Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

hanzo

Citat din: fiulploii din  14 Februarie 2016, 16:38:34
  Cum s-a mai spus pe forum de atâtea ori cheia pare a fi banala minte umană cuprogramele aferente . Am pus ieri parca o întrebare pe undeva : cine ne menține speranța ?
  Funcție de ceea ce e convins creierul - fără a intra acum in detalii - poti ieși sau nu ceea ce ma îndreptățește sa zic ca Veghetorii pot fi evitați sau învinși deoarece se pare ca daca hrana nu accepta de buna voie își pierde calitatile - si aici iarăși ar fi multe de discutat insa pe lucruri colaterale subiectului .
  Părerea mea ...

EditareTârzie :))) @hanzo ,
             Daca esti sursa de hrana epuizabila fizic dar inepuizabila sau rezistentă la un anumit nr de cicluri din punct de vedere energetic atunci încep sâ aibă sens reincarnarile ? cu ștergerea memoriei ...

am zi zis ca posibilitati de reincarnare sunt dar nu pe principiul "face ce vreau ca mai vin odata" recte beu mananc alea alea..
vii la jupuiala, sau primesti batul de pastor gradul 1.  :mrgreen:

adica pe bune toti oamenii au legendele lor, in care unii mai "dotati" se luptau cu altii la fel de "dotati"  si noi oi la mijloc.
o cheie este atentia la ganduri ca de acolo se aprind emotiile care pun ochelari care deformeaza prezentul.  de aceea am atras atentia, daca tu iti vorbesti in gand atunci cine asculta?

respectiv dam o asa "caldura" emotionala la care se incalzesc alte fiinte incat...  ce viata frumoasa avem nu? "traita din plin" avem ce povesti la batranete.. hahaha..

ps: noi aici zici ca avem locul nostru cat gaura cheii si indraznim pe rand sa mai aruncam o privire prin ea.  :takeme: in rest ia-ma nene ca ce frumos si stralucitor sunt!

mr

Citat din: hanzo din  14 Februarie 2016, 16:21:02
pentru cei care sustin treaba cu reincarnarea, nu stiu cat sta ea in picioarea pentru ca pentru reincarnare, ar trebui sa sim macar ce avem de invatat venind aici.
ori o revenire fara scop, cu memoria stearsa, nu pare o treaba corecta si nici dreapta.  cum sa iei copilul, il duci la scoala  si daca nu a invatat ii stergi memoria si il mai trimiti a doa zi in speranta ca o sa invete el. ???
daca sunteti asa siguri de reincarnare, dece nu stiti ce aveti de invatat aici pe pamant?
e o capcana periculoasa asta..  niste rosturi r fi dar nu pentru toti asta vis a vis de reincarnare.

Un lucru este cert: in viata curenta intram cu nivele de experienta diferite, ceea ce determina in mod unic si parcursul fiecarei vieti. De exemplu, astazi, ce-i lispeste unui criminal sa omoare fara sa se gandeasca, in timp ce pe mine ma oripileaza simplul gand de a omora orice, declansand-mi o pozitie ferma si hotarata, in spatele careia simt greutatea unui lant lung de alegeri facute in cunostinta de cauza si, cu siguranta, in situatii reale? Unde am avut timp si spatiu sa fac acele alegeri? Nu stiu daca intr-o suita de reincarnari, nu stiu daca in simultaneitate multidimensionala, nu stiu daca in succesivitate multidimesionala. Am aceasta experienta, in timp ce altii nu o au, iar unii au mai multa ca mine! Fiecare a dobandit-o de undeva, pas cu pas, la firul ierbii...

Personal am realizat faptul ca pe lumea asta, invatatul imbraca forme care nu tin neaparat de rational, mai exact de nivelul de constienta si de logica generata de aceasta. In cele mai multe cazuri, gradul de constienta pe care il avem la un moment dat este mai mic decat potentialul real al fiintei noastre, iar procesul de invatare se produce subtil si in zonele neconstientizate. Cred ca scopul poate exista si fara a sti/fi constient de el. De aceea consider ca a sti, intru-un sens pur rational, nu e suficient...

Nu stiu cati dintre noi pot afirma ca stiu pentru ce au venit in aceasta viata, cu atat mai putin prin ce mijloace au dobandit experienta pe care o poseda. Si cat isi cunosc din potentialul pe care-l detin... Ar fi un non-sens sa spunem ca suntem o turma de rataciti intr-un decor natural guvernat de reguli clare, atat timp cat nu stim cum de ne trezim cu totii dimineata fara a putea controla acest proces. Putem admite ca pentru a putea primi raspunsuri legate de scopul nostru de aici, trebuie sa facem ceva cu noi si cu modul in care ne raportam la aceasta lume, poate poate ne mai extindem gradul de constienta si, din aproape in aproape, sa deslusim cate ceva de pe potecuta? Putem admite ca dobandind rabdare si perseverenta, eliminand din frici si vicii, putem descoperi raspunsuri pe care in alt mod nu le putem primi? Ce alta cale eficienta ar fi? Nebunia si hazardul nu cred ca pot fi admise ca posibilitati...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Tamerlan

#677
Citat din: mr din  14 Februarie 2016, 22:38:36
Ce alta cale eficienta ar fi? Nebunia si hazardul nu cred ca pot fi admise ca posibilitati...
Nebunia este un concept relativ. Pentru cel care tine post si urmareste randuiala Bisericii, a fuma, a preacurvi, a se droga, a huli numele lui Dumnezeu... sunt semne clare de nebunie ("Zis-a cel nebun intru inima sa: <<Nu exista Dumnezeu!>>"). De cealalta parte, pentru agnostici, moderni, ignoranti, etc.... postul, metaniile, rugaciunea, cautarea Adevarului... sunt iarasi semne clare de nebunie. Deci cine este cel nebun?

In alta ordine de idei, cum altfel decat "nebunie" poate fi numita totalitatea experientelor pe care cineva la un moment dat le poate trai pe taram mistic, in astral, etc...??? Pentru cei care au trait asa ceva... nebunie este ceea ce fac oamenii obisnuiti, care se considera sanatosi la cap (pentru simplul fapt ca nu accepta nimic altceva, dincolo de materialitate, senzorial si experimentalism).

Deci treaba asta cu nebunia este foarte-foarte relativa!  :roll:
Important nu este să spui: "Iată ce au făcut ei din mine!", ci mai degrabă: "Iată ce am făcut eu din ce au făcut ei din mine!" (Jean Paul Sartre)

Grifon

Catre : Frumosii nebuni ai marilor preocupari...

Fireste ca nebunia e relativa. Eu nu o gandeam decat ca o posibila "supraincarcare" a creierului, in tentativa de a experimenta extra-matricial. Fie ca vorbim de extra-dimensionalitate, fie de atemporal, zuruie rau procesorul (hm...sau poate numai al meu..). E un risc de evaluat, care nu trebuie sa descurajeze, ci doar sa induca si ceva masuri defensive. Gandesc ca, inainte de a evada, nițica pregatire nu strica. Mai intai in jocul cu conceptele, ulterior in cateva mici experimente.

Altminteri, sa nu zabovim ! Mai ales ca, zic eu, deja indraznind asemenea ganduri, am si facut un mic pas in afara perfidului Matrix.

Xanadron

Interesante (si) ultimele postari, asa ca si asta cu nr. 700 ( :-o ) ar trebui sa fie la fel, desi nu bag mina-n foc ca poate veni cu vreo "rezolvare" a presupusei Evadari in sensul practic sugerat de noul coleg Grifon ("Revenind la titlul / rugamintea d-lui Xanadron - sa ne axam pe solutii cu oarecare aplicabilitate...ca altfel...de ce ? merita ? e bine ? - dezbaterile ar trebui gazduite pe o nisa axiologica / doxologica etc.")

Deocamdata nu cred sa se fi acumulat deci suficiente premise "concrete" (aka strategii/manevre garantat... evazionist- valabile), asa c-o sa ma rezum in continuare la simple ipoteze, chiar daca-s unele de genu' asteia postate pe alt topic:
"Ex. aleatoriu - si la fel de aiuristico-SF-nesubstantiabil: fiecare grup de Veghetori / Hibridizatori / Reeducatori sau ce-or mai fi EI :-) (ca-s mai multe caprarii active p-aici aparent) are "programul" lui cu structuri dedicate de fragezire-optimizare-transfer-reciclare-etc. [L.E. - a "duhului" nostru], dar "produsele lor finite" ajung intr-un final in acelasi dispecerat matrixo-inevitabil (saturno-selenar? :moon: :planet:) si-n care, vorba fratelui SLEAH, degeaba incercam noi sa gasim "gauri".
...Mai ales cind le cautam p-aici "gindind cu voce tare" :lol: - si asta-i insa o tema noua de atacat in celalalt mega-topic (cum deloc rau incepe sa devina si asta.)"


Desi, repet, nimic din ce stim nu pare probant pro-Evadare, apar continuu mici detalii care completeaza treptat un puzzle gigant - de ex. plasarea "intimplatoare" a unui simbol CLAR Skull&Bones 8-) taman in dreptul Papei Francisc sporovaind cu preafericitu' Kiril (care, btw, are pe potcapul tip STUPA un desen amintind de inaripata Inanna - noroc ca Papa n-avea la fel de insidiosul coif sugerind un peshte=zeu acvatic, ca trebuia sa ma lungesc cu analizele.)

Chestia e paradoxala aparent, fiindca multi analisti seriosi ai confreriei oculte "Skull&Bones" (nu mai intru in afiliatiile S&B cu ocultismul nazist, chiar inainte de hitlerofilia lui Prescott Bush) zic c-ar fi vorba de un cult axat pe ideea reincarnarii / intruparii - evident respinsa ca blasfemie majora de ambele ramuri ale crestinismului.)
Stiu, unii vor obiecta ca-i vorba doar de Iisus pe crucea prinsa partial in poza - "cu moartea pre moarte calcind"-, dar eu cred ca-i mai mult de-atit. Mai exact: un semnal destinat cui are ochi sa vada ce trebuie ca scopurile neasteptatei [re]intilniri dupa aproape un mileniu de ciorovaieli dogmatice nu-s doar alea comunicate oficial:   
http://en.radiovaticana.va/news/2016/02/12/joint_declaration_of_pope_francis_and_patriarch_kirill/1208117

Inclin deci sa cred sigur :-D ca se pune la cale de-o noua religie - nu doar un crestinism "unificat" pe cunoscuta linie ecumenista, ci altu' cu totul nou, mai apropiat de proto-credintza eseniano-gnostica dar si adaptat unor schimbari majore de paradigma globala.
Schimbari care n-or sa fie neaparat introduse de bunavoie, ci - tot parerea mea si asta - de nevoie. Votez deci varianta unei interventii "exo", dar pe tema conexiunilor cu plasa Matrixului si/sau strecurarea printre ochiurile ei revin mai incolo, ca nu-s prea simple si nici scurte ipotezele.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

#680
Hai sa mai aiurez un episod extras din putzu' gindirii, :lol: chiar daca reactiile vaz c-au revenit spre starea deja alarmant de "normala" a forumului de-o vreme ("gheatza la mal".)
...Asa ca tot pe linia viziunii mele - posibil gresite, repet - despre structura / cinematica Matrixului nostru cel de toate zilele cred ca merita facuta si-o categorisire succinta a "conspirationistilor" prezentului, care abordeaza de pe baze total diferite intrebarile esentiale tip "De unde? De ce? Incotro?" [se indreapta Omenirea, considerata totusi de majoritatea un experiment]

Unii analisti ai fenomenului "alternativ" (anglo-saxoni) zic c-ar fi vorba de trei categorii:
1.   "Doomers" (sa le zicem "cataclismicii") = pesimisti cu accente malthus-iene, religio-fundamentaliste si/sau machiavelice, convinsi ca noi-containerele (sau oitzele, in functie de conditionarile lor NLP) am luat-o razna si-o sa ne auto-distrugem curind. Sau am fost lasati De-Mai-Sus  :star: s-o luam razna, ori chiar am fost abandonati pur si simplu ca niste pacatosi irecuperabili... sau rebuturi ireparabile cu ADN-ul varza in ciuda atitor [re]hibridizari – rapaci, lacomi, orgoliosi, egoisti si agresivi fara leac.

2.   "Boomers" = optimistii incurabili, convinsi c-o sa ne mearga totusi bine (ca sa nu fie rau) – serios acu', sint destui cei care cred ca, dupa o perioada turbulenta (variabila, de la 888 de zile pin'la 666 de ani), Binele o sa invinga Cabala-cea-Rea si tot cartieru' o sa aiba acces la Free Energy, Anti-Gravity, viatza lunga sa ne-ajunga, expansiune-n Cosmos etc.

3.   "Bloomers" - ceva mai habotnici pe directie new-age ca Boomerii, dar la fel de optimisti. Convingerea lor e ca putem schimba tzack-pack realitatea prin puterea gindurilor (cu subvarianta necesitatii unei iluminari sau recalibrari "vibratorii" preliminare.) Unii mai propaga si ideea unei Inaltari/Resurrection selective, dar nu mai intru-n detalii – nenumarate si-n cazul primelor doua grupuri..

Mult mai putin numerosi ar fi cei imposibil de inclus intr-o anume caprarie - hai sa-i zicem FN (Fara Nume), care par a fi simultan:
a)   Pesimisti - si implicit "smeriti" intr-o anumita masura, fiind convinsi ca noi (creatiile/creaturile partial paroase invelite-n saci de piele continind zemuri animate electro-chimic si posedind constiintza a sinelui) am fost, sintem si-om mai fi parazitati/exploatati de fiintze multi- sau inter-dimensionale superioare (oare?). Entitati :-( :martiansad: care, printre multe alte manevre de optimizare a Recoltatilor, ne-au limitat si durata, si calitatea vietii, dupa ce-au aflat ca-i prea plictisitoare "calarirea" proto-umanilor hiper-longevivi. Sa nu divaghez insa, ca uit ideea. Astia-s deci si...

b)   ...optimisti – dar si c-o doza de rebeliune / marire desharta inclusa -, crezind (prosteste?) ca proliferarea perpetua a noi si noi generatii de "containere dispensabile" in miriade de variante n-ar fi un proces implacabil pentru toata lumea. Si implicit ca Matricea Reciclanta poate fi fentata macar post-mortem, fiindca anumite standarde "meritocratice" ar trebui sa se aplice si Jos, precum Sus – nu automat, ci-n urma unor eforturi personal-launtrice sustinute.

Categorie-n care as fi fost tentat sa ma includ si pe mine-ma. M-am sucit insa de-o vreme, convins ca fiecare-si construieste Raiul, Iadul sau (mai rar) si Evadarea proprie – ipoteza greu de acceptat, insa credibila intr-un Univers care-o trebui el umplut cu de toate, dar uite ca niciodata nu-i repetitiv in multiplicari.
La fel si intrebarile/supozitiile/indoielile voastre atit de diverse (ca si voi) din precedentele postari, la care musai tre'sa revin. 
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

socrate

Citat din: Xanadron din  16 Februarie 2016, 10:58:35
Inclin deci sa cred sigur :-D ca se pune la cale de-o noua religie - nu doar un crestinism "unificat" pe cunoscuta linie ecumenista, ci altu' cu totul nou, mai apropiat de proto-credintza eseniano-gnostica dar si adaptat unor schimbari majore de paradigma globala.
Schimbari care n-or sa fie neaparat introduse de bunavoie, ci - tot parerea mea si asta - de nevoie. Votez deci varianta unei interventii "exo", dar pe tema conexiunilor cu plasa Matrixului si/sau strecurarea printre ochiurile ei revin mai incolo, ca nu-s prea simple si nici scurte ipotezele.

Interesanta "credinta" ta ... vrei sa spui, se pune la cale de-o alta religie/ideologie, patriarhalist/sclavagista, inumana,imorala ... datorita schimbarilor majore de paradigma globala .. produse de influenta Erei Varsatorului/Era Ratiunii.. !? 

fiulploii

Înclin spre varianta unui Matrix cu M mare generat si susținut de conștiință . Nu îmi dau seama care e sursa sau sursele de constiinta dar pot sa fac pariu ca sunt mai multe zone cu sau de constiinta in Matrix si spun asta fiindca Matrixul acesta funcționează pare-se dupa reguli matematice bine stabilite ce nu pot fi încălcate la acest nivel .
    Aparenta încălcare a regulilor este una din legile de funcționare de la un nivelsuperior de ființare.

   Matrixurile cele mijlocii sau mici ar fi construcții artificiale ale unora cu interese proprii ceva de genul " un om care privește traiectoria unui atom în camera cu Ceață nu reprezintă altceva decât niste atomi care se privesc pe ei înșiși "  :-)

  Dar toata filosofia asta pică rapid dacă devii omul străzii , fără locuință, fără resurse financiare, fără asigurarea nevoilor primare necesare supraviețuirii in bune condiții a corpului fizic si a celui mental . Atunci ai impresia ca orizonturile s-au închis , intervine depresia si din cauzele astea de credința si atitudine căderea este tot mai "adânca" . Cand îți e foame sau frig , cand esti murdar si cei care trec pe lângă tine îți arunca un bănuț sau îți trag un șut in gura - atunci cand te observa - îți trebuie o atitudine de catâr ca sa îți revii .

  Acum una din marile întrebări : dece ar genera constiinta un Matrix pt propria manifestare? Daca as cunoaște răspunsul nu cred ca as mai fi aici :))) Faptul ca suntem pe nivele diferite de înțelegere ma face sa deduc ca suntem parte din altceva al cărui scop îmi scapă , dar nu-i bai ; nu cred ca trebuie sa cunosc scopul superior ca sa pot ieși din matrice.
  Am mai zis pe undeva pe forum despre faptul ca fiecare om cand se naște devine legat de matrice prin punctul de referința in spațiu si timp al momentului nașterii - ceva in genul firului Ariadnei prin labirintul Minotaurului . In cazul de față nu stiu nici cine e Minotaurul, nici cine e Ariadna si Nici cine e Tezeu deoarece am impresia ca toți trei acționează pe rând in fiecare unitate matricială mobilă funcție de ...situația de pe teren .

  Daca momentul nașterii reprezintă punctul-ancora al intrării fizice in Matrix ar rezulta ca ieșirea se face așa cum știm , prin părăsirea vectorului fizic ca si cum Matrixul ar fi un vas umplut cu apa iar intrările in el ar fi niste "înțepături " in zona lichida a ceva îmbrăcat in costum de scafandru necesar supraviețuirii in mediul respectiv . Acelcostumde scafandru poate fi un costum organic adaptat condițiilor respective , autonom intre anumite limite ceea ce presupune ca este dotat cu un program de tip subrutina ce ii permite sa funcționeze si gol daca e sustinut minimal de anumite dispozitive artificiale .

   Exista insa si cazul transformării vectorului fizic in ceva de tip "amfibiu" - impropriu zis adica sa poată călători si in apa si pe uscat ceea ce ar garanta zic eu, menținerea conștienței memoriei . Nu stiu cum ajungi la asta  :lol: e doar o presupunere teoretica .
   
