit o scurtă rugăciune şi Dumnezeu a timis foc din cer şi altarul a luat foc, în acea zi murind şi toţi cei 450 de lăbari mincinoşi.

Cu o zi înainte dacă ai fi discutat cu aceşti prooroci, te-ar fi umplut de exemple cu  ,,dispozitive,, şi minuni săvârşite de zeul lor.

Alt exemplu – Civilizaţia Egiptului

De câte ori nu cădem pe spate la nivelul unde a ajuns civilizaţia Egiptului şi la puterea zeilor săi .

Omul antic şi-a creat atâţia zei câţi i-au trebuit să-şi depăşească toate fobiile!

Evreii erau de 450 de ani în Egipt şi deveniseră robi, Marea Civilizaţie a Egiptului reprezenta la acea dată  de fapt  lumea OMULUI decăzut şi răzvrătit, copii lui Dumnezeu erau robi şi păcătoşi ai acestei lumi atunci când Dumnezeu a hotărât săi scoată pe cei care cred în El şi să-i ducă în Ţara Promisă aşa cum la sfărşit îi v-a scoate din Lumea Păcatului pe ai Săi şi-i va duce în Ceruri!

Dar Egiptul nu dorea să scape nici un suflet. Dumnezeu cu răbdare a lovit încet şi pe rând toate zeităţile Egiptului cu cele 10 plăgi dar după fiecare plagă întreba pe conducătorul acelei lumi Egiptene :

- Pot să mi-i iau pe ai Mei?

   Chiar şi în ceea ce îi priveşte pe Egipteni, Dumnezeu nu a folosit forţa Lui împotriva lor ci împotriva zeităţilor lor, pentru a-i ajuta şi pe ei să ajungă la adevărata credinţă.

Povestea o ştiţi , se negocia după fiecare plagă, dar  vreau să fac o mică analogie la fiecare urgie!

Plaga 1 
   Am să lovesc apele rîului cu toiagul din mîna mea, şi ele se vor preface în sînge.

Prin această urgie era atacat zeul fertilităţii şi prosperităţii. Nilul era de fapt viaţa Egiptului. Aceasta era zona ceea mai bogată şi fertilă. În ea îşi puneau Egiptenii toată nădejdea.

Plaga 2
  Lasă pe poporul Meu să plece Dacă nu vrei să-l laşi să plece, am să aduc broaşte pe toată întinderea ţării tale.  Rîul va mişuna de broaşte; ele se vor sui, şi vor intra în casa ta, în odaia ta de dormit şi în patul tău, în casa slujitorilor tăi şi în casele poporului tău, în cuptoarele
 Broasca nu era, în cazul Egiptului, doar o vieţuitoare nevinovată. Pentru Egipteni ea reprezenta pe Heka zeiţa cu cap de broască. Ea era patroana moaşelor, o zeiţă a renaşterii una dintre cele mai importante. Deci, este clar în ce direcţie este îndreptat atacul prin această urgie.

Plaga 3
  Intinde-ţi toiagul, şi loveşte ţărîna pămîntului, şi se va preface în păduchi, în toată ţara Egiptului.``
  Acum să vorbim puţin despre semnificaţia păduchilor.Aceasta era o plagă foarte incomodă pentru ei. Egiptenii erau un popor foarte curat. Pentru ei păduchii erau o mare urâciune, aşa cum este pentru cei mai mulţi dintre oameni. În ceea ce priveşte semnificaţia spirituală, urgia aceasta era îndreptată împotriva zeului Gheb, zeul pământului. Păduchii au apărut de pe suprafaţa pământului şi au ajuns peste tot.

Plaga 4,
 ...am să trimet muşte cîneşti împotriva ta, împotriva slujitorilor tăi, împotriva poporului tău şi împotriva caselor tale; casele Egiptenilor vor fi pline de muşte, şi pămîntul va fi acoperit de ele.
Muştele acestea erau de fapt o specie de cărăbuşi. Aceştia erau şi ei consideraţi ca reprezentanţi ai zeului vieţii veşnice. În mormintele egiptene s-au găsit nenumărate forme de aur ale acestor cărăbuşi ceea ce demonstrează importanţa de care se bucurau. Dar Dumnezeu îi trimite într-un asemenea număr încât egiptenii se satură de ei.

Plaga 5
 ... mîna Domnului va fi peste turmele tale de pe cîmp; peste cai, peste măgari, peste cămile, peste boi şi peste oi; şi anume va fi o ciumă foarte mare.Chiar de a doua zi toate turmele Egiptenilor au perit.
Prin moartea vitelor, zeul reprezentat de boul Apis primea o mare lovitură!

Plaga 6
 ...cu cenuşă din cuptor. Ea se va preface într'o ţărînă, care va acoperi toată ţara Egiptului; şi va da naştere, pe oameni şi pe dobitoace, la nişte bube pricinuite de nişte beşici ferbinţi.
 
Acum toate zeităţile primesc o provocare.

