Ştiri:

Forumul RUFOn este din nou funcțional după ce a primit un upgrade important de software și rulează acum pe un server nou.

Main Menu

Tara Luanei sau Lu-Anu

Creat de fiulploii, 03 Noiembrie 2012, 14:31:29

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

fiulploii

http://mysteriousromania.com/2012/03/21/luanas-country-tour/

Controversele privind existenta unei ipotetice zone numita Tara Lu-Anu propun sa le dezbatem aici  fiindca e greu sa citesti prin vreo 5 subiecte informatii rasfirate de-a lungul a multor postari .
Se pare totusi ca nu este o creatie a unui om contemporan noua iar daca localnicii  de azi nu mai stiu de aceasta denumire asta nu inseamna in mod obligatoriu existenta ei imaginara.
Pentru inceput un link , cel de mai sus.
Si sunt de acord 100% cu cele zise de @Siberia   privitor la amintirea vaga a unei omeniri dinainte de Marea Uitare   sau resetare sau oricum vrea fiecare sa numeasca acea epoca.
  Deci , poate mai are cineva chef sa contribuie la subiect , fie si din spatele tastaturii, dintre rafturile bibliotecii ori de pe teren  :lol:

abyss

Prin simpla mentionare a "Marii Uitari" ai creat si tu panta pentru viitoare informatii afanate si rasfirate. Marea uitare e un topic separat si o invit pe Siberia sa-l initieze cu succes. E pacat sa nu-si pastreze ideea dezvoltata pe un subiect asa cum se cade.

Pe de alta parte trebuie sa justifici titlul ales. De ce Lu-Anu? De ce nu Luana ? ori daga tot divagam hai sa stabilim ca Luana era un rege. Poveste e mentionata in cartea "Zeita fara chip" si uite asa ne intoarcem la dl Rudan ... si chiar nu cred ca mai era nevoie de inca un topic. Dar fie!

fiulploii

Am deschis acest subiect din dorinta de a sapa   dupa Tara Luanei ignorand total sursa RV .
Fiindca sunt cam departe de biblioteca mea nu pot sa dau deocamdata niste surse insa ce imi amintesc e ca am intalnit povestea asta la 3 autori romani , unul din ei fiind Pavel Corut , alta sursa controversata.  :-D
  Asta e , astia suntem , astia jucam .

fiulploii

Pentru ca sunt departe de biblioteca mea poate are cineva cartea ''De la Tartaria la Tara Luanei'' de P,L,Tonciulescu . Acolo zice cam asa:
Am putea adauga faptul ca, in sumeriana, ,,Luana" se traduce prin ,,Cei pe care Anu ii pastoreste" sau, mai prozaic, ,,oamenii lui Anu", Anu fiind zeul suprem la sumerieni, al carui simbol, al Soarelui, era o cruce cu raze sau o zvastica.
In afara de tablitele de la Tartaria cu o scriere protosumeriana (datarea cu C 14 atesta ca asezarea este cu 2.000 de ani mai veche decat orasele sumeriene), ceramica antica descoperita pe teritoriul tarii noastre poarta simbolul zeului Anu.
Aici se cuvine sa amintim ca ,,zeii" sumerieni coborasera pe Pamant cu carele zburatoare si intocmisera inainte de Potop dinastia zeilor, care guvernase peste civilizatia primordiala. Reamintim teoria oceanologului american Rob Ballard, conform careia marele potop ramas in toate mitologiile lumii s-ar fi petrecut in bazinul Marii Negre, care era doar un lac cu apa dulce. Prin ruperea pragului de la Bosfor, apele au inundat toata aceasta regiune, iar lacul s-a transformat in mare. Triburi ale acestei prime civilizatii au migrat si inainte de Diluviu, dar dupa cataclism au ,,emigrat" si zeii, intemeind civilizatiile de pe malurile Tigrului si Eufratului, Indusului si Nilului.
Dar se pare ca aici a fost prima ,,Tara a oamenilor lui Anu".


  Se pare ca si domn profesor s-a intalnit cu domnul
Ilie Mandricel este profesor de romana in comuna Bozioru si un pasionat culegator de legende din zona. Domnia sa a strans un numar impresionant de ,,povestiri din batrani", pe care se poate structura o buna parte a istoriei ,,Tarii Luanei", ,,basme" de o valoare inestimabila, redate asa cum i s-au povestit, respectand particularitatile de exprimare a localnicilor. Ilie Mandricel ar vrea sa publice aceste comori intr-un volum intitulat ,,Din legendele plaiului", dar, evident, nu gaseste sponsori. Basmele stranse de Ilie Mandricel ne-au fost calauze atat prin istoria ,,normala", cat si prin ,,credintele stravechi si practicile magice, unde localnicii plonjeaza in mitologie", dupa cum se exprima profesorul

Nu mai zic deocamdata despre ceata albastra- portal spre lumea de dincolo si despre un expeditionar trimis si recuperat de acolo pana nu mai gasesc si alta sursa macar  :-D

abyss

#4
O sursa era legata de Formula As, articol scris de o tipa.  Sper sa mai gasesc linkul.
Totusi Sitchin demonstra ca vizitatorii au venit acum patru sute si ceva de mii de ani. Presupun ca atunci noi aici eram sub ghiatza.  Trebuie verificat. 

abyss

#5
Am gasit un articol, se pare ca originalul sursa nu mai este, asa la o cautare superficiala.
http://templulsecretelor.blogspot.ro/2012/06/mistere-din-muntii-buzaului.html
+unu care merita introdus in discutii:
http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/   vad ca astia mai au un blog in italiana cu usor alt continut http://alienifranoi.wordpress.com/ Rayden

Puzzle-ul cu Tara Luanei e destul de mare, in opinia mea de "amator" pe cararea lunga spre adevar, si contine piese interesante: de la expeditiile de pioneri in zona care au imortalizat scrierile stravechi, rocile sculptate, etc, pana la cautatorii de comori materiale si/sau spirituale prin diverse metode (anse, detectoare, etc).
franturi din puzzle-ul asta, pot fi imprastiate peste tot pe net postate de cei ce au calcat prin zona cu pricina - experti sau amatori, turisti autohtoni sau straini, alte piese pot fi gasite explorand zona; insa cele mai pretioase si care starnesc interesul sunt cele care inca nu au fost descoperite si care unele stau ascunse la vedere fiind scrise intr-un limbaj pe care inca nu il intelegem..
contribui si eu cu cateva link-uri interesante la puzzle-ul asta:
Interviu cu Paul Lazar Tonciulescu interesant interviul lui P.L. Tonciulescu - poate observati cate piese in el..
http://artapeintelesultuturor.blogspot.ro/2012/05/tara-luanei.html - alte piese pe blog-ul asta..

interesant e ca - asta vis-a-vis de ce spuneam mai sus, cu o parte din piese inca nedescoperite - vorbeam cu cineva care merge prin zona in fiecare an de cel putin 10 ori, si care a descoperit un ...sfinx ; o sa incerc sa fac rost de poze si alte info.

Arhanghelul

Citat din: abyss din  03 Noiembrie 2012, 22:55:35
Pe de alta parte trebuie sa justifici titlul ales. De ce Lu-Anu? De ce nu Luana ? ori daga tot divagam hai sa stabilim ca Luana era un rege. Poveste e mentionata in cartea "Zeita fara chip" si uite asa ne intoarcem la dl Rudan ... si chiar nu cred ca mai era nevoie de inca un topic. Dar fie!

:evil: ... no comment ...  :evil:

Nume de Cod Tara Lu'anei
Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamânt, ca sa nu vada moartea. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu îl mutase. Caci înainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.   Evrei 11:05

Xanadron

Vom mai vorbi in mod sigur despre Lu-Anu si la anu', :-D dar mai ales dupa scurtul calup de publicitate (muta :lol:) de 48 h de... dincolo.

La modul serios acum, dl. prof VR vad ca era destul de vorbaretz uneori la TV, spre deosebire de interventia sa criptico-moralizatoare de pe RUFOn. Clipul postat de tine, colega Arhanghelul, e oricum interesant mai ales pentru cuvintul "Coanda" plasat in contextul altor detalii - destul de evazive totusi - despre teleportari, poligoane militare, "lichidari de persoane" :-o etc.

