Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Colonia Romana

Creat de Urban, 17 Februarie 2014, 15:01:33

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

Ce razboi de eliberare nationala mai putem avea de dus cand ni se spune in fiecare zi prin propaganda oficiala, cat de liberi si democrati suntem?
Nu ne vorbesc zilnic politicienii despre modul in care apara ei interesele nationale si asigura binele public?
Nu citim in ziare si nu vedem la televizor informatii care probeaza cat de capitalisti si fara oprelisti ne miscam noi prin Lume?


Toate aceste elemente de "circ" se intampla sub ochii nostrii si cu siguranta pacalesc destule persoane...totusi, ele nu pot insela un roman avizat.
Romanii "cunoscatori" sunt constienti ca Romania este o colonie a marilor capitaluri straine, colonie in care majoritatea romanilor fac eforturi supraomenesti pentru a trai decent ori traiesc de-a dreptul prost, ca niste sclavi negri din epoci demult apuse.
Trecerea de la socialism la capitalism n-a favorizat deloc marea majoritate a natiunii romane.
Romanii nu erau pregatiti pentru o asemenea rasturnare de sistem, fapt pentru care nu au stiut cum sa actioneze pentru a-si asigura interesele economice in noul tip de societate.
E drept ca socialismul, numit de propaganda oculta "comunism" a fost introdus in Romania cu forta de catre Armata Sovietica de ocupatie...Ca o ironie a sortii, a fost destramat tot de sovietici, printr-o lovitura de Stat executata de forte speciale tip Spetnatz conduse de generalul GRU Piotr Liusev.
Dupa desovietizarea Romaniei, din perioada 1957-1964, socialismul romanesc capatase insa caracter national pozitiv, exceptie facand dictatura ceausista cu toate relele ei.
In mod normal, o schimbare atat de radicala de sistem, cum s-a produs in Romania, dupa 1989, trebuia facuta dupa consultarea maselor, prin referendum.
In schimb ea s-a facut printr-o lovitura de Stat executata de forte ruso-maghiare, la adapostul unei asa zise "revolte populare" initiate tot cu ajutor din strainatate...nici acum, dupa 23 de ani de "tranzitie" catre capitalism, nu sunt deloc sigur ca un referendum popular ar da castig de cauza acestui sistem.
Nu enumar avantajele sau dezavantajele fiecarui sistem, nu facem o comparatie, mesajul este pur si simplu o analiza la rece si atat.
Propaganda oficiala si oculta vorbeste despre o "revolutie anticomunista" care in realitate nu a avut loc.
Principalii instigatori ai schimbarii de sistem au fost diversionistii straini, agenti oculti si idiotii utili din randul romanilor, care credeau ca vor trai mai bine... lor li s-au aliat destul de rapid cohorte de oportunisti din randul privilegiatilor nomenclaturisti care au descoperit ca isi pot pastra "privilegiile" si in noua oranduire, printr-o schimbare rapida "la fata".
Asa se face ca "miscarea" revolutionara a fost limitata la o actiune anti-securista, fara efecte profunde in randul categoriilor privilegiate in socialism.
Din randul acestor categorii privilegiate, s-au ridicat multi imbogatiti peste "noapte".
Nu cred ca e necesar sa-i enumar, ii priviti in fiecare seara la televizor si ii vedeti in fiecare zi pe strada, in Guvern, Parlament, etc...

Schimbarea sistemului socialist din Romania nu s-a facut "spontan", sub influenta presiunii populare, ci conform unei planificari de lunga durata.
Planul de transformare a Romaniei intr-o societate de tip colonie a marilor trusturi si corporatii internationale a cuprins cel putin cateva dintre urmatoarele puncte:
- Un complex de masuri propagandistice, de inselare si manipulare a maselor populare sa accepte schimbarea de sistem.
- Un plan de masuri foarte concrete si precise, de transferare a avutiei nationale romane in mainile agentilor oculti din multinationale si doar arareori, din randurile romanilor.
- Un set de masuri legislative de organizare a Statului Roman in asa fel incat sa devina o simpla unealta in mainile agentilor oculti.
- Un proiect de exploatare crancena a populatiei din noua colonie si de transferare a profiturilor realizate, in zone sigure din afara Romaniei (mai precis in bancile elvetiene).
- Un plan de lunga durata de dominare a natiunii romane prin agenti oculti ridicati din randurile oportunistilor romani sau adusi din strainatate.


Sa analizam succint fiecare sectiune a planului de dominare a coloniei Romania, pentru a intelege de ce traim prost si ce ne asteapta in viitor.

1. Propaganda oculta pentru inselarea populatiei romanesti sa accepte jefuirea avutiei nationale a cuprins o multitudine de mijloace, masuri si metode, din care exemplific doar cateva mai importante:
-Indoctrinarea mistico-religioasa a populatiei, incat sa accepte cu pasivitate exploatarea si jaful savarsite de agentii oculti... indoctrinare inceputa chiar in ultimele zile ale anului 1989, prin agenti oculti si idioti utili recrutati din randurile romanilor inculti.
Ea s-a bazat si se bazeaza pe un imens aparat de inselare si manipulare religioasa, format din cateva zeci de mii de propagandisti religiosi de diferite confesiuni.
In timpul loviturii de Stat din decembrie 1989, agentii oculti si idiotii utili au iesit in strada cu agresivitate, sustinand ca evenimentele care se derulau "exprimau Vointa lui Dumnezeu".
In realitate, acele evenimente sangeroase au fost planificate si aplicate de forte de diversiune maghiaro-sovietice, cu sprijinul unor tradatori locali (Grupul Iliescu in primul rand).
In prima faza a actiunii lor, agentii oculti si idiotii utili au obtinut succese in directia intimidarii si anihilarii rezistentei populatiei fata de propaganda religioasa agresiva.
Acest succes a fost posibil datorita unei actiuni de tip razboi psihologic de mare amploare, desfasurat prin televiziunea nationala, prin care au fost "satanizati" securistii si comunistii... Agentii mistico-religiosi acuzau cu agresivitate orice cetatean care nu le facea jocul de apartenenta la categoriile satanizate, securistii-teroristi si comunistii.

