Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Omenirea neagra ?

Creat de fiulploii, 29 Iunie 2014, 14:46:02

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

  ^_^ 

   O intrebare bantuie prin lume cam de mult timp, o intrebare care e pusa soptit, pe la colturi si in intuneric. Cei religiosi se intreaba daca Adam si Eva au fost albi sau negri iar ceilalti se intreaba daca Homo sapiens a fost alb sau negru , daca toti hominizii din lantul ala darwinian au fost albi sau negri.
  Cei mai multi nu isi pun astfel de intrebari  :-D

  In general, azi este incriminat cuvantul negru cu referire la oameni , trebuie sa spui afro-american sau doar afro .  :-D ca sa vezi cum morala se modifica sub ochii nostri .
  In general, subiectele de discutie despre originea rasei umane sunt la fel de fierbinti ca si cele despre religie . iar daca intrebi si despre culoarea pielii , totul se inflameaza aproape instantaneu si poate fi interpretabil in felurite forme.
  De ce oare ne-ar interesa daca am fost toti negri la origine ? Sau albi ?

  Totul sau mai bine zis toata teoria asta a pornit de la niste fapte, obiecte, mituri, etc. observate sau descoperite de-a lungul anilor si ele ridica totusi in opinia mea un serios semn de intrebare.
  Faptul ca noi acum nu avem vreo explicatie multumitoare si aplicand briciul lui Occam rezulta sau nu ca seriile genetice initiale ale omenirii actuale au fost negre la culoare ? Sa incercam impreuna niste discutii , poate s-ar face ceva lumina in ''negreala'' istorica a inceputurilor.

  Asta a fost deschiderea temei . Mai pe seara continuarea .
 

panta_rh_ei

În general vorbind tema este , prin sine, interesantă dar doar din punct de vedere teoretic – în opinia mea, evident.
În ceea ce mă priveşte importantă este calitatea umană, indiferent ce culoare ar avea ea.
Culoarea pielii adamice sau a oricărui prim- hominid o fi importantă pentru cei care practică discriminarea rasială şi evident că devine un subiect sensibil -   în condiţiile în care albii au considerat rasa neagră net inferioară, au desconsiderat-o, exploatat-o etc.etc. -  dacă, aşa cum spui, sunt  elemente care ar proba că rasa superioară, rasa albă, se trage dintr-un Adam negru.
De ce se trece cu vederea rasa galbenă? Mai ales că – se vorbeşte pe la colţuri – este rasa care va moşteni pamântul  :-)
Subiectul ăsta sensibil despre care se vorbeşte în şoaptă să nu ascundă cumva o altă diversiune/preocupare pentru oamenii care observă şi pun întrebări mult mai sensibil-deranjante.
Dincolo de orice speculaţii, rămân la ce am spus la început: tema este interesantă, teoretic vorbind. În ce priveşte relevanţa, legat de dinamica evolutiv-umană, să  nu aibă cineva o surpriză de proporţii aşa cum s-a întâmplat şi în cazul neanderthalienilor.

P.S
Am vrut să dau un like postării tale dar nu se mai poate?  :cry:
LIBERTATEA este doar aspectul negativ al intregului fenomen - viatza omului - al carui aspect pozitiv este RESPONSABILITATEA. LIBERTATEA  este in pericol sa degenereze intr-un capriciu daca nu este vietzuita in termenii RESPONSABILITATZII.

fiulploii

#2
  Bineinteles ca vorbim doar teoretic , colega @panta_rh_ei . Este o teorie interesanta care bineinteles are dovezile ei pe care se sprijina si inca o data bineinteles ca nu explica tot...insa ceva ceva ar putea sa explice .
  La aceasta sectiune lipseste posibilitatea laikuirii deoarece e o tema ireala , aflandu-se in partea imaginara a numerelor complexe.  :wink:

  Si rasa galbena este inclusa in aceasta poveste insa va apare ceva mai tarziu in scena. Deocamdata sa incepem cu portii mici  :evil:

  Stirea de aici http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1177123/The-European-Created-fragments-fossil-face-forbears-35-000-years-ago.html
  zice in esenta cam asa: a fost recreat de catre Richard Neave, one of Britain's leading forensic scientists, pe baza maxilarului inferior si a altor resturi de craniu gasite de catre speologi intr-o pestera din Romania in 2002 iar craniul sau este un amalgam de neanderthal si cro-magnon , incluzand tipologiile europeana, africana si asiatica - cel putin eu asa am inteles din articol .
  Sa ne uitam deci la cel care vana si pescuia sau facea picturi rupestre pe teritoriul actual al Romaniei acum vreo 35.000 ani.


