Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Xanadron

#180
@ fiulploii: Houston, I have a probem! :-D - mi se pare, fiindcă rămîn la ideea unei anumite condiţionări preexistente (şi d-aia inerente) a religiei de care aparţinem prin Botez - indiferent de eventuale "resetări" ulterioare (fie dez-botezare illuminată la bec :star: gen Gelu Voican-Voiculescu - că pe Răduleasca nu merită s-o luăm în serios -, fie iniţiere masonică, cădere de-a latu-n braţele gnosticismului, cathar-ismului, jainismului, confucianismului, Reiki-smului etc).

Bine-bine, o să ziceţi, da' cum rămîne cu ateii... din tată-n fiu?
Sau cu papuaşii amazonieni? (asta mi-a spus-o Elena Udrea după faza cu preşedintele Norvegiei :lol: şi tre's-o cred, că doar e conferenţiară expertă gheo-politrucă.)
Serios acum, "ale cuiva" de Mai Sus zic io că-s şi categoriile astea, care nu cred să aibă însă vreo libertate apriorică-n plus faţă de noi, ăştia mai legaţi de glia divinităţilor. Pînă la un punct...

@hanzo: Eu ţin să-ţi mulţumesc pentru contribuţiile la topicul ăsta - deloc uşurele şi nici uşuratice, oricît de "neserioase" ar părea unora (unele). Şi sclipirile oarecum fragmentare, dar originale-s binevenite, mai ales cînd... vorbim discuţii potenţial aride.
Cronovizoarele şi alte bîzdîgănii cu iz magic nu cred să-şi aibă totuşi rostul din moment ce, odată evadaţi, am putea s-avem de toate fără să mai vrem de fapt nimic. ;)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

alx

Citat din: Xanadron din  04 Noiembrie 2013, 23:59:34
am putea s-avem de toate fără să mai vrem de fapt nimic. ;)
Intr-o exprimare mai...cunoscuta,suna asa:
Fericiti nu sunt cei ce au,ci cei ce nu-si doresc...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

abyss

Doctrinele secrete tibetane. Parca asa se numeau doua volume mici si interesante.
"mintea infometata" te baga iar in matrix... Mintea ...
Sinuciderea nu e acuzata din cauza ca vreunul din noi are  te pomenesti vreo vqloare mai mare decat funia cu care ar trebui spinzurat. Nu. Sinuciderea e asemeni terminarii fortate a vreunui proces din matrix. Sunt fapte de zis si facut, e un mare angrenaj si mori cand "trebuie".

Botezul si asazisele taine sunt doar trucuri/tehnici de pacalire a mintii...mintea...

mm

  Incerc sa ma orientez in aceasta discutie despre tentative de evadare si destul de greu ma descurc. Motivele, in afara unor comentarii rautacioase, provin din caracterul nesistematic, un pic aleatoriu al abordarii. Sistematizarea fiind o meteahna a unora deprinsi cu asa ceva, poate ca nu se pune. Totusi se poate sintetiza ce s-a spus pana acuma?

  Pe directia aceasta inclin sa spun ca se aduc in discutie aspecte extrem de diverse si de origine documentara insuficient verificata. Ca paranteza, datele stranse din diferite izvoare documentare trebuiesc a fi verificate temeinic pentru a le putea mai apoi folosi intr-o constructie logica.
  Cadrul analizei de pana acum se situeaza la un nivel superior datelor tehnice accesibile noua. Astfel, nu stim nici aproximativ cum arata alte lumi sau matrixuri, nu avem date despre organizarea lor ierarhica, nici macar nu stim unde s-ar putea evada. Desigur, acest aspect nu trebuie sa limiteze discutia, sa o sufoce. Nu sugerez asa ceva, doar constat.
  Intru echilibrarea studiului, cred ca impune si enumerarea aspectelor convenabile ale matrixului, nu numai critica aspectelor neconvenabile. Astfel, se pune intrebarea: nu sunt oare si oameni fericiti in lumea asta? Ce trebuie sa faci ca sa fii fericit? Si implicit si direct: ai facut ceea ce trebuia pentru ca sa te simti (macar) comod in acest matrix?

