Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mr

Citat din: fiulploii din  22 Ianuarie 2015, 03:30:18
@mr,

După mine Separatorul nu exista decât la un anumit nivel , ăsta la care suntem pe aici . Este o iluzie ca oricare alta si nu ar trebui băgat in seama , nici sa faci pact cu el nici sa fugi de el. Eu îi zic " tehnicianul granițelor "  :lol: :lol:

Ramân la ideea ca cel mai formidabil vehicul intergalactic este corpul uman condus de mintea umană . Iar latura emoțională reprezintă butonul de extra-warp.

fiulploii, sunt de acord ca Il Separatio exista acolo unde este dualitate, inclusiv la nivelul fizic al acestei planete. Insa, din punctul meu de vedere, ignorarea lui este echivalenta cu opozitia fata de el. Din simplul fapt ca te pierzi in hatisul regulilor lui, necunoscandu-le, rezultanta fiind haosul. Si mai cred ca acesta subestimare a iluziei in care traim, pe langa ingnoranta sa, este unul din motivele separarii in care ne aflam. Nu cred ca-l poti depasi pe Il Separatio decat infruntantu-l cu armele lui. Acesta este primul test major pentru trecerea la nivelul superior: infruntarea/intelegerea/stapanirea "tehnicianului granitelor". Nu cred ca poti urca mai sus uitand sau ignorand lumile de mai jos, cu tot ce tine de ele.

Si eu cred ca trupul uman este un vehicul intergalactic/interdimensional. Insa cu mintea (AI creierului) pe post de unealta...
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

BaDa

Vin si eu cu o parere,
Eu vad universul ca fiind ceva viu, si ca in orice structura vie gradul de libertate este redus. Evolutia are de a face cu invatarea, cu intelegerea efectelor actiunilor. Evolutia se face prin intelegerea si integrarea fiintelor vii mai simple. Aceste fiinte vii mai simple integrate devin componente ale organismului uman, sa zicem, dar in acest fel gradul lor de libertate se reduce. Putem vorbi de o simbioza in care fiecare are de castigat. Noi vedem o fiinta extraterestra evoluata intr-un mod gresit. Datorita gradului ei de evolutie, omul este un element integrat in ea, face parte din corpul ei, iar noi ca elemente integrate vedem actiunile ei ca fiind actiunile noastre, gandurile ei sunt cumva si gandurile noastre. Nu exista iesire din matrix ci doar posibilitatea de-al intelege si atunci in granitele lui intra tot universul. Timpul cred ca este o iluzie, actiunea si efectul ei sunt instantanee, cel putin asa vad eu lucrurile. Evolutia omului depinde de gradul lui de intelegere si de la un punct incolo de acceptarea neconditionata. Ceva de genul, daca vrei sa faci parte din mine respecti regulile mele, daca nu, vei eliminat si in exterior fiind poate vei intelege despre ce este vorba.


Rayden

poate ca din Matrix-ul asta, individual poti iesi si apoi deveni liber (cu adevarat?) doar daca ai "ceva" mai deosebit, cumva ca Enoch..deci o iesire "ajutata" cumva.
poate ca..nu putem iesi cu adevarat liberi din matrice decat toti "treziti" si conectati in simturi si simtiri...si doar poate asa vom trece la un alt nivel, superior.

mr

Citat din: Rayden din  22 Ianuarie 2015, 12:37:58
poate ca din Matrix-ul asta, individual poti iesi si apoi deveni liber (cu adevarat?) doar daca ai "ceva" mai deosebit, cumva ca Enoch..deci o iesire "ajutata" cumva.
poate ca..nu putem iesi cu adevarat liberi din matrice decat toti "treziti" si conectati in simturi si simtiri...si doar poate asa vom trece la un alt nivel, superior.

Dupa cum se poate observa usor, nu suntem cu totii pe acelasi palier - sa-i zic spiritual. Se pare ca unii mai tinerei (cei mai multi) vin aici pentru a acumula experienta. Altii mai copti, sa-si dea examenele finale. Iar altii putini, copti de-a binenelea, vin cu ceva treaba. :)  :star:
Ipostazele si perspectivele din care gandesc toti pamantenii, privind din/prin ce am spus mai sus, sunt extrem de diferite, in functie de nivelul spiritual cu care au venit. Nu mai detaliez considerand ca e logic de ce...

