Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

terraflorin

cum se poate extinde universul nostru dacă au fost detectate ciocniri de galaxii? şi nu una a ajuns-o pe cealaltă din urmă ci veneau din 2 direcţii opuse... şi să nu uităm de Great Attractor... doar două motive pentru care deplasarea spre roşu are altă semnificaţie

StarDust

Galaxiile se deplaseaza local sub actiunea gravitatiei, iar vitezele de apropiere intre ele sunt mai mari decat distantarea locala generata de expansiunea universului.
Iar deplasarea spre rosu nu are o alta semnificatie, ci doar aceea cunoscuta deja.
Dar ne cam indepartam de subiectul topicului...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

terraflorin

 ne îndepărtăm de subiectul topicului deplasându-ne spre roşu...  :martiansmile:

deplasarea spre rosu are loc tot într-o matrice dintr-un univers simulat (hologramă) - la asta mă refeream când deplasarea spre rosu are o alta semnificatie; toate legile fizicii sunt simulate şi nu ştim dacă sunt cele reale din afara matricei în care ne aflăm, indiferent că dincolo e altă matrice şi sau altă realitate

StarDust

Universul din care facem parte, fie ca e simulat, sau face parte dintr-un multivers cu legi si mai ample, pentru noi e real, iar noi trebuie sa "jucam" dupa regulile lui. Fie ca ne place sau nu.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

terraflorin

Citat din: StarDust din  03 Februarie 2015, 18:50:03
Universul din care facem parte, fie ca e simulat, sau face parte dintr-un multivers cu legi si mai ample, pentru noi e real, iar noi trebuie sa "jucam" dupa regulile lui. Fie ca ne place sau nu.
nu a zis nimeni că legile ''simulate'' ale universului nu ar fi şi ''reale''... după cum s-a mai discutat, simulat simulat dar dacă dai cu capu de un perete simulat tot apare un cucui dureros şi simulat de mai mare frumuseţea... PS: fizicienii încă se întreabă dacă legile locale ale universului cunoscut sunt valabile în tot universul (din care am detectat cu telescoapele prea puţin)

fiulploii

Aparent fara legatura cu topicul , doar aparent.

''Masuratori riguroase ale timpului in care sunt activate diferite arii din creier par sa arate ca aceste activari PRECED cu cateva miimi de secunda constientizarea lor. Cercetatoarea franceza Angela Sirigu ne spune ca decizia de executare a unei miscarti pare a fi luata inainte de a fi informata constiinta. Vasodilatatia care aduce in aria motorie de comanda a miscarii, glucoza si oxigenul necesare, pregatirea pt actiune deci, precede intentia constienta de executie. Cand decizia de miscare devine constienta, liberul nostru arbitru mai are  la dispozitie doar cateva miimi de secunda sa spuna '' da'' sau ''nu''. Dispunem de libertatea de a refuza sau accepta decizia creierului , ne spune cercetatoarea citata.

   Dar cine este instanta care ''dispune'' , care are decizia ultima , daca aceasta nu-i apartine creierului?
    Nu este doar un artificiu de limbaj, este o realitate.

  Aceeasi discordanta intre timpul de reactie al creierului si cel de constientizare o sesizeaza si neurologul Benjamin Libet - 1994. El constata ca undele cerebrale sunt amorsate cu o treime de secunda inainte ca subiectul studiat sa ia o decizie constienta.

  S-au constatat de asemenea, in alte studii, modificari vegetativecare sunt specifice emotiilor declansate in fractiuni de secunda inainte de a fi expusi unei emotii.
  ...
Initiativa creierului care ar precede vointa noastra de a actiona ridica intrebarea daca ''gandim'' sau suntem '' ganditi''.
.............''


fragment din Dumitru Constantin Dulcan - Mintea de dincolo

  Asadar, deocamdata putem zice ca traim intr-un vis aka univers holografic si suntem parte din gandul aka creatia unui creier enorm expresie a unei constiinte de un asemenea ordin incat pare coplesitoare de-a dreptul ?  :roll:

P.S. exista pareri ce sustin ca constiinta isi construieste vehiculul capabil s-o exprime adica isi construieste creierul. Rezulta existenta constiintei in afara creierului ( uman , desi nu stim cat la suta e uman  :-)  ) si a sistemului nervos.

hanzo

revin cu informatii cel putin interesante.  :rainbow:
cautand informatii care sa verifice sau nu ceea ce spunea si Corrado Malanga, am gasit urmatorul articol.
mentionez ca nu fac reclama, am ajuns pe siteul acesta cautand informatii despre hipnoza..
din cate am citit eu, observ asemanari cu ideile prezentate in stargate sg1, corrado malanga si poate si altii..


