Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Ce spunem copiilor nostri ?

Creat de maura, 25 Martie 2014, 15:59:42

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Voiam să-ncep cu primul strat duplicitar, vizibil şi din Cosmos: dihotomia, oximoronul, disonanţa cognitivă - în fine, ziceţi-i cum vreţi - a predării-n şcoli a teoriei Big Zbang-ului, în paralel cu adevărul "indubitabil" (doar e conţinut în Biblie, nu?) a vechimii de cca. 6000 ani a Universului, creat în doar 6 zile şi fără ore suplimentare. :wink:

Noroc (pt. păcătosul de JE, evident) că nici azi n-am timp.
Revin însă, dragi nepoţi... (că frate doar cu romulus cred c-aş putea fi).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

socrate

Citat din: maura din  26 Martie 2014, 20:03:45
  Va multumesc tuturor pentru postari !!
M-au ajutat in clarificarea unor aspecte.

@socrate   Mi-ai pus un deget pe rana.

Mi-as dori si eu predarea Istoriei religiilor in locul religiei. Sunt multe de analizat , de dezbatut dar nu vreau sa-mi fac ''pacate''  :roll:.  Nu-mi pot permite sa intru in confruntari directe ca de ex aceea determinata de retragerea copiilor mei de la ora de religie .Din cauza efectelor negative asupra lor dar si din alte cauze (circumstante,oras mic, statut profesional). Daca ar trebui sa ne mutam in viitor intr-un oras maaare alta ar fi situatia.      Oricum, din fericire nu sunt indoctrinata si nici copiii mei( de aceea a si ridicat manutza cu entuziasm ).   Ceea ce m-a deranjat mai mult a fost  intrebarea cu iz de ancheta. Participarea la orele de religie , in cazul copiilor mei, in paralel cu "cursurile" predate de noi , parintii, cartile citite, le va oferi in timp avantajul sa compare ''oferta educationala".
Totusi , ceva "simulari" despre cum sa reactioneze la intrebari capcana sau spinoase , se impun.  :rainbow:

@maura 
CitatOricum, din fericire nu sunt indoctrinata si nici copiii mei
Sincere felicitari!...ma bucur pt.tine si familia ta,vreau sa spun pt.LIBERTATEA dobandita,calea spre o VIATA demna in deplina concordanta cu Drepturile si Libertatile Naturale ("instructiunile" de utilizare a VIETI) date odata cu Nasterea Fintei Umane, anulate de odiosul sistem patriarhal,dovedit a fi astfel de la accederea la "putere" pana la ora actuala.
     Ce spunem copiilor nostri?!!!!
...o intrebare oarecum dubioasa,interpretabila dat find faptul ca in societate sunt Finte Umane Rationale si creaturi patriarhale imorale("fiinte" care s-au dezis de "calitatile" UMANE) deciii...Ce spunem copiilor nostri?....difera radical,nenorocirea este ca, copiii Rationalistilor datorita propovaduirii nefastei ideologii patriarhale raman in continuare robii,forta de munca ieftina etc... pt.copiii/odraslele actualelor creaturi patriarhale.
Ce spunem copiilor nostri?
...ca actuala oranduire pariarhala/cre.tina etc...este de'o impertinenta   bestiala acum in plina Era a Varsatorului sustine cu nerusinare ca fiind singura "oranduire sociala" posibila,tagaduid Oraduirea Sociala a Dreptului  Natural(Drept Rational) si FERICIREA VIETI/ARMONIA SOCIALA a acelei Ere,ERA MATERNA A OMENIRII,a fostei Dacii si implicit Europe   etc... .



fiulploii

 Draga frate SLEAH19,

  Multumesc de intrebare, sunt bine si sanatos , lucru care il dorim si dumitale!
  Despre mersul pe acest topic in ritm de prasila a treia necesara acolo unde ''arsheul'' sangeros a lasat bulgari mari de pamant e necesar sa facem o analiza pe text.
  Nu inainte de a reaminti subiectul acestui topic si anume ''Ce spunem copiilor nostri? ''

  Asadar, colega noastra a pus o intrebare desprinsa din viata mireana de zi cu zi iar dumneata te-ai grabit sa scoti din dulap spada apocaliptica si sa iesi val-vartej pe potecuta spre nimicirea vrajmasului care ameninta linistea credintei. Hai sa stam oleaca si sa respiram de doua-trei ori fiindca navala furioasa a amestecat putin lucrurile si te-a indemnat la fapte mai putin crestinesti.
Citat din: SLEAH19 din  26 Martie 2014, 21:23:24
   
Ce făceam cu, copii pe când nu-i ţineam la ora de morală creştină? Păi îi aruncam pe când eram daci spirituali în cinstea Marelui  Zamolxis în ţepe, zeu pe care îl venerăm şi paci pe forum, nu?
Adica dacii isi aruncau copiii in tepe... Tu ce parere ai, sustii in continuare treaba asta?

