Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Re: Observatie OZN(2)?

Creat de Prothy the Prothean, 25 Octombrie 2014, 23:05:50

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Prothy the Prothean

Salutare.As vrea sa relatez niste evenimente care le-am vazut in ultima perioada.
In vara aceasta,intr-o seara,pe la ora 22,eram cu masina pe un drum de tara,si la un moment dat,pe partea stanga undeva la indepartare spre N-NE,am vazut o lumina portocalie destul mare,chiar mai mare decat se vede planeta Venus pe cer.Cand am vazut,am incetit si am constatat,ca lumina se deplasa cam in aceeasi directie cu a mea,si la un moment dat a inceput sa isi reduca din intensitate brusc,si a disparut.Avion nu avea cum sa fie,si nici o stea cazatoare,pentru ca eu am privit-o cel putin 30 secunde pana sa dispara.Tin se mentionez,ca lumina nu era deasupra nici unui sat sau oras,ci deasuprea campului.
Sunt ferm convins ca ce am vazut in seara aceea,era ceva nepamantesc.

Am deschis un subiect nou, separand postarea fara legatura cu subiectul anterior. Locatie (aproximativa)? Data, ora (aproximative)? StarDust.

Prothy the Prothean

Eu sunt din Teleorman,si in seara respectiva,eram pe drumul judetean 612(drum pietruit),intre satul Cetate(com Radoiesti) si sat Antonesti(com Calinesti).Era seara si cerul era foarte senin,tin minte ca era in jurul orei 22,data nu mai tin minte exact,dar a fost in Iunie sau Iulie.
Eu lucrez la o ferma agricola din zona,iar ferma este undeva pe un deal.Acolo este un paznic de noapte,care a doua zi i-am povestit ce am vazut pe drum,si nu mica mi-a fost mirarea sa imi spuna si el ca a vazut acelasi lucru.
Poze nu am facut,pentru ca inca mai am batranul meu Nokia 6233,si nu s-ar fi vazut nimic.
Eu zic asa:stea nu avea cum sa fie,pentru ca era mare ca dimensiuni(de 2 ori cat se vede planeta Venus),si era portocalie,si eu nu cunosc nicio stea care sa se vada mai mare pe cer decat planeta Venus.
Stea cazatoare nu are cum:pentru ca lumina a stat pe cer cateva zeci de secunde.
Meteorit nu are cum:pentru ca nu avea viteza mare,si nici nu avea dare de flacari in spate.
Avion nici atat:pentru ca era o lumina constanta portocalie,si nici o alta lumina.
Lampioane nici nu se pune problema,pentru ca era in camp,si oricum nu cred ca cei de la tara stiu ce sunt alea :))
Asteptam de mult sa povestesc aceasta experienta.
Si inca ceva,s-a mai intamplat de cateva ori,sa vad pe cer niste lumini galbui care se deplaseaza in diferita directii,si la un moment dat se sting usor pana dispar.Sa aiba vreo legatura cu ceea ce am vazut eu in seara respectiva?


Prothy the Prothean

Eu stiu ca satelitii artificiali zboara la zeci-sute de km deasupra pamantului,dar ce am vazut in seara aceea parea mult mai jos,plus ca se vedea destul de mare lumina.Daca era satelit artificial,si se vedea asa mare(el zburand la zeci de km deasupra) inseamna ca acel satelit trebuia sa fi avut cativa km in diametru,ceea ce asa ceva nu exista.
Eu tot cred ca a fost ceva OZN...e doar parerea mea...si mi-ar placea sa fie adevarat.
Oricum,eu cred ca suntem vizitati de mii de ani de ET,sunt dovezi peste tot,chiar si in Biblie,dar lumea este prea inchisa la minte sa creada asa ceva.
Eu personal,m-am inscris pe acest site,din cauza ca sustin fenomenul OZN,si cred in el.
O seara buna sa aveti.

prodcomb

Ai încercat să observi sateliţi cu datele de la adresa heavens-above.com? Încearcă să observi Staţia Spaţială Internaţională; s-ar putea să te lămureşti, pentru că eu cred că asta ai văzut. Prima dată când am observat-o m-a marcat profund şi nu voi uita niciodată măreţia imaginii.
După ce te vei familiariza cu "ce este pe sus" o să ai altă perspectivă.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

jean

#4
Prothy the Prothean, cauta la ,,mesaje personale", sus in bara. Ai un mesaj de la mine trimis de mai multe zile. Asteptam un raspuns la el.
Da, colegul prodcomb cred ca are dreptate. Este foarte posibil sa fie ISS. Ai mai urmarit vreo data statia spatiala? Stii cu se vede aceasta pe un cer senin si departe de surse de lumina?
Adevarul este dincolo de noi

StarDust

#5
Eu nu am vazut niciodata ISS cu nuanta portocalie... Cu atat mai putin cand avea o stralucire f. ridicata. Intotdeauna a avut o stralucire alba intensa. Poate fi portocalie doar daca trece destul de jos spre orizont dar atunci nu e asa stralucitoare.
Si da, si eu am ramas putin marcat acum vre-o doi ani cand am vazut-o cred ca aproape de magnitudinea -3 sau ceva mai stralucitoare. Dar era alba...