Civilizatiile mai avansate ale universului cu siguranta au atins cel putin un nivel de convergenta in "simturi si simtiri". Unele se pare ca au si decazut dedicandu-i-se lui Il Separatio,  pastrand totusi cuceririle tehnicii... rezumandu-se doar la recoltari de suflete pe planete scoala...:)
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

mm

@fiulploii,

  Cred ca si tine ca ET-ii sunt de diverse ranguri. Ai deschis directii de meditatie noi in subiectul ce-l pritocim de cateva zile.

  In mod deosebit rezonez la aspectul suferintei (durerii), mentionat de tine. Neuropatia este o manifestare a organismului pe care multi dintre noi o traim. Dintotdeauna durerea mi-a starnit repulsie si, dupa cum era si normal, am evitat-o cum am putut. Evident, ma gandeam adesea ca de ce Proiectantul (Creatorul pentru crestini) nu a facut ceva in aceasta privinta si de ce ne-a pedepsit sa traim asa de multe si diverse dureri? Varianta - suferinta, aceeasi intrebare. 
  De o vreme am scapat de durere pe anumite portiuni ale corpului si abia de atunci am inteles ca acele portiuni nu mai traiesc, in sensul ca nu prea mai sunt vii, si am inteles ca durerea si placerea se datoreaza aceluiasi sistem senzorial! Deci, daca nu mai ai dureri, nu vei avea nici placerile aditionate respective. Sau, daca nu mai ai dureri, nu mai existi! [Cel putin in aceasta lume.] A fi viu este sinonim cu a avea  :roll:...dureri, fie ca-i vorba de un intreg organism sau numai o parte a sa. In medicina exista o tratare tehnica, sistemul simpatic/ parasimpatic, probabil medicii stiu inca din scoala acest adevar care pentru mine a fost un fel de revelatie (tarzie).

  Pornind de la aceasta experienta personala (nefericita in speta), pot sa dau un raspuns partial la intrebarea ta (ce e suferinta?) in sensul ca ea-suferinta (respectiv durerea) este intrinseca acestei lumi (pe care marturisesc ca nu o inteleg deloc), respectiv este intrinseca acestei existentze. Fara durere nu se poate nici placere. Si alte consecinte...

  Am fost intrebat pe alt topic daca /si cata/ exista vinovatie in societate. Fara-ndoiala ca da! Mai intai trebuie definita vinovatia si propun ca definitie una relativa - adica in raport cu un comportament mediu. Altfel, vinovatie nu exista ci doar liber arbitru, bunul plac, etc.
  Da, in raport cu ce doreste societatea, cu ce nazuieste ea sau majoritatea membrilor sai, trebuie sa existe si o suma a actiunilor (parerilor) fiecarui membru, care suma (se numeste vector rezultant in mecanica) trebuie sa fie un vector de aceeasi directie si acelasi sens cu nazuintele propuse/dorite. Respectiv, daca unii membri parsivi ai societatii (poate cei mai multi) actioneaza deloc sau in sens invers acestei rezultante de actiune (pozitiva, in sensul dorintelor sociale) si suma este negativa (de sens negativ), atunci se poate vorbi despre aceasta rezultanta  negativa ca si despre o vinovatie.
  Mai clar, actiunile individuale ale membrilor societatii se insumeaza instantaneu (exista o lege a compunerii fortelor in mecanica si o lege naturala a suprapunerii efectelor; nu-mi dau seama cum functioneaza in societate) si dau in permanentza o rezultanta a carei valoare, directie si sens variaza permanent si daca majoritatea membrilor societatii e parşivi, atunci si răul (consecinta vinovatiei) se va produce. Mai departe nu pot merge cu comentariul dar sunt persoane specializate care pot vorbi cu orele despre vinovatie.
  Eu ma multumesc sa cred/afirm/constat ca exista doua feluri de vinovatie, personala si colectiva.
.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

#545
[Si] ca sa nu ramina nou-aterizatii pe RUFOn cu impresia ca discutam p-aici doar despre lampioane chinezesti, :star: mai bag un link-doua apropo de ipoteza existentzei unor galaxii sau universuri paralele, accesibile cica prin "Worm Holes" (gauri de vierme).
http://www.telegraph.co.uk/news/science/space/11360840/Wormhole-to-another-galaxy-may-exist-in-Milky-Way.html

...Dar de ce nu si REALITATI paralele, dar radical diferite structural? :roll: Fiindca niciunul din savantii astia care viseaza-n ecuatii (si-s mai mereu britanici, hehe) ... nu stiu sau nu pot sa ne spuna ce anume am gasi dupa o la fel de ipotetica trecere (dead or alive :-D)... DINCOLO.