   Prin faptul ca suntem "legați de glie" datorită ancorei moment de timp-coordonate spatiale ale momentului nașterii zic ca teoretic, devenirea dinamica adica căpătarea mobilității asigura atat nemurirea cat si intrarea sau ieșirea benevola din Matrix .
   Părerea mea nesusținută nici măcar de Considerații teoretice :))

fiulploii

Continuare la postarea precedenta

https://andreichira.ro/de-ce-oamenii-inteligenti-esueaza-si-prostii-reusesc-in-viata/

Il pun aici fiindca e bine de știut  :evil:


De ce oamenii inteligenti esueaza si prostii reusesc in viata
23 martie 2013 904 comentarii

M-am intalnit ieri la supermarket cu un vechi client de pe vremea cand lucram in IT si mi-am adus aminte de un lucru pe care mi l-a spus demult, acum vreo 6-7 ani, cred.

Nu mai retin acum care a fost exact situatia atunci dar gasisem eu o solutie mai creativa sa-l ajut cu o chestie si sefa nu fusese de acord, desi era client fidel si puteam sa incalcam putin regulile.

In fine, omul se uita resemnat la mine si intreaba: ,,Oare de ce naiba oamenii inteligenti nu ajung niciodata sefi?"

Desi era o intrebare retorica cred ca stiu sa-i dau raspunsul.

Articolul asta e foarte lung desi l-am scurtat cat am putut, ca putea iesi o carte intreaga pe tema asta.

Oamenii destepti sunt idioti

Da, pentru niste oameni destepti, sunt destul de prosti.

Oamenii destepti nu inteleg ca Universul functioneaza dupa un principiu relativ simplu: actiune si reactiune.

Daca arunci cu o piatra in geam, geamul se sparge. Daca te gandesti cum sa spargi geamul, geamul nu se sparge.

Simplu, nu? Ei bine, e uimitor cat de multi oameni nu se prind de faza asta.

Actiunea este principalul ingredient al succesului. Daca nu faci nimic, nu se intampla nimic.

Oamenii destepti gandesc prea mult

Prostii actioneaza, desteptii analizeaza.

Daca un prost vrea sa mearga din punctul A in punctul B, o ia tot inainte pe aratura si vede el dupa-aia.

Daca un om destept vrea sa ajunga din punctul A in punctul B, intai face o analiza a traseelor posibile si a situatiilor neprevazute ce pot aparea in cale si isi face planul A, planul B si planul C, de backup.

Daca ii apare un zid in cale?

– O ia prin stanga sau prin dreapta sau face o gaura?

– Trece pe deasupra sau sapa un tunel pe dedesubt?

Daca va fi nevoie de sapat un tunel, cred ca ar trebui sa-si ia la drum o unealta potrivita. Dar care e cea mai buna unealta? De fier sau de lemn? Sa fie usoara si de dimensiuni mici ca sa nu-l incurce la drum sau ceva serios, de performanta?

Dilemele pot continua la nesfarsit, you get the point.

In final se plictiseste si renunta la drum.

Oamenii destepti se plictisesc repede

Un prost are o idee odata la 20 ani, de exemplu sa dea cartofi prajiti gratis in fiecare miercuri la shaormeria lui, si se tine de ea inca 20 ani.

Paradoxal sau nu, exact asa se construieste un brand, prin consecventa.

Oamenii destepti nu sunt consecventi, nu sunt perseverenti, au foarte multe idei si vor sa le incerce pe toate, trec de la una la alta in timp scurt, fara sa le dea timp sa se dezvolte.

Din cauza ca au atat de multe idei, nu au rabdare sa mearga cu una pana la capat, la prima poticnire isi zic, asta e, am esuat cu asta, mai am alte 400 de idei, una o sa mearga. Si renunta la ideea actuala si incearca alta.

Oamenii destepti se intreaba ,,ce as mai putea face, ce idee ar mai fi buna, ce sa mai incerc?" in loc sa se intrebe ,,ce am facut si a functionat ca sa repet?".

Oamenii destepti vor sa schimbe lumea

Cea mai mare prostie de idee pe care o poti avea.

Universul are 13 miliarde de ani. Tu cati ani ai? 18, 23, 27?

Ce te face sa crezi ca tu poti schimba felul in care functioneaza Universul? Ce te face sa crezi ca tu poti schimba natura umana?

Pe bune, crezi ca n-au mai incercat si alte zeci de milioane de oameni de-a lungul multor generatii inaintea ta, crezi ca tu esti cel mai destept, singurul care si-a dat seama ca e o problema in Univers si trebuie rezolvata?

Si cum crezi tu ca poti realiza schimbarea asta?

Stiu, hai sa stam la o terasa, la o bere, si sa combatem, sa discutam aprins, sa ne avantam in polemici si dezbateri.

Sigur Universul o sa vada si o se schimbe singur cand aude argumentatia noastra extrem de logica.

