Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Xanadron

Stirea asta recenta despre descoperirea presupuselor unde gravitationale a redeschis deja mai multe cutii ale Pandorei, si nu doar fiindca au aparut imediat destui care o considera falsa - un singur ex.:
http://kevbakershow.com/fake-gravitational-waves-kbs456/#sthash.qLeTVLM9.dpbs

Dezbaterea nu-i deci dupa mine nici incheiata, nici atit de simpla precum pare unora, chiar daca respectivii-s mai "destupati" si nu se limiteaza doar la articolele sci-populiste cu Fane Hawking la timona, care ne spun asa dragutz ca necesitatile energetice ale Terrei ar fi rezolvate prin captarea unei  Black Hole :star: - una mai micutza, normal. Nici nu trebuie sa bagam de seama ca nimeni nu spune cu ce lasou :lol: ar trebui captata respectiva... gaurica, ca sa nu mai vb. ca nici macar simpla existenzta a gaurilor negre nu-i confirmata 100% (inca.)

Nu ma pronunt deci pro sau contra asupra noii ipoteze asupra naturii gravitatiei, dar n-ar fi prima data cind stiinta "oficiala" inlocuieste concepte pe cale de destramare/contrazicere evidenta (v. Einstein & Co.) cu altele aparent radical noi, dar care-s doar "nade" derutante circumscrise vesnicei ascunderi a legilor unei fizici si mai zbanghii, :-D rezervata-n continuare doar uzului si ab-uzului unora.

Si despre despre "liniile dinastice" de toate culorile inca mai sint multe de aflat, chiar daca si ceea ce stim deja (fiindca-i vizibil)  e destul si dincolo de albastreala din singele unora - suficient sa urmarim "pseudo-dinastiile" Rothschild, Rockefeller, dar si cele aparent democratice Bush, Clinton sau Trudeau etc., fiindca aia tip Kim-Jong-X e nu doar mai aberanta, ci si un pic diferita ca scop, origini, target etc.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

SLEAH19

  Stirea am văzut-o aseară reluată în regim de breaking news pe tot mapamondul aşa că acum când picai in faţa laptopului mă aşteptam la mai multe valuri gravitaţionale aici pe forum. Deci ce înţelege un amator ca mine este că  găurelele astea negre, care au un diametru cam cât o autostradă din RO au dansat acum 1,3 miliarde ani până s-au îmbrăţişat dar perturbaţia gravitaţională a fost captată abia acum pe pământ, câteva milisecunde .... deci , gîndul mi-a fugit la Eminescu :

La steaua care-a răsărit /E-o cale-atât de lungă,
Că mii de ani i-au trebuit /Luminii sa ne-ajungă.


... şi luminii dar şi undelor gravitaţionale, deci au aceiaşi viteză de propagare ca şi lumina? 

  Dacă energia se deplasează sub formă de lumină  şi noile teorii la cald spun că  materia pusă în mişcare generează unde gravitaţionale iar ondulaţiile lor crează spaţiul şi timpul eu aştept să citesc păreri, nu neapărat care este palierul comun al undelor gravitaţionale cu fizica cuantică pentru că ...parese că prezenţa lor o întăresc ci cum definim/redefinim rolul eterului   .. colegul mm sugera undeva pe interesantul topic cu tipurile de eter ..că eterul susţine  cumva Universul ...or eu în filmul din capul meu îmi imaginez ambele cazuri :

1. Eterul ( ..au materia întunecată, egal)  susţine corpurile cereşti, galaxiile etc  ... care stau precum alunele într-un imens borcan cu miere , deplasabile dar foarte puţin.

2. Dacă materia în univers este deplasată/susţinută  cu un fel de radiaţii electromagnetice gravitaţionale,  atunci ele au o sursă  şi tind să cred că sursa nu sunt găurile negre, acestea două aflate în discuţie, prin apropierea lor doar au perturbat pentru câteva milisecunde normalitatea radiaţiilor de natură gravitaţională făcându-le detectabile, unde care erau bănuite dar nu  erau detectate de om până acum!

Fandări ilogice :

Dacă Sursa încetează să emită  pentru o milisecundă unde gravitaţionale , ce se întâmplă cu Universul din care facem parte?

Sau dacă ne raportăm la teoria că Universul este de fapt un gând materializat, ce se întâmplă dacă Gânditorul ..nu se mai gândeşte o milisecundă la Creaţia Lui?

Ar semăna momentul cu ce i s-a arătat lui Ioan în Apocalipsă ?

Cerul s-a strâns ca o carte de piele pe care o faci sul şi stelele au căzut din cer cum cad smochinele verzi din pom când este scuturat de un vânt puternic.