"C. Greata e din cauza durerii... doare asa de rau!... in ochi si spre nas... e acolo o bucatica de canal, si e ceva acolo, nu stiu ce e, chiar nu stiu ce e, dar e ceva ingozitor... a fost ceva bagat prin ureche si a ajuns acum acolo si... oh!... trebuie sa iasa nu stiu cum... prin nas trebuie sa iasa intr-un fel... cred... e ca si cum iti curge creierul pe acolo.
V. Ce procedeu au folosit preotii ca sa te aduca in stadiul in care esti?
C. Mi-au dat ceva sa beau si am paralizat. Am baut ceva si am paralizat. Sunt inclestata.
V. De cat timp esti pe masa?
C. De doua saptamani.
V. Dureaza ceva!
C. Ooo, dureaza enorm!
V. Cam cat poate lua tot procesul?
C. Trei ani.
V, In afara de bautura aceea, au mai facut si altceva? "

http://www.qhht.ro/blog/sursa-si-experimentul-pamant/#sthash.eX2efzU0.dpbs

fiulploii

Nu exista viața , nu exista moartea ci doar o stare de excitație analogă particulelor elementare iar nivelul energetic al excitației este variabil.
   Întrebarea este : .....

mm

#593
  Exceptional sait, @hanzo! In sfarsit ceva care se potriveste perfect cu topicul.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

Alte pareri cam new-age, da' merg aici macar in scop comparativ:
http://expandedconsciousness.com/2015/03/20/real-matrix/

What is the Real Matrix? — A System of Programming and Control.

What is the Real Matrix? — The Collective Human Conscious and Subconscious.

What is the Real Matrix? — The Evolutionary Path of Ego and the Rigid Human Intellect.

What is the Real Matrix? — The Collective Human Etheric Energy Field.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

  Este gresit ceva in poza atasata? sau lipseste ceva ? sau este doar o parte din ansamblu adica e un crop?


fiulploii

"Oricine poate sa schimbe orice" nu mai întreb cine a zis asta ca sa evit situații " încordante"  :lol:
In acceptiunea teoriei morfogenetice precum si a altora, un așa numit egregor sau zona energetico-informațională ce a funcționat la un moment dat si apoi a dispărut sau S-a stins ca manifestare fizica, întreb, poate fi resuscitat/ă? Adica recuperate informațiile prin vreo metoda ?

Se zice ca nimic nu dispare ci totul se transformă! rezulta deci ca intr-un sistem oarecare informația este constanta indiferent dacă sistemul e închis sau deschis .
Dacă universul este in expansiune ar însemna ca informația creste fie prin "meioză sau metoză" , fie prin infuzie sau inserție din exteriorul acestui univers.

Dacă sistemul e o holograma atunci realitatea din interior provine din iluzia exterioara si cantitatea de informație este dinamic constantă.
Pe de alta parte, un câmp morfic are efecte fizice doar dacă depășește un prag minim de intensitate sau cum mai e cunoscut, atinge masa critica.
Adaugam prima propoziție a acestei postari.

Trăind sau ființând intr-o hologramă ai doua opțiuni : ori esti parte 100% din holograma , ori esti din exterior însă ai o interfața Specifica hologramei respective, in cazul nostru, ai un corp uman si " beneficiezi " de amnezie parțiala .

Dacă cineva introduce informație noua in Câmpurile morfice ale hologramei atunci sunt șanse ca acela sa provină din afara matricei si cu cât intensitatea informației introduse este mai mare , cu atât probabilitatea ca acea persoana sa fie un Exterior este mai mare.

.....          .......

fiulploii

Continuând in aceeași cheie ar rezulta dupa mine ca aici nu e nici planeta-închisoare, nici Țarcul de pedeapsa ci teren de antrenament unde "compul" are numeroși jucatori falși , dispune de resurse aproape nelimitate însă are si puncte slabe. Aiurez bine până aici?  :lol:
Jocul e complex , cu capcane la tot pasul însă are niste reguli stricte .
In aceeași ordine de idei se poate considera teoria lui TVM ca aplicabila doar jucătorilor falși? Eu cred ca da, cel puțin deocamdată.
....   .......