  La egipteni ca preoţii care oficiau în diferite temple trebuiau să fie curaţi şi fără orice pată. În momentul în  care apar aceste bube fierbinţi ei nu mai pot oficia nici o slujbă în templele lor.
În felul acesta toate zeităţile Egiptului erau provocate de Dumnezeu la replică. Bineînţeles că nu aveau cum să dea o replică pentru că nu era şi nu este decât un singur Dumnezeu.

Plaga 7
  Dumnezeu îi spune lui Faraon. Puteam să distrug Egiptul imediat, dacă aş fi vrut să o fac, nimic nu mi-ar fi putut sta în cale. Dacă Mi-aş fi întins mîna, şi te-aş fi lovit cu ciumă, pe tine şi pe poporul tău, ai fi pierit de pe pămînt.  Dar te-am lăsat să rămîi în picioare, ca să vezi puterea Mea Să vedeţi că am puterea să pedepsesc, dar am puterea să şi izbăvesc.
Mîine, la ceasul acesta, voi face să bată o piatră aşa de mare, cum n-a mai fost în Egipt, din ziua întemeierii lui şi pînă azi, fiindcă, de data aceasta, am să trimet toate urgiile Mele împotriva inimii tale, împotriva slujitorilor tăi şi împotriva poporului tău, ca să ştii că nimeni nu este ca Mine pe tot pămîntul. 

A bătut piatra, şi focul se amesteca cu piatra; piatra era aşa de mare încît nu mai bătuse piatră ca aceea în toată ţara Egiptului de cînd este el locuit de oameni.

Plaga 8
   Ea este urgia lăcustelor. O ploaie de lăcuste se abate asupra Egiptului consumând toată verdeaţa.
 Au acoperit toată faţa pămîntului, de nu se mai vedea pămîntul; au mîncat toată iarba depe pămînt şi tot rodul pomilor, tot ce lăsase piatra; şi n'a rămas nimic verde în copaci, nici în iarba de pe cîmp, în toată ţara Egiptului.

Plaga 9
 .... va fi întunerec peste ţara Egiptului, aşa de întunerec de să se poată pipăi.
  ...nici nu se vedeau unii pe alţii, şi nimeni nu s-a sculat din locul lui timp de trei zile.

   Însemnata zeitate a Egiptului, zeul Ra, zeul soare, era acum în dificultate.
  Dumnezeu era cel ce a creat soarele şi lumina lui !

Plaga 10
  Pe la miezul nopţii, voi trece prin Egipt;   şi toţi întîii născuţi din ţara Egiptului vor muri, dela întîiul născut al lui Faraon, care şade pe scaunul lui de domnie, pînă la întîiul-născut al roabei care stă la rîşniţă, şi pînă la toţi întîii-născuţi ai dobitoacelor.   În toată ţara Egiptului vor fi ţipete mari, aşa cum n-au fost şi nu vor mai fi.
   În ceea ce priveşte această ultimă urgie, semnificaţia este una aparte.
 Întâii născuţi, atât ai oamenilor cât şi ai animalelor, aparţineau zeilor Egiptului.

Dumnezeu va arăta aici  diferenţa dintre copii lui Israel şi cei ai Egiptului. Nu este vorba despre o diferenţă dintre neamuri şi evrei ci este vorba despre o diferenţă făcută de sângele mielului ( sângele lui Iisus). Aşa cum o să vedem Dumnezeu a oferit un mijloc de protecţie pentru fiecare familie.
Credinţa însă va fi aceea care va face diferenţa.

   Dar să mai privim puţin la ce înseamnă primul născut.
  Spre deosebire de celelalte urgii, aceasta nu a fost un generală. Nu au suferit toţi oamenii la fel. Acesta a fost un act selectiv al Domnului. De această dată a fost vorba de întâii născuţi atât ai animalelor cât şi ai oamenilor. Întâii născuţi erau cei care adunau întreaga atenţie a familiei. Ei erau moştenitorii averii familiei. La moartea capului familiei, întâiul născut devenea capul ei. Într-un fel, ei erau speranţa de viitor a familiei. Lucrul acesta este foarte bine să-l reţinem, pentru că el are o semnificaţie deosebită în cadrul acestei plăgi. Să nu uităm că aceste urgii erau îndreptate împotriva zeilor Egiptului. Ori, întâi născuţi ai Egiptului erau dedicaţi zeităţilor Egiptului. Viitorul Egiptului, cu alte cuvinte, era închinat zeităţilor Egiptului. Însă Domnul vine să arate egiptenilor şi lui Faraon că nimeni nu poate fi stăpânul viitorului cu excepţia lui Dumnezeu. Din această cauză, Domnul îi anunţă că va veni îngerul morţii peste toţii întâi născuţii din Egipt.
Numai că Dumnezeu nu lansează doar o ameninţare. Împreună cu avertizarea anunţă şi izbăvirea din acesta urgie.
   Să ia din sîngele lui, şi să ungă amîndoi stîlpii uşii şi pragul de sus al caselor ( prefigurarea crucii pe care a fost nrăstignit Iisus)
 Sîngele pus ca semn la uşă,  vă va sluji ca semn pe casele unde veţi fi. Eu voi vedea sîngele, şi voi trece pe lîngă voi, aşa că nu vă va nimici nici o urgie, atunci cînd voi lovi ţara Egiptului.