  Ma gandesc ca in viata fiecaruia se gasesc clipe de formidabila valoare, precum un zambet de copil, o floare, un rasarit, un peisaj trait prin toti porii de pe varful unui munte, etc. Si am enumerat doar niste lucruri (aparent) banale.
  In seara aceasta s-a derulat pe una din antene analiza vietii unor oameni (un handicap motor grav, un inceput de viata cu aurolacii, etc.). Cat de suparati ar fi trebuit sa fie acesti oameni pe matrix...? De ce ar trebui sa ma consider eu (cu problemele mele) nefericit cand intalnesc asa ceva? Pot doar rusine sa simt.

  In ce priveste dreptul nostru de a-i judeca pe Sefii nostri superiori (astrali sau nu), cred ca o asemenea posibilitate este extrem de limitata si ramane, din nou, mai larga posibilitate de a ne manevra propria fiinta in matrixul existent.

  Intrebare mica: de ce ar fi Bardo Thodol o sursa documentara superioara Bibliei?
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

horia2008

Citat din: fiulploii din  04 Noiembrie 2013, 22:35:49
   Sinuciderea degeaba sau fara motiv onorabil iti asigura moartea nu numai fizica ci si pe cea vesnica atat printre cei ramasi in urma cat si printre cei de pe taramul celalalt.

De ce?

p.s. mentionez ca n-am nici un gand de-ăsta si nici nu vreau sa dau idei, Doamne feri :)

mm

  Aceasta afirmatie nu e conforma cu faptele ce se intampla in banala realitate:
CitatBotezul si asazisele taine sunt doar trucuri/tehnici de pacalire a mintii...mintea...
Asa-zisele taine sunt magie. Si magia, slava Domnului, este recunoscuta (macar de vrajitori). Nu intentionez initierea unei discutii pe subiectul magie alba-magie neagra. Pur si simplu, cel putin o persoana din trei cunoaste, a aflat, a patit, efecte ale magiei (negre). Fiecare ortodox care participa la Sf. Taine simte, chiar profita, de efectele lor benefice. Intrucat totul este tehnica in lumea asta, si magia este o tehnica (tehnici) cu care se lucreaza pe aura omului (evidentiate stiintific sapte corpuri subtile in aura) si pe celelalte corpuri (emotional/astral, mental, cauzal, etc.).  Aceste informatii de natura tehnica pot fi gasite rapid, de ex.:
http://www.slideshare.net/razvan13/aura-energetica
  De aici am desprins doua citate:
" Acest termen [plasma] a fost introdus pentru prima oara in 1966 de cercetatorul V. S. Griscenko. Ideile lui Griscenko au fost preluate si dezvoltate de catre biofizicianul V. Iniusin care face o paralela intre bioplasma unui sistem viu si o holograma, in care fiecare parte componenta a sistemului poseda caracteristicile principale ale intregului. El defineste bioplasma unui organism viu ca o matrice formata din particule elementare incarcate electric (electroni liberi si protoni) care intrepatrund arhitectura macromoleculara a celulelor si mentine caracteristicile morfologice ale organismelor. Iniusin considera bioplasma ca fiind o bioplasma rece, cu entropie joasa, structurata de organisme, in care se realizeaza un inalt grad de organizare a particulelor neutre si al celor cu sarcina electrica si se dezvolta unde electromagnetice, acustice, etc. Bioplasma ar indeplini un rol de antena, putand fi influentata de radiatii electromagnetice cu lungimi de unda corespunzatoare. "

  " O explicatie a fenomenului Kirlian este data de d. W. A. Tiller de la Univ. Stanford: ,, Ideea fundamentala in radionica este aceea ca orice structura materiala sau orice organism de sine statator va emite si va absorbi energie prin intermediul unui camp unic, individualizat, cu o anumita frecventa si caracteristici specifice de tip radio.,,  "
  Am subliniat ceea ce ma interesa in aceste citate, respectiv faptul ca prin anumite tehnici -numite din vechime magice- se poate actiona asupra unui sistem viu (fiinta umana) cu extrem de mare usurinta deoarece aceasta fiinta (multicorporala, cu corpuri multiple, aflate in planuri diferite de cel fizic) absoarbe radiatii EM cu lungimi de unda corespunzatoare.

