Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Umbre , Observatori si Nemuritori - povesti de adormit adultii

Creat de fiulploii, 23 Mai 2013, 13:01:00

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

Interesant cum se aduna cantitatea de semne prevestitoare ca se deschide o noua usa - asta vizavi de ceea ce am zis pe un alt topic referitor la '' sa nu fortam usi deschise'' .

Pornind de aici :
Citat din: andrei din  22 Mai 2013, 21:26:09
   .. Umbrele cica ar exista.Sunt cele mai puternice entitati care pot sa interactioneze cu lumea noastra,si se zice ca isi cam fac de cap,fara sa tin  cont de niciun fel de ierarhii divine.Se zice ca atunci cand isi doresc ceva iau fara sa tina cont de zei sau demoni,oricat de puternici sunt ei.
   Se pare ca nici chiar moartea nu le poate impune nimic.Zice-se ca ar exista o scriere din Evul Mediu,in care exista un dialog intre personajul numit Observatorul si un alt personaj,in care se spune ca Moartea s-ar fi plans ca dorea sa rdice un suflet pe care insa Umbrele au pus stapanire si nu vor sa il cedeze.
    Nu stiu cum se numeste cartea dar se pare a a fost prezentata la ,,Codul lui Oreste" ca facand parte din asa numitele ,,Carti Blestemate",adica acele carti interzise in epoca de Biserica si Inchizitie.
Invit si pe alti colegi - in masura in care cunosc si doresc - sa incercam sa deslusim adancimile Matrixului banuit de tot mai multi si dovedit prin fapte, intamplari si consemnari pentru putini.
 
  Hai sa incepem cu o legenda straveche consemnata in foarte putine lucrari din lume .

Il Separatio sau Separatorul

la inceputul Timpurilor , odata cu separarea Luminii de Intunericul absolut s-a creat o granita. Aceasta granita este entitatea Il Separatio , cel al carui nume nu poate fi rostit , supranumit si Anonnimus   care lucru interesant are si o statuie la Praga.

 
In Codex Lugubrum se dau cateva detalii despre aceasta entitate .

Cu ingaduinta voastra dau copy/paste pentru redarea mai detaliata a povestirii :

Exista in Codex Lugubrum povestea unui cavaler, de fapt a unui asasin de profesie, ( prin sec 12 se petrece aceasta actiune) un asasin care era platit de diversi regi si aristocrati pt a-si lichida dusmanii. Asasinul era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari profesionisti ai epocii respective, nu daduse niciodata gres si omora pe oricine, oricand, oricat de inalt ar fi fost respectivul in functie. Rege sa fi fost scrie, daca comanda era preluata erai ca si mort.
  El insa nu-si alegea victimele, isi alegea doar suma de bani cu care era platit. Omorase printi, principi, ducese, oameni politici grei, inclusiv fete bisericesti marcante pentru vremea aceea. Apara interesul tuturor. Era platit de venetieni, genovezi, de oricine isi permitea sa-l plateasca. Nu a existat o singura relatare in care sa spuna ca ar fi ratat.

