Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce spunem copiilor nostri ?

Creat de maura, 25 Martie 2014, 15:59:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

socrate

dragule.... "frate"... fiulploi

Cu intristare "frateasca" constat din epistola ta ca tu nu prea intelegi "sensul" cuvintelor,daramite intelesul lor adanc,vreau sa spun...nu reiese din "epistola" ta motivatia termenului "draga" pt.mine cu atat mai putin a cuvantului "frate".
Deci daca pt.doi termeni oarecum banali Nu gasesti o argumentare logica ce sa mai vorbim despre restul epistolei..."o suma de cuvinte" frumos aranjate dar lipsite de sens.
..."ce spunem copiilor nostri?"...atunci cand in limita orizontului cunoasteri lor gandesc si Nu doar cred despre acea "cunoastere".....DRAGA...evident,deci in sensul acesta,da,Draga fiulploi.
...."ce spunem copiilor nostri?"...atunci cand ajung sa inteleaga/realizeze ca sunt frati......dupa caz/ideologie  :wink:
1.origine comuna....o mamica/femeie care i-a ZAMISLIT SI NASCUT
2."tata"...frate mai maricel(fructul femei)
3.mamica/femeie fiind reprezentanta in teren(la scara mica) a Principiului Feminin argumenteaza incontestabil prin "practica vietii" ADEVARUL din ADEVAR despre ORIGINEA VIETII si astfel a UNIVERSULUI MAMA
...
1.origine comuna...taticut/creator(nu are capacitatea de a zamisli/naste) si de aceea....a creat/confectionat din "pamant" un mascul/tata iar din "coasta" masculului a creat/confectionat o femela ca utilitate...pt.sex,reproducere,bona,servitoare etc...roaba masculului/tata.
2.taticutul/mascul fiind si el reprezentantul in teren al "creatorului"(subprincipiului masculin(deoarece nu poate fiinta prin el insusi) Nu poate face dovada "creari" masculului din "pamant" si a femelei din impertinenta'i coasta,deci o mincina atat de idioata ca si copiii de la "tita" se rad de o asa gogomanie pestilentiala....
....si atunci....mai, fiulploii,de unde suntem noi frati?!!!!!!!!
...iaca ti'o spui....la origine toti avem aceias Unica Mama......
deciii incontestabil frati....vreau sa spun d.p.d.v logic,pt. mine si ticalosul asta ordinar planetar "creatorul" imi este frate ca
origine dar imi este dusman datorita odioaslor lui fapte,vreau sa spun datorita nefastei ideologi patriarhale,exploatarea "fratilor" de catre "frati" fapte imorale,antisociale etc...cat si a inimaginabilei lui impertinete oribile de a se auto/declara "stapanul" universului fara nici un drept in temeiul unei minciuni ordinare.
Frati mei pe care i-am pomenit si invocat ca martori ai argumentarii logice stiau/cunosteau si ei intr-o masura mai mica s-au mai mare toate aceste stari de lucruri,e lesne de inteles pt. orice Fiinta Rationala,altminteri de unde asa fraze minunate pline de adevaruri incontestabile.
Pt.tine Draga Frate fiulploii,se vede treaba e o problema care iti depaseste actualmente capacitatea de cunoastere....Nu vreau sa spun, eu am fost dintodeauna atoatestiitorul sau ca acum....gata...le stiu pe toate,spre "nefericirea" mea se pare ca mai am de invatat.
Vreau sa spun...ma simt ca un "elev" sarguincios care ori cat s-ar stradui, Nu reuseste sa satisfaca exigentele nemiloase ale Doamnei Invatatoare se intelege spre binele "elevului",dar ......
In speranta ca, Nu am si te-am suparat prea tare sau mai bine spus,ADEVARUL nu supara si te supara prea "tare"....inchei "epistola"
mea nu inaite de a te parafraza...... Daca ai privi in tacere o floare de cires incercand sa patrunzi dincolo de forma ei poate ca ai vedea putin si spiritualitatea acestei lumi

PS.Daca ai gandi in tacere ai intelege de ce fratii,Nu pot privi/trai frumusetea Florii  Vietii
Altfel spus,parese, frate fiulploi  pana si masoneria fie ia laica ori arhitecturala sta la mari "cumpene"...daca sa alega solutia/modelul propus de Hitler apropiatilor sai (cand acestia au inteles ca lupta pt.o cauza pierduta  si un "ideal" fals) adica solutia "armei miraculoase" lupta pana la capat si impunerea comform planului initial a "rasei superioare" s-au a acelor "apropiati" care au inteles ca Nu au nici o sansa si au optat pt.atitudine impotriva odiosului dictator, incercand astfel sa curme suferinta inutila a poporului si sa-si atenueze astfel din vina in fata natiei........ :wink:

Ganditorul

Ce treaba o avea Hitler, masoneria sau matzele preotului cu subiectul topicului nu se stie  dar e sigur ca soceietatea umana traieste la extreme : daca nu se raliaza prostiei si obedientei dogmei religioase atunci sigur trebuie sa se raporteze cruzimii sangeroase a practicii politice.
Niciodata o cale de mijloc, deti vine sa crezi ca ratiunea, iubirea si respectul sunt doar cuvinte pe hartie, cuvinte destinate delfinilor, pasarilor sau altor vietuitoare care traiesc fara sa-si scoata ochii sau matzele pe gard.

Oricum, societatea umana este suma greselilor/ticalosiilor oportunistilor care se implica, dublata de suma "intamplarilor" ce sunt posibile datorita celor care se fac ca nu vad nimic.

Ce sa spui unui preot care interzice copiilor sa viseze la o intalnire frumoasa cu alte civilizatii ?
Ca bate campii, ca zapaceste de cap un copil , ca-si bate joc de viata si educatia unui copil care nu-i apartine, ca, de dragul banilor, clampaneste teorii salbatice/depasite, in care nici el nu crede...
"Nu, eu cred in invataturile domnului nostru...etc etc "  va spune preotul
E de ajuns sa-i spuneti ca e un mincinos si un fariseu - din moment ce foloseste un mobil ce este deservit de sateliti ce se invart in jurul unei planete albastre, parte a unui Univers infinit - in timp ce dogma careia ii este "credincios" spune ca traim pe un Pamant plat, cu raiul deasupra si iadul dedesubt.  :rainbow:
Si asta e doar unul din exemplele de fariseism religios...

socrate

Citat din: Ganditorul din  28 Martie 2014, 14:40:54
Ce treaba o avea Hitler, masoneria sau matzele preotului cu subiectul topicului nu se stie

ba se stie.....citeste titlul topicului....sau astea sunt "lucruri" pe care nu trebuie sa le stie copii nostri?!,ca nu toti "copiii" folosesc/utilizeaza gandirea profunda/analogia asta e o alta problema......
"Hitler"(ideologia hitlerista) a fost folosit ca termen de "comparatie".....
Masoneria laica 'au arhitecturala, feminista 'au masculina este o realitate absoluta  care guverneaza omenirea .....si care la nivel inalt au hotarat.....ghici!....libertatea de exprimare.....sic...pt.cine!....noi....ai ghicit.....
.....ce spunem copiilor nostri?.....matele "preotului" sunt enorm de mari....dar Nu mai mari ca a oricarei Fiinte...dar in gandirea lui "matoasa",preotul ar cuprinde hrana toata in "matele" lui scarboase,lasand robilor sai doar dragostea,iubirea,respectul pt.o hrana "smerita" si "sfintita" dobandita prin "sudoarea fetii" exploatarea robilor de catre robi (a se citi si frati intr'u credinta tot bine suna).
Sa fim bine intelesti....eu si altii...putini la nr. inteleg ca ideologia patriahal'o/cre.tina etc...este utila/functionala-indispensabila "bunei convietuiri" a neghinei/fii intunericului (oameni rai ticalosi etc..prin definitie) cum ar putea sa-si manifeste "rautatea"... daca nu supotand-o reciproc...asta ar fi strict problema lor cum isi aleg sa traiasca..
...dar inacceptabila este atitudinea fata de grau/fii luminii(oameni corecti si cinstiti in limite general acceptate,evident) carora le porunceste odiosul/impertinentul...Nu va impotriviti neghinei,lasati neghina sa va chinuiasca/asupreasca etc..
Deci eu socotesc ceasul ADEVARULUI e pe aproape si trebuie spus ADEVARUL si in deplina cunostiinta de cauza fiecare fiinta sasi aleaga calea/stilul de viata care si-l doreste,dar sa se termine odata cu pervesitatile ideologice/doctrinale din care nimeni s-au aproape nimeni nu intelege nimic.

PS.....nu este nici o deosebire intre grau si neghina...in egala masura cunosc binele si raul....Dreptul Natural si dreptul perfid pozitivist.....
....de ce toate astea pe forum rufon si alte putine de acest calibru?!... :wink:

















Tzipi

#48
Intrebarea nu este ce naiba cauta copilul la ora de religie, ca sa asculte aberatiile popii si ale dogmei stiintifice cu care sunt indoctrinati in scoli.

