Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

Autor Subiect: Nemuritorii, Legendele Căderii, Portaluri, Modele, 3, 6 și 9, Observatorii  (Citit de 9750 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,708
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2620
 • Likes Given: 5422
 Pentru a putea înțelege tehnica sau știința altor vremi e necesar a cunoaște modul de gândire al creatorilor , filosofia si concepțiile lor. Plecând de la urmele contemporane cred ca am putea împreuna sa înaintam in timp până dincolo de originile oficial acceptate . Așadar, zic ca ar trebui inceput cu " nemuritorii" .

  Psalmul 148 rândurile 2, 5 si 6.
 In engleză sună așa :
  " Praise ye him, all His angels : Praise ye him, all His hosts . Let them Praise the name of the Lord: For he commanded, and they were created ...
    He hath also established them for ever and ever: He hath made a decree which shall not pass."

 In romana la ortodocși zice așa :
"
2.   Lăudaţi-L pe El toţi îngerii Lui, lăudaţi-L pe El toate puterile Lui.

5.   Să laude numele Domnului, că El a zis şi s-au făcut, El a poruncit şi s-au zidit.
6.   Pusu-le-ai pe ele în veac şi în veacul veacului; lege le-a pus şi nu o vor trece."

Nu ma leg de diferitele curente de creștinism , am folosit una din traducerile ortodoxe fiindca imi este mai la îndemâna .

  In pasajul de mai sus avem doua categorii de ființe create care nu mor: îngerii si puterile . Pentru ca creștinismul are originile in alte cărți e interesant de știut cum suna cele doua in limba de origine.
Îngerii sau Angels = malak
Puterile sau Hosts = tsaba
   Recitind pasajul nu ar fi mai de bun simț ca cele doua cuvinte sa exprime funcții sau încadrări de lucru si nu ființe?
    Traducerea lui 'malak' prin 'Angel' in Biblia engleza a ascuns întelesul antic al israeliților despre realitatea divina. Malak este termenul evreu pentru englezescul 'messenger' , zic exegeții ce s-au ocupat cu astfel de studii. Unde englezescul 'angel' este un termen ce nu face diferență intre toți asistenții supranaturale ai lui Dumnezeu, Malak se referea la origini la acei asistenți pe care Domnul i-a trimis in misiune ca mesageri.
     Analog, cuvântul ebraic 'tsaba' , puteri in română, este un termen militar ce este asimilat de obicei cu 'armate'. Bineînțeles , acestea sunt si umane si supranaturale in acelasi timp iar aici completez eu, găsesc o analogie perfecta cu semizeii grecilor.
   In studiul ' Sense and nonsense about Angels and Demons' de Kenneth Boa si Robert Bowman autorii concluzionează ca îngerii pot sa apara in diverse forme iar in biblie întâlnim cazuri de îngeri femini sau masculini .
    De obicei, dogma zice ca nemuritorii sunt prin definiție fără corp fizic insa sunt destule exemple in biblie ce indica o realitate fizica a lor.
  Pe scurt ca deja încep sa ma lungesc  :lol: Serafimii sunt prin consens reprezentați ca șerpi înaripate cu certe atribuții sau caracteristici umane.
   Daniel menționează Observatorii de patru ori . Ei sunt menționați si in 'Cartea Observatorilor' 1 Enoch 1-36 unde acest termen desemnează nemuritorii căzuți , in traducerea românească nemuritorii = înger, fiii lui Dumnezeu, părinții nefilimilor din Geneza. In Cartea jubileelor îi avem din nou menționați .
   Intr-un fragment de document găsit in peștera a patra din așa numitele Manuscrise de la Marea Moarta , tatăl lui Moise il vede pe ' the chief angel of darkness' - sună mai fain in engleză  :lol: - un Observator numit Melkiresha in formă reptiliană  :roll:
   In biblie , Heruvimii sunt de obicei ori paznici ai copacului sacru - Geneza 3:24 - ori gardieni si purtători ai tronului . Heruvimii sunt himere - concept ce desemnează însușiri umane grefate pe caracteristici nonumane si sunt o contrapondere israelită a conceptului ' sfinx'

    - va urma -
   

Offline Godak

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 155
 • Liked: 201
 • Likes Given: 20
Îngerii tehnico-științifici sau Teologia bizarului
« Răspuns #1 : 11 Iulie 2017, 15:49:34 »
Poate ajută link-ul ăsta http://jewishencyclopedia.com/articles/1521-angelology

Citat
Pentru a putea înțelege tehnica sau știința altor vremi e necesar a cunoaște modul de gândire al creatorilor , filosofia si concepțiile lor

Un enunț de bun simț.

Citat
Așadar, zic ca ar trebui inceput cu " nemuritorii"

O direcție extraordinar de bizară, în contextul tehnico-științific. Colega @fiulploii, bănuiesc că nu vrei să ne introduci în dezvoltări raeliene ale iudaismului și creștinismului. Ar fi păcat...

