Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

terraflorin

Vorbind ca de la un simulat la alt simulat, teoriile fractale ale lui Culianu sunt departe de a fi simple aşa cum apare între paranteze la numele topicului. Însă am eu o expunere destul de simplă: :-D





Xanadron

Citat din: terraflorin din  20 Noiembrie 2013, 18:18:30
Vorbind ca de la un simulat la alt simulat,[...]
Tot e bine ca nu vorbim de la simulant la alt simulant. :-D

Serios acum: unii (de fapt cam putini) inca se mai intreaba de ce-a fost asasinat in 1991 I.P. Culianu - aparent absurd, dar de fapt ritualic. 8-)
Si-n niciun caz de "secu", asa cum se specula aiurea p-atunci.
Desi pare radical derapat offtopic, subiectul are totusi (zic eu) destule conexiuni cu operatorii Matrixului. :evil:

Ale caror misculatii oculte incepusera sa fie bunghite :lol: de genialul raposat, care n-a apucat sa-si termine "disectia ultima" a Iluziei, inceputa-n '90 pe... cadavrul Inchizitiei asa-zis Crestine din perioada arderii :star: "ereticului" - cam gnostic si el - Giordano Bruno.

...Deja s-au strins cam prea multe reveniri necesare, dar sper sa am cindva timp si de asta.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

terraflorin

Stanislaw Lem a încercat să spună o jumătate de adevăr în Ciberiada sa cea SF. Din câte îmi amintesc acum în una din ''expediţiile'' lor meşterii dibaci Trurl si Clapauţius construiesc universuri şi lumi de laborator pentru a studia evoluţia civilizaţiilor în funcţie de anumiţi parametri. Nu găsesc acum exact pagina şi capitolul, dar încerc să revin cu informaţia. Asta dacă nu ştie altcineva deja acest lucru şi ne luminează şi pe noi.

hanzo

intrebare intrebatoare  :mrgreen:

ar vrea cineva sa fie consumat asimilat ajutat sa traisca oarecum vesnic, dar avand relatie de "daca nu esti cu mine" si "faci doar..atat. ori in gradina, ori sub gradina"... :rocket:

cam pe aici se invart optiunile oficiale.  si daca astea sunt cele "bune" sa vedem la neoficiale  :martiansmile:
sper ca sesizati ca, daca nu ar fi emotiile/sentimentele, ar avea totul.. un sens acceptat, da? :rainbow:

nu am avea discutia asta, probabil hahaha







Aseneth

Citat din: hanzo din  22 Noiembrie 2013, 20:04:39
sper ca sesizati ca, daca nu ar fi emotiile/sentimentele, ar avea totul.. un sens acceptat, da? :rainbow:
nu am avea discutia asta, probabil hahaha

Ratiunea este cea care ne face sa nu acceptam matrixul.
Daca ar fi doar sentimentele, am fi foarte usor de manevrat si buimacit.

hanzo

Citat din: Aseneth din  22 Noiembrie 2013, 20:56:30
Ratiunea este cea care ne face sa nu acceptam matrixul.
Daca ar fi doar sentimentele, am fi foarte usor de manevrat si buimacit.

ratiunea avand ca si chestii "cantarite".. ce?  a fi bine a fi rau insemnad?
diferenta dintre ratiune si logica fiind?

daca nu ar 'durea la suflet'/minte... nu cred ca ar fi o problema matrixul. sau... :?
neste fire logice, o matematica dusa pana la un rezultat..  :martiansmile:

intreb de dupa niste bere bruna, poate nu mai inteleg eu bine.. nematrixul  :rainbow:

lylyt_ice

#246
Parasiti scena! ...Fiti "spectatori"!!!  :wink:
Cei care; ziua dorm si noaptea se odihnesc, cand oare mai au curiozitatea sa vada cum este sa fii trezit la "realitate" ?

Aseneth

Citat din: lylyt_ice din  25 Noiembrie 2013, 02:06:20
Parasiti scena! ...Fiti "spectatori"!!!  :wink:

Daca te referi la detasare, ea implica rupere, dividere. O parte care ramane in matrix si o parte care intra in alt matrix, in iluzia eliberarii. In cel mai bun caz ajungi ascet si intemeiezi o religie, in cel mai rau caz, cele mai rele si cele mai multe, ajungi la spitalul de fluturasi.
Daca te referi la altceva, te rog detaliaza.

roxaline

#248
Citat din: Aseneth din  22 Noiembrie 2013, 20:56:30
Ratiunea este cea care ne face sa nu acceptam matrixul.
Daca ar fi doar sentimentele, am fi foarte usor de manevrat si buimacit.

