Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Evadarea din Matrix - conditii/solutii preliminare (si simple)

Creat de Xanadron, 03 Octombrie 2013, 14:05:01

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

abyss

Granița e "fină" fiindca realitatea nu e construită din alb si negru ci din nuanțe de gri. Cei care privesc lucrurile altfel sunt persoane ale extremelor.
  Tu spui ca un veritabil "judecător" de cazuri ufo e cineva care a avut la bază câteva trăiri... si care a analizat câteva cazuri. Nu stiu ce sa zic dar asemenea argumente nu țin. Poate doar in politică unde asemenea persoane pot ajunge in funcții mari de unde impart albul si negrul.
  Cine stie pe propria piele ce inseamna multiple trairi , contacte, răpiri, fenomene neelucidate etc. presupun ca are o atitudine mai rezervată in a imparti realitatea in alb si negru ... tocmai din cauza lucrurilor enumerate.
  Da, e minciună și manipulare insa are si ea un scop. Cert e insa faptul că subiectul ufo este unul destul de complicat.
  Din matrixul in care traim aici in romania foarte putine persoane au ieșit la lumina zilei sa povesteasca  trairi , experiențe. Si chiar si aia cativa au fost rastigniti aproape pe loc....
There is the milky way, the big dipper, and the north star. They are all still there Dad, shining brightly throughout the night. You may be gone but you will never be forgotten. Shine bright Father, shine bright...

abyss

Bun, deci acum ai inteles ca viata e un amestec fin de mici particule de alb si negru care dau iluzia de gri, gradientul fiind granița fină dintre alb si negru.
  Dar ce te faci cand nu ai un gradient, o graniță fina? Ce te faci când negrul reflecta albul si albul reflecta negrul.... ambele rezultand același griuri aparente? Cum stii unde e albul si unde e negrul ?
There is the milky way, the big dipper, and the north star. They are all still there Dad, shining brightly throughout the night. You may be gone but you will never be forgotten. Shine bright Father, shine bright...

fiulploii

#842
   Submatrixul românesc il consider un caz special atat din cauza de " gene" tipice cat si din cauza de experimente sociale incepand cu al doilea razboi daco-roman , trecand prin falansterul de la Scaieni si ajungand in zilele noastre "originale". Nu am sa dezvolt istoria si nici contemporaneitatea din motivul ca pe acest forum nu se face politica. Am sa ma leg doar de trasaturi considerate esentiale pt locuitorii din actuala țară, trasaturi ce definesc f bine ca medie , pe românul actual.
    De la afaceri si pana la discutii amicale la un pahar de vorba, romanul vaneaza doar greselile celuilalt , desfiintandu-l , persiflandu-l, ironizandu-l sau "dovedindu-i " celuilalt ca e prost sau nestiutoriu  :lol:  Vorba ceea: băi acesta , tu unde vrei sa mergi, eu de acolo vin .  :lol:
    Corect daca am fi toti borg - v. StarTrek . Apare un cretin cu o idee sau un concept mai mult sau mai putin şocant , in termeni comuni, si aproape toti vocalizeaza revoltati de indrazneala si nesimtirea celui in cauza, adica , băi nene, sa ajungi tu intai acolo si dupa aia sa ne dai lectii dar nici atunci fiindca vezi tu, nu e frumos sa te dai rotund in țara oamenilor ascutiti, noi vrem sa sarim toti in grup la alt nivel, da?  :lol:
    Tipic si epic. Cum ziceam, doar can-can. Cu alte cuvinte, s-a intrebat cineva ce naiba am vrut sa spun prin chestia cu cursa de soareci ? Noo, hai sa dam repede cu noroiu si can-can-ul.  :lol: Din diverse motive si cu diverse agende, evident.
    Tipic "matricesc"  :lol:  fiindca rimeaza cu pisicesc .
     In alta ordine de idei, abandonarea reactiei de lupta sau fugi, e o conditie preliminara pt a "citi" la alt nivel orice nu numai texte scrise. Ceva in genul in care spuneau niste distinsi colegi aici pe forum , pe alte subiecte referitoare la ce vezi si ce nu vezi in natura .
    Problema cu albul, negrul si griul o consider analoaga cu problema chelului si cu acelasi tip de rezolvare. Cand consideri ca un om e chel , poti zice ca daca are doar 5 fire de par pe cm2 e chel iar daca are 200 de fire pe cm2 atunci nu e chel . In cazul asta unde e granița dintre a fi sau a nu fi chel?  :lol:

abyss

Granița e in perucă.... asta daca ai habar de ea! Vorba lu Zohan: the problem is inside zi bush, not zi bush....