In haosul produs de lovitura de Stat, agentii oculti au actionat rapid, reusind sa impuna mai multe masuri care vizau instaurarea DICTATURII RELIGIOASE in Romania, ca de exemplu:
- Au impus juramantul pe Biblie in organele de putere Statala, in Justitie si Procuratura.
- Au reusit sa insereze in noua Constitutie a Romaniei, art.29, prevederi favorabile Clerului si masuri de dezvoltare a propagandei religioase in armata, servicii secrete, politie, penitenciare, orfelinate, spitale, azile si alte institutii publice.
Ulterior au legiferat si Invatamantul Religios OBLIGATORIU, cu ajutorul unor parlamentari inculti, corupti sau interesati sa isi asigure suportul electoral din randul idiotilor utili.
- Au declansat o imensa CAMPANIE DE IMBECILIZARE MISTICA a populatiei, cu ajutorul religiilor traditionale si a altor organizatii mistice (yoga, astrologie, meditatie transcedentala, secte de tipul Miscarii Graalului, MISA, etc).
In aceasta campanie uriasa de propaganda, s-au cheltuit zeci de milioane de dolari pentru producerea materialelor propagandistice mistice necesare: carti, reviste, icoane, amulete, cruci, talismane, etc...
Desigur, acesti bani au fost scosi din buzunarele ignorantilor si naivilor romani.
Va amintiti cu cata aviditate se citea literatura mistica in perioada 1990-1995?
S-au vandut mii de tone de carti si reviste cu caracter mistic in acea perioada.
Efectele s-au vazut si se vad cu ochiul liber in natiunea noastra, avem un numar ingrijorator de mare de alienati mistici, pe care ii intalnim in societate, care ne agreseaza verbal (direct sau prin televiziuni si cateodata si pe forum) si care delireaza mistic in mod public.
Trebuie sa recunoastem ca fortele oculte au obtinut un succes important in agresarea mistica a natiunii romane.
E dureros acest fapt insa exprima un adevar de necontestat, avem mai mult de un milion de fanatizati si dereglati mistici.
E foarte mult pentru o populatie de marimea natiunii romane.
Nu am idee cum vom scapa de acest balast mistic, de acesti concetateni drogati cu aberatii mistico-religioase.
- Au agresat psihic si au redus la tacere aproape toate persoanele care se puteau opune agresiunii mistice...liber-cugetatorii si persoanele cu un grad inalt de cultura.
- Au racolat noi agenti de propaganda mistica, din randul oportunistilor, fanaticilor, ignorantilor si chiar a bolnavilor psihic... asa se face ca in ultimii 23 de ani, numarul propagandistilor mistico-religiosi s-a dublat.
O armata impresionanta de nenorociti indoctrinati mistico-religios actioneaza cu staruinta IMPOTRIVA CREIERELOR ROMANESTI...deschideti televizorul pe orice canal si veti vedea cum si in ce fel.
Succesul de care s-a bucurat si se bucura in continuare MISA, organizatia mistica formata de un infractor bolnav mintal, ne dovedeste ca societatea noastra a slabit in fata agresiunii mistice.
Alte secte la fel de prolifice sunt Martorii lui Iehova, mormonii, miscarea Graalului, biserica de ziua a saptea si asa mai departe.

Cea mai puternica lovitura data de agentii oculti mistici natiunii noastre a vizat intoxicarea "creierului national" - intelectualii.
Trebuie sa recunosc cu mahnire ca s-au obtinut succese importante si in aceasta directie...Intelectualii, creierul natiunii, care ar fi trebuit sa cugete rational si sa directioneze corect restul populatiei, si-au tradat misiunea lor in proportii ingrijorator de mari.
De ce au ajuns unii "intelectuali" cu pretentii de oameni culti sa isi prostitueze mistic cunostiintele?
In primul rand, pentru ca nu posedau o cultura generala solida, nu aveau convingeri rationale ferme despre viata omeneasca.
Cu atat mai usor vor fi racolati intelectualii produsi pe banda, in perioada de tranzitie, din randul tinerilor inculti care n-au citit nici macar o suta de carti in viata lor.
In al doilea rand, unii intelectuali isi prostitueaza mistic cunostiintele din lasitate, se tem ca vor fi taxati drept securisti sau comunisti daca isi apara convingerile rationale.
In fine, unii intelectuali au fost atrasi la miscari mistice prin corupere sexuala (MISA) sau din interes material (platiti sa raspandeasca misticismul).