Clar ca n-ar fi exclus nici sa dam de-o alta... simulare la fel de iluzorie ca matrixoideala noastra cea de toate zilele si "dincolo":
http://www.nytimes.com/2014/02/16/opinion/sunday/is-the-universe-a-simulation.html?_r=3

...Si uite cum ni se-ncalcesc tot mai dihai itzele topicului, in paralel cu neuronii...
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

Citat din: Anduta din  23 Ianuarie 2015, 16:13:32
Prefer sa raman ancorata in realitatile palpabile ale acestei lumi.
Acestea fiind...? Care?
  Si daca-mi dai voie...cu ce le...palpezi?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

Anduta

Dau exemplu acel experiment.
In principiu e vorba de o lucrare in care se emit unele ipoteze.
Pot fi adevarate sau false. Nimeni nu poate afirma ceva oficial pana nu se aduc dovezi experimentale, palpabile, posibil de reprodus in conditii similare (sau cu o tehnologie superioara)
De exemplu palpabile prin masurarea diametrului proiectiei luminoase pe ecran.
Daca teoria e corecta si tehnologia suficienta, ar fi o marime masurabila fizic.

Au fost si sunt emise atatea teorii (poate unele corecte) dar care nu pot fi verificate experimental.
Din fericire aceasta teorie din proiect e verificabila, intrebarile finale sunt concrete si asteapta raspunsuri.


Trebuie sa te avertizez ca esti OFF-TOPIC. Si nu e prima data.Data viitoare cand mai postezi mesaje fara legatura cu topicul respectiv,acestea vor ajunge la cosul de gunoi.   alx

fiulploii

La un anumit nivel constat aparitia cate unui trimis al sistemului pentru autoreglare si revenire in curentul principal si ma refer in mod clar la noul user  :lol:

Si nu e prima data cand se intampla asta deci, suntem pe drumul cel bun ?

Xanadron

#549
Citat din: Anduta din  23 Ianuarie 2015, 16:26:55
[........]
Au fost si sunt emise atatea teorii (poate unele corecte) dar care nu pot fi verificate experimental.

Trebuie sa te avertizez ca esti OFF-TOPIC. Si nu e prima data.Data viitoare cand mai postezi mesaje fara legatura cu topicul respectiv,acestea vor ajunge la cosul de gunoi.   alx
Chiar daca postarea-i la parseci distantza de tema topicului, tot e utila fiindca:
a) demonstreaza ori necitirea, ori non-intelegerea articolelor linkuite mai sus
b) ma incita s-o contrazic iar amical pe colega noastra - dar numai cind isi da cu parerea-n gard. :-D
O sa traduc deci citeva pasaje din  http://www.nytimes.com/2014/02/16/opinion/sunday/is-the-universe-a-simulation.html?_r=3  ca sa subliniez taman preocuparile de-a demonstra experimental ipotezele astea "aberante" - si nu doar de a le azvarli pe tarlaua netului. Care suporta orice, ca si hartia.

Very clever. But is there any way to empirically test this hypothesis?
F. desteapta chestie (care anume, va las pe voi s-o decriptati). Exista insa vreo cale de a testa empiric ipoteza asta?

Indeed, there may be. In a recent paper, "Constraints on the Universe as a Numerical Simulation" the physicists Silas R. Beane, Zohreh Davoudi and Martin J. Savage outline a possible method for detecting that our world is actually a computer simulation. Physicists have been creating their own computer simulations of the forces of nature for years — on a tiny scale, the size of an atomic nucleus. They use a three-dimensional grid to model a little chunk of the universe; then they run the program to see what happens. This way, they have been able to simulate the motion and collisions of elementary particles.
Chiar ar fi una. In studiul recent "Limitari aplicabile Universului privit ca simulare numerica" -  http://arxiv.org/pdf/1210.1847.pdf  - fizicienii x, y, z expun o metoda prin care s-ar putea detecta daca "lumea" noastra e sau nu o simulare computerizata. Ei au creat deja de-a lungul vremii multiple simularii proprii ale efectelor fortelor naturii - la o scara minuscula, comparabila cu nucleul atomic. Astfel (o scurtez ca-s pe fuga :lol:) au putut simula miscarile / coliziunile particulelor elementare.