Ce am vrut sa spun si cu asta închei pe tema Ghidel referitor la granița fina, e faptul ca la nivel individual, pentru cel care a trait pe propria persoană cateva asemenea fenomene, elucidarea/autentificarea lor e o călătorie de durată plina de autoverificari si confirmari in a stabili daca acele fenomene sunt autentice adica nu tin de o anumită patologie. Si daca sunt autentice ce anume le declanșează,  un factor intern ori unul extern. Acesta cum acționează,  prin inductie, influență  directa ori subtila, sau sunt momente favorizate de anumite conjuncturi, ori poate ca sunt elemente remanente din alte vieti , nu ai cum sti. Poate fenomenul tine de zona , de persoana, asa cum Xperyence bine a spus. Deci da, cam deplasat sa te apuci de scris rețete spirituale dupa asemenea trăiri delicate, sa le spunem. Una e sa relatezi, alta e sa dai sfaturi. Insa repet, vorbesc in necunoaștere la nivel foarte general, de aceea ma opresc aici.
There is the milky way, the big dipper, and the north star. They are all still there Dad, shining brightly throughout the night. You may be gone but you will never be forgotten. Shine bright Father, shine bright...

fiulploii

Citat din: abyss din  26 Februarie 2019, 01:53:54
Cum stii unde e albul si unde e negrul ?

Citat din: abyss din  26 Februarie 2019, 16:15:16
Granița e in perucă.... asta daca ai habar de ea!

  Mai exact si mai frumos nu cred ca se putea zice. Si criptic in aceeasi masura , in opinia mea.


fiulploii


fiulploii


fiulploii

Liniste si Pace! Pare ca am ramas singur prin zona... :roll:

Intrebare retorica: evadarea din Matrix e tot una cu Evadarea din Rai? sau Gradina Edenului ? sau din Ceruri?

kandaon

Citat din: fiulploii din  04 Mai 2020, 11:44:11
Liniste si Pace! Pare ca am ramas singur prin zona... :roll:

Intrebare retorica: evadarea din Matrix e tot una cu Evadarea din Rai? sau Gradina Edenului ? sau din Ceruri?

Sau din iad? sau din "ferma"/"plantatie"? Greu de spus.
Cum tot s-a mai pomenit de serialul (facut dupa mai vechiul film cu acelasi nume) Westworld, cred ca ideea de acolo ar putea avea niste tangente cu "realitatea matrixului" (sigur, aici speculez si eu ca tot omu si ma las dus si de imaginatie, tot ce vorbim aici e oricum bazat in mare parte pe asa ceva).

Practic acolo, intr-un viitor nu foarte indepartat, oamenii au creat niste parcuri de distractie tematice (vestul salbatic, Japonia medievala, Roma antica etc etc) in care traiau niste "gazde", un fel de roboti/androizi care aratau exact ca oamenii si care erau programati sa joace diverse roluri si diverse personaje. Oamenii care vizitau locul (ca "oaspeti")puteau face ce vroiau acolo, inclusiv (si mai ales, pentru unii) crime, violuri, masacre, jafuri etc.
Era precum in jocurile pe calculator dar duse la "next level", jucai pe bune, "in carne si oase" si nu doar virtual. "Gazdele" nu puteau (de obicei) sa raneasca ori sa ucida "oaspetii" (desi la nivele mai mari de dificultate ii puteau rani) si se conformau de obicei cerintelor si rolurilor jucate.
La sfarsitul jocului "gazdele" erau reparate si daca era cazul reprogramate, si a doua zi isi jucau in continuare si de la inceput rolurile, conform scenariilor. Uneori aveau franturi de amintiri, cand reprogramarea (care se desfasura ca un vis pentru ei) avea unele scapari, si aparea ceva in genul senzatiei de "deja vu". Nu mai intru si in alte detalii despre controlul si al oamenilor in "viata reala", prin intermediul inteligentei artificiale si al unor idei despre cine si cum poate ajunge unde si cand in societate, functie de cum si cat se integra unor conceptii, ori incercarea de a transfera constiinta umana intr-un corp de android intr-o incercare spre nemurire.

