Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

Citat din: adrian75 din  23 Aprilie 2014, 23:29:07
De ce simt unii oameni nevoia de a iesi din Matrix?

Poate fiindcă s-au săturat să tooot fie abatorizaţi (pre- şi post-mortem) prin unele Ceruri Joase de-atîta amar de vieţi în reluare absurdă.

Zic şi eu... tot ca Trevor :wink:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: SLEAH19 din  24 Aprilie 2014, 02:57:32


Sper că nu am întristat vreun preten, sau vreun frate se simte apocaliptic ameninţat (deşi  Abel şi Cain, fraţi au fost :wink: )



    Geana pe ,,semne,,! :-o
:wink: 
    Semnele pot fi inselatoare, semnele pot fi regizate intru manipularea turmei lui Trevor spre tzarcul ales.  :-)

Si cum se detaseaza clar doua curente de abordare , incerc o sistematizare pentru cei logici si rationali care au nevoie de pasi pe care sa-i inteleaga cat de cat , pe principiul determinismului : daca fac aia atunci obtin asta.

  Cred ca intai si intai e bine de stiut unde si cum ne pozitionam iar pentru asta ar trebui sa definim niste raspunsuri care sa ne multumeasca personal la urmatoarele intrebari:
     1. ce suntem ?
     2. cine suntem ?
     3. unde suntem?
Asta ar fi un prim set de intrebari si indiferent de raspunsuri , concluzia se impune de la sine - zic eu- totul este functie de senzorii prin care culegem informatii.

   Ar fi interesant de citit pareri diverse la aceste prime trei intrebari. Asa ne-am putea ilumina reciproc mai mult sau mai putin.

  Curentul , sa-l numesc spiritualist sau nematerialist - nu are nevoie de disecarea intrebarilor de mai sus fiindca exista o cunoastere apriorica care nu e pusa la indoiala.
  Ce ne facem insa cu factorii perturbatori gen Trevor ?  :lol: 

  Continuand putin in registrul pildelor spirituale mentionate anterior, as putea zice ca e normal ca nuntasul fara haine de nunta sa nu aiba loc la acea petrecere a zeilor deoarece nivelul lui era altul - mai sus sau mai jos  :lol: depinde de sistemul de referinta ales. Deci , nici o suparare si nici o manipulare absconsa.
  Faptul ca a poftit la acea nunta in cer poate simboliza ca maturitatea lui nu era deplina si astfel a primit ultima lectie de pe acest nivel. Eu zic ca parabola aceasta a nuntasului sau cea a fecioarelor spune mai multe decat se vede la o prima citire.
  Este pur si simplu un indiciu ca se poate parasi acest matrix si in alte conditii pentru a accede la un alt nivel, acolo unde nu mai ai nevoie de un educator ci de un  profesor .
 
  Un punct de vedere foarte blasfemiator chiar si privit prin telescopul vaticanez  :-)

     - to be continued ....

abyss

O vorba despre re-legare si zic pas.
Am senzatia ca sunt un imens penibil tot postand pe aici iar colegul Sleah asemeni unui mare teolog ma cadoriseste mereu. Am senzatia si mai groaznica in special dupa ce discut cu teologi reali, ca stiu destui in afara forumului. Ce sa mai zic...am scris negru pe alb, fiecare o da pe ce stie ori are impresia ca stie. Daca citesti pildele fara sa mai fii conditionat de amintirile si trairile din sistemul de referinta religios vezi si intelegi exact ce scrie acolo. Toate pildele se refera la:
atentie
constientizare
intentie
Nuntasul era gol fiindca a venit neatent imbracat. Nu constientiza situatia. E o parabola frate. Dar asta e problema din ortodoxie ce putin, nu mai vede nimeni dincolo de obsesia faptelor bune, a spovedaniei, a mersului la liturghie de parca ar fi cine stie ce, a luatului de apa "sfintita" si ulei de dat pe bube, si alte nevoi, de facut milioane de cruci si metanii de parca ar ajuta cu ceva... Poate ar ajuta nu zic, dar fara a fi constient...asta in baza unei atentii vii, nu stiu, cred ca poti pupa toti evreii de pe icoanele iconostasului, poti pupa toate oasele sfintilor evrei si ale celorlalte neamuri dar cred ca totul e in van. Rugaciunea, insasi ideea de rugaciune e o mizerie, in ideea de a cere UPGRADE asa, moca si mai ales fara sa stii ce vrei. Rugaciunea a devenit ce erau demult arderile de tot, o fasaiala inconstienta. Fapte nu vorbe, dar pentru ele trebe sa fii atent si constient ca sa stii/cunosti cand anume sa le faci! nu asa de-a valma... O mare pierdere de timp ideea mea de a ma baga in seama pe aici, eu imi prezint scuzele.  Iisus nu a spus de aghazma, ulei si toata nebunia cu moashtele, spovedaniile, etc. A spus sa fim atenti ca nu stim cand vine sfarsitul (fiecaruia) si sa nu ne prinda nepregatiti (neatenti si inconstienti).