Recomand inca o data folosirea programului SatTrack (e free) pentru smartphone, e deosebit de util pentru monitorizarea trecerii satelitiilor (inclusiv ISS) pentru o zona anume daca e corect setat.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Xanadron

#6
Pe   http://spotthestation.nasa.gov/ se poate "gasi" ISS la fel de usor - si focusat - ex.:
http://spotthestation.nasa.gov/sightings/view.cfm?country=Romania&region=None&city=Bucharest#.VFaMb9J_uHg

P.S. Intr-adevar, ISS (al treilea obiect ca magnitudine aparenta de pe bolta cereasca) se vede alb-stralucitor de obicei (si cu o miscare oarescum "sacadata" pe traiectorie, pe care inca n-am reusit sa mi-o explic, in ciuda diverselor tentative de explicare f. savante de pe tarlaua netului.)

Personal, desi pare sa orbiteze Terra la fiecare 90 minute si la o altitudine ceva mai mare acum decit pe vremea limitarilor impuse de naveta... navetelor 'merigane, io cred in continuare ca-i o holograma :lol: sau ceva la fel de matrixoid, :-( da' nu trebuie sa ma luati oricum in serios.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

prodcomb

Aici ce culoare are?
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

StarDust

Are irizari cu culoarea apusului, culoare ce se vede in tot fundalul din poza ta. La o expunere de 8sec, aceasta culoare e mult accentuata. Iar dara centrala numai portocalie nu e. Poate ca in anumite conditii, statia iluminata de soarele ce apune prin stratul gros atmosferic da fie iluminata cu lumina portocalie pentru scurt timp, dar eu nu am vazut niciodata asa ceva. Eu am observat ISS intotdeauna numai dupa lasarea intunericului, si e intotdeuna alba, stiu ce vorbesc.
Pun un zoom din poza prezentata in care se vede si mai bine nuanta portocalie a fundalului (cer cu umezeala multa?) si dara lasata de lumina reflectata de ISS pe senzor, lumina ce sunt sigur ca vizual numai portocalie nu era.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

prodcomb

Observarea staţiei în perioada crepusculului şi la înălţime moderată deasupra orizontului; lumina solară reflectată de staţie trece printr-un strat gros al atmosferei. Şi Soarele devine portocaliu către orizont.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Prothy the Prothean

Ce imi aduc aminte,este ca,acea lumina,nu a disparut ca si cum ar fi fost un avion care tranverseaza cerul,ci acea lumina disparut in maxim 4-5 secunde.Deci a fost o lumina puternica,si in cateva secunde a disparut de tot.Ideea e ca,lumina nu a disparut la orizont,ci chiar in mijlocul cerului(nu stiu exact sa ma exprim).
Si totusi...daca era vreu satelit,sau statia spatiala,chiar se poate vedea mai mare decat planeta Venus?
Eu ce am vazut in aceea seara,era cel putin de 2 ori mai mare decat s-ar fi vazut Venus.


StarDust

#11
Citat din: Prothy the Prothean din  03 Noiembrie 2014, 21:08:35
...
Si totusi...daca era vreu satelit,sau statia spatiala,chiar se poate vedea mai mare decat planeta Venus?
Eu ce am vazut in aceea seara,era cel putin de 2 ori mai mare decat s-ar fi vazut Venus.



Da, se poate, cam acum doi (3?) ani am vazut si eu pentru prima data ISS la maxim de stralucire. O mai urmarisem si pana atunci dar la magnitudini mai "normale" ca sa zic asa... Iesisem intamplator afara, era pe inserat, si vad pe cer o stea enorma ce venea usor pe directia mea. In prima faza am intepenit... :) nu imi venea sa cred ce vedeam si oscilam intre impulsul de a fugi in casa dupa aparatul de filmat si hotararea de a sta pe loc ca sa nu cumva sa pierd momentul disparitiei chestiei...
Era sigur de magnitudine -3,5 alb-albastruie. Dupa ce s-a estompat lent si a disparut am verificat pe internet, ISS tocmai fusese vizibila din locatia mea pe traiectoria pe care o vazusem.
Desi eram familiarizat cu viteza cu care ISS parcurgea cerul, totusi acea observatie a fost o surpriza pentru mine. In prima faza am crezut ca a fost un satelit Iridium care a stralucit ceva mai mult decat o fac de obicei, dar m-am convins apoi ca era ISS intr-adevar.

Trebuie sa te familiarizezi cu trecerile ISS, si a altor sateliti(ma refer la traiectorii, viteze si aspect), apoi vei putea sa iti dai seama intr-adevar daca ceea ce ai vazut tu a fost ISS sau nu.

Daca a fost atat de intensa, portocalie, si a parcurs jumatate din bolta cereasca in 4-5 sec. nu a fost ISS.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16