Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce spunem copiilor nostri ?

Creat de maura, 25 Martie 2014, 15:59:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

jean

Interesanta intrebare, am citit cu placere raspunsurile voastre. Si eu cred ca tinerii, copiii, trebuie sa aiba propria lor reperzentare despre lumea inconjuratoare, religie, extraterestri, etc. Aceasta se formeaza in timp si trebuiesc ajutati in acest sens fara a incerca sa impunem credintele noaste. Daca ei inteaba si noi spunem ce credem, trebuie sa venim cu argumente convingatoare ca avem dreptate. Nimeni nu trebuie fortat sa creada ca spusele noastre sunt cele mai adevarate. Eu asa am procedat cu baietii mei. Am observat la ei o oscilatie intre credinta si extraterestii, dar sunt convins ca pana la urma vor gasi calea cea buna pentu ca au fost lasati sa gandeasca liber.
Adevarul este dincolo de noi

horia2008

Eu cred ca sunt foarte multi copii deosebiti in ziua de azi; problema este avalansa, volumul si mai ales calitatea informatiilor la cere au acces si le au la indemana (de la desene animate, reclame, CD-uri, aplicatii educative) iar rolul delicat al adultului este sa le filtreze oarecum cu discernamant, iar de impus e mai dificil si nerecomandat (in anumite limite, desigur) dupa parerea mea; fata mea ce mica de ex. (clasa 0) face cam ce vrea ea numai, si nici nu prea pot sa-i impun (nici nu insist dealtfel, tot inanumite limite); dar ii place sa citeasca si are opinii  8-)



Urban

#17
Incepand de anul trecut, "ora" de Religie este disciplina obligatorie inca din clasa pregatitoare, in consecinta, elevii fac aceasta disciplina in toate cele 13 clase ale invatamantului preuniversitar.
Legea Educatiei Nationale prevede ca "la solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie".
Cu alte cuvinte, elevii sunt inscrisi "din oficiu" la Religie, dar pot fi retrasi de parinti, caz in care situatia scolara se incheie fara aceasta disciplina.

Nota Ministerului Educatiei nr19.283/2005 zice asa:
"Elevii care nu frecventeaza ora de Religie raman in scoala pe tot parcursul programului scolar si vor studia in locul disciplinei Religie o disciplina optionala"...
Iata ce raspunde Inspectoratul Scolar unei mame care si-a retras copilul de le Religie:
..."Unitatea de invatamant a respectat dreptul fiului Dvs., de a nu frecventa orele de Religie, ca urmare a solicitarii Dvs.... Pentru a fi supravegheat in timpul orelor in care colegii lui participa la ora de Religie, elevul a ramas in sala de clasa, fara a participa efectiv la ora (conform optiunii dumneavoastra exprimate in scris)..."
Voi realizati cat de tampita e treaba asta?
Adica practic "ok, nu mai vine la ora de Religie dar ca sa il supraveghem trebuie sa stea in sala UNDE SE PREDA ORA DE RELIGIE"...(poate cu vata in urechi sau castile de la telefonul mobil).."

Smecheria este ca parintii nu isi pot retrage copii de la Religie pentru ca disciplina este in MIJLOCUL orarului iar scoala nu le ofera NIMIC in acel timp (va mira?)
Sistemul e croit in asa fel incat copilul nu are de ales.

Sa traiti bine!

classic

Nu stiu de ce se pune atata pret pe ora de Religie? E o disciplina la fel ca oricare alta, si nu are niciun efect asuora copilului. Oare cati dintre noi am devenit matematicieni, fizicieni sau chimisti, in urma "indoctrinarii" barbare din anii de scoala? Pe mine, de exemplu, nu m-a influentat cu nimic ora de religie,  in schimb mi-a ridicat media generala.
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

Urban

Citat din: classic din  26 Martie 2014, 16:37:44
Nu stiu de ce se pune atata pret pe ora de Religie?