  Acest mercenar are o revelatie in jurul varstei de 50 de ani. Nu traiau foarte multi la vremea aceea pana la 50 de ani, dar el era un barbat aproape solid, un atlet si arata extraordinar de bine pt un barbat de 50 de ani la vremea aceea. Isi da seama, ca unul dintre regii pe care ii omorase era un om bun, care isi apara poporul, isi apara domeniul pe care il stapanea si ca a fost pus gresit sa-l ucida, nemeritand sa fie ucis. 
  Isi schimba complet mentalitatea. Incepe sa se razbune pe toti cei care ii comandasera lui crime. Rand pe rand incepe sa ii omoare. Ajungand din unul in altul, isi da seama ca un personaj foarte important pt comanditarii ucigasi este un batran preot care zace undeva in adancul pamantului intr-o temnita plina de apa si de sobolani; un fel de calugar din acela cu barba alba, cu plete lungi, care avea niste teorii care nu conveneau anumitor sectiuni din zona celor care-i comandau lui crime.
  Stiind ca nu mai are mult de trait si ca a doua zi urma sa fie tras pe roata, nu mai are timp sa-si faca un plan cum isi facea de obicei. Era un fel de cameleon. Intra in temnita daca era nevoie, omora pe cine trebuia si iesea fara nici un fel de probleme. Era un tip foarte bine pregatit. A fost un nume in epoca acest cavaler. Se numea Amantes, si se spune ca era de origine nobila. Il scapa pe acest preot cu ajutorul armelor; el singur intra noaptea, il scoate pe batran din subteran, batranul este ranit, plin de boli, muscat de sobolani, dar va supravietui. Insa faptul ca trebuie sa-l are in spate si sa treaca toata cetatea nu-i asigura acea perfectiune de a se misca asa cum era obisnuit.
   Dar lupta, il mai lasa pe batran, iar il mai ducea spre porti, se spune ca ar fi taiat cel putin 160 de soldati pana a iesit. A fost insa ranit de doua ori, odata cu o sulita si odata cu o sageata ce i-a fost infipta in spate. Ranile pentru el nu sunt mortale, dar fiind nevoit sa plece calare sa scape din cetate, cu batranul in spate, isi da seama ca pierderea de sange pe parcursul drumului il va duce efectiv la moarte. Nefiind nici un sat in apropiere, opreste intr-o padure, bartanul ii spune D-zeu sa te binecuvanteze, iar el ii raspunde ceva de genul 'parinte, stii ce.. lasa-ma cu astea ca eu nu cred in nici un D-zeu. Am facut atatea crime la viata mea, incat pot sa spun acum ca esti un om nevinovat, am avut o revelatie si de asta te-am salvat. Nu cred nici in rai nici in iad, dar daca o fi sa ma duc in partea de jos, asta e. El oricum, nu credea in absolut nimic. Nici intr-o parte nici in alta. Isi ia ramas bun de la preot si-i spune: acum lasa-ma sa mor singur la umbra acestui copac.
    Isi infige sabia langa el si sta si asteapta ca tot sangele sa i se scurga si sa moara.

    Se pune ca preotul cand a disparut, o gaura s-a deschis din pamant si a aparut un demon foarte puternic. Unii spun ca ar fi vorba de Lilith, (un demon feminin al noptii, printesa a Iadului, cea care este de o frumusete naucitoare, inimaginabila pentru multi dintre noi.) altii spun ca ar fi vorba de alte personaje demonice importante din preajma marelui demon negru. A venit ca sa si-l asume.
     Si chiar au un dialog, prin care Lilith ii spune ca a venit personal trimisa fiind de seful cel mare, sa-l ia cu onoruri – la cate crime si rautai facuse merita aceasta cinste. La care el, cu mana pe sabie stand, ii raspunde ceva de genul: sa nu ai impresia ca veti avea soarta usoara cu mine acolo jos. O sa fac din oasele demonilor regelui tau palat, iar el va domni peste un regat al nimanui.
      Era un tip foarte curajos si fara nici un fel de teama de moarte, nici macar in fata lui Lilith. In timpul acestor replici, apare insa si ingerul luminii ( probabil Anael) si spune 'pardon, nu este al vostru. Acest suflet a facut in ultimii ani atata bine incat a depasit raul facut in restul vietii lui si D-zeu l-a iertat de toate pacatele si o sa-l luam la noi in rai. In momentul aparitiei lui Anael, Lilith face un pas inapoi, dar nu cedeaza, ii tine piept lui Anael si-i spune: Nu, n-ati calculat bine, e al nostru. In acel moment, Anael isi scoate sabia de lumina. Lilith cu toata frica care o cuprinsese in fata maretiei ingerului de lumina isi scoate si ea sabia.

      In acel moment, apare deodata un personaj de care ingerii stiau, dar nu-l vazusera niciodata. Conform scrierilor din Codex Lugubrum, doar doua entitati l-au vazut; Dumnezeu si Lucifer. L-au vazut o singura data in toata existenta. Pe Il Separatio – Annonimus.
     
      Annonimus face un singur semn iar cei doi ingeri ingheata instantaneu; si le-a spus: gresiti amandoi; el a facut ca niciodata in univers, atata bine cat si rau. Si acum fiind balanta echilibrata, nu-l veti avea niciunul. El nu pune problema la modul la care o pun ingerii: imi apartine mie, ba nu mie...
   
