Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Matrix: punct de origine Mesopotamia

Creat de fiulploii, 05 Mai 2016, 14:05:13

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

  Postare lunga, plictisitoare si care bate apa-n piua ,  menita a fi citita pe sarite   :lol:

'' Dar eu nu vreau sa merg printre nebuni, a zis Alice.
  '' Oh, nu poti schimba asta,'' a zis Pisica: '' noi toti suntem nebuni aici. Eu sunt nebuna. Tu esti nebuna.''
  '' De unde stii ca sunt nebuna?'' a zis Alice.
  '' Trebuie ca esti nebuna, '' zise Pisica, '' altfel nu puteai ajunge aici ''.
                          Lewis Carroll - Alice in Tara Minunilor

            Acest subiect este o poveste fantastica hollywoodiana unde va apare la momentul oportun Indiana Jones in cautarea Arcei pierdute pentru a pune mana pe Tabla Destinelor  :lol:
Apropo, stiti ceva despre The Tablet of Destinies ?
http://trueancienthistory.blogspot.co.uk/2013/04/the-search-for-lost-arch-of-covenant.html
http://trueancienthistory.blogspot.co.uk/2013/03/tablets-of-destiny.html

  Zilele noastre, Muzeul din Bagdad , razboi in Iraq.
  In fata muzeului ce arde , un convoi auto ce are in componenta si masini grele se opreste in scrasnete de frane. Din a doua masina se da jos un tip de inaltime medie avand capul acoperit cu o esarfa , la fel ca toti ceilalti din convoi. Cu o legatura de chei in mana, tinand strans planul cladirii si lista cu obiectele de luat in cealalta mana, se indreapta cu pasi repezi spre intrarea muzeului. Ceilalti il urmeaza in tacere conform planului, o parte din ei asigurand securitatea , altii carand diverse dispozitive ciudate ce urmau sa fie folosite in interior. Usile se deschid cu un scartiit lugubru semanand a moarte si echipa de interventie intra inauntru . Scopul misiunii: cautarea de tehnologie.
  Un spectator din sala ar putea intreba mucalit:'' ce tehnologie, bre? Bateria din Baghdad ? '' Filmul insa continua surd la comentarile spectatorilor sceptici. La urma -urmei nu a zis nimeni ca ruleaza un film documentar . Stop cadru de o secunda pe planul cladirii unde se vede scris cu rosu ''Stargate'' apoi totul se pierde intr-o ceata prin care se vad siluete de oameni ce alearga in toate partile...

  Undeva la sfarsitul secolului 19, inceputul secolului 20.
  Participantii la intalnire parasesc cladirea indreptandu-se fiecare spre limuzina lui unde soferul asteapta cu usa deschisa. Masinile demareaza in tromba si parasesc pe rand somptuoasa resedinta . In urma lor , servitorii strang urmele intalnirii iar luminile se sting una cate una. Razboiul a inceput intre cei mai bogati oameni ai planetei insa nu vor iesi personal in arena ci isi vor trimite trupele sa se razboiasca. Motivul neoficial: a inceput cautarea tablelor destinului ce confera putere suprema detinatorului lor. Fiecare va lupta cu fiecare si in final va ramane numai unul  :wink: - asta e cumva filmul ''Nemuritorul'' ? . A urmat Marele Razboi, apoi Al doilea razboi mondial, apoi razboiul din Afganistan, din Iraq, din alte parti ale lumii . Cautarea continua .

  1849. Arheologul, politicianul si Knight Grand Cross of the Order of the Bath ( https://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_Bath ) , Sir Austen Henry Layard
http://www.britannica.com/biography/Austen-Henry-Layard
sapa la Nimrud si Ninive unde va descoperi Biblioteca regala a lui Ashurbanipal in 1851. Aceasta biblioteca contine mii de tablete de lut , cele mai multe fiind fragmentate, cu texte din diferite domenii si de diverite vechimi, cele mai vechi fiind din jurul secolului 7 BCE. Una din aceste tablete descrie ''lupta dintre Zei si Haos'', alta descrie '' Caderea Omului''

   Printre ele s-a gasit si poemul mitologic al creatiei stravechi, Enuma Elish care zice cam asa: la inceput nu exista nimic cu exceptia lui Abzu, fiinta primordiala din apa proaspata ( dulce) , fara margini, confuza si dezordonata , caracteristica a materiei apoase ( fara un spatiu care sa-i dea forma ). Din aceasta apa vie au iesit doua tipuri de fiinte:demonii si zeii. Demonii aveau un aspect amestecat de animal si om si sunt descrisi ca infricosatori. Prin contrast, zeii aveau o forma umana fara cusur . Acesti zei reprezentau o trinitate dimensionala: cerurile, atmosfera ( aerul) si lumea subterana. Atmosfera si lumea subterana erau legate impreuna creand Pamantul in opozitie cu Cerurile , aparand astfel prima mare dualitate a umanitatii.
  Abzu ar fi format o uniune cu Tiamat - zeita primordiala a oceanului-apei sarate iar primul zeu creat din aceasta uniune a fost Lahmu ce mai tarziu a avut o sora , pe Lahamu. Acestia au avut doi copii, pe Anshar si pe Kishar. Aceste doua zeitati au fost tatal cerului si mama pamantului , cei care au creat zeii panteonului mesopotamian amestecandu-si '' apele personale'' .Acest panteon il include pe Anu - zeul cerului, domnul constelatiilor, spiritelor si demonilor , regele regilor.
   Acest Anu se considera ca era si judecatorul pacatelor Pamantului si el determina cand trimitea stele-soldati sa cada pe pamant pt a pedepsi raufacatorii pt crimele si faradelegile lor.

  Ca zeul-tata, Anu i-a nascut-creat pe Enki - descris ca fiind real in termeni biologici, avand deci corp fizic si pe Enlil - descris ca spirit sau dumnezeul-duh.
  Acestia au fost principalele trei zeitati. Anu a avut apoi mai multe creatii, urmatorii copii ai lui Anu fiind cunoscuti sub numele de Anunnaki . Nu este clar daca Anunnaki au fost sau nu zei adevarati si nici cati au fost ca numar in total, un text sugerand ca erau in jur de 50 in timp ce altul spune ca erau doar 7. Un alt text descrie cum Marduk a repartizat 300 de zei Anunnaki la datorie in ceruri si alti 300 la datorie in lumea de jos avand astfel un total de 600 de fiinte Anunnaki .
  Principalul scop al acestor fiinte , asa cum a fost descris in mitul sumerian Enki si ordinea lumii era sa decida soarta omului. Ei- Anunnaki , sunt de asemenea descrisi ca locuind in Lumea de jos.