Într-un alt plan intersectat cumva şi într-un alt  breaking news mondial, tot mapamondul s-a grăbit să catalogheze : 

ÎNTÂLNIRE ISTORICĂ. Papa Francisc, faţă în faţă cu Patriarhul Kiril ....care s-au întâlnit în Cuba.

Da , e o ştire pentru mulţi, ...după o mie de ani de la marea schismă se încearcă apropierea între biserici ... pentru unii care  stau cu okii pe semne,  e doar confirmare,  un nou pas prevăzut tot pe acolo unde scrie ... Cerul s-a strâns ca o carte de piele pe care o faci sul..

.. nu se poate să nu vedem că toate nasoalele se întâmplă acolo unde lipseşte Dumnezeu, că l-am scos noi din ecuaţie cu trufia noastră, până la urmă faptul că cineva este inteligent nu însemnă că este şi înţelept, ..o să ne prindă finalul căutând găuri în matrix! 

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Grifon

ieșind din celula ajungi pe culoar, din culoar descoperi un palier, iesind din palier intelegi un intreg pavilion,etc. Propun sa iesim mai intai din celula, iar de vom fi returnati, data viitoare vom ticlui si cum sa fentam garzile culoarului. Ideal ar fi sa stim dinainte toata schema de securitate, dar n-avem cum, asadar, s-o luam pe rand. Celula e 3d, o cutie. Pentru a "iesi din cutie", preliminar trebuie intelese realitatile 4d - abia ulterior nascocite tactici. De unde incepem ? Recomand calduros oglinda.  Simpaticul care ne imita acolo NU e din 3d-ul nostru, ci dintr-o alta componenta 3d a culoarului. El are prima cheie. Mai trebuie gasite ALTE  6 oglinzi, cu alte sase chei, iar impreuna cu vointa noastra ( cheie pe care presupunem ca deja o avem) vom detine trusa de speracle necesare culoarului si pavilionului ( caruia ii vom zice si noi cum i-a zis Charles Hinton - un altu' de-l rodea candva evadarea - TESSARAKT).

mr

De re/vazut filmul Interstellar (http://www.imdb.com/title/tt0816692/), care aduce in discutie (in 2014)  importanta majora a gravitatiei ca si canal de comunicare spatio-temporala. Breaking news -ul recent aduce in fata ideea de gravitatie, nu si o explicatie reala. Ceva major pare a fi dupa cortina acestei idei...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

mm

#664
CitatP.S.2. se zice si ca astia de deasupra au posibilitatea calatoriei in timp pentru a corecta anumite anomalii ale prezentului sau viitorului nostru si cu asta calea de iesire devine de marimea lungimii lui Planck  8-)
Excelenta sugestie, de la fiulploii, pentru o cale de evadare din matrix: calatoria in timp! Evident, mai intai e bine a descifra ce este acela timpul. Descifrarea respectiva e din (categoria) planul "informatie tehnica" si care la randu-i e parte din volumul cunoastere. Dupa capul meu cunoaterea e reductibila, deci identic egala cu (toate) informatiile tehnice dar asta-i parere deformata profesional.

  Pentru amatorii de evadare, un aspect neplacut este informatia (ff probabila si ff posibila) ca "lumea noastra" - respectiv existentza noastra - este cu desavarsire iluzorie. Carevasazica, nu să egzistă. Prin urmare, logic este că, nici macar cuvantul evadare nu are sens. Darămite sa studiezi metodele de evadare. E un nonsens sa evadezi din imaginar, din nicaieri. Anterior, cineva a spus deja ca o schimbare de atitudine mentala ar putea "transporta" subiectul din lumea asta iluzorie in cea "adevarata" (in care subiectul deja e rezident - presupun - cu unele din corpurile sale).
  E posibil ca modalitatea de realizare efectiva a schimbarii de atitudine sa fie concentrarea pe "ceva" /sau "Cineva"/ din lumea adevarata si conf. unei legi extrem de generale, a rezonantei, sa se produca "evadarea" (dorita). Ca exemplu cred ca merge aici Rugaciunea Isihasta, cunoscuta de toata lumea.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Grifon

Citat din mm:

"Pentru amatorii de evadare, un aspect neplacut este informatia (ff probabila si ff posibila) ca "lumea noastra" - respectiv existentza noastra - este cu desavarsire iluzorie. Carevasazica, nu să egzistă. Prin urmare, logic este că, nici macar cuvantul evadare nu are sens. Darămite sa studiezi metodele de evadare. E un nonsens sa evadezi din imaginar, din nicaieri. Anterior, cineva a spus deja ca o schimbare de atitudine mentala ar putea "transporta" subiectul din lumea asta iluzorie in cea "adevarata" (in care subiectul deja e rezident - presupun - cu unele din corpurile sale). "