Intrebarea este, ce cauta copilul la scoala, cand poate fi educat acasa 12 ani ?  Cand parintele renunta la dreptul de a-si educa odraslele si deleaga acest drept sistemului, asta este rezultatul : indoctrinarea si distrugerea creativitatii si a nevoii native de a descoperi, invata lucruri noi. Atat de eficient distruge scoala mintea copiilor, incat extrem de [putini sunt cei care absolva scolile si continua sa se autoeduce din nevoia de a stii ( si nu pentru asa le este impus prin natura meseriei ).
Nu stiu voi cum sunteti si de ce acceptati sa va trimiteti odraslele la inchisoarea copiilor, insa eu daca as avea copii, nu i-as da la scoala nici daca i-ar vana cu arcanu' .

fiulploii

Citat din: Urban din  27 Martie 2014, 22:54:48
Dumnezeu nu a creat nimic, pentru ca nu ar avea cum.
Tot ce exista ESTE Dzeu.
Perfect pana aici. Sa numim aceasta ca fiind Dumnezeu de gradul unu, in mod pur conventional. Eu am impresia ca Dumnezeu de gradul doi- adica superior - adumbreste peste cel de gradul unu. Sper ca am fost destul de explicit  :-D
  Ce parere ai?

Citat din: Xanadron din  27 Martie 2014, 10:00:27
Voiam să-ncep cu primul strat duplicitar, vizibil şi din Cosmos: dihotomia, oximoronul, disonanţa cognitivă - în fine, ziceţi-i cum vreţi - a predării-n şcoli a teoriei Big Zbang-ului, în paralel cu adevărul "indubitabil" (doar e conţinut în Biblie, nu?) a vechimii de cca. 6000 ani a Universului, creat în doar 6 zile şi fără ore suplimentare. :wink:

Noroc (pt. păcătosul de JE, evident) că nici azi n-am timp.
Revin însă, dragi nepoţi... (că frate doar cu romulus cred c-aş putea fi).
Moshule, ce tanar esti !  :lol: cel putin spiritual si mental. Unde vezi tu duplicitatea ? Ideea comuna este creatia Universului  :-) si asta conteaza . Ca stiinta oficiala se opreste aici in sensul ca nu poate discerne nici macar ipotetic fara a pierde din prestigiu si fara a fi infierata momentul de dinainte de zbing si zbang , e alta poveste.
  Da, eu sunt de acord ca exista dovezi stiintifice in privinta radiatiei remanente pe baza careia mai nou s-a dedus existenta Universurilor paralele cu al nostru - nu dau linkul ca e secret  :lol: inca- si multe alte dovezi stiintifice, palpabile si repetabile.
  Dar, baza constructiei e in ceata densa si se bazeaza pe niste axiome-dogme pe care nu e bine sa le pui la indoiala de fatza cu muritorii de rand, aceeasi muritori care il salutau pe Cezar  :-) In laboratoare speciale se pare ca e altceva, acolo se studiaza alta stiinta.
  Evident, parerea mea..

Urban

Citat din: fiulploii din  28 Martie 2014, 18:25:54
Perfect pana aici.
Sa numim aceasta ca fiind Dumnezeu de gradul unu, in mod pur conventional.
Eu am impresia ca Dumnezeu de gradul doi- adica superior - adumbreste peste cel de gradul unu.
Sper ca am fost destul de explicit
Ce parere ai?

95% din umanitate nu intelege gradul unu...

Xanadron

#51
In primul rind, observ o nota de relaxare si-un minus binevenit de incrincenare in raspunsurile celor mai... liber-cugetatori - sau poate gnosticofili cumva (fiindca refuz sa cred ca cineva poate fi 100% ateu). Cu o mica exceptie (colegul socrate), cu care ne-am obisnuit insa deja - nu-i vreo critica, doar o constatare.

In al doilea rind, nu mai vreau sa raspund niciunei provocari pe teme religioase si/sau chiar strict de credintza / credinciosenie - fiindca-i o pierdere de timp ireparabila, interpretata-n plus de unii ca un gen de tentativa de-a face prozeliti (intru non-habotnicie submisiva?) pe RUFOn - de parca n-as avea alte trebi mai utile de facut. :lol:

Eram doar curios sa mai aflu eventuale reactii interesante ale copiilor - parte doar aparent "pasiva" in binomul educatiei vremilor noastre - acceptate, criticate sau chiar hulite.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

socrate

Citat din: Xanadron din  29 Martie 2014, 12:59:19
In primul rind, observ o nota de relaxare si-un minus binevenit de incrincenare in raspunsurile celor mai... liber-cugetatori

Eram doar curios sa mai aflu eventuale reactii interesante ale copiilor - parte doar aparent "pasiva" in binomul educatiei vremilor noastre - acceptate, criticate sau chiar hulite.