Xanadron

#598
Intai offtopic – desi scriam nu demult (ceva mai aluziv-diplomatic decit @Guest):
"Constat - fara mirare totusi - o apatie insidios, dar exponential extinsa SI pe RUFOn, care devine pe zi ce trece (repet - e doar parerea mea) un loc de clicuiala pasiva a plictisitilor. Ce-i drept, plictisomani ceva mai aparte decit hoardele consumatorilor de wow-biz-uri cu craci pe pereti, da' la fel de contaminati pasiv-abulic in definitiv de invazia noii pseudo-culturi "predigerate".
Clar ca nu vreau sa generalizez, exceptii inca mai respirand p-aici, chiar daca un aer tot mai rarefiat dupa abandonuri inexplicabile (de ce ne parasisi, Siberiooo? - dar si multi alti "ex-activi"... si mai ales constructivi.)"


...nu subscriu deloc la parerea ca acelasi coleg ar fi vreo "clona", fie si doar fiindca  a facut eforturi in directii deloc... pro-trollo-clonice (noua sigla RUFOn, analize-simulari imagini - inclusiv, n.b., pentru altii - in timpul lui liber etc.) Asta nu inseamna totusi ca n-ar mai avea destule de asimilat – nu doar pe linie zen-ploioasa. :wink:  Si ca noi toti de altfel.


Revenind insa la plasa matrixoidelii noastre, ma gindeam c-ar merita sa postez aici (si nu pe topicul cu CERN sau pagina comica) o viziune personala recenta - ca sa mai anesteziem poate si reprosurile apropos de forumeli mai mult impersonal-filosofice.

Se facea deci ca eram un muscoi ratacit pe culoarele CERN dupa ce dadusem o raita prin tunelul Hadron Collider-ului in plina sarcina si-acu', ametit si cu neuronu' percutat de particula lu' Bozo(n) The Clown-God, le puteam scana mintile savantilor d-acolo.
Asa mi s-a confirmat ca ei lucra demult la pritocirea unui nou Univers – folosindu-l p-al nostru ca sursa de materiale. Daca simtiti deci in ultima vreme ca sinteti mai usori, e fiindca ni se fura particule la greu. :lol:

Nici Il Separationix nu-i insa scutit de hemoragia asta, contra careia culmea-i ca nici nu lupta. Curios si el sa simta cum e sa devii Brahma, Shiva si Vishnu simultan, constructor si demolator deodata, mi-a dat cu flit eterico-EM in pauza de fetmotosecunde dintre trilioanele de ginduri partajate cu circuitele A.I. helvetice.

Nici n-apucasem deci sa-i zic c-o s-o ia in freza mai dihai ca noi-muscoii, ca mi-a raspuns arogant printre dinti. Cu strungareatza, clar - ca d-aia e Il Separatio:
"Ma leshi? Beshi d-aici si bazaie mai bine pe forumul ala tembel pina nu te pliciuiesc c-o antimaterie-doua!"

M-a injurat si de ADN, da' n-a mai apucat sa ma dezintegreze,  ca l-au tescuit alti doi ciudati intr-o Hazna De Foc, :star: dupa care i-am auzit cum dialogau linga routerul selenar de suflete: :fullmoon: 

- Pe RUFOn-isti e totusi posibil sa-i promovam in Grupa Mica a gradinitei galactice, zicea unu' c-un corn in frunte.
- Nici vorba, ii raspundea alalalt c-un ochi in ceafa - prea se kk pe ei! :-D

(Disclaimer: a se lua drept pamflet = reantrenare a fibrei literare molesite.)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

No, nu știu dacă universurile - care din ele? - asculta sau nu de teoria gropițelor pe sferele de Silicon însă ceva dovezi până la acel ordin de mărime zic unii ca ar fi :
"The new model could help researchers understand a number of important wrinkled systems found in nature, including the undulating surfaces of planets and the dimples of the small intestine. Anything curved and wrinkled could have these basic forms at its core, even if they're obscured by more complicated interactions."

  Dacă mai luam in discuție si una din presupunerile lui P.A.M.Dirac care zicea cam așa : electronii se pot explica ca fiind goluri generate de trecerea unor particule din universul nostru in alt univers si dacă folosim teoria " gropițelor "  :lol: la un univers cu 4 dimensiuni spatiale atunci ar rezulta ca "gropițele" si labirinturile enunțate in link devin "sfere" si ....

Dacă
  http://www.symmetrymagazine.org/article/april-2015/our-flat-universe



Si dacă creierul - nu neaparat cel uman  :evil: - nu poate deosebi real de fals la nivelul nostru material si mai ales influentează decisiv realitatea percepută - vezi experiențele cu fanta , nu am linkuri la îndemâna aici - atunci de fapt e cam clar ca realitatea e in alta parte, zice eu  :planet:

  Chiar dacă ma doare atunci cand îmi dau cu ciocanul peste degete sau cad in prăpastie ori genune  :lol: si închei un ciclu in zona nu înseamnă ca realitatea asta nu ar fi iluzorie .

Părerea mea