Citat
Când morala capătă noi valenţe cu ajutorul ateismului, feminismului, drepturilor omului şi alte treziri spirituale, zeci de milioane de copii sunt ucişi înainte de a se naşte , viitoare mame sunt prostite şi manipulate de o advărată industrie a crimei , statisticile avorturilor sunt ţinute în România începând anul 1957 şi de atunci şi până în zilele noastre peste 20 de milioane de copii, încă o Românie, nu s-au născut!

    Nu cred ca ai studiat cauzele avorturilor si daca o sa o faci candva vei constata cu uimire anumite treburi. Fara a reitera necesitatea unei culturi sexuale sanatoase fiindca femeia nu e un robot pus sa scoata urmasi pe banda rulanta , ar fi interesant de aflat de catre sustinatorii non-avorturilor si cate femei au murit pe timpul interzicerii avorturilor.
    In alta ordine de idei, nu cred ca e cineva in masura sa judece femeia sau cuplul femeie-barbat care ia o asemenea decizie. Punand la indoiala '' necesitatea'' celor zeci de milioane de avorturi eu cred ca punem la indoiala planurile si maretia Domnului in legatura cu cei care au fost avortati precum si in legatura cu cei care au facut asta. Asa cum in cazul unui copil care moare de timpuriu planurile Domnului nu sunt puse la indoiala, de ce sa facem acest lucru in legatura cu cei nenascuti inca? Cum-necum, seamana cu o tragere de urechi a Creatorului, nu?

Citat
Ce o să le spună acelor copii la ,, Ora Deschisă,, în faţa Creatorului , cei care trebuiau să le fie taţi şi mame.
Te macina niste intrebari grele, frate SLEAH19. Nici maica Tereza nu si-a pus asemenea intrebari care depasesc puterea de intelegere umana. Eu zic ca raspunsurile la intrebarile pe care le avem vin exact atunci cand suntem in stare sa intelegem planul Domnului.
Citat
Rog măcar colegele şi oricare vizitatoare întâmplătoare a forumului să sacrifice o jumătate de oră şi să vizioneze pînă la capăt filmul documentar de mai jos, nu are nimic în comun cu vreo religie.
Toate războaiele lumii adunate nu au făcut atîtea crime!

  Aici, frate SLEAH19 ai intrat cu totul in straturile de ceapa. Daca la inceput ai pregatit terenul cu tepe- care erau suliti de fapt- in care erau aruncati pruncii si apoi ai lucrat la imaginatia cititorului silindu-l sa-si imagineze milioanele de morti ai venit cu sfasiere in glas si suflet cu galeata de sange si ai aruncat-o peste subiect  fara nici o legatura.
  E crestineste sa raspandesti teama prin imagistica satanica de sange si sacrificiu? Teama este de fapt mult mai profunda si se refera la teama ancestrala fatza de femeie - ma opresc aici ca deviem grav de la subiect.
Citat
Dragă maura , un papă zicea că extratereştrii sunt şi ei copiii lui Dumnezeu , popa din cazul tău, nu are încă instrucţiuni de la centru cum să abordeze problema extratereştrilor aşa că până o să se înscrie şi BOR (Biserica Obtuză Română) în linia mainstream a manipulării cu ajutorul pericolului extraterestru , face şi el cum a apucat , adică nu i-am văzut, nu există, dar dacă tu maura eşti convinsă că ei există şi nu răsuceşti până la potrivire, teoria ideilor fără dovezi poţi să-i spui copilului părerea ta despre fenomen, manipularea copiilor în acest sens nu vine din banala oră de religie , copiii din clasa fiului tău nu pot fi diferiţi faţă de cei despre care vorbeam eu aici :

Draga frate SLEAH19 , bonomia si amaraciunea care razbat din fragmentul de mai sus este urmarea discursului sangeros de dinainte?

