Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

O experienta ...

Creat de klingonianul mascat, 19 Mai 2013, 09:49:44

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Aseneth

#165
M-am uitat in globul meu de cristal si imi da 3 variante : a) cuconu sufera de schizofrenie; b) cuconu e calator astral ( hihihi); c) ambele

Ai avertisment pentru incalcarea punctului 1.1 din regulament.  StarDust

darksid3

Sunt prea multe de spus, mai ales pe marginea analizei psihologice (cel putin). Din pacate, topicul asta face parte din zona de periferie a ceea ce ar trebui sa insemne Cunoasterea.

Juriul s-a zapacit, aaa s-a lamurit.
11.11

cuconu

#167
Ai ghicit sînt şi schizofrenic şi labil psihic ! Şi nu am considerat niciodată pe cineva de pe forum ca fiind un prost pe care să îl pot manipula !. Mi se pare normal ca fiecare să aleagă ce vrea în viaţa ! Şi mă refeream că dumnezeu nu obligă pe nimeni să facă ceva cu atît mai mult să îl şi oblige ! Aceste cuvinte din biblie sînt puse ca omul să ştie de frică şi să execute orbeşte ... Ai ideie citi oameni nevinovaţi au murit ca să treacă ortodoxia ca religie de baza în europa ? Oameni acuzaţi de vrajitorie de simplu fapt că erau fideli vechii religii! Păi dumnezeu nu sprijină crimele şi religii sadice.Şi totuşi preotul e primul care te trimite la război în numele religiei şi al neamului. Ce alte ţări nu au ortodocşi lor? :))  scuze (star dust) Am vrut doar să dau un exemplu de ce fel de preoţi sfinţi avem ! Plec la bulgari un mini concediu vreo 4 zile nu vă voi mai deranja ! Vă pup

alx

#168
Citat din: cuconu din  12 Iunie 2013, 19:27:35
De ce aveti impresia ca ortodoxia este credinta adevarata??
Citat din: cuconu din  12 Iunie 2013, 21:34:34
Ai ideie citi oameni nevinovaţi au murit ca să treacă ortodoxia ca religie de baza în europa ?

@cuconu
Nu stiu de unde si cum iti tragi tu ideile,dar tin sa te anunt ca NU NUMAI religia ortodoxa se foloste de Biblie,ci toate religiile europene + americane o fac...adica catolicii,greco-catolicii,ortodoxi,protestanti,etc...toate cultele de sambata,duminica si mai care or mai fi...cine a pomenit ceva de ortodoxism? Si unde,ca eu nu vad...
   Asa ca fa bine si citeste,cel putin cand postezi de la calculator,inainte sa aduci acuzatii gratuite...iar daca ai o problema cu religia ortodoxa,nu ne-o transfera noua...

PS  pt ca facut afirmatiile respective,Aseneth a fost deja penalizat,asa ca nu e cazul sa pui paie pe foc...

PS2   ia zi repede,da repede,ce religie a ordonat/controlat cruciadele?   Aud?

PS3   Numeste repede tarile europene in care ortodoxia este religia predominanta,iar apoi numeste-pe pe cele in care catolicismul e de baza...s-ar putea sa ai o mare surpriza...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

SLEAH19

Citat din: cuconu din  12 Iunie 2013, 21:34:34
... Ai ideie citi oameni nevinovaţi au murit ca să treacă ortodoxia ca religie de baza în europa ?....Şi totuşi preotul e primul care te trimite la război în numele religiei şi al neamului. Ce alte ţări nu au ortodocşi lor? :)) 

  În schimb tu eşti manipulat ca un prost. Citeşte lista sutelor de preoţi martiti ucişi în puşcării doar pentru a distruge scara valorilor morale şi credinţa unui popor, ia în particular măcar 2 poveşti şi o să te cutremuri.

  Când aduci în discuţii popii mercantili nu-i uita pe cei martiri şi aşa măcar nu o să generalizezi.
Aşa pentru tine , ortodoxia nu este religia de bază a Europei şi nici nu a binecuvântat vreodată armate trimise la război da e o modă pe forumuri de a acuza ortodoxia de toate mârşăviile Vaticanului .