Poveste:
 
   Se povesteşte despre prietenia a două familii una de evrei şi una de egipteni. Ei erau în foarte bune relaţii şi copii lor foarte buni prieteni, mai cu seamă două fetiţe care erau de aceeaşi vârstă. În povestire se spune despre familia de evrei că încercau foarte mult să copieze familia egipteană. Urau condiţia lor de robi într-o ţară străină şi voiau să trăiască asemenea stăpânilor lor. Chiar şi pe timpul urgiilor ei nu au vrut să accepte că Dumnezeu era în mijlocul acelor evenimente.
    Acum când era această pregătire generală, când era mare forfotă ,  familia aceasta nici nu voia să audă. Însă cele două fetiţe povesteau împreună despre zvonurile auzite. Au povestit despre miel, despre sângele care trebuia pus la uşi, despre îngerul morţii. Au observat, de asemenea că familiile lor nu făceau nici o pregătire. Fetiţa egipteană a povestit părinţilor ei ce a discutat cu prietena ei. Chiar şi ei văzuseră ce făcuse Dumnezeu în ultima vreme, aşa că au făcut după cum ceruse Dumnezeu.
    Familia de evrei însă a refuzat cu încăpăţânare să asculte de Dumnezeu.  Ei nu voiau să se identifice cu fraţii lor.
 
  În cele din urmă a venit îngerul morţii.
Semnul lui nu era naţionalitatea, nu era condiţia socială, nu era limba vorbită, era sângele, era credinţa.

  Familia egipteană a fost scutită, pentru că crezuse. În familia evreilor era jale.

  În general Dumnezeu se foloseşte şi de oameni şi de imperii pentru mersul planului său, imperiile Grec, Macedonian, Roman au creat cadrul teritorial şi culturalizarea popoarelor care trebuiau să primească Evanghelia, dar la nivel de dăinuire toate sunt praf , Babylonul a picat într-o singură noapte, Alexandru Macedon pe care lumea nu putea să-l mai încapă  a murit într-o singură noapte , si imperiul lui a picat într-o singură noapte...   poate că şi UE v-a fi folosită pentru vreo împlinire pe care nici nu o bănuie...

Îmi cer scuze pentru că nu am avut timp să scriu o postare mai scurtă!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Offline xperyens

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,171
 • Gen: Bărbat
 • E greu sa vorbesti despre adevar dar usor sa minti
 • Liked: 759
 • Likes Given: 1742
Interesante analogii in comentariul facut de dvs. SLEAH19.

Sper doar sa nu fiu inteles gresit cand pun anumite intrebari pe acest forum, de pilda eu nu o ard cu aluzia crestinismului inspirat din paganism, chiar sunt curios sa va aflu parerea si de aceea intreb. Dar totusi anumite sarbatori ortodoxe au corespondent in trecut (de pilda Sambata Mortilor - Mosii de Iarna; anul acesta am observat ceva pe cer in aceasta zi), si poate aveti dreptate in raspunsul dat de dvs. mai sus ca stramosii nostri stiau cuvantul lui Dumnezeu.

Totusi am cateva nelamuriri:
-Dumnezeu i-a pedepsit fizic pe egipteni astfel incat sa-i constranga sa elibereze evreii din sclavie - mai luam in calcul liberul arbitru aici? Sau cel (grupul de evrei) care are ruga mai arzatoare este ascultat mai mult de Dumnezeu? Dumnezeu se supune Omului?
-Egiptenii erau de asemenea creatia lui Dumnezeu, precum si Soarele. In ambele cazuri se demonstreaza din comentariul dvs. ca a fost vorba de manipulare fizica?
-Din ceea ce stiam Dumnezeu nu poate fi inteles cu mintea, cu atat mai putin cu stiinta ori dvs. incercati sa-i intelegeti logica Lui?
-De ce bisericile au orientate altarul fie catre Soare fie opus Soarelui?
-Ce parere aveti de subiectul cu biserica egipto-valaha?
-Biserica celor trei valahii are ceva in comun cu Biserica egipteana?
-Toate zilele saptamanii au corespondent astronomic, Duminica se refera la Soare?
-Pentru anglo-saxoni, Joi (Jupiter) se numeste Thursday (Thor's day). Anglo-saxonii au si ei aproape toate zilele saptamanii denumite dupa anumite corpuri ceresti identificate cu zei. Credeti ca ar fi bine ca numele zilelor (zeilor) saptamanii sa fie modificate? O fi vorba despre ceata Puterilor? https://doxologia.ro/intreaba-preotul/care-sunt-cele-9-cete-ingeresti-ce-misiune-au-ele
-Creddeti ca Sfanta Treime si existenta lui Iisus exista intocmai ca sa ne indrume spre indumnezeire? Legatura Omului cu Dumnezeu prin Duhul Sfant?

Nu incerc decat sa va rog sa ma ajutati sa imi explic acest melanj de opinii si idei.
In viziunea mea vechiul testament nu este crestin. Noul testament arata intocmai gravitatea in care se afla poporul ales din vechiul testament - popor in care S-a nascut si a fost rastignit. Dar de asemenea ne indruma catre iubire si iertare, probabil cele mai grele lucruri de infaptuit pe pamant.