  Sumerul era cunoscut sub numele de ''pamantul observatorilor'' dar nu se stie daca acesti Anunnaki erau observatorii. Conform cartii lui Enoch, observatorii erau cei care in religiile abrahamice se numeau Nephilimi acestia fiind rezultatul incrucisarii intre Anunnaki si omenire.

  Buun, de aici intram pe un drum unde il intalnim pe Z. Sitchin , un personaj controversat - cum altfel - de ale carui interpretare a textelor sumeriene multi oameni de stiinta se dezic, considerand ca ceea ce a facut el este pseudostiinta. pentru cei care inca nu cunosc , in esenta, Sitchin zice ca in miturile sumeriene intalnim o componenta extraterestra care a format istoria umanitatii . Conform lui Sitchin , exista o planeta numita Nibiru pozitionata dincolo de Neptun , cu o traiectorie eliptica ajungand in sistemul solar la fiecare 3.600 de ani. Nibiru s-a ciocnit cu Tiamat care nu este zeita primordiala a oceanului ci alta planeta localizata candva intre Marte si Jupiter. Rezultand din aceasta ciocnire Pamantul, centura de asteroizi si comete. Sitchin mai sustine ca Tiamat s-a divizat in doua parti in timpul ciocnirii, una lovindu-se de Nibiru si formand centura de asteroizi, cealalta fiind lovita de una din lunile lui Nibiru si dandu-i o noua traiectorie . Aceasta a doua jumatate a devenit Pamantul de azi.
  Nibiru a fost presupusa planeta de origine a oamenilor giganti foarte avansati tehnologic , numiti Anunnaki. Teoria lui Sitchin zice ca acesti Anunnaki au venit pe Pamant in cautare de aur necesar pt mentinerea in cote normale a atmosferei planetei lor. Sitchin zice ca Anunnaki au creat o rasa umana robusta ca muncitori primitivi prin manipulari genetice intre genele lor extraterestre si genele lui Homo erectus . Concluzia lui Sitchin este ca Homo sapiens a fost creat ca specie sclava in folosul zeilor.

  Sitchin mai crede ca textele antice descriu Sumerul ca fiind fondat ca un fel de colonie sub supravegherea ochiului stapanilor Anunnaki - avand aici o posibila conexiune dupa mine cu ochiul lui Horus. Astfel a aparut ca o necesitate regalitatea umana ca un fel de ''management de mijlocire'' intre umanitate - cei multi, muncitorii, - si Anunnaki- stapanii, asta fiind prima doctrina a '' drepturilor divine ale regilor'', doctrina sub care fiintzeaza toate monarhiile si azi.

Asta e pe scurt esenta teoriei lui Sitchin, teoria umanitatii create ca sclava pentru extraterestri.
Dar asta nu e totul ci doar o varianta larg imbratisata astazi din diverse interese .

'' Intelegerea umana este ca o oglinda falsa care primind lumina ( raze ) cu intermitentza, distorsioneaza si decoloreaza natura lucrurilor amestecandu-si propria natura cu lumina primita''
                           Francis Bacon - traducere aproximativa  :-D

                          ** sfarsitul primei parti **
 

Xanadron

Bun primul capitol, fiualploii - poate oi contribui si eu cu ceva la al doilea, fiindca annunakologul Z.Sitchin nu-i fara motiv(e) controversat, dupa mine trecind chiar linia subtire a sharlataniei... stimulate intru deformari istorico-mitice deloc dezinteresate. Chiar daca niste sferturi de adevar trebuiau strecurate si-n teoriile lui.

Nu stiu dac-oi avea insa timp, fiindca si topicul evado-matrixoidelii cere updatari continue, pe masura aparitiei de noi "nebuni" in peisaj - de ex. cheliosu' G. Kavasillas, care spre deosebire de alti TV-ufologi cu parul valvoi :-D vin cu idei mai interesante, cum ar fi convingerea ca nu doar glanda pineala e o creatie a coanei AI si ne-ar fi fost cindva "implantata", ci si ca ceakrele ar fi tot niste constructii... artificiale, proiectate undeva prin aceleasi inele. :planet:
To be continued asadar...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

kandaon

Citat din: Xanadron din  05 Mai 2016, 14:33:06
de ex. cheliosu' G. Kavasillas, care spre deosebire de alti TV-ufologi cu parul valvoi :-D vin cu idei mai interesante, cum ar fi convingerea ca nu doar glanda pineala e o creatie a coanei AI si ne-ar fi fost cindva "implantata", ci si ca ceakrele ar fi tot niste constructii... artificiale, proiectate undeva prin aceleasi inele. :planet:
To be continued asadar...

Interesante idei

Legat de Mesopotamia de care pomeneste @ fiulploii, nu stiu ce sa zic, daca e sau nu punctul de origine al Matrixului, ala e ceva mult mai complex si complicat, parerea mea.

Ar fi insa unul din punctele de baza ale constructiei societatii umane actuale. Poate primul, dar oricum nu singurul. Se mai poate adauga Egiptul, India, China si mai apoi civilizatiile americane precolumbiene.
Fiecare punct de pornire a acelor civilizatii stravechi a aparut cumva similar, de-a lungul unor mari fluvii, in zone izolate (inconjurate fie de desert fie de munti fie de jungle sau chiar mari si oceane).
Sumerul/Mesopotamia pe Tigru si Eufrat, cu desert si munti arizi in jur, Egiptul pe Nil, cu desert si mari in jur, civilizatia vaii Indusului, cu desert si munti in jur, cea a Chinei pe valea fluviului Galben (sau Yangtze?), cele precolumbiene in muntii si jungele Americii Centrale.
Au aparut in arii parca special adaptate, sa ofere resurse celor de acolo si sa-i si izoleze de eventuale infiltrari nedorite din alte zone.
Toate au construit si ceva similar piramidelor, de la zigurate la stupe si desigur piramide masive.