  Prin urmare, efectele Sf. Taine (ca si a vrajilor), simtite de un mare numar de oameni, unele dintre ele de-a dreptul incredibile, sunt explicabile pe deplin in mod stiintific si nu este cazul -la nivelul actual de instruire- sa le negam existenta. Deci, fiinta bioplasmatica poate primi informatie benefica sau malefica. Si bioplasma se comporta ca si fiinta fizica (ce se hraneste cu alimente curate sau otravite), ca si corpul mental (ce se hraneste cu informatie, buna sau rea), adica bioplasma se "hraneste" (cu bioplasme?) si ea cu unde EM purtatoare de "benefice" sau de "malefice". Cu conditia sa fie de frecventa potrivita.

  Mai am o observatie de facut pe baza (putinelor) datelor citate mai sus: Fiinta umana este "multicorporala" (a subliniat acest lucru si mr) si prin urmare se pune problema din care din aceste corpuri si planuri doresti sa evadezi, si cum. Daca se face un studiu oricat de restrans al naturii fiintei umane rezulta concluzia ca tratarea subiectului evadare presupune mai intai cantarirea a mii si mii de "amanunte", ca se cere mai intai un studiu (tehnic) de o mare intindere (mai ales ca "tehnica" asta nu se preda la scoala oficiala) si, poate ca, se cere si o mare responsabilitate. Evident, asta nu inseamna ca trebuie ucisa dorinta de a inova, de evadare, de manifestare a ideilor personale si eu nu militez pentru asa ceva.
  Evadare? Raspuns: da, insa asta cere incredibil de mult studiu.
Cand te afli la frontierele cunoasterii trebuie sa privesti dincolo de gard.

Xanadron

#186
Citat din: horia2008 din  05 Noiembrie 2013, 09:13:36
De ce?

p.s. mentionez ca n-am nici un gand de-ăsta si nici nu vreau sa dau idei, Doamne feri :)
Colegul Ploii :-D te poate lămuri mai bine. Eu cel puţin cred că le zicea la imperfect  - adică: "Pe vremuri, sinuciderea nu era blamată / afurisită la grămadă ca acu', ci doar anumite forme - considerate... neonorabile."

Colegului @mm acum (pe cît posibil sistematic...)
Incerc sa ma orientez in aceasta discutie despre tentative de evadare si destul de greu ma descurc. Motivele, in afara unor comentarii rautacioase, provin din caracterul nesistematic, un pic aleatoriu al abordarii.
Nici nu cred c-ar putea fi altfel decît relativ haotic un topic "heteroclit" ca ăsta, care atinge inevitabil multiple faţete  onto-, teo-, filo-, doxologice ş.a.m.d. şi-ar putea fi fără probleme segmentat în 7-8 sub-teme. Un factor de bruiere (dar şi pozitiv cumva) ar fi şi întrebările permanent iţite pe parcurs, care obligă la divagaţii şi reveniri repetate. Începusem de ex. o... tentativă de sistematizare a informaţiilor despre Inteligenţa Artificială şi-a trebuit s-o las (temporar) baltă - nu definitiv însă.

Ma gandesc ca in viata fiecaruia se gasesc clipe de formidabila valoare, precum un zambet de copil, o floare, un rasarit, un peisaj trait prin toti porii de pe varful unui munte, etc. Si am enumerat doar niste lucruri (aparent) banale.
Absolut valabil pentru unii. Alţii au însă, după o anume vîrstă, senzaţia aproape permanentă de "trăire-n reluare". Şi-atunci le-o ia mintea pe cîmpii visînd la evadări din matrix - bătînd simultan şi cîmpii, evident. :lol:

  In seara aceasta s-a derulat pe una din antene analiza vietii unor oameni (un handicap motor grav, un inceput de viata cu aurolacii, etc.). Cat de suparati ar fi trebuit sa fie acesti oameni pe matrix...? De ce ar trebui sa ma consider eu (cu problemele mele) nefericit cand intalnesc asa ceva? Pot doar rusine sa simt.
Aici intrăm cred pe cărarea KARMICĂ  şi-am derapa un pic offtopic dacă am urma-o. Ca panseu sugestiv totuşi, aş subscrie la maxima "Fiecare trăieşte exact atît de bine pe cît crede." Clar deci că un pic de autosugestie (pozitivistă) nu strică niciodată.