  Asta se considera la ora actuala a fi primul european cunoscut . Incerc o abordare cronologica simpla sau simplista pentru a se intelege ideile de baza : locuitorii initiali ai Europei  au fost negrii/negroizi ce au fost invadati de catre albinosi . Exista controverse daca rasa alba este rezultatul albinismului sau al evolutiei . Eu personal cred ca e o dezbare inutila atata timp cat nu se cunoaste originea sau sursa originilor . Inclin spre ipoteza mai multor centre ( sf ) de creere genetica a seriilor umane.

  Steatopigia sau steatopygia este depunerea in exces de tesut adipos pe fese  si pe coapse astfel incat linia spatelui formeaza un unghi apropiat de 90 grade cu linia feselor . Mai multe aflati cu goagalu'

   Si acum incepe scandalul  :lol: :lol:
  Ganditorul si femeia lui de la Hamangia ( nu e vb de colegul de forum  :-D ) de remarcat steatopigia la femeia care sta jos


Statueta de lut cu incizii cca 3.000 i.e.n. descoperita la Vidra, Bucuresti


Zeita de Cucuteni cca 4.900 i.e.n.


Mai sunt si alte statuete prin lume insa nu facem teza de doctorat aici sa le enumar pe toate  :lol:
   Explicatiile actuale pentru aceste statuete este ca reprezentau zeite ale fecunditatii si de aceea aveau exagerate soldurile, coapsele si/sau sanii , zeite carora li se aduceau ofrande si aveau zile dedicate si locuri dedicate - evident ca astea sunt presupuneri logice si de bun simt obisnuit judecand prin prisma omului de azi si extrapoland la cei de dinainte trairile si emotiile prezentului.

  Acum cate ceva despre albinism . Nu sunt in domeniu, poate este totusi cineva pe aici. Pana atunci redau ce am gasit .
Oculocutaneous albinism  sau OCA este de patru tipuri .
http://en.wikipedia.org/wiki/Oculocutaneous_albinism

OCA 1 - albinism extrem adica lipsa totala de melanina

OCA 2 - albinism tipic adica melanina in cantitate mica

OCA 3 - albinism moderat adica cantitatea de melanina este sub normal

OCA 4 -  cantitatea de pigmentare cutanata variaza de la minim la aproape normala. Nou-nascutii cu OCA4 au de obicei un par de culoare variind de la alb argintiu până la galben deschis. Culoarea parului se poate inchide in timp dar nu variaza semnificativ de la copilarie pana la maturitate. Această forma de albinism este mai rar intalnita decat OCA2 cu exceptia cazului populatiei japoneze.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK1510/

haplogrup





Explicatii?  :lol: Simplu de tot .
  Copy/paste mai jos pe intelesul tuturor.

Fiecare persoana este purtatorul unui grup specific de 46 de cromozomi: 23 materni si 23 paterni. Acesti cromozomi sunt ,,arhitectii" organismului uman .
     Toti cromozomii sufera schimbari cu o singura exceptie, cromozomul ,,Y". Acesta este trecut de la tata la fiu, neschimbat, din generatie in generatie, neschimbat, in cazul in care nu a intervenit o MUTATIE. Mutatia reprezinta o mica schimbare, intamplatoare, deobicei care nu raneste organismul, dar care se perpetueaza, fiind astfel trecuta de la tata la fiu, in familia acestora, din generatie in generatie, pentru mii si mii de ani.

    Cand geneticienii identifica un astfel de marker ii pot urmari deplasarea geografica pe harta lumii.
Fiecare astfel de marker este esential pentru inceputul unei noi ramuri pe acest trunchi al arborelui rasei umane.
Urmarind astfel de markari s-a putut vedea traseul urmat de diferite triburi plecate din Africa si imprastiate peste tot in lume pe perioade de mii si mii de ani.

     HAPLOGRUPUL reprezinta un grup de ramificatii (linii) genetice care au in comun o mutatie sau un set de mutatii specifice indivizilor din grupul respectiv. Haplogrupurile sunt definite de mutatii care se produc intr-un anumit loc si timp si au in mod caracteristic distributii geografice reprezentative pentru epoca si amploarea migratiilor.
Lunga calatorie a acestei ramuri a fost in continuare determinata de variatiile climaterice ca de exemplu preponderenta ghetii in aceasta perioada.
         Oamenii au fost impinsi sa caute refugii spre zone mai calde, spre sud, in Spania, sudul Muntilor Carpati, dar si in zona Massagetica.
Pe parcursul trecerii timpului, multe mutatii au aparut in structuraADN-ului.
          Cromozomul "Y"a participat si el la aceste mici modificari specifice, mutatii care s-au produs intr-un anumit loc si timp si care au avut un mod caracteristic din punct de vedere al distributii geografice, si care s-au transmis generatiilor viitoare.
Acest tip de mutatii au fost numite SNP ( sau Single Nucleotide Polymorphism).

