Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

⚡⚡ Vril

Creat de abyss, 15 Septembrie 2016, 12:28:47

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Grifon

VRIL / PRACTIC / Orizontal (extern)

Un alt element vine să completeze (sau să adâncească, eventual) misterul Operațiunii "Mistletoe".

În timpul WW2, britanicii au folosit un gigantic transmițător radio, pentru a emite asupra Europei (atât mesaje de propagandă, cât și instrucțiuni codificate pentru efortul de război). Releul - cel mai puternic din lume, la acea dată - purta numele de cod ASPIDISTRA, și a fost amplasat, ghiciți unde ?

Exact în Ashdown Forest, locul unde a avut loc și ritualul lui A. Crowley.
Mai mult, transmițătorul a fost ansamblat / instalat de un grup de militari canadieni - iar Amado Crowley afirma, in cartea sa, că participanții la ritualul circular descris erau militari canadieni.

Stranii (și multiple) coincidențe ...Aceeași locație, tot militari canadieni la ambele evenimente...și taman un transmițător de unde - adică exact instrumentul necesar pentru nevoile "Mistletoe" (de a transmite mesajul /mesajele către "țintele" din Germania).

(desigur, totul poate fi o aglomerare de "potriviri", dar eu nu cred nici în coincidențele singulare, darămite în cele multiple...).

abyss

Din curiozitate, cum au reușit să alimenteze releul?

Grifon

#362
Sunt multe detalii tehnice, inclusiv pe Wikipedia. Se pare că geniștii canadieni care l-au ansamblat au construit un adevărat complex în zonă, care putea include și un generator clasic.
Totuși, marea parte a complexului a fost construită etapizat, într-un interval 1941-1942. La început, în preajma "chemării" lui Hess, ansamblul era f.puțin dezvoltat, așa că (presupun) sursa de alimentare putea fi un generator mobil.
Oricum, nu cred că alimentarea era "bio-energetică". Efortul "magic" al operatorilor "Mistletoe" era dirijat spre "confecționarea" mesajului....si oricum nu cred că erau capabili de asemenea "generare".

Pentru edificare, se pot consulta surse care dau destul de limpede "fișa tehnică" a releului (a funcționat mulți ani și după război, fiind dezafectat abia prin 1982, parcă...).
......................

L.E. - Întrucât era chiar pe Wiki, completez chiar eu cu răspunsul :
"Power for the transmitter was supplied from a single large Crossley-Premier 16 cylinder heavy oil "engine.

abyss

#363
Va multumesc, acum m-am edificat in privinta generatorului. Pe varianta oficială.
...

Grifon

VRIL / PRACTIC / Orizontal extern)

Povestea acestui gigantic transmițător e destul de ciudată. Inițial, am constat o inadvertență, si am fost aproape de a renunța la căutarea altor detalii. Oficial, ASPIDISTRA figurează ca dat în funcțiune din 1942 - ceea ce înseamnă aproape un an după ademenirea lui Hess. Totuși, la o cercetare mai aprofundată, a reieșit că britanicii căutau așa ceva încă din '39 (când a inceput războiul), si au descoperit că americanii îl aveau deja (construit in regim privat, ptr.un post important de radio). Experții de la Londra au plecat pentru negocieri în SUA incă din debutul anului 1941, și nu se știe exact când au "bătut palma" si când l-au adus în Ashdown Forest.

Totuși, se știe clar cine l-a cumpărat (cu  165.000 £). Nu armata  sau vreun alt minister, ci British Secret Service (Wikipedia dixit) ! Adică avem o a patra coincidență (după scop, locație, montatori) cu Operațiunea "Mistletoe".

Opinia mea e că releul a fost montat încă din 1941, ptr.operațiunea de care vorbim, iar din '42 au dat acces si BBC-uui (ptr. propagandă). Nu mă miră așadar că data oficială e decalată - nimeni nu avea interesul să dezvăluie pregătirile "Mistletoe".

kenjiro

But ironically, despite his attempts to read Crowley through a Tantric lens,  even Grant admits that Crowley's actual knowledge of Tantric practice was limited.  Thus he recounts Crowley's correspondence with David  Curwen, who alleged to have studied left-hand Tantra in South India. According to Grant's own account, Crowley was rather annoyed that Curwen seemed to possess much greater knowledge about Tantra and sexual magick; as Crowley himself admitted, "Curwen knows 100 times as much as I do about Tantra. But I do not advise it." [95] For Curwen claimed to have a recipe for preparing the prized "Elixir of Life" that was far superior to that of the O.T.O.