Ar mai fi fost una cel putin, de-a lungul Dunarii, atata doar ca pe aici nu s-au construit piramide si o schimbare brusca (si cumva fara un motiv determinat clar) a climei planetei (care a dus si la formarea accelerata a desertului Sahara) a dus la decaderea ei, urmata de ridicarea Sumerului si imediat apoi a Egiptului (astea au profitat de schimbarea aia a climei).

Ar fi de urmarit si mitologiile fiecaruia, inclusiv prin prisma studiilor lui Eliade.


kandaon

Citat din: fiulploii din  05 Mai 2016, 14:05:13

  Nibiru a fost presupusa planeta de origine a oamenilor giganti foarte avansati tehnologic , numiti Anunnaki. Teoria lui Sitchin zice ca acesti Anunnaki au venit pe Pamant in cautare de aur necesar pt mentinerea in cote normale a atmosferei planetei lor. Sitchin zice ca Anunnaki au creat o rasa umana robusta ca muncitori primitivi prin manipulari genetice intre genele lor extraterestre si genele lui Homo erectus . Concluzia lui Sitchin este ca Homo sapiens a fost creat ca specie sclava in folosul zeilor. 

Asta e unul din punctele pe care le-as respinge la teoria asta a lui Sitchin.
Adica ai o rasa extraterestra foarte avansata, capabila de calatorii interplanetare, si aia creeaza prin manipulari genetice niste sclavi muncitori care sa scobeasca cu niste unelte primitive dupa aur, ori sa spele la sita niste nisip aurifer pe te miri ce rau?

Pare cumva aiurea, primitiv si ineficient pentru o astfel de rasa avansata.

Rayden

Citat din: kandaon din  05 Mai 2016, 15:09:04
Asta e unul din punctele pe care le-as respinge la teoria asta a lui Sitchin.
Adica ai o rasa extraterestra foarte avansata, capabila de calatorii interplanetare, si aia creeaza prin manipulari genetice niste sclavi muncitori care sa scobeasca cu niste unelte primitive dupa aur, ori sa spele la sita niste nisip aurifer pe te miri ce rau?

Pare cumva aiurea, primitiv si ineficient pentru o astfel de rasa avansata.

nu si daca ajung pe meleagurile noastre o mana de exploratori cu resurse limitate si sunt nevoiti sa stea vreo...3600 de ani (de-ai nostrii) pe meleagurile noastre..ei traind mult mai mult ca noi..

eh..o parere...fantezista.

Grifon

O postare scurtă, cu doar două (mici) idei:
1) Cred că subiectul acesta ar fi fost mai adecvat la secțiunea Arheologie-Astrologie antică, decât să devină subiacent la  mega / ultra / para / super / vechea...Nouă Ordine Mondială;
2) Cred că mai degrabă dezbatem misterioasa creație a lui Lewis Carrol (citată in exordium  de @fiulploii), decât năzdrăvăniile lui Z.Sitchin...din care citez, cu o aproximație ce sper a-mi fi iertată, dat fiind c-am citit de mult...o tâmpenie precum "lui Ninharsag, annunakea doctoriță, care avea coarne, colegii de pe Nibiru îi ziceau, pe la spate, "vaca" !

Haaahahaahhaa ! Domnilor, vă rog ! Am așteptări mari de la domniile voastre !
(asta a fost o a treia idee)

fiulploii

#6
Trebuie sa fac o precizare: teoria lui Sitchin am amintit-o in rezumat pt cei care nu o cunosc. Eu personal nu sunt de acord cu ea decât in mici puncte așa cum zicea si @Xanadron si așa cum am specificat de altfel in postarea inițială , e o varianta larg îmbrățișată din diverse motive . Sunt bănuieli ca însuși Sitchin a fost "convins" sa susțină aceasta teorie pt a întări așa numita legătura divina a regalității si liniilor de sânge aristocratice. Pentru a ajunge la convingerea asta e suficient sa urmărim banii adica cine a finanțat săpăturile arheologice si cine deține in depozite tăblițele descoperite precum si cât de ușor se ajunge la cercetarea lor.
   Astept cu interes completările tuturor in continuare, indiferent cat de ironice sau documentate or fi , din auzite , din amintiri sau din alte surse :-)
  In partea a doua continui puțin cu mitologia si cu istoria strict necesară pt a înțelege câte ceva din mecanismele genezei matrixului terestru .



               Tableta Destinelor

Conform celor aflate de pe net, grupul autodenumit "Observatorii" crede ca Tableta Destinelor este un artefact puternic ce le conferă autoritatea legală de a conduce Pamântul si de a trasa regulile umanității .
Cum a apărut si unde este ea acum?
In poemul sumerian "Ninurta si broasca țestoasa " in traducerea Oxford's Electronic Text Corpus of Sumerian Literature , segmentul B :
   "At his command your weapon struck me evilly. As I let the me go out of my hand, these me returned to the Abzu. As I let the divine plan go out of my hand, this divine plan returned to the Abzu. This tablet of destinies returned to the Abzu. I was stripped of the me. " Etc etc

Se cunoaște din Enuma Elish ca Tiamat i-a dat tableta lui Kingu pe care l-a pus la conducerea armatei sale de "ființe-stea" sau strălucitoare . Apoi Marduk s-a luptat împotriva lui Tiamat si a armatei sale luând tableta de la Kingu , sigilând-o cu pecetea sa . In poemul " Ninurta si broasca țestoasa " Enki este cel care deține tableta ce îi va fi mai târziu furată de pasarea Anzu, de obicei reprezentata ca fiind jumătate leu si jumătate vultur . Acest simbol devine o emblema importantă si venerata a aristocrației pt mii de ani.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Anz%C3%BB_(mythology)

   Oare acest simbol a evoluat artistic in emblema vulturului cu doua capete , simbol al Masoneriei de Rit Scoțian ?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Scottish_Rite

Din toata povestea asta se poate deduce ca aceasta tableta ar putea acționa ca o lege obligatorie intre zei si oameni . Daca e așa, atunci ar fi o piesa importantă pentru înțelegerea istoriei puterii si controlului atunci, in prezent si in viitor, nu?