2. A doua directie de propaganda oculta pentru inselarea populatiei romanesti ca sa accepte jefuirea avutiei nationale a avut ca obiect fundamental principiile de organizare si functionare a economiei nationale.
Socialismul romanesc organizase o economie nationala centralizata, care prezenta multiple avantaje, din care:
- Asigura populatiei servicii de stricta necesitate la preturi mici, care nu depaseau 5-10% din salariul mediu.
Aceste servicii de stricta necesitate asigurau un grad inalt de civilizare a populatiei si cuprindeau: telefonia fixa, gazele, electricitatea, apa calda si apa rece, energia termica si serviciile de posta.
Dupa privatizarea acestor servicii de catre agentii oculti, ele depasesc JUMATATE DIN SALARIUL MEDIU sau inghit INTEGRAL pensiile, pauperizand populatia romaneasca.
- Asigura populatiei romanesti asistenta medicala si medicamente gratuite sau foarte ieftine, dupa "privatizare" aceste servicii au ajuns atat de scumpe, incat cine nu are bani MOARE CU ZILE.
- Economia romaneasca centralizata ajuta cu repeziciune cetatenii loviti de calamitati naturale, din fondurile de Stat... asa se facea ca persoanele lovite de cutremur, inundatii sau alte calamitati erau ajutate sa isi reia viata civilizata imediat.
Dupa "privatizare", cei loviti de calamitati sunt lasati de izbeliste sau la mila sortii sau a unor sponsori bogati avizi dupa "imagine publica".
Cum sponsorii nu se prea ingramadesc, sinistratii ajung sa traiasca mai rau decat animalele din tarile civilizate.
- Economia socialista centralizata concentra mari sume de bani cu care se faceau investitii de amploare (nu cred ca e necesar sa dau exemple): constructii de locuinte, spitale, gradinite, scoli, metrou, case de cultura, fabrici, sisteme de irigatii, etc.
Aceste investitii nationale asigurau locuri de munca pentru toti cetatenii... dupa "privatizare", fondurile centralizate "au disparut" (vorba vine) astfel ca in 23 de ani de "capitalism", guvernantii nu au construit nici macar 10% din obiectivele ridicate in ultimii 25 de ani de national-socialism.
Si nici nu vor putea mai mult, stati linistiti, pentru ca majoritatea fondurilor dintr-o colonie, asa cum este Romania, pleaca in strainatate...

Toate acestea trebuiau sa va convinga ca economia centralizata nu era rentabila si nici favorabila vietii Dvs.
Agentii oculti v-au sugestionat in mod repetat, ca monopolul de Stat si lipsa concurentei va defavorizeaza financiar (atunci cum va explicati ca in tarile civilizate unele dintre cele mai puternice industrii sunt monopol de Stat?)
Asa v-au convins sa acceptati fara revolte privatizarea unor mari obiective:Romtelecom, retelele de distributie a gazelor si electricitatii, industria cimentului, aluminiului si industria siderurgica, industria de automobile, etc.
Dupa privatizare, monopolul de Stat a fost inlocuit cu monopolul firmelor private aflate in proprietatea agentilor oculti.
Concurenta promisa nu a aparut, astfel ca in loc sa traiti mai bine, sunteti exploatati crancen de catre firmele corporatiste si multinationale.
La cine apelati daca nu va convine faptul ca firma distribuitoare de gaze va creste pretul cu nesimtire luna de luna?
Nu puteti apela la NIMENI pentru ca grupurile de firme care au acest monopol si-au impartit tara in zone de exploatare si NU SE CONCUREAZA INTRE ELE.
Situatia este identica si la distributia electricitatii, energiei termice, apei calde si apei reci, etc.
Ati ajuns sa fiti bantuiti de "cosmarul" facturilor supra-umflate si sa platiti ORICAT cere monopolistul ocult.
Nivelul Dvs. de trai scade, pe masura de monopolistul ocult obtine profituri tot mai mari si mai rapide.
Cat mai suportati va intreb?
Nu v-ati saturat...inca?


Agentii oculti au sustinut ca obiectivele economice mari nu sunt rentabile, deoarece sunt energofage sau au alte hibe...Corul idiotilor utili i-au sustinut iar Dvs. nu ati protestat impotriva inchiderii sau faramitarii unor astfel de obiective strategice.
Mii de muncitori au fost aruncati in somaj, fara mila.
Obiectivele respective au fost capusate si falimentate de nenorociti din randul "liderilor" romani, apartenenti la grupul ocult.... Ulterior ele au fost privatizate la preturi derizorii, mai mici decat pretul unei vile.
Ce au facut agresorii oculti cu ele?
Cele care produceau la concurenta cu firmele lor din strainatate au fost inchise ori revandute la preturi mai mari decat cel de privatizare (cum a fost cazul IMGB).
Cele rentabile au fost cosmetizate putin si repuse in functiune, cu personal mult mai redus, astfel incat angajatii sa fie exploatati crancen (cum este cazul Combinatului Siderurgic Galati).
Concomitent cu luarea marilor obiective economice in proprietate, agresorii oculti au redus drastic numarul de muncitori... De ce?
In primul rand, pentru a destrama unitatea muncitoreasca si a preveni lupta sindicala pentru drepturi.
In al doilea rand, sa produca cu mult mai putini muncitori prin exploatarea lor sangeroasa (cum a fost cazul la Romtelecom).

Agresorii oculti din domeniul economic au semanat in randul angajatilor teama de somerizare, nesiguranta locului de munca, lasitatea in fata masurilor de somerizare, etc.
Din pacate, majoritatea liderilor sindicali au fost niste nenorociti si si-au abandonat tovarasii de munca, trecand de partea ocultilor.
Muncitorii neorganizati n-au putut actiona eficient pentru a-si apara drepturile, s-au lasat intimidati si somerizati rand pe rand.
Unii guvernanti tradatori au participat la aceasta actiune criminala impotriva obiectivelor economice romanesti (printre care si actualul presedinte si fostii si multi altii) prin plati compensatorii si pensionare inainte de termen.
Asa s-a ajuns la un puternic dezechilibru intre populatia activa si pensionari, la scaderea calitatii vietii fiecarui roman.
Mai mult de un sfert din populatia matura a Romaniei este formata din pensionari, fapt ce greveaza cumplit bugetul national.
E normal ca nu se pot plati pensii decente, nu au de unde...Multi au ajuns pensionari la varste mature de 40-50 de ani, cand ar mai fi putut lucra inca mai mult de un deceniu.

