Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

FAN(OZN) undeva in Transilvania :)

Creat de StarDust, 21 Decembrie 2013, 02:06:53

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

StarDust

Va prezint aici "ceva" filmat de camera mea de supraveghere.
Filmarea e atasata mai jos deci oricine o poate analiza...
E prima filmare care nu mi-o pot explica in trei ani(si ceva) de cand fac supravegherea cerului... camera nu "vede" decat surse luminoase mai intense de magnitudinea -0,5.
Nu exista proiector IR pe directia de filmare a camerei (asta tocmai pentru a preveni filmarea insectelor si impuritatiilor din atmosfera).
Acel "ceva" a intrat in campul camerei prin stanga, zona in care se filma cerul (putin mai jos e un acoperis), iar punctul de disparitie e tot pe cerul liber, nu dupa vre-un obstacol, deci intreaga traiectorie a avut loc pe cer.
A fost cu certitudine ceva luminos, nu stiu insa de ce natura si la ce distanta. Exclus total insecte sau pasari(oricum camera nu detecteaza decat pasari de noapte si lilieci de mari dimensiuni), temperatura in zona fiind intre 0(ziua) si -3 grade(noaptea) cu cel putin 3 zile inainte de filmare.
Exclud si varianta unei reflexii pe sticla de protectie din fata camerei, probabilitatea e extrem de redusa caci am conceput carcasa in asa fel incat sa minimalizez reflexiile parazite. De altfel in tot acest timp de cand fac supraveghere (am examinat mii de filmari intre timp) nu am avut defel probleme cu reflexiile parazite. Am facut in acest sens multe experimente in ceea ce priveste reflexiile, camera fiind mobila alt-azimutal si stiu cum se manifesta acestea.
De altfel modul in care se misca "chestia" exclude varianta unei reflexii (sticla de protectie e plana, nu dom sferic).

Conditiile de realizare a filmarii:
Camera de supraveghere CCD A/N 0,1 Lux.
Cer senin.
Temperatura ambianta in momentul filmarii -3 grade .
Campul de filmare aprox. 170 grade cuprinde intreg cerul vazut de la mine. Luna plina are in acest camp cam 10-11 pixeli deci obiectul filmat nu e tocmai mic, e de aproximativ 1/3 din diametrul aparent al Lunii.
Durata traiectoriei: 36 cadre, deci la 25FPS putin peste o secunda.
Dreapta jos, e un stalp de iluminat aflat la aprox 50m distanta.
Pun si o poza reper facuta cu camera pe timp de zi in aceeasi pozitie si suprapunerea traiectoriei pe ea.
Am mascat o portiune pe filmare care cuprinde detalii irelevante oricum :)

P.S.
Desi am scurtat la maxim posibil filmarea pastrand doar cadrele relevante tot a trebuit sa o impart in patru arhive sa o pun aici.
Stiu ca unora s-ar putea sa le para un banal punct luminos filmat pe cer, dar avand in vedere campul larg al camerei si sensibilitatea redusa a ei, pentru mine ridica mari semne de intrebare in legatura cu ceea ce a filmat.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

O a doua postare(data fiind limita de 4 upload-uri/post) cu poza pe timp de zi a zonei filmata de camera in aceeasi pozitie.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

prodcomb

Simplu: este filmat un muc de țigară aruncat în sus. Traiectoria este de neconfundat.
distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit

Arhanghelul

#3
Nu stiu exact ... amplasamentul camerei (H~=350mm dupa StarDust ) ... dar pot sa arunc una bucatade  ... ipoteza ... sa nu fie o scanteie de jar de la un foc sau cos de fum (soba) ...
Ball Lightning Weather Phenomenon


Este doar o idee ... deh am un singur neuron care este blond ... :mrgreen:

P.S.Urmariti comportamentul "fulgilor" de jar din filmarea yutebista ... cum sunt purtati de un curent de aer destul de puternic ... presupun ca ... in caz de adiere si turbulente/turbioane ... ar face o miscare precum cea din filmare ...

P.S. Si cu camerele de supraveghere ... sunt expert ... o parte din venit imi vine si de acolo ...
P.S. Acelasi comportament l-am mai vazut la Fulgi de zapada sau praf (mai mare granulatia0 cand trec pe sub/sau peste o streasina ... sau cand ninge ... nu mai zic de insecte ...nu conteaza daca este in IR sau lumina de la bec, neon, led, etc.
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

abyss

Daca nu i-a luat foc cosul lui StarDust si nici nu era vreun fulg de nea ori goanga cu antigel... atunci cu siguranta ca am remarcat impreuna un fenomen cu adevarat iesit din comun.
Mie cel putin mi-a lasat impresia ca se deplasa exact ca un aparat ghidat direct de constienta cuiva asistata tehnologic. Acea usoara ezitare in deplasare apoi brusca oprire, sporirea intensitatii luminoase si schimbarea traiectoriei precum si accelerarea formidabila pe o curba ascendenta imi sugereaza ca e probabil sa fi detectat faptul ca este filmat. Asa cum detectoarele noastre de radar de pe masini avertizeaza cand in zona e o camera de supraveghere ori un alt aparat cu microunde.

