Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Al treilea razboi mondial

Creat de Tyanu, 02 Martie 2014, 20:21:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

Romanii sunt o natie atipica, din toate punctele de vedere.
Indraznesc sa afirm ca si in cazul unui razboi, apocalipse, invazii extraterestre, etc., romanii vor intampina evenimentul cu mititei si bere.
Ni se rupe pixu' de Ucraina, NATO, decesul lui Catarama, alegeri prezidentiale, Tonta, Base, Nutzi si altii.
Razboaiele trec, urgiile la fel, extraterestrii vin si se duc, romanul e inca aici de mii de ani si asta probabil ca se datoreaza si indiferentei cu care trateaza totul.
Sau nu...?

SLEAH19

Citat din: Urban din  06 Septembrie 2014, 15:27:04
Ni se rupe pixu' de ... decesul lui Catarama :? !!

   Adevărat că la mulţi li s-a fracturat stiloul la vestea decesului lui Patriciu, mai ales că zice-se că nu-i chiar atât de mort, ci văzând că varanii au fost duşi în rezervaţie a simţit că el ar fi următorul şi a plecat să facă de fapt operaţie de schimbare de sex iar în copârşeu era o statuie de la muzeul figurilor de ceară al Forbes.
                                                                                                                       
                                                                                                                        Ai vreo premoniţie pentru nea Viorel?


Sunt departe şi cu timp limitat aşa că recurg la sistemul: Cine a zis?

Din punct de vedere politic, viforniţa din spaţiul în care s-a desfăşurat istoric poporul român ne arată că suntem unul din marile popoare ale Europei.

Ce face poporul român e mai puţin important decât faptul că el este pe lume.

Sunt român şi ca român mă socot buricul pămîntului. Că dacă n-aş fi român, n-aş fi nimic.

Nu pot extrapola substanţa spiritului meu la alt neam.

Sunt român prin vocaţie. Tot ce gândesc devine românesc.

Dacă există o ştiinţă a naţiunii, eu sunt de meserie român.

Naţionalismul poate fi practicat şi cuviincios. Nimeni nu poate interzice unui popor să-şi trăiască tradiţia şi istoria cu gloriile şi înfrângerile ei.
Naţiunea e punctul terminus al evoluţiei universale. Când dispar popoarele, intrăm în Turnul Babilonului.



Robert M. Hutchins - Universitatea din Chicago - "...a ne dedica eforturile educaţionale copiilor între şase şi douăzeci şi unu de ani pare zadarnic, lumea s-ar putea să nu dureze atât de mult. ar trebui începută educaţia adulţilor.

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Urban


StarDust

Oare nu se discuta aici despre ipoteticul (inca) al treilea razboi mondial??? Am impresia ca se cam deviaza de la subiect...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

fiulploii

Hai sa ma inscriu si eu in trendul apocaliptic  :lol: si sa zic :
    Pai daca al treilea razbelu incepe din Ro sa ne facem ca ploua si sa discutam despre biroul lu' tanti Merkela ?  :evil:

Ar trebui specificat ca e vorba de al treilea razboi mondial pe stil clasic adica cu declaratii, cu bombardele, cu victime si distrugeri, etc.
Si asa, cu mici si cu bere , s-ar putea sa atarnam opinca pe krem_lin_ul lu' tatuca si sa ne uitam la protv beijingu  :evil: in timp ce ne tragem sufletul filozofand despre cararile vietii de pe Terra.

   Ideea de baza e ca se coace de o mica apocalipsa prin metode diferite iar romanii au gasit in mod nativ contracararea odioaselor manipulari psihotronice prin gratar, bere si mici , oriunde, oricand. Mai in gluma mai in serios.

   Parerea mea. Asa ca nu imi mai fac griji de supravietuirea poporului roman chiar de tara ii cumparata de unii sau de altii. La noi , si aurul se regenereaza  :wink:

Arhanghelul

Мобильный крематорий ИН-50.1К

Crematoriul mobil ... de front ...  :evil:

Omul gospodar isi face vara sanie si iarna carD .
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

abyss

Citat din: StarDust din  06 Septembrie 2014, 21:17:35
Oare nu se discuta aici despre ipoteticul (inca) al treilea razboi mondial??? Am impresia ca se cam deviaza de la subiect...

Eu văd doar campanie politica cu iz de sulf. Stau și mă gândesc. ..ca sa ajungi și pe rufon sa faci așa ceva e treaba plătită si/ori nesimțire vizavi de colegii cu alte opinii în plan personal, plus ca aici avem o anumita tematica, în care pe cât posibil ne ferim de religie, politica activa etcetera.

Dacă mai continuați fie și subtil se va deschide iar cărțulia regulamentului.