Intrebare mica: de ce ar fi Bardo Thodol o sursa documentara superioara Bibliei?

Ba, e măreaţă întrebarea - şi unicul răspuns valabil ar fi "NU-s motive ca Bardo Thodol să fie mai... credibilă ca sursă decît Biblia. Sau decît Coranul, Tora, Zoharul, Bhagavad-Gita etc etc."
Am citat-o din simplul motiv că alte surse considerate "de inspiraţie divină" nu-s... ontopic  (iar nu-mi pot reprima un zîmbet reamintindu-mi episodul "Cercul Credinţei" cu Fredo şi Pidjin :-D), fiindcă nu ating nici măcar eventualitatea Evadării ca ipoteză de lucru - iar ca pe o recomandare eventual utilă evoluţiei Spiritului :star: cu atît mai puţin.

În orice caz, poate-i necesară reiterarea unui disclaimer şi mai cuprinzător decît cele de pînă acum:
A nu se lua ipotezele formulate p-aici drept "adevăruri", ci doar ca simple păreri strict personale, emise fără intenţia deturnării convingerilor existenţiale ale altora.
Fiindcă traiectoriile probabile (sau doar posibile) ale lungului drum care începe cu fragmentarea, continuă cu metamorfoza şi sfîrşeşte cu recompunerea Sursei Universale Prime (SUP...erioare oricui ;)) nu le poate revela de fapt nimeni cu precizie.


Aici şi acum cel puţin - şi asta fiind spusă sub forma IMHO (In My Humble Opinion).
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: abyss din  02 Noiembrie 2013, 21:47:09
Am scris aseara o postare lunga ca raspuns lui Masta Xanadron. Cu descrieri din demersurile mele, ce am vazut, trait, experimentat si bineinteles ce concluzii am tras pana in prezent. Facusem si o promisiune de a desena anumite aspecte, prezentasem pentru prima data aspecte mai putin digerabile. Cand am apasat sa postez mi s.a inchis telefonul si am pierdut totul... Prin urmare inca functioneaza cenzura de "sus".
Apropos, in cropul cu capra pus de Xanadron am observat ca e o umbra a clopotelului de la gatul caprei insa clopotelul nu exista in imagine. Prin extensie noi ce clopotel om avea? Cum putem fi gasiti si auziti? Sa fie vorba de infamul dialog interior? Cert e ca odata oprit fie si temporar in timpul unei actiuni importante...f. curand vin si paznicii sa vaza care-i treaba cu capra... Unde si care e clopotelul?
Si eu am patit faze de genul acesta insa asa cum spuneai si tu  onorabile domn,
Citat din: abyss din  05 Noiembrie 2013, 01:22:15
... sunt doar trucuri/tehnici de pacalire a mintii...mintea...
Am revenit si am spus ceea ce doream fiindca mi s-a parut ca aceste semne sunt doar mijloace de blocare a grupului . Si daca tot am ajuns aici cu discutia , sa spun ca dupa parerea mea, pe langa mijloacele de blocare individuala in a accesa anumite aspecte/caracteristici ale matrixului exista si blocaje de grup si cred ca si blocaje care actioneaza la nivel de rasa umana.  :-D
  Despre clopotelul adumbrit al caprei cred ca ar fi iarasi destule de spus insa ma rezum la a zice ca e necesar fie si numai din motive de economie a supravegherii. Adica lasi fenomenul sa se desfasoare in legile lui si numai daca se produce o anume reactie se declanseaza alarma si vin supraveghetorii de serviciu pentru a monitoriza reactia sau pentru a face focul mai mic ca sa nu dea in clocot procesul. Asta e doar parerea mea nebazata pe nimic concret. Deci, doar vorbe  :lol:
  Dialogul interior este benefic pentru a constientiza ca esti . Daca vrei sa te desprinzi de mal atunci e normal sa dezlegi paramele, nu?