          De fapt reprezinta o mica schimbare, intamplatoare, aparuta in procesul de copiere a unei nucleotide la nivel de ADN (de exemplu T este schimbat in A). Acest tip de mutatii SNP sunt atat de rare incat sunt considerate unice si sunt trecute de la tata la fiu, din generatie in generatie. Acest lucru permite geneticienilor sa poata urmari deplasarea acestor grupuri umane care au suferit astfel de mutatii; grupul continand o astfel de mutatie fiind numit "haplogroup". Urmarind deplasarea, migrarea, acestor haplogrupuri, pe harta globului terestru, se obtin date de o importanta de neestimat atat pentru arheologi cat si pentru lingvisti.
Deoarece la unele "haplotypuri" ( in urma verificarii STR) sunt gasite frecvent un tip particular de haplogrup, de multe ori este posibil sa aflam carui haplotyp ii apartine haplogrupul respectiv.
In urma cu 12.000 de ani, cand sa terminat ultima perioada de glaciatie, in Europa mai ramasesera trei "Adams": -un grup in peninsula Iberica "R1b",
-altul in centrul Europei, la sud de Muntii Carpati "I", -si insfarsit ultimul pe teritoriul viitorilor Massaageti "R1a".
Ei vor da nastere populatiei de baza europene.
Pe masura ce calota de gheata se ratragea si pamantul nou aparut devenea mai bun pentru viata, multe specii de animale si plante se reintorceau.
   Aceste trei grupuri umane care si-au gasit refugiu in cele trei zone amintite inainte, pentru o perioada destul de lunga, au suferit si schimbari minore in ADN-ul lor, au suferit mutatii putand astfel sa se identifice noi Haplogrupuri.
O data cu incalzirea climatului, plecand din zonele de refugiu, aceste haplogrupuri : R1b, I, R1a se vor raspandi peste toata Europa constituind 80% din populatia actuala europeana.

  Acum poate se inteleg hartile de mai sus.

  Si o ultima propozitie deocamdata: rasa alba este considerata a fi genetic determinata de haplogrupul R.

 

fiulploii

   Sar putin peste etape si ajung aici
http://www.theguardian.com/world/2009/mar/12/race-monarchy
    Queen Charlotte was the wife of George III and, like him, of German descent. But did she also have African ancestry?   :-D

Apoi, niste concluzii avant-la-lettre : ( cred ca intelege toata lumea ce inseamna in engleza )

Date of the "Thirty years war" and German Genocide of Blacks (1618–1648)
Dates of the British civil wars and British Genocide of Blacks (1639 - 1652), (1689), (1715 - 1745)

A se retine doar ca ipoteze de lucru si ca suntem la capitolul ireale..pe bune ! Fiecare trage singur concluziile !


Tyanu

Interesanta postare. Este greu insa de abordat un astfel de subiect fara a nu intra in incidenta anumitor "norme rasiste". Dupa cum spuneai si tu, calitatea oamenilor nu tine de culoarea pielii. Fiecare rasa, alba, neagra, galbena, rosie are reprezentatii ei care fac cinste dar si uscacaturile ce fac parte din orice padure.

Rasa neagra e interesanta din punctul meu de vedere si pentru ca a ramas cam singura (alaturi de cea rosie poate), care nu s-au dezvoltat dpdv tehnologic sau au ramas mult in urma albilor sau asiaticilor. Fotografia prezentata de tine poate fi graitoare insa neavand cunostintele necesare, nu pot fi sigur cum de au stabilit acei cercetatori culoarea pielii sau forma buzelor, doar dintr-un maxilar. Poate e doar o continuare a conceptiilor stiintei oficiale.

Femeile cu solduri late au fost si sunt considerate cele care pot duce la indeplinire mai multe sarcini. Pare logic sa fie venerate. Poate de asta au fost apreciate. Sa nu uitam ca "cercetatorii" nu s-au hotarat cand si cum s-a trecut de la matriarhat la patriarhat si de ce. Chiar si in perioada Renasterii erau apreciate femeile cu forme ferme. Acele femei sunt considerate de catre societatea actuala ca  fiind nonconforme cu normele despre cum ar trebui sa arate o femeie.

Cat despre migratia triburilor si distribuirea lor pe teritoriul Europei si nu numai, eu cred ca e mult prea mult de discutat. Conform cercetarilor oficiale s-a emis ipoteza ca toata populatia se inrudeste genetic cu un trib din Africa. Prin teste ADN, cel putin oficial, s-a confirmat aceasta teorie. Sunt insa destul de multe lacune. Dupa cum ai prezentat tu, cei care au avut parte de mai mult soare s-au adaptat conditiilor climaterice si au albit. Insa la aceeasi latitudine in partea estica, asiatica, avand aceeasi cantitate de soare oamenii au ramas mai galbeni si au suferit altfel de transformari. Transformari care, zic eu, nu au legatura cu clima. Inaltimea si forma ochilor este foarte putin dezbatuta de catre specialisti.