Pretul il vei vedea peste 25 de ani...

classic

#20
Citat din: Urban din  26 Martie 2014, 16:44:08
Pretul il vei vedea peste 25 de ani...

Fara sa-mi doresc sa intru intr-o polemica inutila, consider ca se face prea mult caz pe ora de religie (cam la fel de mult cat se incearca discreditarea BOR, in general). Cine sunt activisitii din spatele ONG-urilor ce militeaza pentru eliminarea acestei materii din scoli, daca nu niste homosexuali notorii - astia noaptea mediteaza in spirala, concentrandu-se intr-un punct maro, iar ziua sunt mari militanti pentru "drepturile" unora si altora. Urmand logica ta, as spune ca au trecut exact 25 de ani (cateva cincinale) de la la epoca de educare materliast-dialectica, si rezultatele le culegem astazi.
Eu zic sa fim rezonabili... Sfatul meu este sa renuntati la tv si presa scrisa.
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

horia2008

#21
Citat din: classic din  26 Martie 2014, 16:59:26
Fara sa-mi doresc sa intru intr-o polemica inutila, consider ca se face prea mult caz pe ora de religie (cam la fel de mult cat se incearca discreditarea BOR, in general). Cine sunt activisitii din spatele ONG-urilor ce militeaza pentru eliminarea acestei materii din scoli, daca nu niste homosexuali notorii - astia noaptea mediteaza in spirala, concentrandu-se intr-un punct maro, iar ziua sunt mari militanti pentru "drepturile" unora si altora. Urmand logica ta, as spune ca au trecut exact 25 de ani (cateva cincinale) de la la epoca de educare materliast-dialectica, si rezultatele le culegem astazi.
Sa nu fiu gresit inteles - discutia nu este despre credinta, sau religie, fiecare stie ce are in suflet si este o chestie personala si asumata; ceea ce nu este cazul la niste copii...
Intradevar polemica este inutila si riscam sa ne-o luam iar de la moderartori
Dar cum tu spui despre activisitii care militeaza pentru eliminarea acestei materii, asa se poate spune si despre slujbasii bisericii care toarna tot felul de grozavii de te doare mintea cat de rau e doamne-doamne  :-o cu scopul evident de a supune si spori turma cotizanta la catedrale si mertzane
Asta nu-i educatie si mai ales crestina; nu-i ok ca astfel de neaveniti cu tot felul de frustari sa indruge grozavii la ora, care marcheaza copilul si ii induc frici interioare de care nu-ti va spune...
Au fost destule scandaluri cu popi batausi, betivi, curvari si poponari, la fel cu cei de care zici tu...

Citat din: classic din  26 Martie 2014, 16:37:44
Nu stiu de ce se pune atata pret pe ora de Religie? E o disciplina la fel ca oricare alta, si nu are niciun efect  asuora copilului.
Asa ca dupa parerea mea gresesti cu asta

Check this out, fara citate ca sa nu ne-intindem, dar te pune pe ganduri, daca nu te revolta; exemple de manual despre cum te bate Dumnezeu

http://www.vice.com/ro/read/religia-iti-traumatizeaza-copiii

Citat din: classic din  26 Martie 2014, 16:59:26
Eu zic sa fim rezonabili... Sfatul meu este sa renuntati la tv si presa scrisa.
Asta, da; rezonabil




fiulploii

    Ar(c)hontii si-au facut bine treaba  :evil: Sistemul se perpetueaza prin el-insusi...inca. Gardienii sunt activi .

   Dupa teoria clasica a sistemelor urmeaza un moment ''circomflex'' ce precede blocajul....anarhia...renasterea.
   Dupa teoria haosului ( controlat ) este doar un moment de re-echilibrare a Sistemului cu poticnirile de rigoare, nesemnificative la nivel global. Cel vechi nu vrea sa se duca, cel nou nu poate sa vina.  :lol:

  Desi este un cuvant dur luat din spatele blocului in care traia Machiavelli , cred totusi ca a fi duplicitar este o caracteristica necesara in zilele astea. Mai ales acolo unde bor-ul actioneaza discretionar si , curios nu-i asa, cu metode si tehnici psi.  Iar acolo unde nu se poate altfel, batut cu pumnul in masa- chiar daca e vb de masa altarului - cand e vb de sanatatea mentala a copiilor.