Noutati de ultima ora – the Universe doesn't give a fuck about you.

Oamenii destepti lupta cu sistemul

O, da!

Din aceeasi categorie cu schimbatul lumii e si lupta cu sistemul. Sistemul e rau, sistemul e asa si pe dincolo, bla bla bla...

Ce e sistemul? Pai, nu stiu, e o conspiratie, sunt corporatiile care ne baga consumerismul pe gat si vor sa ne controleze, e Matrix-ul care de indobitoceste.

Zici?

Pai nu te obliga nimeni sa ai ultimul smartphone, acces la internet, sa faci cumparaturi la supermarket.

Ti se pare usor sa faci un arc si sa vanezi un mistret apoi sa-l belesti cu un cutit facut tot de tine dintr-o piatra ascutita?

Este padure in Romania cacalau. La naiba, poti sa vopsesti si copacii in albastru si sa zici ca esti in Avatar, daca vrei.

Matrix?

Scopul nu este sa IESI din Matrix. Afara din Matrix e ca in padure, mananci noroi si te imbraci in zdrente.

Scopul este sa intelegi cum functioneaza Matrix-ul si sa folosesti asta in interesul tau. Sa iti faci viata cat mai buna in Matrix.

Oamenii destepti sunt socialisti

Asta nu e o surpriza ci mai degraba un efect firesc. Oamenii destepti fac multa scoala iar scoala iti implanteaza idei socialiste in cap.

Idei precum taxarea averilor prea mari, luatul de la bogati si datul la saraci, etc...

In esenta, oamenii destepti vor sa-i ajute/sa-i salveze pe cei napastuiti de soarta insa cu toata inteligenta lor nu-si dau seama ca fac exact contrariul.

Daca pedepsesti oamenii eficienti si productivi, luandu-le banii munciti, si incurajezi oamenii lipsiti de initiativa, dandu-le bani degeaba, pur si simplu ii condamni pe toti in mod egal la saracie.

E ca si cum ai imparti o singura pizza in felii cat mai mici, ca sa ajunga la toata lumea, in loc sa stimulezi oamenii capabili sa produca mai multa pizza.

Daca vrei bani si bunastare trebuie sa incetezi sa mai fii impotriva oamenilor bogati si sa nu-i mai consideri dusmani.

E ca si cum visul tau ar fi sa fii fotbalist dar nu poti sa suporti fotbalul.

Sigur, succesul nu inseamna neparat bani dar o gramada de lucruri se reduc la bani daca stai sa te gandesti bine.

Oamenii destepti refuza realitatea

Asta e legata tot de ideile precedente, de lupta impotriva sistemului, de incercarea de a schimba lumea in mai bine.

Oamenii nu accepta ca nu exista ,,ar trebui sa fie", ,,merita", ,,ar merita", etc... ci exista doar ESTE.

Fiecare argumentatie pe care am auzit-o de la oameni destepti contine cate un verb din cele de mai sus:

n-ar trebui sa aiba profituri atat de mari
nu merita sa aiba salariu asa mic
ar trebui sa faca statul ...
ar trebui, ar merita, ar, ar ,ar ...
Realitatea e in felul urmator: cerul e albastru, iarba e verde.

Cerului nu-i pasa ca tu crezi ca ar trebui sa fie roz, pentru ca asa ti-ar conveni tie, un cer roz, sau pentru ca asa crezi tu ca ar fi mai bine.

Iarba nu da doi bani pe parerea ta, ca ai tu chef ca firul de iarba sa stea inclinat pe dreapta, ca asa e mai bine pentru toti oamenii.

Poti sa ai cea mai solida argumentatie logica pe care o poate scoate mintea ta de om inteligent, NU CONTEAZA.

Realitatea este alta, si realitatea nu se schimba doar pentru ca tie nu-ti convine.

Accepta realitatea si adapteaza-te in loc sa lupti ideologic impotriva ei! Nu poti schimba natura umana. Nu poti controla ce fac si ce gandesc alti oameni, tot timpul ,,ar trebui" ca ceva sa fie altfel. Dar n-o sa fie.

Efectul Dunning-Kruger

Unskilled individuals suffer from illusory superiority, mistakenly rating their ability much higher than average.

wiki

Asta in timp ce oamenii destepti fac exact invers, se autoevalueaza mai jos decat sunt, se vand pe bani putini si nu au incredere in propriile capacitati, sunt ezitanti si in final renunta de-a dreptul.

In aceeasi nota cu Dunning-Kruger...

Oamenilor destepti le e frica de judecata celorlalti

Imagineaza-ti ca stai pe buda si iti faci linistit nevoile. Inchizi ochii o fractiune de secunda si clipesti.

Cand ii deschizi esti pe o scena, cu toate reflectoarele indreptate spre tine si lumea te arata cu degetul si rade.