Psalmi 82
1. (Un psalm al lui Asaf.) Dumnezeu a stat in dumnezeiasca adunare si in mijlocul dumnezeilor va judeca.
6. Eu am zis: "Dumnezei sunteti si toti fii ai Celui Preainalt".
7. Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti.


Xanadron

#333
Uite cum nu pot să mă abţin şi mai pătez monitoru' cu semne d-astea mici, negre şi enervante (inclusiv pentru JE) - dar din nou fără vreo intenţie de-a clinti cu vreun milimetru "confortul" credinţei cuiva.
Luaţi deci şi (mega)postarea asta doar ca pe-o pseudo-spovedanie inutilă, scrijelită efemer pe zidul electronic al RUFOn (pe care - cu durere sinceră-n taste - adevăr vă zic că-l văd demolat nu peste multă vreme).
În orice caz, deşi puţini plînsu-s-au p-aici izbutind să treacă vama fricii de sondările lăuntrice oneste şi chiar mai puţini înţeles-au aiste deschideri deloc păcătoase (zise cel mai păcătos dintre Zenii factice), din unele pdv-uri RUFOn rămîne mai valabil ca 1001 studii, sondaje, eseuri, psihanalize etc.

Primo: clar că şi io, la fel ca tine compadre abyss, mă simt strămutat brusc parcă-n alte haine (sau chiar în c.ru' gol uneori) cînd polemizez amical, deşi... de-adevăratelea cu diverşi teologi (termen generic). Dar uite cum nu mă opresc, iresponsabilu' de JE - probabil fiindcă niciodată nu m-am făcut scăpat cu fuga-n replieri de formă, da' şi fiindcă deloc întîmplătoarea Întîmplare a vrut să mă-ntîlnesc cu soboare-ntregi de preoţi, călugări, asceţi şi tot aşa. Controversele cu miez teologic /zofic d-aici sînt deci numai uşoare jocuri de gleznă în comparaţie cu alea din viaţa reală.

Mă-ntreb acum totuşi (ontopic @ zicerile prietenului SLEAH19) dacă are vreun rost să mai repet de ex. că aberaţiile oricărui politician mă lasă rece?! Egal cît de "biblic-conexe" or fi ele - ca astea ale numitului Bibi Net., antiselectat şi el după aceleaşi criterii strîmbe aplicate conducătorilor funciarmente mincinoşi de (aproape) oriunde.
Zic asta lăsînd deoparte discuţia mai veche purtată personal p-aici cu stimabilul TVM apropo de eşecurile diviziei mossadice dedicate exclusiv disecării "algoritmului biblic" (v. "atacul final al berbecului babilonic" din august 2006 cică/sanchi - plus altele asemenea, dovedite drept fâss-uri monumentale, ca mai toate apocalipsele atent "targetate" spre cele mai ascunse, dar sugestibile zone ale psyche-ului Turmei).

Secondo: la fel de aiuristic mi se pare de-o vreme să comentez prin vreo prismă logică şi citate din Biblie. De fapt nu merită efortu' nici măcar alea din Nietzsche (bibicu' neamţ anti-biblic), deşi pînă şi ele-s mai veridice ca sursă confirmată decît PPNIPP (Povestea Poveştilor NLP-Induse Pseudo Profeţilor). Ştiţi poate lozincile studenţilor parizieni din '68: "Dumnezeu e mort - semnat: Nietzsche. Nietzsche e mort - semnat: Dumnezeu." Sofism ce pare şi el întru adevăr grăit, da' numa' la prima vedere - una mioapă rău.

Terzo: n-are vreun rost nici să reiau tentativa (blasfemic-eretică, clar) a schiţării unei Ierarhii Cereşti în registru propriu - unu' mai mult ca sigur inexact, dar oricum mai puţin infantil decît ăsta impus în definitiv de nişte Concilii şi mai păcătos-omeneşti ca JE (cam fără smerenie presupun şi asta, da-i clar că io cel puţin nu urmăresc buimăcirea înfricoşată a cuiva). 

Ca să n-o mai lungesc aiurea, recomand totuşi ...începătorilor în decriptarea iluziei Matrixului  (mai exact zona ei "priest-made") un clip cu genialul, deşi oarecum simplistul George Carlin - Dumnezeu (cel deloc ranchiunos, normal) să-l hodinească.

În aşteptarea părerilor voastre (şi-a unor cataroaie poate), chiar mă retrag acum pentru ceva mai multă vreme, avînd nevoie de timp întru "traducerea" unui vis ciudat, după care m-am simţit la trezire nu doar epuizat, ci chiar aproape... mort după atîta hiperîncărcare informaţională, cum bine presupunea prietenu' abyss.
Nu zic ba, posibil să fiu şi eu unul din receptaculele (sau tomberoanele?) vreunei preprogramări  / sugestionări cu schepsis şi-i vorba poate doar de-un contraatac.

...Al cui anume? Încă nu-s lămurit, adevăr vă grăiesc, da' sper să-l nimeresc.
Deşi nu-i lesne de bunghit, după sporovăiala nocturnă cu (doar) cîteva zeci din miliardele de Crişti repartizaţi De-Mai-Sus tot atîtor Lumi-Deocamdată-Material-Conştiente din galaxie - "salvatori" umanoizi, meduziformi, şerpilieni, tentaculari, insectoizi ş.a.m.d.

George Carlin on Religion and God
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

socrate

[quote author=abyss link=topic=4471.msg88947#msg88947 date=1398372154
..................................................
Psalmi 82
1. (Un psalm al lui Asaf.) Dumnezeu a stat in dumnezeiasca adunare si in mijlocul dumnezeilor va judeca.
6. Eu am zis: "Dumnezei sunteti si toti fii ai Celui Preainalt".
7. Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti.
[/quote]

....deci,d-zeu(care? ..sunt multi)....a stat(candva?!) in d-zeiasca'i adunare.....ar reiesi... cum ca, au stat asa de tembeli fara sa scoata o vorbulita....
......iar apoi, in mijlocul d-zeilor...va judeca....ce?!....banuim ca,fiind vorba de d-zeu sfintu va judeca in functie de ideologia/doctrina/sfinta....altfel spus.... daca a fost 'au nu a fost respectata....etc..."roadele" si scopul ....etc.

....bunnn....in continuare....citez; Eu am zis: "Dumnezei sunteti si toti fii ai Celui Preainalt"
.....aha....deciii... d-zei suntem toti numai ca "unul" e "prea inalt"(nu'si mai incape in "piele")... adicatelea e "tataia"...deci.... si ca atare mai breaz...ca restu' d-zeilor..
....gogomanul....pai... si noi ceilalti d-zei...nu suntem si noi "tati" la randul nostru...?!....daca e "tataie creator" si noi "fii lui" in egala masura suntem "creatori"... :| :-D

....da,dar....citez; Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti.....
o fi,trupurile astea sunt vremelnice...dar dupa ce d-zei/spiritele se debaraseaza de ele... se schimba socoteala.... in urma experientei dobandite, gandesc profund si independent, d-zei....si atunci poate fi vorba de  o judeca reala/justa in adunarea d-zeilor si d-zeitelor....despre ce si cum....nu mai pomenesc, ca sa, si am povestit destul.... :wink:

fiulploii

Citat din: abyss din  24 Aprilie 2014, 23:42:34
.... nu mai vede nimeni dincolo de obsesia faptelor bune, a spovedaniei, a mersului la liturghie de parca ar fi cine stie ce, a luatului de apa "sfintita" si ulei de dat pe bube, si alte nevoi, de facut milioane de cruci si metanii de parca ar ajuta cu ceva...

Rugaciunea, insasi ideea de rugaciune e o mizerie, in ideea de a cere UPGRADE asa, moca si mai ales fara sa stii ce vrei.


   Toate cele de mai sus ajuta la mentinerea statu-qvo-ului religios, la supravietuirea sistemului . Oamenilor religiosi daca le iei stalpii credintei cu ale lor ritualuri zilnice sau saptamanale, daca le iei speranta rugaciunii de upgradare aproape degeaba , daca le iei iluzia mantuirii , maretia catedralelor si ecoul slujbelor din biserica , acei oameni se vor simti parasiti , vor cadea in depresie, se vor sinucide lent si chinuitor. Vor deveni morti-vii.
   De ce? pentru ca asa au fost setati de la nastere si pana in prezent. Nu vad un scop in viata daca cerurile sunt goale , nu rezista drumului daca nu exista promisiunea Mantuitorului care-i asteapta cu bratele deschise.
   Daca incerci sa le iei toate astea, daca incerci sa le iei acest drog grosier vor face moarte de om. Deci, singurul care rezolva toate astea este Timpul , asa iluzoriu cum e el  :lol:
   
  Ce ne facem insa cu acei oameni deosebiti care au facut sau fac parte din biserica - oricare ar fi ea- si care prin cuvintele exprimate denota o anume cunoastere? Dupa parerea mea , fiecare clan are nevoie de indrumatori si calauzitori care se incadreaza in regulile respective.

 
Citat din: Xanadron din  25 Aprilie 2014, 10:33:44
(pe care - cu durere sinceră-n taste - adevăr vă zic că-l văd demolat nu peste multă vreme).
Hmmm, stii ceva si nu ne spui ? pai e frumos ?  :lol:
Citat
Primo: clar că şi io, la fel ca tine compadre abyss, mă simt strămutat brusc parcă-n alte haine (sau chiar în c.ru' gol uneori) cînd polemizez amical, deşi... de-adevăratelea cu diverşi teologi (termen generic). Dar uite cum nu mă opresc, iresponsabilu' de JE - probabil fiindcă niciodată nu m-am făcut scăpat cu fuga-n replieri de formă, da' şi fiindcă deloc întîmplătoarea Întîmplare a vrut să mă-ntîlnesc cu soboare-ntregi de preoţi, călugări, asceţi şi tot aşa. Controversele cu miez teologic /zofic d-aici sînt deci numai uşoare jocuri de gleznă în comparaţie cu alea din viaţa reală.
Corect. Stau si ma intreb insa de ce e asa si as avea doua posibile explicatii: fie sistemul are un subsistem de detectie implantat in chiar purtatorul rebel , fie este doar o cale de limpezire personala a conceptelor fiindca sabia in foc se caleste  :evil:
   Ar mai fi vreo doua explicatii posibile insa in alte conditii .
Citat

În aşteptarea părerilor voastre (şi-a unor cataroaie poate), chiar mă retrag acum pentru ceva mai multă vreme, avînd nevoie de timp întru "traducerea" unui vis ciudat, după care m-am simţit la trezire nu doar epuizat, ci chiar aproape... mort după atîta hiperîncărcare informaţională, cum bine presupunea prietenu' abyss.
Nu zic ba, posibil să fiu şi eu unul din receptaculele (sau tomberoanele?) vreunei preprogramări  / sugestionări cu schepsis şi-i vorba poate doar de-un contraatac.
Cred ca ai doar cateva bucati din puzzle . Cum crezi ca vei reusi rezolvarea daca nu sharuieshti ?  :lol: :wink:

  Si acum cu mesaj clar si destinatar precis  :lol:
     - ce esti?
     - unde esti?
     - cine esti?

equilibrum

Specific ca nu fac reclama acestui blog, asta e raspunsul motorului de cautare, si clar, se apropie de ce cautam:

http://ezocult.blogspot.ro/2010/10/egregorul.html

Asta ca tot se spune mai sus ca nu stim ce e Matrix sau cum sa o definim. Nu acesta e raspunsul. Este doar una din metodele de alimentare a uneia dintre matrici. Si intrebarea corecta suna asa: cate matrici trebuiesc adunate ca sa ne dea suma matricilor corecta?
Faptul ca tu destabilizezi una din sumele adunate nu desfiinteaza suma matriceala finala, ci doar forma finala a matricei.
Strict parerea mea.
Pastreaza-ti energia.

horia2008

Citat din: fiulploii din  25 Aprilie 2014, 14:33:37
............
  Si acum cu mesaj clar si destinatar precis  :lol:
     - ce esti?
     - unde esti?
     - cine esti?

raspunde omului, socrate, ca pe tine te-a intrebat...  :roll: :-D :-D :-D



Urban

@Sleah

Sa nu confundam Credinta cu Religia.
Credinta este un sentiment uman in timp ce Religia reprezinta administrarea unor mituri si ritualuri preluate din cultura pagana.
Zeitatile supreme difera de la religie la religie, semn sigur ca Religiile NU AU NIMIC IN COMUN cu Constiinta Suprema Universala (sau Dzeu sau cum vreti voi sa-l numiti).
Daca D-zeu (Constiinta Suprema) ar fi dorit o Religie, ar fi facut UNA SINGURA pe intreaga planeta... perfecta, sigura si valabila pentru toti pamantenii din toate timpurile (ca sa nu se certe intre ei).
In mod vadit, Divinitatea Suprema n-a luat in seama religiile ci le-a invalidat.

Nu merita sa ne certam pentru nici o religie din lume, pentru ca o astfel de cearta nu duce decat la DISTRUGERE si HAOS.

Religia a fost inventata de oameni (preoti bogati care pasteau turmele de "credinciosi").
Isus a fost inventat de preoti.
Nu exista "minuni" ci doar lucruri neintelese unora.
Inventarea de mituri religioase nu ajuta evolutia umana ci dimpotriva.
Nimeni nu poate iesi din Matrix pentru simplul fapt ca NOI toti la un loc impreuna cu TOT ce exista ACUM in INTREGUL UNIVERS reprezinta Matrix-ul (Hiper Constiinta Universala) insa in acelasi timp putem Evolua pentru a INTELEGE mai bine Matrix-ul, pentru a avea o intelegere ce depaseste tridimensionalul nostru uman.

