Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Romania - Suport topografic pentru documentare

Creat de Godak, 21 Octombrie 2016, 21:16:26

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Godak

"Harta este oglinda terenului", fara a fi insa terenul propriu-zis. Doresc sa ajut membrii Rufon cu doua link-uri esentiale:

https://portal.geomil.ro/arcgis/home/
Portal DTM, gasiti un buchet bogat de harti militare si imagistica aero/satelitara.
http://mapire.eu/en/

Harti istorice superbe si exacte, in special hasburgice, dar care cuprind si teritoriul (viitoarei) Romanii... Un tezaur nu numai topografic, dar si toponimic.

Nu pot fi descarcate, ci doar vizionate on-line si eventual salvat cate un print-screen.

Nota: Nu intrati ca bizonii toti odata. De-a lungul timpului, unele institutii au lasat "la liber" anumite informatii; apoi le-au retras deoarece boulenii s-au ingramadit toti odata, batand la ochi. Este de notorietate cazul off-roaderilor (aveti si voi pe aici pe unul) care au stricat treaba cu mozaicul 25K DTM (caruia un binevoitor ii lasase parola descoperita). Asadar, pe rand, ca nu fuge... No offence!



Primul link nu functioneaza,iar al doilea cere user si pass.   Multumim pentru ajutor. Mesaj neaprobat!  alx
LE    Am corectat link-urile,ca sa fie functionale. Am rugamintea ca inainte de a posta link-uri,sa verifici functionalitatea lor.
     Iar EXPRIMAREA lasa mult de dorit...data viitoare,se va lasa chiar cu niste penalitati...

Godak

#1
Sanatate!

Alte doua link-uri esentiale pentru suport topo:

http://www.geo-spatial.org/index.php?s=download&c=dow_harti  un multistrat cu de toate: de la Harti austriece (1910), la Planurile directoare de tragere (1:20K), la Harta geologica a Romaniei (1:200K), la hartile militare sovietice (1:100K si 1:50K)
www.charta1864.ro/charta.html- Harta Romaniei meridionale 1864 (Szatmary) facuta cu ajutorul topografilor austrieci. O resursa de informatii istorice nepretuita.

Am modificat,acum functioneaza! alx