Cam asta isi inchipuie oamenii destepti ca se intampla atunci cand trebuie sa isi afiseze sau sa-si promoveze munca sau ideile.

Stiu designeri care evita de ani de zile sa-si faca un site pe care sa-si expuna lucrarile crezand ca nu sunt destul de bune pentru a le arata lumii.

Sau oameni care refuza niste oportunitati de a face bani pentru ca au impresia eronata ca serviciile lor s-ar putea sa-i dezamageasca pe clienti, ca poate nu sunt chiar atat de bune pentru a cere bani pentru ele.

Oamenii destepti sunt romantici

Li se inoculeaza din scoala ideea ca saracia e plina de romantism si boem: pictori saraci, poeti saraci, artistii adevarati sunt saraci.

Adica oamenii inteligenti si capabili sa gandesca si sa creeze sunt deasupra ideilor de bani si avere, sunt superiori moral.

Astfel, si ei la randul lor resping ideea de bani pentru a se alatura grupului, pentru a simti ca apartin acestei elite intelectuale care e deasupra notiunilor pamantesti de avere.

Oamenii destepti n-au tupeu

Daca ingredientul principal al succesului e actiunea, tupeul vine imediat pe locul 2.

Cele mai multe confruntari se castiga cu tupeu, nu cu dreptate sau logica argumentativa.

Din nou, asta e o realitate pe care trebuie s-o accepti. Asa functioneaza lumea in care traim.

Incearca un test, du-te la magazinul de la colt si cumpara un pachet de biscuiti. Iesi afara, deschide pachetul, mananca 3 biscuiti apoi intoarce-te in magazin nervos si cere banii inapoi.

Iti garantez ca in 95% din cazuri tupeul, tonul ridicat, nervozitatea si amenintarile cu Protectia Consumatorului o sa iti aduca inapoi banii in buzunar.

Asta nu inseamna ca ar trebui sa fii nesimtit ci doar sa intelegi un lucru simplu: faci x, obtii y – stai bosumflat si te plangi, nu obtii nimic.

Oamenii destepti sunt prea corecti, prea modesti, prea timizi, prea cu bun simt, prea la locul lor – fara curaj, fara tupeu, fara initiativa, cautand mereu un loc caldut de munca la stat, acolo unde nu trebuie sa dovedesti nimic ci trebuie doar sa scrie pe hartie ca esti, ca stii, ca etc...

Sau se plafoneaza in tot felul de joburi low-level, fara stres, fara responsabilitate, pana la pensie. Si traiesc cu impresia ca merita mai mult, ca sunt superiori, ca sunt speciali, pentru simplul fapt ca sunt mai inteligenti decat altii, fara insa sa preia vreodata initiativa si sa faca efectiv ceva.

Oamenii destepti nu vor sa aiba succes si nici bani

Sigur, e alegerea lor. Pe mine nu ma deranjeaza.

Dar daca zici ca nu vrei bani, ca nu asta conteaza, ca sunt lucruri mai importante, atunci de ce te mai plangi ca altii au prea multi bani si ca nu merita sa-i aiba pentru ca sunt mai prosti decat tine.

Repet, nu poti sa visezi sa fii fotbalist dar in acelasi timp sa urasti fotbalul si pe ceilalti fotbalisti.

Trebuie sa te hotarasti ce vrei de la viata si sa actionezi in directia respectiva cu incredere si curaj.


mm

#684
  Cer scuze pentru inconsecventa si ingaduinta pentru o exceptie.
  @fiulploii, ai ridicat la fileu un subiect interesant, probabil rumegat de mai toti oamenii (care se compara cu altii).

  O mica analiza:
  1) Subiectul e de tip dilema - alba sau neagra. Niciodata in viata reala nu exista decat in mod exceptional o asemenea situatie. Regula este griuri.
  2) Desi dilema contine doi termeni, desteptii si prostii, sunt analizati in textul tau doar cei destepti, cam 95% din totalul textului. Asta se poate interpreta ca incorect, inegal, tendentios, chiar mergand pana la atac la adresa unei categorii.
  3)  Desteptii sunt prezentati, pe parcursul intregului text, numai cu calitati (pozitive) si cu atat mai zdrobitoare rusinea nereusitei lor in viata. Practic, desteptii sunt zugraviti in text in genul unor sfinti.
  In realitate ei au si defecte. In contrapartida, prostii nu apar cu nici un fel de calitati, respectiv defecte. Se creaza o falsa parere/teorie ca desteptii sunt prosti = nonsens.
  4)  Exista si destepti care reusesc in viata binemerci, e drept unii pe cai necinstite. La fel, sunt destui prosti care nu pot fi considerati ca au reusit cu ceva in viata.

