Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Lumina colorata, Bucuresti, 22.06.2015, 22:37, E-NNV

Creat de Guest, 23 Iunie 2015, 12:15:03

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Guest

Ieri seara am iesit sa fotografiez triunghiul de vara format din stelele Vega, Altair si Deneb pentru a incerca sa-mi dau seama pe langa care dintre acestea a trecut un obiect neidentificat de mine Miercuri 17 06 dimineata la orele 01:57, obiect format din 2 puncte luminoase ce variau ca si culori si intensitate si care erau aliniate pe directia de mers - l-am prins in 6 cadre. Obiectul se deplasa de la SV catre E. Cu cateva ore inainte, pe 16 06 la 23:11 minute am observat pe cer un alt obiect, o sfera alba ce pulsa intr-un mod neregulat, adica putea sa aiba succesiuni foarte rapide de flashuri dupa care pauza, dupa care doar un flash... acesta a fost observat aproximativ 4 secunde uitandu-ma catre NV si se deplasa extrem de incet.
Revenind la observatia de aseara, am iesit si am fotografiat individual cele 3 stele si am intrat in camera. Apoi dupa cateva minute m-am gandit sa mai ies sa incerc sa fac fotografii cu tot triunghiul in acelasi cadru. Am iesit, am facut 3 fotografii si apare un obiect ce traverseaza triunghiul pe care-l observam de la E catre NVV. L-am observat cu ochii liberi si am reusit sa-i fac 23 de fotografii. Parea sa straluceasca cumva si parca l-am vazut mergand unduit. Ca intensitate nu era foarte luminos, sa zic ca avea magnitudine 1, 0 -1 ... oricum l-am vazut usor cu ochii liberi. Cele 23 de fotografii se desfasoara exact pe durata a 60 de secunde deci obiectul mergea incet si parea sa fie la inaltime foarte mare.
Atasez o imagine cu obiectul marit la 200% si cu secundele afisate alaturi. Fotografiile nu sunt alterate, au fost doar decupate. Am si cadre cu stele pe langa care obiectul trece deci posibil sa putem calcula si viteza unghiulara.



A mai observat cineva pe cer vreo lumina?

PS: Setari aparat ISO 6400, f6.3, 200mm, raw.


prodcomb

Așa este, cerul este plin de viață. Cred că punctul cardinal este VNV și nu NVV sau NNV.
Descrierile sunt vagi iar imaginile pe măsură. Așteptăm precizări sau detalii.
Eu ies ia observații cu o hartă mobilă a cerului, un binoclu cu câmp mare și unul cu câmp mic; ochiul cuplat la un binoclu asigură o identificare mai bună decât orice aparat de fotografiat (atât ziua cât și noaptea).
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

jean

Citat din: prodcomb din  23 Iunie 2015, 13:58:41
Descrierile sunt vagi iar imaginile pe măsură. Așteptăm precizări sau detalii.
Din aceasta cauza am cerut observatorului un desen cu stelele, denumirea lor, punctul cardinal si traectoria obiectului.
Triunghiul de vara format din stelele Deneb, Altair si Vega in aceasta perioada si in jurul orei 23 si ceva se afla undeva la est.
Se poate vedea cu Celestia sau cine cunoaste direct cu ochiul liber. Eu le vad foarte bine de la mine din balcon spre E.
Observatiile din text au fost facute spre N, NV, in directie opusa, sau nu am inteles eu bine?
Mai multe detalii ar fi binevenite.
Adevarul este dincolo de noi

prodcomb

Există posibilitatea aflării tuturor sateliților luminoși care au survolat la acele ore cerul.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit