Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adrian75

Prin maturitate la nivel de rasa eu inteleg acea perioada din viitor cand nu ne vom mai cara pumni in cap pentru o palma de pamant sau o galeata de petrol, cand vom trece de barierele de rasa, cand religia in forma actuala nu va mai exista, cand vom avea la nivel global energie libera si nu vom mai fi sclavii marilor corporatii, cand......civilizatiile din stele vor veni oficial aici pe Pamant  si ne vor invata tot ce trebuie sa stie o rasa care a depasit stadiul copilariei. Am intrat in zona utopiei?

fiulploii

  Incep sa ma iau dupa master Xanadron si sa scriu postari lungi si plicticoase  :-D o fi vorba de vreo unda morfogenetica?  :lol:

  Pe langa gramada de ''tampenii'' metafizice, filosofice si SF spuse de mine de-a lungul timpului pe aici o sa incep sa inserez si ''tampenii'' stiintifice , uite asa de chestie fiindca din spatele tastaturii e usor a vorbi.
  Asadar, locuiesc ca fiecare intr-o casa cu pereti - evident  :wink: - am masa, scaune, un pachet de tigari , o cana de cafea si alte mici fleacuri strict esentiale. De obicei cand imi propun sa stau nemiscat 2 minute atunci imi vine sa stranut sau ma mananca pielea te miri pe unde sau imi e sete. Corpul asta al meu se baga singur in seama . Toate obiectele de mai sus precum si corpul meu sunt solide, adevarate si reale, nu? Sau cel putin asa par  :-D
   Cu toate astea exista posibilitatea ca tot ceea ce vedem in univers - inclusiv eu si tu cel care citesti acum -  sa nu fie nimic mai mult decat o holograma. Stiu cativa - mai multi - colegi de forum precum si majoritatea persoanelor cunoscute care vor zice ''Absurd ! Blasfemie ! ''

   Dar daca ? Exista unele dovezi ca acest lucru poate fi adevarat si le voi trece in revista foarte pe scurt  .Pentru cei interesati de fizica exista o intreaga biblioteca in domeniu. S-ar putea ca in cativa ani sa fim absolut siguri noi ca specie ca suntem doar holograme pe aici iar asta deja seamana a veritabila Disclosure, nu?

  Conceptul are o istorie destul de  lunga si rezulta dintr-un paradox aparent din anii '70. Atunci s-a descoperit ca gaurile negre radiaza incet masa. Aceasta radiatie Hawking pare sa nu contina nici o informatie  cu toate astea se ridica intrebarea ce se intampla cu informatia care descrie steaua initiala o data ce gaura neagra se evapora fiindca piatra de temelie a fizicii este ca informatia nu poate fi distrusa.

  In 1972 Jacob Bekenstein de la Universitatea Ebraica din Ierusalim a aratat ca continutul de informatii a unei gauri negre este proportional cu suprafata bidimensionala a orizontului evenimentelor.
   Dupa ceva timp s-a reusit sa se arate teoretic modul în care informatiile stelei initiale ar putea fi codate în bucati mici si umflaturi pe orizontul evenimentelor si care s-ar ''imprima'' apoi pe radiatia Hawking emisa de gaura neagra.

   Acest lucru a rezolvat paradoxul dar fizicienii teoreticieni Leonard Susskind și Gerard t'Hooft au decis sa duca conceptul  cu un pas mai departe: in cazul în care o stea tridimensionala ar putea fi codata pe orizontul 2D al unei gauri negre poate ca acelasi lucru ar putea fi valabil pentru intreg universul.

  Universul este la urma urmei un orizont de cca. 42 miliarde de ani lumina distanta.
 Susskind și t'Hooft au sugerat ca aceasta suprafata 2D a orizontului evenimentelor poate codifica intregul univers 3D pe care il experimentam noi pe aici  :-D la fel cum un card de credit codifica o holograma 3D .

  Pare o sfidare la adresa ratiunii nu?  dar exista informatii ca ar putea fi adevarat acest fapt.  Fizicienii teoreticieni au suspectat de mult ca spatiul-timp este pixelat  sau granulat. Deoarece o suprafata 2D nu poate stoca informatii suficiente pentru a face un obiect 3D perfect numarul acestor pixeli de codificare ar fi mai mare intr-o holograma.

  '' Este ca si cum am fi intr-un film 3D'', zice Craig Hogan de la Fermi Lab din Illinois.
  '' La o scara larga, vazut de la o distanta minima necesara pare neted și tridimensional dar daca te apropii de ecran , de la o anumita distanta poti spune ca este plat si pixelat.''

    La detectorul din Hanovra, Germania care a fost construit pentru a detecta undele gravitationale - valuri in spatiu-timp experimentul GEO600 nu a  detectat nimic pana in 2008 cand un bruiaj neasteptat a miscat capetele detectorului  . Hogan a sugerat ca acest fenomen ar apare in urma unor fluctuatii cuantice datorate gradului de granulatie sau finetii granulatiei texturii spatiu-timp.
      De fapt acestea ar trebui  teoretic sa fie mult prea mici pentru a  le detecta astfel incat faptul ca acestea sunt suficient de mari pentru a arata citiri in cadrul experimentului GEO600 semnifica o dovada certa  ca Universul este  o hologramă, zic cei implicati in povestea asta.
  Bekenstein este mai precaut si zice asa:'' conceptul holografic este doar o ipoteza sustinuta de unele cazuri speciale sau particulare ''.

  Alte dovezi pot proveni de la recent - oarecum -finalizatul instrument de la Fermilab numit holometru care va face prima masuratoare directa a gradului de granulatie a spatiu-timpului. Astept cu interes niste rezultate publice . probabil ca vor fi rezultatele reale fiindca au toate sansele sa treaca neobservate  :-D

   http://holometer.fnal.gov/

  Un rezultat pozitiv ar rasturna complet conceptiile despre lumea in care traim. Ar arata ca totul este o proiectie a ceva care apare pe o suprafata plana la miliarde de ani lumina distanta de locul asta unde ne percepem pe noi insine ca fiintam.
  Nu exista nici o idee stiintifica despre ceea ce ar putea fi sau cum ar putea sa se manifeste in lumea pe care o cunoastem . Probabil ca nu ar fi nici o diferenta in viata a 99,99% din oameni  :-D

   Astea ar fi fapte stiintifice . Daca e sa trecem la speculatii pe tema universului real 2D ce sustine o holograma 3D si adaugam spusele unui oarecare Osho ce a zis printre altele ca noi de fapt suntem localizati la o distanta in timp de circa 6 luni , mai precis percepem prezentul cu o intarziere de 6 luni atunci devine din ce in ce mai interesant , nu?

   Existenta ''granulatiei'' spatiu-timpului explica poate si raritatea detectarii unor particule hiper-luminice insa asta este deja prea exotic.
   Si mai exotic mi se pare faptul ca eu, tu , oricare , traim si suntem parte din holograma insa ne-am dat seama - hai sa presupunem adevarata ipoteza de mai sus- ne-am dat seama ca suntem o holograma  :-D si detectam textura acestei holograme uriase.
   Daca suntem in realitate biti pe o suprafata 2D si traim iluzoriu intr-un spatiu 3D generat holografic atunci ce inseamna sa evadezi din Matrix?  :-o   Sa dispari prin ''auto-stergere'' de pe suprafata 2D ? sa devii un pixel albastru de pe fotografiile NASA ?  :lol:

  Deja m-am lungit prea mult desi e doar introducerea la ce as avea de zis. Va invit si pe voi sa adaugati parerile si gandurile voastre.

  Parerea mea..

http://www.geo600.org/

StarDust

Citat din: fiulploii din  04 Mai 2014, 03:38:00
...
   Daca suntem in realitate biti pe o suprafata 2D si traim iluzoriu intr-un spatiu 3D generat holografic ...

Nu cred ca suntem pixeli pe o suprafata 2D. Parerea mea e ca ne manifestam intr-o realitate 3D care s-ar putea sa fie componenta a altei realitati "multi D"(7 sau mai multe dimensiuni), realitate ce posibila ce a capatat denumirea de "Multivers". E posibil ca in acest "multivers" multi D sa existe poate o infinitate de universuri fiecare cu alte legi de guvernare. Ma intreb daca nu cumva universurile astea nu sunt cumva organizate in straturi (cam ca o ceapa :) ) un univers cu mai multe dimensiuni sa il incorporeze pe unul inferior... si tot asa... cine stie pana unde.

Una peste alta, tare mi-e ca noi traim cam ca pestii intr-un acvariu, si tare mi-e ca s-ar putea doar sa aruncam o privire in multivers (candva), dar fara sa putem sa parasim in aceasta stare fizica actuala universul nostru datorita incompatibilitatii dintre structura noastra creata intr-un univers cu numar diferit de dimensiuni fata de cel in care vrem sa trecem.

Iar chestia cu nedistrugerea informatiei mie mi se pare cam aiurea. Incercarea de a te aventura intr-un alt univers disponibil(teoretic) noua, o gaura neagra, te va transforma intr-o "pasta" subatomica (asta din cauza diferentelor de dimensiuni din "noul" univers) din care nimeni nu va mai putea sa te recostituiasca vreodata asa cum ai fost, si ramai istorie... :D

Cred ca toata realitatea e un matrix, dar un matrix supus unor reguli bine stabilite, iar incercarea de a incalca regulile unui univers, va duce la anihilarea zonei spatiu-timp in care subiectul incearca sa le incalce. Evadarea, daca e posibila poate doar prin metode non-materiale, ezoterice, ca sa zic asa... :)

Cam asa vad eu lucrurile.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

fiulploii


  Radiația Hawking (cunoscută și sub denumirea de radiația Bekenstein-Hawking) este radiația termică, având spectru de corp negru, presupusă a fi emisă de găurile negre din cauza efectelor cuantice.
     Este numită după fizicianul Stephen Hawking, care a furnizat argumentul teoretic pentru existența sa în 1974, și, uneori, după fizicianul Jacob Bekenstein care a prezis că găurile negre ar trebui să aibă o temperatură și entropie finite și diferite de zero. Lucrarea lui Hawking a urmat vizitei sale la Moscova în 1973, unde oamenii de știință sovietici Iakov Zeldovici și Alexander Starobinsky i-au arătat că, în conformitate cu principiul incertitudinii din mecanica cuantică, găurile negre aflate în mișcare de rotație ar trebui să creeze și să emită particule.
     Producerea radiației Hawking reduce masa găurii negre și este, prin urmare, cunoscută și ca evaporarea găurii negre.


http://en.wikipedia.org/wiki/Hawking_radiation

     Orizontul evenimentelor este o graniță în spațiu-timp unde viteza de evadare pentru o masă oarecare atinge și apoi ar trebui să depășescă viteza luminii, făcând o evadare imposibilă. Aceasta face ca observarea unor evenimente din afara acestui orizont (sau orice alt fel de comunicație) să devină imposibilă, de aici și denumirea de orizontul evenimentului.

     http://en.wikipedia.org/wiki/Event_horizon

  Suprafata orizontului evenimentelor este intr-un fel o suprafata bidimensionala considerand spatiul 3D ca fiind o singura dimensiune dupa cum se vede vizual   - sic !   :lol:  - din desenele de la linkurile de mai sus. Si cred ca se stie acest lucru pana in cele mai mici particule ale prafului stelar   :lol:
  Bineinteles ca studiul gaurilor negre este abia la inceput si presupuneri sunt multe . N ormal ca fiecare univers e foarte posibil sa aiba alte legi de guvernare si aparent sa nu poti trece din unul in altul fie si numai datorita existentei unei bariere de potential energetic.
  Insa, tot fizica ne arata ca se poate transcede acest tip de bariera prin ceea ce numim efectul tunel.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Efectul_tunel
   Drept este ca acest efect se petrece la nivel cuantic insa la scara cosmica intervin din nou aspectele ondulatorii , omul fiind pe undeva pe la mijloc. Sa insemne oare asta ca omul are potential de manevrare atat in sus cat si in jos ?

   Deocamdata nu exista prea  multe dovezi stiintifice ca asa ar sta lucrurile. Singurele dovezi pe care le stiu deocamdata vin din domeniul neurologiei si din domenii aflate la limita respectabilitatii stiintifice catalogate ca fiind pseudo-stiinta in mod oficial.

   Chestiunea multiversului   este doar un aspect luat in calcul , aspect despre care se vorbeste lejer. La celalalt capat exista nimicul - universul cu zero dimensiuni iar dincolo de el exista universul cu dimensiuni negative - in conceptia noastra negative.
    Despre aceste aspecte oamenii de stiinta seriosi nu vorbesc fiindca este jenant sa fii irational intr-un asemenea hal  :lol:  . Cercetarile lui P.A.M. Dirac sunt ocolite cu eleganta  8-)

   Eu nu sustin ca asa este in mod sigur, doar am prezentat o varianta care explica unele nuante ale Matrixului si acest lucru ne intereseaza in subiectul de fata.

   Pe scurt am putea zice ca BigBangul este Sursa unei retele de sub-surse aka gaurile negre care genereaza si mentin holograma generala. Asta foarte pe scurt si simplificand la maxim totul, inclusiv dimensiunile .

StarDust

Da, "event horizon" este o suprafata plana, la fel cum s-ar putea sa fie si marginea universului nostru (inca ascunsa noua), si care s-ar putea sa fie un alt "event horizon". Problema e ca aia e doar o granita de delimitare, ceea ce e in interior nu mai e 2D. Chestia e ca pentru mine, cel putin in "matrixul" asta 2D permite deplasarea doar in doua directii, pe cand e evident ca spatiul in care ne zbenguim noi e 3D. :)
Bine, privit la scara mica, chiar si un plan 2D daca are deja o oarecare grosime devine un spatiu 3D, care poate fi curbat sau sferic, si iar ajungem la 3D. Oricum, cred eu, din realitatea asta nu poti iesi la modul fizic.
Ma rog, am intervenit si eu cu niste pareri referitoare la spatiul asta in care traim, dar ma indoiesc ca asta o sa ajute pe cineva sa iese din "matrix", dimpotriva... :D
Poate ca sunt totusi unii care pot arunca o "ocheada" prin alte dimensiuni folosind alte metode.
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

Tyanu

 Cercetătorii ( ăia aflați la limita științei sau pseudo-științei :D ) au măsurat activitatea celebrala în momentul în care subiectul privește un obiect și când și-l imaginează. Concluzia - nu există nici o diferență în măsuratorile efectuate Cu alte cuvinte activitatea electrică măsurată ar fi aceeași și în aceleași zone în ambele situații. Asta înseamnă că al nostru creier nu e doar transformator sau receptor, ci și procesor și poate chiar emițător. Ceea ce ne duce la concluzia că aceste informații pot veni din mediul înconjurător sau dintr-o conexiune ce o avem cu o sursă primară.
 
Dacă informațiile pot veni de la o sursă exterioară iar noi le percepem că și cum ar fi ale noastre, putem concluzionă că totul e doar un program. Aici intervine un alt factor - determinarea. Dacă e un program, care acțiuni sunt predestinate și ne aprțin nouă? ? Că suntem sau nu programați să facem alegeri în funcție de informațiile primite, sau că avem de ales între două, poate trei variante e altă treabă.
 
Dacă mergem pe variantă evadării din acest mare Matrix (ce poate fi o altă manipulare dar asta e altă poveste) ce au de câștigat anumite "entități" să ne țină captive ? Presupunând că ele sunt gardienii, variantă devine logică . Dar dacă nu vor să descoperim ce este dincolo de această realitate și nu vor să ne lase să ieșim din lanțul încarnărilor. Asta  înseamnă că ele nu sunt conectate la sursă? Altfel cum ar putea să păcălească sistemul ? Sau de ce sistemul le-ar da voie să ne țină captivi ?
 
Pe mine nu mă interesează neaaparat evadarea, cât scopul. Scopul acestei călătorii. Pentru că e posibil că noi să nu vrem neaaparat să evadăm, ci doar curiozitatea ne îndeamnă să căutăm ce nu ne este permis să vedem încă. Copiii fac adesea greșeală de a vedea ce nu e potrivit pentru vârstă lor...
 
Unii vorbesc pentru că au ceva de spus, alții doar pentru a spune ceva ...

http://conspiratiisimistere.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: StarDust din  04 Mai 2014, 16:15:17
Da, "event horizon" este o suprafata plana, la fel cum s-ar putea sa fie si marginea universului nostru (inca ascunsa noua), si care s-ar putea sa fie un alt "event horizon". Problema e ca aia e doar o granita de delimitare, ceea ce e in interior nu mai e 2D. ..
Pai si nu ziceam cam aceeasi chestie mai sus ? Faptul ca granita este 2D suna destul de interesant, nu?

Citat din: Tyanu din  05 Mai 2014, 13:51:59
...
Pe mine nu mă interesează neaaparat evadarea, cât scopul. Scopul acestei călătorii. Pentru că e posibil că noi să nu vrem neaaparat să evadăm, ci doar curiozitatea ne îndeamnă să căutăm ce nu ne este permis să vedem încă. Copiii fac adesea greșeală de a vedea ce nu e potrivit pentru vârstă lor...
 

   Poate ca nu vrem sa evadam ci doar sa avem libertatea si putintza de a iesi si a ne intoarce dupa bunul plac. De a cunoaste ce e dincolo de usa si nu in ultima instanta de a socializa   :-D
   Cam acelasi fel de discutii s-au dus si inainte de a hotara daca sa se mearga in spatiul cosmic sau nu . Vezi de ce e buna lumea bipolara sau multipolara?  :lol: Unii fac cate o chestie fara sa despice atata firul in patru si atunci se iau si ceilalti dupa aia ca deh, sa nu ramana codasi .

  Ca asa e cu incifrarea adn-ului hibrid  :roll:

Xanadron

O sa revin si eu cu postari PLCSFC :-D abia dupa ce aflu daca niste nemti nu doar curiosi, ci si ingeniosi (despre care am mai povestit noi p-aici acu' vreo 2 ani) au ajuns - poate - sa fie convinsi ca testarile lor confirma ipoteza "Fizicienii teoreticieni au suspectat de mult ca spatiul-timp este pixelat sau granulat."

Cit despre eventuala "naveta" intra-extra Matrix, inclin sa cred ca n-ar mai fi o idee ispititoare pentru cineva care va fi reusit Evadarea din viermuiala d-aici (ispititoare pina la un punct, ce-i drept) spre o prezumtiva Nirvana cu grade de liber-arbitru incomparabil mai ample. Fie si-n cazul (logic probabil) cind transgresarea carapacei Hologramei i-ar fi oricind la indemina.

Poate doar daca ar primi vreo misie in scop demonstrativ-educativ, de la vreo entitate superioara din spatele Cortinei Iluziei - la fel cum unii (putini de altfel) yoghini mai "dau din casa" citeodata unele siddhis. :star:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Prea complicat pentru unii, compadre Xanadron. De ce sa evadam? Dar oare de ce toti sunt pretini cu Sursa numai oamenii nu? Ce suntem noi?...intrebarea asta imi aminteste de un amic hazliu care ma intreba intr.o zi cum se numeste nevasta popii iar eu ii spusesem ca preoteasa se cheama. Aha, zise el...deci daca nevasta mea e colonel atunci pe mine cum ar trebui sa ma cheme? El fiind un mare luzer si visator...

Xanadron

#369
...- Care Matrix, bre? Ala de la cinema? - ar fi intrebarea pusa de 99% intr-un ipotetic sondaj. Iar raspunsul:
- Simplu: iti scoti stecheru' din ceafa. :-D

...Si-as putea continua pe nota tipic bascalios-mioritica (unde sa ti-l bagi dupa scoatere :lol:), dar n-are rost, fiind mult prea evident dezinteresul prinsilor (de bunavoie) in plasa iluziilor pentru orice depaseste orizontul de asteptare al zilei de maine.

Apropo de experimentul germano-englez pomenit, ultimele noutati vad ca-s din martie a.c. pe situl lor:
http://www.geo600.org/press-information/press-releases/congratulations-to-bicep
...cind se afirma ca:
By measuring the imprint of gravitational waves on the Cosmic Microwave Background (CMB) our colleagues have found missing evidence for the inflation of the universe.

Universul n-ar fi deci deloc in curs de expansiune ("inflation") dupa ei - interesant...
Ar fi bine sa fie asa - iesirea din retzeaua fractalilor mobili fiind si mai greu imaginabila decit una din d-astia ficsi.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

#370
Citat din: Xanadron din  11 Mai 2014, 06:59:01
...- Care Matrix, bre? Ala de la cinema? - ar fi intrebarea pusa de 99% intr-un ipotetic sondaj. Iar raspunsul:
- Simplu: iti scoti stecheru' din ceafa. :-D


Ar trebui incercat intai cu stecherul asta
http://www.messagetoeagle.com/images/threeplug33.jpg

  Linkuri interesante cu diverse obiecte enigmatice din lume si din Italia
http://www.messagetoeagle.com/forgottencontroversial.php#.U29Qk_ldWSo

http://s8int.com/page39.html

  Asa cum panza 2D tine cashul si lasa zerul sa se scurga din forma oarecum sferica binecunoscuta cam la fel vad eu acum si panza orizontului evenimentelor care inchide universul asta din care vor unii sa coboare  :lol:

Uite cum stau universurile frumos aranjate . daca evadezi din unul nepregatit ai toate sansele sa cazi mai ceva ca ingerii cazuti . Iar pe podea s-ar putea sa te violenteze cine stie ce goanga  :lol:
  Deci shezi bland si be coca..cola  :evil:
  Parerea mea...


  P.S. nu luati de bune , e doar o varianta din miile expuse aiurea si pe aici.

maura

 @Guest

   La noi ,printre romani , parca  :| mai sunt ceva sperante cu privire la nivelul compasiunii ...dar nu ar strica sa vedem si la noi rezultatul unui clip asemanator...

"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."

fiulploii

 Stie cineva ce inseamna propozitia : ''deschiderea celui de-al saptelea sigiliu'' ?
  Si care o fi tehnica necesara?

fiulploii

#373
  Unde sunt aia cca 80% nefolositi din creier?
  A.L. Huxley sustine ca creierul nostru primeste informatii full din toata gama de frecvente si de pe toate palierele existentiale insa daca le-am constientiza pe toate am trai intr-un haos si nu am fi in stare nici sa bem un pahar cu apa. De aceea el postuleaza existenta unei valve de reductie cu rol de filtrare a informatiilor astfel incat sa nu fim preocupati decat de fenomenele de care depinde supravietuirea imediata.
  In acest fel noi nu bagam in seama o cantitate foarte mare de informatii receptionate de catre creier si care ar reprezenta aia cca 80% ''nefolositi'' din creier in mod constient sau accesibili constient.
  Eu personal inclin sa ii dau dreptate in privinta asta si ma intreb si eu ca tugulanul roman de ce e asa? Nu cumva barieraa asta exista cu bunastiinta? Si mai departe sefeistic ma intreb daca bariera asta a fost pusa pentru a nu ne autodistruge sau pentru a nu cauza distrugeri in jur. Privind de la inaltime istoria cunoscuta a omului observ practic numai razboaie si distrugeri cu mentinerea unei polaritati elita-sclavi ceea ce ma indreptateste sa afirm acum ca dupa mine bariera asta e clar artificiala si este impotriva naturii omului .
  Fiindca natura - indiferent cine se ascunde in spatele ei - nu face nimic in plus  :-D - desi la mecanicii auto le-ar trebui cateodata si a treia mana pentru a lucra  :lol:

  Sarind apoi la kundalini Sarpele energetic existent in stare latenta adica blocata in fiecare vehicul biologic uman si la faptul ca prin trezirea lui se produce o ascensiune a acestei energii de-a lungul coloanei vertebrale deschizand sau deblocand in cale cele 7 porti energetice numite chackre si facand o analogie cu sarpele edenului din biblie incep sa zaresc cate ceva la orizont.
  Undeva intre a doua si a treia poarta exista si cea de-a opta chackra importanta - spun unii insa despre acest subiect nu am reusit sa gasesc nimic pana acum . Poate stie cineva vreo informatie despre asta si o poate comunica.

