Punctele de Atracţie Psihologică menţionate a fi contemporane cu noi sunt toate create de om, ai strecurat Ierusalimul dar şi acesta nu are de-a face cu voinţa Creatorului.
Deschid o ,,paranteză,, şi apoi mă voi întoarce la Ierusalim.
- OMUL a făcut întodeauna ce a dorit de la Creaţie până astăzi şi Dumnezeu cu îndelungă răbdare părintească a tot reparat în urma OMULUI şi si-a făcut strategia de salvare în funcţie de stadiul în care a ajuns OMUL.
Se spune că după ce Adam a fost alungat din Eden a încercat pret de trei sute de ani să revină dar nu a putut pentru că ... ,, nimic întinat nu poate să atingă Slava Lui Dumnezeu fără să moară instantaneu !,, ... după decădere omul trebuie să urmeze procedura de Îndumnezeire pentru a avea din nou acces la măreţia cerească. Bag samă că această slavă este ceva teribil pentru că cele câteva persoane menţionate că au avut prilejul preţ de câteva secunde să intre în contact sau să zărescă Slava Lui Dumnezeu sau schimbat radical şi instantaneu şi s-au înspăimântat de propriul EU.
Adam umblând pe la porţile Edenului, l-ar fi întlânit pe Satan şi i-ar fi zis:
- Bă ce dracu ai avut cu mine de mai pervertit!
- Păi Dumnezeu a spus că la craet pe OM să fie mai presus de noi îngerii şi eu nu am putut prmite acest lucru!
OMUL nostru a luat-o apoi pe un drum care îl depărta tot mai mult de divinitate, la început a fost divinitatea OMULUI, apoi păgânismul a cuprins lumea , pentru cei care tot o ard cu teoria că a venit creştinismul să se inspire din păgînism, iar Creatorul a pus la punct un plan cu bătaie lungă pentru recuperarea OMULUI dar planul a suferit modificări de formă şi de timp pentru că aşa a dorit OMUL iar Dumnezeu a ţinut cont de dorinţele OMULUI.
După lungi perioade de tăcere în care îi lăsa OMULUI iniţiativa, Dumnezeu îşi alegea un singur om prin care jalona o etapă din drumul lumii spre mântuirea prin Iisus.
Aşa a fost când l-a ales pe Noe, apoi după sute de ani de tăcere şi aşteptare i-a spus lui Avraam:
- Ieşi din casa ta, din ţara ta , din neamul tău şi vino în locul unde o să te fac tatăl popoarelor, prin tine şi prin poporul născut din tine va veni în lume Cel ca va mântui lumea!
Dar OMUL din Avraam a spus :
- Doamne îngăduie să iau cu mine pe tatăl meu, pe nepotul meu şi să-mi iau şi vinul!
Deci OMUL nu poate să plece la chemarea Creatorului ,,cu clipa,, , el doreşte să-şi ia şi trecutul şi viitorul şi prezentul !
Dumnezeu îi spune lui Aavraam că îi va dărui un fiu, şi sătul să tot aştepte semnul lui Dumnezeu, Avraam şi Sara, soţia lui, au hotărît că acel copil poate fi făcut de Avraam cu slujnica egipteancă a Sarei şi aşa OMUL Avraam a dat naştere lui Ismael care ar fi avut drept de prim născut şi din linia căruia s-au născut popoarele arabe de astăzi, Dumnezeu a spus din capul locului .. – seminţia lui Ismael, fiu al neascultării lui Avraam va si mereu pusă pe război cu poporul lui, vor fi aprigi la mânie şi se vor zbate precum un catâr între spini până la sfârşitul zilelor!
La ora hotărâtă de Creator a venit şi Isac .
Pe sistemul Dumnezeu + un OM formează o majoritate au fost aleşi fiecare la timpul lor Iacov , Iosif, Moise, Iosua, Samuel, David, Ilie, Iov şi mulţi alţii până la Iisus Dumnezeul Întrupat.
Revenind la OMUL care influenţează planul lui Dumnezeu, Moise şi poporul au insistat pe muntele Sinai să le fie date legi :
- Eu vreau să vă dau iubire copii mei dar dacă OMUL vrea legi, luaţi legi, luaţi 10 legi uitaţi-vă în ele să vedeţi ce urâţi sunteţi şi pentru că vin de la voi , împlinirea legilor nu vor aduce mântuire , veţi fi mântuiţi prin jertfă din dragoste !