Matrixul e iluzie, fireste, asta deja e truism. Evadarea nu e nonsens, caci a scapa de iluzii e mai greu decat a evada dintr-o fortareata palpabila. Si, corect, atitudinea mentala e o cheie...cea pe care am si presupus ca o avem deja. Mai trebuie insa ceva cunoastere...si ceva mai mult efort. Cat despre practicile isihaste...DA, ar fi o solutie...dar mai adecvata celor care traiesc profund Crestinismul. Pentru altii se impun căi ceva mai laice.

hanzo

s-a scris mult cu evadarea, si pe langa faptul ca fiecare si-a mai luminat potecuta proprie, vroiam sa va intreb daca considerati ca e necesar o atare evadare, de ce nu luati o cale din cele care sunt deja calatorite, clare, explicate etc.?

adicatelea avem, ortodoxie, islam, vedele, yoga, calea descrisa de castaneda,  a patra cale a lui gurjdieff.. si mai spuneti si voi. astea au manual cap coada. nu credeti in ele? nu sunt maestrii sau invatatori ?

cautam aici calea spre evadare? care sunt asteptarile voastre? o cale mai rapida? usoara? o tehnica magica?


Grifon

In toate doctrinele enumerate sunt elemente utile, dar personal le gasesc pe toate cu "atasamente" - fie culturale, fie subiective. E limpede ca toate trateaza un fenomen, asa ca o abordare integratoare nu poate decat ajuta. Mai mult,  e de dorit o cale obiectiva, cat mai aproape de stiinte - caci cu mistica iesi din celula, dar nu scapi de anumiti "ochelari". Si, ca sa nu interferez cu alte conceptii "matriciale", precizez ca eu caut,  initial, o extracție din 3d.

mr

Citat din: hanzo din  13 Februarie 2016, 20:12:18
s-a scris mult cu evadarea, si pe langa faptul ca fiecare si-a mai luminat potecuta proprie, vroiam sa va intreb daca considerati ca e necesar o atare evadare, de ce nu luati o cale din cele care sunt deja calatorite, clare, explicate etc.?
...
cautam aici calea spre evadare? care sunt asteptarile voastre? o cale mai rapida? usoara? o tehnica magica?

Eu cred ca acesta evadare devine o necesitate... obtinuta intr-un mod natural.
Ma explic putin folosindu-ma de o analogie cu un nivel dintr-un joc de calculator, mai exact referindu-ma la modul in care ne folosim motivatia/vointa interioara in a parcurge nivelul si o posibila iesire, daca acesta o are prevazuta. La inceput, eforturile noastre de vointa sunt depuse pentru a descoperi elementele de decor si intriga jocului. Invatam decorul pe masura ce se descopera, interactionam si ne aparam de eventualele amenintari. Practic, mintea noastra functioneaza intr-un regim de acumulare de cunostinte si supravietuire. Pe masura ce invatam decorul si ne aparam de amenintari, capatam incredere in sine, vointa noastra se canalizeaza in a descoperi detalii fine, in a rezolva aspectele complexe ale nivelului sau de a descoperi o cale de iesire, eventual catre nivelul urmator. Odata trecut la nivelul urmator, starile vointei noastre se succed in pasii descrisi mai sus.

In momentul in care doresti sa te intorci la un nivel inferior, deja parcurs, sa cauti ceva sau sa rezolvi mai repede o situatie, cu siguranta o vei face mult mai rapid si mai eficient. In acest scenariu vointa noastra are o cu totul alta stare, lucreaza in cunostinta de cauza si in regim de performanta.

Imaginati-va ca vietile noastre se desfasoara conform analogiei, cu anumiti parametri schimbati: timpul trece mult mai lent, acumularea de cunostinte la fel, rezolvarea problemelor deasemeni, plus un element nou derivat din lentoarea celorlalte - uitarea temporara (zic asa pentru viata are grija sa reaminteasca fiecaruia locul in care a ramas). Indivizii se afla in diferite stadii de parcugere a matrix-ului/nivelului. Lentoarea desfasurarii scenariului si uitarea periodica, de cele mai multe ori determina indivizii sa emita pareri asupra stadiului in care se afla. E de la sine inteles ca un individ aflat in prima parte a parcurgerii nivelului, daca emite o parere despre nivel aceasta este corespunzatoare cu experienta acumulata pana atunci. Unul aflat in faza finala a quest-ului, dar care nu a iesit, daca emite o parere, aceasta va fi mult mai nuantata, mai apropiata de realitatea intrigii nivelului, dar incompleta. Altul care vine de la un nivel superior, va avea o parere reala si completa legata de nivelul in care a reintrat cu treaba. Un altul care a parcus deja mai multe nivele, poate veni cu o viziune si mai rafinata (simplificata)... s.a.m.d.