    Il Separatio este atat de neutru incat neutralitatea lui se transfera acestui nou personaj care intra in scena. Cei doi ingeri dispar instantaneu, deoarece puterea lui Il Separatio este ABSOLUTA din toate punctele de vedere.
     Scrie in Codex ca puterea lui este "absolutum", este totala in univers. Ii spune cavalerului rau(ucigasului) sau al binelui: ridica-te caci acum nu mai ai nici un fel de rana. Se ridica, iar il Separatio ii transmite acestuia un singur mesaj:

      Vei trai cat vrei. Daca ai sa faci rau, nu-i nimic. Se va compensa balanta universala pentru ca se vor naste altii care vor face bine. Daca ai sa faci bine, tot nu conteaza. Vor fi altii demonici care vor face rau. Ca faci bine, ca faci rau, nu mai contezi, nu mai existi pentru universul asta. Traieste pe pamant cat vrei, pana cand aceasta specie va dispare sau nu. Te poti transmuta instantaneu unde vrei cu puterea mintii; pe soare, in soare, pe nove si supernove, pe stele neutronice sau sisteme pe care voi nu le puteti macar imagina ca exista, pe alte planete, in alte universuri paralele, unde vrei tu.
      Cand te vei satura de tot, dupa milioane si milioane de ani, cheama-ma sa-ti explic care este rolul nostru. Il Separatio s-a facut nevazut, si conform legendei, cavalerul traieste si azi printre noi incercand sa defineasca ce este bine, ce este rau si DE CE? Este marea intrebare a acestei carti. De ce...

 




   

Nepo


:)

alx

@Nepo
Mai citeste...basmul asta,macar de 2-3 ori,si pe urma ne spui daca e basm sau altceva...vrei?
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

uforever

Codrin Stefanescu in emisiunea lui Oreste vorbeste despre acest personaj. Daca urmariti in intregime emisiunea o sa auziti si povestea "cavalerului asasin". Cu alte cuvinte, daca va e lene sa cititi, ascultati legenda, oricum ati face fiulploii primeste un mare like de la mine, bine ar fi sa si cititi postul cu pricina.

Codul lui Oreste - 09/10/2009 - Carti blestemate. Carti interzise 03/12

Nepo

Citat din: alx din  23 Mai 2013, 14:06:59
@Nepo
Mai citeste...basmul asta,macar de 2-3 ori,si pe urma ne spui daca e basm sau altceva...vrei?
uite..sincer mie mi se pare o poveste foarte frumoasa... cu ingeri si demoni si ceva neutru...
desigur nu exista nici o dovada clara.... doar umbre indirecte....

Morala ar fi ca pentru fiecare rau ce se intampla in aceasta lume... exista si un bine si viceversa.... existand o balanta neutra in aceasta poveste....
Dar sa vina ingeri cu sabii si demoni (care vezi doamne se tem de ei) cu alte iatagane si apoi apare umbra care ii ingheata... poveste interesanta...

Acum... nu trebuie sa cred chiar tot ce mi se serveste,cel mai bine este sa privesti sceptic... sa cauti scopul (sau sa citesti printre randuri in acest caz)
Nu judec pe nimeni fiecare este liber sa creada ce vrea.. eu doar mi-am spus parerea...
scuze daca nu am imbracat-o intr-un ambalaj frumos....

:)

padme

Si eu considera ca povestea de mai sus este o parabola si trebuie luata ca atare! Chiar daca are si o sculptura atasata, multe lucruri vazute, nevazute, reale sau imaginare si-au gasit expresie in mintea artistilor!

fiulploii

Citat din: Nepo din  23 Mai 2013, 15:56:21

desigur nu exista nici o dovada clara.... doar umbre indirecte....

Defineste te rog ce inseamna dovada clara in conceptia ta la acest subiect ca sa putem avea o baza comuna de discutii .

Citat

Morala ar fi ca pentru fiecare rau ce se intampla in aceasta lume... exista si un bine si viceversa.... existand o balanta neutra in aceasta poveste....

Bine pana aici dar ..mai departe ? Ce zici , oare putem gandi dincolo de aparente? Macar  incercam?


Nepo

1. dovezi clare ? hmmm nu stiu poate mai multe marturii din diverse surse independente... frumos si niste poze....

2.care aparente ? te rog spune-mi tu

:)

antrenor

Citat din: fiulploii din  23 Mai 2013, 13:01:00
Interesant cum se aduna cantitatea de semne prevestitoare ca se deschide o noua usa - asta vizavi de ceea ce am zis pe un alt topic referitor la '' sa nu fortam usi deschise'' .

Pornind de aici :  Invit si pe alti colegi - in masura in care cunosc si doresc - sa incercam sa deslusim adancimile Matrixului banuit de tot mai multi si dovedit prin fapte, intamplari si consemnari pentru putini.
 
  Hai sa incepem cu o legenda straveche consemnata in foarte putine lucrari din lume .