Citat din: Xanadron din  04 Noiembrie 2013, 23:59:34
... rămîn la ideea unei anumite condiţionări preexistente (şi d-aia inerente) a religiei de care aparţinem prin Botez - indiferent de eventuale "resetări" ulterioare ....

Bine-bine, o să ziceţi, da' cum rămîne cu ateii...
Sau cu papuaşii ...
Serios acum, "ale cuiva" de Mai Sus zic io că-s şi categoriile astea, care nu cred să aibă însă vreo libertate apriorică-n plus faţă de noi, ăştia mai legaţi de glia divinităţilor. Pînă la un punct...

Aici eu zic ca toata lumea trebuie sa fie incadrata undeva pentru a putea fi golita de produsul intern brut  :lol:  Oferta diversificata pentru a nu lasa pe cineva pe afara - ar fi o alta comparatie.

Citat din: horia2008 din  05 Noiembrie 2013, 09:13:36
De ce?

p.s. mentionez ca n-am nici un gand de-ăsta si nici nu vreau sa dau idei, Doamne feri :)
Colegul Xanadron a citit mai bine ce am vrut sa spun . Propozitia mea era la imperfect si apoi chiar daca intrebarea ta se mentine raspunsul este : habar nu am de ce era asa atunci.  :-D

Citat din: mm din  05 Noiembrie 2013, 14:04:40

  Asa-zisele taine sunt magie.
Ce e magia? Dupa mine sunt tehnici ale unei stiinte stravechi , antediluviene probabil, ramase sub forma de manuale sau carti de popularizare a stiintei ca sa supravietuiasca cumva - iarasi nu stiu de ce  :lol:
Citat
  Prin urmare, efectele Sf. Taine (ca si a vrajilor), simtite de un mare numar de oameni, unele dintre ele de-a dreptul incredibile, sunt explicabile pe deplin in mod stiintific si nu este cazul -la nivelul actual de instruire- sa le negam existenta. Deci, fiinta bioplasmatica poate primi informatie benefica sau malefica. Si bioplasma se comporta ca si fiinta fizica (ce se hraneste cu alimente curate sau otravite), ca si corpul mental (ce se hraneste cu informatie, buna sau rea), adica bioplasma se "hraneste" (cu bioplasme?) si ea cu unde EM purtatoare de "benefice" sau de "malefice". Cu conditia sa fie de frecventa potrivita.

  Mai am o observatie de facut pe baza (putinelor) datelor citate mai sus: Fiinta umana este "multicorporala" (a subliniat acest lucru si mr) si prin urmare se pune problema din care din aceste corpuri si planuri doresti sa evadezi, si cum....
  Evadare? Raspuns: da, insa asta cere incredibil de mult studiu.
Unii ar avea catre ceva de comentat la paragraful de mai sus . Radiestezistii de la scoala comandorului in retragere nu-stiu-cum-il-cheama zic ca frecventele pot fi schimbate la comanda prin intermediul mintii. Astfel, ca si exemplu banal, cafeaua din ceasca poate fi decofeinizata daca e tinuta de catre un asemenea meserias un anumit timp intre palme.
   Ca dovada ca magia este doar o ramasita tehnica pot aduce faptul ca in majoritatea cazurilor are efect doar asupra celor care cred in aceste efecte. A crede poate insemna in acest context , a te pune in acel matrix in care functioneaza  acele legi magice, a-ti crea propriul matrix cu propriile legi. Si aici este o cale de evadare???
   Exista un mic procent de magii care au efect indiferent daca tinta crede sau nu . Interesant este ca si in acest domeniu este dupa puteri si forte , situatie transpusa cumva in anumite genuri de jocuri electronice.
   Hopa ! si uite asa facem o trecere catre I.A.    :-)
   Bagheta magica , master Zen e la tine si nu uita de butonul de pornire . Ca daca il lasi pe oprit, canci magie si stelute .  :lol:
  Parerea parerii a fost spusa ...

fiulploii

#188
Citat din: Xanadron din  04 Noiembrie 2013, 16:26:21
..nu trebuie uitate nici studiile naziste (dr. Mengele @ Co) asupra utilizării energiei stranii "extrase" cumva în clipa morţii din cadavre  ... pre-tratate cu anumiţi "catalizatori", unii nu foarte diferiţi de actualele "E"-uri - energie folosită cică pîna si-n scopul propulsiei unor OZN-uri simbiotice tip "bulă biologică".
...