Multumesc anticipat daca aveti bunavointa de a face lumina!
« Ultima Modificare: 19 Iulie 2017, 23:15:39 de xperyens »

Offline Xanadron

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 4,726
 • Gen: Bărbat
 • Ozenaut precaut
  • Povestoteca SF
 • Liked: 3843
 • Likes Given: 12296
Nu mă miră că stimabilul @xperyens apelează la tine întru luminare ca la un veritabil profet, frate SLEAH19 - ba mă și bucură confirmarea puterii reale ascunse-n cuvinte măiestru combinate (ca să nu-i zic NLP), dincolo de orice evaluări pe felie logică.
Deși m-aștept să replici, pe linia lui P.Țuțea, că-mi dau cu firma-n cap - logica umană mistagogică neavînd ce căta în economia Tainelor -, dar de fapt cred că ne dăm amîndoi.
...Fiindcă labirintul narațiunii argumentative biblice parcurs de tine include psiho-motivații deloc... zeiești, poluate de orgolii resentimentar-tribaliste plus multe alte năravuri inexplicabile-n echiparea unui veritabil Creator Unic - doar părerea mea și asta, evident, cel puțin vizavi de sinistrul personaj YHWH / Adonai / Savaot etc. din mega-povestea numită Vechiul Testament.
(Bună și observația lui @xperyens - păi EL n-ar fi trebuit să-ȘI iubească TOATE oițele?  Sau, fie și acceptînd definiții mai neortodoxe pe linia Fermei Energointensive Terra - containerele de CS-uri, bateriile de prana / loosh etc.)

(n.b. preventiv): Bănuiesc ce-o să-mi spui - că Îngerul Morții a venit la egipteni fără oferta decesului mortal full-option incluzînd Reînvierea etc. și poate doar cu promisiunea vreunui Iezer de Foc TVM-istic.
Evreilor însă nu-s lămurit ce anume abureală li s-a livrat atunci - adică peste promisiunile uzuale sau și mai exact, ce presupun scribii mega-poveștii că li s-a spus, Iisus fiind încă-n proiect p-atunci și oricum neavînd vreo influență decît asupra noastră, goimii docili/zați.
În orice caz, convingerea că Iadul NU există le-a rămas neschimbată și azi poporenilor aleși. ...Hmm, trăznește-mă rogu-TE dacă merit, da-i de neînțeles discriminarea asta continuată ȘI post-exitus pe motive etnice, Doamne !!! - zic discriminare fiindcă nici nu îndrăznesc să cred că preceptul Iadului rezervat exclusiv nouă creștinilor ar fi o minciună...

Serios acu, o să-ncerc re-punctarea și completarea condensată a unor foste opinii rămase aparent blasfemice, fără să (mai) derapez totuși pe șleauri gnostic-origenice & comparații doxologice, c-o fac alții mai bine ca mine. Și-s de acord în plus cu ideea SLEAH-iană că excesul de meandre savant-inteligente poate dăuna înțelegerii impresiilor, ba chiar a convingerilor cu sediul mai mult ...inimos decît neural.
...Deși poate m-oi suci din nou, fiind ontopic și intuirea scopului/rilor stratificării evidente a Vectorilor Cerești. Demiurgii ăia de la timona lanțului trofic al carantinei noastre galactice, dintre care unii mai psiho-pupu ca alții continui să cred că par a se da Creatori Supremi. :star:

O să-ncerc a fi așadar ceva mai... tălîmb ca pînă acum dar la fel de sincer, fiindcă:
- Stăpînul inelelor :planet: nu mi-e aliat de-o vreme, ba chiar încearcă să mă sperie numărîndu-mi obsesiv pașii unei anume tanti (cam transgender de fapt, că-mi apare bărboasă și proprietară cînd de coasă, cînd de satîr, da’ mereu c-o Biblie la subțioara sutanei unisecs :lol:) - fără succes deși pare să fi trecut de Selena :moon: deja, da-i altă discuție asta.
- N-am nici intenții, nici talent de anti-misionar sectar (logic, doar și creștinismu-i o sectă-n definitiv, dacă-l circumscriem ideii... ideale a unicității Creației + Creatorului.)
- D-zeu (dar nu vreun Elohim biblic) mi-e martor că-s conștient de micimea mea ca particulă incomplet-gânditoare eclozată din EL.
- Mai am deci mult nu doar eu pîn’la Revelația Ultimă - una presimt că mult mai terifiantă decît noima micro/femto pixelării Planck-iene a Iluziei noastre. Ce-i și... cumva reală, dar dincolo de care nimeni nu are ÎNCĂ permisiunea sa treacă, cum bine ziceai și tu ieri.