Il Separatio sau Separatorul

la inceputul Timpurilor , odata cu separarea Luminii de Intunericul absolut s-a creat o granita. Aceasta granita este entitatea Il Separatio , cel al carui nume nu poate fi rostit , supranumit si Anonnimus   care lucru interesant are si o statuie la Praga.

 
In Codex Lugubrum se dau cateva detalii despre aceasta entitate .

Cu ingaduinta voastra dau copy/paste pentru redarea mai detaliata a povestirii :

Exista in Codex Lugubrum povestea unui cavaler, de fapt a unui asasin de profesie, ( prin sec 12 se petrece aceasta actiune) un asasin care era platit de diversi regi si aristocrati pt a-si lichida dusmanii. Asasinul era cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari profesionisti ai epocii respective, nu daduse niciodata gres si omora pe oricine, oricand, oricat de inalt ar fi fost respectivul in functie. Rege sa fi fost scrie, daca comanda era preluata erai ca si mort.
  El insa nu-si alegea victimele, isi alegea doar suma de bani cu care era platit. Omorase printi, principi, ducese, oameni politici grei, inclusiv fete bisericesti marcante pentru vremea aceea. Apara interesul tuturor. Era platit de venetieni, genovezi, de oricine isi permitea sa-l plateasca. Nu a existat o singura relatare in care sa spuna ca ar fi ratat.

  Acest mercenar are o revelatie in jurul varstei de 50 de ani. Nu traiau foarte multi la vremea aceea pana la 50 de ani, dar el era un barbat aproape solid, un atlet si arata extraordinar de bine pt un barbat de 50 de ani la vremea aceea. Isi da seama, ca unul dintre regii pe care ii omorase era un om bun, care isi apara poporul, isi apara domeniul pe care il stapanea si ca a fost pus gresit sa-l ucida, nemeritand sa fie ucis. 
  Isi schimba complet mentalitatea. Incepe sa se razbune pe toti cei care ii comandasera lui crime. Rand pe rand incepe sa ii omoare. Ajungand din unul in altul, isi da seama ca un personaj foarte important pt comanditarii ucigasi este un batran preot care zace undeva in adancul pamantului intr-o temnita plina de apa si de sobolani; un fel de calugar din acela cu barba alba, cu plete lungi, care avea niste teorii care nu conveneau anumitor sectiuni din zona celor care-i comandau lui crime.
  Stiind ca nu mai are mult de trait si ca a doua zi urma sa fie tras pe roata, nu mai are timp sa-si faca un plan cum isi facea de obicei. Era un fel de cameleon. Intra in temnita daca era nevoie, omora pe cine trebuia si iesea fara nici un fel de probleme. Era un tip foarte bine pregatit. A fost un nume in epoca acest cavaler. Se numea Amantes, si se spune ca era de origine nobila. Il scapa pe acest preot cu ajutorul armelor; el singur intra noaptea, il scoate pe batran din subteran, batranul este ranit, plin de boli, muscat de sobolani, dar va supravietui. Insa faptul ca trebuie sa-l are in spate si sa treaca toata cetatea nu-i asigura acea perfectiune de a se misca asa cum era obisnuit.
   Dar lupta, il mai lasa pe batran, iar il mai ducea spre porti, se spune ca ar fi taiat cel putin 160 de soldati pana a iesit. A fost insa ranit de doua ori, odata cu o sulita si odata cu o sageata ce i-a fost infipta in spate. Ranile pentru el nu sunt mortale, dar fiind nevoit sa plece calare sa scape din cetate, cu batranul in spate, isi da seama ca pierderea de sange pe parcursul drumului il va duce efectiv la moarte. Nefiind nici un sat in apropiere, opreste intr-o padure, bartanul ii spune D-zeu sa te binecuvanteze, iar el ii raspunde ceva de genul 'parinte, stii ce.. lasa-ma cu astea ca eu nu cred in nici un D-zeu. Am facut atatea crime la viata mea, incat pot sa spun acum ca esti un om nevinovat, am avut o revelatie si de asta te-am salvat. Nu cred nici in rai nici in iad, dar daca o fi sa ma duc in partea de jos, asta e. El oricum, nu credea in absolut nimic. Nici intr-o parte nici in alta. Isi ia ramas bun de la preot si-i spune: acum lasa-ma sa mor singur la umbra acestui copac.
    Isi infige sabia langa el si sta si asteapta ca tot sangele sa i se scurga si sa moara.