Urban

"Ce spunem copiilor nostri?"
Doamne Ajuta!
.

maura

  Va multumesc tuturor pentru postari !!
M-au ajutat in clarificarea unor aspecte.

@socrate   Mi-ai pus un deget pe rana.

Mi-as dori si eu predarea Istoriei religiilor in locul religiei. Sunt multe de analizat , de dezbatut dar nu vreau sa-mi fac ''pacate''  :roll:.  Nu-mi pot permite sa intru in confruntari directe ca de ex aceea determinata de retragerea copiilor mei de la ora de religie .Din cauza efectelor negative asupra lor dar si din alte cauze (circumstante,oras mic, statut profesional). Daca ar trebui sa ne mutam in viitor intr-un oras maaare alta ar fi situatia.      Oricum, din fericire nu sunt indoctrinata si nici copiii mei( de aceea a si ridicat manutza cu entuziasm ).   Ceea ce m-a deranjat mai mult a fost  intrebarea cu iz de ancheta. Participarea la orele de religie , in cazul copiilor mei, in paralel cu "cursurile" predate de noi , parintii, cartile citite, le va oferi in timp avantajul sa compare ''oferta educationala".
Totusi , ceva "simulari" despre cum sa reactioneze la intrebari capcana sau spinoase , se impun.  :rainbow:
"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."

SLEAH19

    Tatăl meu îmi povestea că prin anii 1955-56 când era el prin şcoala primară la începutul orelor copii trebuiau să cânte cu ardoare şi veneraţie ,, Slavă Tovarăşului Stalin,, iar orele continuau cu lauda marelui frate de la răsărit şi apoi despre minunata epocă care urmează şi asta ore în şir, zile în şir inclusiv sâmbăta, ani în şir.... deci nu o oră pe săptămână ca pârdalnica de religie.
  Vă asigur că îndoctrinarea nu a avut nici un efect, tatăl meu a simţit întodeauna vremurile pe care le-a trăit şi are un enervant spirit premonitoriu şi o analiză corectă a vremurilor care vin.

   Duplicitari şi triplicitari cum suntem, la nivel de societate spun, nu doar de forum, vedem paiul dar nu vedem bârna, hai să scoatem ortodoxia din ecuaţie şi să o luăm de la început şi până în zilele noastre.
Ce făceam cu, copii pe când nu-i ţineam la ora de morală creştină? Păi îi aruncam pe când eram daci spirituali în cinstea Marelui  Zamolxis în ţepe, zeu pe care îl venerăm şi paci pe forum, nu?
Când morala capătă noi valenţe cu ajutorul ateismului, feminismului, drepturilor omului şi alte treziri spirituale, zeci de milioane de copii sunt ucişi înainte de a se naşte , viitoare mame sunt prostite şi manipulate de o advărată industrie a crimei , statisticile avorturilor sunt ţinute în România începând anul 1957 şi de atunci şi până în zilele noastre peste 20 de milioane de copii, încă o Românie, nu s-au născut!

Ce o să le spună acelor copii la ,, Ora Deschisă,, în faţa Creatorului , cei care trebuiau să le fie taţi şi mame.

Rog măcar colegele şi oricare vizitatoare întâmplătoare a forumului să sacrifice o jumătate de oră şi să vizioneze pînă la capăt filmul documentar de mai jos, nu are nimic în comun cu vreo religie.
Toate războaiele lumii adunate nu au făcut atîtea crime!

http://www.strigatulmut.ro/


Dragă maura , un papă zicea că extratereştrii sunt şi ei copiii lui Dumnezeu , popa din cazul tău, nu are încă instrucţiuni de la centru cum să abordeze problema extratereştrilor aşa că până o să se înscrie şi BOR (Biserica Obtuză Română) în linia mainstream a manipulării cu ajutorul pericolului extraterestru , face şi el cum a apucat , adică nu i-am văzut, nu există, dar dacă tu maura eşti convinsă că ei există şi nu răsuceşti până la potrivire, teoria ideilor fără dovezi poţi să-i spui copilului părerea ta despre fenomen, manipularea copiilor în acest sens nu vine din banala oră de religie , copiii din clasa fiului tău nu pot fi diferiţi faţă de cei despre care vorbeam eu aici :

Citat din: SLEAH19 din  11 Decembrie 2012, 23:41:38
  Vă recomand un mic experiment , pe care eu l-am făcut întâmplător. Mergeţi într-o şcoală şi căutaţi o clasă de a II a, nu mai mare,   câştigaţi atenţia copiilor şi la modul serios deschideţi cu ei subiectul extratereştrii , despre existenţa lor, despre OZN-uri, invazie extraterestră , armele lor şi ve-ţi avea un mic şoc. Cine face experimentul îl rog să-şi scrie impresiile pe forum.

Generaţia noastră şi  chiar noi de pe forum, după tone de discuţii tremurăm la un disclosure şi vom avea un şoc dacă guvernele lumii ne vor spune ,, Ei sunt aici,, .

Spun asta dragii mei pentru că prinşi de lupta pentru supravieţuire şi spălaţi pe creier nu observăm cum prin toate mijloacele de la desene animate, jucării, reviste, cărţi de colorat , jocuri electronice , ambalajele dulciurilor, vestimentaţie etc , ,, Cineva,, îşi creşte o generaţie ,, de mânuţă,, care la un moment dat vor primi extratereştrii ca pe ceva normal , fără emoţii şi fără .....întrebări majore.
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

#26
Citat din: SLEAH19 din  26 Martie 2014, 21:23:24
 
Ce făceam cu, copii pe când nu-i ţineam la ora de morală creştină? Păi îi aruncam pe când eram daci spirituali în cinstea Marelui  Zamolxis în ţepe, zeu pe care îl venerăm şi paci pe forum, nu?
Când morala capătă noi valenţe cu ajutorul ateismului, feminismului, drepturilor omului şi alte treziri spirituale, zeci de milioane de copii sunt ucişi înainte de a se naşte , viitoare mame sunt prostite şi manipulate de o advărată industrie a crimei , statisticile avorturilor sunt ţinute în România începând anul 1957 şi de atunci şi până în zilele noastre peste 20 de milioane de copii, încă o Românie, nu s-au născut!

Ce o să le spună acelor copii la ,, Ora Deschisă,, în faţa Creatorului , cei care trebuiau să le fie taţi şi mame.


:lol:  A fost o incercare bunicica de a fi impartial insa da-mi voie sa te completez, probabil te-ai grabit si ai sarit peste anumite etape mai stanjenitoare.
   Era interesant daca nu incepeai istoria de la daci ci mai dinainte insa fie si asa. Despre daci stim doar din scrierile altor istorici - deocamdata- iar ceea ce am putea cunoaste direct de la sursa astupam cu buldozerul ca sa contruim autostrazi. Ritualul sacrificial prin care cel mai bun dintre toti era harazit a fi mesager catre zeu nu era zilnic si nu era fortat. Pur si simplu, se stabilea in urma unor intreceri.
  Iar morala de zi cu zi era cu mult mai buna si aici as aminti doar de sfatul batranilor obstii, de stalpul infamiei sau de excluderea din comunitate la fapte deosebit de grave. Nu mai continui pe tema asta.
 