Ar mai fi multe de zis...
-Ce esti?
Doar sunt.
-Unde esti?
Peste tot.
-Cine esti?
Sunt TOT... sau Toth  :-D

SLEAH19

Nu sunt aici să am dreptate!
..... ăsta e dictonul scris de mine pe forum, după care mi-am exprimat părerile mele simple (ale mele), care sunt probabil depăşite şi retrograde .
Şi totuşi prietenii s-au întristat, fraţii s-au mâniat şi corifeii s-au trezit.
  Dragilor, nu sunt nici popă, nici teolog, nu reprezint pe nimeni aici în afară de mine, nici o biserică nici un cult şi nu am nici un har, am spus că sunt ortodox pentru că acolo m-au botezat părinţii.

Pornind de la tema topicului privind părăsirea matrixului am spus opinia mea :

    Dacă pentru Iisus nu a fost o altă cale de a părăsi condiţia de muritor cred că nici pentru noi nu este o alta decât cea spusă de El :

,, Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa, nimeni nu ajunge la Divinitate decât prin Mine,,   

Evident că sunt susţinute aici de-a lungul topicului multe posibilităţi şi speculaţii dar eu nu m-am întristat sau iritat când le-am citit.

Constatare personală - problema vine atunci când susţii că este o singură cale şi un singur Dumnezeu, atunci toată lumea se irită şi se opune, dacă accepţi că mai sunt şi alte căi, unele de-a dreptul fantasmagorice, lumea se linişteşte şi se simte bine în ceaţa şi instabilitatea spirituală.

Frate abyss, nu am avut nici o intenţie să decalibrez postarea ta, regret dacă aşa a ieşit, ai toată consideraţia mea pentru aportul tău aici şi asta o ştii mai demult. Sunt de acord cu ce spui, citesc Biblia din pasiune şi încerc să îmi explic fără ajutorul vreunui teolog lucrurile, şi îţi mărturisesc că am ajuns la un registru propriu de întrebări şi constatări interesante şi le mai aduc în retorică pentru cei care au citit Biblia din auzite şi au idei preconcepute de alţii.

Iisus a frânt painea şi a băut vinul, le-a spus ucenicilor să facă lucrul acesta întru pomenirea lui şi că nu vor mai sta la masă decât atunci când va veni ca Împărat. După înviere li S-a arătat spunându-le apostolilor să vestească Cuvântul peste tot pământul. Aceştia unsprezece care L-au văzut înviat au plecat în toate colţurile lumii, au murit fericiţi pentru Iisus iar cerurile/matrixul se deschideau pentru ca ei să plece. Aceasta e Biserica apostolică lăsată de Iisus la plecarea S-a, nişte oameni simpli cărora le-a recomandat să nu aibă o a doua haină şi să nu se îngrijească pentru ziua de mâine.

Frate abyss, tot ceia ce s-a strecurat în biserică după aceia nu-i aparţine: Icoanele, moaştele, mielul, ouale roşii, aghiazma, paradele, veşminte aurite, flacăra lui Urban şamd, toate sunt elemente păgâne, strecurate ca nişte mici cai troieni.

Orice teolog va spune că botezul este pecetea pusă pe om pentru a accede la divinitate. Şi Iisus a venit la Ioan şi a fost botezat, nu eşti botezat, nu eşti scris în cartea vieţii , ori revenind la hoţul de pe cruce , el cum a ajuns în rai fără botez?  Ăsta e genul întrebările mele .

Deci până la întoarcerea lui Iisus noi nu prea avem ce sărbători(@Gânditorul), putem să luăm pâine şi vin îa amintirea lui, să ne resetăm spiritual adică să reaprindem flacăra spiritului şi nu o lumânări, procesiuni, parade şi focuri în cinstea zeului Soare/Ra.

 
Cu voia ta abyss, încerc să expun părerea mea probabilă si subiectiva despre psalmul 82 :

Întodeauna sesurile vor fi tributare traducerilor din limbile în care au fost scrise cărţile Bibliei :

1.  Dumnezeu a stat in dumnezeiasca adunare si in mijlocul dumnezeilor va judeca.

  Iisus stă în adunarea dregătorilor lumii (în ebraica veche dregător = dumnezeu judecător, se găseşte undeva în Biblie) care sunt oameni şi pe care îi împarte în drepţi şi nedrepţi, unora le spune ca  mai jos :

6. Eu am zis: "Dumnezei sunteti si toti fii ai Celui Preainalt".

Şi celorlalţi le spune:

7. Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti.
           
Cu ... Xanadron mi-aş dori să stau o zi pe bancă în parc, economisim tastele şi se măreşte rata de transfer. Eu o să tac.