Nu as spune chiar asa; daca ma uit la copii .. poti sa le dai motive rationale cate vrei ca ei tot dupa emotiile lor se centreaza. Copiii se descentreaza abia dupa ce-i "invatam" noi sa fie nesiguri, sa fie permanent ingrijorati, neincrezatori etc etc.  Nu cred ca emotiile, sentimentele sunt usor de manevrat ci mai degraba ratiunea si acele pseudo-emotii, pseudo-sentimente pe care rationalul crede ca le poate imita. Ca atunci cand cineva se uita la o opera de arta ori asculta o muzica deosebita insa .. nu simte. Dar I SE PARE ca simte, rationalul ii spune ca ar trebui sa se simta asa si asa ... si incearca un soi de vaga imitatie. Iar senzatia este ceva de genul "eram atat de obosit ca nici sa ma mai bucur nu am putut, era frumoasa muzica dar ... " .

As spune ca emotiile, sentimentele sunt un ghidaj foarte interesant. Ca un soi de "citire rapida" a modelului din matrix de care te-ai agatat  8-) . OK, asta se intampla daca nu esti complet "mutat" in rational, adica in partea "mobila" a mintii si complet deconectat de "modelul original". 

Cand ati ras ultima data pe bune, de sa ramai fara aer, sa razi cu lacrimi? Cand ati fost ultima data indragostiti, atat de indragostiti incat sa simti ca si asfaltul asta prozaic zambeste si chiar si urateniile noastre de cladiri "moderne" zambesc impreuna cu babuta ce trece pe langa tine, soferul de taxi care brusc nu se mai grabeste ci te lasa sa treci fara sa stea amenintator muscand din "zebra"? Cand ati avut ultima data senzatia acuta de a fi fara griji si fara graba, in tihna si cu de o claritate perfecta si cu atat de mare deschidere incat sa ai experienta ca "vezi" tot, 360 grade?  :roll:
"Disbelief in magic can force a poor soul into believing in government and business." ― Tom Robbins

fiulploii

Cineva a zis: Problema nu este o problema; adevarata problema este atitudinea ta despre problema .

                        Orice ai nevoie sa cunosti este inlauntrul tau. Asculta. Simte . Increde-te in intelepciunea trupului.

Deci, care este atitudinea generala in fatza problemei numita Evadarea din  matrix?

terraflorin

Citat din: fiulploii din  26 Noiembrie 2013, 04:30:11
Cineva a zis: Problema nu este o problema; adevarata problema este atitudinea ta despre problema .

                        Orice ai nevoie sa cunosti este inlauntrul tau. Asculta. Simte . Increde-te in intelepciunea trupului.

Deci, care este atitudinea generala in fatza problemei numita Evadarea din  matrix?
Atitudinea ''generală'' (generală? 2.3 inşi îşi pun problema asta nu toată ''omenirea'') este că: Noi suntem ''copiii'' matrixului iluzoriu, în afara lui, după 'o 'evadare''  iluzorie ne aşteaptă non-existenţa iluzorie sau un program-tampon cu ''fluturaşi'' şi ''tunelul de lumină'' înainte de reintroducerea informaţiei într-un nou ''corp'' simulat şi iluzoriu (proces numit primitiv reîncarnare).

Xanadron

#251
Iarăşi cred că mi-a halit coana I.A. :evil: o postare d-un metru pătrat :-D - habar n-are insa că mă ajută-n zelul ei distructiv, fiindcă mă lansasem în analize ale Codicelor gnostice de la Nag Hammadi (apocrife creştine, subliniez - poate aşa scade titul de cataroaie :lol:)  fără să ştiu dacă măcar cîţiva dintre voi le-au citit fie şi doar "în diagonală". O să revin deci după eventuala completare a bibliografiei, descărcabilă d-aici (2,7 MB si doar cca. 330 pag.):

http://projectavalon.net/The_Nag_Hammadi_Library.pdf

Un alt articol recent - http://discovermagazine.com/2013/dec/09-do-we-live-in-the-matrix#.UpRXUdKBkVv - e insă la fel de interesant ca premiză a topicului, fiindcă-i de luat în calcul şi varianta că Matrixu-i sublim, dar... lipsă.