Nooo...fain....   :wink:  colega Xanadroane (colega de forum...am inteles definitiv si pt.todeauna   :-D NU faci parte din "breasla" sofereasca si sincer nici nu cred sa am un "salut colega" pe acest forum) deciii...."chibzuisi" Xanadroane....e "liniste si pace" reiese
din paragraful unu iar din al doilea curios sa afli reacti interesante "soferesti" ... in contradictie logica cu reactiile "intelectuale",banuiesc.... vroiai sa spui  :wink:
...asa ca socotisi tu.... e momentul sa arunci o "momeala"....pac....
CitatRe: Ce ne spun "copiii" daca le spunem lucruri de "nespus"? :)
....pai, ai citit si tu :| ....problma e ca am analizat/gandit constatarea ta referitoare la "semi-treziti/trazniti' prin prisma LOGICI si am dedus ca intradevar...omul semi-trezit din "somn",nici a parasit lumea viselor inoculate...nici Nu a luat contact cu realitatea crunta, e bezmetic rau,spun asta din propie experienta....fostam ortodox convins,eu nu oboseam pacatuind/curvind(asta imi era "specialitatea")  iar "obiectul creator" NU obosea "iertand",consecintele....doar eu le suportam....m'am pocait...dar ce sa vezi...aici era altfel,adica "sora draga trupul meu te vrea,replica era...frate draga facase voia ta....evident, mai cu perdea....nu ca la orto'.....
Mai rau la pocaiti a fost in sensul ca se punea mare accent pe fraza/porunca..."Nu te impotrivi celui ce'ti face rau"...asa ca fiind in fam.orto' acestia neglijau total "sfinta porunca" Nu face rau(evident,in temeiul iertarii), si-mi aplicau cate o scaltofa/insulte pt.te miri ce...iar eu  radeam ca proasta'n ....pai...daca "domnul falus" a zis ca asa trebuie.....
TREZIREA
Cand am inteles fraza/frazele  care spun explicit ce'i ce fac raul au de tata pe diavolul...evident,m'am suparat rau pe "trinitate"...si am zis, bine ma mojici ordinari si impertinenti...voi spuneti cine face raul si tot voi "porunciti"..."iertati/rabdati"...iar pe de alta parte spuneti...dreacu e dusmanul vostru...atat de "dusman" ca porunciti nimeni sa Nu i se impotriveasca  :evil:...gunoaie ordinare planetare....
Am socotit necesara acesta "noua paranteza" explicativa a traiirilor mele (am mai facut una pe forum) pt.a intelege colegii mai noi comportamentul meu "verbal" mai ciudat/fara "manusi" la teme "sensibile"....
Sunt absolut sigur ca oricare coleg,Finta Umana daca ar trece prin ce am trecut eu...ar proceda la fel....de ce?....pt.ca suntem "Frati",cunoastem in egala masura binele/raul,Rationam.... diferenta este ca...unii vor Binele Fratilor....altii Raul Fratilor...din aceias RATIUNE  :wink:... :-D....culmea idioteniei posibile... :|

PS....era sa uit...evident,Nu toti suntem "dreaci" profesinisti, (amatori...posibil) avem de    "tata" pe el'diavol'o....asta o poate constata ori cine studiindusi propria constiinta s'au daca nu...cunostiinta... :wink:
Dragilor...uforever,Ganditorul,Fiulploii si ceilalti....care vreti....(pe Xanadron nu'l pomenesc  :-D )....punetiva va rog in locul meu.....si ganditi....acesti pomeniti si ceilalti avand in vedere cunostiintele lor,usor de remarcat ...nu au studiat istoria religiilor,nu cunosc doar istoria patriarhatului,nu au auzit in viata lor de Drepturi Naturale si drepturi pozitiviste,nu au contact cu realitatea cotidiana si astfel cu nefasta guvernare pozitivist'o/religioasa etc... si etc...voi puteti crede asa ceva?!....decii......de unde rezulta cu "necesitate" atitudinea mea uneori mai "ciudata", sa zic?.....spuneti voi, cum ati proceda... sincer,eu socotesc uneori opiniile voastre "ciudate" drept o insulta sau semi sa zicem.... :wink:
Xanadroane....in speranta ca, epistola se incadreaza la cerintele tale...reactii interesante ale copiilor... :wink:

Toata Stima,

pt.tine si toti colegi acestui forum...fara discriminari  :-D :wink:

de asemeni pt.administratori acestui forum traznit(in sensul bun al cuvanrtului)...