Ocultii au instigat populatia inselata sa distruga mari obiective economice de interes national, cum ar fi CAP-urile, IAS-urile, ferme, livezi, vii, sisteme de irigatii, fabrici de produse agro-alimentare, etc.
Castigurile pe care vandalii le-au obtinut din distrugerea acestor obiective au fost derizorii, comparativ cu pagubele pe termen lung.
De exemplu, o mare parte a Romaniei sufera de seceta, deoarece sistemele de irigatie au fost distruse integral sau descompletate...terenurile defrisate de vii si livezi nu produc nici macar a zecea parte din productia anterioara.
Am ajuns sa importam legume, fructe si zarzavaturi deoarece idiotii utili, instigati de agentii oculti, au distrus ferme, fabrici si spatii de conservare sau depozitare, plantatii de arbusti fructiferi, etc.
Agentii oculti au instigat lacomia si iresponsabilitatea unor romani, sub slogane privind restituirea proprietatii private...padurile restituite au cazut prada defrisarii nemiloase pentru ca apoi in mod normal sa apara dezechilibre naturale si alunecari de teren.
Fondul Silvic a scazut cu peste 20% in cei 23 de ani de "capitalism" si tranzitie.
Printre talharii de codru se numara calugarii din schituri si manastiri carora guvernantii iresponsabili si interesati electoral le-au "restituit" imense suprafete de padure...arborii au fost taiati fara mila si exportati la preturi derizorii, ca busteni.
Banii obtinuti au fost folositi pentru zidirea de lacasuri religioase luxoase, adevarate hoteluri de 5 stele.
Apropo, stiati ca in Romania exista peste 18000 de biserici si doar 4-5000 de scoli si licee? La fiecare 3 zile in Romania se ridica cate o Biserica... vi se pare normal? Intelegeti imaginea de ansamblu?
In aceasta perioada salbatica, asa zis de tranzitie, au fost taiati pana si pomi nobili, pentru a fi folositi ca lemn... nuci, ciresi, pruni, meri, mesteacan, etc.
IN CAT TIMP si cu ce eforturi vom reusi sa REFACEM padurile si livezile distruse de acesti nenorociti instigati sa isi "exercite" abuziv si iresponsabil "dreptul de proprietate"?

Unii agenti au raspandit prin propaganda, teoria ca pamantul nu are nici o valoare de circulatie, apoi au cumparat imense suprafete de pamant de la taranii pacaliti, la preturi derizorii.
Ulterior, au speculat aceste terenuri castigand averi fabuloase.
In concluzie, agentii oculti au inselat masiv si crunt populatia romaneasca cu privire la valoarea reala a ramurilor si obiectivelor economice ramase de la societatea socialista.
Acestia s-au imbogatit rapid, prin privatizarea la preturi derizorii a obiectivelor muncite de romani in perioada socialista.
Procesul de acaparare a economiei romanesti de catre Oculta nu s-a incheiat insa, fapt pentru care nu s-a terminat nici propaganda cu acest obiect.

A treia directie de propaganda oculta din timpul agresiunii asupra natiunii si patriei noastre a vizat distrugerea sistemelor informative si informationale.
Prin aceasta, se urmarea atingerea mai multor obiective cum ar fi:
- Distrugerea securitatii economice romane (Directia a Doua si UM 0625 CP din DSS), pentru a usura procesul de jefuire a obiectivelor economice.
- Lipsirea putinilor lideri politico-economici capabili si devotati de informatii REALE si oportune despre economia romaneasca.

Propaganda impotriva Securitatii nationale romane a inceput prin marea diversiune televizata "securisti - teroristi" din decembrie 1989.
Planul de diversiune a fost elaborat de Serviciul Secret Sovietic si a fost aplicat cu ajutorul agentilor rusi si tradatorilor romani (gruparea Iliescu).
Planul a reusit, datorita manipularii populatiei romanesti prin televiziune, astfel ca Securitatea a fost compromisa si desfintata inca din ianuarie 1990.
Acest plan contiua sa se aplice si in prezent, de teama ca ofiterii fostei Securitati continua lupta in ilegalitate.
E suficient sa urmariti presa pentru a descoperi agentii oculti si idiotii utili angrenati in aceasta propaganda anti-securitate.

A patra directie de propaganda oculta vizeaza denigrarea realizarilor din timpul socialismului si impunerea in creierele romanilor a ideii ca sistemul capitalist le ofera o viata mai buna.
E o directie de propaganda jalnica, deoarece numai handicapatii mental pot crede asa ceva.
In favoarea socialismului stau marturie, milioanele de locuinte, fabricile, uzinele, casele de cultura, scolile, spitalele, si multe alte obiective.
In favoarea propagandei oculte stau numai mizerii prezentate ca libertati de expresie.
Ocultii au gasit un cal de bataie impotriva socialismului romanesc in ororile din perioada ocupatiei sovietice si din timpul dictaturii ceausiste...
Capeteniile oculte din strainatate au impus, prin agentii lor, condamnarea publica a socialismului romanesc, printr-un raport sustinut chiar de Presedintele tarii.
De ce au procedat astfel...?
Deoarece se tem si acum de spectrul socialismului creator, din perioada 1964-1980 si chiar din timpul dictaturii ceausiste...ei se tem ca aceste amintiri vor exploda in creierele a milioane de romani si vom renaste din cenusa in care ne-au prefacut agentii lor.
Daca nu s-ar fi temut de socialismul romanesc (ei ii spun comunism) nu i-ar fi acordat nici o atentie.
Ar fi demonstrat in practica faptul ca sistemul capitalist este superior socialismului, in toate domeniile vietii, incepand cu nivelul de trai.
In realitate, capitalismul nu este superior socialismului in ce priveste grija pentru viata celor multi care formeaza natiunea.
Capitalismul este o oranduire favorabila unei minoritati bogate, formate nu neaparat din cei mai creatori si mai merituosi cetateni.
Capitalismul promoveaza tupeul, coruptia, inselaciunea si alte mijloace imorale pentru imbogatirea celor dispusi la compromisuri.

(va urma)

fiulploii

  Eu zic ca gresesti putin . Nu e vorba de colonie ci de semi-colonie.  :-D
 

tractorbeam

Citat din: Urban din  17 Februarie 2014, 15:01:33

- Asigura populatiei servicii de stricta necesitate la preturi mici, care nu depaseau 5-10% din salariul mediu.

...- Asigura populatiei romanesti asistenta medicala si medicamente gratuite sau foarte ieftine, ....

...- Economia romaneasca centralizata ajuta cu repeziciune cetatenii loviti de calamitati naturale, din fondurile de Stat... asa se facea ca persoanele lovite de cutremur, inundatii sau alte calamitati erau ajutate sa isi reia viata civilizata imediat.

...- Economia socialista centralizata concentra mari sume de bani cu care se faceau investitii de amploare (nu cred ca e necesar sa dau exemple): constructii de locuinte, spitale, gradinite, scoli, metrou, case de cultura, fabrici, sisteme de irigatii, etc.

...A patra directie de propaganda oculta vizeaza denigrarea realizarilor din timpul socialismului si impunerea in creierele romanilor a ideii ca sistemul capitalist le ofera o viata mai buna.

[

Esti intr-o grava eroare!

Asigura pe dracu, de aia era frig in casa si-mi taia lumina in centru Bucurestiului nu mai siu cate ore pe zi, de aia gazele la aragaz palpaiau mai sa se stinga, de aia apa calda ioc... mai gandeste-te.

Asigura medicamente pe dracu, vin dintr-o familie de medici si stiu ce spun cand afirm ca si atunci daca nu aveai pile sau nu dadeai spaga mureai cu zile.

Concentra , aici ai partial dreptate, dar... facea nea Nicu' metrou ca sa aiba furnicile muncitoare drum liber la serviciu sa munceasca si sa se inmulteasca ei ca sa poata sa dea din gura el... gara-gara si uite asa se duceau in tarile lumii a 3-a banisorii nostri munciti cu sudoare ca sa se laude boul ala ca e mare politician si-l baga lumea pe el in seama - ai uitat de marele carmaci si dunarea gandirii???

Socialismul invocat de tine insemna : coada la carne, oua lapte, zahar ulei pe cartela, penurie, 2 ore de tv pe zi din care o ora jumate era boul ala care isi ragea citatele care nu faceau 2 parale, ioc deodorant, filme nema, carti tot asa, excursii afara = interzis, capul plecat fara posibilitatea de a protesta ca te luau aia la omor la secu si militie, si tot asa.
 

Urban

@Tractorbeam

Eu vorbesc despre perioada dinaintea dictaturii ceausiste daca nu ai remarcat.

tractorbeam

De fapt era o oranduire faraonica unde nea Nicu' impartea dupa pofta inimii lui satrapiile catre cei deopotriva cu el si aia la randul lor o replicau in jos, restul nu era decat propaganda calpa, o vrejeala de sus pana jos, combinata cu o incompetenta crasa a majoritatii politrucilor de atunci care nu stiau decat sa execute orbeste ordinele Marelui Imbecil National.
Daca vrei sa vezi unde poate duce chestia asta uita-te la cum o duc cetatenii din Coreea de Nord. Acolo o dinastie de 3 generatii ii ucide pe amaratii aia dupa bunul plac, parca si  la noi nea'Ceasca vroia sa-l puna pe printisor in locul lui dupa  retragere, noroc ca l-au retras mai repede ca nu stiu unde ajungeam.

tractorbeam

Citat din: Urban din  17 Februarie 2014, 15:55:58
@Tractorbeam
Eu vorbesc despre perioada dinaintea dictaturii ceausiste daca nu ai remarcat.

Singura diferenta este ca in perioada Dej cel care conducea nu innebunise si nu-l apucase megalomania. Treburile atunci pare ca mergeau mai bine dar, pe masura ce sistemul se perfectiona arbitrarul isi facea loc bine-mersi si nu mai era loc de intors. Adica se tot strangea surubul. Din pacate sistemul suferea de o eroare de proiectare si anume: NU AVEA FEED-BACK, adica conducerea, chiar informata in prealabil, alegea sa ignore orice informatie si sa nu initieze vreo actiune corectiva daca aceasta actiune corectiva contravenea cumva doctrinei si ciclul se repeta la infinit.
Exceptie fac cumva chinezii cu PCC-ul lor, acolo pare ca un anume sistem de feed-back a fost implementat macar la nivel economic.

romulus

[quoteCe razboi de eliberare nationala mai putem avea de dus cand ni se spune in fiecare zi prin propaganda oficiala, cat de liberi si democrati suntem?][/quote]
Ce razbel visezi monser? N-a vrutara boboru rivalutie, sa moara.. tiranu, si comunistii si securistii?!
Iaca na, acu e:  li-ber-ta-te, li-ber- ta-te, li- ber- ta- te !Si cum mai zisesi 'mneata : democratie ! :-D
Crede-ma : ma distrez ca la teatru....li-ber-ta-te, li-ber- ta-te, li- ber- ta- te !
Ha, ha, ha ...
Am zis!
"Zisa cel nebun intru inima sa :Nu este Dumnezeu"
Psalmul 52 al lui David

Ganditorul

#7
Cred ca in discutie e vb de perioada anilor 70 = ca in perioada lui Dej erau la putere Komisarii Sovietici si se faceau "excursii" cu bilet - numai dus - la "Canal".

Cat despre "libertatea" de care vb colega' romulus - are mare dreptate.  Inainte de '89 eram obligati sa vedem circul politic cotidian (iar noi, ca niste "revolutionari" autentici, stingeam TV-ul, citeam o carte, beam o bere cu "tovarasii de suferinta", ne plimbam cu "iubirea vietii" prin parc...)
Azi avem "lebertatea" de a privi zilnic circul politic prin televizoarele din dotare - libertate pe care o practicam cu stoicism uitandu-ne la sticla televizorului politic.

- E drept ca in ultimii ani, (mai ales dupa '79 cand plecarea lui Pacepa a pus la pamant tot sistemul nostru de jmecherii comerciale internationale si am intrat in "criza platii datoriei externe")  eram obligati sa traim in frig (azi avem libertateasa inchidem noi caloriferele, traind in frigul stabilit personal),
- eram obligati la o ratie de 5 felii de salam/saptamana/persoana, sau 1l ulei/zahar/saptamana/om (azi taiem zdravan din ratia "cosului zilnic" iar multi batrani, pensionari, viseaza frumos la cele 5 felii de salam - cu doar 5% soia  :evil: - ale rationalizarii ceausiste),
- aveam o asistenta sociala mica, dar stabila si egala pentru toti (azi medicamentele, asistenta sociala, educatia nu mai sunt accesibile, in mod real, pentru nimeni - pentru ca nu exista decat pe hartie. Principiul e simplu - unde spaga nue, nimic nu e. Medicamentele de azi ... :evil: de efectul Placebo ati auzit ? Daca nu documentati-va ...ca sa stiti pe ce dati banii - toate medicamentele sunt prietenoase cu stomacul dvs - nu si cu buzunarul dvs),
- eram obligati sa lucram pamantul prin munca patriotica  ajutand taranii sa nu mai piarda vremea prin birt (azi avem libertatea sa nu-i mai ajutam pe tarani sa iasa din birt - asa ca pamantul e nelucrat iar "dezapezirea" se face cu armata, de parca satele ar fi pustii (micile exceptii confirma regula)),
- E adevarat ca atunci faceam foamea si stateam cu "proasta din Capul Statului" - in incercarea de a plati miliardele din "datoria externa" ( azi avem libertatea sa facem foamea si sa stam cu "prostii din Capul Statului" facand  datorii externe imense - datorii pentru care nepotii nepotilor nostrii vor face foamea ... ca sa le plateasca  :martiansmile:)

Dar sa ne bucuram fratilor - din analiza oficiala (si din analiza textelor de mai sus) reiese ca azi o ducem mai bineeee  :evil:

P.S.- cititi repede topicul asta - ca stiti care va fi soarta lui - via Alx (n-avem voie sa ne gandim la ziua de azi si la probleme care nu ne privesc)... LA GUNOOOOI -  :rocket:

Tyanu

Eu nu inteleg de ce trebuie comparat nivelul de trai de acum cu cel din perioada anterioara episodului '89. La urma urmei ar trebui sa ne comparam cu tarile ce au trecut prin acelas proces ca si noi in urma cu doua decenii. De ce nu incercam sa comparam traiul nostru cu cel al Poloniei, Cehiei, Ungariei, etc...

Asta ar duce la o altfel de analiza a faptelor si ar raspunde la intrebarea - Romania este o colonie?!
Este "mai colonie" decat Polonia sau "mai putin colonie" decat Ungaria ?
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

Xanadron

#9
Citat din: tractorbeam din  17 Februarie 2014, 16:05:54
Singura diferenta este ca in perioada Dej cel care conducea nu innebunise si nu-l apucase megalomania. Treburile atunci pare ca mergeau mai bine dar, pe masura ce sistemul se perfectiona arbitrarul isi facea loc bine-mersi si nu mai era loc de intors. Adica se tot strangea surubul. Din pacate sistemul suferea de o eroare de proiectare si anume: NU AVEA FEED-BACK, adica conducerea, chiar informata in prealabil, alegea sa ignore orice informatie si sa nu initieze vreo actiune corectiva daca aceasta actiune corectiva contravenea cumva doctrinei si ciclul se repeta la infinit.
Exceptie fac cumva chinezii cu PCC-ul lor, acolo pare ca un anume sistem de feed-back a fost implementat macar la nivel economic.
Corect apropo de suprimarea feedback-ului, dar incă mai cred in teoria că asta a fost o caracteristica "din proiectare" a asa-zisului socialism (nu mai repet a miliarda oară :lol: semnificatia directivelor secrete ale KGB transmise si României "populare" in 1947)..
Cosmetizarea sclavagismului perpetuu cu etichete mereu actualizate, crearea banilor ,,din nimic" de cămătarii oficiali sau distribuția strâmbă a bunurilor au definit de fapt "proiectul Terra" (nu insa 100% identic cu cel descris de Toni-Victor Moldovan zic eu) în toate epocile.

Nu trebuie uitată deci ipoteza planificării himerei comunismului – sau, mai precis, a unui soi de socialism falimentar ab initio – sub forma unui eșec nu doar previzibil, ci și eficient psihologic, ce avea să fie util mai târziu sub lozinca ,,Niciodată din nou!" :evil:
Faptul că așa-zisul Război Rece și falsa polarizare a blocurilor est/vest a fost (părerea mea) doar un alt teatru scurt pentru Turmă n-ar trebui să surprinda prea mult, ca și adevărul despre substratul real al războaielor, in care toate părțile combatante sint finanțate de aceiași profitori.

Cit despre PCC sau "comunismul chinezesc"... de fiecare dată cind aud de lozinca asta mă bufneste risu'-plinsu' :-D :| - fascism corporatist cred că-i un termen care se apropie mai mult de esența experimentului galbenoid, :-) circumscris si el unui plan mai vast.
Las insă pe altii mai... economiști :wink: să-l analizeze, raminind sceptic oricum c-ar exista perspectiva vreunei schimbări pozitive de paradigmă globală - in cursul vieții mele cel puțin.

Concluzia mea: vedeti-vă mai bine de orinduirea acareturilor din ograda proprie... lăuntrică - deși poate greșesc crezind că "raza noastra de actiune" e inerent limitată la scară macro - deocamdată... :roll:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Ganditorul

CitatEu nu inteleg de ce trebuie comparat nivelul de trai de acum cu cel din perioada anterioara episodului '89. La urma urmei ar trebui sa ne comparam cu tarile ce au trecut prin acelas proces ca si noi in urma cu doua decenii.
De ce nu incercam sa comparam traiul nostru cu cel al Poloniei, Cehiei, Ungariei, etc...

    Poate pentru ca Romania, spre deosebire de tarile amintite, se afla la intersectia a 2-3 culturi, la intersectia a 2-3 vectori de interes, la intersectia a 2-3 imperii -  si atunci nimeni nu are interes sa stea aici si sa dezvolte ceva - au interes doar sa fure cat pot inainte de ...dezintegrare si trasarea noilor limite ale cercurilor de influenta.
- In afara populatiei disperate care asteapta solutii fara sa se implice -decat in "solutii comandate", cu huiduieli si batai cu jandarmii- si a unor visatori care cred ca se mai poate face ceva, in Romania functioneaza o singura lege - "dintr-o tara care va fi supusa dezmembrarii nu conteaza cine, cat si cum fura" .
Eu pariez insa pe visatori - Parerea mea.

Tamerlan

Citat din: Xanadron din  17 Februarie 2014, 20:19:57
Corect apropo de suprimarea feedback-ului, dar incă mai cred in teoria că asta a fost o caracteristica "din proiectare" a asa-zisului socialism
Vi se pare că orânduirea capitalistă dispune de vreun feed-back?  :? :-D

Automatica a demonstrat că orice sistem automat are nevoie de o reacţie negativă pentru a-şi păstra stabilitatea. Un tranzistor pentru a fi folosit drept amplificator are nevoie de aceeaşi reacţie de feed-back, fără de care nu funcţionează, sau mai rau, devine oscilator, în cazul în care reacţia se transformă într-una pozitivă. În natură gasim aplicat acelaşi principiu: numărul ierbivorelor în savana africană este menţinut între anumite limite de numărul felinelor pradătoare care ,,prosperă" sau ,,decad" odată cu acestea, nordul Europei nu e acoperit de gheţuri veşnice, datorită Gulf Stream-ului, nu există animale al căror număr să se înmulţească ,,la infinit" pentru că întotdeauna o reacţie negativă reglează echilibrul, şi exemplele ar putea continua. Înmulţirea exponenţială a ierbivorelor din Africa, în detrimentul animalelor de pradă nu ar conduce decât la o defrişare accelerată a masei vegetale a teritoriului locuit de către primele şi în final la extincţia acestora datorată lipsei de hrană. În mod similar, înmulţirea nemăsurată a animalelor de pradă din acest areal nu ar face decât să ducă la distrugerea totală a ierbivorelor şi în final – pe cale de consecinţă – a felinelor, care se vor vedea lipsite la un moment dat de principala sursă de hrană. Păcat însă că omul nu învaţă nimic din lecţiile oferite de natură. Un exemplu în acest sens este economia de piaţă (de tip libertatist), în care reacţia de feed-back a sistemului este actualmente mai degrabă pozitivă decât negativă.

Principiile pe care le are la bază, recompensează mai degrabă lăcomia decât responsabilitatea, mai degrabă distrugerea decat construcţia. Banii înşişi au ajuns să creeze bani, fără nici un aport material sau spiritual la zestrea umanitaţii. Tot ceea ce ar putea insemna reacţie negativă (feed-back) în acest proces economic: moralitate, responsabilitate, prezenţa costurilor externe în preţul final al produselor, etc. sunt pur şi simplu ignorate cu nonşalanţă, pentru simplul motiv că singurul principiul al acestei economii este profitul cu orice pret.

In plus, pentru doi oameni identici din punct de vedere al pregătirii, inteligenţei, zestrei native, dar având la dispoziţie unul 1000 de dolari şi altul 1.000.000 de dolari nu este la fel de greu sau de uşor să producă 1000 de dolari profit sub auspiciile acestei economii. În timp ce pentru primul este oarecum dificil, pentru cel de-al doilea este de 1000 de ori mai uşor. În loc ca pe masură ce ai o avere mai mare să iţi fie din ce în ce mai greu să ţi-o mareşti şi mai mult, economia aceasta crează premizele de a obţine efectul invers: cu cât banii pe care îi are cineva la dispoziţie sunt mai mulţi, cu atât posibilitatea, capacitatea şi probabilitatea de a face şi mai mulţi bani este şi mai mare. Feed-back-ul nu numai că este inexistent, dar şi mai rău de-atât, reacţia este deja pozitivă, iar un astfel de sistem nu are decât un singur destin: mai întâi o uşoară gripare, şi mai apoi explozia, distrugerea, nimicirea.

Este evident că astăzi România a devenit o colonie, iar ceea ce spune Urban este perfect justificat. Totuşi argumentele în favoarea perioadei dinainte de revoluţie nu rezistă la o analiză atentă. Dar eu prefer să mă concentrez pe prezent, decât să contemplu trecutul.  :roll:


Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Ganditorul

#12
CitatEste evident că astăzi România a devenit o colonie, iar ceea ce spune Urban este perfect justificat. Totuşi argumentele în favoarea perioadei dinainte de revoluţie nu rezistă la o analiză atentă. Dar eu prefer să mă concentrez pe prezent, decât să contemplu trecutul.  :roll:

:-D :evil: La chestia de mai sus sunt tentat sa raspund cu o analiza de loc atenta, cu o analiza golaneasca, de maidan :

- Dupa 15 ani (1948-1963 ) generatia parintilor nostrii a gasit resursele, metodele si taria sa scape de tancurile unui invadator care a cucerit Romania cu tancurile - pentru ca dupa '63 la noi n-au mai fost tancuri sovietice ca in tarile mai sus mentionate. Ca dupa alti 16 ani (1963-1979) prin hotie, pupincurism si tradare ne-am pus pe gat alt jug - e alta poveste, principalul e ca am fost liberi o perioada scurta si ne-am construit o industrie, o agricultura si un sistem de relatii sociale bazate pe respectul muncii, pe educatie, pe cercetare, trecand de la societatea bananiera dinainte de '48 la o societate mediu dezvoltata, respectata in lume.