Surse:
http://www.esoteric.msu.edu/VolumeV/Unleashing_the_Beast.htm
https://library.hrmtc.com/tag/david-curwen/

Grifon

#366
VRIL / PRACTIC / Orizontal (extern)

E foarte posibil ca A. Crowley să fi fost depășit în cunoașteri de Curwen, ba poate și de alții - ca fapt divers, veritabilii avansați pe aceste căi nu s-ar fi comportat deloc precum acesta. Totuși, la el au apelat cei din MI 6, si se pare că cel care l-a recomandat a fost Maxwel Knight (Mister "M", seful lui James Bond din romanele subalternului Ian Fleming).

Lăsându-l totuși la o parte pe Crowley (căci și el a fost doar un executant, dornic de a-si mai sterge dosarele penale ce le avea prin Anglia), rămâne interesantă ipoteza mixării forțelor psi cu tehnologia transmițătorului ASPIDISTRA.  La o primă vedere, e greu de crezut că cele două chestiuni pot fi compatibile, dar dacă reflectăm mai adânc, ne vom aminti că gândurile (activitatea mentală) au ajuns deja să fie măsurate în valori hertziene (cunoscuta scală alfa, beta, teta, etc).Ca urmare, nu mai pare deloc imposibil ca năstrușnicii de la MI 6 să fi conectat mințile (sau emanațiile mentale) ale participanților "Mistletoe" la un transmițător de unde.

Doar că nu pot pricepe cum ar fi putut realiza conectarea. Electrozii cu care se măsoară azi encefalograme sau alte "scanări" mentale nu existau, din ce știu eu, în anii '40....si nici fiul lui Crowley nu menționează să fi fost "legat" careva la cine știe ce fire...

kenjiro

CitatElectrozii cu care se măsoară azi encefalograme sau alte "scanări" mentale nu existau, din ce știu eu, în anii '40

Off-topic:
Re: Matrix: punct de origine Mesopotamia
« Răspuns #23 : 08 Mai 2016, 15:55:17 »
acest dispozitiv de inregistrare si transmisie Video (marca Zhang Zhung :) ) este cum mult mai avansat
decat orice dispozitiv folosit in prezent(eh nare nevoie de sateliti sau antene TV pentru a transmite si receptiona semnalul) functioneaza pe un principiu necunoscut...
Архивы Третьего Рейха.Секретные видео технологии нацистов.Земля.Территория загадок (momentan disponibil doar in limba Rusa .)
https://www.youtube.com/watch?v=vS-0gmVdxrk

Grifon

Da, îmi amintesc această postare mai veche, dle. @kenjiro, și-mi amintesc si frustrarea resimțită că link-ul era în lb.rusă - o limbă ce nu doar că n-o cunosc, dar îmi și displace.
Inedită ideea avansată cu acel prilej - conform căreia nemții ar fi primit, prin prietenia tibetană, fundamentul unor invenții...hm...wireless. N-am mai auzit asemenea alegație, si aș fi curios dacă d-ta poți completa cu ceva suplimentar.

Asta și ptr. că, din ce știu eu, în cea mai importantă expediție nazi în Tibet (cea condusă de Ernst Schaefer, când s-au făcut și măsurătorile antropometrice), oficialii din Lhassa i-au primit cordial, dar cu rezerve. Se pare că liderul oficial de atunci al tibetanilor a și consultat un oracol (nu rețin acum, pesemne vreo procedură misticã / devinatorie) ce le-a "spus" că "nemții sunt OK, dar să aibă grijã, că Hitler e un dragon imprevizibil" (reproduc din memorie, aproximativ).

Dar, de dragul ipotezei, putem presupune că tibetanii "exportau" invenții de avangardă. Totuși, asta nu mă edifică suficient, căci încă nu înțeleg aplicabilitatea principiilor "Vril". Nici cum ar fi putut  MI 6 (cel puțin teoretic) să conecteze emisii-gând la releul ASPIDISTRA...

P.S. - Chiar și straniul dispozitiv amintit de d-ta (Zhang Zhung) a apărut abia în zilele noastre, nu prin anii tulburi din WW2.