  Recapituland pentru mine cel putin, se pare ca traim clar intr-o bula iluzorie datorita existentei anumitor blocaje . ne-am specializat strict pe domeniul 3D+1T si suntem orbi la restul desi percepem totul. Interesant mai ales ca astfel imi explic la alt nivel acea gravura sau ce e - nu mai caut - cu tipul care isi baga capul pe sub realitatea cotidiana si zareste alte lumi . Normal ca a fost reprezentat ca fiind numai cu capul dincolo deoarece aici e localizat marele blocaj , aici e Valul lui Isis  :-D

  Si fiindca exista o interdependenta corp fizic - minte deblocarile respective trebuie precedate de o anume purificare corporala in sensul eliminarii unor toxine care mentin blocajele. In plus, o piedica majora in deblocare se pare ca este arhetipul predominant din gandirea omului respectiv. Aceste arhetipuri sunt doar o alta linie de aparare in fatza tendintelor de accesare a Realitatilor. Prin aceste arhetipuri se intra in domeniul religios si se poate observa cu usurinta cum 99,99% nu renunta nici macar ipotetic la arhetipul in care a fost educat simtind un val de manie ucigasa si irationala in discutiile contradictorii cu altii pe tema religioasa.
  Asta denota dupa mine cea mai clara dovada de blocaj psi  :-D

Vrea cineva sa evadeza din acest Matrix? Va trebui sa aiba mintea deschisa spre nou, sa uite tot ce a invatat ca fiind adevarat , inclusiv in domeniul spiritual.
Arhetipul religios este in schimb o ancora excelenta pentru a supravietui in matrixul asta cu regulile lui de rahat in care oricat te-ai zbate esti calarit - aici deja intram in zona politicului , alta zona fierbinte ..rau de tot.  :evil:
  Ce fain ! totul e facut ca sa te mentina aici . Trebuie activata dorinta si vointa precum si uitarea pentru a nu prinde veghetorii automati de veste caci daca prind de veste sau anunti cu voce tare printre prieteni ca de azi de la ora 13.00 nu mai fumezi, de exemplu, atunci o sa constati ca tot universul comploteaza impotriva ta si te vei trezi in fatza a tot felul de ocazii si oportunitati sa nu renunti la ceea ce ti-ai propus  :evil:
Corect?

Ganditorul

#374
Pornind de la ce spune colegul @fiulploii mai sus pun intrebarea : Cine ne opreste sa ne ocupam de viata noastra 60 de minute pe zi ?
Cine ne opreste sa respiram corect prin cateva exercitii facute 20-30 min /zi? Cine ne opreste sa nu ne hranim corect - fara sacrificiu de sange - sa ne pastram un corp curat -interior si exterior = sa renuntam la alimente contrafacute sau nocive, sa ne reculegem in natura la sfarsit de saptamana, observand cu alti ochi ceea ce pare banal lal prima vedere ? Cine ne opreste sa iesim din rutina sociala ? Nimeni...sau poate frica de a fi singuri pe un drum pe care societatea il reneaga.

Si totusi sunt oameni care din practica unei respiratii corecte si-au facut un scut de energie si sanatate, si totusi sunt vegani in lumea asta (vegetarieni) care n-au murit de foame ca n-au mancat o halca de carne in sange de zeci de ani, sunt chiar oameni care si-au adus corpul in starea in care se hranesc doar cu raze solare, fara ca asta sa-i omoare, dimpotriva .
Sunt oameni pentru care natura e un alt univers, sunt oameni care sunt departe, tare departe de tot ce se intampla in jur, pentru care dogma religioasa e o gluma buna si care nu tresalta de frica programata de sforari prin diverse apocalipse si crize.
- Deci teoretic n-am fi chiar atat de singuri pe drumul asta. Si atunci de ce ne plangem ca "mergem ca o turma"? Am facut cu adevarat pasul spre o alta cale ? Cand si cat ne-a tinut "moftul" asta ? Cat de mult stim despree aceasta "alta cale" si cand am ras ultima oara de un astfel de "ciudat" intalnit prin viata ?
- Si mai ales cat de hotarati suntem sa iesim din sistem singuri, fara aplauze, fara uralele prietenilor care ne admira curajul, fara sa asteptam "sa ne faca cineva statuie" pentru curajul nostru - doar pentru noi, pentru a fi pe o alta cale decat cea impusa, o cale nespectaculoasa dar plina de satisfactii, de dragul cunoasterii.