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,708
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2620
 • Likes Given: 5422
Re: Îngerii tehnico-științifici sau Teologia bazarului :)
« Răspuns #2 : 12 Iulie 2017, 02:19:55 »
Poate ajută link-ul ăsta http://jewishencyclopedia.com/articles/1521-angelology
   Multumesc colega @Godak insa nu ajuta in cazul de față fiindcă cartea 'Ierarhia celestă" atribuită atenianului Dionisie Areopagitul suferă de eroarea definirii 'îngerului' ca tip de ființă ori aici vorbesc despre 'înger' ca 'job'

Citat
O direcție extraordinar de bizară, în contextul tehnico-științific. Colega @fiulploii, bănuiesc că nu vrei să ne introduci în dezvoltări raeliene ale iudaismului și creștinismului. Ar fi păcat...
    Rămâne de văzut dacă e destul de bizara pt a naște întrebări - ca sa parafrazez pe cineva celebru  :lol:
     Nu stiu unde vom ajunge, cei ce vor contribui poate cu sugestii sau idei la subiect . Nu țin prelegeri si nici nu am o teorie completa asupra subiectului, e pur si simplu un subiect tip 'agora' .

   Continui pe tema propusă prezentând doar concluzii pt a nu lungi inutil subiectul.
  Ușile, porțile sau portalurile sunt definite fie ca ' o intrare către un loc' fie ca 'un mod de acces către ceva sau undeva' . In prima opțiune e vorba de tehnologie sau cale supranaturala ce unește doua locuri, doua dimensiuni sau doua puncte in timp .
  A doua opțiune , ca mod de acces supranatural , e vorba de procedura tip rugăciune , ritual sau o stare alterata de constiinta . Ar fi aici mai multe tipuri : teleportare - cand face legătura intre doua puncte din univers , interdimensionalitate - cand se face legătura cu o lume Paralela , temporală - cand se unește prezentul cu trecutul sau viitorul si ultimul tip dar nu cel din urmă  :lol: cand se accesează alte planuri ale existenței cum ar fi Raiul, Iadul sau alte lumi - as face o trimitere la alte subiecte tocate mărunt pe aici gen 'Evadarea din Matrix' .

  Un bun exemplu de altă lume ar fi evident cea popularizata de Lewis Carroll si a sa Alice sau cea a lui Frank Baum cu a sa Dorothy . Mai recent ne putem delecta cu Cronicile din Narnia . Oricum ar fi , că au sau nu la baza alegorii creștine sau mai vechi , poveștile despre existența portalurilor exista peste tot inclusiv la noi românii in curte.
    Tehnic vorbind, existența unui portal implică existența unei alte Realități . Hai iar la biblie si o sa vedem ca portalurile către rai(uri) implica o stare de conștiință alterată ca visele si viziunile.
    In general, intrările in bisericile si catedralele medievale au fost concepute ca portaluri de transformare spirituala tot așa precum biserica ca si construcție clădire era văzută ca i alegorie pentru vocea lui Cristos dupa canoanele vestice sau Hristos dupa canoanele estice. Cu alte cuvinte, intrarea in biserica era văzută ca o tranziție intre lumea profană si spațiul sacru.
    Sa nu uitam si ca Babilon este numele elenizat al akadianului 'Bab-Iul' care însemna ' poarta zeului suprem ' sau ' poarta lui Dumnezeu' ceea ce cred ca risipește puțin din Ceață.

    Deoarece toate religiile sau Tradițiile ori Mitologiile precum si șttințele materialiste vorbesc sau demonstrează matematic cel puțin existența altor Realități nu ar fi logic sa consideram ca pe un fapt cert ca ele , realitățile alternative exista ? Iar daca realitățile alternative exista atunci e clară si existența portalurilor .
    Cartea lui Enoch amintește de 12 portaluri cerești , Ivan Sanderson vorbeste despre 12 vortexuri , eu fac o analogie cu cele 12 munci ale lui Hercule ca fiind o harta cu ajutorul căreia cele 12 porți au fost sigilate . ( despre asta poate intr-un alt subiect )

    Nota. Portalurile dimensionale le numesc unii ' ferestre' .


   
« Ultima Modificare: 12 Iulie 2017, 02:22:01 de fiulploii »

Offline Godak

 • Cool
 • ***
 • Mesaje postate: 155
 • Liked: 201
 • Likes Given: 20
Citat
Tehnic vorbind, existența unui portal implică existența unei alte Realități.

Sau poate aceeași realitate, modificată punctual, ca în cazul cercului magic.

Citat
Ușile, porțile sau portaluri

Termenul de uși e prima dată când îl întâlnesc în context. de obicei se folosea ”porți”, dar ”portaluri” vine rapid din urmă prin cultura NewAge. Chiar aș fi curios să știu cine a introdus termenul ”portaluri”.

E de discutat rolul utilitar al lumilor paralele. Mai ales în prezent. Există un imaginar colectiv care trebuie să aibă un suport de proiecție. În trecut erau spațiile albe pe hartă și distanțele mari. Acum ele nu mai există. Și trebuie înlocuite cu spații noi, la fel de inaccesibile. Poate nu degeaba atenția se îndreaptă spre spațiul cosmic și spre aceste eluzive ”alte dimensiuni”.

Nu este de neglijat nici rolul lor utilitar din trecut. Sufletele morților trebuiau să ocupe un spațiu cu acces one-way, așadar nu un spațiu fizic. Zeii aveau și ei nevoie de un astfel de spațiu, chiar dacă circulația era mai frecventă... Și tot așa.

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,708
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2620
 • Likes Given: 5422
Cercul magic . Presupun ca nu te referi nici la firma de avocatura din Londra , nici la societatea esoterica cu acelasi nume si nici la cercul magic din matematica deși aici ar fi o lectura interesantă
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Magic_circle_(mathematics)
   Pentru ca 'portalul' semnifica o intrare monumentală sau extremitățile unui tunel consider ca cercul magic nu se încadrează in definiție . De obicei , in domeniul subiectului de față , cercul magic are fie rol de protecție gen cușcă in care intra un scafandru pt a studia rechinii, fie rol de 'lamela microscopului ' in care se ține captiv un fenomen pt a fi studiat in condiții de siguranța pt observator . Cu alte cuvinte, rol de spatiu privativ de libertate pt cel aflat in interior. Asta ar fi un exemplu de realitate modificata punctual. Aducerea subiectului de studiat in interiorul cercului stiu - de la altii si nu din experiența  :lol: - ca se face prin alta metoda .