Urban

Daca la mine se face trimitere imi fac mea culpa.
Am vrut sa subliniez ceea ce colegul Fiul Ploii deja a punctat si anume... romanul va supravietui chiar si dupa "apocalipsa"...garantat.
In al doilea rand, al treilea razboi mondial a inceput demult, chiar daca nu cad bombe in Romania, in momentul de fata se deruleaza peste 10 conflicte armate pe glob dintre care 2-3 cam serioase, asta o data...apoi in al doilea rand, pe fond, al treilea razboi mondial este in primul rand economic si informatic.
De vazut cum vor gestiona si criza cu Ebola si asa mai departe, am zis de cativa ani buni ca singura modalitate prin care poti sa scapi de vreo 2-3 miliarde ar fi cu un virus... momentan Ebola isi face treaba...dar nu este suficient de puternic.
Urmeaza sa apara un virus interesant cat de curand.

abyss

Fac trimitere la noi toți. Politica și religioșieniile intr-o secunda desfac prietenii de o viață, omoară oameni etcetera.

În loc sa vedem ca ne.am împuținat și fără bombe sau ebola căutăm dușmani în direcția greșită. De 20 și mai bine de ani suntem controlați prin haos, ținuți în deruta, înspăimântați ca pierdem ori putem pierde în orice clipa ceva... și chiar pierdem. Grecii de pilda sunt iar la pământ, arunca fructe și legume la groapa de gunoi fiindcă nu le mai exporta la ruși.  Toți tremura de frica războiului și înghit mizerii băgate parsiv pe gat.
  Dacă exista toate tehnologiile ... de ce mai suportam atâta mizerie, teama și lipsa de sinceritate fata de noi înșine? Nu voi înțelege niciodată. De ce sa zici jos cutare sau sus cutare când poți întreba pe cei trimiși la administrarea tarii ce fac de nu pun în practica atâtea invenții formidabile? Cine nu îi lasă?  Cine ne oprește sa îi întrebăm?
  Al treilea razboi mondial trebuie dus de fiecare fata de el însuși, fata de ipocrizia care zace adânc în noi toți.
Părerea mea, cu scuze pentru sinceritatea manifestată.

Ganditorul

Suntem la subiectul "al treilea razboi mondial" si, teoretic, n-ar trebui sa vb de politica si ...Romania.

Intrebare : azi, acum, un subiect il exclude pe celallat ? daca DA atunci ...sa tacem .
Nici eu nu suport discutiile patetice, partizane politic sau de prozelitism religios.
Dar sa nu uitam ca in mai putin de 365 de zile am trecut de la viziunea unei cooperari bi-continentale (Uniunea Euro-Asiatica) la o ciomageala  tri-continentala (Europa-Asia-America + colateralele BRIC  - ciomageala, momentan, predominant economica).
Iar daca ne pastram calmul si analizam la rece, e chiar recomandat sa discutam despre asta din moment ce Romania se afla la granita acestui conflict - care de departe are cel mai mare potential distructiv dintre cele enumerate pana acum, conflict care prin prostia politrucilor nostrii (...si ai altora) poate deveni o realitate (mondiala) violenta. 
Dupa izbugnirea unei astfel de posibile ipoteze degeaba o sa regretam ca n-am discutat - am fost o masa de manevra tacuta pe timp de pace - vom fi tot o masa de manevra tacuta si pe timp de razboi.

- Sa nu uitam cat de repede s-a tranformat un eveniment/conflict cu aplicatii politienesti ( manifestatia de la Kiev ) intr-un conflict cu aplicatii militare. Sa ne gandim de 2 ori inainte de a ne face ca nu vedem ce se intampla in jurul nostru visand ca "totul va incepe din alta parte", ca cei care vor razboiul cu orice pret vor ocoli "varianta Romania" pt ca noi nu ne dorim sa discutam despre asta.
Exista argumente vizibile, solide, publice, ca aici, in Romanica, se pregateste  acel "ceva" violent, "scanteia" de la care pornesc toate celelalte.
- Exista si argumentatia ca discutiile pe forumuri pot amorsa conflicte, pot genera centrii potentiali de violenta. Adevarat (la arabi sau in alte culturi mai exaltate (fanatic-religios) si autosuficiente), imi place sa cred ca nu-i valabil la romani .
Dar exista si contra-argumentatia ca acolo unde dispar discutiile incepe conflictul si ca stingerea unui conflict amorsat in "spatele cortinei" se poate face cel mai eficient  prin discutii "la rece" in societate. Parerea mea


fiulploii

@Ganditorul
  Ai si nu ai dreptate  :-D  si e doar parerea mea.
  Ai dreptate daca crezi ca hotararile se ai iau la nivel de tara sau de grup de tari. Ai dreptate daca inca mai crezi ca conducatorii politici nu ar fi aserviti unor scopuri mai mult sau mai putin esoterice. Si cei ce sunt si cei ce vor veni..programati.
  Din istoria ultimelor decenii se pare ca ipoteza de mai sus nu e valabila deci, nu ai dreptate.  :lol:

Al treilea raboi mondial pe stil clasic nu va incepe ...cel putin anul asta E an de alegeri  :evil:
Zona de aici nu e rupta de restul lumii- iarasi parerea mea - si functie de miscarile globale s-ar putea trage niste concluzii.
Zic si eu ..