Godak

Mie teamă că ideile astea au plecat de la așa-numita Antenă SADDOR, un dispozitiv radiestezic satelizat, controlat cu ajutorul ... minții. Prin anii 80, în ziarul The Washington Post au apărut o serie de articole despre eforturile psi ale armatei americane, majoritatea niște abile înșelătorii ale unui om de redacție, McRae.
De la Antena SADDOR și obuzierul nuclear care transfera energia unei explozii atomice la distanță tot cu ajutorul minții s-a ajuns la Proiectul Montauk - acolo se afirmă, fără dovezi, folosirea unei antene radar pentru efecte de tipul celor interogate de @Grifon. Sunt curios unde se așează și HAARP în cronologia asta, înainte sau după Montauk.
Expediția nazi în Tibet este documentată într-o lucrare apărută și în lb. română - Cruciada lui Himmler (pare a fi o teză de doctorat, ambalată comercial).

Grifon

Eh, dar câte nu s-au scris despre Montauk sau HAARP...
Eu (poate s-a observat) evit să leg discuția aceasta de (mult prea) dezbătutele (și...comercial exploatatele) alegații Montauk. Nu că n-ar putea fi și unele adevăruri pe acolo (dar aglomerări precum Preston Nichols - Peter Moon - Cinamar...le iau mai andante).

E drept, poate mă hazardez eu lipind releul ASPIDISTRA (ce a existat, neîndoielnic, cu toți parametrii expuși de mine, și chiar cu mulți alții) la Operațiunea "Mistletoe" (si aia controversată). Dar am coincidențele alea subliniate (cam multe) ceea ce mă "înțeapă" să-mi bat capul (nu mai zic și de ciudatul nume de cod -ASPIDISTRA), care "lucrat" un pic relevă mult mai mult decât planta omonimă (sau decât șlagărul epocii din care, zice-se, a fost inspirat).

Acolo, în Ashdown Forest, sigur s-a făcut ceva hush-hush. Multe indicii se îndreaptă - și se extind ulterior - de acolo. Ca urmare, când văd asemenea "nexus"-uri, încerc să "mulg" cât mai multe deducții - chiar cu riscul de a mă înșela singur.

P.S. - Am zis să....mulg ? Hm, oare de la ce entitate de șanț mi-o fi venit termenul ăsta ?
P.P.S. - Ignorați P.S. Nu m-am putut abține a trimite un surâs spre herr @horia2008.

Godak

Că tot vorbi @abyss de metodologie. Cred că pe măsură ce se dezvoltă suficient un subiect lateral, ar trebui integrat unui topic propriu. De ex. referirile la Operațiunea Mistletoe și-ar găsi locul sub titlul "Conul de putere - de la J. Dee la ocutismul modern".
Subiectul pare a-și avea originea odată cu Dee - ar fi folosit un ritual împotriva invaziei spaniole. Aici ar fi primul punct crucial: cine și când i-a atribuit lui Dee această faptă (sec. XX, probabil după anii 50).
Operațiunea cu pricina din WW2 este pasată între Crowley (cu unica sursă citată, destul de puțin credibilă) și Gardner (wicca), care avea tot interesul să portretizeze neopăgânismul ca un element patriotic (nicidecum antisocial, cum e de fapt). Aici e al doilea element crucial: a existat în realitate operațiunea cu pricina sau este un efort de PR wiccan (caută pe net legătura cu Gardner).
Pentru că există o confuzie, în viziunea mea marcată de o translație: ritualul anti-Hess e rebotezarea Conului de Putere...
   

Grifon

Nu zici d-ta rău, dar reiterez niște dinstincții:
-am analizat 3 (trei) momente diferite. "Cone of Power" , "Devil's Chimney" și "Mistletoe".
- reiau pe scurt, poate nu s-a urmărit întreaga expunere : "Cone of Power" a fost în altă pădure (New Forest);  acolo au fost implicați Dion Fortune și Gardner (wicca) - ultimul fiind prins si de Al Bielek în lanțul "Montauk", căci se pare că tot clanul său avea tangențe oculte).   "Devil's Chimney" , țancul bizar de calcar din Str.Dover, a fost o lucrătură A.Crowley; n-am găsit detalii, decât că zona e plină de emanații malefice, depresive;  abia ultima e "Mistletoe", si aici, după ce am pierdut vreme cu diverse preluãri, umflări, sau alte fantezii, am ajuns la sursa primară - cartea bastardului lui Crowley.

Deci, să nu le încurcăm, chiar de o fi existat o coordonare unitară. Iar conexiunea cu ASPIDISTRA (și speculațiile adiacente) îmi aparține, nu am găsit așa ceva pe nicăieri, ca variantă integratoare.