Cand ai ajuns sa termini un nivel, motivatia/vointa nu prea mai are spre ce sa fie canalizata. De aceea iesirea poate reprezenta o recanalizare a vointei, ca un pas natural. Cand te intorci intr-un nivel parcurs deja cu ceva de facut, motivatia isi are sursa in alta parte...

O parere de pe potecuta mea...sper inteligibila..
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

Grifon

Revenind la titlul / rugamintea d-lui Xanadron - sa ne axam pe solutii cu oarecare aplicabilitate...ca altfel...de ce ? merita ? e bine ? - dezbaterile ar trebui gazduite pe o nisa axiologica / doxologica etc. Pentru cine mai are,  asemeni mie, curiozitatea de-a tatona frontierele dimensionale, recomand aceasta expunere - cea mai complexa (si aproape completa) - pe care o cunosc.

Rudolf Steiner - A patra dimensiune / Matematica si Adevar (Berlin 1905).

http://www.spiritualrs.net/Conferinte/GA324a/GA324a_index.html

fiulploii

#670
Citat din: Grifon din  13 Februarie 2016, 19:13:47


Matrixul e iluzie, fireste, asta deja e truism. Evadarea nu e nonsens, caci a scapa de iluzii e mai greu decat a evada dintr-o fortareata palpabila. Si, corect, atitudinea mentala e o cheie...cea pe care am si presupus ca o avem deja. Mai trebuie insa ceva cunoastere...si ceva mai mult efort. Cat despre practicile isihaste...DA, ar fi o solutie...dar mai adecvata celor care traiesc profund Crestinismul. Pentru altii se impun căi ceva mai laice.

Matrixul e o iluzie zici? Poti demonstra?  :lol:
Dupa părerea mea e o iluzie la fel cum e iluzie gravitația  :roll: Poti scapă de gravitație ? Atunci cand poti "jongla" cu gravitația atunci esti copt sa ieși din Matrix - ăsta scris cu M mare . In rest, tot in țarc te învârți , cu sau fără coborârea minții in inimă . Si exista ceva argumente la ceea ce susțin in acest post.
   Dar doar părerea mea ...supusa iluziei celor șase simțuri - nu șasă cai  :lol:

Grifon

Catre : fiulploii.

Exista visul. Daca e real, inseamna ca "realitatea" e iluzie, sau reciproca (la fel de valida). Matrixul e real pentru ansamblul creier / trup, si e iluzie pentru ceea ce nu putem numi altfel decat EU. Foarte de acord cu ce analizezi la gravitatie - si nu e nevoie sa reamintesc anularea ei in vise.

De aceea am introdus in aceasta captivanta dezbatere multi-dimensionalitatea. De reduci 4d la 3d, apoi retrogradezi progresiv (respectand paradigma) pana la 2, 1, 0d - ajungi la punct, despre care, stim toti....exista...fara sa existe... De aceea revin cu indemnul din prima postare pe acest "câmp" de incercari intelectuale - sa nu ignoram oglinda. E prima poarta....cum spunea si Alice ( W. The F. Is...).

Apropo, gravitatie e si in 4d - ceea ce in 3d numim electro-magnetism.

hanzo

Citat din: mr din  13 Februarie 2016, 22:31:54
Eu cred ca acesta evadare devine o necesitate... obtinuta intr-un mod natural.
Ma explic putin folosindu-ma de o analogie cu un nivel dintr-un joc de calculator, mai exact referindu-ma la modul in care ne folosim motivatia/vointa interioara in a parcurge nivelul si o posibila iesire, daca acesta o are prevazuta. La inceput, eforturile noastre de vointa sunt depuse pentru a descoperi elementele de decor si intriga jocului. Invatam decorul pe masura ce se descopera, interactionam si ne aparam de eventualele amenintari. Practic, mintea noastra functioneaza intr-un regim de acumulare de cunostinte si supravietuire. Pe masura ce invatam decorul si ne aparam de amenintari, capatam incredere in sine, vointa noastra se canalizeaza in a descoperi detalii fine, in a rezolva aspectele complexe ale nivelului sau de a descoperi o cale de iesire, eventual catre nivelul urmator. Odata trecut la nivelul urmator, starile vointei noastre se succed in pasii descrisi mai sus.