 
Citat din: SLEAH19 din  27 Martie 2014, 08:46:57
A fost o intervenţie forţată şi destul de proastă pe postul meu, fiulploii, cam ca la praşila a treia, o sapă ici una colea, după interes!
Draga frate SLEAH19, ai vrut cumva sa ma intrebi cum mi-am permis sa intervin grobian si necanonic pe postul dumitale?
   Cu acelasi tupeu cu care dumneata ai umplut acest topic de sange, teama si amenintari privitoare la viata de dincolo .
Citat
Militantismul cu, care este înfierată ora de morală creştină din şcoli şi pe aici arată că există o ofensivă pe toată lărgimea benzii în a arunca vina pentru  mizeriile ce se întâmplă doar asupra religiei. Fals bineînţeles pentru că acea oră are pentru 99,99% din elevi efectul razelor de lună , şi acum şi peste 25 de ani, primii elevi care au ,,beneficiat,, de ora de religie  în şcolile primare  au ajuns acum studenţi, ţi se pare că rup uşa să intre în biserici sau în cluburi?
Banuiesc ca ai si niste date concrete dupa care ai aruncat cifrele de mai sus, nu? Te referi cumva la aceeasi stundenti care de la club merg la beserica sa plateasca ca sa-i ajute Al-de-sus sa treaca examenele? sau sa aiba noroc in dragoste? sau ..etc.
Citat
     Despre evul mediu întunecat  şi despre stăpânitorii lui este de discutat dar despre evul mediu ,,al nostru,, faţă de copii, pot să spun, că pe lângă biserici au fiinţat primele şcoli, şi tipare , aici s-a ,, buchisit,, pentru prima dată slova, de aceia sunt numiţi profesorii şi azi dascăli.
Bineinteles draga frate SLEAH19 ca nu mai generalizam cand ne este potrivnic si venim repede la evul mediu romanesc care aparent ne avantajeaza insa numai dupa reformele lui Cuza.
Citat
    Milioanele de avorturi, care nu au legătură cu topicul de faţă,  s-au produs în România, majoritatea în perioada postcomunistă , de libertate.
Iar ai dat-o pe avorturi , sange si crime  :roll:  Parca te-ar atrage ''cei cazuti''.
Citat
  Interesant cum unii cursanţi la acelaşi izvor, discipoli ai aceluiaşi mentor îşi tot ridică la plasă şi se tot gratulează iar în final sunt de acord doar între ei cu spusele pe forum, incriminând grav orice nu cadreză cu, curentul lor de idei  asta vis-a-vis de duplicităţi.
Dar, frate SLEAH19 , e interesant cum unii dau cu sabia credintei chiar si acolo unde nu e cazul , incriminand grav orice abatere regulamentara de la axiomatica ''vina cu care ne-am nascut''. Misionarismul e bun, frate SLEAH19 sa fie folosit cu discernamant si fara furie
Citat
  Ce crezi tu fiulploii, că a spus personajul  imaginar, Iisus prin :

-   Fericiţi cei săraci cu duhul ....   

  Că a fi sărac cu duhul înseamnă a fi prost şi doar proştii vor fi fericiţi sau că cei cu duhul bogat nu mai pot să-l vadă ?

Interesant ca tu crezi ca personajul in cauza a fost imaginar. Cum ai ajuns la concluzia asta?

  Am dat doar niste lamuriri absolut necesare cititorilor acestui subiect si nu mai continui pe aceasta tema inepuizabila .
  Pace in suflet, frate SLEAH19 !
      Fratele econom,
                fiulploii

horia2008

#33
Fratilor, fratilor.... voiam sa spun ca suntem in postul sfintelor pasti si ar trebui, sau n-ar trebui sa...  :oops:
dar nu mai spun, ca se interpreteaza...
Pace in suflet
Stima
Horia


Ganditorul

#34
Era pe acolo, prin cartile religioase, un paragraf care indemna la "lipsa de maretie", la "lipsa de orgoliu", la "respectarea vietii", la "dragoste fata de semeni".
- Ce dovada mai mare de orgoliu puteti sa vedeti in afara orgoliului de a crede ca, Creatorul, cel care a facut imensitatea Universului in care suntem doar un fir de praf, a lasat sa existe viata doar pe Pamant - si aia impartita intre diferite culte religioase, cu zeci de zei si dumnezei, cu etalonarea de "fiinte superioare" si "fiinte inferioare" in functie de raportul de perceptie fata de cultul religios la care face parte fiinta umana in cauza ? Faptul ca nu am ajuns la contact direct cu extraterestrii ... e alta poveste (...cu alte cauze si repere ).