..dar asta e...oarecum...cam toti suntem loviti cu "leuca"la scafarlie...mai putin cetitorii...dar si ei ce cauta sa "ceteasca"?!....daca n'ar fi nitel atisi   :-o .. unii colegi au recunoscut acest lucru iar eu nu fac exceptie...
Xanadrone...despre "prozelism"...las'o balta...pe cine?,pe ce?,in ce temei?,la cine?,pt.ce?....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

roxaline

#53
In primul rand catre @maura :

Eu mi-am "scos" copilul de la orele de religie in momentul in  care am realizat cat de profunde si ascunse sunt deviatiile induse. Ajunsesem inclusiv la cosmaruri. Eu sunt ortodoxa si chiar ma rugam cu copilul in fiecare zi, in felul nostru; dupa interventia profilor cu orele lor de religie lucrurile s-au schimbat mult, copilul era extrem de derutat, nu mai stia ce sa creada si pe cine sa creada, pe mine sau pe ceilalti ... deh .. "mami, dar ei sunt mai multi !"  :roll: Dupa "iesirea" cu acte cu tot, a urmat o intreaga perioada de presiune din partea colegilor ( neintentionata) dar si un comportament complet neadecvat din partea profilor de religie.

Unul dintre aspectele pe care le-am constientizat a fost faptul ca i-am aratat copilului meu diverse, intentionand sa-si mentina o minte deschisa ... insa nu mi-am pregatit copilul in mod adecvat referitor la "credintele" / ideile / prejudecatile celorlalti si referitor la ce simti / ce faci atunci cand constati ca punctele tale de reper, opiniile tale sunt diferite de ale celorlalti; cu alte cuvinte am realizat ca procesul este inca incomplet si .. instabil. Si am mai inteles ceva: nu-i explicasem de ce adevarul istoric / naturii / fizicii nu prea face parte din programa scolara.

Am pornit mestereste si ne-am "inscris" la materia de studiu numita "Ancient Aliens"; am parcurs materia din scoarta in scoarta, cu poze suplimentare, citit de legende, discutat despre legendele cu pricina si alte diverse scrieri + discutat pe tema "oare ce s-ar intampla daca aceasta istorie neoficiala ar deveni brusc acceptata de oameni" + discutat despre fricile oamenilor de a accepta diverse informatii si perspectivele deschise de aceste informatii, ce par a pierde guvernul / religia / stiinta etc. etc. etc. Apoi am introdus si "Biologia credintei" si Iisus in evangheliile gnostice ( desi am inceput cu "cazul Maria Magdalena" si am continuat cu neconcordantele intre evanghelii si altele, pastrand cu grija magia credintei insa despartind parerile oamenilor si manipularile de mesajele efective). "Temele pentru acasa " le-am centrat pe concursuri de pus intrebari dificile profesorilor, evident in gand (la inceput  :-P ) + "tehnica de a da pauza unui profesor care vorbeste ca televizorul, pana apuci sa scrii ce ai de scris" ( o mica smecherie cu lumina si stare de prezenta)   :wink:

Si toate eforturile mele au fost rasplatite din momentul in care au inceput intrebarile cu voce tare. Ironia sortii ... prima "victima" a fost profa de religie care a gasit de cuviinta sa o "gratuleze" cu niste aprecieri necrestinesti si "plodul" nu s-a pierdut ci a spus candid ca ar sta la ora de religie si fara casti pe cap si muzica ruland DACA ar putea sa-i explice cand anume a fost Iisus rastingnit, care dintre evanghelii este corecta. I s-a spus ca-i obraznica intrebarea, copilul meu si-a vazut de treaba zambind. ( in acea zi a trebuit sa stea in clasa la ora de religie pentru ca dupa acea ora - in sine ultima in program - aveau 2 ore recuperate din zilele de scoala sarite in iarna).

Cam varza textul meu dar sper sa intelegi ceva, ceva  :rainbow:






"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

uforever

CitatDragilor...uforever,Ganditorul,Fiulploii si ceilalti....care vreti....