    Ce este puterea si controlul, de ce ar fi ele necesare, de ce este nevoie de un sistem birocratic si alte asemenea întrebări pe tema asta ?
    Atâta timp cat oamenii au o existență corporală - fizică avem nevoie de diverse forme de control pt a menține o ordine cât de cât: legi, instituții, înregistrări , aritmetici si alte necesitați  pe care le consideram ca fiind "markeri" de Civilizație .
   Exista o teorie numita Ciclul Conștiinței Controlate in care se stipulează ca dualitatea omului este o stare naturală a minții care il face vulnerabil de a fi controlat . Avem doua zone sau cicluri paralele , tărâmul fizic si tărâmul spiritual , ambele necesitând Cuvântul sau mai pe întelesul tuturor , Comunicarea .
   In tărâmul fizic ciclul pornește printr-o comunicare aka informație transmisă ce este descrisă ca o ex-pirație . Aceasta este un tip de energie conștientă gen zeitgeist ce este impusă oamenilor . De-a lungul istoriei au fost impuse in realitatea fizica valori ca materialismul, consumerismul, comercializarea , lăcomia , camăta , desconsiderarea vieții , apatia si altele . Aceste energii au pătruns in constiinta colectivă prin diverse metode implicând manipularea simbolurilor in publicitate, embleme, steaguri, mantre sau logo-uri , toate astea făcându-se folosind si violența ca mod extrem de comunicare negativă a mesajelor.
   Odată ce o sursă, cum ar fi regele de exemplu a comunicat mesajul său , el are efecte asupra forței creatoare a celorlalți si poate fi recunoscut in lumea fizica prin proiectele de construcție sau conceperea legilor . Acest lucru  ar însemna conceptul de a " așeza simbolurile in piatră" sau de " a săpa simbolurile in piatra" .
    O fi vreo legătura cu meșterii pietrari-zidari  aka masonii ?
     Odată materializate aceste simboluri, ele încep sa răspândească realitatea lor de multe ori ca rămășițe ale civilizatiilor pierdute sau ca artefacte găsite in situri arheologice.
    Nu trece apoi mult timp pana ce oamenii încep din nou sa-si folosească energia si creativitatea pt a crea o realitate in jurul acestor  simboluri redescoperite , in-spirati de ceea ce au ex-pirat cei de sus, de la conducere. Făcând asta capcana a fost închisă fiindca atat figurativ cat si literal , pereții au fost construiți si limitele țarcului au fost trasate in jurul fiecăruia . Cultura este legată de ceea ce apare sau pare a fi ordinea naturală a lucrurilor de aceea materializarea simbolizarii ideilor abstracte este importantă in controlul oamenilor astfel , pe baza sentimentului indus de realism, servește la ținerea conștiinței tuturor in țarc si unificată in sensul de a crede in acelasi set de valori.
   In acest punct controlul este ferm stabilit si nu mai poate fi înlăturat . Astfel sunt organizate religia, guvernământul , instituțiile politice precum si diversele ierarhii sociale . Toate acestea nu fac altceva decât sa propage ciclul si sa întărească vrerea inițiatorului dau a regelui după-amiaza am dat ca exemplu.
   In planul lui de a avea controlul complet asupra noului său regat, regele - managerul șăf :-) ar avea nevoie de personaje al căror unic rol ar fi sa-iserveasca si sa-i susțină voința personală .
    Forțele creatoare fiind cooptate - adica toți ceilalți - in scopul mai înainte menționat , acestea nu mai au destula energie in a-si face propria lor lume , in a-si trai viata așa cum doresc. Aceasta epuizare si ineficiență a condus la dependența de rege si lumea lui iar de aici si pana la frica de a fi exilat din regat , exclus din societate, nu a mai fost decât un pas mic.
   A fost deci simplu pt rege saconstruiasca un sistem de control in jurul lui pecetluind soarta celorlalți ca oi prinse in capcana .
   Odată controlul astfel realizat , ciclul reîncepe . Acum, membrii societății încep sa se subjuge intre ei repetând voința regelui la nivelul lor repudiind social pe cei ce vor sa-si construiască o lume, o realitate diferită de cea "ordonata " ( in toate sensurile cuvântului ).
     Aceste lucruri se petrec si azi : zile fără chef, fără inspirație, cand nimic nu pare sa meargă , cand te simți prins in capcana, cand știi ca trebuie sa schimbi ceva in viata ta dar nu poti sa o faci .
    Acesta este Ciclul Conștiinței Controlate in Realitatea fizica . Eu prefer sa-i zic Tărâm  :wink:

                           **** sfârșitul părții a doua ****


abyss

Sitchin în ipoteza sa avansa ideea ca Terra și Nibiru s-au însămânțat reciproc cu viață în urma coliziunii după care viața a evoluat în ritmuri diferite , funcție de gravitație.
   Cat despre starea naturala a conștientei omului ....aceasta e ciclica...funcție de vanturile aetherice și poziția sistemului solar în angrenajul galactic.

Tamerlan

Bună inițiativă, colega @fiulploii!
Și mai ales mi-a plăcut episodul doi. Primul mi s-a părut cam speculativ, deși l-am însestrat și pe el cu un minunat Like rufonistic.  :lol:
Deci despre acest al doilea episod aș vrea să-mi exprim și eu opinia. În primul rând, excelent descris modul în care este propagată voința "regelui" ("șefului ăl mare") în josul piramidei sociale.