Citat din: Urban din  25 Aprilie 2014, 16:06:53

Isus a fost inventat de preoti.

-Ce esti?
Doar sunt.
-Unde esti?
Peste tot.
-Cine esti?
Sunt TOT..

Urban, tu eşti Dumnezeu !

... undeva în Vechiul Testament parcă .... regi sau Samuel  nu mai ştiu acum , scrie că  Samuel ieşea seara în afara cetăţii şi vorbea cu Dumnezeu şi acesta era bucuros că cineva dorea Să-l asculte şi stiţi ce îi povestea  ...,, hai să îţi spun cum era când am făcut Eu lumea , cum am făcut florile şi cât de armonios am conceput  cântecul păsărilor,,

De ce nu vorbea despre asta în cetate? Pentru că nimeni nu vroia să audă asta , şi atunci ca şi acum în cetate e plin de : dă-mi, fămi , ajută-mă , sau reproşuri: nu m-ai ajutat , pentru mine nu m-ai exişti!
Pe Dumnezeu cine-L ascultă?

Aşa că, dacă sunt multe de zis Urban, vino printre noi şi vorbeşte, eu nu am argumente să te contrazic dar pentru unii dintre noi ar putea dura o sută de ani să ajungem la concluziile tale.   
O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Urban

Exista Dumnezeu si exista dumnezei.
Repet, Tot ce exista Este Dumnezeu... asta intelegand de la atomii si moleculele eterului pana la firul de praf cosmic din cel mai indepartat loc al Universului... daca s-a inteles asta nu mai e nevoie de nici o explicatie.
Noi toti suntem Dumnezei, oamenii, animalele, plantele, apa, planeta, pietrele, nisipul, aerul si asa mai departe... toti suntem un atom din ceea ce reprezinta Hiperconstiinta Universala.
O evadare din Matrix ar insemna automat Nefiinta sau Inexistenta... daca ne raportam la Uni-vers.
Daca acceptam Multi-vers-ul atunci e posibila o evadare din Matrix si trecerea in alt Univers, dar ca sa faci/facem trecerea asta ar trebui sa intelegi/intelegem pe deplin Universul actual.

abyss

Citat din: Xanadron din  25 Aprilie 2014, 10:33:44
Zic asta lăsînd deoparte discuţia mai veche purtată personal p-aici cu stimabilul TVM apropo de eşecurile diviziei mossadice dedicate exclusiv disecării "algoritmului biblic" (v. "atacul final al berbecului babilonic" din august 2006 cică/sanchi - plus altele asemenea, dovedite drept fâss-uri monumentale, ca mai toate apocalipsele atent "targetate" spre cele mai ascunse, dar sugestibile zone ale psyche-ului Turmei).
Daca s-a ocupat moshadul de texte e klar...  8-) ca au dat dreptate tuturor si in final au tras speranta ca totul va fi bine pentru toata lumea fina... Totusi avalansa de concerte informationale cu tenta apocaliptica din ultimii 20 ani au un scop bine tintit zic eu, de a inspira si trezi o intentie in masa de a nu se intampla asa ceva. Si nu s-a intamplat momentan. Pe de alta parte daca ar fi sa credem ce ni se sopteste pe la colturi ar trebui sa fim convinsi ca guvernul din umbra are informatii din viitor cat si din trecut, ca doar pot calatori unde vor. Deci sa stam fara grija, ei stiu ce fac pe planeta, iar noi stim ce facem in dormitor. Mai mult, ni se spune ca nu murim, avem doar niste costume biologice setate pe self-fabrication, sa ne facem treaba cuminti si treji ca tot prin zona ne invartim neparasind planeta. Desi unii vor sa evadeze, si sunt cai de ex. tibetane chiar, ce te indruma catre planete sau universuri straine, lucru care ma face sa ma intreb... cat de perfida ar putea fi tesatura conspiratiei, in cazul in care ar exista. Pentru ca speranta e mai presus de tot. Speranta ca nu traim in zadar, ca nu ne reancarnam in zadar si ca peste cinestie cand vom fi luati de aici si dusi in alta parte. Un pamant nou, cu trupurile noastre fizice cu tot. Adica...tot la munca?