  Sarit-ai apoi direct la morala comunista  :lol: No, sa nu ne murdarim in evul mediu intunecat sau de ce? Sa nu ne aducem aminte de inchizitie? Ops, vei zice ca aia a fost catolica ori aicisha noi suntem ortodocsi - care mai suntem. Nu cred ca ai studiat prigoana ortodocsilor in contra altor religii sau curente . Tot ce nu e ortodox este eretic, chiar si in ziua de azi cand cel-prea-fericit aspira la scaunul Ierusalimului.
  Apoi, spre deplina lamurire a cititorului arunci anatema asupra avorturilor . Nici o legatura cu topicul de fatza, zic eu.
A interzice sau nu avorturile este de discutat insa nu cred ca aici. Poate ca e nevoie de educatie sexuala si de contraceptive si nu de binecuvantarea popii fie ea si din pozitia misionarului  :lol:
 
  Chiar daca zicea acel papa ca extraterestrii sunt si ei copii lui Dumnezeu asta nu inseamna ca si e adevarat.

  Una peste alta , in general se vorbeste despre lucruri diferite . Una e sa-ti victimizeze copilul un slujbas in negru si amenintator cu focul iadului plus alte cretinatati si alta e sa canti Internationala la inceputul orelor de curs.
 
  Iar in incheiere , vorba lui Urban
Citat din: Urban din  26 Martie 2014, 19:19:20
"Ce spunem copiilor nostri?"
Doamne Ajuta!
.

Xanadron

Achtung - seism de 4,8 in Vrancea acum 20 de minute... poate ca Doamne-Doamne tocmai a citit topicul nostru?! :lol:

Serios acu', tema-i cu potential "exploziv" din start si d-aia n-am vreun gind s-o mai dezvolt.
Doua vorbe despre... dubla duplicitate globala actuala (mai sint si altele secundare, evident) parca as zice totusi.
Dupa JE, conformismul religios e una din laturile ei-duplicitatii actuale funciare - repet a mia oara, nici gind sa pun notiunea "credintza" in discutie.

...Ups, mi-a expirat deja timpu' pe timeline-ul asta (cestiuni importante ma obliga sa revin mai tirziu).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

horia2008

Frate Sleah, cum desigur ai inteles, era vorba de atitudinea inchizitoriala si autosuficienta de a expune/impune doar dogma fara comentarii; sigur ca sunt si exceptii si din pacate cred ca sunt exceptii pentru ca sunt putini cei intr-adevar pregatiti si cu inclinatie sa faca astfel de educatie unor copii cu buna si nu cu frica


SLEAH19

#29
A fost o intervenţie forţată şi destul de proastă pe postul meu, fiulploii, cam ca la praşila a treia, o sapă ici una colea, după interes!
   
Militantismul cu, care este înfierată ora de morală creştină din şcoli şi pe aici arată că există o ofensivă pe toată lărgimea benzii în a arunca vina pentru  mizeriile ce se întâmplă doar asupra religiei. Fals bineînţeles pentru că acea oră are pentru 99,99% din elevi efectul razelor de lună , şi acum şi peste 25 de ani, primii elevi care au ,,beneficiat,, de ora de religie  în şcolile primare  au ajuns acum studenţi, ţi se pare că rup uşa să intre în biserici sau în cluburi?

     Despre evul mediu întunecat  şi despre stăpânitorii lui este de discutat dar despre evul mediu ,,al nostru,, faţă de copii, pot să spun, că pe lângă biserici au fiinţat primele şcoli, şi tipare , aici s-a ,, buchisit,, pentru prima dată slova, de aceia sunt numiţi profesorii şi azi dascăli.

    Milioanele de avorturi, care nu au legătură cu topicul de faţă,  s-au produs în România, majoritatea în perioada postcomunistă , de libertate.

  Interesant cum unii cursanţi la acelaşi izvor, discipoli ai aceluiaşi mentor îşi tot ridică la plasă şi se tot gratulează iar în final sunt de acord doar între ei cu spusele pe forum, incriminând grav orice nu cadreză cu, curentul lor de idei  asta vis-a-vis de duplicităţi.

  Ce crezi tu fiulploii, că a spus personajul  imaginar, Iisus prin :

-   Fericiţi cei săraci cu duhul ....   

  Că a fi sărac cu duhul înseamnă a fi prost şi doar proştii vor fi fericiţi sau că cei cu duhul bogat nu mai pot să-l vadă ?
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !