Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

București 27 ianuarie 19.06

Creat de kevinro, 08 Februarie 2014, 17:38:22

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

kevinro

Salut,

Am pus mesaj chiar în seara zilei de 27 ianuarie, când m-am și înregistrat pe forum, dar se pare că nu am reușit să trec de porcăria asta de captcha... Din păcate atunci descrisesem mult mai amănunțit ceea ce am văzut / filmat, și care poate fi văzut în filmulețul de mai jos:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200868269742909&stream_ref=10

dar acum am mai uitat. În principiu obiectul era în mod clar triunghiular și emitea o lumină care pulsa (sau poate era o lumină care se învârtea în jurul lui?!). Inițial am crezut că e un avion, dar zbura prea încet și la un moment dat a staționat. Filmarea e cam din momentul staționării  până când începe să o ia înapoi, cumva pieziș față de direcția din care venise. La prima vedere nu se vede mare lucru dar dacă veți viziona filmulețul cu contrast maxim lumina pulsatilă se vede clar. Singura explicație utilă a fost de la cineva care a zis că s-ar putea să fi fost o dronă dar trebuie menționat că seara respectivă era prima după weekendul de ninsori, cu vânt puternic, nămeți imenși pe stradă și foarte frig afară - drept pentru care eu personal mă îndoiesc că avea cineva chef să se joace cu drone fix atunci.

Filmulețul din păcate e făcut la repezeală cu telefonul mobil. Păreri?

kevinro

Nici o părere?!

Am făcut o poză a doua zi, aproximativ din același loc. Pe ea am însemnat și ceea ce am văzut, din păcate am făcut abia acum semnele, după 2 săptămâni, dar sunt sigur că e 99% corect. În clipa în care s-a produs observația eram în punctul ăsta:

https://maps.google.com/?ll=44.431399,26.135606&spn=0.002443,0.003449&t=h&z=18

și priveam spre nord, adică peste blocurile de pe Calea Călărași. Cred că tot fenomenul a durat foarte puțin, în jur de 1'30'' și nu mi s-ar fi părut interesant dacă obiectul acela nu ar fi semănat cu un triunghi (ca un vârf de săgeată; în rest lumina care pâlpâia era la fel) până la momentul în care s-a stabilizat și s-a transformat brusc în disc (formă care se vede și pe film). Așa ceva n-are cum să fie nici avion, nici dronă, nici balon. Zic eu. Pentru simplul motiv că avioanele nu-și modifică forma și nu staționează în punct fix. Putea fi vreo rachetă de semnalizare? Se trag asemenea rachete când e vreme rea afară? Dar de unde să fi fost trasă, pentru că a venit de undeva de sus, dinspre plafonul de nori?...

aswotim

Luminile clipind par să fie cele ale unui elicopter... Aşa arată un elicopter, noaptea, văzut de la cîteva sute de metri.

kevinro

Fotografia nu e fix din acelasi loc fiindca nu am mai putut sa ma pozitionez exact acolo. Dar e la doar cativa metri distanta. Locul filmarii era la cel putin 2 metri mai in dreapta, si alti vreo 3, poate chiar 4, mai in fata, insa asta insemna sa stau in strada. De altfel la acea ora numai pe strada mai puteai merge findca trotuarele erau pline de zapada. A doua zi am pozat pe lumina de pe scarile unui bloc, nu mai puteam sa stau pe strada fiindca incepuse sa se circule. Cert e ca intre camera telefonului si cer nu se puteau interpune crengile copacului.

Ca atmosfera: in seara aia era un vant taios, frig de crapau pietrele (in jur de -10 grade), dar nu mai ningea. Cerul era acoperit de nori, in timpul zilei mai si ninsese nitel, dar nu ca in zilele precedente. Cred ca inca mai era cod galben la Bucuresti. Scolile au fost sigur inchise. Nu stiu daca un elicoptercar fi avut voie sa zboare pe vremea aia...

Eu veneam spre casa pe straduta pe care e centrata harta Google si ca sa va dati seama cam ce am gandit trebuie sa va spun ca la inceput am crezut ca e vorba de o stea/planeta, poate chiar luceafarul, pentru ca se vedea foarte clar. Apoi mi-am dat seama ca n-are cum sa fie o stea pentru simplul motiv ca erau nori si ca se misca. Asa ca am dedus ca e un avion si am interpretat pulsatia ca fiind o lumina de semnalizare. Totusi parea ca se misca mult mai incet decat ar face-o un avion asa ca m-am oprit in drum sa casc gura. Plus ca ma intriga forma. Parea o chestie triunghiulara, ca un varf de sageata. E posibil insa sa fi fost doar o impresie cauzata de lumina in miscare. La un moment dat s-a oprit si atunci am scos telefonul. Dupa ce am incheiat filmarea, la cel mult 30 de secunde, a disparut de tot. Pe de o parte fiindca a intrat pe dupa bloc, pe de alta parte fiindca parea deja sa urce incet dincolo de plafonul de nori.

O sa urc maine filmul pe transfer.ro