Cand ai ajuns sa termini un nivel, motivatia/vointa nu prea mai are spre ce sa fie canalizata. De aceea iesirea poate reprezenta o recanalizare a vointei, ca un pas natural. Cand te intorci intr-un nivel parcurs deja cu ceva de facut, motivatia isi are sursa in alta parte...

O parere de pe potecuta mea...sper inteligibila..

citind unele altele regasesc adevarul in cele 4 trepte descrise de castaneda.
primul prag este frica, apoi cand ai trecut de frica ai claritatea adica vezi lumea/lumile ceea ce suntem cu adevarat, odata ce vedem apare si puterea, cien mai e ca noi carele le vedem pe toate si nu avem frica si putem schimba... si cu ochii la minuni apare si ultimul prag timpul.  toate cele trebuiesc facute acum in intervalul vietii acesteia.
pentru cei care sustin treaba cu reincarnarea, nu stiu cat sta ea in picioarea pentru ca pentru reincarnare, ar trebui sa sim macar ce avem de invatat venind aici.
ori o revenire fara scop, cu memoria stearsa, nu pare o treaba corecta si nici dreapta.  cum sa iei copilul, il duci la scoala  si daca nu a invatat ii stergi memoria si il mai trimiti a doa zi in speranta ca o sa invete el. ???
daca sunteti asa siguri de reincarnare, dece nu stiti ce aveti de invatat aici pe pamant?
e o capcana periculoasa asta..  niste rosturi r fi dar nu pentru toti asta vis a vis de reincarnare.



fiulploii

#673
@Grifon ,

Corect raționamentul in cheia logicii bivalente numai ca dupa părerea mea, logica bivalenta ne menține in ... cutie sau capcana .
La fel zic eu si despre reflexia in oglinda , faptul ca te uiți pe geam in curtea din spate - Backyard - nu inseamna ca nu mai esti in cutie ci doar explorezi noi spații in acelasi Matrix .
   Dar fiecare are calea lui , aici încercam sa facem lumina prin cețurile personale , zic eu .

  Ideea cu mersul spre dimensionalitatea zero e posibil sa fie unul din drumurile valabile de ieșire - teoretic cel putin fiindca lumea 2D este doar o modelare din lumea ideilor . Dupa părerea mea , prima lume reala ar fi cea cu trei dimensiuni din motive de echilibru cumva absurd extins .
 
  Cum s-a mai spus pe forum de atâtea ori cheia pare a fi banala minte umană cuprogramele aferente . Am pus ieri parca o întrebare pe undeva : cine ne menține speranța ?
  Funcție de ceea ce e convins creierul - fără a intra acum in detalii - poti ieși sau nu ceea ce ma îndreptățește sa zic ca Veghetorii pot fi evitați sau învinși deoarece se pare ca daca hrana nu accepta de buna voie își pierde calitatile - si aici iarăși ar fi multe de discutat insa pe lucruri colaterale subiectului .
  Părerea mea ...

EditareTârzie :))) @hanzo ,
             Daca esti sursa de hrana epuizabila fizic dar inepuizabila sau rezistentă la un anumit nr de cicluri din punct de vedere energetic atunci încep sâ aibă sens reincarnarile ? cu ștergerea memoriei ...

Grifon

Catre fiulploii, de la Grifon - mirare...

Prin tranzitul oglindirilor nu ajungi in spate...nici in fata, stanga, sus....etc., ci UNDE ? N-avem niciun reper...e 4d, putem doar gandi.

Daca zici ca si 4d e Matrix, atunci toate d-urile sunt Matrix, inclusiv O d.  Pe aceasta logica, oriunde e un reper (caci d-urile sunt repere) e control. Se poate, dar atunci, scapand de ORICE reper, esti in Neant....adica, pardon, ESTI neant, caci si (in) e un reper ! Accept ca poate fi si asa (de dragul discutiei), dar atunci ce mai faci, odata "evadat" ? Un matrix nou, propriu ? Ar fi doar o copie...

Ca opinie, singurul Matrix e suma limitarilor gandirii noastre (si e destul). Sa izbutesc eu sa leg macar cateva legitati 4d in cap (fara sejur si halat la "Academia de Hohote") si abia atunci ma voi preocupa de eventuali gardieni (altii, nu din aia cu halate si bastoane).

Dar, zici bine - fiecare cu "ceturile" lui. Oricum, daca te mai gandesti la cai de evadare dimensionala, sa nu ma lasi in urma !  O sa ma framant si eu cu gravitatia din oglinda.... ca....decat sa stam asa, degeaba....