    Rugaminte la tine daca ai putea dezvolta putin ( mai mult chiar  :-D ) cele spuse mai sus fiindca nu stiu germana iar in engleza nu am gasit ceva revelator .
    Iar impresia mea e ca asta are legatura oarecum cu subiectul I.A. fiindca se pare toate duc intr-acolo , cel putin din punctul meu de vedere.

   
Citat din: mm din  05 Noiembrie 2013, 14:04:40
 
  Evadare? Raspuns: da, insa asta cere incredibil de mult studiu.
Pai , eu zic ca depinde. Pentru un mecanic poate ca cere mult studiu sa imi repare masina . Mie insa imi e de ajuns sa stiu sa conduc si  sa fac depanarile simple si usoare. Nu ma intereseaza sa stiu din ce e compusa masina in amanunt, cum se angreneaza rotile dintate prin ea , cum functioneaza senzorii calculatorului de bord. Cam asa si aici, numai ca e mai complicat putin fiindca comenzile sunt verbale si tin de mentalitate cu tot bagajul ei de concepte, principii , credinte, idei si alte cele strict personale.
  Avem deci o multime de bariere si in acelasi timp o multime de oportunitati.
  Doar parerile mele ...

In spiritul titlului incepem cu litera X   8-)

Xanadron

#189
Citat din: fiulploii din  05 Noiembrie 2013, 20:02:38
    Rugaminte la tine daca ai putea dezvolta putin ( mai mult chiar  :-D ) cele spuse mai sus fiindca nu stiu germana iar in engleza nu am gasit ceva revelator .
    Iar impresia mea e ca asta are legatura oarecum cu subiectul I.A. fiindca se pare toate duc intr-acolo , cel putin din punctul meu de vedere.
Si eu mai "sap" inca, fiindca tipu' - neamt, clar - care venise cu ipoteza asta shocanta pina la grotesc pentru unii (deloc nefondata insa) se pare c-a fost... ajutat recent sa dea coltzu'. :lol:
Si tot ce-a spus/postat s-a evaporat subit.

Pe blogul:   http://beneun.wordpress.com/2010/02/24/hochtechnologie-genau-in-den-richtigen-handen-vom-ss-projekt-die-glocke-zur-okkulten-loge-fraternitas-saturni/

...(postarea-i aleatoriu aleasa, desi-i cu clopotzel saturnian in coada :planet:) mai poti gasi insa una-alta tangent temei - cu ajutorul lui Mos Goagal ze tranzleitar. :wink:
Blog care-i si el lasat in paragina de citva timp, dupa repetate "luxari" deloc intimplatoare suferite de autor - pe moment bine speriat se pare.
Motiv pt. care eu cel putin l-am "stocat" prin partile esentiale. 8-)

P.S. Cu IA/AI o sa revin oricum pe... foarte larg.
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

abyss

Pentru @mm
Tainele sunt tehnici. Tehnicile sunt trucuri care te ajuta sa descoperi ceea ce poti sa faci insa nu percepi acest lucru. Imi pare nespus de rau ca nu am timp sa iti analizez punct cu punct ce am dorit a  evidentia. Cunosc bine as cuteza sa spunaceste sfinte taine. Tocmai de aceea le consider tehnici. Ele nu fac decat sa iti faciliteze controlul asupra intentiei tale. In cadrul executarii acestor tehnici se foloseste un instrumentar alc din sunete, imagini, miscare si mirosuri precum si substante.
Rezultatul e ca la final mintea ti.e decojita pana la miezul constient care contine intentia ta pt care te afli acolo si incerci manifestarea ei...vindecatoare, multumitoare, de lauda la adresa lui Dumneseu ...etc. Isus a zis mereu...tu ai facut cutare sau cutare minune...adica credinta ta. Intentia. Astfel mintea devine un instrument. Nu a spus isus ca suntem fii lui Dumnezeu doar ca nu constientizam aceasta? Daca nu realizam cutare lucru sau altul inseamba ca nu ne stapanim instrumentul.