Însă ce lipsește (sau poate urmează în episoadele viitoare!?  :roll:) este tocmai MOTIVAȚIA din spatele acestei șarade. De ce elementele care compun cultura umană sunt așa, și nu altfel? De ce "șeful ăl mare", atât de omnipotent are nevoie de energia sclavilor? Este evident că un faraon (omul!) nu avea puterea fizică și capacitatea energetică de a ridica el singur o piramidă. Este evident că pentru asta avea nevoie de o armată de felahi care să-și rupă spatele sub greutatea pietrelor și sub bicele supraveghetorilor. Este evident că președintele SUA, împreună cu guvernul său din deceniul al doilea al sec. XX, nu aveau capacitatea fizică, ei singuri, să construiască canalul Panama. Este evident că pentru asta au avut nevoie de o armată de "sclavi" care să-și jertfească energia, voința, abnegația... și chiar viața pentru ducerea la bun sfârșit a acestui proiect (se estimează ca au murit în jur de 27500 de muncitori pentru realizarea acestui proiect ingineresc). Și exemplele ar putea continua la nesfârșit, acest lucru constituind practic, o simplă rememorare a realizărilor civilizației umane. Ce lipsește din acest peisaj, foarte logic la prima vedere, este tocmai MOTIVAȚIA din spatele acestor realizări. Uneori ni se pare că o întrezărim (de exemplu, faptul că realizarea Canalului Panama a dus la scurtarea drumului dintre Oceanul Atlantic și cel Pacific cu 13.000 de kilometri), iar alteori doar ne dăm cu presupusu' (de exemplu, motivația din spatele construcției piramidelor). Dar niciodată nu mergem și mai mult în amonte ca să descoperim MOTIVAȚIA din spatele motivației aparente (de exemplu... de ce s-a dorit scurtarea drumului între Oceanul Atlantic și cel Pacific cu 13.000 de km? OK... ca să se transporte mai ușor mărfurile. Dar de ce să se transporte mai ușor mărfurile? OK... ca să câștige mai mulți bani niște afaceriști care aveau acest interes. Dar de ce își doresc să câștige mai mulți bani?... OK... ca să-și consolideze puterea și ascendentul asupra "pulimii". Dar de ce...?... și tot așa până la izvor... până la sursă...). Sursa nu este niciodată pusă în discuție. Sau doar arareori și atunci, foarte anemic... doar pe forumul Rufon.  :-P

Omul modern, prin toate metodele posibile, începând din leagăn și până ajunge în mormânt, prin educația formală și informală primită în familie, școală sau societate, prin paradigma creată special în scopul de a-l influența în anumite direcții, este handicapat de tot ce are el mai măreț. Totul este manipulat în jurul său de-așa natură încât să-i reteze toate aripile, iar atunci când nu se reușește amputarea lor... se toarnă plumb pe ele, pentru a deveni inutilizabile zborului. Acesta este de fapt rolul Civilizației Umane. Dorința de a realiza, de a face, de a construi, de a fi și mai eficient, de a produce și mai mult, și mai bun, și mai puțin costisitor, de a avea, de a deține, de a experimenta și mai multe, și mai neobișnuite, produse și servicii... nu are o explicație plauzibilă și perfect logică, oricât am încerca s-o găsim. Este adevărat că toate etapele istorice au dispus de energia și abnegația unor oameni de știință, artiști, "înțelepți" (în general ciugulitori de la masa Stăpânilor), care ne-au tot explicat de ce este așa și nu alminteri, dar datoria explicației supreme a rămas totuși neplătită. Nici azi nu știm de ce mergem la serviciu, de ce ne depunem energia pentru interesele patronului, a șefului, a președintelui sau premierului, a colonelului, primarului, senatorului sau deputatului. Acest lucru rămâne o necunoscută, deși nu de explicații (din toate domeniile) ducem lipsă.

Chestiunea de fond aici, ține de fapt de MOTIVAȚIA din spatele motivațiilor Stăpânilor. Nu mă refer aici la SLUGI. La cei pe care pulimea îi percepe drept Stăpâni. Mă refer la beneficiarul final, nu la intermediari. Indiferent cât de mult par că beneficiază și aceștia. Și nu cred că există secret mai bine păzit (aflat totuși incredibil de "la vedere"), decât această motivație finală. de ce spun asta?!... Pentru că sunt lucruri despre care nu ai voie să vorbești nici măcar în șoaptă. Odată exprimate, mobilizarea de forțe împotriva emitentului lor devine pur și simplu uriașă. Semn că acolo este ceva de ascuns, iar descurajarea oricăror încercări de explorare a respectivelor căi de către profani, o misiune de importanță zero. Nu insist, pentru că nu o dată am experimentat pe propria-mi piele acțiunea acestei coalizări uriașe de forțe.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Tamerlan

Și încă ceva...
Încercările acelea de explica MOTIVAȚIA din spatele motivațiilor prin recoltările de CS necesare unor specii extraterestre și a variantelor conexe acestor povești... sunt în opinia mea doar încercări intelectuale de a explica ceva, DOAR PENTRU A NU DA EXPLICAȚIA CORECTĂ. Ca atunci când, fumătorul își găsește scuze pentru viciul său, sau soțul infidel pentru faptul că și-a înșelat soția (sau vițăvercea!  :-D ). Scuze perfect "logice", dar menite doar a adormi Conștiința și de a elimina starea de vină.
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

abyss

Motivatia poate tine de:
- informatii antice cu privire la anumite evenimente petrecute in trecut si care sunt eventual ciclice.
- reancarnare (nu mai conteaza cati sacrifici pentru o "cauza", ei isi dau "respawn" in matrixul fizic al societatii umane)
- start al civilizatiei umane posibil ratat de-a lungul a sute de mii de ani din diferite cauze.
- stagnarea tehnologica in care suntem tinuti in ideea ca actualmente conditia constientei umane este pe modul ciclic natural "intunecat/low energy".
- viziunea anacronica a unor personaje la "butoane" ce beneficiaza de prelungire a vietii.
- tehnologii care in trecut au facut mai mult rau in perioada "intunecat/low energy".
- motivatia este perceputa ca fiind pozitiva dar in realitate este fundamentata pe un cadru incomplet.
- material genetic nerafinat.
- iluzia ca 5000 de ani sunt suficienti pana la viitorul apogeu al Epocii de Aur pentru a pregati startul civilizatiei noastre.
-etc.

Tamerlan

Posibil. Însă improbabil.
De ce spun asta?  :? Pentru că:
Citat din: abyss din  06 Mai 2016, 11:59:06
Motivatia poate tine de:
- informatii antice cu privire la anumite evenimente petrecute in trecut si care sunt eventual ciclice.
Dacă ar fi așa... s-ar vedea un plan de conservare a cunoștințelor, între cataclisme, fie s-ar vedea un plan de luptă ÎMPOTRIVA cataclismului respectiv, un fel de conservare a unei părți cât mai mari a umanității. Din păcate nu vedem decât încercarea UNORA (de un anumit tip  :roll: ) de a-și conserva esența între aceste cataclisme ciclice.


Citat din: abyss din  06 Mai 2016, 11:59:06
- reancarnare (nu mai conteaza cati sacrifici pentru o "cauza", ei isi dau "respawn" in matrixul fizic al societatii umane)
Nu am înțeles exact ce vrei să spui cu asta.  :?
Dar având în vedere că "reîncarnarea" a căzut la vot (câteva voturi diferență la cel de-al doilea Consiliu Ecumenic de la Constantinopol), în urma respingerii de către creștinismul instituționalizat a învățăturilor/ereziilor lui Origen, ceva-ceva s-ar putea  să aibă legătură și cu reîncarnarea.