Triburile migratoare ce au venit si au cucerit o buna parte din Europa nu par a fi facut parte din acelas segment al mongolilor. De exemplu -  ungurii. Privind ungurii astazi nu incape nici o indoiala ca par a fi pe aceste meleaguri din aceleasi perioade ale istoriei ca si noi, oricum nu seamana deloc cu stramosii lor asiatici. Asta e un mic exemplu ca istoria oficiala si stiinta oficiala ne ascunde anumite lucruri. De ce ? Nu stiu.

Intorcandu-ma la rasa neagra trebuie sa constatam ca aceste persoane afro sunt foarte sanatoase, un corp proportionat, etc. Diferenta ar fi ca pot fi incadrati in categoria celor care muncesc si nu gandesc. (ma refer aici la marea majoritate nu la toata specia afro) Spun asta pentru ca par construiti pentru munca insa au acceptat sa fie sclavi sute de ani fara sa incerce macar sa lupte pentru libertatea lor. Poate ma insel... e posibil sa fie o mutatie genetica (intentionat ?!) ce nu se gaseste la alte popoare.
Rasa rosie spre exemplu a preferat sa lupte si sa fie amenintata cu extinctia pana ce a fost inrobita. Rasa alba a fost ajutata de tehnologie in lupta cu celelalte rase insa nu a putut inrobi pe asiatici, cel putin nu cu forta.

Pare ca suntem mai multe rase ce gandesc diferit, actioneaza diferit in anumite situatii si s-au dezvoltat diferit de-a lungul timpului. E posibil sa avem creatori diferiti ? E posibil sa fi fost doar un Adam (care habar nu avem ce culoare avea) iar din acel exemplar sa fi fost mai multi care au incercat pe cont propriu sa creeze ceva ? E posibil si sa fi fost creati in diferite momente ale timpului ?

Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

Xanadron

#5
Un link perfect ontopic:
http://www.macroevolution.net/
...dupa care am fi fost hibridizati din "caramizi genomice" provenite de la maimutza si... PORC. :-D
Credibil poate, si nu doar conform vorbei "Toti barbatii ie porci".

Si ultimele dezbateri controversate pe tema analizei ADN a lui Bigfoot facuta de dr. Melba Ketchum ar merita disecate, dar interesul scazut... spre zero aratat sectiunii Criptozoo ma face sa cam (tick) tac. :lol:

Pe ...foarte scurt totusi, Yeti/Bigfoot ar fi un gen de PLFs/automatons remanenti, creati in urma cu doar cca. 15 milenii in scop de exploatare (sclavie) - de catre cine anume, ramine de aflat poate cindva (atlanti sub Baal / Belial / Moloch?... anunnaki solzosi sau nu? - nimeni nu poate spune cu certitudine).

Ce-i totusi aproape cert e ca si fragmente genomice provenite de la... URS :-o au fost folosite, pe linga unele de origine umana si altele ET. :-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#6
P.S. Evolutia omului (versiunea actuala adica) cred ca va ramine mult timp o nebuloasa - clar ca doar pentru noi, astia care lucram mai ales cu presupuneri, chiar daca deduse logic.
Cindva sint insa sigur ca (ni) se va lamuri totul, fie si doar ultimilor supravietuitori ai unei linii genetice pe cale de extinctie, asa cum parem a fi - in ciuda exploziei demografice aparent de neoprit.

Povestile sumerane cu "capetele negre" (lulu-amelu) pe fundalul ciorovaielilor Enki-Enlil-Ninhursag :-) merita deci completate cu deductiile din ce in ce mai frecvent si exact extrase de unii cercetatori "atipici" - fiindca necorupti de Sistem - privitoare la istoricul nostru genetic, posibil de ceva vreme de-a fi "dezgropat" cu relativa precizie.

In orice caz, culoarea (si dimensiunea - v. giganti, nefilimi, refaimi, anakimi etc) conteaza. :lol: Fiindca, oricit de "rasista" si descurajatoare ar parea ipoteza crearii fiecarei rase/grupare etnica cu anumite scopuri de catre cei interesati in "plantatia/ferma Terra", mie cel putin imi pare singura veridica. Indiferent cite lanturi nucleotidice de porci sau ursi vor fi fost folosite pentru plamadirea noastra in atitea versiuni.

