Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

OZN-ul din Tarile Romane (Evul Mediu)

Creat de Urban, 06 Ianuarie 2014, 23:43:12

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Urban

Link
http://scrieliber.ro/primul-o-z-n-vazut-in-evul-mediu-in-tarile-romane/

In acest articol vom prezenta pe scurt un episod unic in istoriografia noastra care este relatat intr-o carte-document [1] scrisa in secolul XIII.
Cartea prezinta pe un genovez aventurier foarte bogat ce a mers intr-o calatorie pe teritoriul tarii noastre, teritoriu necunoscut pentru vestul Europei.
Personajul nostru ajungand in tara Fagarasului a auzit o poveste stranie care s-a petrecut in tara  Fagarasului si care i-a captat interesul.

Nobilul genovez a luat cu el si un scrib care sa ateste toate detaliile calatoriei sale, scrib care, curios a consemnat tot in alfabetul slavon rumnaesc [2].
Ajungand in zona Fagarasului, intre satele de sub munti, cetateanul a auzit o poveste incredibila relatata de batrani ce la randul lor au auzit-o de la batranii lor care erau copii cand s-a petrecut evenimentul. Relatarea aceasta incadreaza evenimentul undeva la sfarsitul secolului XII, inceputul secolului XIII.

Oamenii locurilor povesteau foarte speriati inca, desi trecusera cateva decenii, despre un "munte de fier" coborat din cer ce s-a prabusit intre muntii.
In ,,pestera de fier" prabusita se gasea o cratura pe care oamenii au denumit-o ,,capcaun" care omora pe toti cei care se apropiau, tragand in ei cu raze de foc.
,,Pestera" se inchidea si se deschidea etans si avea usi din metal. La un moment dat un alt munte mai mare a venit si o alta creatura mai mare a luat-o pe cea de acolo dand de inteles ca de fapt ,,capcaunul" era un copil si omora pe oricine  se apropia fiind speriat.

Auzind aceasta poveste, genovezul a cautat un om care sa mearga sa ii arate locul unde se gasea ,,blocul de metal" prabusit.
Nici unul dintre tarani nu s-a incumetat sa merga si cu  greu a reusit sa gaseasca un tanar sarac si curajos care avea nevoie de bani pentru a se casatori.
Mergand impreuna cu tanarul si scrib-ul, genovezul a ajuns la nava. Este consemnat, de fapt, ca nici ghidul si nici scribul nu au mers ultima bucata de drum, cand erau aproape de acel loc de frica ,,diavolului", insa genovezul ajuns la fata locului a povestit si consemnat ca pe ceva uluitor faptul ca muntele de fier se vedea in partea de sus foarte bine, dar in rest era acoperit de vegetatie si pamant.

Aceasta istorioara  reprezinta prima  relatare a contactului unor fiinte extraterestre cu oamenii, petrecuta pe teritoriul tarii noastre.
Mergand pe firul narativ al relatarii concluzia este ca  acea nava inca se gaseste  ingropata undeva in zona Fagarasului.
Credibilitatea acestui eveniment este intarita prin contrastul dintre oamenii inca terifiati si cetateanul genovez-visator dar   devenit  realist, chiar cercetator, oferind posibilitatea ca aceasta poveste sa fie credibila.

[1] Manuscrisul numit "Calatoria unui genovez in Barbaria" face parte dintr-o colectie de carti rare apartinand dlui. Codrin Stefanescu.
[2] In momentul in care slavii patrund in sudul Dunarii, limba romana comuna se scindeaza. Primele influente slave apar prin intermediul ortodoxismului, in a doua jumatate a secolului al X-lea, conform inscriptiilor descoperite in Moldova si Muntenia. Cele mai vechi manuscrise pastrate dateaza insa din secolul al XII-lea.

alx

1. A mai fost postata aici.
2. Nu are legatura cu sectiunea "Evenimente OZN in Romania"
   Asa ca te rog sa te gandesti si sa-mi spui unde sa mut postul...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Urban

Citat din: alx din  06 Ianuarie 2014, 23:47:40
1. A mai fost postata aici.
2. Nu are legatura cu sectiunea "Evenimente OZN in Romania"
   Asa ca te rog sa te gandesti si sa-mi spui unde sa mut postul...

Daca a fost postata atunci la cosul de gunoi, dar trimite-mi te rog si mie linkul unde e pe forum, mersi.

Urban

Gata, am gasit...se poate sterge subiectul integral.
Scuzele de rigoare.
Mersi.