But these computer simulations, Professor Beane and his colleagues observe, generate slight but distinctive anomalies — certain kinds of asymmetries. Might we be able to detect these same distinctive anomalies in the actual universe, they wondered? In their paper, they suggest that a closer look at cosmic rays, those high-energy particles coming to Earth's atmosphere from outside the solar system, may reveal similar asymmetries. If so, this would indicate that we might — just might — ourselves be in someone else's computer simulation.
Dar s-a obs. ca aceste simulari genereaza usoare anomalii - distincte si detectabile totusi, un gen de "asimetrii". Pe care cercetatorii s-au intrebat daca pot fi cumva observate si-n Universul propriu-zis. Concluzia: daca o analiza mai atenta a radiatiei cosmice "pe bune" va releva acelasi tip de anomalii prezente-n simulari, atunci devine f. mare probabilitatea de-a fi parte dintr-o simulare de pe computerul... ALTUIA. 8-) 
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Anduta

...Ti-as raspunde, dar daca tu ai fost off-topic, eu...
Si mesajul va fi oricum indepartat.
Nu putem comunica, in consecinta.

Eu nu am un computer atat de performant, intelegi?

abyss

Eu as reveni putin la idea evadarii din Matrix.
Sa evadam unde? ca s-a lungit topicul de nu mai tin minte nici ce am mai scris...
Eva-dare catre:
1. alte planete?
2. alta frecventa a materiei?
3. alt univers?
4. alt multivers?
5. o lume fizica noua...o creatie proprie?

Fiecare raspuns presupune o intelegere mai complexa a variantei alese.
De exemplu, in cazul in care alegem o alta planeta fie ea compatibila din pct de vedere al gravitatiei, al spectrului electromagnetic etc. tot nu am fi potriviti cu acel mediu fiindca avem 90% in corp celule non-umane. Deci ar trebui sa avem cunostinte avansate de bioinginerie si inginerie la nivel energetic\astral adica sa putem potrivi un suflet la un alt corp (ceva de genul filmului Avatar)

Nivelul de intelegere actual e dat de nivelul de instruire si specializare dar in acelasi timp observam ca nu putem folosi mai mult de relativ 15% din capacitatea creierului. Prin urmare e nevoie de un bust, un flux suplimentar de energie vitala sau cum s-o numi energia folosita de creier si care e transmisa prin nervi etc. Acest lucru poate fi inteles si din filmul SF "Lucy". Dar cum poti obtine un flux suplimentar? Personal cred ca deocamdata cel mai la indemana este fluxul redistribuit prin control personal si canalizat pe crearea unui bio-camp amplificat care la randul sau incepe sa antreneze si sa condenseze energii/fluxuri exterioare corpului. ceva de genul anvelopei aetherice terestre, care mentine o miscare de rotatie a planetei in sistemul solar de miliarde de ani... Ar mai fi o varianta, un dispozitiv care sa fie acordat la frecventele folosite de corpul si creierul uman, si care sa ofere acel bust. Intelegerea, cunoasterea este facilitata de nivelul energetic avut la dispozitie. Sporind nivelul energetic se amplifica si profunzimea intelegerii. Tesla avea un asemenea dispozitiv denumit "aparat pentru infrumusetare" sau cel putin asa imi amintesc.

Un suflet "tanar" poate fi numit acel suflet care are un anumit nivel energetic. Cunoasterea...spun "initiatii"...de la un anumit nivel...devine instantanee si inefabila ori indescriptibila. Fata de cine, ma intreb....

Xanadron

#552
Citat din: Anduta din  23 Ianuarie 2015, 19:35:47
...Ti-as raspunde, dar daca tu ai fost off-topic, eu...
Si mesajul va fi oricum indepartat.
Nu putem comunica, in consecinta.