Raspuns:
  *  De fapt, fondul problemei este altul dar trebuie facute inlocuirile: "prostii" = cu talharii iar "desteptii" = cu oamenii cinstiti. Deci nu prostii castiga ci talharii si, evident, o fac pe spatele altora - nu a desteptilor ci a cinstitilor. Avem astfel eterna infruntare intre rai si buni, necinstiti versus cinstiti. Deci dilema din titlu e falsa fie si numai din acest motiv. Lumea asta e plina de talhari si acestia nu pot fi decat rai, exploatatori, necinstiti, inumani, etc. si nu pot fi buni si blanzi (ia vezi ce zice Cartea Sfanta). De fapt saitul cu pricina ar fi trebuit sa studieze acest razboi dintre rai si buni (in care cei buni pierd mereu) si care razboi ii favorizeza pe cei rai (care se ocupa de predilectie sa faca razboaie, le initiaza, le conduc; raii mai mici fac ticalosii), de aceea cei rai nu iubesc pacea.

  *  Fara-ndoiala in textul prezentat exista, si inca bine zugravite, situatii reale care (unilateral, am mai zis) ii fac de bafta pe destepti. Viata e diversa si la fel si indivizii. Sursa veniturilor (cinstite) este actiunea, munca, iar sursa veniturilor (necinstite ale) talharilor este furtul, minciuna, forta, diversiunea, oprimarea altora. La nivel de analiza populara, superficiala, nebazata pe date (numerice) concrete se poate scoate orice fel de aiureala credibila.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

fiulploii

Fără îndoiala mesajul si intenția postării precedente nu era despre tâlhari , politică corecta sau incorecta si nici despre sex, filosofie ori etica .
   Era despre acțiune si stagnare, despre planificare excesivă si despărțiri de fire in șaișpe , despre realizări astfel încât privind in urmă sa poti spune cu mulțumire :" asta eu am făcut-o!" Si apoi sa mergi mai departe fără a privi in urmă si fără a cere recompensa pt faptele tale .

  O diferență intre români si altii : daca vrei sa faci ceva mulți vor sări sa-ti explice de ce nu va merge treaba sau de ce nu vei reuși si mai bine te lași păgubaș etc etc. A întâlnit cineva vreodată un român care sa zică : bun, hai sa vedem cum putemface ca treaba respectiva sa prindă viata sau sa funcționeze ? Daca da atunci aveți grija sa nu pierdeți omul respectiv .

  Identic si cu matricea: ieșirea e simpla in principiu insa greu de pus in practica datorită condiționărilor de tot felul.
  Părerea mea ...nu exista o soluție magica , o mișcare de baghetă sau o formulă anume . Discutam multe pt ca nu poti spune unui om direct si brusc un adevăr care ii distruge temelia pe care si-a clădit viata ci trebuie treptat astfel încât sa descopere singur daca e in stare anumite Realități . La fel se întâmpla si cu mult așteptata noua mesie adica disclosure referitor la ET , solar warden si altele , bine enumerate de Xanadron .
  Zic si eu sa nu tac ..

fiulploii

Întrebare pt cunoscători :

    Daca esti in tunel si înaintea ta e vestita lumina ce îți induce iubire infinita - practic ceea ce unii numesc dincolo de Nirvana - insa simți ca e capcana si nu vrei sa te îndrepti spre acel colector de suflete , cum ieși din aceasta capcana ?

Grifon

Raspuns (poate pentru alt tip de cunoscatori) : scoti Oglinda si te uiti bine la ea. Daca tu grabesti spre iubirea infinita, Celalalt de ce grabeste taman impotriva ?
Daca nu ar fi vorba de capcana, atunci inclin sa cred ca nu ai mai vedea nimic in Oglinda.

Nu stiu daca e un raspuns multumitor. Totul depinde de cat de mult avem aprofundat conceptul de oglinda (dincolo de dracia sticloasa in care ne aranjam bretonul)

Ca element suplimentar, subliniez faptul ca pun abstracțiunea oglinzii in raport direct cu acea stare de constiinta pe care o numim Eu.

fiulploii

In analogia atat de draga ție nu se potrivește ceva , dupa gândirea mea : oglinda respectiva nu ai cum sa o scoți de undeva fiindca este cealaltă față a ta  :lol:
   Cu alte cuvinte, ori o ai si esti cu două fețe sau un dipol , ori nu o ai si esti o bandă Mobius sau un monopol  :lol:

Părerea mea ...

Grifon

Acum mi se pare ca domnia-ta folosesti logica bivalenta... Dar, in sfarsit, imi asum vina de a ma fi bagat, poate, ca "musca in lapte", asa ca nu mai sincopez sirul "cunoscatorilor". Posibil sa fi aprofundat eu prea mult conceptul drag mie - atat de mult incat m-am ratacit prin el.

Cu toate acestea, ramânăndu-mi placerea conversatiilor cu d-ta, sper sa ne mai citim pe alt subiect (preferabil pe cel ce vizeaza elucidarea mortii lui Culianu).

La buna vedere !                                      ! eredev anub aL !

( Aoleu, iartă-l si pe ăsta care te-a salutat si el, din oglinda !)