Citat din: abyss din  06 Mai 2016, 11:59:06
- start al civilizatiei umane posibil ratat de-a lungul a sute de mii de ani din diferite cauze.
- stagnarea tehnologica in care suntem tinuti in ideea ca actualmente conditia constientei umane este pe modul ciclic natural "intunecat/low energy".
[...]
- tehnologii care in trecut au facut mai mult rau in perioada "intunecat/low energy".
- motivatia este perceputa ca fiind pozitiva dar in realitate este fundamentata pe un cadru incomplet.
Nici asta nu stă în picioare, dacă luăm în considerare "omnipotența" sforarilor. Ori sunt, ori nu sunt puternici?! Nu se răspunde la întrebarea privind necesitatea înșelătoriei. De ce este nevoie să păcălești pulimea, dacă tu ești șmecher?! Pur și simplu oamenii ar putea fi "educați" să accepte autoritatea respectivă, pe modelul (ideatic) al utopiei Brave New World sau a altora similare.

Citat din: abyss din  06 Mai 2016, 11:59:06
- viziunea anacronica a unor personaje la "butoane" ce beneficiaza de prelungire a vietii.
Iarăși se pune întrebarea: DE CE? De ce ar dori să trăiască cineva veșnic (sau foarte-foarte mult) într-o lume imperfectă, incompletă, în care Răul și înșelătoria predomină în dauna Binelui?! Oare nu cumva pentru că este vorba de o "esență" diferită a acestor sforari ai lumii? :? 8-)

Citat din: abyss din  06 Mai 2016, 11:59:06
- material genetic nerafinat.
- iluzia ca 5000 de ani sunt sufienti pana la viitorul apogeu al Epocii cide Aur pentru a pregati startul civilizatiei noastre.
-etc.
Cu ce ar ajuta un "material genetic rafinat"? Iarăși ajungem pe tărâmul Motivației ultime, care nu e luată în discuție. Despre "restartul civilizației"... iarăși putem întreba același lucru: "În ce scop?". Ce anume face să "merite" o asemenea desfășurare de forțe și energii?  8-)
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

fiulploii

#12
In Realitatea spirituala ciclul arata putin diferit, transmisia mesajelor se face prin arta, poezie, muzica si altele. Meditația poate ușura "in-spirația" mesajelor iar pt a ne simți întregi sau intregiți ar trebui sa ne deschidem către creativitate si nu sa "ex-pirăm" către consumerism si comercializare ; cum ar veni , sa facem arta de dragul artei . Cand aceasta energie este transpusa in realitatea spiritualaea poate sa determine si pe ceilalți la "pus umărul " in crearea unei atmosfere de cooperare si nu de competiție . Forța creativa înflorește permițând abundența si prosperitatea. Poate ca așa se întâmplau lucrurile la modul ideal in ceea ce s-a numit cândva "Tărâmul Cornului Abundenței" .
   "Instrumentul" de limitare al acestui ciclu al conștiinței controlate in realitatea spirituala este sau ar fi autocontrolul .
   Renunțând la controlarea celorlalți si autocontroland propria Percepție pari a scapă de epuizarea necesară , de irosirea propriei energii in folosul "regelui" . Te simți astfel "eliberator" mai degrabă decât "asupritor" iar cand Armonia minte/trup este deplina se zice ca omul poate sparge Ciclul Conștiinței Controlate . Bun, dar ce o fi oare dincolo de acest ciclu?
    Armonia rezonanta intre ce este la exterior si ce este la interior pare a fi adevarata cale a ascensiunii, iar unii numesc aceasta stare conștiința-christică fiind accesibila oricui dar numai daca este acceptata .
   Faptul ca suntem prinși in acest ciclu este o consecință a marii schimbări survenite in ordinea mondiala din timpul sumerienilor.
   Enuma Elish explica Creația universului
   Ninurta siBroasca țestoasa subliniază transferarea puterii
   Enki si Ordinea Lumii explica  forma, funcționarea si scopul planetei Pământ , realitatea fizica si stabilirea limitelor ei. Enki este numit Domnul Pamântului si este descris ca un artizan al vieții aici analog lui Lucifer de mai târziu.
http://etcsl.orinst.ox.ac.uk/section1/tr113.htm
   In Enki si Ordinea Lumii in traducerea lui Samuel Noah Kramer ( ce nume predestinat :-) ) traducere din cartea "The Sumerians. Their History, Culture and Character " apăruta in 1963 la editura University of Chicago Press, apare propoziția " has directed your perfect mes".
    Acest concept numit "mes" par a fi un soi de ordonanțe de urgență sau decrete ce stau la baza tuturor caracteristicilor unei civilizații înalte cum ar fi proceduri sau legi ori seturi de instrucțiuni divine in crearea de tehnologie, de stabilire a ceremonialurilor religioase sau laice, in stabilirea de instituții social-administrative, a regulilor de funcționare a societății . Aceste reguli erau obligatorii deoarece veneau de la zeii înșiși si au reprezentat practic primul contract-legământ .
     Inițial , aceste "mes"-uri au fost stabilite de Enlil-spiritul sau dumnezeul-duh si date lui Enki-stăpânul lumii pământești care le-a materializat sau transpus in practică.
    Enki a devenit astfel broker :-) de "mes"-directive către conducătorii Selectați ai centrelor administrative sumeriene, primul oraș ce a "beneficiat" de ele fiind Eridu si apoi Ur dupa cum se specifica in poemul "Enki si Ordinea Lumii"
  Acești conducători Selectați au avut titulatura de "zeități " sau in limbaj modern " locotenenți " 
  De exemplu zeița Inanna a sosit in Uruk "intr-o barcă a cerului" iar "mes"-ul ei a constat in unelte si artefacte funcționale din domeniul muzicii - instrumente muzicale mai simplu spus.
   Unele "mes"-uri nu erau de natura fizica ci conceptuală insa acest tip nu se știe cum au fost vizualizate sau diseminate - ca sa folosesc un limbaj doct ;)  .
    Printre aceste adevărate transferuri de tehnologie si cunoștințe au fost si câteva negative care au ajuns sa reprezinte tot ce este mai rău si mai distructiv in umanitate.
    Astfel, acești zei sumerieni au condus si au instruit primii regi pe care i-au pus in orașele-centre ale regiunii . Ei zeii, au încurajat falsitatea si viclenia ca si condiții ale eroismului pt obținerea victoriei , astfel răul si păcatul au fost susținute divin si regalitatea întărită .
    Mai trebuie spus ca Enki nu putea comunica direct cu ceilalți zei din realitatea fizica si de aceea folosea pasarea Anzu ca mesager .
   Redau mai jos o mică parte din lista de "mes"-uri așa cum apare ea in lucrarea lui SNKramer : divinitatea, altarul divin, regalitatea, "doamna divina", adevarul, coborârea in lumea cealaltă , ascensiunea din lumea cealaltă, armele, standardizarea războiului, inundația , Prostituția , arta, muzica, eroismul, puterea, antipatia, bătrânețea, actul sexual, androginul , distrugerea orașelor,metalurgia, scrisul, înțelepciunea , frica, pacea, judecat, decizia , etc.
   Aceasta lista pare a fi importantă pt a înțelege  dezvoltarea umană si rolul jucat de sumerieni .
  ( in paranteza fie spus, nu pot sa nu fac o analogie cu Pandora si mitica ei cutie gândindu-mă cum s-a transmis mai departe povestea sumeriană )
  Pe scurt, avem un transfer de tehnologie si know-how , un sistem avansat de reguli emanat divin , de sus. Recapitulând , acest sistem a fost inspirat de Enil si transmis lui Enki pentru implementare pe Pamant , Enki fiind un mediator in "carne si oase " care mânca , bea si conspira cu oamenii in planul pământesc conform textelor sumeriene .
  Enki locuia pe vârful munților si avea "păzitori ai Porții " aceștia fiind primii regi umani din lume iar liniile lor genetice au fost consemnate cu grijă. Aceasta consemnare poate fi citită in Lista regilor sumerieni.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sumerian_King_List

