Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Fenomen luminos in zona Azuga-Prahova

Creat de tractorbeam, 05 Septembrie 2014, 09:52:31

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tractorbeam

S-a intamplat acum 3 saptamani in noaptea de 10-11 august.
Ora observatiei este 02:00-02:15. Nu eu am observat fenomenul ci doamna, care nu avea somn, asta in timp ce eu dormeam bustean.
Locatie: Azuga, Prahova zona str. Izvoarelor.
Trebuie precizat ca observatia s-a efectuat din cea mai inalta cladire din zona, alta mai sus nu exista deoarece nu s-a construit. Evident in alt plan retras mai exista cateva vile la o inaltima mai mare dar in zona str.Izvoarelor este cea mai inalta cladire,  avand vedere spre crucea de pe Caraiman si direct catre partia Sorica.
Meteo: cer clar fara nor luna plina (a fost atunci super-luna).
Doamna (a.k.a. martorul) nu a observat decat o lumina galbena puternica pe versantul pe care se afla partia Sorica dar mai la sud-est de aceasta in zona inaccesibila si impadurita unde , din cate stiu , nu exista acces facil.
Lumina pulsa printre brazi, variind in intesitate iar in apropiere un nor de tip fuior, alb, in pozitie VERTICALA dansa in jurul acestei lumini sau lumina in jurul norului, martorul nu poate preciza.
Ca o paranteza, martorul afirma ca acelasi nor de tip fuior l-am observat amandoi cateva ore mai devreme in timpul zilei si ne-am mirat de forma lui ciudata. Acest lucru il pot confirma deoarece eu i-am semnalat respectivul nor care semana cu un fus si parea stabil in pozitia respectiva. In timpul zilei a fost vant moderat in zona Azuga.
Pe toata durata observatiei nocturne martorul din pacate nu s-a deranjat sa ma trezeasca si mi-a relatat observatia in dimineata zilei de sambata.
Martorul:
- nu crede in fenomene de tip OZN, este o persoana foarte ancorata in realitatea cotidiana, nu are nici un fel de preocupari "exotice".
- deoarece lucreaza intr-o zona publica sensibila m-a rugat sa nu-i fac public numele.
- fenomenul a tulburat-o usor spre moderat deaorece nu gaseste o explicatie LOGICA a fenomenului observat dar considera neinportanta observatia deoarece nu o afecteaza cu nimic. 
 
Mai in gluma mai in serios i-am spus ca probabil piticii lui Statu-Palma-Barba-Cot au dat o mica petrecere in cinstea lunii pline, asta din cauza ca in saptamana respectiva am recitit Jaques Vallee - Confrontations, evident fara sa-i relatez ce citeam in perioada respectiva deci nu pot spune ca am influentat-o cu ceva.


prodcomb

Lumina (materializată pe umezeală, ceaţă) proiectată de o sursă de lumină (portabilă) poate semăna cu observaţia.
Dar sunt multe lucruri de precizat prin întrebări; revin când am puţin timp.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

tractorbeam

Am discutat cu martorul si spune ca:
- era cer senin cu exceptia acelui nor de tip fuior
- ce i-a provocat uimirea a fost intensitatea luminii care nu era perfect definita existand un halou in jurul ei
- o posibila explicatie ar fi un lampion ajuns acolo agatat de ramurile unui copac dar intensitatea era mult prea mare
- nu se face confuzie cu lumina de tip proiector sau laser de discoteca sursa fiind pe versant nu pe muchia acestuia
-poate un grup de turisti rataciti sa fi facut un foc pe versant?
Cam asta stiu la ora actuala.