    Nu cred ca e important de știut cine a fost primul care a zis: " ăsta este un portal " , ideea care imi vine in minte e ca ar exista mai multe tipuri diferențiate prin denumire, evident. Eu deduc - dar nu-i obligatoriu sa fie si adevărat  :lol: - ca exista doua tipuri principale si anume : naturale ( din punctul nostru de vedere - sic! ) si artificiale . Ca principii de realizare ar fi prin 'străpungerea ' spațiului sau timpului , analog zborului cu avioane la viteze supersonice cand straturile de aer sunt străpunsă si apare bangul sonic, etc etc. O alta metoda ar putea fi așa numita tehnică a ' strecurării printre picăturile de ploaie'  :wink: ce presupune nederanjarea spatiu-timpului prin 'inteparea' lui ci navigarea sau 'împingerea' în lateral a țesăturii . Metoda glisării sau cea a îndoielii ar fi alte doua metode disponibile. Si toate au la baza diverse tipuri de aranjamente geometrice iar ca sa ma fac mai bine înțeles as aduce ca analogie diversele tipuri de circuite electrice stea sau triunghi . ( este doar un exemplu pt a vizualiza ce vreau sa spun )

 Da, ar fi de discutat si rolul utilitar al lumilor paralele dar pe alt subiect insa sa nu uitam ca si pe vremea cand existau puncte albe pe harta lumii atenția era îndreptată si spre spațiul cosmic si spre alte dimensiuni dar cred ca știi bine asta . Inclusiv pe la geto-daci era semnalata existența ' călătorilor prin/pe nori ' despre care putem presupune orice. Nu intru in amănunte despre șamanism că nu e cazul. Si nici nu vreau sa polemizam pe tema spațiului fizic sau nonfizic al sufletelor mortilor ori al zeilor fiindca exista relatări atat mitologice cat si biblice ale călătoriei dus-întors a diverșilor Întrupați fizic , călătorie efectuată cu ajutor sau cu o anumită tehnica .

   Așa ca si completare , din simbolurile folosite pt a desemna un portal ( nu neaparat new-age :-) ) ar face parte spirala, halo-ul , simboluri reptiliene. Si ca orice pe lumea asta exista si portaluri false a căror scop imi scapă.
   
  Ce ziceam , un adevărat bazar plin de drumuri , semne si atracții pentru toate gusturile.

Forum RUFOn


Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,708
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2620
 • Likes Given: 5422
Re: Nemuritorii, Legendele Căderii, Portaluri....
« Răspuns #5 : 13 Iulie 2017, 14:27:54 »
  Ca o 'introducțiune' la viitoare postare promisa de @Xanadron :
Jack Parsons - cel despre care W Von Braun zicea ca e adevarata eminenta cenușie a creerii NASA si Ron Hubbard fondatorul scientologiei au fost magisterii operațiunii 'Babalon Working' , o Operațiune magica in esenta ei . Aceasta a inceput cu câteva luni înaintea valului de fenomen aeriene inexplicabile si a constat in deschiderea unei uși ( sic!) prin care ceva a zburat încoace , dupa cum se exprima un tip John Carter in lucrarea ' Sex si rachete: Lumea oculta a lui Jack Parsons' .
  Trebuie sa vorbim aici si despre Thelema, filozofia maximului, " do what thou wilt shall be the whole of the law" , expusă in Cartea Legii a lui Aleister Crowley, carte dictata prin 'cianăling'  :wink: de o inteligență demonică numită Aiwass. Aceasta ideologie narcisista este fundamental opusa legilor morale ale lui Dumnezeu deoarece Satan - oricare ar fi numele său - țintește sexualitatea fiindcă dupa părerea unora, procreația este capacitatea umană care ne apropie cel mai mult de Dumnezeu - aici ar fi o discuție interesantă pro si contra .
   De aceea, ca rezultat nu ar fi deloc surprinzător ca perversiunile sexuale si sexul magic sunt componente esențiale ale ritualurilor oculte ( vezi si ședințele medium ale societății Thule sau Vrill unde fata de serviciu efectua un ritual dezbracata in fața unor bărbați îmbrăcați - cel putin așa susțin unii autori ) Sexul a fost folosit si in ritualuri pozitive si aici as aminti hora ielelor sau sânzâienele dar ăsta este alt subiect .

    Despre literatura thelemica se găsesc destule pe net pt doritori. In acest sistem mistic al lui Crowley, adeptul trebuie sa traverseze la nivelul final Abisul - marea sălbăticie a nimicului si dizolvării a cărui unic locuitor atrage călătorii in capcanele iluziei . Babalon zeița se afla pe partea cealaltă făcând semne adepților . Daca adeptul se Dăruiește ei , el devine parte din ea apoi va renaște ca maestru si sfânt ce va locui in Orașul Piramidelor. Cu alte cuvinte, marea speranța a adepților este sa se reincarneze ca maestru sfânt in acest Oraș al Piramidelor. Aici se va distruge egoul pământesc si identitatea de sine neramanand nici distincție nici dreptate nici speranța nici dragoste doar dezintegrare si absorbție in marele intreg - aici se aseamănă cu dezintegrarea lui TVM  :roll:
   Doar amintesc de al treilea aspect al Babalonului sau Babaloniei  :lol:  cel de 'Marea Mamă' .
Mai zic si de 'Copilul Lunii' si de ritualul efectuat undeva prin Februarie 1946 in urma căruia Parsons ii scria lui Hubbard plin de entuziasm ca fetița se va naște in următoarele 9 luni si va fi zeița Babalon in forma umana despre care unii susțin ca ar fi Hillary Rodham Clinton.
   Dar, atat Jacques Vallee cât si astronomul Paul Davies susțin ca nu există o distincție clară intre rapoartele ufo si experiențele religioase ca variații ale fenomenului Fatima . Vallee era convins de legătura puternica intre ocultism si fenomenul OZN .
   Pe aceeași linie oarecum , psihiatrul Rick Strassman a efectuat studii pe voluntari cu DMT adica N-Dimetiltriptamină si a publicat concluziile in 2000 sub titlul ' DMT: molecula spiritului. Pt entuziaști e bine de știut ca glanda Pineală o produce in mod natural si sub administrare controlată a dus la intrări si ieșiri ale sufletului din si in corp, experiențe ale morții si ale nașterii , stări meditative, iar mai mult de jumătate din subiecții testați au descris experiențe in care au interacționat cu ființe nonumane descrise ca fiind " alien space insects" si " reptilian and humanoid" . Interesant, nu? Mai ales ca multe din experiențe erau descrise ca fiind in apropierea morții - ca sentiment - sau fiind râpiri . Aici fac iar o Paralela cu valul de 'dezvaluiri' sub hipnoza expuse pe net de diverși 'tehnicieni' la modă.
     - va urma-
 

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,708
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2620
 • Likes Given: 5422
Re: Portaluri ....invocând Îngerul ...
« Răspuns #6 : 13 Iulie 2017, 16:49:31 »
In capitolul ' Chemând Îngerul în vortex ' sau in vârtejul de vânt , nah, cum vrea fiecare sa traducă cuvântul ' whirlwind' din cartea Zenith 2016:
 " on January 20, 2001, President George W Bush during His first inaugural adresa faced the obelisk known as the Washington Monument and twice referred to an angel that ' rides in the whirlwind and directs this storm' . His reference was credited to Virginia statesman John Page who wrote to Thomas Jefferson after the Declaration of Independence Was signed , saying ' We know the Race is not the swift nor the battle to the strong. Do you not thing an angel rides in the whirlwind and directs this storm?'
   Five weeks after the inaugural , on wednesday, february 28, congressman major R Owens of NY stood before the House of Representatives and prayed to the 'Angel in the Whirlwind '. He asked the spiritual Force to guide the future and fate of the United States. Twenty-eight weeks later ( for a total of 33 weeks from the inaugural - a number invaluable to mysticism and occult fraternities) nineteen Islamic terrorists ( according to the oficial story) attacked the United States, hijacking Four commercial airliners and crashing two of them into the Twin Towers of the WTC in NY City, a third into the Pentagon and a fourth, which had been directed toward Washington DC crashed near Shanksville, Pennsylvania. What happened that day resulted in nearly 3000 immediate deaths, at least two-dozen missing persons and the stage being set for changes to the existing world order...
   Invitation to angels by elected officials combined with passive civilian conformity is key to opening doorways for supernatural agents to engage social governance. This is classic Tenet of demonology.
   Spirits Go where they are invited, whether to possess an individual or to take dominion over a region. One could contend therefore that starting in 2001 the US became so disposed in following and not challenging unprecedented changes to longstanding US policies including the Christian rules for just war, that a powerful force known to the Illuminati as the ' Moriah Conquering Wind' aka ' the Angel in the Whirlwind ' accepted the administration's invitation and enthroned itself in the natuon's capital. Immediately after, it cast its eyes on the ancient home of the Bab-illi, Babylon, where the coveted ' Gate of the Illi ' hâd opened once before. "

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,708
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2620
 • Likes Given: 5422
Re:Modele ....
« Răspuns #7 : 13 Iulie 2017, 18:42:49 »
Cei ce activează in domeniul ocultismului tânjesc sa imite Abilitățile Lui Dumnezeu prin ritualuri magice si cunoaștere esoterica , sustine un punct de vedere cu care sunt doar parțial de acord.
  Portalul divin ce se deschide doar la voința lui Dumnezeu Atotputernicul care este numit vârtej de vânt in Biblia ortodoxa , cartea a patra a regilor
1. În vremea când Domnul a vrut să înalţe pe Ilie în vârtej de vânt la cer Ilie a plecat cu Elisei din Ghilgal.
11. Pe când mergeau ei aşa pe drum şi grăiau, deodată s-a ivit un car şi cai de foc şi, despărţindu-i pe unul de altul, a ridicat pe Ilie în vârtej de vânt la cer
.

Moriah Conquering Wind este cheia deschiderii Abisului de aceea Dumnezeu a interzis comunicarea cu morții si cu demonii ( cei căzuți ) pentru ca invocând acest vârtej de vânt din aceasta parte va rezulta doar deschiderea Iadului . Fizic vorbind, iarăși zic unii ca asta inseamna deschiderea vestitului pod Einstein-Rosen - vezi mai jos lămuriri
https://www.space.com/20881-wormholes.html
ceea ce se traduce simplist prin deschiderea unei găuri de vierme  - ceea ce zic eu nu e chiar un lucru rău dar despre asta ceva mai încolo .
     