Draga socrate, tu ai povestea ta...Evident ca si eu o am pe a mea, sunt multe de spus, oricum nu aveam nici o sansa sa "ghicesc" macar 10% din "alambicata" ta poveste, tot timpul m-am gandit la altceva, felul in care postezi e clar unic(original) si de necontestat. Trecand peste asta, atat pot sa spun momentan: Ma simt onorat sa fiu "pomenit" de tine, pe langa colegii mei fiulploii si Ganditorul, pe care ii consider niste oameni deosebiti, exceptand "carentzele" amintite de tine, Istoria Religiilor si Istoria Patriarhatului. Fa-ma sa inteleg o chestie, Domnu' Zen(Xanadron) unde sta in "calea fericirii tale"?



mariusvlad

Eu cred ca nu este o solutie retragerea copiilor de la orele de religie, dimpotriva, am putea face putina religie cu copii acasa in asa fel incat sa mearga pregatiti la scoala, sa faca orele interactive si mult mai interesante.
De pilda sa ceara domnului profesor de religie anumite lamuriri pe motiv ca tata si mama nu cad de acord asupra unor fapte, bla, bla..., si exemple ar fi multe ca de pilda:
- daca noi sarbatorim de paste ceea ce sarbatorim, Iisus ce sarbatorea ca l-am vazut intr-un film cu mielul in carca? Si daca Iisus sarbatorea ceea ce sarbatorea oare cei ce au murit (primul prunc nascut din fiecare familie...) nu ar trebui comemorati, doar au participat efectiv la consolidarea acestei zile? Sau acestia erau pacatosi ca cei din Sodoma si Gomora si nu merita pomeniti?
- pruncii ucisi au fost mai multi sau mai putini decat evreii salvati?
- daca pentru eliberarea evreilor din sclavie a avut loc un mic (sau mare) genocid, de ce nu s-a aplicat aceeasi masura si pentru eliberarea populatiei de culoare din sclavia albilor (oare a contat faptul ca ii biciuiau in timp ce le citeau din Sfanta Scriptura?) sau intre timp s-a schimbat ocaua? 
- mersul la scoala poate fi echivalat cu consumul de mere ce te face mai destept (recte fructul cunoasterii) stiind faptul ca doamne doamne nu tinea mortis sa ne vada destepti acesta fiind de fapt apanajul incornoratului?
- daca locuitorii raiului apar descrisi in haine albe, stralucitoare, iar cei ai iadului sunt negri, maaaxim cenusii, de ce popii au ales sa poarte hainele pe care le stim cu totii?
Ar mai fi muulte intrebari dar eu zic ca ajung pentru trimestrul in curs.

socrate

Citat din: uforever din  29 Martie 2014, 23:45:47colegii mei fiulploii si Ganditorul, pe care ii consider niste oameni deosebiti, exceptand "carentzele" amintite de tine, Istoria Religiilor si Istoria Patriarhatului. Fa-ma sa inteleg o chestie, Domnu' Zen(Xanadron) unde sta in "calea fericirii tale"?

                               off topic

Draga uforever,fiulploii si Ganditorul sunt si colegi mei si in egala masura socotesc si eu, sunt oameni deosebiti cu o cultura generala evidenta(aici e nedumerirea) dar dupa cum  ai spus tu despre mine...
Citatnu aveam nici o sansa sa "ghicesc" macar 10% din "alambicata" ta poveste
tot asa si eu....nu am ideie despre "alambicata" lor poveste si menirea lor pe acest forum,care nu este nici forum de "prorociri" cu iz de adevar,Lovendal si nici forum blasfemic la adresa "fratilor proletari",Capitalism pe paine.  :wink:
Cert este ca dupa cum tu si Xanadron a-ti constatat si parafat, colegii au vrut sa faca o "depasire" neregulamentara a demersurilor Ratiunii Logice(fiecare in stilul lui, Ganditorul voalat fiulploii mai la vedere,cu ce scop...? ) iar eu am semnalat acest lucru.
Domnu' Zen(Xanadron) unde sta in "calea fericirii tale"? ...
..hmmm....paii...calea/simtirea fericirii mele e Fericirea intregii Umanitati Nu, doar a mea personala s-au a "unora"...,dupa criterii inacceptagile Ratiunii  Umane iar in acest sens,e usor de constatat ca Xanadron este identic cu mine,fratele meu intr/o masura considerabila numai calea/pasi de urmat spre acea cale difera "nitel"  :wink:
Altfel, noi suntem flebete reciproce,in taina/sufletele noastre  :wink:
Bunaora,Xanadron este un literat si un mare(pt.mine) iubitor si practicant a filozofiei Rationale in cel mai autentic inteles al cuvantului,eu sunt mic pe langa el...uite am incercat s-ai scriu o "epistola" rationalist/comica ieri ca semn de recunostiinta si amuzament,s'al veselesc nitel,siiii....cred ca.....dat fiind "taletul" meu antitalent "liric",am reusit,paradoxul....eu nu prea am acces la internet,doar prin interemediul unui biblionet si chiar vroiam astazi sa'i propun lui Xanadron o oarecare colaborare si nu numai lui ci si tie, fiulploii, Ganditorul ca dealtfel si altii...ar fi tare folositori....dar ce au in inima lor....cine stie...