                                                                                                   În rest , vacanţă plăcută !

O lume normală este aceea în care diavolul este în iad, nu mai există religii iar Iisus este la Guvernare!

Cercetează totul şi reţine doar ce e de trebuinţă !

Aseneth

#170
Citat din: darksid3 din  12 Iunie 2013, 20:40:01
Sunt prea multe de spus, mai ales pe marginea analizei psihologice (cel putin). Din pacate, topicul asta face parte din zona de periferie a ceea ce ar trebui sa insemne Cunoasterea.

Analiza psihologica nu are legatura cu topicul sau cu subiectul, ci strict cu felul in care isi compune postarile userul respectiv. Nu resping nici ideea ca harababura sa fie doar aparenta si sa fie vorba de manipulare. Sper sa fie asta, spre binele noului user, ca altfel, daca e asa cum cred eu si se mai si joaca de-a iesitul din corp, il paste cel putin un accident vascular puternic.
Puteti sa imi dati iar avertisment, sau flori, sau ciocolata, nu pot sa tac, daca e viata cuiva in pericol.

StarDust

#171
Citat din: Aseneth din  12 Iunie 2013, 22:32:54
...
Puteti sa imi dati iar avertisment, sau flori, sau ciocolata, nu pot sa tac, daca e viata cuiva in pericol.

Avertismentul nu a fost dat pentru postarea in care se deduce ca experientele ar putea fi periculoase. Cred ca e mai mult decat evident asta. Iar daca se continua discutiile pe tema religiilor si nu on-topic se poate face curatenie pe aici...
În credinta au murit toti acestia, fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci  doar le-au vazut si le-au urat de bine de departe, marturisind ca sunt straini si calatori pe pamînt.  Evrei 11:13-16

andrei

   OK. Ma bag si eu in seama la spartul targului.Am citit fiecare postare de aici.Dupa mine fiecare contine o particica de adevar.Dar adevarat este ca ,,iesitul din corp"nu-i o experienta prea placuta.Ma si mir ca cineva discuta cu atata usurinta despre asta, ca si cand ar arunca caciula si ar pleca la plimbare.Am avut o asfel de experienta(din prostie,mai mult) in tinerete si vreau sa spun ca frica si disperarea pe care o simti atunci cand ai senzatia ca nu te mai poti intoarce in propriul corp te fac sa nu-ti mai doresti asa ceva in ruptul capului.Dar sa faci chestia asta de cate ori ti se nazare?!! :?
   Asa ca ii dau dreptate lui Aseneth care indeamna la prudenta.
   Dar trebuie sa fiu cinstit si fata de cuconu.Are si el dreptate in felul sau vis-a vis de apucaturile Bisericilor.Biserica(indiferent care ; catolica,musulmana, ortodoxa,budista etc)a fost si va fi in veci un instrument de manipulare a maselor.Nu neg insa as cum spune si Sleah 19 ca intre slujitorii bisericii nu au existat tot timpul si oameni corecti dedicati credintei pe care au propovadui-to.Pot spune doar ca sunt intr-un procent mult mai mic decat cei care sub masca credintei slujesc propriul interes sau al altora.
   Toate cele bune si poate ne intoarcem la subiecte mai interesante. :-D Subiectul ,,Umbra"  mi se pare mult mai de inters .
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.

uforever

CitatIar daca se continua discutiile pe tema religiilor si nu on-topic se poate face curatenie pe aici...

Dar de ce sa nu continue pe chat? Care-i problema in fapt?  am rezolvat problema cu religia si implicatiile sale undeva pe vreun  topic? Observ ca a devenit un obicei, in a interzice discutiile pe teme religioase pro/contra, de ce? Mie imi pare "cenzura gratuita". Atat timp cat discutile sunt civilizate si avem parte de o "atmosfera favorabila", nu vad nici un motiv pentru care am interzice aceste discutii. Pe bune, se mai uita dracu cineva pe-aici si ramane cu impresia ca suntem niste religiosi fanatici, ce nu oferim dreptul la replica.
Cuconule, tatii, ai gresit, imi pare rau. Nu-s neaparat gresite ideile tale, pur si simplu ai o problema cu felul in care le expui. Eu te-am avertizat undeva pe la inceputul topicului, dar n-ai bagat de seama.