Închid acum paranteza fiulploii, mulţumind celor care au avut răbdare cu incoerenţa ei şi mă întorc la Ierusalim.
Singura construcţie dictată de Dumnezeu pe pământ a fost Cortul Întâlnirii unde era păstrat Chivotul Legământului dintre Dumnezeu şi OM , era locul unde OMUL din seminţia hotărâtă de Dumnezeu (Levită), putea să intre de două ori pe an fără să moară instantaneu la atingerea cu Slava Divină ( cum spuneam, nici un păcătos nu poate atinge Slava lui Dumnezeu fără să moară, cei care au făcut-o au murit instantaneu , sunt exemple în Biblie)
Regele David, OMUL care a devenit un fel de etalon între oameni şi regi, fiind numit de Dumnezeu ,,om după inima mea,, ( dar care a avut şi el păcatele lui) a fost un mare credincios şi a făcut toate în viaţă toate ca pentru Dumnezeu după ce a terminat războaiele şi a asigurat liniştea regatului lui Israel a hotărît să aleagă capitala regatului la Ierusalim şi a venit cu ideia că atăt timp cât poporul s-a instalat în Ţara Promisă şi Chivotul nu mai trebuie purtat pe umeri în pustii el doreşte să construiască un templu măreţ care să fie ca o casă pentru Domnul Slavei
- Nu mulţumesc, a spus Dumnezeu, tu crezi că Eu, pe care nu mă pot cuprinde cerurile şi pământul ( app de al cui e matrixul) pot locui într-o casă constrută de tine OMULE ?
- Vreau , a insistat OMUL David!
- Vâd că nu vă pot opri, dar nu tu David vei construi Templul pentru că ai mâinile pline de sânge, fă tu proiectul pregăteşte resursele iar Templul va fi construit de fiul tău!
Şi aşa a fost, Templul a fost construit de fiul lui David , regele Solomon.
Dar pentru că am pomenit de Solomon, mă voi folosi de el, fiulploii să lămuresc o chestie!
Eu am spus că Dumnezeu nu ne vrea mai religioşi ci mai trăitori în spiritul Lui.
Tu spui că Dumnezeu nu ne vrea proşti, eu îţi aduc aminte că EL nu ne poate obliga să nu fim proşti, EL lasă prostia la alegrea OMULUI .
Ex:Regele Solomon a avut şansa să stea la taclale cu Dumnezeu :
- Cere-mi orice , i-a spus Dumnezeu lui Solomon.
- Dă-mi înţelepciune să-mi conduc regatul, a spus Solomon.
Regatul Israel condus 40 de ani de Solomon a fost unul dintre cele mai strălucitoare de pe pământ, a fost pace şi prosperitate, s-au constrit cele mai măreţe templuri şi palate, Israel nu avea duşmani, avea tratate de pace cu toţi vecinii şi tot aurul cunoscut din lume la acea dată era în visteria regatului lui Solomon.
Dar OMUL Solomon nu era după imina lui Dumnezeu, el a ajuns la o mie de neveste din toate neamurile care l-au influenţat cu, credinţele lor păgâne, îşi pierdea timpul cu distracţii şi frumuseţi trecătoare iar poporul era într-o decădere liberă şi idolatrie de import astfel că imediat la moartea lui Solomon regatul s-a divizat si au urmat zeci de ani de război civil care a culminat cu plecarea în robia Babiloniană.
Fandare logică: - Ce ar fi trebuit să-i ceară OMUL Solomon lui Dumnezeu?
O să-mi îngădui fiulploii să antamez problemele ridicate de titlul topicului tot prin această cheie, a Bibliei şi cum am mai pomenit orice civilizaţie ridicată împotiva Creatorului a fost făcută praf până acum.
Tu pomenesti că în vârful Turnului Babel ar fi fost nişte chestii de eludare a matrixului, ...surse credibile consemnează că în vârful turnului era un altar unde erau jertfiţi copii, zeilor păgâni.
Lumea cade admirativ în mistica puterii zeilor păgâni de tot felul dar ei nu şi-au dovedit niciodată forţa de a se opune lui Dumnezeu cel viu.