roxaline

#57
Citat din: mariusvlad din  30 Martie 2014, 01:43:06
Eu cred ca nu este o solutie retragerea copiilor de la orele de religie, dimpotriva, am putea face putina religie cu copii acasa in asa fel incat sa mearga pregatiti la scoala, sa faca orele interactive si mult mai interesante.
De pilda sa ceara domnului profesor de religie anumite lamuriri pe motiv ca tata si mama nu cad de acord asupra unor fapte, bla, bla..., si exemple ar fi multe ca de pilda:
- daca noi sarbatorim de paste ceea ce sarbatorim, Iisus ce sarbatorea ca l-am vazut intr-un film cu mielul in carca? Si daca Iisus sarbatorea ceea ce sarbatorea oare cei ce au murit (primul prunc nascut din fiecare familie...) nu ar trebui comemorati, doar au participat efectiv la consolidarea acestei zile? Sau acestia erau pacatosi ca cei din Sodoma si Gomora si nu merita pomeniti?
- pruncii ucisi au fost mai multi sau mai putini decat evreii salvati?
- daca pentru eliberarea evreilor din sclavie a avut loc un mic (sau mare) genocid, de ce nu s-a aplicat aceeasi masura si pentru eliberarea populatiei de culoare din sclavia albilor (oare a contat faptul ca ii biciuiau in timp ce le citeau din Sfanta Scriptura?) sau intre timp s-a schimbat ocaua? 
- mersul la scoala poate fi echivalat cu consumul de mere ce te face mai destept (recte fructul cunoasterii) stiind faptul ca doamne doamne nu tinea mortis sa ne vada destepti acesta fiind de fapt apanajul incornoratului?
- daca locuitorii raiului apar descrisi in haine albe, stralucitoare, iar cei ai iadului sunt negri, maaaxim cenusii, de ce popii au ales sa poarte hainele pe care le stim cu totii?
Ar mai fi muulte intrebari dar eu zic ca ajung pentru trimestrul in curs.

@mariusvlad
In teorie sunt de acord cu teoria ta. Singura problema este ca sunt doar discutii despre teorii si pornesc de la premise nerealiste. De exemplu:

- pornesti de la premisa ca profesorii de religie au cat de cat o deschidere catre abordari deschise, dincolo de dogma instituita. Nu spun ca nu or exista si astfel de persoane insa eu, personal, nu am intalnit nici un astfel de profesor. Am intalnit UN preot ... insa este 1 in cateva sute.

- pornesti de la premisa ca materia - programa asa cum este ea permite astfel de discutii deschise. Ma intreb daca ai vazut cum arata un manual de religie sau cum se desfasoara o ora de religie. La inceput nici prin minte nu mi-a trecut sa verific ce contine manualul de religie; chiar nu m-am gandit sa fac asta. Cand am facut-o ... m-a luat ameteala. Era un manual despre cum nu ai scapare si orice ai face ajungi in iad, despre un Dumnezeu care, DACA ar fi o persoana ... la cat de razbunator, pedepsitor si conditionant etc este .. nu ar fi iubit de nimeni si nici pe langa casa nu l-ai rabda  :roll:

- pornesti de la premisa ca un copil de 6-7-8-9-10 ani poate opera cu distinctii, deosebeste realul de imaginar asacum o face un adult, are o constiinta de sine suficient de bine conturata incat ceea ce se spune sa nu alunece instantaneu in subconstient, nefiltrat. Realitatea este insa mult diferita: la 6 ani copilul inca crede in Zana Maseluta si Mos Craciun chiar daca adultii spun ca sunt imaginatie; aparent aproba adultii insa in interior magia este inca la locul ei. Pana in jur de 10 ani profilul undelor cerebrale la copii este diferit de cel al adultilor; ca urmare interactioneaza complet diferit cu informatiile / mediul inconjurator. Daca ii spui ca este rau/ prost / urat nu te priveste ca pe un adult tembel, limitat si cocosat de prejudecati ci "o ia de buna", internalizeaza afirmatia si chiar crede ca a facut ceva rau. Si sufera, apoi isi schimba comportamentul intr-o incercare, de altfel naturala, de a supravietui socului. Doar ca "supravietuirea" cu pricina este realizata printr-un soi de "amputare" a identitatii ( si nu numai dar este prea lung subiectul). 

- pornest de la premisa ca sunt multi copiii care "au alte idei" .. insa situatia nu este asa. Sunt extrem de putini si tendinta comunitatii ( copiilor de aceeasi varsta) este de a-i izola. 

Insa o parte dintre intrebarile mentionate de tine sunt faine, faine :D :D Le-am transmis deja.

Referitor la "am putea face putina religie cu copii acasa ..." asta faceam deja inainte sa inceapa scoala. Eu chiar cred in Dumnezeu insa recunosc ca, in limitarea mea, mi-i greu sa percep divinitatea ca pe "un om", cu suparari si vinovatii, pedepse si razbunari si alte "picanterii". Si nici nu reusesc sa mestec varianta cu Doamne Doamne undeva .. sus / departe etc. Logica mea sufera si nu poate opera cu un  Doamne Doamne limitat si exterior. OK, logica mea e oricum defecta in mod major si continuu, am tot felul de discontinuitati in a accepta si / ori intelege diverse. De exemplu:

- nu inteleg ce este divin in a stabili prin vot ce ramane valabil si ce nu ramane valabil dintr-o credinta / teorie / carte fie ea Biblia sau altceva. Sau .. daca este, atunci inseamna ca nu suntem departe de situatia in care in parlament se va stabili ce-i divin si ce nu.

- nu inteleg logica omoratului mieilor de Paste ... dupa ce 40 de zile "te purifici" in fel si chip omori un suflet nevinovat oricat de ritualic ar fi gestul ( adica refac "pacatul" facut de altii acum 2000 de ani, "omor" din nou direct sau indirect). Chiar sunt curioasa de unde pana unde cu omoratul si mancatul mielului; in predica  Sf Ioan Gura de Aur scrie altceva despre ceea ce se mananca de Paste : "Bogaţii şi săracii împreună dănţuiţi. Cei ce v-aţi înfrânat şi cei leneşi cinstiţi ziua. Cei ce aţi postit şi cei ce n-aţi postit, veseliţi-vă astăzi. Masa este plină, ospătaţi-vă toţi; viţelul este mare, nimeni să nu iasă flămând, toţi vă îndulciţi de ospăţul credinţei; toţi luaţi bogăţia bunătăţii. "

- nu inteleg logica de a manca in post ... pate, crenwursti, branza  ... de diverse. Parca antrenamentele sportivilor de performanta se desfasoara SI in gand taman pentru ca are creierul nostru o anumita particularitate  :wink:

-   nu inteleg de ce medicii ( de orice fel) se imbolnavesc de aceleasi boli ca si pacientii lor desi ni se tot repeta ca-s specialisti si ei stiu multe si tre' sa asculti de ei. Nici maca stomatologii nu au o situatie privilegiata si inca nu am gasit pe nimeni sa-mi poata explica de ce persoane de genul maica-mi, nascute si crescute la tara in saracie, au ajuns sa aiba prima carie la 35-37 de ani si au inceput sa se spele pe dinti abia pe la varsta de 16 ani, adica dupa ce au iesit din mediul rural. Si nu inteleg de ce persoane de aceeasi varsta, nascute si crescute la oras, aveau deja carii pe la 20 de ani.

si ma opresc aici ca ma apuca ziua de luni  :rainbow:
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

mariusvlad

Citat din: roxaline din  30 Martie 2014, 14:21:57Chiar sunt curioasa de unde pana unde cu omoratul si mancatul mielului...
Mielul a fost ultimul aliment consumat de evrei dintr-o lista mai lunga la recomandarea lui Dumnezeu inainte de atacul final asupra egiptenilor, atac (plaga, molima) care s-a soldat cu moartea primului prunc nascut din fiecare familie de egipteni si a avut ca urmare decizia faraonului de a elibera evreii din sclavie. Probabil ca daca evreii nu ar fi respectat reteta trimisa de Dumnezeu riscau sa contacteze boala care a facut ravagii intre egipteni.

maura

@roxaline

   Iti multumesc mult pentru raspunsul tau (n-a fost deloc varza si am inteles multe). Voi urmari sa abordez si tematicile expuse de tine in discutiile cu copiii . Deocamdata varianta cu scoaterea de la ora de religie nu este posibila dar sper sa fie pentru ei un antrenament pentru a-si pune muuulte intrebari (ii vom ajuta si noi sa obtina raspunsuri )si mai apoi sa puna intrebari si altora.....
(Am dechis subiectul deoarece doream sa stiu daca nu cumva gresisem ca am inceput prea devreme sa discut cu ei  subiectul  ancient and present aliens).  Ce varsta avea copilul tau cand ai inceput sa-i explici subiectul  ancient aliens ? Poate aflu  ca am inceput din timp .(?)
"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."