  " În vremea aceea era în tot pământul o singură limbă şi un singur grai la toţi.
2.   Purcezând de la răsărit, oamenii au găsit în ţara Senaar un şes şi au descălecat acolo.
3.   Apoi au zis unul către altul: "Haidem să facem cărămizi şi să le ardem cu foc!" Şi au folosit cărămida în loc de piatră, iar smoala în loc de var.
4.   Şi au zis iarăşi: "Haidem să ne facem un oraş şi un turn al cărui vârf să ajungă la cer şi să ne facem faimă înainte de a ne împrăştia pe faţa a tot pământul!"
5.   Atunci S-a pogorât Domnul să vadă cetatea şi turnul pe care-l zideau fiii oamenilor.
6.   Şi a zis Domnul: "Iată, toţi sunt de un neam şi o limbă au şi iată ce s-au apucat să facă şi nu se vor opri de la ceea ce şi-au pus în gând să facă.
7.   Haidem, dar, să Ne pogorâm şi să amestecăm limbile lor, ca să nu se mai înţeleagă unul cu altul".
8.   Şi i-a împrăştiat Domnul de acolo în tot pământul şi au încetat de a mai zidi cetatea şi turnul.
9.   De aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru că acolo a amestecat Domnul limbile a tot pământul şi de acolo i-a împrăştiat Domnul pe toată faţa pământului."
                                -Facerea 11,1-9-

Aici in pasajul de mai sus ar fi codificată prima încercare de deschidere a unei găuri de vierme. Era pe vremea lui Nimrod, unul din giganții Nefilimi , autorul pare-se al planului construcției turnului asociat in mitologie cu Nergal , zeul babilonian al lui Marte . Ceva Clic ? Nu încă?
   Conform mitologiei sumeriene când Nergal zeul lui Marte - interesant de văzut Marte la pas - a fost aruncat din ceruri , el a coborât însoțit de demoni ¿¡
  Atenție totuși ce însemna daimon - demon la origine .
   Nimrod nu numai ca a fost un nefilim , nu numai ca a proiectat turnul Babel către Marte pt prizonierii rebeli ai pamântului dar ca toți uriașii/giganții a fost daimon la origine , zice o parte din lume.
   

Offline xperyens

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,173
 • Gen: Bărbat
 • E greu sa vorbesti despre adevar dar usor sa minti
 • Liked: 764
 • Likes Given: 1742
Am dat si eu de un caz care seamana izbitor de mult cu ceea ce ai descris mai sus. Cazul a fost relatat de o persoana pe care nu o cunosc, am intalnit-o intamplator si eu fiind curios din fire si deschizand subiecte mai ciudate, acea persoana s-a deschis si mi-a povestit ceea ce a vazut el cand era copil impreuna cu parintii lui.

Se facea ca parintii lui l-au luat cu ei la camp deoarece trebuiau sa munceasca pamantul si nu aveau in momentul respectiv cui sa-l lase acasa. Dupa munca, au pornit cu caruta spre sat. Tatal lui dirija calul si statea in fata, iar in spate, suiti pe fanul cules de pe camp statea mama sa cu el in brate. Era senin si cald Soarele fiind inca in putere. Deodata incep nori sa se stranga foarte repede pe cer si incepe un vant puternic. In fata lor se formeaza un fel de fuior din nori si zgomotele produse de vant erau din ce in ce mai puternice. Din acel fuior coboara un personaj imbracat in alb si se opreste in fata lor, ei oprindu-se. In momentul aparitiei acestui personaj misterios, tot vantul si sunetele au incetat. Personajul nu a atins pamantul ci a stat in aer dar destul de aproape de sol. In momentul cand a disparut au disparut si norii si acel vant puternic. Toti cei trei insi au considerat ca l-au vazut pe Iisus. Astea sunt detaliile pe care mi le amintesc de cand mi-a povestit acea patanie personajul in cauza. Din pacate nu pot sa mai iau legatura cu el, momentul intalnirii a fost unul destul de rapid, el fiind o persoana modesta, taximetria fiind ocupatia lui. Nu parea o persoana foarte educata dar parea sa fie credincioasa. Am dorit sa povestesc asta deoarece il cred, l-am observat cand povestea ca inca era afectat oarecum de cele observate. Poate nu este ok sa discuti despre astfel de subiecte cu necunoscuti dar am avut sansa sa cunosc si sa aflu diverse intamplari eu insumi fiind o persoana deschisa care creeaza canale de comunicare cu diversi.

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,708
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2620
 • Likes Given: 5422
Re: Nemuritorii si Babilonul
« Răspuns #9 : 14 Iulie 2017, 04:51:45 »
 Interesantă relatarea ta, @xperyens . Am sa imi spun părerea ceva mai încolo ca sa nu sar etape in a înțelege ideea ce încerc sa o prezint aici.