To be continued deci (chiar dacă-n ritmul de melc din ultima vreme.)
« Ultima Modificare: 20 Iulie 2017, 13:14:58 de Xanadron »
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,703
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2618
 • Likes Given: 5410
Re: Nemuritorii, Legendele Căderii, aburelile aburelilor :))
« Răspuns #19 : 20 Iulie 2017, 15:38:07 »
Abureli peste abureli , indeed  :lol: Cum bine zicea @Godak:"nu conteaza realitatea fenomenului in sine ci portretul său robot " .

Foarte complet si la subiect rezumatul expus de tine @ SLEAH19 ce imi dovedește înca o data - deși nu mai era nevoie - că zeii sunt aceeași de la începutul Sumerului si al Vavilonului si e perfect normal ca evreii sa ii numească pe ceilalți "goimi" fiindca asta e realitatea . Nu intru in istoria adevarata a lor fiindca au făcut-o înșiși cercetătorii lor ; cert este ca evreii nu au fost sclavii egiptenilor iar piramidele nu au fost construite cu sclavi ci cu țărani angajați pe perioadele cat Nilul făcea imposibila agricultura - hieroglifele dixit.
    Faraon din Dinastia a 18-a , Akhenaten a introdus monoteismul in Egipt si cel mai probabil un preot al lui este personajul cunoscut ca Moise . Istoria e mai stufoasa si e disponibilă si pe net dar nu in limba română. Doar atat aici, Moise nu era un nume propriu ci însemna "fiul " - daca bine rețin .
  Moshe in ebraica vine de la egipteanul ' in mesu' sau ' mosu' ce însemna ' fiul' sau 'copilul' , folosit in special ca titulatura regală sub forma 'Ra-mose' sau 'Thoth/mose' .
  Acel Moise egipteanul ce a fugit din Eghipet împreuna cu tribul evreu nu a plecat cu mâna goală , zic unii ca a furat un dispozitiv a cărui descriere biblica se potrivește perfect cu dimensiunile interiorului sarcofagului existent in Marea piramida . Si atunci devine clar de ce armata egipteană a pornit in urmărirea trădătorului Va sa zică exista o chestie tehnica a cărui drum incepe in Babilon, trece prin Egipt si ajunge in mâinile fugare ale lui Moise .
     Altarele de sacrificiu erau ' standardizate' daca pot sa spun așa iar Stela amintita intr-o postare anterioară ne prezintă schema clădirii din vârful turnului zigurat ce avea alte funcțiuni decât un altar de sacrificii omenești .
   Dar, întotdeauna zeii noi apar ca fiind mai puternici si mai vii decât cei vechi, morți si decedați  :lol:
Așa a fost dintotdeauna si așa va fi si in viitor .
     Din Egipet au furat romanii obeliscuri pt a-i planta in inima imperiului lor Roma , mai târziu Vatican . Iar acolo unde exista un obelisc simbolizând falusul lui Osiris - a se vedea povestea morții si învierii lui , ajunsă intr-o forma ușor diferită si in poveștile românilor - trebuie sa existe si un dom proeminent in fața lui , care dom simbolizează pântecul însărcinat al lui Isis - si asa este la Vatican si Washington. Isis, corespondent Virgo aka Fecioara ...
    Daca la Vatican papa Sixtus a efectuat o exorcizare " in nomine Patris, et Filii, et Spiritussancti. Amen" in timp ce își făcea cruce de trei ori privind cum simbolul lui Cristos este plasat in vârful falusului erect al lui Osiris, la Washington Monument obeliscul a fost construit si donat de 'zidarii liberi' avea 6.666 inci înălțime si 666 inci lățime a fiecărei laturi la bază , donat cu ocazia împlinirii a 72 de ani de la 1776 . 72 - cifra magica .
   Isis si Osiris , principiile activ si pasiv din Univers simbolizată obișnuit prin bărbatul si femeia sa , Yin si Yang pe alte tărâmuri .
    Metatron îngerul din vârtejul de vânt cel cu 72 de aripi , 72 de nemuritori controlând cele 72 de națiuni ale omenirii actuale si reprezentat prin cele 72 de pentagrame - stele ce înconjoară cercul apoteozei din Washington .
    Gnosticismul masonic zice ca 72 este numărul kosmocratorilor , a îngerilor căzuți ce se reflecta in cei 72 de conspiratori din mitologia egipteană .

   - fine del teatro tempo -
« Ultima Modificare: 20 Iulie 2017, 15:41:44 de fiulploii »

Forum RUFOn

Re: Nemuritorii, Legendele Căderii, aburelile aburelilor :))
« Răspuns #19 : 20 Iulie 2017, 15:38:07 »

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 921
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
 • Liked: 644
 • Likes Given: 3067
Este ca şi cum trebuie să dai chestionarul, poligonul şi oraşul în aceiaşi zi şi ai şanse să pici la toate!!

   Mai acum ceva vreme am gândit lansarea unui nou topic pentru rufon ( momentan tot în faza de ideie pe ciornă) cu titlul ,, Profeţiile la scadenţă !,, - mă fascinează împlinirea lor şi mai ales paşii celor care se vor împlini curând.  Pentru asta am început să citesc/interpretez pe persoană fizică Vechiul Testament, deci toate emiterile de idei trebuie luate ca opinii personale, sunt creştin ortodox low practicant , nu altceva cum lasă să se înţeleagă Xanadron şi momentan încă sunt prins în meandrele Vechiului Testament precum berbecul lui Avraam în spini, ... acel berbec a fost folosit ca jertfă de Avraam în locul fiului său Isac. Ce reprezenta jertfa dumnule Xanadron?  Se ştieee .. curăţirea de păcate prin jertfirea unui animal fără cusur care ţinea locul lui Iisus Cel care va să vie , dacă Avraam făcea acest lucru cu 720 de ani înainte de ieşirea din Egipt , fiţi convinşi că evreii ştiau din generaţie în generaţie ce reprezenta sângele mielului pe uşi!

  Iisus nu a fost niciodată în ,, proiect,,    ....dinainte de începuturi, pe când toate s-au hotărât, El era acolo!
Iisus a fost prezent mereu în Vechiul Testament: sub forma stâncii ce le dădea apa vieţii prin pustie,  El era Îngerul lui Dumnezeu care a apărut în multe situaţii ..etc.

Eu am senzaţia că Dumnezeu Creatorul s-a supărat teribil pe om după ce acesta şi-a pierdut divinitatea, pare că i-a părut rău,  a încercat să salveze creaţia şi omul care mai era credincios , a dat reset şi a băgat pământul în malaxor prin potop, apoi  Creatorul a avut un regret şi a promis că nu v-a mai încerca să distrugă vreodată pe OM,  dar natura păcătoasă a avut şi ea locul ei pe Arca lui Noe  iar păcatul a continuat şi după potop să cuprindă pământul.

  Probabil că Dumnezeu egzasperat a făcut în ceruri o şedinţă operativă în care a pus problema :
 
 -Ce ne facem cu proiectul ăsta ratat din cauza lui Satan şi îngerilor lui decăzuţi?

Aici a intervenit Iisus care a cerut să fie trimis să recâştige pe OM pentru ceruri , a cerut să vină pe pămînt ca OM şi să demonstreze că poate să-l învingă pe Satan din condiţia umană.

  - .... îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!  Consemnează Ioan în Evanghelie şi care a fost de faţă când Iisus a rostit aceste cuvinte.

Pentru OM nu se poate vorbi despre început decât odată cu Creația. Începutul înseamnă timp, iar timpul,  spațiul, energia, masa etc. sunt dimensiuni ale Creației,  şi mintea omenească nu se poate amesteca în „temporalitatea” eternității.

  - ....unde erai tu când Eu am făcut cerurile şi pământul, când tot ceia ce vezi ere o idee a Mea şi Eu mă mişcam prin invizibil .... la început a fost Cuvântul...toate s-au hotărît mai înainte ca voi să fiţi  Natura divină nu este o substanță, în sensul de materie, ar putea fi nonmaterie. Dumnezeirea nu poate avea început. Natura divină nu  este o substanță specială, pe care o poți multiplica prin divizare, ca să produci mai mulți dumnezei,  este ceva cu totul diferit, care nu poate fi asemănat cu nicio realitate creată. Ea este natura Creatorului, adică acea realitate fără început, care-și are cauza în sine. 

 Fac referire la cele de mai sus pentru că om o opinie personală în ce priveşte  IADUL domnule Xanadron şi anume că Iadul nu este pentru OM , eu aşa am dedus :
Dumnezeu este duh, tot staful din ceruri sunt duhuri, Lucifer şi îngerii căzuţi sunt şi ei duhuri din acea substanţă specială, deci cred că ele sunt nemuritoare şi nu pot fi nimicite decât cu ajutorul unui ,,dispozitiv special,,  (@fiulploii)  care este denumit generic  ,, Iezerul de Foc,,!
 Noi, OMUL, nu putem fi construiţi la nivel de duh din aceiaşi materie ca Dumnezeu, noi suntem ceaturi, nu putem fi dumnezei pentru  că Dumnezeirea nu are început, noi avem  ..şi asta e tot o părere de-a mea.

Întradevăr xperyens , Dumnezeu nu poate fi cuprins cu mintea dar el se implică şi în tot felul de mici detalii precum numărarea firelor de păr ale apostolilor şi nici o vrabie nu cade pe pământ fără voia Lui. 
Îl interesează totul, poate fi chemat şi pentru lucruri mici !
Nu pot să-ţi răspund la întrebările privind arhitectura bisericilor dar mai încolo o să descriu ce este biserica, cum am mai spus, Dumnezeu a dat instrucţiuni omului doar pentru un cort cu ceva compartimente, o masă şi un opaiţ a cărei lumină îl semnifica pe Iisus, restul de construţii sunt creaţie a omului fiecare după mistică şi posibilităţi fără nici o valoare în ochii lui Dumnezeu!
Aceiaşi valoare o au şi semnificaţiile zilelor săptămânii sau alte astrologii. Pâna la venirea romanilor dacii oare cum şi-au denumit zilele săptmânii?

Dumnezeu a creat lumea în 6 zile dar nu ştim după care ceas şi acum suntem în timpul celei de-a 7-a zile,  când EL se odihneşte !  :wink:Revin acum la Iisus  :

Aud mereu când cu admiraţie când cu ură şi invidie referiri la ,,poporul ales ,,!

  A fost aleasă o linie prin care Iisus să se ,,materializeze,, în trup,  a fost aleasă linia semită ( a lui Sem fiul lui Noe)  probabil la întâmplare, dragi prieteni, atunci nu existau evrei, Avraam era dintr-un loc unde astăzi este Syria era deci sirian sau altceva, din urmaşii lui Avraam prin cei 12 fii ai lui Iacov care au creat cele 12 seminţii ale lui Israel au fost duşi în Egipt   de către  Iosif cu familiile lor, au intrat în Egipt 70 de persoane libere şi fericite de viaţa care îi aşteaptă şi au ajuns să fie peste 430 de ani 2 500 000 de sclavi!

 Linia prin care a venit Iisus în lume cea de la Avraam  -Iacov-Iuda ..... David si de aici prin Natan pe linie maternă şi Solomon pe linie paternă este o linie teribilă!
  Ce abureli de tip TVM cu păstrarea liniei genetice, linia lui Iisus este aşa de încărcată de păcate grele cum rar poţi întâlni, dacă citeşti te îngrozeşti: crime , incesturi, înşelătorie în căstorie, furturi, inversări de drepturi ale primilor născuţi, supermetisare în repetate rânduri cu femei din alte popoare etc etc.. wow, ...!!

Dragii mei, evreii nu sunt mântuiţi by default , nu e nimic de invidiat la poporul ,,ales,, reprezintă un alt eşec, ei sunt alesi doar în capul lor, Dumnezeu a ales un popor pentru ca prin el să mântuie toţi oamenii şi toate popoarele lumii, dar EL a fost primit mai bine de ,,Neamuri,, şi cetatea Ierusalim nu a cunoscut ,,vremea când a fost cercetată,,  va fi vai şi-amar de ei până în clipa când vor cânta toţi din tot  sufletul :
 
- Binecuvântat este Cel care vine în Numele Domnului !

Biserica:

Toţi oamenii din Vechiul Testament nu au avut Biserică, ei s-au băgat sub Lege ( cele 10 porunci)  şi-l aşteptau ( majoritatea evreilor încă îl aşteaptă) pe Mesia.

Aş fi vrut să scriu mai mult despre fascinantul personaj biblic, prin circumstanţele naşterii şi vieţii sale,  care este Ioan Botezătorul , poate altădată dar pe scurt Ioan Botezătorul a fost ultimul prooroc al Vechiului Testament şi puntea de legătură cu Noul Testament.
El era fiul lui Zaharia marele preot al Templului, era levit şi trebuia să fie următorul preot al Templului.( echivalentul lui Daniel de la BOR)
El a ales să îmbrace haina  de păr de cămilă şi să fie ,, Glasul din Pustie,, glas vestit din scripturi, care vestea venirea Împăratului Ceresc al planetei.

Iisus a spus despre el :
- ...nu este nimeni născut din femeie care să fie mai mare ca Ion Botezătorul şi totuşi el este cel mai mic în Împărăţia Cerurilor!

Ioan Botezătorul a spus lui Iisus :
-   Eu  nu sunt vrednic nici să-ţi desfac sandalele şi Tu vii la mine să te botez?

În sufletul lui Ioan a încolţit o speranţă omenească, cam cum dorim şi noi, minuni imediate şi semne   ... gata, a venit Şeful, îşi va lua în primire Regatul şi toate se vor schimba!!

Ei bine, în timpul în care Iisus propovăduia pe teritoriul Iudeii, Ioan  Botezătorul a fost arestat şi închis. Atunci a început  se îndoiască, şi a trimis vorbă lui Iisus:

- Tu eşti acela ( Mesia) sau trebuie să aşteptăm pe un altul?

Iisus i-a trimis vorbă:

- Duceţi-vă de spuneţi lui Ioan ce auziţi şi ce vedeţi:
Orbii îşi capătă vederea, şchiopii umblă, leproşii sunt curăţiţi, surzii aud, morţii învie, şi oamenilor li se propovăduieşte Evanghelia
 


Deci aşa arată Regatul Lui Iisus !

Se pare că moartea nu avea putere în prezenţa lui Iisus, toţi morţii pe care i-a întâlnit  au înviat, Biblia menţionează doar trei, un copil pe un pat, un tînăr în coşciug pe un car pe drum şi pe Lazăr din mormânt, mort de patru, zile ca să nu existe dubii !

Ioan a  realizat situaţia şi a zis cu ,,invidie,, către cei care vor veni:

-   Ferice de voi pentru că voi aveţi un Mire şi o Mireasă în care puteţi intra să fiţi cu EL, eu nu pot fi decît prietenul Mirelui !

  Ce înseamnă asta xperyens?  Că cei de până la Învierea lui Iisus nu au avut la dispoziţie această Mireasă care este Biserica unde Iisus a lăsat ,, Pacea Lui,, adică ,, ....vă las un mângâietor,,  - Duhul Sfânt,,    . mergeţi şi vestiţi Cuvântul la toate Neamurile. ,,Eu sunt una cu Tatăl,,    Trinitatea!
 
Aceasta e Biserica Apostolică a lui Iisus, Templul ei este inima omului nu clădiri răscrăcănate la apus sau răsărit,  la început nici nu-i spuneau biserică, nu ştiau cum să o numească , mult timp au denumit-o ,,CALEA,,

Cu riscul să oripilez pe cei care propovăduiesc meritocraţia,   ...adevăr zic vouă   - Oamenii cumsecade nu vor fi mântuiţi! , doar cei care Îl recunosc din toată fiinţa pe Iisus ca Domn şi Mântuitor care s-au jertfit pentru ei.    Asta e!

  Pe de altă parte xperyens e bine ca fiecare să-şi caute singur CALEA, va fi vai şi-amar de veşnicia celui care a dus pe căi greşite pe un om. Nu am nici harul nici misia de la Dumnezeu pentru vreun misionarism.

Când va ajunge omul să-l explice pe Dumnezeu înseamnă că Dumnezeu nu există şi am încurcat-o sau înseamnă că noi suntem dumnezei şi asta iar nu cred că e bine, de aceia reiterez motto-ul meu personal pentru a nu fi iar catalogat din nou  drept Profet al aburelilor :

Nu sunt aici să am dreptate !!
« Ultima Modificare: 20 Iulie 2017, 22:21:03 de SLEAH19 »
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,703
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2618
 • Likes Given: 5410
Re: Nemuritorii si mașinile lor :)
« Răspuns #21 : 25 Iulie 2017, 02:48:15 »
Nimeni nu este aici ca să aibă dreptate , zic eu , @ SLEAH19.
E doar un loc unde se schimba, se îmbunătățesc sau se diminuează idei, concepte, impresii, stiluri, nu? Cel putin eu așa văd.

Deocamdată iau o pauza aici necesară a studia niste urme ce duc aparent către cutia Pandorei si Chivotul legământului.

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 921
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
 • Liked: 644
 • Likes Given: 3067
Donald Trump: 
            "Am decis că a venit momentul să recunosc Ierusalimul ca fiind capitala Israelului"

                                                                                                                                Şi mapamondul  luat foc .
 
                                 .... geana pe semne cum spuneam şi în alte rânduri, ..agenda,, îşi urmează paşii!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Offline Grifon

 • Adaequatio rei et intellectus
 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,395
 • Gen: Bărbat
 • Adaequatio rei et intellectus
 • Liked: 3125
 • Likes Given: 2205
Într-adevăr, semnalul acesta dă, într-o oarecare măsură, de gândit.
Însă, personal, nu mă frământ prea tare - deocamdată. Nu-i nici prima, nici ultima manevră a gangsterilor yankei de a mai bulversa bursele, trăgând milioane prin exploatarea celor slabi de înger.

Mă voi îngrijora, cu adevărat, când voi vedea ieșiri la rampă din partea Machon Ha Mikdaș (entitate mai cunoscută ca "Institutul Templului"). Căci abia atunci (iar in extremis când buldozerele vor intra peste Al - Aqsa), mapamondul va lua, literalmente, " foc".
Igitur cogito

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,703
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2618
 • Likes Given: 5410
Observatorii sunt aceeași cu Arhonii ?  :roll:
Cine ar putea fi Nemuritorii ?

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 921
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
 • Liked: 644
 • Likes Given: 3067
...Mă voi îngrijora, cu adevărat, când voi vedea .....

   Şi ce faci când eşti îngrijorat cu adevărat ?
 
  Pe cei care au probleme de natură intelectuală cu, Cuvântul, îi înţeleg dar pe cei care mai au nevoie de dovezi   .... mai era unul care avea nevoie de dovezi :
 
                - ,, Dacă eşti tu Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te de aici jos !,,

  E bine să ceri dovezi în genul lui Toma  ... dar, dovezile dobândite ,,.tomic,, au avut rezultat  credinţă instantanee !

 Eu am semnalat faptul că evenimentele se accelerează şi că, ce-a mai autoritară voce din Univers, a transmis prin Ezechel ce se va întâmpla cu armatele adunate acum în Siria  iar cunoscătorii şi interpreţii Cuvîntului, au tresărit surprinşi la declaraţia lui Trump, făcută conştient sau inconştient, indiferent de conotaţiile ei pământeşti economic/geopolitice,  reprezintă ,,piesa,, care lipsea.

  Este interesant cum Israelul, un popor mic care se trage din păstori apare zilnic la ştiri şi toţi împăraţii lumii de azi se poticnesc de el, cum de-a lungul miilor de ani,  de marile imperii şi civilizaţii cu, care ei au interferat s-a ales praful: Faraonii Egiptului, Babylonul, Medo-Persanii, Imperiul grec a  lui Alexandru Macedon, Imperiul Roman, filistenii, asirienii  etc ..   ei rezistă!!( app de nemuritorii din titlu)

https://www.youtube.com/watch?v=3F8D8S2I9jI
« Ultima Modificare: 10 Decembrie 2017, 14:27:56 de SLEAH19 »
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Forum RUFOn

Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

 

Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...