Citat din: Xanadron din  25 Aprilie 2014, 10:33:44
Secondo: la fel de aiuristic mi se pare de-o vreme să comentez prin vreo prismă logică şi citate din Biblie. De fapt nu merită efortu' nici măcar alea din Nietzsche (bibicu' neamţ anti-biblic), deşi pînă şi ele-s mai veridice ca sursă confirmată decît PPNIPP (Povestea Poveştilor NLP-Induse Pseudo Profeţilor). Ştiţi poate lozincile studenţilor parizieni din '68: "Dumnezeu e mort - semnat: Nietzsche. Nietzsche e mort - semnat: Dumnezeu." Sofism ce pare şi el întru adevăr grăit, da' numa' la prima vedere - una mioapă rău.
Nici nu merita comentat ceva. Textele sacre sunt o perdea ce acopera lumina fereastrei. Privesti perdeaua si te minunezi ce modele complexe are sau mijesti ochii si vezi prin ea peisajul de afara?... Lupta de a mentine atentia vie si constientizarea treaza e cea mai mare provocare a umanitatii. Se spune printre anumite cercuri ca daca toti s-ar destepta nu am incapea la masa. Unii trebuie sa treaca la r.hat fiindca nu sunt locuri destule. Cred ca daca se mai asteapta mult, si e doar parerea mea marturisita si prietenilor, vor trece la r.hat toti.

Citat din: Xanadron din  25 Aprilie 2014, 10:33:44
Terzo: n-are vreun rost nici să reiau tentativa (blasfemic-eretică, clar) a schiţării unei Ierarhii Cereşti în registru propriu - unu' mai mult ca sigur inexact, dar oricum mai puţin infantil decît ăsta impus în definitiv de nişte Concilii şi mai păcătos-omeneşti ca JE (cam fără smerenie presupun şi asta, da-i clar că io cel puţin nu urmăresc buimăcirea înfricoşată a cuiva). 
Buimacirea infricosata a avut loc acu 2000 de ani si poate si mai inainte insa dupa cum vezi unii se chinuie sa o "limpezeasca" prin atatea cartulii de sfinte explicatii ca te apuca voma. Si le merge! le merge.

Citat din: Xanadron din  25 Aprilie 2014, 10:33:44
În aşteptarea părerilor voastre (şi-a unor cataroaie poate), chiar mă retrag acum pentru ceva mai multă vreme, avînd nevoie de timp întru "traducerea" unui vis ciudat, după care m-am simţit la trezire nu doar epuizat, ci chiar aproape... mort după atîta hiperîncărcare informaţională, cum bine presupunea prietenu' abyss.
Nu zic ba, posibil să fiu şi eu unul din receptaculele (sau tomberoanele?) vreunei preprogramări  / sugestionări cu schepsis şi-i vorba poate doar de-un contraatac.

...Al cui anume? Încă nu-s lămurit, adevăr vă grăiesc, da' sper să-l nimeresc.
Deşi nu-i lesne de bunghit, după sporovăiala nocturnă cu (doar) cîteva zeci din miliardele de Crişti repartizaţi De-Mai-Sus tot atîtor Lumi-Deocamdată-Material-Conştiente din galaxie - "salvatori" umanoizi, meduziformi, şerpilieni, tentaculari, insectoizi ş.a.m.d.
Sa pui intrebarile corecte!  :-) Iar de ti se cer raspunsuri, cauta bine in oglinda ta interioara. Sa nu ceri insa sa ti se arate panorama realitatii, e prea mult pentru oricine deocamdata.  :-( Cat despre epuizare, cine stie or fi iar niscaiva explozii solare. Eu in afara de a fi devenit meteosensibil vad mai nou ca sunt si helio-sensibil  :-D

Citat din: fiulploii din  25 Aprilie 2014, 14:33:37
   Toate cele de mai sus ajuta la mentinerea statu-qvo-ului religios, la supravietuirea sistemului . Oamenilor religiosi daca le iei stalpii credintei cu ale lor ritualuri zilnice sau saptamanale, daca le iei speranta rugaciunii de upgradare aproape degeaba , daca le iei iluzia mantuirii , maretia catedralelor si ecoul slujbelor din biserica , acei oameni se vor simti parasiti , vor cadea in depresie, se vor sinucide lent si chinuitor. Vor deveni morti-vii.
   De ce? pentru ca asa au fost setati de la nastere si pana in prezent. Nu vad un scop in viata daca cerurile sunt goale , nu rezista drumului daca nu exista promisiunea Mantuitorului care-i asteapta cu bratele deschise.
   Daca incerci sa le iei toate astea, daca incerci sa le iei acest drog grosier vor face moarte de om. Deci, singurul care rezolva toate astea este Timpul , asa iluzoriu cum e el  :lol:
Li s-a luat candva drogul si chiar au facut moarte de om.
Li s-a luat un peste imputit si li s-a dat chiar undita cu care sa pescuiasca. Ei insa ce au pescuit cu ea au pastrat, apoi insa au aruncat undita. Pestele s-a imputit din nou.