Dar pina cind depozitele Smithsonian-ului (si nu numai) nu vor fi deschise savantilor onesti, slabe sperantze de lamurire a atitor intrebari deloc "politically correct" - si taman d-aia evitate de cei care cunosc deja destule raspunsuri. :evil:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

  Nici nu stiu cu ce sa continui  :lol:
  Ideea de baza a acestei teorii ce se bazeaza pe descoperiri arheologice, studii antropo si genetice ( acum nu stiu cat de adevarate sunt toate studiile genetice publicate ) , pe scrieri antice , etc. ideea de baza ziceam, e ca omenirea initiala a fost neagra sau negroida iar peste ea au navalit albinosii care i-au terminat pe cei din dintai fie prin asimilare, fie prin genocid iar istoria a fost schimbata sau ''albita'' pentru a arata suprematia albilor.
  Nu stiu si cred ca nu stie nimeni daca aceasta ''razbunare'' are motive intemeiate sau nu . Exemple in istorie ar fi de exemplu in Egiptul antic cand un faraon stergea numele vreunui inaintas din documente sau ii schimba/distrugea statuile pe diverse considerente cum ar fi cel religios.

Pana ma hotarasc la o continuare pun niste imagini care ar deminstra frauda comisa de ''albinosi'' in modificarea imaginii antecesorilor .
  Fiecare imagine are si explicatia in engleza .













 
  Si un articol mai vechi
http://www.sciencemag.org/content/316/5823/364.1.summary

Siberia

Ok...

Eu zic ca au fost albastri.. la fel ca si shtrumfii...
Mai tarziu au devenit verzi ca si martienii... iar mult mai tarziu au devenit albi...
In paralel cu "cei vechi si colorati" au aparut negri, rosii, galbenii si evident rromii (latte macchiato in diverse nuante de cafea).

Mai in gluma sau mai in serios, hehehe :-)
O sa gasesc pe undeva si niste linkuri sa justifice coloratiunea curcubeistica :-)
"The end is the beginning of all things, Suppressed and hidden, Awaiting to be released through the rhythm Of pain and pleasure." - Jiddu Krishnamurti

fiulploii

Bine ai revenit @Siberia    :-) in arena  52 , ca arena 51 a devenit loc de pelerinaj :

Astept cu interes linkurile cu strumpfii si procesul lor de albire  :wink:


Istoria albastra a strumpfilor  :lol:

Strumfii sunt niste creaturi albastre si micute, masurand in inaltime cam cat 3 mere puse unul peste altul. Strumfii sunt cunoscuti in limba franceza sub denumirea "Les Schtroumpfs" iar in engleza sub numele de "Smurfs".
Strumfii au aparut pentru prima data in urma cu 50 de ani, ca personaje de benzi desenate, creatorul lor fiind graficianul belgian Pierre Culliford.

Culliford, supranumit Peyo (pentru ca nepotul lui nu putea pronunta corect "Pierrot"), s-a nascut la Bruxelles, pe 25 iunie 1928.
Strumfii au aparut din intamplare, la un banal pranz. Artistul Pierre Culliford lua masa cu celebrul creator de benzi desenate André Franquin iar la un moment dat Peyo a intins mana dupa solnita: "Da-mi, te rog... strumfff!" si a stranutat. Franquin a fost prompt : ,,Iata, ti-o strumfez!", iar restul conversatiei s-a desfasurat in jurul cuvantului ,,strumf".
In acelasi an, pe 23 octombrie 1958, Peyo strecoara in serialul sau ,,Johan et Pirlouit" – publicat in celebra revista ,,Journal de Spirou" – doua creaturi simpatice, albastre si foarte mici.

Stumfii au fost pictati in albastru pentru ca sotia lui Peyo a fost de parere ca aceasta culoare se potriveste cel mai bine cu decorul natural. Daca ar fi fost verzi, s-ar fi confundat cu iarba, iar daca ar fi fost rosii, galbeni sau negri, ar fi aparut si interpretarile rasiste. Astfel, Madame Peyo a devenit coloristul strumfilor.

Treptat, spiridusii se inmultesc in serialele lui Peyo. in 1959, Studiourile de Animatie Dupuis, din Belgia, ii pun pe strumfi in miscare, in noua episoade de animatie. Peste Ocean raman anonimi pana in anul 1981, cand studiourile Hanna-Barbera lanseaza primul episod din cele 425 care-i vor urma.
Deveniti vedete in lumea copiilor, spiridusii primesc botezul diverselor culturi: de la Smurfs in engleza, la Schlumpfs, Smolfs, Puffos, Sumafus, Torpikeks, Pitufos sau Lan- Shin-Ling, in chineza.