StarDust

#101
Citat din: Ganditorul din  08 Septembrie 2014, 14:49:39

Suntem la subiectul "al treilea razboi mondial" si, teoretic, n-ar trebui sa vb de politica si ...Romania.

Intrebare : azi, acum, un subiect il exclude pe celallat ? daca DA atunci ...sa tacem .
...

[off-topic, nu raspundeti] :) ]
Nu se exclud deloc, dar se poate discuta la modul general, dat fiind faptul ca pentru situatia de acum nu e vinovata doar o anumita persoana sau un anumit partid. Asa ca, merg discutiile la nivel mai "macro" fara nici o problema.
Exprimarea aici a unor nume de politicieni sau partide, nu duce decat inevitabile inflamari ale subiectului, care degenereaza in aspecte nedorite.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

abyss

#102
Subiectul Ucraina e unul speculat în interese pur politice și de campanie electorala al unuia dintre actualii poli politici. Acest subiect cu mare priza este colacul de salvare al unor marionete rusești dovedite cu acte, contracte și privilegii.
  Prin urmare expresii ca " politrucii nostri" sau folosirea voita a denigrarii la adresa întregii clase politice romanesti ne face rău tuturor.
   Faceți pe Facebook sau unde aveti placerea ce campanie doriți domnilor, aici nu în mod public... sau doar în privat dacă va doriți cu insistență.
  Dar dacă va doriți cu adevărat propuneți introducerea unei secțiuni intitulate Politica unde va puteți manifesta constructiv ideile în mod deschis.

Ganditorul

#103
Citat din: abyss din  08 Septembrie 2014, 16:55:34

  Prin urmare expresii ca " politrucii nostri" sau folosirea voita a denigrarii la adresa întregii clase politice romanesti ne face rău tuturor.
 

Citat din: StarDust din  08 Septembrie 2014, 16:29:44
[off-topic, nu raspundeti] :) ]

Asa ca, merg discutiile la nivel mai "macro" fara nici o problema.



- Cum nu se poate discuta la general, "macro",  si in acelasi timp sa nu folosesti  " politrucii nostri" ci sa punctezi strict pe "marionete rusești dovedite cu acte, contracte și privilegii" - concluzia e una singura - NU SE DISCUTA SUBIECTUL TOPICULUI cu legaturi  sau argumente care sa includa Romania si viata socio-politica din Romania. 
Bine ar fi ca si altii sa suspende existenta Romaniei in planul geopolitic in care se dezvolta acest vector de violenta  si sa considere - ca si noi - ca Romania e pe Luna.

Dar "Administratorul nostru - Stapanul nostru" si dorinta lui e lege.
Cu atat mai mult cu cat sunt perfect de acord cu @fiulploii care spune ca discutiile noastre ar avea sanse minime sa schimbe ceva. Voiam doar sa am linistea sufleteasca ca am incercat aceasta sansa infima, ca am incercat sa schimb ceva punand cateva argumente publice in alta ordine decat cea prezentata mediatic, ca am crezut pentru o clipa ca devierea "bulgarului de zapada" ce a inceput sa se rostogoleasca poate salva zona noastra de la "avalansa". Se pare ca e mai bine sa privesti "inevitabilul irational" impasibil... si sa-ti gasesti de unul singur un adapost in calea zapezii.
Chiar ma gandesc sa-mi cer scuze ca am incercat sa "denigrez" clasa politica romaneasca care nu e unitara "pe interese particulare" ci are vectori puternici ai interesului national ce nu trebuie jigniti gratuit .  :evil:

- Trebuie sa recunosc insa ca exista acei oameni politici si de stat care apara cu eforturi imense interesul romanesc - dar ei nu sunt "clasa politica" si nu la ei m-am referit cand am spus "politrucii nostrii". Imi cer scuze pt confuzia creeata fara voia mea - consider discutia inchisa pt  moment si ma declar spactator apla'u-dacic al circului mediatic ce va urma (circ mediatic care va creea curete de opinie atat in spatiul virtual cat si in spatiul ... stradal) .


P.S. Sa nu uitam ca suntem pe RUFOn si ca discutia despre dezvoltarea unui vector de violenta cu valori mondiale din aceasta zona a noastra se invarte de fapt in jurul actiunii "omuletilor verzi" (indiferent cat de pamanteni par acestia)   :-( :-( :-(

adevarul.ro/international/europa/omuletii-verzi-strategia-putin-destabilizarea-nato-1_53be88260d133766a84d620a/index.html

abyss

   :-D  Sunt de acord cu tine ca sunt asemeni noua amândurora, persoane dornice sa se exprime politic pro sau contra, constructiv sau distructiv... din diverse motive fie ele pentru sprijinirea unor interese straine in mod inconstient ori constient cat si parerile opuse lor. Eu nu am probleme si te sustin in a se crea o platforma sau cadru care sa gazduiasca asemenea discutii pentru cei doritori.
   Propuneti administratorului @Alx infiintarea unei sectiuni speciale (eu sunt doar un simplu cetatean fara putere executiva) in care sa putem face bai de ''sulf'' la cure :martiansmile:
... fara macro sau micro ci pe fata si la vedere...barbateste!