    Se pune ca preotul cand a disparut, o gaura s-a deschis din pamant si a aparut un demon foarte puternic. Unii spun ca ar fi vorba de Lilith, (un demon feminin al noptii, printesa a Iadului, cea care este de o frumusete naucitoare, inimaginabila pentru multi dintre noi.) altii spun ca ar fi vorba de alte personaje demonice importante din preajma marelui demon negru. A venit ca sa si-l asume.
     Si chiar au un dialog, prin care Lilith ii spune ca a venit personal trimisa fiind de seful cel mare, sa-l ia cu onoruri – la cate crime si rautai facuse merita aceasta cinste. La care el, cu mana pe sabie stand, ii raspunde ceva de genul: sa nu ai impresia ca veti avea soarta usoara cu mine acolo jos. O sa fac din oasele demonilor regelui tau palat, iar el va domni peste un regat al nimanui.
      Era un tip foarte curajos si fara nici un fel de teama de moarte, nici macar in fata lui Lilith. In timpul acestor replici, apare insa si ingerul luminii ( probabil Anael) si spune 'pardon, nu este al vostru. Acest suflet a facut in ultimii ani atata bine incat a depasit raul facut in restul vietii lui si D-zeu l-a iertat de toate pacatele si o sa-l luam la noi in rai. In momentul aparitiei lui Anael, Lilith face un pas inapoi, dar nu cedeaza, ii tine piept lui Anael si-i spune: Nu, n-ati calculat bine, e al nostru. In acel moment, Anael isi scoate sabia de lumina. Lilith cu toata frica care o cuprinsese in fata maretiei ingerului de lumina isi scoate si ea sabia.

      In acel moment, apare deodata un personaj de care ingerii stiau, dar nu-l vazusera niciodata. Conform scrierilor din Codex Lugubrum, doar doua entitati l-au vazut; Dumnezeu si Lucifer. L-au vazut o singura data in toata existenta. Pe Il Separatio – Annonimus.
     
      Annonimus face un singur semn iar cei doi ingeri ingheata instantaneu; si le-a spus: gresiti amandoi; el a facut ca niciodata in univers, atata bine cat si rau. Si acum fiind balanta echilibrata, nu-l veti avea niciunul. El nu pune problema la modul la care o pun ingerii: imi apartine mie, ba nu mie...
   
    Il Separatio este atat de neutru incat neutralitatea lui se transfera acestui nou personaj care intra in scena. Cei doi ingeri dispar instantaneu, deoarece puterea lui Il Separatio este ABSOLUTA din toate punctele de vedere.
     Scrie in Codex ca puterea lui este "absolutum", este totala in univers. Ii spune cavalerului rau(ucigasului) sau al binelui: ridica-te caci acum nu mai ai nici un fel de rana. Se ridica, iar il Separatio ii transmite acestuia un singur mesaj:

      Vei trai cat vrei. Daca ai sa faci rau, nu-i nimic. Se va compensa balanta universala pentru ca se vor naste altii care vor face bine. Daca ai sa faci bine, tot nu conteaza. Vor fi altii demonici care vor face rau. Ca faci bine, ca faci rau, nu mai contezi, nu mai existi pentru universul asta. Traieste pe pamant cat vrei, pana cand aceasta specie va dispare sau nu. Te poti transmuta instantaneu unde vrei cu puterea mintii; pe soare, in soare, pe nove si supernove, pe stele neutronice sau sisteme pe care voi nu le puteti macar imagina ca exista, pe alte planete, in alte universuri paralele, unde vrei tu.
      Cand te vei satura de tot, dupa milioane si milioane de ani, cheama-ma sa-ti explic care este rolul nostru. Il Separatio s-a facut nevazut, si conform legendei, cavalerul traieste si azi printre noi incercand sa defineasca ce este bine, ce este rau si DE CE? Este marea intrebare a acestei carti. De ce...

 







Am citit numai pina aici si ceva nu se leaga, sau trebuie sa ma lamuresti cu ce s-a descris pina acest moment:

. Ajungand din unul in altul, isi da seama ca un personaj foarte important pt comanditarii ucigasi este un batran preot care zace undeva in adancul pamantului intr-o temnita plina de apa si de sobolani; un fel de calugar din acela cu barba alba, cu plete lungi, care avea niste teorii care nu conveneau anumitor sectiuni din zona celor care-i comandau lui crime.