- Existenta extraterestrilor este atat de evidenta incat pozitia unor culte religioase care inca mai sustin acest lucru (desi "cartile sfinte", chiar si cele ortodoxe, recunosc asta ) arata doar ca rolul religiei este de a ascunde cunoasterea, de a pastra controlul asupra unei cunoasteri care ar anula privilegiile clerului.

Chestia cu intrezicerea avorturilor e o magarie ambalata intr-o poleiala frumoasa, stralucitoare - si nu prea-si are rostul aici.
- Cutuma, dezvoltarea societatii a schimbat, in timp, conceptul  "dreptul la viata" in "dreptul la o viata decenta", in dreptul cuplului barbat-femeie de a da viata doar copiilor care au sansa unei vieti decente - pentru ca e absurd sa iei o pozitie pompoasa sub spectru religios impotriva avorturilor, pentru ca apoi, sub presiunea motivatiei "stoparii cresterii populatiei" sa accepti bombardamente si razboaie (cum a fost acceptata bombardarea Yugoslaviei de Craciun), sa  accepti pandemii si foamete, sa accepti saracie si lipsa de resurse, lipsa de educatie si asistenta sociala, sa ocrotesti ticalosiile facute in numele religiilor ... pentru ca populatia Pamantului e prea mare, motivatie ascunsa sub diferite "intamplari"si "justificari"  de conflict - inclusiv justificari religioase sau pentru "mentinerea pacii".
- Satanismul asta mascat - prin care, religios,  femeia este un animal de reproductie careia i se interzice avortul si viata sociala pentru a oferi unora "placerea" de a ucide fiinte umane nascute - ar trebui sa inceteze. Ipocrizia nu-si are rostul in dezvoltarea societatii umane moderne.
Restul sunt basme si impresii. Parerea mea.



socrate

...ce sa le mai spunem "copiilor nostrii"  :-D ,date fiind circumstantele      :wink: ??
...."opinii" oarecum mai autorizate....Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov......altfel spus....."Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway.....dupa care se constata ca..."Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." - Voltaire...
sau...Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal ....de asemenea...."E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
....in sfarsit,parese.....Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot ....asta a fost cam de mult.....de actualitate ar fi....omul nu va fi liber pana cand ultimul enorias(aflat la guvernare) nu va spanzurat cu intestinele ultimului popa(de la altar s-au de la amvon bisericesc ori laic'o diavolesc)    8-)   :martiansad:   :-D

fiulploii

   Draga frate socrate ,

   Dupa vehementa scrisului dumitale vad ca esti in putere si sanatate maxima ceea ce este un lucru imbucurator.
   Daca ai incerca sa mai strunesti olecutza si matale caii de la bicicleta poate ca ai avea timp sa zaresti minunile lumii si sa cugeti mai pe indelete la violenta misionarismului tau specific. Ce rau poate sa iti faca o credinta cand este cu masura si cand nu distruge sufletul?
   Daca ai privi in tacere o floare de cires incercand sa patrunzi dincolo de forma ei poate ca ai vedea putin si spiritualitatea acestei lumi unde pe langa ''intestinele'' aburinde de care amintesti cu smerenie in postarea ta si de care faci si dumneata trebuinta , mai exista si sufletul care trebuie hranit si el.
  Aminteste-ti frate socrate ca nu e bine sa ne jucam cu vorbele altora fara a le fi patruns intelesul lor si mai ales sa nu ne ascundem dupa vorbele altor oameni cu prestanta pentru a acoperi deficitul dovezilor de care dispunem.
  A te folosi de principiul autoritatii personale sau a altora intr-o disputa este un lucru nedemn de un infocat aparator al principiului feminin si de fapt, este nedemn pentru oricine.

  Dincolo de limbajul presarat cu citate , sufletul tau inca n u a gasit raspunsuri la multe intrebari , stare care ne caracterizeaza pe multi deci nu trebuie uitata politetea si morala in revolta aparenta.
  Chestia ironica este ca toti vom sta la taclale dincolo de usa. Cu cine? ramane sa aflam personal.  :lol:

    Acelasi frate econom,
            fiulploii

SLEAH19

Off topic

Noroc frate fiuploii că spre deosebire de unchiu/bunicu Xanadron :lol: , mai ai cui spune frate, ba cred că tinzi să devii  Big Brother  şi la cum amesteci Planul lui Dumnezeu cu planningul, mai că aduci a martor, dar bineînţeles, nu e nimic rău în acest lucru.