S-ar putea zice ca Nimrod a descifrat secretul de a deschide portalul ' podului Einstein-Rosen' , o adevarata poarta stelara ce i-ar fi permis sa atingă înălțimile râvnite de Satan: Tronul ceresc al Nordului . Cartea lui Enoch pomenește de 12 asemenea portaluri cerești - cu puncte de destinație clar undeva departe in Spatiu si poate si in Timp , portaluri aranjate câte trei in patru sferturi de cerc , N, S, E si V. Profeția lui Zaharia zice ca Domnul va veni dintr-un vârtej de vânt dinspre S. Enoch ne zice ca primul cvadrant sau sfert de cerc este cel din E pt ca este primul - ce explicație faină  :lol: , al doilea este cel din S pt ca Cel Preaînalt va coborâ acolo
 Ar părea plauzibil ca aceasta coborâre sa fie motivul pt care Domnul zice :
  "    Ridicaţi, căpetenii, porţile voastre şi vă ridicaţi porţile cele veşnice şi va intra Împăratul slavei." in Psalmi 23 cu 7

   Pare-se ca Nimrod a fost modelul pt o întreaga serie de zei adorați sub nume diverse: Osiris, Horus, Hercule, Mitra, Marduk si ceva mai recent Regele Arthur. Am enumerat doar cativa . Ce au in comun toți aceștia?
   In plus , toate legendele si credințele se sfârșesc cu promisiunea întoarcerii zeului in zilele finale ale omenirii imature si începerea unei noi ere. Nici acum vreun Clic intre doi neuroni ?  :roll:

  Babilon a devenit sinonim cu Bestia - nu aia mică, simpatică si cu gheruțe care se numește in popor ' mâță'  :lol: deși circa 20 de secole înainte ca perșii, grecii si romanii sa rescrie miturile primordiale in favoarea lor , străvechea țară a Sumerului a consemnat prin scribii săi cum adevărați ' zei' au coborât din ceruri câteodată in mașini zburătoare , câteodată folosind porți magice asociate cu anumiți munți .
   Aceste vizite s-au soldat cu cunostiinte științifice si magice pt locuitorii regiunii respective, cunostiinte codificate mai târziu sub personalizarea diverșilor zei : Ishtar, Ashtaroth, Baal , etc.
   Nu mai reiau repetarea aceluiași model in mitologia sumeriană a creației precum si in istoria biblica a creației si a căderii lui Lucifer ori a vizitei Observatorilor . Interesant totuși cum circula simbolurile , cum se translateaza intre culturi , uneori invetsându-si sensul . Astfel, simbolul lui Marduk este dragonul aka balaurul care este Satan in Apocalipsa biblica
"   Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el."
Marduk fiind - pt cine nu cunoaște - marele zeu al Babilonului .
   
In Facerea , cap 10 avem scris
"8.Cuş a mai născut de asemenea pe Nimrod; acesta a fost cel dintâi viteaz pe pământ.
9.   El a fost vânător vestit înaintea Domnului Dumnezeu; de aceea se şi zice: "Vânător vestit ca Nimrod înaintea Domnului Dumnezeu
10.   Împărăţia lui, la început, o alcătuia: Babilonul, apoi Ereh, Acad şi Calne din ţinutul Senaar.
11.   Din pământul acela, el trecu în Asur, unde a zidit Ninive, cetatea Rehobot, Calah"

   Cum ajungem aici ? Păi după manipulările genetice ale Fiilor lui Dumnezeu - v. Cărțile lui Enoch , cărți citite de teologii timpurii ai bisericii , Clement Alexandrinul, Origene, Tertulian, Eusebius, Augustin si altii - acei Observatori zburători ce si-au depășit atribuțiile de servici si i-au învățat pe oameni diverse științe si magii , dupa toate acestea Dumnezeu s-a supărat puțin si a distrus totul prin potop mai putin pe Noe si familia lui plus specimene sănătoase din aproape fiecare specie - pt ca de exemplu familia dinozaurilor nema, inorogul a fost pedepsit si el se pare deși exista mărturii nu tocmai credibile ca ultimul unicorn ar fi fost vânat undeva prin secolul 16. In fine, sa revin la apele inițiale  :lol:

   Dupa potop , familia lui Noe s-a răspândit repede si a refăcut societatea umana insa ceva lipsea : vechea cunoaștere , secretele îngerilor ale navigației si localizării tras dimensionale . Si astfel ajungem la Nimrod si ale sale planuri de construcție.
   Interesant consider ca este faptul ca atat babilonienii cat si sumerienii credeau sau știau in existența mai multor ceruri si pamânturi ( planete) . Astfel exista niste incantații din al doilea mileniu ien ce fac referință la 7 ceruri si 7 pamânturi posibile create de 7 generații de zei . Cele 7 ceruri sunt parte a cosmologiei religioase din iudaism si islam insa tradiția sumeriană nu are o origine cunoscuta , se pierde undeva in trecut . Astfel, Inanna- regina cerului trece prin 7 porți pt a cobori in lumea de jos , la fiecare poarta fiind nevoită da lase sau sa renunțe la o putere divina . Interesant ?
   Tot de la sumerieni vine ' credința ' ca munții pot fi legături intre ceruri si pământ .Locul unde au coborât Observatorii ar fi intre muntele Hermon si muntele Lebanon loc care se afla la 33 grade longitudine estica si 33 de grade latitudine nordica dupa meridianul zero al Parisului  :-o
   Cred ca ar fi interesant de aflat echivalentul dupa meridianul Parisului si al altor locuri !
  Vestitele zigurate au fost portaluri in toata regula intre cer si pământ dacă ar fi sa ne luam dupa numele lor.
    Marele zigurat din Ur , ăla de a fost vizitat de armata americană si apoi peste ceva timp a fost distrus - la ordin zic unii - de niste unii , a fost construit având caracteristici similare cu turnul Babel .

In loc de va urma , o întrebare : nu i se pare curios nimănui ca Dumnezeu a zis referitor la oameni ' nimic nu poate sta in calea lor, ce își imaginează aia fac' sau mai după canoane

6.   Şi a zis Domnul: "Iată, toţi sunt de un neam şi o limbă au şi iată ce s-au apucat să facă şi nu se vor opri de la ceea ce şi-au pus în gând să facă."

   Construcțiile din ziua de azi au până la 900 de m înălțime si totuși Dumnezeu nu este impresionat inseamna ca turnul Babel avea si altceva decât înălțime , nu?


L.E. Acum văd ce postare lunga am scris , promit sa nu mai fac  :lol: Parole d'honneur!  :wink:
« Ultima Modificare: 14 Iulie 2017, 04:58:24 de fiulploii »

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,708
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2620
 • Likes Given: 5422
Re: Nemuritorii ...
« Răspuns #10 : 14 Iulie 2017, 13:06:02 »
" 8. Când Cel Preaînalt a împărţit moştenire popoarelor, când a împărţit pe fiii lui Adam, atunci a statornicit hotarele neamurilor după numărul îngerilor lui Dumnezeu;
9.   Iar partea Domnului este poporul lui Iacov, Israel e partea lui de moştenire."
      A cincea carte a lui Moise 32;8-9

Acest pasaj reflecta poate, credința evreilor ca numărul Națiunilor este proporțional cu numărul fiilor lui Dumnezeu deoarece omenirea a fost împărțită la Babel . Sa nu întrebați daca tracii au fost in cele 70 ( sau 72 dupa alți autori ) de națiuni ca nu stiu  :lol:
  Exista ceea ce se cheamă Stela Turnului Babel aflată azi in colecția privată a unui om de afaceri norvegian ce conține pe lângă text si desene , anume schema încăperii sacre a Turnului .


 La începutul secolului 20 arheologul german  :wink: Robert Koldeway 
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Robert_Koldewey
a scos la iveală numeroase urme din perioada neobabiloniana inclusiv locația Turnului din Babilon.
  Înainte de a fi executat Saddam Hussein era hotărât sa reconstruiască Babilonul - mama lui dă jmecher. Ce a urmat se știe, intervenția USA , moartea lui Saddam si trecerea complexului sacru al Babilonului sub protecția UNESCO asta însemnând imposibilitatea modificării zonei in sensul unei potențiale reconstructii. A urmat apoi stăpânirea vremelnică a zonei de către Daesh cu distrugerile cunoscute. Incepe sa capete un anumit contur motivația agitatiei din zona?
   Motivele pt care Saddam Hussein a apucat sa cheltuiască mai mult de 500 milioane de dolari începând cu 1980 sunt găsibile in conexiunea spirituala pe care credea ca o are cu Nabucodonosor sau Nebuchadnezzar in altă varianta. Proiectul a inclus fabricarea a peste 60 milioane de cărămizi inscripționate cu ștampila ' Regelui Nabucodonosor in domnia lui Saddam Hussein' .
  Si a venit răzbelul si au disparut o serie de artefacte din depozitul muzeului din Bagdad .

Offline fiulploii

 • MARE MAESTRU
 • *****
 • Mesaje postate: 3,708
 • Gen: Bărbat
 • Liked: 2620
 • Likes Given: 5422
Re: Portaluri si localizarea lor ...
« Răspuns #11 : 14 Iulie 2017, 15:12:11 »
   Știe cineva ca LHC -ul CERN-ului este a doua încercare a fizicienilor de a crea un portal?
  Prima încercare a fostDesertron in Waxahachie, Texas ce a fost închis dupa ce Congresul a băgat mai mult de 3 miliarde de dolari in infrastructura lui.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Superconducting_Super_Collider
  De circa 3 ori mai mare decât CERN cu o pornire de 20 TeV si posibilitatea măririi energiei până la 40 TEV față de amărâtul de CERN updatat recent la 13 TeV a fost oprit din construcție . Eee? Se pare ca au greșit locația .

  Ce are deosebit locul unde se afla LHC?

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 921
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
 • Liked: 644
 • Likes Given: 3067
Părerea mea despre @Turnul Babel

   Deci, pe pământ la acea vreme nu se vorbea decât o singură limbă. Nu ştiu care era acea limbă, dar indiferent de limba care a fost  ea va fi folosită din nou pe pământ în timpul Statului Global al celor 1000 de ani de pace, creat de Dumezeu şi Guvernat de Iisus prin regentul său David şi va fi vorbită şi în ceruri  ....

 Dumnezeu a dat după potop ordin omului să se împrăştie pe suprafaţa pământului şi să-l repopuleze ; Ham , Sem şi Iafet s-au dus unul spre Asia, unul spre Africa şi ultimul spre Europa.

   În opinia mea singurul scop al acelui turn a fost pentru a-i ţine pe oameni laolaltă. Turnul Babel a fost un zigurat cum sunt foarte multe ruine de ziguraţi pe valea Eufratului şi astăzi, a fost un simbol al rebeliunii omului împotriva lui Dumnezeu. Nimrod a construit oraşul Babel şi  evident şi turnul,  intenţia era aceea de a se crea un imperiu care să fie împotriva lui Dumnezeu. Turnul era un fel de comandament,  o capitală, un loc la care să privească oamenii. Acesta este motivul pentru care a construit el acest turn, avea nevoie de un punct de atracţie pentru acei omeni,nu era vorba  de un punct geografic, ci de unul psihologic, unul care să ofere inspiraţie, unitate. Este asemenea unui imn sau steag, avea nevoie de motivaţie, de ceva care să-i constrângă,  această dorinţă “Să ne facem un nume!” este de fapt rebeliune, sfidarea lui Dumnezeu, era un simbol religios, reflectarea faptului că oamenii se închinau creaturilor şi nu Creatorului.