abyss

Pe mine ma intereseaza subiectul. Iar gargara asta cu tamaie chiar e penibila. Credinta si religia sunt optiuni ori chestiuni ce tin de alegeri intime. De ce? Simplu, cati oameni atatea pareri exista. Nu o vom scoate la capat niciodata, mereu vom fi plasati in conjuncturi diferite si vom privi din unghiuri diferite. Credinta e o traire proprie si personala. Si asa trebuie sa ramana.
Nu va place subiectul, nici o problema. Mutati-va la taraba urmatoare. Aici se discuta experiente urate. Vreti religie bagati ochiometru pe Trinitas si lasati-ne in liniste. Si daca sunt securisti pe aici ce mare scofala? Lasati-i frate sa fie. Discutam vorbe sau fapte.
Nu mai diluati subiectul cu glume proaste si cu pareri de doi lei. Nu va obliga nimeni sa dati cu plictiseala pe aici.

uforever

#175
CitatMutati-va la taraba urmatoare. Aici se discuta experiente urate.

Mda, propun un topic pe tema asta, fara misto,  e plictisitor sa ne lovim mereu de subiectul asta si sa-l cenzuram aiurea. Nu cred ca toata lumea de pe forum isi  da cu "apa sfintita" in loc de parfum dimineata sau pupa "icoana lui Bon Jovi" inainte de a pleca la munca. Probabil ca sunt oameni, ce-si aprind o tamaie, in loc de tigara dimineata la cafea si "bat doua-trei crucioace", pe "muzica de "dj-preafericitu". Asta e treaba lor, dar nu putem sa "cenzuram" acest subiect, pentru ca o sa ne lovim de el oricum . Deschide cineva un topic SERIOS vis-a-vis de religie sau continuam si "amestecam "bautura"? :lol:
Daca nu are chef nimeni de asta, cu siguranta am s-o fac eu. Acum avem acces la net/informatie(buna/rea) si "ne dam rotunzi", cati oameni au stat in "bezna" si cati ani, de-a lungul timpului, ha?
Pacat, avem aici oameni suficient de pregatiti, incat sa purtam o discutie anti/pro religioasa, ma refer la preferatii  mei, mr si SLEAH. O discutie intre atei(equilibrum...), religiosi(mr, SLEAH...) si liber cugetatori(....), foarte probabil sa fie superinteresanta :-)

mr

#176
Citat din: cuconu din  12 Iunie 2013, 16:03:05
.... Ţinînd cont de toate astea nu înţeleg ce ar putea merge rău !
Formularea ta arata convingerea cu care vezi lucrurile acum.
Jucandu-te cu dedublarea nu faci decat atragi latura cealalta, asa pentru echilibru. Sfidarea vine din necunoastere. Latura negativa se arata corespunzator atat ciobanului cat si intelectualului, inevitabil.

Daca te intereseaza cu adevarat autocunoasterea, ai suficienta literatura la dispozitie din care poti extrage macar invataminte teoretice din practica altora mult mai adanc implicati.
Cateva exemple:
http://www.edituraherald.ro/authordetail.asp?cod_autor=81&author=LOBSANG RAMPA
http://www.edituraherald.ro/bookdetail.asp?cod_carte=228&title=Cartea tibetana a vietii si a mortii
http://www.libris.ro/literatura-universala/divina-comedie-infernul---dante-alighieri-HUM978-973-50-3543-3--c7509--p513046.html?gclid=CN31vJnP4LcCFUhZ3godBHQARg

Nu te astepta ca cineva sa-ti dea o reteta gen "idiot guide" pentru orice practica spirituala (care e o stiinta in sine). Cunoasterea, in acest caz vine prin reflectare, prin intuitie si se desfasoara intotdeauna la persoana I.

Binenteles ca poti gandi cum vrei acum. Ai libertate maxima in a experimenta si emite pareri. Insa ar fi bine sa tii cont macar de faptul ca exista multe pareri mult mai avizate care vorbesc de precautie in ceea ce priveste practica spirituala. 

Concluzia este aceea ca latura negativa nu trebuie sfidata ci doar cunoscuta si controlata. Putem discuta, poate, dupa ce vei lua primul contact cu ea... Sunt sigur ca nu vei mai fi atat de convins ca este doar o procedura.

PS 1 uforever, nu sunt asa religios... :P

PS 2 Subiectul filmului After Earth se potriveste perfect acestui topic (ptr cei carora nu li se pare plictisitor, asa cum au aparut multe review-uri pe net).
"Mintea intuitiva este un dar sfant si mintea rationala este servitorul fidel. Noi am creat o societate care onoreraza pe servitor si care a uitat darul." Albert Einstein

mariusvlad

#177
Citat din: andrei din  12 Iunie 2013, 23:45:34
Dar adevarat este ca ,,iesitul din corp"nu-i o experienta prea placuta.Ma si mir ca cineva discuta cu atata usurinta despre asta, ca si cand ar arunca caciula si ar pleca la plimbare.Am avut o asfel de experienta(din prostie,mai mult) in tinerete si vreau sa spun ca frica si disperarea pe care o simti atunci cand ai senzatia ca nu te mai poti intoarce in propriul corp te fac sa nu-ti mai doresti asa ceva in ruptul capului.Dar sa faci chestia asta de cate ori ti se nazare?!! :?
   Asa ca ii dau dreptate lui Aseneth care indeamna la prudenta.
Eu a-si face o paralela intre OOBE si inot caci sunt multe similitudini. Spre exemplu daca malul apei este locul sigur, adica corpul fizic iar noi suntem corpul astral, ne vom simti in mare pericol, neputinciosi atunci cand vom fi luati de un picior si aruncati in apa. Esti speriat, derutat, nu vezi malul iar disperarea atrage alte pericole care au nasul fin si iti simt slabiciunea.
Placerea vine doar atunci cand vrei sa intri in apa si cand esti constient ca nu iti poate face rau. Doar atunci te poti bucura de placerea inotului.
Este o diferenta foarte mare intre a sti ca poti si a crede ca poti. Ceilalti nici nu intra in ecuatie.

alx

Citat din: uforever din  13 Iunie 2013, 01:16:26
Deschide cineva un topic SERIOS vis-a-vis de religie sau continuam si "amestecam "bautura"? :D
Daca nu are chef nimeni de asta, cu siguranta am s-o fac eu.
Asa cum deja ti s-a spus,discutiile despre religie se poarta pe alt forum,unde esti liber sa te inscrii,daca doresti astfel de subiecte.Chiar si mie imi pare rau ca am intrat (voit) in jocul lui cuconu si am postat acel mesaj referitor la religii...promit ca nu se mai intampla.
  In orice caz,daca tot vei deschide topicul ala,soarta lui e pecetluita de pe acum...iar tu,avertizat fiind cu privire la asta,vei suporta...consecintele...
"O piatră nu cade din cer.Sau,daca se intamplă să cada,atunci nu mai e piatră,ci aerolit."

andrei

   Adevarat MariusVlad,numai ca vezi tu, chestiile astea nu se fac nici in manastirile budiste fara asistenta unui guru,adica a unuia care a mai fost ,,pe acolo" si stie cu ce se mananca chestia asta.
   De asemeni in orice manual de yoga serios se precizeaza ca anumite exercitii care pot duce la decorporalizare nu se executa decat dupa pregatire indelungata si asistat de un ,, initiat".Asta si experienta prin care am trecut odata ma fac sa cred ca treba asta nu este chiar ca inotul intr-o apa cristalina,ci mai degraba ca inotatul intr-o mlastina plina de crocodili si serpi.Cine stie ce pericole pandesc in astral si de care un neinitiat habar nu are.
   Sa fim seriosi,daca treba asta ar fi chiar asa simpla astralul ar fi locul de promenada al tuturor pamantenilor.Mai degraba cred ca toata povestea asta este doar o nada aruncata de un tip care se distreaza pe aici.
Dacă citești doar cărți pe care toată lumea le citește nu vei putea gândi decât cum toată lumea gândește.