Da, sigur există o rădăcină în ceața medievală a lui Dee, așa cum sigur mai profită diverși pseudo-oculți ptr.a-și face reclamă. N-aș vrea să-i amestecăm însă cu Vril (mai ales că vreau întâi să mă edific cu privire la ce s-a întâmplat (prezumtiv) în Ashdown Forest. Aici, reiterez, sunt prea multe detalii de interes. Dacă e și ăsta hoax, e poate printre cele mai subtil elaborate. Nu prea cred că niște "ghiduși" au plantat în surse aleatorii, fragmentare, indicii care, luate fiecare în parte, corespund unor practici / noțiuni foarte reale. Elaborarea unui asemenea "joc" dezinformant ar fi implicat mai mult efort decât beneficiu, căci cine (sau câți) își mai bat capul ca mine să lipească fiecare segment ?

Morala - O să vă mai plictisesc un pic cu Operațiunea "Mistletoe" - cel puțin până mă lămuresc, cât de cât, ce a fost pe acolo.

kenjiro

CitatP.S. - Chiar și straniul dispozitiv amintit de d-ta (Zhang Zhung) a apărut abia în zilele noastre, nu prin anii tulburi din WW2.

Poi de ce credeti ca a aparut doar in zilele noastre, dle. Grifon ?
Pentru ca astfel de dispozitive au fost si sunt folosite, in mare parte pentru controlul maselor/controlul mintii/controlul evolutiei rasei umane.
Retroingineria unui astfel de dispozitiv, a dus la aparitia primului Tembelizor, in Germania la inceputul anilor '30.
Care stim destul de bine ca este unul dintre cele mai eficiente instrumente de control :)
Publicarea unor astfel de informatii sunt, in mod evident rezultatul desecretizarii/deschiderii unor arhive KBG. Scopul publicarii unor astfel de informatii
vine pe fondul tensiunilor din Ucraina si au, mai degraba, ca scop un interes politic/national.
Nato "bate la poarta Rusiei" si Dl. Putin trebuie sa faca ceva nu ?
Astfel, prin desecretizarea si publicarea unor informatii extrem de importante, dealtfel pentru progresul stiintific. Dl. Putin vrea se se asigure ca in cazul
unui conflict dintre Rusia vs Europa si SUA, toti cetatenii rusi vor lupta sa-si apere tara.

Grifon

Citat din: kenjiro din  22 Aprilie 2017, 16:43:28
Retroingineria unui astfel de dispozitiv, a dus la aparitia primului Tembelizor, in Germania la inceputul anilor '30.
Care stim destul de bine ca este unul dintre cele mai eficiente instrumente de control :)

Da, cunosc faptul că prima "cutie cu prostii" (TV) a apărut, ca prototip, înainte de WW2 (a si fost prezentată, în premieră, la o expoziție internațională prin anii '30 - îmi scapă acum orașul în care s-a ținut, scuze). De asemenea, e de notorietate puterea emiterii de imagini de la Olimpiada nazistă din 1934 (care i-a și inspirat lui C.Sagan debutul romanului "Contact)

Dar pe mine altceva mă nedumereste - conexiunea tibetană. Sărind (deocamdată) peste ipoteza că în lamaserii se descopereau principii pretabile a fi convertite în tehnologie, râmân si alte nebuloase:
1) de ce să le fi primit doar nemții (de la "tibetanii lor"), si nu si anglo-SUA  (de la "ăilalți tibetani") ?
2) dacă erau "aceeasi tibetani", de ce au "votat" mai mult cu nemții ?
3) (si cea mai mare ciudățenie) : dacă "scufiile" astea - fie galbene, roșii sau negre - erau atât de "doldora" de know-how, ar fi trebuit ca China, după ce a anexat total Tibetul (punându-i pe super-vrilii de guruși la munca de jos) să fi avut niște salturi tech de să ne stea tuturor mintea în loc - nu să copie cu nesimțire tot ce născocesc euro-americanii ?

Nu cred să avem răspunsuri la cele trei ipoteze, dar cred așa : urmând tradiția britanică din sec XIX (si nu degeaba s-a început subiectul cu Bulwer Lytton si "Golden Dawn"), cercuri elitiste din țările occidentale au luat în serios mistica tibetană - si nu numai - bătându-și singuri capul cu aplicabilitatea ei în treburi mai...pământești. Altfel spus, cred că tibetanii habar nu aveau să facă vreun TV sau vreun mega-releu, căci ăia operau cu lucruri extra-dimensionale, planuri etero-astrale, etc.  Asta nu înseamnă că nu înțelegeau ce-i un TV - ba poate înțelegeau mai profund si ca noi azi - ci înseamnă că ei ofereau doar consultanță de principiu (vril...sau proxi).