Citat din: fiulploii din  25 Aprilie 2014, 14:33:37
  Ce ne facem insa cu acei oameni deosebiti care au facut sau fac parte din biserica - oricare ar fi ea- si care prin cuvintele exprimate denota o anume cunoastere? Dupa parerea mea , fiecare clan are nevoie de indrumatori si calauzitori care se incadreaza in regulile respective.
Sa nu fie din cei care mimeaza o anumita cunoastere! seminariile teologice cu asta se ocupa, scot actori ce joaca rolul unor invatati. Cunosc rolul bine dar nu sunt in stare sa scrie o alta piesa.
  Cei care deschid in ei insisi portile trairii cunoasterii celei vii aceia se ingrozesc cand privesc in jur. Ce exprima ei sunt ecouri celeste aproape de neinteles pentru ureche si intelect.

Frate @SLEAH, fie dupa cum zici, eu am glumit ca ma cadorisesti fii convins de treaba asta. Dar iata pentru tine doar, inca un verset din Pavel parca...iarasi impresionant:
,,Nu ştiţi că noi vom judeca pe îngeri" ?
si de la altcineva:
,,Celui ce biruieşte îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu precum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui"



fiulploii

  Texte sacre sau carti de capatai - aici includ si cartile doctrina ale comunismului, nazismului, capitalismului, etc - , ritualuri de intarire , simboluri ce transced timpul astfel incat ai impresia ca Matrixul nu este altceva decat Egregorul initial , tesatura ingemanata a Spatiului si Timpului in care noi avem un rol activ pe aici.
  Poti scapa de influenta egregorului asta? Poti rupe magia si taia tesatura?

  Toate religiile sau miscarile nu fac altceva decat sa lucreze impreuna la mentinerea urzelii.
  Trevor - in calitate de observator - are nevoie de Algernon pentru a scapa din plasa dinamica a matricilor ce se intretaie si isi schimba permanent pozitia. Plus ca trebuie sa fie abscons in miscarile lui pentru a nu trezi reactiile paznicilor Matrixului - acei pioni care lupta din toate puterile pentru mentinerea statuqvoului in mod aproape inconstient .
  Acuma, ghici cine sunt paznicii, cine face parte din sistemul de supraveghere si siguranta ?  :-)

abyss

Sa dam in ghioc...poate aflam :)
Serios acum. Sunt de acord cu urzeala multiD din sa zicem angrenajul energetic in care ne aflam. Vrei sa nu ghicesti si sa afli direct cine se ocupa imediat de tine? Opreste dialogul interior. Nu mai vorbi in gand, nu intotdeauna iti vorbesti tu. Vorbeste cat vrei, fa un plan apoi actioneaza fara sa mai comentezi nimic indiferent de modul in care se schimba urzeala. Nu mai vorbi in gand nimic macar si la inceput in legatura cu acel plan. Unul mic la inceput , de test. Urzeala te va provoca, vocea va porni singura desi ai dat comanda sa taca... O opresti din nou si tot mai des. Trebuie insa sa fii atent pe ea, sa o pandesti ca un vanator. Planul fiind facut actionezi detasat fara a mai dialoga in legatura cu aspectele schimbatoare. Fiecare isi formeaza aici propriul stil. Intelectul iti furnizeaza date instantaneu iar tu actionezi in baza lor instantaneu intentionand o actiune sau alta cu o fractiune de sec inainte de a mai porni vocea. Cine reuseste va aprinde o lumina pe un panou undeva...si veghetorii vor veni curand. Sau poti actiona asa in legatura cu anumite  actiuni personale. Esti sub plafonul "radar" o vreme. Vor veni totusi sa cunoasca ce te.a determinat sa faci asta , etc.

fiulploii

  Hai sa schimbam putin punctul de vedere  :lol:

  Dupa cercetari personale indelungate - ete na, reciteam basmul Povestea porcului - se contureaza - adica ma plictisesc si scot ineptii pe banda rulanta :) - ideea ca Creatorul nu e totuna cu Semanatorul .
   Desi pentru unii e simplu si explica tot ca ''' o cometa s-a ciocnit cu Pamantul si asa au aparut animalele '''  :lol: eu sunt mai iscoditor si vreau raspunsuri cat mai complete - adica chiar ma plictisesc rau de tot .
   Trecand peste faptul ca Fat-Frumosul din povestea mai sus amintita este din alta lume si este spion pe pamant adoptand o tehnica de shapeshift si ravneste la genele unei frumoase si bogate  :-o :-o :-o  pamantence - oh, iarasi e vorba de clasa conducatoare cu ale ei gene prezervate si selectate - trecand peste acest fapt , o concluzie se impune de la sine - 'ai no, adica unde dai si unde crapa ?  :lol:  :
     - raspandacul  Vietii este o masinarie sau un sistem automat - mai dar ce am zis-o !
     - Creatorul Vietii este o unda zisa purtatoare - gata ca a trecut pauza

:-D :roll:
  Prostii cu duiumul insa daca.....
Parerea mea...