Conform acestei tradiții regalitatea a fost dată direct din mâna zeilor iar cand regele uman se muta in alt oraș atunci si statutul de oraș regal se transfera in noua locație iar acest fapt a făcut ca autoritatea sa fie percepută prin ea însăși , nimeni neîndrăznind sa pună la îndoială acest mod de înțelegere a divinității pe pământ .
   Se estimează ca omenirea este împărțită divin  , 99% reprezentând omul obișnuit si 1% fiind elita descendenta din regii umani Selectați de Enki - de citit ca si curiozitate întreaga titulatura a lui Enki .
  Acești 1% de-a lungul generațiilor si-au păzit cu grija liniile genetice - fiind deci un grup închis , nimeni nu intra, nimeni nu iese decât numai cu picioarele înainte sau spălat pe creier - acest grup ziceam, si-a dezvoltat in paralel propriul set de simboluri , cultura si tehnologie .
( iarăși o mică paranteza - poate acum se înțelege mai bine punerea sub cheie a anumitor Invenții , descoperiri tehnologice sau arheologice , etc )
  Se pare ca cel mai vechi si mai important simbol ar fi pasarea Anzu. Apropo, Grifonul este aceeași pasare Anzu, jumătate leu jumătate vultur :-) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Griffin
   Aceasta Anzu este simbolul lui Ninurta - zeul orașului Lagash care ar fi omorât pasarea Anzu in lupta pt deținerea Tablei Destinelor .
   Nu mai intru acum in mici detalii ale cosmologiei sumeriene deși o consider interesantă , ca exemplu ar fi povestea cu Enlil care ia o "esență" din Constelația Leului ca sa-l creeze pe Ninurta iar asta poate însemna multe.
    Totuși ar trebui sa spun o varianta găsită pe apele netului ca alinierea astronomică a Leului si Taurului cu Sirius ar fi importantă pt sumerieni dar nu stiu de ce, pentru asta trebuie sa ma cufund in cosmologia sumeriană cand oi avea timp - daca nu cumva vreun astronom amator dintre colegi poate sa dea o idee.
      Ziceam pe la începutul filmului de o lista de artefacte ce trebuiau luate din muzeul din Baghdad . Iată unul din artefactele furate :
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gudea
   Gudea , al treilea fiu al lui Enki , născut sau creat sub semnul Taurului si numit "arhitectul " casei lui Ningirsu .
   Nah, cine a fost Ningirsu? Evident ca ..Ninurta   ... bine, nu e așa de evident daca nu ai ajuns sa visezi regi sumerieni :-)
  S-ar părea ca elitele își doresc aceste artefacte ca trofee , infine, putem specula la greu de ce tocmai acea statuie s-a vrut dispăruta .

   Vulturul bicefal se considera a avea rădăcini in pasarea hibrida Anzu - iarăși paranteza, si noi avem in bestiarul român ființe hibride si poate ar merita studiată potențiala legătura cu Sumerul .
   Acest vultur bicefal il întâlnim cam peste tot si de-a lungul a mii de ani până in zilele noastre : Scottish Rite Freemasons, Rothschild, armata, guvern, regalitate, corporații , al treilea Reich , etc.
  In multe tradiții vechi Ninurta devine Nimrod care este fondatorul unei lumi unificate conduse de un guvern totalitar , o noua ordine mondiala începuta odată cu Sumerul .
      ****** sfârșitul părții a treia că am depășit cu mult răbdarea tuturor  :lol: ******

PS. Am încercat sa pun virgulele pe unde trebuie dar nu stiu daca nu a scăpat vreuna vigilenței mele de vultur carpatin  :lol: Mulțumesc @Xanadron pt atenționare  :rainbow:
 

abyss

Citat din: Tamerlan din  06 Mai 2016, 12:51:59
- informatii antice cu privire la anumite evenimente petrecute in trecut si care sunt eventual ciclice.
Posibil. Însă improbabil.
De ce spun asta?  :? Pentru că:Dacă ar fi așa... s-ar vedea un plan de conservare a cunoștințelor, între cataclisme, fie s-ar vedea un plan de luptă ÎMPOTRIVA cataclismului respectiv, un fel de conservare a unei părți cât mai mari a umanității. Din păcate nu vedem decât încercarea UNORA (de un anumit tip  :roll: ) de a-și conserva esența între aceste cataclisme ciclice.
Incercarea unora, altora... e o incercare, pe rand , ca doar a fost timp destul. La fel ca in politica.
,,Conservare a unei părți cât mai mari a umanității"? ce inseamna aceasta in viziunea dumneavoastra? va referiti la corpuri vii de oameni sau la informatii? Informatiile incap intr-un obiect mititel sau stocate in campul magnetic al planetei , dupa cum afirma cu muuulti ani in urma un savant.
Chiar si încercarea UNORA e mai buna decat pasivitatea TUTUROR, iar asta e valabil chiar si la modul general.