A nu se intelege ca vorbesc de sus ori ca dau lectii. Pur si simplu nu am ce face si-mi dau aiurea cu parerea din cand in cand punand intrebari ori derapand discutiile. Promit insa ca ma voi revansa :)

terraflorin

Cineva spunea pe aici (sau chiar mai mulţi) că toate profeţiile şi prorociile sunt negativiste, că subiectul acestora este cel puţin apocaliptic. Şi în acest caz, al subiectului ''umanitate'' băgat în colivia-matrix tot un fel de profeţie negativă pare a fi. Uneori îmi vine însă o altă idee, uşor diferită, dar care se mulează pe proiecţia matrixului aşa cum îl descrieţi voi... Dacă noi de fapt suntem altceva? Să zicem că viaţa pe o planetă fizică Pământ sau alta a avut loc acum nu stiu câte miliarde de ani, între timp cei care au evoluat spiritual au început să trăiască nemurirea, ceilalţi au dispărut în apocalipsă sau şi-au făcut bagajele spre iad, un alt univers sau miezul unei planete.
Şi uite aşa, de-a lungul universului, au trecut anii peste cei evoluaţi....mii şi milioane de ani...  şi am început să ne plictisim în veşnicie, o trăire destul de umană, doar asta am fost odată ca niciodată. Aşa că ce ne-am zis noi, hai să recreem din nou planeta şi universul în care am trăit când eram ''mici copii''. Aşa că zis şi făcut, apoi ne.am şters memoria (lucru foarte important în această teorie dar şi destul de riscant) şi ne-am băgat singuri şi cu de-a ne-sila în matrix. Bineînţeles că am lăsat şi paznici sau supraveghetori (psihopomp) care să ne îndrume să ne întoarcem înapoi. Unii poate au fost corupţi de putere. (Eventuale contraargumente la ideea ''prăbuşirii'' unei fiinţe evoluate: legenda a 1/3 dintre îngeri perfecţi care au fost corupţi, deci ne învârtim în cerc, tot ce a fost se repetă)

PS: Ideea asta mi-a fost inspirată de una din ideile din cărţile ''anastasiceşti'' ale lui Vladimir Megre. Acolo se spune, printre altele, că trăim acum o vreme foarte interesantă pentru alte entităţi şi că lumea noastră fizică este aşa de deosebită şi de bine văzută în comparaţie cu dimensiunile în care trăiesc aceşti vizitatori pe care noi îi numim demoni, fiinţe extraterestre, invocaţi etc. Aşa că mi-a venit ideea: dar dacă noi am stat acolo în veşnicie printre stele atâta amar de timp şi ne-a prins melancolia de casă...

fiulploii

@terraflorin
         Eu cred ca nu e valabila teoria prezentata de tine fiindca ar trebui sa avem un trai idilic pe aici. Idilic in sensul de razboaie numai intre noi insa se pare ca ravnesc si altii la bogatiile Terrei - vezi postarea colegului @tractorbeam
          Ar trebui sa existe numai observatori care nu se implica in treburile interne ale umanitatii, ar trebui ca experienta noastra sa fie un fel de lectie deschisa didactica pentru aliens insa se pare ca nu e asa.

  @ Xanadron
         Uite o stire care iti da dreptate in  previziuni  :-D
În ultima vreme groparii găsesc tot mai multe cadavre mumificate atunci când deshumează mortii mai vechi de 7 ani. Unii spun că este vorba despre o minune dumnezeiască, alţii dau vina pe cavourile care nu ar permite bacteriilor să descompună cadavrul. Specialiştii susţin însă că responsabili pentru conservarea corpului după moarte sunt conservanţii şi E-urie din alimentele pe care le consumăm.
http://jurnalul.ro/stiri/observator/situatie-incredibila-ce-au-descoperit-groparii-in-cimitirele-din-romania-explicatia-socanta-a-oamenilor-de-stiinta-654848.html