Hai să umblu la exemple:
Avem chiar pe rufon atingere la subiectul - zeul Baal - ...pe când în Israel era rege Ahab poporul cunoştea o decădere teribilă, regele Ahab era căsătorit cu regina Izabela care nu era israeliancă şi mai presus era preoteasă al lui Baal, treptat tot poporul căzuse în idolatria pentru acest Zeu.
Atunci trăia în pustie Proorocul Ilie şi acesta s-a dus la regele Ahab şi ia cerut o confruntare cu acest zeu prin care să arate poporului că este pe un drum greşit.
Ahab a adunat nu mai puţin de ....450 de prooroci evrei !! ( mincinoşi evident) ai lui Baal care au invocat şi au dansat 12 ore la altarul lui Baal şi Baal ..nimic, mort.
Ilie a rostit o scurtă rugăciune şi Dumnezeu a timis foc din cer şi altarul a luat foc, în acea zi murind şi toţi cei 450 de lăbari mincinoşi.
Cu o zi înainte dacă ai fi discutat cu aceşti prooroci, te-ar fi umplut de exemple cu ,,dispozitive,, şi minuni săvârşite de zeul lor.
Alt exemplu – Civilizaţia Egiptului
De câte ori nu cădem pe spate la nivelul unde a ajuns civilizaţia Egiptului şi la puterea zeilor săi .
Omul antic şi-a creat atâţia zei câţi i-au trebuit să-şi depăşească toate fobiile!
Evreii erau de 450 de ani în Egipt şi deveniseră robi, Marea Civilizaţie a Egiptului reprezenta la acea dată de fapt lumea OMULUI decăzut şi răzvrătit, copii lui Dumnezeu erau robi şi păcătoşi ai acestei lumi atunci când Dumnezeu a hotărât săi scoată pe cei care cred în El şi să-i ducă în Ţara Promisă aşa cum la sfărşit îi v-a scoate din Lumea Păcatului pe ai Săi şi-i va duce în Ceruri!
Dar Egiptul nu dorea să scape nici un suflet. Dumnezeu cu răbdare a lovit încet şi pe rând toate zeităţile Egiptului cu cele 10 plăgi dar după fiecare plagă întreba pe conducătorul acelei lumi Egiptene :
- Pot să mi-i iau pe ai Mei?
Chiar şi în ceea ce îi priveşte pe Egipteni, Dumnezeu nu a folosit forţa Lui împotriva lor ci împotriva zeităţilor lor, pentru a-i ajuta şi pe ei să ajungă la adevărata credinţă.
Povestea o ştiţi , se negocia după fiecare plagă, dar vreau să fac o mică analogie la fiecare urgie!
Plaga 1
Am să lovesc apele rîului cu toiagul din mîna mea, şi ele se vor preface în sînge.
Prin această urgie era atacat zeul fertilităţii şi prosperităţii. Nilul era de fapt viaţa Egiptului. Aceasta era zona ceea mai bogată şi fertilă. În ea îşi puneau Egiptenii toată nădejdea.
Plaga 2
Lasă pe poporul Meu să plece Dacă nu vrei să-l laşi să plece, am să aduc broaşte pe toată întinderea ţării tale. Rîul va mişuna de broaşte; ele se vor sui, şi vor intra în casa ta, în odaia ta de dormit şi în patul tău, în casa slujitorilor tăi şi în casele poporului tău, în cuptoarele
Broasca nu era, în cazul Egiptului, doar o vieţuitoare nevinovată. Pentru Egipteni ea reprezenta pe Heka zeiţa cu cap de broască. Ea era patroana moaşelor, o zeiţă a renaşterii una dintre cele mai importante. Deci, este clar în ce direcţie este îndreptat atacul prin această urgie.
Plaga 3
Intinde-ţi toiagul, şi loveşte ţărîna pămîntului, şi se va preface în păduchi, în toată ţara Egiptului.``
Acum să vorbim puţin despre semnificaţia păduchilor.Aceasta era o plagă foarte incomodă pentru ei. Egiptenii erau un popor foarte curat. Pentru ei păduchii erau o mare urâciune, aşa cum este pentru cei mai mulţi dintre oameni. În ceea ce priveşte semnificaţia spirituală, urgia aceasta era îndreptată împotriva zeului Gheb, zeul pământului. Păduchii au apărut de pe suprafaţa pământului şi au ajuns peste tot.
Plaga 4,
...am să trimet muşte cîneşti împotriva ta, împotriva slujitorilor tăi, împotriva poporului tău şi împotriva caselor tale; casele Egiptenilor vor fi pline de muşte, şi pămîntul va fi acoperit de ele.