Citat din: Tamerlan din  06 Mai 2016, 12:51:59
- reancarnare (nu mai conteaza cati sacrifici pentru o "cauza", ei isi dau "respawn" in matrixul fizic al societatii umane)
Nu am înțeles exact ce vrei să spui cu asta.  :?
Dar având în vedere că "reîncarnarea" a căzut la vot (câteva voturi diferență la cel de-al doilea Consiliu Ecumenic de la Constantinopol), în urma respingerii de către creștinismul instituționalizat a învățăturilor/ereziilor lui Origen, ceva-ceva s-ar putea  să aibă legătură și cu reîncarnarea.
Am vrut sa spun ca daca reancarnarea e reala atunci acest fapt poate constitui un motiv secundar pentru care ,,pulimea" deocamdata nu are valoare decat ca manopera.

Citat din: Tamerlan din  06 Mai 2016, 12:51:59
- material genetic nerafinat.
- iluzia ca 5000 de ani sunt sufienti pana la viitorul apogeu al Epocii cide Aur pentru a pregati startul civilizatiei noastre.
Nici asta nu stă în picioare, dacă luăm în considerare "omnipotența" sforarilor. Ori sunt, ori nu sunt puternici?! Nu se răspunde la întrebarea privind necesitatea înșelătoriei. De ce este nevoie să păcălești pulimea, dacă tu ești șmecher?! Pur și simplu oamenii ar putea fi "educați" să accepte autoritatea respectivă, pe modelul (ideatic) al utopiei Brave New World sau a altora similare.
Iarăși se pune întrebarea: DE CE? De ce ar dori să trăiască cineva veșnic (sau foarte-foarte mult) într-o lume imperfectă, incompletă, în care Răul și înșelătoria predomină în dauna Binelui?! Oare nu cumva pentru că este vorba de o "esență" diferită a acestor sforari ai lumii? :? 8-)
Cu ce ar ajuta un "material genetic rafinat"? Iarăși ajungem pe tărâmul Motivației ultime, care nu e luată în discuție. Despre "restartul civilizației"...
Sta in picioare. Macar in unul.
,,Pulimea" daca imi permiteti sa va citez inca o data, are un material genetic nerafinat (prin comparatie cu un ,,ubermensch", sa zicem) si atunci mai merita salvati la gramada? sau merita sa pleci pe undeva cu un CD in buzunar si cateva eprubete?
"Restartul civilizației"? Nu sunt de parere ca ar fi un re-start fiindca nu cred ca a ,,prins" startul pana acum.
,,este vorba de o "esență" diferită a acestor sforari"...Puteti dezvolta aceasta idee va rog? Nu inteleg sensul unde s-ar potrivi mai bine notiunea de ,,esenta".

Citat din: Tamerlan din  06 Mai 2016, 12:51:59
iarăși putem întreba același lucru: "În ce scop?". Ce anume face să "merite" o asemenea desfășurare de forțe și energii?  8-)
- Pentru a fi una cu zeii.
- Pentru a merge pana la capat.
- Pentru 7 miliarde de motive...
Mai conteaza? Conteaza in schimb, as indrazni sa spun , cine sunt cei care  au ajuns la butoane primii si ce fel de oameni erau, precum si modul in care au evoluat sau involuat.
Fiindca daca s-au invartit in cerc ...pesemne isi fugaresc coada. Daca insa se inscriu intr-o spirala... pesemne au prins coada si au mancat-o pana la punctul de origine.
Ar fi interesanta de auzit opinia dumneavoastra, domnule Tamerlan. Sper sa nu ne dezamagiti, sa ne aruncati si dumneavoastra cu avioane de hartie... asa dupa cum probabil ca ati observat deja, sunt convins, in ce mod ne-au obisnuit unii colegi. Foarte apreciati si respactati altminteri.

Tamerlan

Citat din: abyss din  06 Mai 2016, 15:11:21
,,Pulimea" daca imi permiteti sa va citez inca o data, are un material genetic nerafinat (prin comparatie cu un ,,ubermensch", sa zicem) si atunci mai merita salvati la gramada? sau merita sa pleci pe undeva cu un CD in buzunar si cateva eprubete?

Aha! Acum am înțeles. :-) Plauzibil.  8-)

Citat din: abyss din  06 Mai 2016, 15:11:21
,,este vorba de o "esență" diferită a acestor sforari"...Puteti dezvolta aceasta idee va rog? Nu inteleg sensul unde s-ar potrivi mai bine notiunea de ,,esenta".
"Esență" în cazul de față reprezintă ceva foarte caracteristic într-un anumit sens sau tipologie. Precum animalele: ierbivore și carnivore. Fiecare din ele au o esență diferită. Prada și Pradatorul sunt de asemenea două astfel de tipologii.  8-) Nu prea înclin să dezvolt mai mult ideea, decât este cazul. Însă o să reformulez, dacă veți considera necesar.  :roll:


Citat din: abyss din  06 Mai 2016, 15:11:21
Ar fi interesanta de auzit opinia dumneavoastra, domnule Tamerlan. Sper sa nu ne dezamagiti, sa ne aruncati si dumneavoastra cu avioane de hartie... asa dupa cum probabil ca ati observat deja, sunt convins, in ce mod ne-au obisnuit unii colegi. Foarte apreciati si respactati altminteri.
Din păcate nu se poate vorbi altfel despre anumite lucruri. pe de o parte datorită sărăciei de informații în domeniu și pe de altă parte datorită consecințelor pe care anumite dezvăluiri le generează. Mai bine să îți vezi de treabă și să iei lucrurile mai în glumă. În caz contrar se activează imediat niște băieți, cu care eu personal nu mai vreau să am de-a face.  :roll:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)