   “Globalizarea” care o  trăim noi astăzi face ca barierele acestea impuse de amestecul limbilor de la Turnul Babel  să  începă să cadă tot mai mult. De multe  ori s-a menţionat pe Rufon încercările naturii umane păcătoase de a reconstrui acest imperiu al răzvrătirii cu o singură capitală şi cu o singură limbă.

    La Turnul Babel, Dumnezeu a transmis că nu aceasta este calea de a ajunge la El, dacă alăturăm acestui eveniment pe cel al Sărbătorii Cincizecimii vedem că acela a fost un moment opozabil, în care oameni din diferite naţiuni, prezenţi în acel loc, înţelegeau ceea ce spunea ucenicii lui Iisus în toate limbile pământului iar ceia ce ei comunicau nu era altceva decât Evanghelia, care  este pentru toată lumea şi acolo este menţionată ,,Calea,, .

  Începând de la dărâmarea Babilonului, Dumnezeu nu judecă doar pe oameni, judecă şi naţiunile , peste toate civilizaţiile care nu au avut ca pilon central pe Dumnezeu , ,, latră câinii pustiei,, , aşa a judecat Babilonul,  aşa a judecat Egiptul, aşa a judecat Grecia şi Roma antică, aşa va judeca şi pe americani şi pe europeni si pe toţi cei peste care domneşte natura păcătoasă şi bineînţeles şi pe noi românii!


 Pe sistemul ,, Cine a zis ?,, iată o părere avizată&calificată, implicită şi explicită, vis a vis de una din încercările continue a recreerii Imperiului Babilonian :

    ,, - ... Iluminismul şi Renaşterea nu au reprezentat decât o injecţie de păgânism antic pentru a altera parcursul unei lumi crestine!!,,

                                    .... mai vechea noastră cunoştinţă – Ioan Petru Culianu !!
 
« Ultima Modificare: 16 Iulie 2017, 22:52:33 de SLEAH19 »
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Offline xperyens

 • Veteran
 • *****
 • Mesaje postate: 1,173
 • Gen: Bărbat
 • E greu sa vorbesti despre adevar dar usor sa minti
 • Liked: 764
 • Likes Given: 1742
Eu am o intrebare pentru @SLEAH19
Aceasta trecere "brusca" de la paganism la crestinism in tara noastra, cum s-a petrecut si cat a durat? De asemenea majoritatea sarbatorilor noastre au corespondent vechi... suntem crestini sau pagani?

Offline SLEAH19

 • Senior
 • ****
 • Mesaje postate: 921
 • Gen: Bărbat
 • cine n-are sabie, să vândă haina şi să-şi cumpere
 • Liked: 644
 • Likes Given: 3067
Eu am o intrebare pentru @SLEAH19
Aceasta trecere "brusca" de la paganism la crestinism in tara noastra, cum s-a petrecut si cat a durat? De asemenea majoritatea sarbatorilor noastre au corespondent vechi... suntem crestini sau pagani?

     Orice cuvânt adaogi la Cuvântul lui Dumnezeu generează o nouă religie, nu s-a făcut nici o trecere ,,bruscă,, de la păgânism la creştinism  în ţara noastră, Cuvântul a fost adus pe meleagurile noastre  într-adevăr ,,la prima mână,, de Apostolul Andrei, primul chemat de Iisus şi frate a lui Petru dar nu suntem o naţiune născută din nou decât într-o mică măsură, elementele păgâne, sărbători, ritualuri etc  şi  ,,evanghelia după babe,, s-au strecurat foarte aproape de ,,Cruce,, .

 Dar de fapt nu contează cine aduce vestea ( Cuvântul),  ...dacă un curier îţi aduce vestea că ai moştenit o avere, nu înseamnă că acel curier ţi-a dăruit-o!

  Petru şi Ioan mergeau la Templu şi un cerşetor olog le-a cerut îndurare :

-   Argint şi aur n- am, a spus Petru, dar în numele Lui Iisus , ridică-te şi umblă!

Astăzi Biserica nu mai poate spune ...,, argint şi aur n-am, , dar nici ...,, ridică-te şi umblă ! ,, , nu mai poate spune!

   Uită-te bine în Biblie, Dumnezeu a lăsat fiecărei naţiuni pe care a pedepsit-o într-un fel sau altul, sute de ani la dispoziţie pentru ca ea  să se întoarcă la EL, prin creaţie toţi sunt urmaşi ai lui Dumnezeu dar Fii ai lui Dumnezeu devin doar cei care urmează ,, Calea,, ,  nici românii nu fac excepţie, suntem creştini doar cu numele, Dumnezeu nu ne vrea mai religioşi, ne vrea doar mai vii în trăire faţă de El cu tot ce decurge din asta!

Este un Univers a Lui Dumnezeu şi trebuie să ne supunem regulilor Sale, poate într-o zi El ne va explica de ce a făcut astfel lucrurile!
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Forum RUFOn

Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...

 

Declinare responsabilitate
Părerile exprimate pe acest forum aparțin utilizatorilor acestora și nu pot fi considerate ca fiind informații oficiale sau promovate de acest site/forum.
În conformitate cu prevederile politicii de confidențialitate acceptate la înregistrare, fiecare utilizator este răspunzător de informațiile publicate pe acest site și nu sunt asumate de administratori sau proprietarul acestui forum.
Mai multe despre politicile de confidențialitate, aici...