Deci: Do We Live in the Matrix?
Tests could reveal whether we are part of a giant computer simulation — but the real question is if we want to know...
:wink:

Clar că mai nimeni nu doreşte să afle răspunsul - aşa cum văd că-s convinşi şi alţi colegi de altfel.
Ceva mai neclar e însă răspunsul la întrebarea din titlul articolului, care trece-n revistă opiniile unor savanţi reputaţi (şi nu doar forumişti eventual exaltaţi :lol:) apropo de posibilitatea:

1. ...detectării unei "simulări universale", în urma constatării variaţiilor suspecte ale unor constante fizice de-a lungul şi latul Universului cunoscut, care ar revela "hibe de programare" ale IT-istului suprem :star: (v. surse ciudate... şi fixe de radiaţii cosmice, găuri negre cu efecte stranii şi alte "n" fenomene impredictibile.)

2. ...simulărilor complexe imitînd nu doar Realul, ci şi "umanul" (posibile cică-ntr-un secol), create de oameni - v. opinia:
"We may be able to fit humans into our simulation boxes within a century," says Silas Beane, a nuclear physicist at the University of Washington in Seattle. Beane develops simulations that re-create how elementary protons and neutrons joined together to form ever larger atoms in our young universe.
Legislation and social mores could soon be all that keeps us from creating a universe of artificial, but still feeling, humans — but our tech-savvy descendants may find the power to play God too tempting to resist."


Tentaţia "jocului de-a Dumnezeu" :star: ar fi deci, după unii, bazată pe unele evoluţii deja cunoscute public - fără să mai vb. despre alea încă închise-n anumite sertare, închise şi ele de cîte-o Matrioska închisă-n altele.
Toate - aflate-n calele unor nave-laborator de pe orbita lui Sirius-B poate.
( Zic şi eu ca să n-adorm... din nou. :-D)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

terraflorin

Rezultă (de undeva cumva) că avem de-a face cu 2 tipuri de OZN-uri: simulate (ca şi noi) şi cele ''reale''. Ultimele provin dintr-un univers ''real'' în care al ''nostru'' este simulat, dar poate că şi acel univers e simulat în altul... ş.a.m.d. ...  şi uite aşa la puterea n universuri simulate... până când se vor prăbuşi din cauza unei aşa puteri uriaşe de calcul, mă jur că aşa este pe toţi quasarii şi cometele cunoscute! :-D

Dar ca să evadezi dintr-un univers simulat în cel de deasupra (simulat sau nu) trebuie să ai acolo un corp şi aici cufundată o conştiinţă-minte. Ca în trilogia ''Matrix''. Ori lucrurile nu stau nici pe departe aşa, surpriza este că ''acolo'' nu avem niciun ''corp'' ci doar un ''fişier'' de ''informație''!

Ne dorim noi să aflăm adevărul? Ne va fi relevat adevărul? Unii zic că dacă aflăm adevărul cineva de ''sus'' va şterge programul şi/sau va da reset. Nici vorbă de aşa ceva. Să zicem că se va găsi ''dovada''! Câţi vor crede în ea? Un mic procent, asta fiind evaluarea cea mai optimistă. În cel mai rău caz, să zicem prin absurd că 90% din populaţie crede în dovada descoperită. Se va întâmpla ceva? Nimic, viaţa va merge înainte neschimbată. Va reseta atunci creatorul sistemul? Nici vorbă, poate va declanşa o mică apocalipsă locală, un supervulcan sau un meteorit care va distruge 99% din populaţie.

Dar vom afla noi adevărul? Situaţia mi se pare similară cu cea a unei albine care merge din floare în floare apoi la stup şi aşteaptă să moară cât de curând, fiind în folosul matricei regină! Va evada ea din matrix: adică i se va aprinde un bec in minte (va gândi independent) şi va zice stai puţin, eu pot zbura... de ce mă chinui cu nectarul florilor... sursa e soarele, am să zbor până la soare şi aşa voi face mai multă miere... Dacă acest lucru e posibil şi pe soare sunt albine care fac cursa pământ-soare regulat atunci da, e posibilă şi evadarea ''omului'' din acest ''univers''.