Clar insa ca regelui - sau reginei - luaneze hibernind poate ca lovecraftianul octopus inaripat  Cthulhu :evil: sub Penteleu i se cam rupea in 666 de bobine Tesla/Coanda, :star: baterii de Mirage si alte tehnicisme, asa c-am derapa offtopic continuind aici pe panta asta.

Ontopic macar 51% deci: chiar de-o fi inventata, legenda asta a Tzarii Luanei contine elemente plauzibile, din perspectiva ipotezei unei locuiri proto-sumeriene prin zona - discutata-n nenumarate ocazii p-aici, fiind sustinuta macar circumstantial si de unele artefacte. Cei care poate au incropit legenda n-au fost asadar "amatori". 8-)
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

Xanadron

Citat din: Rayden din  10 Noiembrie 2012, 19:04:26
interesant e ca - asta vis-a-vis de ce spuneam mai sus, cu o parte din piese inca nedescoperite - vorbeam cu cineva care merge prin zona in fiecare an de cel putin 10 ori, si care a descoperit un ...sfinx ; o sa incerc sa fac rost de poze si alte info.
...Sfinx? :roll:
Inca asteptam cu interes pozele, colega Rayden - desi ramin la convingerea ca unicul "sfinx" (calcaros) din zona M-tilor Buzaului ramine asta:...Care evident ca nu intereseaza vreun arheolog, desi sint convins ca oarece sapaturi prin apropiere n-ar ramine fara rezultat.

Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

fiulploii

Citat din: Xanadron din  21 Noiembrie 2012, 22:08:35
...Sfinx? :roll:
Inca asteptam cu interes pozele, colega Rayden -

Xanadron

P.S. ...c-un an intirziere: poze din Poiana Cozenei, ca sa fiu mai precis. :wink:

P.S.2: Pe zi ce trece-s mai convins ca dl. prof. VR e un personaj cu unele calitati native pe linie RV, dar si "umflat cu pompa" pina la dimensiuni mitice, conform unor interese clare de "legendare", inca de-acum 3-4 decenii.

Interese ale Serviciilor "supra-statale" 8-) - alea situate dincolo de orice orinduiri sociale doar aparent diferite si care-au fost, sint si vor mai fi active un timp - nu mult, doar inca 2-3 milenii. :-D
Trăim pe-o planetă nebună - opriţi-o să mă cobor !!!
http://povestoteca.wordpress.com/

tractorbeam

O persoana care va poate spune mai multe decat stiu eu despre acest loc este d-na Diana Gavrila muzeograf la Muzeul Chihlimbarului din localitatea Colti si care cunoaste foarte bine imprejurimile zonei Colti-Alunis(monumentele rupestre)-Lacul Gotes(zona cu ceata albastra)-catun Nucu Bozioru-Vavalugile-Fisici-Scaeni-Muscelu Caramanesti (locul cu uriasi), etc.
Daca ajungeti prin zona nu ezitati sa vorbiti cu ea deoarece a studiat indeaproape pietrele cu inscriptii stravechi, care pietre sunt peste tot raspandite in zona aceea ca un fel de mare puzzle.

Datorez in primul rand d-lui profesor Mandricel multumiri pentru ca m-a initiat in tainele zonei.

fiulploii

  Suna ca un fel de sfaturi de ramas-bun .  :-D Ai de gand sa treci in alt ..timp ? Vad ca povestirea nu mai continua pe forum ci , bag sama , in realitate...oricare ar fi ea.
8-)  Gresesc, colega?

Rayden

dap..cam tarziu raspunsul meu, stiu..dar..pana am ajuns prin zona aia..multa vreme a mai trecut, insa, chiar la asa zisul sfinx nu am ajuns..
din discutiile cu cineva care stie ...stanca..cica ar fi un cap de pod..vara ce vine, sper sa ajung acolo sa il pozez eu si sa ma dumiresc daca e cap de pod..sau sfinx ..