   Un viitor ipotetic ar fi un Pamant-planeta mortilor in care traitorii nu mai au loc de morti , s-ar introduce obligatoriu tehnica incinerarii poate. Intrebarea - mai multe de fapt- ar fi la ce ar avea nevoie cineva de mumii?
   Bine, teoretic conservantii si alte cele au fost introduse ca necesitate pentru ca marfa perisabila-organica sa reziste cat mai mult in scopul cresterii profitului, etc, etc.
   Practic, se contureaza o problema dupa parerea mea. Ce poti face cu un corp mumificat natural adica cu pastrarea si a interiorului in comparatie cu tehnicile stravechi de mumificare cand se proceda la golirea carcasei si impregnarea cu tot felul de substante conservante  :-D
  Una peste alta , se pare ca daca din tarana am fost facuti , nu ne mai intoarcem in tarana.


terraflorin

#193
Citat din: fiulploii din  06 Noiembrie 2013, 12:53:12
@terraflorin
         Eu cred ca nu e valabila teoria prezentata de tine fiindca ar trebui sa avem un trai idilic pe aici. Idilic in sensul de razboaie numai intre noi insa se pare ca ravnesc si altii la bogatiile Terrei - vezi postarea colegului @tractorbeam
          Ar trebui sa existe numai observatori care nu se implica in treburile interne ale umanitatii, ar trebui ca experienta noastra sa fie un fel de lectie deschisa didactica pentru aliens insa se pare ca nu e asa.
Poate că ai dreptate sau poate că aşa am vrut ''noi'' să fie, ne-am săturat de atâta trăire paradisiacă timp de milioane de ani... cum am spus şi mai sus. Am vrut să uităm totul temporar ca să avem parte de puţină ''acţiune'', să ne simţim puţin mai în ''viaţă''! Se vede că ai citit la fugă! :-D Oricum am zis că este doar o teorie, teorie care este şi rămâne nedovedită şi nedovedibilă. 

andrei

  Ca orice alta ipoteza si ipoteza ta @terraflorin poate fi foarte aproape sau foarte departe de adevar.Eu unul apreciez faptul ca ai expus-o aici si daca ma gandesc bine exista si unele argumente cu care sa o poti sustine.Poate ca ar fi bine ca asfel de teorii sa fie prezentate mai des si poate asa va sclipi luminita.
  Si pe mine ma tot bate un gand de ceva vreme... tot un fel de ipoteza,pe care nu prea stiu cum sa o verific in vre-un fel...si care ipoteza mi-a fot inspirata mai ales de discutiile purtate pe acest topic.Aceasta ipoteza a mea,mi se pare ca intra in contradictie cu alta mai celebra,cea a lui TVM...si care pare acceptata oarecum de o mare parte a colegilor nostrii.
  In fine... o sa o expun si eu aici cerand totodata ingaduinta de a fi privita drept o fantezie in cazul in care va bulversa pe cineva,mai ales ca am specificat mai inainte ca nu am cu ce o sustine ...sa zicem deocamdata.
  Mai pe scurt eu cred ca acesti supraveghetori ai nostrii,de care se tot discuta aici,nu doresc ceva de la noi dupa ce murim,respectiv sufletul nostru,ci iau ceva de la noi cat timp suntem in viata,ca noi generam tot timpul ceva ce isi doresc ei...nu neaparat teama...Cred mai degraba ca toate emotiile noastre,fericirea,tristetea,frica etc. sunt captate undeva si sunt folosite in vre-un fel.Apropo stie cineva daca exista pe undeva un aparat care masoara emotiile umane,sau de ce nu emotiile tuturor fiintelor?Chiar asa... poate ca Pamantul este privit ca si un tot unitar,cu oameni, animale,plante...un fel de fabrica,care genereaza emotii ce sunt folosite in vre-un fel de catre cineva mult superior.Vazute dintr-o astfel de perspectiva ar avea o oarecare logica (dupa mine cel putin)si Creatia si Matrixul si razboaiele si viata si moartea... si faptul ca suntem supravegheati si impiedicati sa ne dam peste degete, in prostia noastra, ar putea sa aiba o asfel de explicatie.
   Subliniez din nou ca este doar o ipoteza si rog colegii sa o trateze ca atare...
   

Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.