Daca ne uitam si la teoria universului "simulat" am putea spune ca oamenii ar juca rolul "gazdelor" din serial, iar lumea/universul si timpul ar fi "parcul de distractii" al cuiva. Cineva care nu ar putea fi deosebit de "gazde" ori care chiar si-ar putea transfera constiinta si sufletul in ce corp fizic ar vrea, daca ar vrea. Oamenii ar fi doar personaje care umplu spatiul si asigura desfasurarea "jocului". Au si liber arbitru pentru a asigura o variabilitate cat mai surprinzatoare si lipsita de monotonia unei programari stricte care s-ar dovedi in timp prea plictisitoare pana la urma, insa nu sunt constienti de realitatea in care traiesc, nu sunt constienti de rolul pe care il joaca ori ca "altcineva" traieste printre ei. La fel, teoretic nici n-ar putea afecta pe bune pe "creatorii" si "oaspetii" din "joc", care deasemenea s-ar putea plimba in voie nu doar in spatiu ci si in timp pentru a se distra in orice rol si in orice era istorica (si posibil nu doar pe Pamant ci si pe alte planete cu alte civilizatii).

Parerea mea e ca realitatea ar putea fi de fapt chiar mult mai complexa si de cat asta, iar de evadat din asa ceva deja depinde de imaginatia fiecaruia si mai putin de evidente solide gen "o iei la dreapta pe poteca asta si la prima rascruce te dai de trei ori peste cap, spargi poarta din fata cu sabia asta si iesi afara asa cum au facut si ceilalti inainte".

Probabil prima conditie este sa constientizezi care e de fapt realitatea, sa ai o imagine cat mai realista si mai completa despre ea, si apoi sa vezi ce si cum sa faci. 

terraflorin

Free Guy (2021) (Eliberează-l pe Guy)
https://www.imdb.com/title/tt6264654/


sper că aţi văzut filmul, întrebarea este cum poate un NPC să evadeze din Matrix - eu cred că nu poate, este transferat la sfârșit în altă ''realitate reală''

abyss

The Matrix Resurrections în cinematografe și pe HBO Max 22 decembrie #TheMatrixMovie

https://youtu.be/9ix7TUGVYIo


Citat din: terraflorin din  08 Septembrie 2021, 19:03:43
Free Guy (2021) (Eliberează-l pe Guy)
https://www.imdb.com/title/tt6264654/
sper că aţi văzut filmul, întrebarea este cum poate un NPC să evadeze din Matrix - eu cred că nu poate, este transferat la sfârșit în altă ''realitate reală''
Fanii lui John Wick intreaba: "Ce caută John Wick în Matrix?"
Fanii Matrix raspund: "Începe să creadă"
There is the milky way, the big dipper, and the north star. They are all still there Dad, shining brightly throughout the night. You may be gone but you will never be forgotten. Shine bright Father, shine bright...

terraflorin

Dacă trăim cu toții într-o complexă simulare computerizată, probabil că ar trebui să ne acceptăm soarta -  altfel universul nostru este posibil să fie deconectat. (sau resetat)
https://futurism.com/the-byte/simulation-theory-annihilation-universe

,,Este destul de neînțelept să încercăm să ieșim din simularea ipotetică, șansele de succes sunt neglijabile. Dacă nu funcționează, este o pierdere de bani și, dacă reuşim (să evadăm), ar putea fi o nenorocire. Pare a fi genul de lucru la care ați dori mai întâi să vă gândiți o vreme, dacă ar fi prudent să încercați să faceți acest lucru înainte de a vă apuca de el ".
https://futurism.com/matrix-simulation-argument-nick-bostrom