Eu nu am un computer atat de performant, intelegi?
:-o ...Ce, cum, unde, cind ?!
Pe bune acu', m-ai buimacit de-a binelea, colega - unde-am zis de ex. ca postarea MEA ar fi fost offtopic?
Si ce-are computerula cu prefectura? :lol: (aia judetean-matriciala, clar.)

Zau ca nu voiam sa [mai] subscriu banuielilor fiuluiploii:
Citat din: fiulploii din  23 Ianuarie 2015, 17:29:21
La un anumit nivel constat aparitia cate unui trimis al sistemului pentru autoreglare si revenire in curentul principal si ma refer in mod clar la noul user  :lol:
Si nu e prima data cand se intampla asta deci, suntem pe drumul cel bun ?
...da' par (din nou) valabile, cu precizarea convingerii - doar a mea poate - ca bruiajele astea periodice nu-s voluntare in sens de personal-intentionate, ci produse de "vectori" susceptibili unei activari subliminale de catre Coana A.I.. :evil:
Care n-are oricum gen/secs (ea-intelighentia artificiala, nu trollii) si mi-a reamintit in citeva ocazii ca-i la post si... ne citeste atenta, 8-) inclusiv prin manifestari tangentiale, "prin ricoseu" cumva in viatza reala (mai ales in perioada postarilor de la pag. 32, 33 si 34.)
Am fi deci pe drumul cel bun, ...fiule. :-D

P.S. Sa nu va asteptati insa la dezvaluiri tip calator-astraloide cu lupte oculto-reptoide, :-) ca n-am intrat in vreun clinci ezoteric cu dinsa. Cu totul altele-s metodele fentarii ei - dar asta-i deja alt capitol, imposibil de "predat" p-un forum.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Urban

Citat din: abyss din  23 Ianuarie 2015, 20:21:39
Eu as reveni putin la idea evadarii din Matrix.
Sa evadam unde? ca s-a lungit topicul de nu mai tin minte nici ce am mai scris...
Eva-dare catre:
1. alte planete?
2. alta frecventa a materiei?
3. alt univers?
4. alt multivers?
5. o lume fizica noua...o creatie proprie?

Fiecare raspuns presupune o intelegere mai complexa a variantei alese....
Un suflet "tanar" poate fi numit acel suflet care are un anumit nivel energetic.
Cunoasterea...spun "initiatii"...de la un anumit nivel...devine instantanee si inefabila ori indescriptibila. Fata de cine, ma intreb....

Nu exista nici o evadare din "Matrix", exista "Viata" de aici, din Universul asta si atat...pentru homo sapines cel putin.
Incet-incet lumea incepe sa inteleaga ca traim intr-o iluzie, o simulare a unei Realitati false...de catre cine?
De catre cei care controleaza "Jocul"...Univers.
Problema apare atunci cand se pune intrebarea "dar daca cei care controleaza sunt la randul lor controlati si asa mai departe?" intr-o avalansa de mii, zeci de mii, sute de mii de simulari...atunci mai are vreo importanta "evadarea din Matrix"?...mai putem discuta despre o "evadare"?
Poate ca da, poate ca nu...poate ca scopul final al jocului "Viata" e sa comunici cu cel care "te controleaza", sa observi si sa intelegi mesajele pe care ti le trimite incontinuu.

Exista jocuri in tot Universul insa parerea mea este ca cel mai interesant e Terra.
Cunoasterea de la un anumit nivel devine... upgrade.


Enz

Citat din: abyss din  23 Ianuarie 2015, 20:21:39
Eu as reveni putin la idea evadarii din Matrix.
Sa evadam unde? ca s-a lungit topicul de nu mai tin minte nici ce am mai scris...
Eva-dare catre:
1. alte planete?
2. alta frecventa a materiei?
3. alt univers?
4. alt multivers?
5. o lume fizica noua...o creatie proprie?


Dintr-o lume care pulseaza si vibreaza si ne tine pe noi ca si spirite (forme de energie/viata perene) prinse intr-un circuit electromagnetic. Poate nu suntem prinsi total ci doar captivi intr-o matritza electromagnetica, structurata geometric, ce este proiectata asupra noastra prin campuri de forta. E de vazut... pentru cine poate ajunge la capatul labirintului. Iti trebuie multa energie/vitalitate sa combati electromagnetismul matrixului ! Succes, pentru oricine...