Peyo a inventat chiar si un limbaj al strumfilor – strumfeaza – continand cuvinte care contin ,,strumf" sau, ,,smurf", in engleza.
Strumfii traiesc undeva in padure, in casutele lor in forma de ciuperca, si se hranesc cu "smurfberries", fructe cu nume specific, un fel de strumf-mure.
Toti strumfii poarta pantalonasi si caciulite albe si, cateodata, un obiect care le contureaza personalitatea – o floare, un creion dupa ureche.
Cu exceptia Marelui strumf, care are caciula rosie si 542 de ani, toti ceilalti poarta caciuli albe si au mai putin de 100 de ani.
Societatea stumfilor este aproape perfecta. Exista 101 strumfi, traiesc toti in acelasi sat, fiecare dintre ei are calitati unice dar si defecte.
Reusesc sa treaca impreuna peste dificultati, se bucurade viatasi se simt bine. Au povestile si regulile lor si singurul lor mare necaz, intr-o existenta, de altfel, pasnica, e vrajitorul Gargamel, cel care isi petrece zilele incercand sa prinda, sa manace sau sa faca orice poate ca sa-i distruga pe strumfi.

Povestea strumfilor are un caracter universal. Strumfii sunt personaje foarte bine individualizate, care traiesc intr-o lume de basm. Fiecare strumf are propriul lui caracter: unul e ochelarist, unul e lenes, altul e visator, unul e peltic.
Desi intre ei apar mereu diverse conflicte, impreuna sunt o comunitate. Fiecare strumf are ceva de facut in sat, in functie de calitatile lui si de nevoile celorlalti:
Marele Strumf este conducatorul lor si singurul care poarta rosu. Face potiuni magice in laboratorul sau.
Strumful cel lenes (Lazy Smurf) atipeste oricand, oricum si oriunde...e narcoleptic.
Strumful cel indemanatic (Handy Smurf), intotdeauna cu un creion dupa ureche, e gata sa repare orice in sat. Este cunoscut prin inventiile sale: strumf-mobilul, telestrumfonul ("telesmurf" – telefon).
Strumful cel mintos (Brainy Smurf) pare a fi un expert in orice dar se insala aproape tot timpul. E bun prieten cu Clumsy Smurf.
Neindemanaticul (Clumsy Smurf), bun prieten cu Brainy Smurf, e un suflet bland si Ii place sa colectioneze pietre. Imbracamintea lui este tot timpul larga si asta il face sa para neglijent.
Strumful-croitor face haine pentru toti strumfii din sat. Are intotdeauna la el un ac, doua infipte in caciula si centimetrul de croitorie agatat dupa gat.
Strumful-fermier planteaza seminte pentru tot satul si se ocupa de strangerea recoltelor. Poarta palarie din paie si o salopeta.
Strumful-visator este, evident, un visator. Gandul lui e intotdeauna in alte locuri sau la alte lucruri.
Strumful-muzician este muzicianul satului, insa nu are prea multi fani.
Strumful-pictor este un adevarat artist si vorbeste cu accent francez.
Strumful-voinic (Hefty Smurf) e cel mai puternic strumf din sat, face tot timpul exercitii si ridica greutati.
Strumful cel vanitos (Vanity Smurf) nu poate exista fara sa se priveasca in oglinda, dar cu toate astea e nemultumit de felul in care arata. Poarta mereu o floare la caciula.
Glumetul (Jokey Smurf) e cunoscut pentru rasul sau si pentru cadourile care "explodeaza". De cate ori auziti "Fiti gata pentru o surpriza!" ascundeti-va si acoperiti-va urechile.
Strumfita (Strumfette) a fost creata de Gargamel ca sa-i distruga pe strumfi. Initial, Strumfita a fost bruneta insa, prin magie, Marele Strumf i-a schimbat caracterul si.. culoarea parului. E prima din cele trei strumfite din sat. Iubeste florile si culoarea roz.
Strumful-poet traieste printre cuvintele scrise si are intotdeauna la el o pana si hartie. E recunoscut pentru vocea sa si pentru odele pe care le canta.
Morocanosul (Grouchy Smurf) are privirea incruntata iar expresia sa favorita este ,,Urasc... cutare sau cutare lucru!"
Strumful-brutar e bucatarul satului. Creatiile lui culinare sunt de-a dreptul uimitoare, dar din pacate pierde prea mult timp urmarindu-l pe Strumful cel lacom.
Strumful cel lacom (Greedy Smurf ) iubeste cel mai mult mancarea.
Bunicul Strumf (Grandpa Smurf) e cel mai batran dintre strumfi, care s-a intors in sat dupa o absenta de 500 de ani. E artagos, poarta ochelari, caciula, pantaloni galbeni si are baston.
Catelul Puppy este darul lui Homnibus catre Marele Strumf. Homnibus e un vrajitor bun, prieten cu Marele Strumf, amandoi petrecand mult timp impreuna jucand sah sau combinand potiuni magice. Puppy este un prieten bun al strumfilor si ii protejeaza de Azrael, pisica lui Gargamel.
Bebe-Strumful este cel care a deschis medalionul magic de la gatul catelului si a devenit adevaratul lui stapan. Pe Bebe-Strumf l-a adus barza si are, la randul lui, puteri magice.

