Sectiune pentru limba româna > Administratie

Un viitor mai bun pentru Rufon? Se poate!

(1/3) > >>

Godak:
Desi sunt nou pe aici intentionez sa pun in discutie niste probleme de principiu. Sper din tot sufletul ca intentia sa fie inteleasa in spiritul ei si problemele ridicate sa fie analizate per se de cine crede de cuviinta.

Problema I.

Initial, forumul Rufon a facut eforturi (si intr-o oarecare masura a si reusit) sa devina un nume si o referinta in aria tematicii abordate. Una dintre cele mai mari napaste ale acestui domeniu sunt perpetuarea la infinit a unor hoax-uri care decredibilizeaza atat orice cercetare serioasa, dar si predispune la mistouri ieftine din partea outsiderilor. De ceva timp (nu neaparat scurt), volumul si frecventa acestor hoax-uri pe Forum a crescut semnificativ. Data fiind rapiditatea de circulatie a informatiei in mediul virtual poate fi un fenomen explicabil pana la un punct. De la acel punct incolo, se pune problema de toleranta la hoax. Aceasta tendinta poate fi asimilata cu un fel de clickbeit de alt nivel: aduce public. Dar scade vertiginos prestigiul general al grupului! 

Problema este urmatoarea. Oricate Echipe Zero, Pi, Epsilon, Sierra Foxtrot s-ar organiza, daca membrii lor vor fi asimilati cu toleranta la hoax si poate mai grav, incurajarea perpetuarii, insasi scopul primar al acestui Forum este dinamitat (acela de a deveni o referinta in domeniu). Insa acest pericol nu este nimic in comparatie cu un posibil scenariu insiduos in care liderii (formali si/sau informali) ai Rufon nu vor fi prezentati ca toleranti, ci incapabili sa discearna elementele/ informatiile reale de hoax-urile ordinare. Si asta ar fi probabil un dezastru de imagine si end of the game.

Parerea mea este ca la nivelul superior al organizatiei ar trebui purtate niste discutii foarte serioase pentru a analiza aceasta problema reala si a concepe strategia de urmat. Politica strutului nu foloseste nimanui si realitatea produce consecinte chiar daca este temporar ignorata.

romulus:

--- Quote ---Politica strutului nu foloseste nimanui si realitatea produce consecinte chiar daca este temporar ignorata.

--- End quote ---
Induiosatoare grija pentru viitorul RUFOn ului ! Fiti linistit domnule Godak: va  asigur ca pe aici nu sunt struti.
Si daca vor fi fiind si eu nu stiu - aceia, sigur nu fac politica !
Am zis .

Godak:

--- Quote ---b. realist vorbind, aceleași acțiuni... active presupun o groază de condiții prealabile greu de îndeplinit în grupuri mai mari de 3-4, chiar dacă nimic nu-i imposibil teroretic; practic însă unii-s prea săraci, alții - prea ocupați, cîțiva - prea bătrîni, iar restul - prea departe de România ca să intervieveze-escaladeze-sape-dezgroape etc. potcoave de ozeneuri verzi sau nu.
--- End quote ---

Asta cu ”prea ocupați” și ”prea bătrâni” pare deja o marotă. Cum se face că acei ”prea ocupați” și ”prea bătrâni” găsesc în schimb timp de discutologii interminabile, fără sens și fără nici un folos (colectiv sau personal) pe Forum?
”Prea săraci” - Colega @Xanadron, de-asta s-au și propus deplasări în grup, scăzând la o mașină prețul de patru ori. Cât despre întâlniri, să citez cenaclul unui membru Rufon care nu mai apare demult pe aici? Cenaclu care se întâlnea în separeul unei cafenele de pe Moșilor, plătindu-se doar consumația (o cafea, un suc, un fursec)? Or poate costa biții pentru o revistă on-line PDF?
În ziua de azi, faci vblog și emisiune Youtube cu un smartphone. Poate nu sunt nici de-astea în dotarea membrilor?
Suntem campioni la scuze, nu doar membrii Forumului, ci românii în general. 


--- Quote ---Nimeni nu cred să vrea să-mpiedice pe cineva mai pro-activ să și facă ceva practic - mai ales că nici n-ar putea
--- End quote ---

Din contră, eu zic c-ar putea (și chiar foarte ușor), poate, și chiar se practică. Cheia de boltă este sădirea neîncrederii programatice, cultivarea ei până la paroxism în bula-țintă și exploatarea ei insiduoasă (ca să folosesc și un termen grifonian). Se merge pe două direcții: prima, afirmarea repetată a imposibilității de a face ceva (în ciuda evidențelor contrare) și 2. dezbinarea interumană prin inducerea suspiciunii reciproce. La 2 se pune accentul pe virtualizare - neînțelegeri care s-ar rezolva într-un ceas stând la un colț de masă sunt lăsate la dospit și alimentate prin postări în doi peri, totul culminând în conflicte lipsite adesea de temei.

Care-i miza? Părerea mea - păstrarea unui status-quo în contextul noii utilizări a iraționalului ca armă în războiul psihologic. Șmecheria nu este fenomenul OZN sau misterele sau enigmele (astea sunt ele însele praf în ochi), ci cum pot fi ele folosite ca vector de propagandă și acțiuni psihologice derivate într-un bazin social. (Aici se poate vorbi pe date concrete și-ți stau oricând la dispoziție). Exemplu - știi cât costă să pui pe picioare o Agenție de presă globală? Enorm. Știi cât costă s-o transformi într-o sursă lipsită de încredere, demonizând-o prin peiorativul MSM prin intermediul ”prietenilor de drum” și a ”idioților utili”? Infinit mai puțin. Exact așa funcționează războiul informațional asimetric.

De ce să se formeze pe Forumul Rufon (sau plecând de la el, în sensul de bază) o echipă care să strice jocurile unor actori de pe piață, care au deja cărțile și rolurile împărțite? De ce să se pună în discuție valabilitatea unor ”paiațe” care se prezintă ca ”cercetători OZN” sau ”esoteriști” sau ... la TV și în mass-media, dar al căror rol este mai degrabă de agenți de influență? Nu mai bine îi ”tocăm” mărunt pe cei 5-10 membrii capabili ai acestui Forum, introducându-i în false probleme, alimentând discuții sterile și conflicte fără sens? Exemplu concret - o ilustră asociație ozenistică din România produce un și mai ilustru specialist în analiză foto-video. Doar că acel specialist se ocupă prioritar cu monitorizarea întrunirilor, inclusiv cu înregistrarea lor audio-video (se mai ocupă și cu altele, dar să nu intrăm în astfel de amănunte). Pe Rufon sunt câțiva bunicei în analiză foto-video, câțiva care încurajați și susținuți ar deveni rapid și mai buni; oricum mai buni decât personajul în discuție. Dar în această situație, acești câțiva ar strica niște jocuri babanoase (și bănoase). 
 
Pe scurt - miza sunt 5-10 persoane care trebuie cu orice preț împiedicate să-și unească eforturile și al căror timp și resurse intelectuale trebuie păpate fără încetare. Restul membrilor sunt fix de umplutură, indiferent cât de political incorrect sună asta. Dovada - go to statistics, @Xanadron. La cât timp ai ars pe aici, deveneai Balzac, coane...

Se practică conștient această direcție? Părerea mea - nu. Genul ăsta de abordare s-a dezvoltat și consolidat în timp; s-a mizat pe firea umană și limitările ei; posibil ca acțiunea să fi fost  încurajată din exterior punctual pe sistemul macazului - punct de pivot în care o direcție se schimbă pe nesimțite. La asta se adaugă Fenomenul Kapo  și Sindromul Stockholm.     

mr:
Si daca nu-i asa cum zici dumitale, domnule Grifon, ce te faci? De ce s-ar obosi unii, care si-au pierdut ceva vreme sa mai scrie pe aici - printre care ma numar si eu,  sa explice, unele, altele, legate de acest forum, cand unii ca dumitale isi varsa basculanta de frustrari si atacuri la persoana, cica dezinteresate, taman aici. Sau consideri ca nu vede nimeni asta si-i dai inainte cu ofensiva, ca doar asa se sparge o gasca, nu? :)

Ar fi bine sa termini matale cu marotele "de manual" si sa arati ca respecti oameni pe care nu-i cunosti, nici pe departe, asa ca minima conditie de discutie.  Sau poate anumiti Superiori Necunoscuti (vad ca le stii istoria - poate ne dai si noua un pont...) iti tot soptesc la ureche ca acest forum este o cloaca care trebuie purificata, ritualic, in diverse etape? Hmmm...

Ar fi interesant de stiut dupa ce criterii apreciezi matale ca anumiti membri ai acestui forum au potential si pot fi promovati (asta in timp ce exista membri care ii tot inhiba, inundand mentalul cu subiecte naive). Saracii de ei (membrii potenti) nu se pot apara, trebuie sa-i ajute cumva cineva? Si ai aparut tu, ingerul pazitor! Chiar e hilar rau...

Te vad ca nu esti strain de anumite tendinte secreto-discrete, insa felul cum le intelegi lasa mult de dorit. Si chiar daca mai ai teren sa te desfasori pe forum, din partea mea lucrurile sunt clare in privinta matale. Fie ca-ti place, fie ca nu...

In rest, chiar iti doresc sincer numai de bine ...desi am ceva dubii ca intelegi existenta unei astfel de stari intr-un om...  :fullmoon:

Grifon:
Adânc spus, domnule @mr...doar că...săracul @Grifon n-are nicio vină.
(asta dacă nu cumva tre' să iau asupră-mi "păcatele" altuia....haaha !
Oricum ar fi....subscriu.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version