Nu ai mai dat cu sapa de data asta ci ai defrişat total ! Impresionant, dar nu calc pe banană, rămâne cum ai stabilit, doar lasă să treacă două zile şi apoi fă o analiză a textului tău, mentală dar la fel de exigentă şi aproximează cam până unde ai ajuns cu lucrul la Sinele personal , posibil să constaţi că în acest sens ai fost într-adevăr econom !

Să le spunem copiilor noştrii că nici într-un sens nici în altul nu avem decât adevăruri relative şi nimic absolut, să ducă ei căutările mai departe !

Cu aprecieri sincere pentru manca, care contează,
                                                               pace frate fiulploii !

Xanadron, binevenit un topic despre naşterea Universului, serios, poate mă lămuresc după care ceas/oră/fus orar a creat Dumnezeu Pământul şi cât dura o asemenea zi ! :wink:
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

uforever

Ooooo, shi ma bucur bre ca v-ati infratit! Bre ai innebunit?!?! Sa nu-mi creada ochilor: Noroc frate fiuploii; Draga frate socrate; Fratilor, fratilor...; . Pe cuvant, am crezut ca iese iures, cand colo sa dau in diabet, nu altceva. Prefer diabetul oricum si oricand, in locul disputelor fara un "The End sau Happy End". Imi permit acum sa spun asta din postura unui user/om, care pe forum promitea acum ceva timp ca "depune armele". Noi cei de pe forum, trebuie sa intelegem un lucru: pare ca suntem foarte diferiti, dar in practica tocmai asta ne uneste defapt, in ultimul timp cu cine si cand a-ti mai purtat astfel de conversatii? Sunt un "filosof" tare prost, dar cu siguranta a-ti inteles ideea, asta este singurul loc in care am vazut oameni, ba in "patie", ba in "antipatie". Vorba unui coleg....Am zis ma!!!  :lol:

Urban

Citat din: SLEAH19 din  27 Martie 2014, 18:30:10
...după care ceas/oră/fus orar a creat Dumnezeu Pământul şi cât dura o asemenea zi !

Dumnezeu nu a creat nimic, pentru ca nu ar avea cum.
Tot ce exista ESTE Dzeu.

uforever

#40
Citat din: Urban din  27 Martie 2014, 22:54:48
Dumnezeu nu a creat nimic, pentru ca nu ar avea cum.
Tot ce exista ESTE Dzeu.

Cum ar putea sa creeze ceva, cel Necreat! La asta te referi sau sunt pe langa? :-D

horia2008

Frate uforever  :-D, mai frăţie  :lol:, bagi de sama ca-s mai multe frăţii pe aici; las' ca nu esti nici filosof si nici prost, c-ai prins ideea  :lol:


uforever

Citat din: horia2008 din  27 Martie 2014, 23:43:34
Frate uforever  :-D, mai frăţie  :lol:, bagi de sama ca-s mai multe frăţii pe aici; las' ca nu esti nici filosof si nici prost, c-ai prins ideea  :lol:

Tatii, eu am observat de mai mult timp asta, ba chiar am facut pe nebunul, dar ce sa-i faci? Cat timp "merge banda" nu se prinde nimeni ca-i playback  :mrgreen:  Glumeste fratilii tau, in fapt nu prea mai sunt subiecte gen 2012, "bolovanu' din garla Baltica"...etc. Iata ca mai "apare tensiuni", intre frati bre, evident....Eu le spun atat: Scary Movie: Scream Wazzup!

classic

Citat din: uforever din  27 Martie 2014, 22:48:40
Ooooo, shi ma bucur bre ca v-ati infratit! Bre ai innebunit?!?! Sa nu-mi creada ochilor: Noroc frate fiuploii; Draga frate socrate; Fratilor, fratilor...; .

Amin.
We all live under the same sky, but we don't all have the same horizon.
(K. Adenauer)

tractorbeam

Citat din: socrate din  27 Martie 2014, 15:40:10
....b]omul nu va fi liber pana cand ultimul enorias(aflat la guvernare) nu va spanzurat cu intestinele ultimului popa(de la altar s-au de la amvon bisericesc ori laic'o diavolesc) [/b]

Omul a.k.a. Debitorul nu va fi liber pana cand ultimul bancher corporatist nu va fi spanzurat cu propriile sale intestine.