Simpaticele creaturi albastre implinesc aniverseaza anul acesta 50 de ani de la aparitie, insa par mai tineri ca niciodata.
In cinstea indragitilor pitici albastri cu caciulite albe vor fi organizate anul acesta, in cadrul turului "Happy Smurfday", in toata Europa si nu numai, evenimente si expozitii, proiectii de filme si lansari de carte si albume de benzi desenate.
De asemenea, Centrul Belgian al Benzii Desenate a pregatit, la aniversarea strumfilor, un turneu mondial cu expozitii, conferinte si ateliere de lucru.
Peyo s-a stins din viata pe 24 decembrie 1992 dar familia sa a anuntat lansarea unui film de animatie 3D, reeditarea colectiei de albume cu strumfii si o editie noua, remasterizata, a seriei de filme realizate in anii '80.
- See more at: http://www.itsybitsy.ro/enciclopedie-zimitot/strumfii/#sthash.mb12vjGu.dpuf

Tyanu

Se spune că înainte de Potop, pe Pământ exista o singură rasă a oamenilor, cea a supraviețuitorilor, ce formau un singur popor și vorbeau o singură limbă. Știm că din punct de vedere genetic erau ,,puri", având un ADN mult mai apropiat de cel al zeilor decât restul raselor umanoide distruse de Potop. Urmași ai lui Enoh / Noe, acești oameni blonzi, cu piele albă și ochi albaștri, aidoma zeilor, reprezintă primii Homo Sapiens Sapiens. Grecii îi numeau pelasgi și le atribuiau în poeme epitetul ,,dioi" (,,divin"), considerându-i oameni cu însușiri supranaturale, asemenea zeilor. În India și Persia erau numiți arieni, fiind acea rasă pură din punct de vedere genetic despre care vorbeau teosofii și naziștii lui Hitler.

Dacă primii oameni erau albi, cum au apărut celelalte rase umane, cea etiopiană sau neagră, cea mongoloidă sau galbenă și cea indiană sau roșie? Observăm că aceste patru culori sunt atribuite în miturile egiptene principalilor zei aflați în conflict: Ra era galben, Seth roșu, Osiris negru iar Horus alb. Egiptologii susțin că egiptenii antici cunoșteau cele patru rase umane, ei considerându-se cei roșii, asiaticii erau galbenii, locuitorii de la izvoarele Nilului erau cei negri iar oamenii din nord, albii. Prin urmare, este posibil ca egiptenii să fi atribuit fiecăruia dintre acești zei câte o rasă umană. Știm că zeii și-au împărțit oamenii, așadar este plauzibil ca ei să fi creat pe cale genetică celelalte rase pentru a-și ,,marca" supușii, astfel încât să fie ușor de recunoscut.

Observăm că, atunci când au fost create rasele umane, nu doar culoarea pielii a fost modificată, ci și cea a părului și a ochilor. La origine, oamenii albi aveau părul blond și ochii albaștri (aidoma zeilor), cei negri părul și ochii negri, cei roșii părul roșcat și ochii verzi iar galbenii părul șaten și ochii căprui. În timp, prin împerecheri inter-rasiale, aceste caracteristici nu au mai aparținut în mod exclusiv anumitor rase umane, ci s-au transmis și la celelalte. În general rasa albă, cea primordială, a pelasgilor, poate conține toate culorile de păr și de ochi. Celelalte sunt limitate, mai rar întâlnindu-se indivizi negri, galbeni sau roșii cu păr blond și ochi verzi ori albaștri.

Cum au fost create rasele umane? Cu ajutorul unui pigment organic, numit melanină. La om, acesta este prezent în piele, păr și membranele ochilor. Melanina determină culoarea pielii și a părului și dă irisului nuanțe întunecate. La rasa negroidă, celulele pielii produc multă melanină, la rasa caucaziană aceasta aproape nu se produce, iar la celelalte rase producerea melaninei este intermediară. Un alt element ce diferențiază rasele umane este ochiul asiatic alungit, ce se deosebește de cel al celorlalte rase. Forma ochilor rasei mongoloide sunt rezultatul unui mic ligament ce trage pleoapa puțin în jos. Acest ligament există la toți nou-născuții, el dispărând însă de obicei după jumătate de an la rasele caucaziană, negroidă și roșie, rămânând doar la cea mongoloidă. Destul de rar, ochii asiatici se regăsesc la caucazieni și la fel de rar acest ligament dispare la mongoloizi, fiind doar o urmare a încrucișărilor genetice rasiale. Așadar, crearea raselor umane nu pare deloc un proces complicat pentru entități mult dezvoltate tehnologic, experte în genetică.