Din cate imi amintesc, Steven Greer foloseste in incursiunile sale de prin desert detectoare de radar auto alimentate de o baterie, tot auto si ea. Ma gandesc ca daca exista fenomene aero-spatiale care genereaza asemenea urme ce pot fi detectabile prin aparatura amintita, am putea noi oare folosi o improvizatie care sa ecraneze eventualele semnale din jur si sa permita detectorului a receptiona semnale venite numai de deasupra? eu nu sunt electronist, deci va rog sa fiti ingaduitori daca debitez tampenii. Ideea ar fi ca asa am putea eventual depista fulgii de nea ori alte particule purtate de vant. Sunt totusi multe cazuri, chiar foarte multe cand FAN-urile sunt insotite si de amprentespeciale, cum ar fi modificari ale campului electromagnetic. mai pot fi folosite si magnetometre...ori o simpla busola amplasata langa camera de supraveghere. Daca se demagnetizeaza atunci clar ca acolo s-a petrecut un fenomen amplu. Ar fi indicat sa existe si o posibilitate de a inregistra si audio. De multe ori apar si distorsiuni audio interesante.

Bravo StarDust, nice catch!!!  :-)

StarDust

#5
Cand am vazut filmarea prima data la fulg de zapada m-a dus gandul. Cu siguranta nu e fulg de zapada insa... In seara urmatoare a nins intens cu fulgi mari si mi-am reluat experimentele cu fulgi de zapada, experimente ce le mai facusem candva. Camera e atat de slaba incat pur si simplu nu vede fulgii de zapada in zadar m-am straduit sa "prind" unul in aceleasi conditii. Exista un cos de fum dupa acel acoperis insa e mult in stanga si iese din campul camerei. Ca sa aveti idee de intensitatea luminii aceleia pun un clip in care se vede Jupiter si traiectoria unui meteor mare ce a strabatut aproximativ 10 grade aparente pe bolta cereasca. Pun poza si nu clipul pentru a nu incarca inutil spatiul pe server.

P.S.
Sugerez derularea clipului cu zoom si slow-mo pe acea lumina apoi sunt curios si de parerile voastre. Am pus clipul pe forum asa cum l-a dat camera tocmai pentru a nu altera nimic din informatia bruta ce o contine. Poate sunteti pe aici mai experimentati ca mine la prelucrare video. :)

Citat din: abyss din  22 Decembrie 2013, 01:53:03
...
Bravo StarDust, nice catch!!!  :-)

Merci abyss, pentru prima data cred ca am prins pe camera ceva ciudat in toti anii astia de supraveghere a cerului. Inca nu imi explic ce a putut zbura in felul ala acolo. Chiar daca inca mai caut explicatii terestre la acea chestie nu exclud faptul ca e posibil ca poate sa fi prins ceva "out of..."  :)
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

Salut, vezi ca in filmarea mea e vorba de doua semicadre intretesute. De aceea apare acel efect de linii intrerupte. Daca vei folosi un soft de aranjare a liniilor din cele doua semicadre imaginea ar fi de fapt altfel. De aceea am precizat ca am pus filmul brut pe forum ;)

Trimis cu Tapatalk
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

StarDust

#7
Salut, eu folosesc prima optiune de la filtrul de deinterlacing, nu mai imi amintesc acum cum se numeste si nici nu am avut timp azi, dar da, in a doua poza e ok. Vezi la "filters", "add" si deinterlacing

Trimis cu Tapatalk
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Nox

#8
Clipul postat de StarDust, la care am aplicat deinterlaced (blend mode) cu VirtualDubMod, îl găsiţi aici (format necomprimat ~57 MO).
Nu tot ce zboară şi este necunoscut este extraterestru.
All warfare is based on deception. -- Sun Tzu, 600 BC

All types of knowledge, ultimately mean self knowledge. -- Bruce Lee

aswotim

#9
Eu nu am observat decat o lumină asemănătoare unei rachete de semnalizare in ultimile secunde ale filmării. Rezolutia foarte redusă a aparatului sau a prelucrării filmului nu arată ce a văzut observatorul cu ochiul liber, ceea ce povesteste. Mai este o lumină, stationara, in partea dreaptă, in valea dintre cele doua inăltimi. Distanta mare la care se află sursa de lumină face ca lumina să pare că pâlpâie.