Muştele acestea erau de fapt o specie de cărăbuşi. Aceştia erau şi ei consideraţi ca reprezentanţi ai zeului vieţii veşnice. În mormintele egiptene s-au găsit nenumărate forme de aur ale acestor cărăbuşi ceea ce demonstrează importanţa de care se bucurau. Dar Dumnezeu îi trimite într-un asemenea număr încât egiptenii se satură de ei.
Plaga 5
... mîna Domnului va fi peste turmele tale de pe cîmp; peste cai, peste măgari, peste cămile, peste boi şi peste oi; şi anume va fi o ciumă foarte mare.Chiar de a doua zi toate turmele Egiptenilor au perit.
Prin moartea vitelor, zeul reprezentat de boul Apis primea o mare lovitură!
Plaga 6
...cu cenuşă din cuptor. Ea se va preface într'o ţărînă, care va acoperi toată ţara Egiptului; şi va da naştere, pe oameni şi pe dobitoace, la nişte bube pricinuite de nişte beşici ferbinţi.
Acum toate zeităţile primesc o provocare.
La egipteni ca preoţii care oficiau în diferite temple trebuiau să fie curaţi şi fără orice pată. În momentul în care apar aceste bube fierbinţi ei nu mai pot oficia nici o slujbă în templele lor.
În felul acesta toate zeităţile Egiptului erau provocate de Dumnezeu la replică. Bineînţeles că nu aveau cum să dea o replică pentru că nu era şi nu este decât un singur Dumnezeu.
Plaga 7
Dumnezeu îi spune lui Faraon. Puteam să distrug Egiptul imediat, dacă aş fi vrut să o fac, nimic nu mi-ar fi putut sta în cale. Dacă Mi-aş fi întins mîna, şi te-aş fi lovit cu ciumă, pe tine şi pe poporul tău, ai fi pierit de pe pămînt. Dar te-am lăsat să rămîi în picioare, ca să vezi puterea Mea Să vedeţi că am puterea să pedepsesc, dar am puterea să şi izbăvesc.
Mîine, la ceasul acesta, voi face să bată o piatră aşa de mare, cum n-a mai fost în Egipt, din ziua întemeierii lui şi pînă azi, fiindcă, de data aceasta, am să trimet toate urgiile Mele împotriva inimii tale, împotriva slujitorilor tăi şi împotriva poporului tău, ca să ştii că nimeni nu este ca Mine pe tot pămîntul.
A bătut piatra, şi focul se amesteca cu piatra; piatra era aşa de mare încît nu mai bătuse piatră ca aceea în toată ţara Egiptului de cînd este el locuit de oameni.
Plaga 8
Ea este urgia lăcustelor. O ploaie de lăcuste se abate asupra Egiptului consumând toată verdeaţa.
Au acoperit toată faţa pămîntului, de nu se mai vedea pămîntul; au mîncat toată iarba depe pămînt şi tot rodul pomilor, tot ce lăsase piatra; şi n'a rămas nimic verde în copaci, nici în iarba de pe cîmp, în toată ţara Egiptului.
Plaga 9
.... va fi întunerec peste ţara Egiptului, aşa de întunerec de să se poată pipăi.
...nici nu se vedeau unii pe alţii, şi nimeni nu s-a sculat din locul lui timp de trei zile.
Însemnata zeitate a Egiptului, zeul Ra, zeul soare, era acum în dificultate.
Dumnezeu era cel ce a creat soarele şi lumina lui !
Plaga 10
Pe la miezul nopţii, voi trece prin Egipt; şi toţi întîii născuţi din ţara Egiptului vor muri, dela întîiul născut al lui Faraon, care şade pe scaunul lui de domnie, pînă la întîiul-născut al roabei care stă la rîşniţă, şi pînă la toţi întîii-născuţi ai dobitoacelor. În toată ţara Egiptului vor fi ţipete mari, aşa cum n-au fost şi nu vor mai fi.
În ceea ce priveşte această ultimă urgie, semnificaţia este una aparte.
Întâii născuţi, atât ai oamenilor cât şi ai animalelor, aparţineau zeilor Egiptului.