Daca acest Separator putea ucide pe oricine si a inteleles la un moment dat ca a ucis si pe cine nu ar fi meritat, ajungind astfel pentru razbunare la acest calugar, - principalul personaj pentru comanditarii ucigasi (adica profitorul de pe urma comanditorior) -

..Observatie.: sint deja mai multi comanditari..ultimul gasit fiind acest calugar,

Intreb:

La rindul lui, calugarul avea si el nemultumiri legate de prececedentii comanditori...


Am rezumat corect pna aici?

fiulploii

Citat din: antrenor din  23 Mai 2013, 18:44:55

Am rezumat corect pna aici?
De unde sa stiu eu asta? Iti dai seama ca nu eu am scris codexul, nu eu am rezumat legenda si nici macar nu am citit originalul ca nu aveam cum .
  Este doar o preluare si nu am pus-o decat numai pentru a evidentia unele insusiri ale entitatii Separatorului -  care atentie totusi , nu este totuna cu cavalerul ucigas /bun - si nu pentru a diseca logica povestii lui Fat-Frumos. Poate ca de fapt toata treaba narata acolo este onirica si ca tot ce se intampla in vis , nu prea are logica.
  Si poate ca e mai bine asa.

  Oricum, o parabola frumoasa dupa cum remarca @padme

  Este vorba doar despre iesirea din criza dualitatii , iesirea din Sistem.

fiulploii


antrenor

Citat din: fiulploii din  23 Mai 2013, 22:21:49
  De unde sa stiu eu asta? Iti dai seama ca nu eu am scris codexul, nu eu am rezumat legenda si nici macar nu am citit originalul ca nu aveam cum .
  Este doar o preluare si nu am pus-o decat numai pentru a evidentia unele insusiri ale entitatii Separatorului -  care atentie totusi , nu este totuna cu cavalerul ucigas /bun - si nu pentru a diseca logica povestii lui Fat-Frumos. Poate ca de fapt toata treaba narata acolo este onirica si ca tot ce se intampla in vis , nu prea are logica.
  Si poate ca e mai bine asa.

  Oricum, o parabola frumoasa dupa cum remarca @padme




Da, ai dreptate.

este diferenta intre Preludiu: "la inceputul Timpurilor , odata cu separarea Luminii de Intunericul absolut s-a creat o granita. Aceasta granita este entitatea Il Separatio , cel al carui nume nu poate fi rostit , supranumit si Anonnimus "


si povestea  de poveste,...parabola.

Multumesc, dar nu merg mai departe prin labirint!


...

Nepo

Citat din: fiulploii din  23 Mai 2013, 22:57:35
  Daca te descurci in engleza atunci
http://forum.alchemyforums.com/showthread.php?2002-The-Separator
http://survivivore.wordpress.com/2012/05/17/il-separatio-the-primordial-matrix/
Daca te pricepi numai la romana atunci mergi la linkurile puse de @uforever   cu Codrin Stefanescu
sau
http://scrieliber.ro/2012/07/18/il-separatio-echilibrul-universului/
deci alte surse independente in opinia ta..sunt niste blog-uri/site-uri care vorbesc de aceasi carte....

:)

andrei

   Am gasit in fine ceva :-,,Despre Umbra"  Codul lui Oreste, cu Codrin Stefanescu.Atentie dupa minutul 6.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

darksid3

Eu cand o aud pe asta cu dovezile, ma incearca un sentiment de indoiala in ceea ce-l priveste pe interlocutor. Cele mai bune dovezi sunt cele care provin din bunul simt al realitatii, lucru ce nu este deloc usor, pentru ca necesita multa "sculptura" interioara. Apoi, daca individul este sceptic prin excelenta, dovezile nu conteaza, pentru ca niciodata nu vor fi de ajuns. Acceptarea se face tot subiectiv, indiferent de dovezi sau nu.

Povestea de mai sus, este despre un subiect ce exista in orice cultura straveche, de pe orice continent (deci ce dovezi mai vor unii??!) si se refera la dualismul aflat la extreme pentru manifestarea dinamicii in care existam noi. "Simpla" schimbare a perceptiei ce poate transcede notiunea de Bine si Rau (puncte de vedere, de altfel) poate duce la o revelatie in al carei "organism" ar exista cheia intregului Univers, cu toate dimensiunile sale. Adica, ai nevoie doar sa stii alfabetul, ca sa poti citi orice carte in acel limbaj.

Foarte interesant acest Il Separatio. O sa-mi folosesc mai multa energie (de reflectat), pe viitor, pentru acest subiect.
11.11