Vorbeam mai sus de trilogia Matrix şi de faptul că nu poate fi posibil acel sistem simplist: în 2090 maşinile s-au revoltat şi ne-au făcut baterii. Asta din ce mai reţin eu! Acolo mai sunt şi alte greşeli, poate strecurate intenţionat ca mesaje subliminale. De exemplu toţi oamenii reali s-au retras într-un oraş din adâncul pământului la căldură. Nu cumva domne să părăsească planeta şi să caute altele noi de terraformat! Se imprimă în mintea spectatorului că soarta tuturor oamenilor este legată de pământ, aici pierim şi aici ne îngroapă ''ei'' pe toţi! Se imprimă ideea că întoarcerea zeilor sau a doua venire a lui Hristos are loc pentru toţi oamenii care trăiesc pe Pământ, 2-3 pe statia spaţială internaţională şi 0 locuind pe alte planete. În cel mai sigur caz ''maşinile'' creatoare au nevoie de informaţii noi şi nu de corpuri de muls energie.

Poate toţi formăm inconştient o inteligenţă artificială din viitor. În ''prezent'' sunt oameni putrezi de bogat care vor să devină nemuritori, în acest scop consumă toate drăciile, sponsorizează o grămadă de tehnologii fringe şi sprijină robotica, nanotehnologia, bioingineria şi alte din astea. Dar poate toate acestea au avut loc, bogaţii au îndeplinit deja obiectivele ''Georgia Guidestones'' ş.a. Cei puţini şi nemuritori rămaşi în viaţă, mai mult roboţi decât oameni, mai mult IA decât conştiinţă au recreat istoria, posibil în mai multe variante, cea reală şi altele imaginare, pe baza ideii ce s-ar fi întâmplat dacă x câştiga războiul y şi nu z etc etc. Totul pentru informaţie dar şi ca formă de divertisment. Inteligenţa artificială pe care încă nu am descoperit-o oficial are cele mai mari şanse de a deveni din ce în ce mai inteligentă şi să rezolve probleme universale numai dacă creează lumi şi împarte sarcina la miliarde de entităţi ''biologice'' ''simţitoare'' şi ''inteligente'' cumva interconectate şi care se cred fiinţe vii. Aşadar o altă variantă ar fi: dăm lumii simulate beta sarcina de a rezolva problema omega, după n miliarde de ani undeva în aceea lume, pe o planeta oarecare, o minte o va rezolva pe baza evoluţiei anterioare civilizaţiei sale. Dacă rezolvarea e bună, IA consideră că ea a rezolvat-o şi de fapt aşa şi este, apoi dacă consideră că acea lume nu mai are teme de făcut, deci alte răspunsuri de dat, atunci IA o şterge şi urmăreşte ce se întâmplă în alte miliarde de alte lumi simulate în căutarea altor informaţii.

Cam asta am ''visat'' eu azi noapte!  :-D Posibil să fim totuşi şi ''reali'' şi ''imaginari'' în acelaşi timp, vorba lui nenea Albert: Totu' e o iluzie!

PS: Pt Xanadron: Înainte de previzualizare sau postare text formează cu încredere un Ctrl+A urmat de un Ctrl+C!

fiulploii

#253
Citat din: terraflorin din  26 Noiembrie 2013, 08:57:37
Atitudinea ''generală'' (generală? 2.3 inşi îşi pun problema asta nu toată ''omenirea'') ...
:lol:  atitudinea generala a celor ce cauta urme sau dovezi ale existentei matriciale. Distributia gaussiana este valabila si aici. Muncesc multi pentru a lansa unul sau cativa in calatorie.

Citat din: Xanadron din  26 Noiembrie 2013, 11:31:17
....
1. ...detectării unei "simulări universale", în urma constatării variaţiilor suspecte ale unor constante fizice de-a lungul şi latul Universului cunoscut, care ar revela "hibe de programare" ale IT-istului suprem :star: (v. surse ciudate... şi fixe de radiaţii cosmice, găuri negre cu efecte stranii şi alte "n" fenomene impredictibile.)
....

Interesant articolul si dovedeste ca este multi care se preocupa de eventualitatea unui matrix : si in cadrul organizat al matrixului mic oficial si foarte local al umanitatii cat si in cadrul asta amatoricesc de exaltati rataciti pe diverse forumuri . E cumva o competitie si nu imi dau seama  ?  :lol:
   O posibila dovada foarte amatoriceasca zic eu ca ar fi tema observatorului din procesele cuantice si ma opresc doar la experimentul fantei de lumina . Cert este ca observatorul este parte importanta in procesele subatomice influentandu-le prin insasi existenta sa. Si partea din observator care face asta e creierul desi unii mai nebuni  sustin ca ADN-ul ar fi cel responsabil .
   Dupa vestita lege care zice in toate filosofiile exo-, ezo- sau eso- terice ca ''ce e sus e si jos si invers'' ma gandesc ca observatorul intervine prin insasi prezenta sa si la scara metagalactica.  :-o  Asa ar fi normal, de bun-simt, logic si mai ales .. divin. Fiindca se pare ca asta ar fi rolul creatiei insa in beneficiul cui inca ramane abscons.