Mai pe scurt, nu poate un pește să evadeze din oceanul terestru și să trăiască în nucleul stelei Alfa Tauri fără a distruge realitatea

fiulploii

#853
Citat din: terraflorin din  08 Septembrie 2021, 19:03:43
... întrebarea este cum poate un NPC să evadeze din Matrix - eu cred că nu poate, este transferat la sfârșit în altă ''realitate reală''

de cele mai multe ori un npc este doar elementul de decor sau de fundal. El participa fie la '' umplerea'' actiunii unui pc , fie la asigurarea functionalitatii scenei respective. Asadar, un npc este un npc. Nu are ganduri de ''evadare'' , este docil si ascultator, intretine sistemul prin participare sau prin neparticipare la anumite ''evenimente''.   Este ceea ce se cheama in limbaj dur un ''idiot util''.

Citat din: abyss din  09 Septembrie 2021, 22:25:05
...
Fanii lui John Wick intreaba: "Ce caută John Wick în Matrix?"
Fanii Matrix raspund: "Începe să creadă"

:lol: :lol: :lol: sau poate doar vrea sa creada, cine poate sa stie?

Citat din: terraflorin din  10 Septembrie 2021, 09:09:15
Dacă trăim cu toții într-o complexă simulare computerizată, probabil că ar trebui să ne acceptăm soarta -  altfel universul nostru este posibil să fie deconectat. (sau resetat)
https://futurism.com/the-byte/simulation-theory-annihilation-universe

,,Este destul de neînțelept să încercăm să ieșim din simularea ipotetică, șansele de succes sunt neglijabile. Dacă nu funcționează, este o pierdere de bani și, dacă reuşim (să evadăm), ar putea fi o nenorocire. Pare a fi genul de lucru la care ați dori mai întâi să vă gândiți o vreme, dacă ar fi prudent să încercați să faceți acest lucru înainte de a vă apuca de el ".
https://futurism.com/matrix-simulation-argument-nick-bostrom

Mai pe scurt, nu poate un pește să evadeze din oceanul terestru și să trăiască în nucleul stelei Alfa Tauri fără a distruge realitatea


Doar o problema de atitudine si de locul observarii fenomenului, zic eu.  Oricum, nu ma asteptam sa apara o miscare, curent sau politica ce incearca sa tempereze evadarea ipotetica din matrice  :lol: :lol:  Inseamna ca e ceva putred in zona, nu?
   In primul rand, s-a mai spus pe aici, exista exemple in cea mai tiparita carte de pe pamant, Biblia, cu niste personaje care au iesit din matrix, cu sau fara ajutor, exemplele sunt in postarile de pe forum, nu are rost sa reluam de fiecare data '' facerea rotii''. Exemplele astea demonstreaza ceva.
   In al doilea rand, intotdeauna exista exceptii care sparg niste reguli aparent imuabile dar asta doar fiindca nu cunoastem in totalitate natura si tot ce ne inconjoara. Si tot ca de obicei, o realitatea nu poate fi ditrusa de un singur ''bug'' sau de cativa/cateva, trebuie o anume masa critica. Iar cateodata, realitatea trebuie distrusa pentru a putea evolua exact cum o crisalida isi distruge realitatea pt a deveni fluture.
   Deci, ''succesuri''  tuturor si oricui!

Citat din: kandaon din  04 Mai 2020, 18:48:42
...
Probabil prima conditie este sa constientizezi care e de fapt realitatea, sa ai o imagine cat mai realista si mai completa despre ea, si apoi sa vezi ce si cum sa faci. 

Asta ar fi calea analitica, despicarea realitatii in felii subtiri, intelegerea fiecarei felii si apoi reasamblarea lor pt a intelege realitatea creata de noi, cei care am taiat feliile  :-P  De multe ori intregul este mai mult sau mai putin decat suma partilor componente deci sunt mari sanse sa ajungem la o apreciere distorsionata a realitatii, asa cum este orice model.

Dupa parerea mea, prima evadare din matrix a fost mai mult o alungare si o necesitate pentru a evolua.