- Generatia noastra nu a gasit nici dupa 25 de ani resursele, metodele si taria de a scapa de un invadator care a cucerit Romania cu ciunga, bikini si coca-cola. Mai mult, n-am mai construit nimic trainic, am distrus si vandut tot ceea ce au facut generatiile trecute cu atatea sacrificii si suntem cunoscuti in lume ca cersetori, hoti, ciumati.
Ne bucuram de "libertatea" de a fi parte din spectacolul jalnic din jurul nostru, de "libertatea" de a putea fi mitocani oricand/oriunde in jurul nostru, de "libertatea"de a fi inerti la societatea care se prabuseste in jurul nostru precum se bucurau odata sclavii, care erau amagiti cu margele colorate din sticla sa  urce pe corabiile care ii duceau la pierzanie - numai ca acum margelele sunt ceva mai sofisticate.

Consider binevenit topicul deschis de colegul Urban - numai ca inainte de asta ar trebui sa recitim un topic scris de un remarcabil coleg al nostru - "Intoarcerea la Principii". Daca in fata tancurilor iti trebuie curaj si vitejie in fata "coca-cola" iti trebuie multa cunoastere si un puternic sprijin in "principii" (morale).
Si cu siguranta, in ambele situatii, nu putem face nimic daca nu suntem uniti, disciplinati, organizati.

SLEAH19

   Este o mare calitate aceia de a înţelege vremurile pe care le trăieşti pentru că sunt oameni care au trăit socialism/comunismul şi trăiesc acum capitalism/democraţia fără să înţeleagă nimic.
S-ar putea înţelege din titlu că ,,matriţa,, aceasta este aplicată doar României dar ştim bine că nu e aşa.

Prin primii ani de după revoluţie lucram într-un birou care era situat în anticamera biroului unui mare specialist într-un anumit domeniu şi care era solicitat la toate marile congrese internationale chiar în perioada comunistă.
La un moment dat în biroul lui a venit un specialist similar din Ungaria care vorbea româneşte şi care reprezenta un concern privat pentru semnarea unui contract de furnizare. După chestiile oficiale cei doi au picat într-o discuţie liberă la care am asistat, românul spunând :

- Ne-au scos din Rusia cu exportul, la Moscova furnizor unic a devenit Danemarca, iar Franţa face presiuni enorme să nu fie primită România în Uniune decât dacă suntem închişi.
- Aşteaptă un pic să vină valul şi la voi, i-a răspuns ungurul, în Ungaria când a venit prăbuşirea economiei nici nu am ştiut ce ni se întâmplă iar când încet încet am început să ne revenim am constat că 70% nu mai era al nostru!

Ştiau oare agenţii unguri de care pomeneşte Urban,  care au acţionat pe teritoriul României în 89 în urma directivelor de la Malta că Ungaria va avea o sută de miliarde datorie externă deşi ţara lor e  doar o ,,câmpie,,?

  Sistemul n-are mamă n-are tată şi aplică ,,colonizarea,, fiecăruia după prostia lui naţională ca într-un lanţ al supunerii , inclusiv Chinei (cum şi Xanadron dixit) iar noi, românii ne-am luat-o din plin!

Să nu uitaţi niciodată  că la baza sistemului actual stă democraţia antică, care era formată din 30.000 de cetăţeni   pentru care lucrau 300.000 de sclavi . Raportul nu s-a schimbat şi Sistemul e aplicat la scară planetară.

  Nu-mi fac iluzii Gânditorule visătorii vor atinge vreodată masa critică necesară şi dacă o vor atinge vor avea metodă să genereze un alt tip de societate ?
Ne vom trezi din unghiul sclaviei acceptate şi   vom fi altfel , fără limite în acţiuni? Sau va eşua totul în anarhie şi nihilism atunci când se va încerca trecerea de la idei la fapte!

  Rămâne soluţia stipulată aici, ca fiecare să facă ordine în proximitatea lui şi să încerce o dezvoltare personală armonioasă !

  Trăim (până la dovezi incontestabile), doar o singură dată. Părinţii noştri au fost generaţie de sacrificiu.
Noi nu au prins ca nivel social,datorită vârstei trenul comunismului iar acceleratul capitalismului, şi pe ăla l-am scăpat .

Ne mai rămâne gândirea liberă, libertatea de exprimare care menţine spirtul uman treaz şi nici o îngrădire a gândirii, nu va duce  la dezumanizarea... umanităţii. 

Acesta este cel mai mare pericol pentru Sistem, gândirea şi exprimarea  liberã , cu aşa ceva nu se pot lupta .

                                                                                                           
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

fiulploii

  Una peste alta cred ca nu ne puteam opune valului international de dupa '89 decat cu pretul dezmembrarii, pericol care se pare  inca nu a trecut.
  Si daca - ca o ipoteza zic - daca am fost santajati cu dezmembrarea ?
  Si daca - in acest context - daca Romania tot trebuia vanduta fortat atunci de ce anumiti baieti care stiau mersul economiei de piata sa nu incerce sa mai salveze cate ceva acaparand ei insisi portiuni mai mari sau mai mici. Decat sa ia un strain mai bine sa iau eu daca pot.
  Cel putin eu asa as fi actionat daca as fi putut.

 
Citat din: SLEAH19 din  18 Februarie 2014, 01:15:24
  ....
Acesta este cel mai mare pericol pentru Sistem, gândirea şi exprimarea  liberã , cu aşa ceva nu se pot lupta .

                                                                                                           
Sistemul nu are nici o problema cu cele de mai sus , @SLEAH19 , atata timp cat gandirea si exprimarea libera este neacordata pe o frecventa , cand fiecare gandeste separat si fiecare are visul lui personal. Exprimare libera nu prea este decat intre anumite limite atata timp cat exista legi ce te condamna daca negi sau aprobi ceva.  :-D

Parerea mea..