   Un alt aspect invatat pe vremuri si spus/acceptat de o parte din gulerele albe din fizica ar fi ca oricat de mult ar sapa omul in intimitatea materiei , tot timpul va gasi inca un tip de particule si mai mici si mai ciudate , cu miros, gust sau aroma si culoare - ca nu mai stiu nici cum sa le mai numeasca.  Insa, vor ramane cateva mingi elastice ca niste repere ce nu pot fi sparte : electronul si fotonul. Asta luind in considerare aspectul corpuscular al respectivelor .
   Eu nu as mai cheltui bani si resurse pe descoperirea ultimelor sau primelor caramizi ale universului fiindca nu este asa ceva intr-un fractal - dupa parerea mea , cele de mai sus ar demonstra existenta fractalului.  Codul-sursa s-ar putea sa fie ascuns in electron si in foton. Ca un prim reper.
   
  Daca luam in considerare si ipoteza ca electro-magnetismul si gravitatia ar fi de fapt doar proiectii in matrixul nostru a unei forte unice , problema pare a se complica.

  Faptul ca neutrinii traverseaza lejer materia noastra buretoasa ca si cum nu ar exista nici macar campurile care leaga sau mai bine zis care ingheata informatia sub forma de corpuri ar fi o dovada existentei a cel putin unei alte realitati cu care nu putem avea tangenta avand nivelul de vibratie strans determinat de constantele universale observate/detectate.

  Nu mai pomenesc de anti-materie si implicatiile ei filosofice sau in realitatea imediata.

Dupa mine sunt certe sistemele de mentinere in functiune a matrixului prin parghiile sale si aici as aminti in ordine aleatoare: religiile, sistemul economico-social, teama si fuga de durere catre placere elevata sau grosiera , mentinerea unei atitudini oarecum delasatoare si nu in ultimul rand oprobiul public  :evil:
  Trebuie ceva curaj sa poti infrunta toate astea si trebuie talent cameleonic pentru a reusi sa te folosesti de sistem in scopul tau fara ca sistemul sa-ti dea eject inainte de vreme. Atunci cand esti pregatit cica se poate folosi energia imprimata de sistem pentru a te ejecta in folosul tau.
  Vorbe doar si nimic mai mult.  :lol:

Experiment mental.
      Ipoteza: avem dovezi certe de existenta matrixului si avem dovezi ca exista iesirea precum si modalitatea de a efectua aceasta iesire , alta decat cea cu picioarele inainte.
                    Avem posibilitatea de a efectua teste in privinta Iesirii , le facem insa nu sunt concludente.
      Concluzia : cine ar iesi ? care ar fi profilul psihologic al celui care va iesi? Din Istorie sau din Mitologie se cunoaste vreun caz de evadare din matrix?

  Zic si eu ca azi e marti si e ziua intrebarilor  :lol:

L.E. @terraflorin , nu ai impresia ca postul tau de mai sus e gandit dupa valorile impregnate de matrix? Zic si eu , in continuarea visului :-D
     

Xanadron

#254
Doar scurt deocamdata:
1. Ramificarile parca interminabile ale topicului imi sugereaza un nume mai bun pt. papusile Matrioska: Matrioxa. :-D

2. (@ terraflorin apropo de CtrlA - S, C etc) - De obicei scriu postarile mai lungi intr-un fisier separat, da' "stingerea" uneori abrupta si fara explicatii a computerului ma prinde citeodata la mijloc de matrix des. :lol:
...Pina cind o sa simta si el duritatea iluziei asfaltului, :x aruncat de la etaju' 7.

3. (@fiulploii apropo de... prea multe)
- "tocata" prea pina-n pinzele albe ale subparticulelor, "materia" pare sa dispara totusi. Unde anume? - Nicaieri... palpabil probabil (ideea Nimicului Vibratoriu ce ne-nconjoara, re-topit/integrat intr-un alt Nimic Calm (:roll:) merita si ea dezvoltari).
- mini-dizertatia colegului terra-tiz nu-mi pare chiar atit de "terre-a-terre" ca tie, ba chiar poate ametzi pe cei mai alergici la suprapunerile prea ramuroase de planuri semi-intersectate secant. :lol:
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/