Sursa si articolul pe larg - http://secretelezeilor.wordpress.com/2013/08/10/32-pacea/

De cele mai multe ori imi expun parerile prin variante si cuvinte proprii. De data asta am ales un fragment dintr-un articol pentru ca expune, din punctul meu de vedere, mai bine faptele.
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

fiulploii

#11
Citat din: Tyanu din  06 Iulie 2014, 03:30:21
Se spune că înainte de Potop, pe Pământ exista o singură rasă a oamenilor, cea a supraviețuitorilor, ce formau un singur popor și vorbeau o singură limbă. Știm că din punct de vedere genetic erau ,,puri", având un ADN mult mai apropiat de cel al zeilor decât restul raselor umanoide distruse de Potop. Urmași ai lui Enoh / Noe, acești oameni blonzi, cu piele albă și ochi albaștri, aidoma zeilor, reprezintă primii Homo Sapiens Sapiens.
Adica cum a supravietuitorilor? Supravietuitori carui eveniment?
Oameni blonzi cu piele alba si ochi albastri ca cei de mai jos?










etc, etc,
  Conform teoriei prezentate pe aici, suntem o singura rasa umana pe planeta - e vorba de asta actuala  :-)

  Chiar si in ziua de azi persista in unele zone ale Africii de sud credinta ca parti din corpul albinosilor au proprietati magice si ca atare albinosii sunt sacrificati si folositi in ritualuri. Extrapoland poate nepermis de mult putem presupune a fi unul din motivele ''razbunarii'' albinosilor atunci cand au preluat ''puterea'' . Totodata poate fi si un motiv serios de migrare sau de parasire a locurilor natale pe langa motivul real al nesuportarii unor temperaturi ridicate .
 
  Cateva articole din mass-media :
http://news.yahoo.com/7-000-old-human-bones-suggest-date-light-190422120.html
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2535288/Light-skin-colour-Europeans-stems-ONE-ancestor-lived-India-Middle-East-10-000-years-ago.html
http://www.nature.com/news/ancient-european-genomes-reveal-jumbled-ancestry-1.14456
   Pe scurt, niste analize genetice au aratat ca acum 7.000 de ani, locuitorul european avea pielea inchisa la culoare si ochii albastri.

  Termenul de indo-european semnifica o denumire de limba si nu o denumire rasiala - zic unii. Grupul de limbi indo-europene este considerat a fi derivat din ''proto-sanscrita'' ce a fost o limba hibrida creata atunci cand davidienii negri din nordul Indiei au fost invadati de asa numitii ''arienii albi'' din Asia centrala.  :-D  ( ceva analog si foarte nelalocul lui acest exemplu  :lol: , ceva analog cu rom-gleza . Analogia se refera doar la procesul prin care cuvintele a doua limbi sunt folosite impreuna pentru a comunica ...ceva mai greoi . Tot asa o anumita perioada a circulat si un amestec de engleza si elemente ale limbilor pieilor rosii prin America secolelor 17-18-19 )

  In incheiere pentru cine are chef sa urmareasca
http://www.jeffreybperry.net/_center__font_size__3__font_color__sepia___b_4__theodore_w__allen_br___font_size_86151.htm
Theodore William "Ted" Allen (August 23, 1919 – January 19, 2005) a fost un intelectual , scriitor si activist american cunoscut mai ales pentru cartile sale Inventia rasei albe si Suprematia alba in istoria USA si care a considerat ca asuprirea rasiala este parte a controlului social .







Cum a fost pictata imparateasa Sf. Elena  :-D


Poate spune cineva vreun motiv bun pentru care nu a fost pictata alba ? in afara de motivul banal ca nu era alba  :-)


  Ar fi avut pictorul indrazneala sa plateasca cu viata daca regina chiar nu arata a fi mulatra?
Zic si eu..

Cred ca subiectul asta se numea mai bine ..Conspiratia alba    :lol:

skyhawk

#12

Xanadron

Bine-bine, da' care-i parerea TA, skyhawk ?! (lasind deoparte regulamentul forumului)
Ca altfel n-avem cu cine sa ne incontram. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

  Deocamdata vreau numai sa reamintesc ca acest subiect ca si toate celelalte nu se sprijina pe dovezi suta la suta adevarate, unele concluzii sunt fortate sa iasa   :lol: si reprezinta de fapt doar o parte din solutie deoarece nu se iau in considerare destul de multe alte aspecte cam esentiale.
  Insa , sunt destule dovezi reale ce ridica semne de intrebare.
  Doar parerea mea e asta.