Dumnezeu va arăta aici diferenţa dintre copii lui Israel şi cei ai Egiptului. Nu este vorba despre o diferenţă dintre neamuri şi evrei ci este vorba despre o diferenţă făcută de sângele mielului ( sângele lui Iisus). Aşa cum o să vedem Dumnezeu a oferit un mijloc de protecţie pentru fiecare familie.
Credinţa însă va fi aceea care va face diferenţa.
Dar să mai privim puţin la ce înseamnă primul născut.
Spre deosebire de celelalte urgii, aceasta nu a fost un generală. Nu au suferit toţi oamenii la fel. Acesta a fost un act selectiv al Domnului. De această dată a fost vorba de întâii născuţi atât ai animalelor cât şi ai oamenilor. Întâii născuţi erau cei care adunau întreaga atenţie a familiei. Ei erau moştenitorii averii familiei. La moartea capului familiei, întâiul născut devenea capul ei. Într-un fel, ei erau speranţa de viitor a familiei. Lucrul acesta este foarte bine să-l reţinem, pentru că el are o semnificaţie deosebită în cadrul acestei plăgi. Să nu uităm că aceste urgii erau îndreptate împotriva zeilor Egiptului. Ori, întâi născuţi ai Egiptului erau dedicaţi zeităţilor Egiptului. Viitorul Egiptului, cu alte cuvinte, era închinat zeităţilor Egiptului. Însă Domnul vine să arate egiptenilor şi lui Faraon că nimeni nu poate fi stăpânul viitorului cu excepţia lui Dumnezeu. Din această cauză, Domnul îi anunţă că va veni îngerul morţii peste toţii întâi născuţii din Egipt.
Numai că Dumnezeu nu lansează doar o ameninţare. Împreună cu avertizarea anunţă şi izbăvirea din acesta urgie.
Să ia din sîngele lui, şi să ungă amîndoi stîlpii uşii şi pragul de sus al caselor ( prefigurarea crucii pe care a fost nrăstignit Iisus)
Sîngele pus ca semn la uşă, vă va sluji ca semn pe casele unde veţi fi. Eu voi vedea sîngele, şi voi trece pe lîngă voi, aşa că nu vă va nimici nici o urgie, atunci cînd voi lovi ţara Egiptului.
Poveste:
Se povesteşte despre prietenia a două familii una de evrei şi una de egipteni. Ei erau în foarte bune relaţii şi copii lor foarte buni prieteni, mai cu seamă două fetiţe care erau de aceeaşi vârstă. În povestire se spune despre familia de evrei că încercau foarte mult să copieze familia egipteană. Urau condiţia lor de robi într-o ţară străină şi voiau să trăiască asemenea stăpânilor lor. Chiar şi pe timpul urgiilor ei nu au vrut să accepte că Dumnezeu era în mijlocul acelor evenimente.
Acum când era această pregătire generală, când era mare forfotă , familia aceasta nici nu voia să audă. Însă cele două fetiţe povesteau împreună despre zvonurile auzite. Au povestit despre miel, despre sângele care trebuia pus la uşi, despre îngerul morţii. Au observat, de asemenea că familiile lor nu făceau nici o pregătire. Fetiţa egipteană a povestit părinţilor ei ce a discutat cu prietena ei. Chiar şi ei văzuseră ce făcuse Dumnezeu în ultima vreme, aşa că au făcut după cum ceruse Dumnezeu.
Familia de evrei însă a refuzat cu încăpăţânare să asculte de Dumnezeu. Ei nu voiau să se identifice cu fraţii lor.
În cele din urmă a venit îngerul morţii.
Semnul lui nu era naţionalitatea, nu era condiţia socială, nu era limba vorbită, era sângele, era credinţa.
Familia egipteană a fost scutită, pentru că crezuse. În familia evreilor era jale.
În general Dumnezeu se foloseşte şi de oameni şi de imperii pentru mersul planului său, imperiile Grec, Macedonian, Roman au creat cadrul teritorial şi culturalizarea popoarelor care trebuiau să primească Evanghelia, dar la nivel de dăinuire toate sunt praf , Babylonul a picat într-o singură noapte, Alexandru Macedon pe care lumea nu putea să-l mai încapă a murit într-o singură noapte , si imperiul lui a picat într-o singură noapte... poate că şi UE v-a fi folosită pentru vreo împlinire pe care nici nu o bănuie...
Îmi cer scuze pentru că nu am avut timp să scriu o postare mai scurtă!